Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ποινικοποιούν τον αγώνα

Ξεπέρασε κάθε όριο ο δικαστικός αυτοματισμός κατά των εργατικών αγώνων. Σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή καταδίκασε την Παρασκευή το μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών τρεις εργαζόμενους συνδικαλιστές των ΟΤΑ επειδή «παραβρέθηκαν» και στήριξαν τον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων τους στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής το 2007! Πρόκειται για τους Νίκο Αδαμόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Βασιλική Καραγεώργου, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής και πρώην μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Νίκο Μαυρουδή, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας και εκλεγμένο μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι κατηγορίες κατέπεσαν πλήρως στη δίκη, όπου δεν αποδείχθηκε καμία αξιόποινη πράξη κι ακόμα και οι καταθέσεις αστυνομικών ήταν απαλλαχτικές. Η καταδίκη των τριών αγωνιστών έγινε ακριβώς γιατί παρευρέθηκαν, όπως είχαν καθήκον, στην απεργία των συναδέλφων τους.

Πρόκειται για κατάφωρη ποινικοποίηση και ενοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και ειδικά στοχοποίηση των πιο ριζοσπαστικών τάσεων του εργατικού κινήματος. Εκφράζει την προσπάθεια καθυπόταξης των εργαζομένων και επιβολής «σιωπής νεκροταφείου» μέσα στους εργασιακούς χώρους και τα συνδικάτα, για να περάσει η κανιβαλική επίθεση της χούντας κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Η επιχείρηση τρομοκράτησης του εργατικού κινήματος αποτελεί ένδειξη αδυναμίας και παρακμής για ένα σύστημα που καταρρέει. Απέναντί της θα βρει τη μαχητική κι ενωτική αντίσταση των εργαζομένων και θα ανατραπεί. Οι αγώνες όχι μόνο θα «αθωωθούν», αλλά θα νικήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger