Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019

Μήπως προέρχεται από παρθενογένεση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης;


Οι Συριζαίοι μας δίνουν την αίσθηση ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους και ότι ο λαός μας έχει μνήμη τσιμέντου. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι σήμερα τα στελέχη του κόμματος, "σκίζουν τα ιμάτια" τους γιατί η κυβέρνηση της δεξιάς αντιγράφει μέχρι κεραίας άλλη μια ιδέα που αρχικά την είχε λανσάρει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αφήνουν δηλαδή και οι νεοδημοκράτες ανοιχτό το ενδεχόμενο -όπως είχε κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση- να χρησιμοποιηθούν τα στρατευμένα νιάτα του λαού μας, για να αντιμετωπιστεί ο "εχθρός λαός". Προφανώς κάτι τέτοιο, για το πολιτικό προσωπικό των αστών, θα μπορούσε να γίνει όταν οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής.

Αυτές οι σκέψεις του πολιτικού αστικού προσωπικού δεν είναι φρέσκες.

Σαν σήμερα η "17 Νοέμβρη" εκτελεί τον βασανιστή της χούντας Ευ. Μάλλιο


Οι δίκες των βασανιστών της Χούντας έγιναν έναν χρόνο μετά την πτώση της χούντας.

Τα «Νέα» αναφέρουν στο ρεπορτάζ τους το οποίο τιτλοφορούσαν «Προκλητικοί οι βασανιστές στη Χαλκίδα»: «Οι κατηγορούμενοι είναι προκλητικοί. Γελάνε την ώρα που τα θύματά τους καταθέτουν για τα απάνθρωπα βασανιστήρια που υπέστησαν στην Ασφάλεια. Συνεχίζουν τον πόλεμο λάσπης κατά των μαρτύρων κατηγορίας, υποστηρίζοντας για μερικούς απ’ αυτούς ότι συνεργάστηκαν με την Ασφάλεια».

Όταν ολοκληρώθηκε στην Χαλκίδα οι δίκη των βασανιστών Μάλλιου, Μπάμπαλη, Καραπαναγιώτη και Κραβαρίτη και η δικαστική απόφαση ήταν αθωωτική για όλους με το σκεπτικό πως «ήταν ικανότατοι και εκτελούσαν υποδειγματικά τα καθήκοντά τους», ο κόσμος βγήκε αγανακτισμένος στους δρόμους σε αυθόρμητες διαδηλώσεις με τα συνθήματα: «Οι φασίστες στο Γουδί»«Δίκες λαϊκές για τους βασανιστές»«Φόλα στο σκύλο της ΕΣΑ»«Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά»

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου