Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Δεν επέτρεψαν στη Ζέττα να παραστεί στην κηδεία του Θανάση Νάκου

Δεν επέτρεψαν στη Ζέττα να παραστεί στην κηδεία του Θανάση Νάκου
Την ώρα που η Ζέττα Μακρή εισέρχονταν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για να παραστεί στην κηδεία του Θανάση Νάκου την ενημέρωσαν πως δεν μπορεί να το πράξει. Με παρέμβαση του αστυνομικού διευθυντή μπόρεσε μόνο να ανάψει ένα κερί κι έπειτα απομακρύνθηκε. Να σημειωθεί πως η είσοδος στην κ. Μακρή δεν επετράπη μετά από απόφαση της οικογένειας.

Ήταν Κάποτε

Θέατρο Εμπρός

Image scaled down
Η θεατρική παράσταση πραγματοποιείται με σκόπο την οικονομική ενίσχυση, ιατρικών εξόδων ενός συντρόφου.

Όποιο χέρι απλώνεται σε συνδικαλιστές πρέπει να κόβεται

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία – ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ καταδικάζει κατηγορηματικά την καταδίκη σε φυλάκιση έξι μηνών τριών συνδικαλιστών των ΟΤΑ με μοναδική κατηγορία την στήριξή τους στον αγώνα των συναδέλφων τους στο Δήμο Ηρακλείου το 2007. Πρόκειται για τον Νίκο Αδαμόπουλο, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρο του σωματείου της Νέας Ιωνίας, την Κική Καραγιώργου, πρόεδρο του σωματείου του Νέου Ηρακλείου και πρώην μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον Νίκο Μαυρουδή, συνδικαλιστή εκλεγμένο στο υπηρεσιακό συμβούλιο.
Η καταδίκη των τριών συνδικαλιστών είναι ξεκάθαρα κατευθυνόμενη και κινείται στην λογική του παραδειγματισμού, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αν και δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί την εν λόγω απόφαση, ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη λέγοντας πως η παρουσία τους στον αγώνα άσκησε ψυχολογική πίεση στους εργαζόμενους, που ήθελαν να δουλέψουν!

...η κυρία που κάνει φορολογική δήλωση 13.000 ευρώ όταν η κάθε της εμφάνιση κοστίζει 15.000 τώρα εκτός από το σώσιμο της Ελλάδας θέλει να σώσει και τη Κύπρο


Ελίζα Βόζεμπερκ…

Τη λένε... Μουνίρα (εμείς φταίμε;)

 • μπήκαμε στα κέφια της θερινής ώρας και περιμένουμε το καλοκαίρι.


 • Μια ώρα μπροστά τα ρολόγια

  ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

  Μία ώρα λιγότερο...ύπνο φέρνει η εφαρμογή της θερινής ώρας από τα ξημερώματα αυτής της Κυριακής.

  Μια ώρα μπροστά τα ρολόγια
  Στις 3:00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά και να δείξουν 4:00.
  Η θερινή ώρα θα ισχύσει έως τις 27 Οκτωβρίου, οπότε και θα εφαρμοστεί εκ νέου η χειμερινή.

  Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων στo skopelos news

  Διαβάστε στη zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.


  ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ  ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ Επισημοποιεί τα πλωτά κάτεργα στην ακτοπλοΐα

  Κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή
  Κατατέθηκε, την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, με τον τίτλο «Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ και άλλες διατάξεις», ενώ στις νέες διατάξεις που έχουν προστεθεί προβλέπεται επί της ουσίας το τέλος του καμποτάζ στην ακτοπλοΐα. Δηλαδή, η κατάργηση της ΣΣΕ, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης για τους ναυτεργάτες. Κάτι που θα έχει δραματικές επιπτώσεις για τους νησιώτες και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, επιβεβαιώνοντας το δίκιο του πρόσφατου 7ήμερου απεργιακού αγώνα των ναυτεργατών.
  Στο άρθρο 11 έχει προστεθεί διάταξη που προβλέπει ότι: «Στα ελληνικά επιβατηγά πλοία, στα υπό κοινοτική σημαία επιβατηγά πλοία και στα επιβατηγά πλοία που είναι εγγεγραμμένα στα νηολόγια κρατών - μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και φέρουν τη σημαία τους, τα οποία έχουν το δικαίωμα περιηγήσεων (....) παρέχεται το δικαίωμα παραλαβής επιβατών και από τους ενδιάμεσους λιμένες, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: (α) ο λιμένας της οριστικής αποβίβασης των επιβατών είναι ο ελληνικός λιμένας επιβίβασής τους και (β) η διάρκεια του κυκλικού περιηγητικού ταξιδιού από το λιμένα επιβίβασης των επιβατών έως και τον λιμένα αποβίβασής τους είναι κατ' ελάχιστον σαράντα οχτώ (48) ώρες».

  H Κύπρος, η έξοδος από ευρωζώνη-ΕΕ και οι παραδοξότητες στην αριστερά

  Στην Κύπρο, η ευρωζώνη, με το δικό της ‘’Σχέδιο Β’’, έναντι της πρώτης εναλλακτικής που απέρριψε η Κυπριακή Βουλή,  εκτέλεσε όχι μόνο καταθέσεις, αλλά και τις προοπτικές μιας αξιοβίωτης ζωής για τους εργαζόμενους και  την κοινωνική πλειονότητα του νησιού.
  Κάτι σαν μια καταστροφική πυρκαγιά, σχολίασε ένας αναλυτής: ‘’ένα δάσος που έχει κατακαεί, θέλει είκοσι χρόνια να ανασυσταθεί’’.

  Οι δραματικές αυτές εξελίξεις, είναι πολύ λογικό να προκαλέσουν...
  ένα  μάλε-βράσε στο ΣΥΡΙΖΑ,  που δε λέει να καταλαγιάσει.
  Νέον Κυπριακόν Ανέκδοτον: ‘’ εκτός μνημονίων και εντός ευρωζώνης’’
  Η πρώτη διάψευση αφορά την αυταπάτη πως υπάρχει χώρος για μια γραμμή ‘’ εκτός μνημονίων και εντός ευρωζώνης’’. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, με την απειλή της διακοπής της χρηματοδότησης, το κυπριακό πολιτικό σύστημα σύρθηκε άρον άρον, με το πιστόλι στον κρόταφο,  γονυπετές στο έδαφος της ωμής ευρω-ενωσιακής πραγματικότητας: Και μνημόνιο και παραμονή στην ευρωζώνη  και άμεση ληστεία εισοδήματος και διάλυση της οικονομίας. Να σημειώσουμε μάλιστα πως ξάφνου εμφανίστηκε ένα ευρώ Β’ κατηγορίας: Είναι το ευρώ στην Κύπρο, που έχει σαφώς χαμηλότερη αξία, μιας και δεν έχεις πρακτικά δικαίωμα να το χρησιμοποιείς!

  ΤΩΡΑ: ΕΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ OXI ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΙΣ .....


  THESTIVAL ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΛ.ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ» - ΟΠΑΔΟΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΗΣΑΝ ΚΑΔΟΥΣ


  Έκρυθμη είναι αυτή την ώρα η κατάσταση περιμετρικά του γηπέδου του Άρη. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το Κλ. Βικελίδης και έχουν απωθήσει τους οπαδούς των κιτρινόμαυρων. Ο κύριος όγκος των εξαγριωμένων οπαδών βρίσκεται στην οδό Παπαναστασίου. Κάποιοι από αυτούς έχουν στήσει οδοφράγματα ενώ κάποιοι άλλοι πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων.

  Ελληνικός στρατός: Η ανάκτηση της χαμένης εφηβείας

  «...Ήρθανε ωραία κόρη
     ήρθαν οι Αμερικάνοι,
    φρούτσου, φρούτσου το φουστάνι
   πάρτε μας Αμερικάνοι...».

  Κώστας Βάρναλης: «Παρωδία».
  _________________________________

  Τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο κι όσα θα ακολουθήσουν, δείχνουν ότι επιταχύνεται η πορεία κατάργησης των κρατών, άρα και των λαών, διότι λαός χωρίς κράτος (το οποίο, βέβαια, πρέπει να καταργηθεί, αλλά αυτό είναι θέμα διαφορετικής συζήτησης), δηλαδή χωρίς άσκηση εθνικής κυριαρχίας, δεν υφίσταται, ούτε στην ιστορία, ούτε πουθενά. Εθνική κυριαρχία σημαίνει ο λαός  να μπορεί ν’ ασκεί τα δικαιώματά του ελεύθερα και απρόσκοπτα, με άλλα λόγια, ν΄αποφασίζει ο ίδιος ο λαός τι θα γίνει στον τόπο του, όντας αφέντης σ’ αυτόν, όπως διακήρυττε κι ο...εθνικιστής Βελουχιώτης.
  Οι «αγορές» σίγουρα δεν είναι οι αντιεξουσιαστικές Ταξιαρχίες του Νετσάγιεφ, ούτε αποτελούνται από μπακουνινιστές, ή ντουρουτιστές Απλά, μέσω των εξαγορασμένων πολιτικών ηγεσιών της κάθε χώρας, επιχειρούν να εξαλείψουν και τα τελευταία  εμπόδια στην επιβολή του ενιαίου οικονομικού χώρου και την ανεξέλεγκτη κίνηση των τεραστίων κεφαλαίων, προσπαθούν δηλαδή να μεταλλάξουν τους λαούς, που δυνητικά μπορούν -μέσω της άσκησης εθνικής κυριαρχίας- ν’αποτρέψουν την παγκόσμια ομογενοποίηση. Να τους μετατρέψουν σε νομάδες χωρίς στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα.

  Υποβαθμίζουν και συγκαλύπτουν


  Small_img_18913
  Και ξαφνικά, την ώρα που το προηγούμενο φύλλο της «Κόντρας» ταξίδευε από το τυπογραφείο προς το πρακτορείο διανομής, ο ΕΦΕΤ εξέδωσε το πρώτο –από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας– δελτίο Τύπου, στο οποίο ανέφερε και το ποσοστό της νοθείας. Σε τι ποσοστό, δηλαδή, ήταν το αλογίσιο κρέας στα προϊόντα που χαρακτηρίζονταν ως βοδινά (πλέον έχουν βρεθεί ακόμα και… κοτομπουκιές με αλογίσιο κρέας). Το ίδιο έκανε και στο επόμενο δελτίο, που εξέδωσε την Τρίτη 26/3.

  Μην βιαστείτε να μιλήσετε για θετική εξέλιξη. Ο ΔΗΜΑΡίτης πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γ. Τσιάλτας, που έχει πάρει πάνω του την υπόθεση της υποβάθμισης και της συγκάλυψης ενός σκανδάλου που δεν είναι μόνο σκάνδαλο απάτης, αλλά και σκάνδαλο υγείας, αναγκάστηκε να δώσει και τα ποσοστά της νοθείας με αλογίσιο κρέας, μετά από «βομβαρδισμό» τριών εβδομάδων, που έγινε από μας και γνώρισε μεγάλη διάδοση στο Διαδίκτυο. Το έκανε σε μια χρονική στιγμή που άρχισε ν’ ασχολείται και ο αστικός Τύπος (επιφανειακά και χωρίς καμιά έρευνα και τεκμηρίωση, όπως πάντα), μετά από καταγγελίες για εργολάβο του Δήμου Θεσσαλονίκης που πιάστηκε με νοθευμένα μπιφτέκια, υπόθεση για την οποία υπήρξε αναγκαστικά και εισαγγελική παρέμβαση. Θέλοντας να προλάβει τα χειρότερα και προκειμένου να αυτοπροστατευθεί, ο Γ. Τσιάλτας άρχισε να ανακοινώνει τα ποσοστά της νοθείας. Εκανε και τον κουτοπόνηρο υπολογισμό, ότι πλέον ο κόσμος έχει συνηθίσει στην ιδέα για τη νοθεία με αλογίσιο κρέας σε μια σειρά προϊόντα που του τα πουλούσαν σαν βοδινά, οπότε μάλλον δε θ’ ασχοληθεί με τα ποσοστά, δεδομένου ότι δεν έχει καλή ενημέρωση για τη φαινυλοβουταζόνη και την επικινδυνότητά της.

  Διαβάστε στον «Κυριακάτικο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

  Διαβάστε στον «Κυριακάτικο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» της 31ης Μάρτη 2013:
  • Αλέκα Παπαρήγα: Λαϊκή Συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία, την κοινωνικοποίηση, τον εργατικό έλεγχο. Αποσπάσματα από την παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Συνδιάσκεψη της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη
  • Άρθρο του Γιώργου Μαρίνου: 19 Συνέδριο ΚΚΕ: Πρωτοποριακή πολιτική με μεγάλη διεθνή σημασία
  • Απεργία των ναυτεργατών την Τετάρτη: Απεργούν για να μη μετατραπούν σε σύγχρονους δούλους στα καράβια - Άρθρο του Σάββα Τσιμπόγλου: Παρακαταθήκη η πείρα του ναυτεργατικού κινήματος.
  • Κάλεσμα της ΚΝΕ για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές στις 17 Απρίλη
  • Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ: «Αλλάξτε τον κόσμο: Το' χει ανάγκη»
  • Για το κύρος του ΠΑΜΕ και τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα
  • Κύπρος: Έρχονται μέτρα - κόλαση για το λαό

  ΟΦΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ LIVE STREAMING OFH - PAS GIANNINA LIVE

  ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα LIVE! OFI-PAS Giannina LIVE STREAMING! ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα OFI-PAS Giannina δείτε το LIVE!


  Πατήστε τα παρακάτω Link, για να δείτε σε Live streaming την αναμέτρηση ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββατο 30/3, 30 Μαρτίου, στις 5.15 μ.μ.).

  Δείτε τον αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα OFI-PAS Giannina live free!!!!!

  5.15 μ.μ. αρχίζει ο αγώνας....μην το χάσετε...

  Τα Live Stream ξεκινάνε 10 λεπτά περίπου πριν την έναρξη του αγώνα.

  Προσοχή: To http://odysseaschios.blogspot.gr δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο εξωτερικών κόμβων, δεν είναι ο παροχέας αυτών των μεταδόσεων και δεν ευθύνεται για την ποιότητα των μεταδόσεων. Οποιαδήποτε ευθύνη αντιστοιχεί στους παρόχους αυτών και στον τρόπο χρήσης της από τους χρήστες.

  Όλοι οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας δέχονται ότι κάνουν χρήση των υπηρεσιών αυτών, μόνο εφόσον καλύπτονται από την κείμενη νομοθεσία για ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

  Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής (Suleiman)Όλα τα επεισόδια

  Περιγραφή
  Μια νέα Τούρκικη σειρά που δίχασε το κοινό της Τουρκίας, ο "Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής", " Souleiman o megaloprepis"  έρχεται στην Ελληνική τηλεόραση μετά το τέλος της ASI. Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, μια σειρά με επιβλητικές σκηνές, τοπία και ...κοστούμια. Η ιστορία του Σουλεϊμάν έχει να κάνει ως εξής: Βρισκόμαστε στον 16o αιώνα και μια νέα ερωτική ιστορία μόλις αρχίζει.   Η Ορθόδοξη Αλεξάνδρα συλλαμβάνεται και οδηγείται στο χαρέμι του Σουλεϊμάν. Ο ίδιος Βασιλιάς, με γυναίκα και παιδί, τους εγκαταλείπει  πηγαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη. Στο ταξίδι του αυτό γνωρίζει την Αλεξάνδρα, η οποία επρόκειτο να πουληθεί ως σκλάβα. Έρωτας με την πρώτη ματιά. Δυνατές ίντριγκες, πάθος και αιματοχυσίες. Δημιουργήματα αυτής της αγάπης. Η σειρά αυτή προβλήθηκε στην Τουρκία το 2011. Πρωταγωνιστούν: Halit Ergenc, Maryem Uzerli, Nebahat Cenhre.

  PANATHINAIKOS-PLATANIAS LIVESTREAMING | ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ LIVE Παναθηναϊκός – Πλατανιάς Δείτε Live

     Παρακολουθείστε σήμερα 30/03/2013 στις 19:30 τον αγώνα
  ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Livestreaming


  Ο Παναθηναϊκός παίζει στη 19:30 στο Novasports2 με των Πλατανιά.
  Δείτε live των αγώνα από τα link

  ARIS - PANTHRAKIKOS LIVESTREAMING | ΑΡΗΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ LIVESTREAMING
  Παρακολουθείστε σήμερα 30/03/2013 στις 17:15 τον αγώνα
  ΑΡΗΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ Livestreaming

  ...εν τω μεταξύ, η Ανάπτυξη άρχισε…

  ...ρευστότητα στην αγορά, κίνηση, πολύ καλές προσφορές και ΔΩΡΑ...! 

  ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ To ΠΑΜΕ καταγγέλλει

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  To ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε συμπαιγνία με τους μεγαλέμπορους για μεταφορά της πρωτομαγιάτικης αργίας την Τρίτη του Πάσχα. Η καταρχήν σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς τη 2η μέρα του Πάσχα, γίνεται κατ’ εντολή, απαίτηση και εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγαλέμπορων.

  Η 1η του ΜΑΗ δεν είναι αργία, δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή.
  Είναι απεργία!

  Κατοχυρώθηκε ως αργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλο τον κόσμο στον αγώνα της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η κυβέρνηση να την μετατρέπει σε μεταφερόμενη κινητή αργία. Είναι αδικαιολόγητη η μεταφορά της.
  Καλούμε τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες, τα σωματεία με αποφάσεις να υπερασπιστούν το χαρακτήρα της πρωτομαγιάς. Να κηρύξουν 24ωρη απεργία την 1η Μάη.

  ΦΩΤΟ-Όταν η Μέρκελ λάτρευε τον... γυμνισμό

  ΦΩΤΟ-Όταν η Μέρκελ λάτρευε τον... γυμνισμό
  ΦΩΤΟ-Όταν η Μέρκελ λάτρευε τον... γυμνισμό

  Μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου προκαλεί ποικίλα σχόλια, με τους εκατοντάδες χρήστες να αναρωτιούνται αν πρόκειται πραγματικά για την Καγκελάριο της Γερμανίας που ποζάρει γυμνή πριν από πολλά χρόνια.
    Στην φωτογραφία υποτίθεται ότι απεικονίζεται η Άγκελα Μέρκελ με δύο φίλες της, την εποχή που έκανε γυμνισμό. Αν η φωτογραφία είναι πραγματική θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο το.. "σοκ"¨της καγκελαρίας για την διαρροή της...

  ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ Σε κατάσταση πολέμου και επίσημα η Β.Κορέα - Άνοιξαν όλα τα καταφύγια


  Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η χώρα έχει τεθεί σε «κατάσταση πολέμου» κατά της Νότιας Κορέας, κλιμακώνοντας την κρίση στην κορεατική χερσόνησο, η οποία οξύνθηκε μετά τις νέες διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Πιόνγκγιανγκ, εξαιτίας των πυρηνικών δοκιμών που εξελίσσει.
  Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές από τη Νότια Κορέα, οι Βορειοκορεάτες άνοιξαν το σύνολο των καταφυγίων της χώρας, ακόμα και αυτά που βρίσκονται σε επαρχιακές πόλεις, και ταυτοχρόνως ξεκίνησαν επιστράτευση με στόχο να αυξηθεί εντός δύο ημερών κατά 20% ο αριθμός του προσωπικού που βρίσκεται υπό τα όπλα και ο οποίος αριθμεί ήδη 1 εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες.

  Στους καταπέλτες την Τετάρτη για μπάρκο με δικαιώματα

  Τη Δευτέρα η σύσκεψη για το συντονισμό με άλλους φορείς και την οργάνωση της απεργίας
  Από την τελευταία απεργία των ναυτεργατών
  Ξανά στους καταπέλτες βγαίνουν οι ναυτεργάτες από τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης για να δώσουν τη μάχη της 24ωρης απεργίας, συνέχεια του πρόσφατου 7ήμερου απεργιακού αγώνα, διεκδικώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του ΥΝΑ που αυξάνει τους κινδύνους γα την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, μπάρκο με δικαιώματα, υπογραφή και ανανέωση της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συμβάσεων, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα στους απλήρωτους ναυτεργάτες.Καρδιά της προετοιμασίας και αυτής της απεργίας είναι τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, οι δυνάμεις των οποίων είναι καθημερινά στα μηχανοστάσια και τις κουβέρτες των πλοίων αναδεικνύοντας την ανάγκη του αγωνιστικού ξεσηκωμού. Ταυτόχρονα, δείχνοντας ότι ο αγώνας αυτός αφορά το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, απευθύνουν το κάλεσμα «να βγουν αποφάσεις συμμετοχής στον απεργιακό αγώνα από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, φορείς». «Να αναπτυχθούν πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να αναδειχθεί ολόπλευρα η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ όπου εντάσσεται και το νομοσχέδιο για την "Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ"».

  Εκδηλώσεις - συζητήσεις για τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ.Την Τετάρτη 3/4 στη Σκόπελο (αίθουσα ΚΑΠΗ), στις 8.30 μ.μ

  Την Τετάρτη 3/4 στη Σκόπελο (αίθουσα ΚΑΠΗ), στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Απ. Νάνος, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

  Σε «κατάσταση πολέμου» η κορεατική χερσόνησος

  Από τη μεγάλη συγκέντρωση στην Πιονγιάνγκ (φωτο AP)
  Κορυφώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο, μετά και την αποστολή από τις ΗΠΑ δυο βομβαρδιστικών «Στελθ Β2» που μπορούν να μεταφέρουν και πυρηνικές βόμβες, που τέθηκαν «υπό τις υπηρεσίες» της Νότιας Κορέας.
  Το Σάββατο η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ανακοίνωσε, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, που μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ότι η χώρα έχει τεθεί σε «κατάσταση πολέμου» κατά της Νότιας Κορέας.

  ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΤΩΡΑ?


  H A’ ΔOY Βόλου στις 10 αποδοτικότερες


  alt
  Περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα δεν πλήρωσαν στην Εφορία με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να φτάσουν τα 20,4 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 10 δισ. δημιουργήθηκαν το προηγούμενο έτος και τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν ακόμα εισπραχθεί.
  Εκτός όμως από τους φορολογουμένους που δεν προσήλθαν για να πληρώσουν τους φόρους τους, ευθύνη για τη συσσώρευση των χρεών έχουν και οι εφορίες. Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα τις ΔΟΥ που έκαναν καλά τη δουλειά τους και δεν άφησαν σε χλωρό κλαρί όσους χρωστούσαν, αλλά και τις Εφορίες οι οποίες έμεναν μετεξεταστέες.

  “Θα σε γ@μ@ν€ μέρα νύχτα στη φυλακή κι είσαι και μικρούλης. Δεν θα το αντέξεις’’ -> Αυτό εννοούσε ο Σαμαράς όταν έλεγε “πάση θυσία το έργο θα γίνει”;

  Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση όταν μπαίνεις στο γραφείο του είναι οι εικόνες: ο Χριστός, η Παναγία, αμέτρητοι άγιοι, απολυτίκια. Παράξενο σκηνικό για να συναντήσεις ανθρώπους που ίσως αύριο κατηγορηθούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό, έκρηξη και ληστεία. Εξι από τους 20 κατηγορούμενους για την επίθεση στις Σκουριές αποφάσισαν να μιλήσουν στην «Εφ.Συν.» «γιατί είμαστε εξοργισμένοι με την εικόνα που προβάλλουν τα ΜΜΕ και πρέπει η ελληνική κοινωνία να καταλάβει...
  τι ακριβώς συμβαίνει εδώ πάνω».
  Ο Γ.Σ. είναι 41 χρόνων, πατέρας τριών παιδιών κι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας: με κύκλο εργασιών 3 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο, βραβεία και διακρίσεις. Φοράει έναν μεγάλο σταυρό στον λαιμό: «Κάθε Κυριακή πηγαίνω στην εκκλησία, έχω πνευματικό στο Αγιον Ορος. Μου φαίνεται αδιανόητο να κατηγορούν χωριανούς πως θα μπορούσαν να σηκώσουν όπλο σε αθώους ανθρώπους, όπως οι σεκιουριτάδες της εταιρείας. Επιχειρούν να διασύρουν ανθρώπους, οικογένειες, επιχειρήσεις. Στον αγώνα βρισκόμασταν όλοι στην πρώτη γραμμή, κι αυτό εξηγεί γιατί μας κατηγορούν. Ανεξάρτητα από το ποια είναι τα πρόσωπα, η πίεση ασκείται σε κάθε αγωνιστή. Είμαστε μια κοινωνία μικρή, απομακρυσμένη, ελάχιστα ανεπτυγμένη τουριστικά σε σύγκριση με τα άλλα δυο πόδια της Χαλκιδικής. Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει συγγενή ή φίλο κατηγορούμενο. Είναι σαν να κατηγορείται όλο το χωριό».

  Σήμερα το στερνό αντίο στο Θανάση Νάκο

  Θα κηδευτεί με τιμές εν ενεργεία υφυπουργού
  Θα κηδευτεί με τιμές εν ενεργεία υφυπουργού
  Στερνό αντίο σήμερα θα πούνε χιλιάδες άνθρωποι στο Θανάση Νάκο συνοδεύοντάς τον στην τελευταία του κατοικία. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 2 το μεσημέρι από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου. Η σορός τού Θανάση Νάκου θα εκτίθεται στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό από τις 09:30 το πρωί. Η κηδεία του θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υφυπουργού. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλος. Τη Βουλή των Ελλήνων ο πρόεδρος του Σώματος κ. Μεϊμαράκης.
  Ο Θανάσης Νάκος «έφυγε» από τη ζωή το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, σε ηλικία 63 ετών, μετά από νοσηλεία αρκετών ημερών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Θεραπευτήριο «Υγεία» από λοίμωξη του αναπνευστικού. Στο τέλος του περασμένου μήνα ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής είχε υποβληθεί σε προγραμματισμένη επέμβαση καρδιάς. Ο θάνατός του σκόρπισε πανελλήνια συγκίνηση.

  Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

  Συνολικές προβολές σελίδας

  Αρχειοθήκη ιστολογίου