Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Αναβάθμιση Σκιάθου – Σκοπέλου ηλεκτρικών διασυνδέσεων

Ο ΔΕΔΔΗΕ εξασφάλισε την ένταξη στο ΕΣΠΑ για το πρόγραμμα αναβάθμισης δέκα νησιωτικών διασυνδέσεων.
Στόχος του Διαχειριστή είναι η περαιτέρω διασφάλιση της τροφοδοσίας ισάριθμων νησιών, είτε από γειτονικές νησιωτικές περιοχές, είτε από το διασυνδεδεμένο σύστημα. Tο συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 18,4 εκατ. ευρώ.
Οι διασυνδέσεις που σχεδιάζει να αναβαθμίσει ο ΔΕΔΔΗΕ είναι αυτές των Νισύρου – Τήλου, Αγίου Κωνσταντίνου – Αργοστολίου, Σάμου – Φούρνων, Σκιάθου – Σκοπέλου, Ίου – Σίκινου, Λαυρίου – Κέας, Αίγινας – Μεθάνων, Καρπάθου – Κάσου, Κω – Γυαλιού και Λέρου – Λειψών.

Συνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και ΕισαγγελέωνΣυνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κ. Χρ. Σεβαστίδη, είχε σήμερα η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη, στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Η εν λόγω συνάντηση αποτελεί συνέχεια των συναντήσεων της Υφυπουργού Εσωτερικών με θεσμικούς παράγοντες για την προώθηση θεμάτων της ισότητας των φύλων και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και των διακρίσεων,  μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η ηγεσία του Αρείου Πάγου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Υγείας.

53 χρόνια από την Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση στην Κίνα


Συμπληρώνονται σήμερα 53 χρόνια από της 16 Μάη του 1966 όταν το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας εκτιμώντας ότι αντεπαναστάτες συνωμοτούσαν για να αντικαταστήσουν το κόμμα με μια «δικτατορία της αστικής τάξης» κηρύσσει την Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση, η οποία για μια δεκαετία ταλάνισε όλη την Κίνα.

Αστοί πολιτικοί ανανεώνουν τα πιστοποιητικά Αμερικανοδουλείας τους


Το ότι οι αστοί πολιτικοί μας είναι σε εμετικό βαθμό Αμερικανόδουλοι, δεν χρειάζεται να το συζητάμε καν.  Το θέμα όμως είναι ότι δεν αποφεύγουν να αυτογελοιοποιούνται με χαρακτηριστικό παράδειγμα την συνάντηση Τσίπρα με τον Τραμπ, τότε ο Ελληνας πρωθυπουργός μας γνωστοποίησε ότι μπορεί ο Αμερικανός Πρόεδρος να φαίνεται «διαβολικός», αλλά πως κατά βάθος ό,τι κάνει το κάνει «για καλό».

Τώρα πάλι, με αφορμή μια ακτιβίστικη ενέργεια που έκανε ο "Ρουβίκωνας" στο σπίτι του Αμερικανού πρεσβευτή, βγήκε στο μεϊντάνι ο Πάνος Καμμένος να μας πει ότι "Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα σε όλα τα μέτωπα" και ακολούθησε ο επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρος Θεοδωράκης για να συμπληρώσει ότι ο Αμερικάνος πρέσβης "είναι φίλος της Ελλάδας.

Προφανώς τα πιστοποιητικά Αμερικανοδουλείας τους ήθελαν να ανανεώσουν.
Αλλωστε ο Π. Καμμένος τα είχε ξαναδώσει σχετικά πρόσφατα, τον περασμένο Οκτώβρη, όταν σαν

Το Σκόπελος news δεν συμμετέχει σε αυτές τις κατινιές που γίνονται αυτές τις μέρες και σταματά να ασχολείται με τις δημοτικές εκλογές

Θέλω να δηλώσω νιώθω αηδία με αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες στο νησί μας τη Σκόπελο αυτά δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ η αντιπαράθεση δεν έχει φτάσει ποτέ σε τέτοιο άσχημο σημείο δηλώνω ότι από σήμερα σταματάω να ασχολούμαι με τις δημοτικές εκλογές της Σκοπέλου σταματήστε να μου στέλνετε ενημέρωση δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ ποτέ

Και πάλι για την αστική δικαιοσύνη με αφορμή την σημερινή καταδίκη του 80χρονου αγωνιστή μπαρμπα-Θόδωρου


Αναλυτικά για την περίπτωση του μπαρμπα-Θόδωρου, του ηλικιωμένου αγρότη από τη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, που βρέθηκε να περνάει μια μεγάλη αστυνομικοδικαστική περιπέτεια για την συμμετοχή του σε κινητοποίηση στις Σκουριές τον Ιούλη του 2013, θα γράψουμε αναλυτικά παρακάτω.

Εισαγωγικά να αναφέρουμε ότι σήμερα έγινε στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης η δίκη του σε δεύτερο βαθμό (Πρωτόδικα το Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου του είχε είχε επιβάλλει την ποινή της δωδεκάμηνης φυλάκισης για αντίσταση κατά της αρχής).
Oι δικαστές για την ίδια κατηγορία του επέβαλαν σήμερα την ποινή των πέντε μηνών φυλάκισης για την ίδια κατηγορία.

Το καραμπινάτο και προκλητικό ξέπλυμα του χουντικού Μαστοράκη απ' την παρέα του Κανάκη


Ο Ν. Μαστοράκης δεν είναι χθεσινός στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. Σαν ένθερμος υποστηριχτής της Απριλιανής χούντας -κάποιοι αναφέρουν ότι είχε ιδιαίτερες σχέσεις με την γυναίκα του Γ. Παπαδόπουλου- παριστάνει τον δημοσιογράφο και ταυτόχρονα θησαυρίζει κάνοντας μια σειρά μπίζνες έχοντας την αβάντα του δικτατορικού καθεστώτος.

Θεωρείται ότι αυτός ενέπνευσε το διαχρονικό σύνθημα "αλήτες - ρουφιάνοι- δημοσιογράφοι".
Ηταν 18 Νοέμβρη πριν 46 χρόνια. Παραμυθιάζει κάποιους φοιτητές οι οποίοι είχαν λάβει μέρος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ότι τους εγγυάται ότι η παρουσία τους στην τηλεοπτική του εκπομπή στην ΥΕΝΕΔ, δεν θα είχε καμιά επίπτωση σε βάρος τους.
Αυτοί δέχονται και του παραχωρούν συνέντευξη. Μετά το τέλος της όμως, στρατονόμοι που ήταν έξω απ' το κτίριο της ΥΕΝΕΔ, συλλαμβάνουν του φοιτητές, τους οδηγούν  στα ΕΑΤ-ΕΣΑ., όπου να βασανίζονται φρικτά.

Αφίσα πολιτικής εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων, την Κυριακή 19/5

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου