Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Όποιο χέρι απλώνεται σε συνδικαλιστές πρέπει να κόβεται

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία – ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ καταδικάζει κατηγορηματικά την καταδίκη σε φυλάκιση έξι μηνών τριών συνδικαλιστών των ΟΤΑ με μοναδική κατηγορία την στήριξή τους στον αγώνα των συναδέλφων τους στο Δήμο Ηρακλείου το 2007. Πρόκειται για τον Νίκο Αδαμόπουλο, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρο του σωματείου της Νέας Ιωνίας, την Κική Καραγιώργου, πρόεδρο του σωματείου του Νέου Ηρακλείου και πρώην μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον Νίκο Μαυρουδή, συνδικαλιστή εκλεγμένο στο υπηρεσιακό συμβούλιο.
Η καταδίκη των τριών συνδικαλιστών είναι ξεκάθαρα κατευθυνόμενη και κινείται στην λογική του παραδειγματισμού, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αν και δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί την εν λόγω απόφαση, ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη λέγοντας πως η παρουσία τους στον αγώνα άσκησε ψυχολογική πίεση στους εργαζόμενους, που ήθελαν να δουλέψουν!

Η προκλητική και πρωτοφανής, ακόμα και για τα δεδομένα της Δικαιοσύνης τους, απόφαση του δικαστηρίου έρχεται να επιβεβαιώσει την περεταίρω αυταρχοποίηση του συστήματος εξουσίας και την «θατσεροποίηση» της αντιμετώπισης του συνδικαλισμού από την εξουσία. Εντάσσεται στην στοχοποίηση της ίδιας της ιδιότητας του συνδικαλιστή και στην λογική της μετατροπής της κοινωνίας σε στρατώνα.
Η απάντηση του συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος οφείλει να είναι άμεση και ξεκάθαρη. Σε μια περίοδο που η εξουσία συνασπίζεται και με κάθε θεσμό και μέσο επιτίθεται συνολικά στον κόσμο της Εργασίας επιβάλλοντας με την βία την τάξη και την ασφάλεια, η αντεπίθεση οφείλει να είναι συνολική. Με όπλο την αλληλεγγύη και την πλατιά ενότητα, ο κόσμος της Εργασίας πρέπει να στήσει τείχος στις επιδιώξεις του Κεφαλαίου και των πολιτικών του υπηρετών. Απέναντι στον νόμο του Κεφαλαίου να υψωθεί το δίκιο της τάξης.
-ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
-ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger