Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Η εξουσία ξέρει να φροντίζει τους εγκληματίες του Λευκού Κολλάρου, τα δικά της παιδιά, αυτά, που πάντα αποτελούν πυλώνες και στηρίγματά της.


Της Αλέκας Ζορμπαλά

Καταδικάσθηκε ο πρώην πρύτανης του Παντείου σε 14 χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση 8 εκατομμυρίων ευρώ, που προορίζονταν για ερευνητικά προγράμματα, καθώς και για απάτη και ψευδή βεβαίωση.

Τα 8 αυτά εκατομμύρια, αντί να πάνε στους πανεπιστημιακούς ερευνητές και φοιτητές, κατά τον προορισμό τους, πήγαν για κόκκινη φεράρι, για χιλιόμετρα μάρμαρα, τζάκιατζακούζι κλπ πολυτελή είδη σε σπίτια των εμπλεκομένων.

Έχοντας εκτίσει μόλις 1 χρόνο και 2 μήνες της 14ετούς κάθειρξης, ο κύριος τέως πρύτανης αφέθηκε ελεύθερος λόγω του ότι ανεστάλη η ποινή του.

Και τώρα ήρθε και το ultimum δώρο του Άη Βασίλη:
Ύστερα από πρόταση του Μικροβιολόγου υπουργού Υγείας του απονεμήθηκε χάρη με προεδρικό διάταγμα για τα υπόλοιπα 13 χρόνια της ποινής του.

Μπράβο και πάλι Μπράβο!
Επιβράβευση Αρίστων από Άριστους!

Σιγά το αδίκημα, υπεξαίρεση 8 εκατομμυρίων μόνο και απάτη. Δεν είναι δα και εγκληματίες οι άνθρωποι. Μια μικρή παρεκτροπή ήταν, μόνο, που ανακαλύφθηκε, αλλιώς θα το κατάπινε η κανονικότητα.

Η εξουσία ξέρει να φροντίζει τους εγκληματίες του Λευκού Κολλάρου, τα δικά της παιδιά, αυτά, που πάντα αποτελούν πυλώνες και στηρίγματά της.

Και υπάρχουν και κάτι άλλοι, που αργοπεθαίνουν μέσα στα κελιά με 98% αναπηρία.
Εκεί όχι Χάρη, αλλά ούτε και άδεια.

Αυτοί όμως ήταν πολιτικοί αντίπαλοι ενός καθεστώτος που ούτε το πολιτικό έγκλημα αναγνωρίζει, ούτε τους πολιτικούς κρατούμενους ως τέτοιους, ακριβώς για να τους έχει σε ένα διαρκές καθεστώς εξαίρεσης.

Έτσι γινόταν πάντα, μη κοροϊδευόμαστε, απλά ετούτοι εδώ οι Άριστοι δεν ορρωδούν προ ουδενός, επελαύνουν ασυγκράτητοι και δεν έχουν να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν.

Μια κοινωνία σε παραίτηση, ένα πολιτικό σύστημα που έχει αποδεχθεί τα πάντα, ή μοιρολατρικά περιμένει την ωρίμανση των συνθηκών, και μικρές εστίες αντίστασης.

Πάντως οι μειοψηφίες γράψανε Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger