Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Χαλκιδική: Αψήφησαν το «λουκέτο» του ΣΔΟΕ και άνοιξαν ξανά το κέντρο

Αψηφώντας προκλητικά το 48ωρο λουκέτο που τους επέβαλε το ΣΔΟΕ για φορολογικές παραβάσεις, οι υπεύθυνοι νυχτερινού κέντρου στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής, όπου εμφανίζεται γνωστός τραγουδιστής και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κοπεί καμία απόδειξη, άνοιξαν και πάλι κανονικά το μαγαζί.Σε διαθεσιμότητα τέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας, καθώς του καταλογίζονται ευθύνες σχετικά με την επαναλειτουργία του νυχτερινού κέντρου, παρά το «λουκέτο» του ΣΔΟΕ.

Χαλκιδική: Αψήφησαν το «λουκέτο» του ΣΔΟΕ και άνοιξαν ξανά το κέντρο
Όπως δήλωσε στο Mega, o ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος, το Σώμα προχώρησε στο κλείσιμο του μαγαζιού σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί φοροδιαφυγής, ωστόσο «σήμερα πληροφορηθήκαμε πως το κατάστημα λειτούργησε κανονικά» σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Στασινόπουλο, επενέβη η αστυνομία και έχουν γίνει δυο συλλήψεις. Σήμερα, υπήρξε επικοινωνία του ΣΔΟΕ με τον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής και τον εισαγγελέα Χαλκιδικής, ώστε το μαγαζί να κλείσει ξανά, επισημαίνει ο ειδικός γραμματέας.

«Σκοπός μας δεν είναι να κλείσουμε μαγαζιά» αλλά να ενημερώσουμε τους επιχειρηματίες ότι εμείς σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε το μέτρο και ότι τους καλούμε να συμμορφωθούν, τονίζει ο κ. Στασινόπουλος, προσθέτοντας ότι το Σώμα θα συνεχίσει το έργο του.
Το λουκέτο ήταν το πρώτο που μπήκε, μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης,κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι στο εν λόγω νυχτερινό κέντρο όπου υπήρχαν περίπου 500 θαμώνες δεν είχε κοπεί καμία απόδειξη.
Το ΣΔΟΕ προχώρησε άμεσα στον καταλογισμό των παραβάσεων και στο κλείσιμο του καταστήματος σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις. Να σημειωθεί ότι προβλέπεται πως σε περίπτωση υποτροπής το "λουκέτο" θα έχει διάρκεια ενός μήνα και εάν οι παραβάσεις συνεχιστούν το "λουκέτο" θα έχει διάρκεια ένα εξάμηνο.
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών:

«Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης (Ε.Δ.Ε.Υ.Θ) στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, σε έλεγχο που πραγματοποίησε τις πρωινές ώρες της 03/08/2013 στην περιοχή Καλλιθέα Χαλκιδικής σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο οποίο εμφανιζόταν γνωστός τραγουδιστής, διαπίστωσε ότι είχε υποπέσει σε πλήθος παραβάσεων εφαρμογής των διατάξεων του
ΚΦΑΣ.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η Υπηρεσία να προβεί άμεσα στον καταλογισμό των παραβάσεων και στο κλείσιμο του καταστήματος για τις επόμενες 48 ώρες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 2523/97
».
Σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του Α.Τ. Κασσανδρείας
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας, καθώς του καταλογίζονται ευθύνες σχετικά με την επαναλειτουργία του νυχτερινού κέντρου, παρά το 48ωρο «λουκέτο» του ΣΔΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger