Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Πηλιορείτικο σπεντζοφάι

Πηλιορείτικο σπεντζοφάι

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΉΣΕΙ Ο ΑΙ ΝΙΚΌΛΑΣΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ

Οι Λαρισαίοι παράκτιοι αλιείς σε διαμαρτυρία για το μπακαλιάρο στη Θεσσαλονίκη

Πορεία στο κέντρο της πόλης και συγκέντρωση στο ΥΜΑΘ πραγματοποίησαν οι παράκτιοι αλιείς, που έδεσαν τα σκάφη τους στην παλιά παραλία, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ξαναβγαίνει από το ντουλάπι η χρήση υδροπλάνων

υδροπλανο
Σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη θαλάσσια διασύνδεση των απομακρυσμένων νησιών και να δοθούν ευκαιρίες ανάπτυξης στα λιμάνια και σε παραμεθόριες περιοχές, ο υπουργός Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτης και ο υφυπουργός Μεταφορών Μ.Παπαδόπουλος προχωρούν στην υλοποίηση του πλάνου για τη λειτουργία υδατοδρομίων και τη χρήση υδροπλάνων σε όλη τη χώρα.

Και άλλος ένας σοβαρός λόγος να είναι ο δήμαρχος από την Σκόπελο και οχι απο την Γλωσσα είναι τα καύσιμα


Και άλλος ένας σοβαρός λόγος να είναι ο δήμαρχος από την Σκόπελο είναι τα καύσιμα
πόσα χρήματα
Και άλλος ένας σοβαροσ λόγος να ειναι ο δήμαρχος από την Σκόπελο είναι τα καύσιμα
πόσα χρήματα χρειάζονται τον μήνα για το μεγάλο τζιπ του δημάρχου κάθε μέρα πήγαινε ελα Σκόπελος γλώσσα 70 χιλιόμετρα για σκεφτιτετο...

Σαν σήμερα "ταξίδεψε" ο Νίκος Καββαδίας...Αξέχαστος...

Οι εφοπλιστές κερδοφορούν και την ίδια στιγμή η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία και η φτώχεια και η εξαθλίωση ´εχουν... γονατίσει τους ναυτεργάτες!

Πρόκληση για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους αποτελούν τα στοιχεία της εφοπλιστικής κερδοφορίας που καταγράφονται στην ετήσια έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε) για το 2013την ίδια περίοδο που η ανεργία, η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, η φτώχια και η

Απαγόρευση απόπλου λόγω βλάβης το δρομολόγιο από Βόλο για Σκιάθο-Γλώσσα Σκοπέλου,

ploio-proteus-volos
Βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Πρωτεύς», που εκτελούσε το δρομολόγιο από Βόλο για Σκιάθο-Γλώσσα Σκοπέλου, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, με αποτέλεσμα να μην εκτελεστεί το απογευματινό του δρομολόγιο.

Ανακαλύψτε ποιος είναι ο ρόλος του νερού και πόσο πρέπει να πίνουμε όταν γυμναζόμαστε

Ένας από σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλλουν καθοριστικά στην αθλητική απόδοση και συνήθως υποτιμάται από τους αθλητές είναι τα επαρκή επίπεδα υδάτωσης του οργανισμού τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Συνεπώς, η αθλητική απόδοση είναι βέλτιστη όταν οι αθλητές διατηρούν το ισοζύγιο υγρών κατά την άσκηση, ενώ αντίθετα, διαταράσσεται με τη βαθμιαία αφυδάτωση. Οι επιπτώσεις της αφυδάτωσης δεν περιορίζονται μόνο στην αναστολή της απόδοσης, αλλά είναι ικανές να προκαλέσουν επικίνδυνες για τη ζωή θερμικές βλάβες, όπως η θερμοπληξία.

Πέρα από τις βασικές αρχές της μεσογειακής διατροφής και την άσκηση, υπάρχει άλλος τρόπος να «ρίξω» τη χοληστερίνη μου;

5 Φεβρουαρίου 2014 | | | | Γραμματοσειρά:
Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες διεθνών επιστημονικών οργανισμών, μια σωστή διατροφή, όπως η μεσογειακή, θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με συγκεκριμένα συστατικά, τα οποία μειώνουν τη χοληστερίνη.
Τέτοια για παράδειγμα είναι οι φυτικές στανόλες. Πρόκειται για συστατικά που βρίσκουμε σε τρόφιμα, κυρίως εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά, λευκό τυρί και φυτικές μαργαρίνες.

Η καθημερινή κατανάλωση 2 γρ. φυτικών στανολών, μειώνει τα επίπεδα της «κακής» (LDL) χοληστερόλης στο αίμα έως και 10 % και είναι μια θεραπευτική επιλογή για την ελάττωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλη, σε συνδυασμό πάντα με την ανάλογη διατροφή. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από κλινική μελέτη ελλήνων επιστημόνων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με επικεφαλής τον Καθηγητή Παθολογίας, κ. Βασίλειο Άθυρο, η προσθήκη 2 γρ. φυτικών στανολών σε μια υπολιπιδαιμική δίαιτα μειώνει τα επίπεδα ολικής και κακής LDL χοληστερόλης και τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων όσο και η μεσογειακή δίαιτα,.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πέρα από τις βασικές αρχές της μεσογειακής διατροφής και την άσκηση, υπάρχει άλλος τρόπος να «ρίξω» τη χοληστερίνη μου;


Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες διεθνών επιστημονικών οργανισμών, μια σωστή διατροφή, όπως η μεσογειακή, θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με συγκεκριμένα συστατικά, τα οποία μειώνουν τη χοληστερίνη.
Τέτοια για παράδειγμα είναι οι φυτικές στανόλες. Πρόκειται για συστατικά που βρίσκουμε σε τρόφιμα, κυρίως εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά, λευκό τυρί και φυτικές μαργαρίνες.

Η καθημερινή κατανάλωση 2 γρ. φυτικών στανολών, μειώνει τα επίπεδα της «κακής» (LDL) χοληστερόλης στο αίμα έως και 10 % και είναι μια θεραπευτική επιλογή για την ελάττωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλη, σε συνδυασμό πάντα με την ανάλογη διατροφή. Μάλιστα,

«Πόλος έλξης για σινεφίλ και δημιουργούς από όλη την Ελλάδα το 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους – Συνέντευξη τύπου δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου»Έχοντας δώσει ιδιαίτερα αξιόλογα δείγματα δουλειά  κατά τα προηγούμενα χρόνια, δικαίως το φετινό 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας / Αrtfools Video Festival 2014 φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά πράγματα όχι μόνο της Λάρισας, αλλά και διεθνώς.

Κοπή πίτας της "Αλληλεγγύης για Ολους" Βόλου
Κοπή πίτας …μετά του ωφελίμου!!!

Η «Αλληλεγγύη για Όλους» Βόλου κόβει πίτα και καλωσορίζει τη νέα χρονιά αγώνων και αλληλεγγύης,  την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 7 μμ  στο Στέκι της στην Ν. Ιωνία, Μαγνησίας 6 και Δημοκρατίας
Σε αυτή την βραδιά γιορτής και αλληλεγγύης  καλούμε όποιον εμπνέεται από το τρίπτυχο αλληλεγγύη – αντίσταση – αυτοοργάνωση, για να διασκεδάσουμε αλλά και να δημιουργήσουμε νέου τύπου κοινωνικές σχέσεις, νέες γειτονιές, να συμμετέχουμε στην απάντηση των κοινών μας αναγκών, για ένα μέλλον ισότητας, ελευθερίας, αξιοπρέπειας..
Καλοδεχούμενα επίσης και τα τρόφιμα! Ό,τι μπορεί ο καθένας. Το ελάχιστο, για όσους δεν έχουν ούτε αυτό!
ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ!
Μαζί στην κρίση…
Μαζί και στη γιορτή

Μ.Χρυσοβελώνη: Τι θα γίνει με τους διορισμούς πολυτέκνων εκπαιδευτικών;Στην ευαίσθητη κατηγορία των πολυτέκνων εκπαιδευτικών και στον τρόπο διορισμού τους αναφέρεται η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε σχετική ερώτησή της προς τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο. Πιο συγκεκριμένα η κα Χρυσοβελώνη υποστηρίζει: Με το Ν.3848/2010  καταργήθηκε η πρόνοια του Ν.3255/2004 για το διορισμό των πολυτέκνων εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση, εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ αλλά και του Ν.3027/2002 που προέβλεπε ως μόνη προϋπόθεση διορισμού την επίτευξη της βαθμολογικής βάσης στον οικείο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Βασιλική Καρακώστα συμμετοχή-έκπληξη στην Ακτή Πειραιώς

Η Βασιλική Καρακώστα κάνει στάση στην Ακτή Πειραιώς καλεσμένη του Διονύση Σαββόπουλου και της υπόλοιπης Γκα γκα ντινοπαρέας ( Λαυρέντης Μαχαιρίτσας -Γιάννης Ζουγανέλης -Σάκης Μπουλάς ) ....παρασύροντας τον κόσμο στην ΄΄Αστροπαλιά ΄΄ και κάνοντας τον να τραγουδάει στους ρυθμούς από ΄΄ Τα Καλάζνικωφ΄΄ η συνέχεια στο HolyWood stage -Λεωφόρος Βουλιαγμένης 289 -όπου και εμφανίζεται τις Πέμπτες με τα καρντάσια της.

image.jpeg

Σποράδες Μεταβυζαντινό καλντερίμι


Μεταβυζαντινό καλντερίμιΑποκάλυψαν οι εργασίες καθαρισμού που πραγματοποιήθηκαν στο Κάστρο της Σκιάθου
Σημαντικά δεδομένα και ανάλογα ευρήματα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τμήμα ιστορικού λιθόκτιστου καλντεριμιού, που εκτείνεται μέχρι την εκκλησία του Χριστού, καθώς επίσης και χωνευτήρι το οποίο χρησίμευε για την απόρριψη των νερών βαπτίσεων, έφεραν στο φως οι εργασίες καθαρισμού που πραγματοποιήθηκαν στο Κάστρο της Σκιάθου.
Τα νέα ευρήματα, που χρονολογούνται στην πρώιμη μεταβυζαντινή περίοδο (16ος αιώνας και εντεύθεν), αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στο Κάστρο από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο του 2013, μέσα από πρόγραμμα που προώθησε η Εθελοντική

Αναφορά Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για την καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής-επικίνδυνης εργασίας σε εργαζόμενους στον ΟΛΒΠρος το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον  κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

Θέμα: Καθυστέρηση της υπογραφής της Κ.Υ.Α. για την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής-επικίνδυνης εργασίας σε υπαλλήλους του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.
                      Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μεταβιβάζει ως αναφορά, την Επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Λιμένος Βόλου σχετικά με τη μη καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής-επικίνδυνης εργασίας σε μέλη του Συλλόγου του.
                       Το αίτημα των εργαζομένων, που έγινε αποδεκτό και από τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, για την έκδοση Κ.Υ.Α. από το Υπουργείο Ναυτιλίας που θα ενεργοποιούσε την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής-επικίνδυνης εργασίας, δεν έχει ακόμη ικανοποιηθεί.

Οι δολοφόνοι του Γκιόλια, της Μαρφίν κλπ παραμένουν ασύλληπτοι. Συνελήφθη ο δήμαρχος Ωρωπού επειδή πείραξε τον εθνικό μπετατζή.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Συνελήφθη ο Δήμαρχος Ωρωπού και δύο αντιδήμαρχοι για τα επεισόδια στη ΜαλακάσαΨάχνουν τους εμπρηστές από τις κάμερες των διοδίων

Τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια με την φωτιά σε κουβούκλιο είσπραξης στα διόδια της Μαλακάσας είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθεί λίγο πριν τις 11 το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ωρωπού και δύο αντιδήμαρχοι. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ ΑΡΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Live Streaming ARIS-PANIONIOS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΦΗ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ Live Streaming OFI-PANTHRAKIKOS

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα
Στον αθλητισμό… σαν σήμερα
Στις 10 Φεβρουαρίου 1999 «έφυγε»» σε ηλικία 56 ετών ο Πέτρος Παναγιωταράκος, το Νο 12 του Παναθηναϊκού. Την ίδια ημερομηνία το 1992 η Bonny Blair γίνεται η πρώτη γυναίκα που κερδίζει χρυσό μετάλλιο στα 500μ speed skating σε 2 συνεχόμενες Ολυμπιάδες.

Στην Αθήνα για την ΑΕΚ ο Ζόριτς

Στην Αθήνα για την ΑΕΚ ο Ζόριτς
Στην Αθήνα για την ΑΕΚ ο Ζόριτς

Ο Ντάρκο Ζόριτς, αναμένεται να ταξιδέψει στην Ελλάδα σήμερα, προκειμένου να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους κιτρινόμαυρους.
Ο 21χρονος αριστεροπόδαρος διεθνής με το Μαυροβούνιο αποτελεί στόχο της ΑΕΚ τις τελευταίες ημέρες και όπως όλα δείχνουν οι κιτρινόμαυροι θα ολοκληρώσουν με συνοπτικές διαδικασίες την απόκτησή του.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου