Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ..



20130804-114310.jpg
Σε ένα κράτος διαλυμένο από την ανικανότητα και τα συνεχή «πειράματα», μέσα σε όλα τα άλλα τα προβλήματα είναι και αυτό των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, αυτών που δημιουργήθηκαν (υποτίθεται) για καλό, αλλά στην πορεία αποδείχτηκε ότι η δημιουργία τους είχε σαν σκοπό τον ΑΦΑΝΙΣΜΟ των αναπήρων μέσα από τον εγκλωβισμό τους σε ατελείωτη «αναμονή» και
διαδικασίες παράλογες.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, τον Γολγοθά της απανθρωπιάς και της κοροϊδίας δεν τον ανεβαίνουν μόνο οι ανάπηροι, αλλά και οι οικογένειες τους κάτι που βέβαια δεν ενδιαφέρει το «κράτος πρόνοιας» .
Και επειδή υπάρχουν πολλοί καλοθελητές, πολλά κομματόσκυλα που θα σπεύσουν να υπερασπιστούν τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ «αρμοδίους, για δείτε ρε λεβέντες ΕΝΑ μικρό παράδειγμα…..

«Την οικονομική απόγνωση και ψυχική ταλαιπωρία ενός ακόμη θύματος της κρατικής αναλγησίας, του Νικολάου Μπαζάκα, αναπήρου, μόνιμου κατοίκου Λέσβου που εις μάτην περιμένει να περάσει από επιτροπή των ΚΕΠΑ για να επαναβεβαιωθεί ότι… καινούριο πόδι δεν του φύτρωσε, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
«Το Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Μπατζάκας ύστερα από μία σοβαρή ασθένεια που αντιμετώπισε αναγκάστηκε να χάσει το αριστερό του πόδι το οποίο ακρωτηρίασαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Μέσα στη δυστυχία του, έκανε τα απαραίτητα χαρτιά για να παίρνει την αναπηρική του σύνταξη. Το 2012 όμως όπως λέει με πίκρα μιλώντας στο lesvosnews.gr, του έκοψαν τη σύνταξη και του είπαν ότι θα ξαναπεράσει από επιτροπή.
Όπως καταγγέλλει στο LesvosNews.gr, μέχρι τώρα δεν έχει περάσει από την αρμόδια επιτροπή, αλλά και δεν υπάρχει και σε καμία λίστα, αυτών που θα περάσουν από την επιτροπή.
Φυσικά μέχρι τώρα δεν παίρνει και τη σύνταξή του, με αποτέλεσμα τα οικονομικά του προβλήματα, να έχουν βαλτώσει.
Η «χαριστική βολή» ήρθε στον άτυχο συμπολίτη μας πρόσφατα.
Η γυναίκα του που ήταν σχολικός φύλακας και είχαν ένα μικρό εισόδημα από την εργασία της αυτή, δυστυχώς χάνει τη δουλειά της, αφού αντιμετωπίζει κι αυτή το φάσμα της απόλυσης».
«Για ποιο λόγο για τέτοιου είδους αναπηρίες θα πρέπει να περνάει από την επιτροπή ΚΕ.Π.Α; Μήπως περιμένουμε να του «φυτρώσει» νέο πόδι; Στις απολύσεις που σχεδιάζετε, όπως στην περίπτωση των σχολικών φυλάκων, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κριτήρια; Πώς θα μπορέσει να ζήσει αυτή η οικογένεια με έναν ανάπηρο σύζυγο, που τόσους μήνες έχει μείνει χωρίς σύνταξη, και μία απολυμένη γυναίκα;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς και τους υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ «οι συνταξιούχοι με επιβεβαιωμένο ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, το συνταξιοδοτικό δικαίωμα των οποίων έληξε ή πρόκειται να λήξει έως 31/10/2013, δικαιούνται να λαμβάνουν σύνταξη επί ένα επιπλέον εξάμηνο χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, από μέρους τους».
Αυτό είναι ΕΝΑ παράδειγμα από τα χιλιάδες περιστατικά που υπάρχουν στη χώρα του παραλόγου, των ατελείωτων πειραματισμών από ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ανθρώπους για τέτοιες θέσεις
Ακόμα και σε άλλες παθήσεις, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας που τα ποσοστά αναπηρίας ξεκινούν από 67% και η πάθηση ΔΕΝ γιατρεύεται, και εκεί φυσικά οι «διάνοιες» εφαρμόζουν τις ίδιες γελοίες τακτικές.
Βέβαια, φάνηκε ξεκάθαρα ότι το ζητούμενο είναι να κοπούν τα ποσοστά αναπηρίας και να κοπούν συντάξεις και επιδόματα.
Καιρός είναι ΟΛΟΙ οι αρμόδιοι να κάτσουν στο σκαμνί.
Καιρός ενε να αρχίσουν καταγγελίες στη δικαιοσύνη γιατί ΟΛΟΙ αυτοί οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ παίζουν με τις ζωές του κοσμάκη στερώντας του ακόμα και τα φάρμακα του.
Την υποτιθέμενη κυβέρνηση το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να συνεχίσει το «πρόγραμμα» της να ακούσει τα μπράβο από τα αφεντικά της και να μην χάσει την «καρέκλα» της, αδιαφορώντας για όλα τα άλλα.
Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com
 Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger