Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Τσίμπα... μία δόση!


Δημήτρης Μυς
Απορροφηθήκαμε ίσως, από την... υπερπροσπάθεια της κυβέρνησης των τριών (και των φερεφώνων τους στα media) για την εξεαφάλιση της μεγάλης δόσης και μάλλον μας διαφεύγουν τα αυτονόητα. Για την ακρίβεια μας διαφεύγει ότι ήδη έχουμε πληρώσει πανάκριβα και ποικιλοτρόπως την ...αποπληρωμή.
Κατ αρχήν στο οικονομικό επίπεδο: Είναι γνωστό ότι από τον πακτολό της δόσης δεν πρόκειται να φτάσει στην αγορά, ούτε σέντσι. Τα δισεκατομμύρια θα πάνε στις τράπεζες και αν φτάσουν εκεί, τότε θα πρέπει να αναμένουμε και τον αυστηρότατο ελέγχό τους από τους πιστωτές . Προφανώς, όσο κι αν αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει τον απλό κόσμο (τί τον νοιάζει αν ο τραπεζίτης που θα του παει το σπίτι είναι Ελληνας ή ...Γάλλος) αυτός που βάζει το χρήμα έχει και τον έλεγχο.

Ο παππούς με την μάσκα κατέληξε

                            Η κηδεία έγινε σήμερα Δευτέρα 26.11 

καποιος φωτογράφος γυρισε το φακο σε κατι ασυνηθιστο.. κάτι ασυνηθιστα παράξενο..

ενας παππους από κείνους που τα εγγόνια του λένε ιστορίες στα παιδιά τους ... γιατί τα μικρά δεν κάνει να "ενοχλήσουν" τον πολύ ηλικιωμένο κύριο

ένας παππούς από κείνους που ζει σα  νέος ... φωνάζει..διεκδικεί την ελευθερια του δρόμου
ενας παππούς που βλέπει

Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή τροφίμων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «86,5 χιλιάδες συμπολίτες μας στη Θεσσαλία οι ωφελούμενοι του προγράμματος»


Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή τροφίμων, μέσω του προγράμματος Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε απόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που φτάνουν τους 86.459 περίπου δικαιούχους σε όλη τη Θεσσαλία. Η διανομή των προϊόντων γίνεται σε 86 φορείς σε όλη τη Θεσσαλία οι οποίοι στη συνέχεια τα διανέμουν σε άπορα μέλη τους. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη, γι’ αυτό τα κριτήρια για τη συμμετοχή είναι εισοδηματικά και κοινωνικά.
Πρόκειται για διανομή πέντε βασικών ειδών διατροφής, ρύζι, μακαρόνια, φέτα, ελαιόλαδο, γραβιέρα, ενώ τριμελείς Επιτροπές των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων θα ελέγχουν τις παραδόσεις σε κάθε φορέα για την επιβεβαίωση της ορθής εφαρμογής του προγράμματος.

Βραβεύτηκε Περιφέρεια Θεσσαλίας στην τουριστική έκθεση «PHILOXENIA 2012»

1 / 2
Συνεχίζοντας με επιτυχία την πορεία προβολής των Θεσσαλικών τουριστικών προορισμών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση τουρισμού στην Θεσσαλονίκη με την ονομασία «28η PHILOXENIA 2012» που διεξήχθη από τις 22 έως τις 25 Νοεμβρίου 2012 στον εκθεσιακό χώρο της HELEXPO -Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η Διεθνής έκθεση φέτος εστίαζε το ενδιαφέρον της στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και οι πράκτορες που επισκέφτηκαν δείχνοντας ενδιαφέρον για το περίπτερο της Θεσσαλίας προέρχονταν από χώρες όπως η Ουκρανία, η Ρωσία, η Τουρκία, Βαλκανικές χώρες, η Γερμανία, η Γαλλία, η Μ. Βρετανία, η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ν. Αφρική.

Κρομμύδας: Περνάνε καλά

Είναι πάγια τακτική των επωνύμων να δείχνουν πως «περνάνε καλά» στις δουλειές τους.

Μια τέτοια δημοσίευση είναι και αυτή.

ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ - ΤΖΟΝΝΙ Νο35

ΣΥΡΙΖΑ Μοιράζει υποσχέσεις για... «αναπτυξιακό δανεισμό»!

Λέει στην ντόπια πλουτοκρατία ότι τα δάνεια που έχει σκοπό να φορτώσει στο λαό, θα καταλήγουν στις τσέπες της για επενδύσεις
Ολοένα και ψαλιδίζει τις υποσχέσεις με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ υφάρπαξε λαϊκές ψήφους, ενώ κάθε φορά εμφανίζεται και πιο γαλαντόμος απέναντι στην ντόπια αστική τάξη. Ο Γ. Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία», απαντώντας στο αν θα επαναφέρουν συντάξεις και μισθούς, δήλωσε με νόημα ότι «στόχος μας δεν είναι να επιστρέψουμε στο παρελθόν», ενώ για το μόνο που δεσμεύτηκε είναι για την καταρχήν «σταθεροποίηση» μισθών και συντάξεων, στα επίπεδα της αθλιότητας που περιμένει να τα παραλάβει.
Την ίδια ώρα, ο Δ. Παπαδημούλης δήλωνε: «δεν κρύβουμε ότι θα χρειαστούν σκληρές και πολύχρονες προσπάθειες για να βγει στο ξέφωτο η χώρα». Ο Γ. Δραγασάκης δεν έκρυψε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταστήσει τα μονοπώλια συνομιλητές του στην προσπάθεια να ανακάμψει η οικονομία στις πλάτες του λαού. Οπως είπε, είναι έτοιμοι να συζητήσουν «με την κοινωνία και τους φορείς της το σχέδιό μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», εννοώντας φυσικά τους μονοπωλιακούς ομίλους, αφού αυτοί κρατάνε τα κλειδιά της «ανασυγκρότησης» στα χέρια τους.
Ο ίδιος άλλωστε υπερασπίστηκε «ένα μοντέλο δημόσιας επιχειρηματικότητας» και με σαφήνεια υπέδειξε τη δημόσια περιουσία σαν «μοχλό» της καπιταλιστικής ανάπτυξης:

Εχουν δεμένο το γάιδαρό τους

«Σε όποιο "διαχειριστικό" μείγμα και να καταλήξουν εταίροι και δανειστές, είτε στο αυριανό Γιούρογκρουπ, είτε σε νέα Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τα βάρη θα φορτωθούν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων (...) με δεδομένο μάλιστα ότι η κρίση θα βαθύνει στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ, καμία "διευθέτηση" χρέους δεν πρόκειται να είναι η "τελευταία", όπως και κανένα πακέτο μέτρων δεν πρόκειται να κλείσει τον κατάλογο. Οποιος συμβιβασμός και αν προκύψει για να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, θα συνοδεύεται από νέα συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, νέο μνημόνιο και αντιλαϊκά μέτρα. Μια πρώτη γεύση του τι θα ακολουθήσει είναι η πρόσφατη έκθεση της τρόικας, που υιοθέτησε η

ΝΕΑ ΒΥΣΣΑ ΕΒΡΟΥ Απούλητη η παραγωγή κρεμμυδιών

Για το πρόβλημα, το ΚΚΕ κατέθεσε αναφορά στη Βουλή
Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι παραγωγοί κρεμμυδιών στη νέα Βύσσα του Εβρου, αφού οι τιμές είναι εξευτελιστικές και η παραγωγή παραμένει απούλητη. Για το πρόβλημα αυτό, το ΚΚΕ κατέθεσε αναφορά στη Βουλή.
Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» αναφέρεται πως οι τιμές είναι πολύ χαμηλές 8 με 12 λεπτά το κιλό, και είναι κυριολεκτικά τιμές απελπισίας, ενώ την ίδια ώρα οι καταναλωτές βρίσκουν στην αγορά αφθονία εισαγόμενων, αμφίβολης ποιότητας, πληρώνοντάς τα σε εξαπλάσια και εφταπλάσια τιμή. Οπως, επίσης, τονίζεται στην ανακοίνωση οι παραγωγοί πληρώνουν πολύ ακριβά την πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Μια πολιτική που έχει φέρει τους αγρότες σε απόγνωση και τη χώρα μας να

"Πάγωμα" τελών στη Σκιάθο

Πάγωμα ανταποδοτικών τελών στη Σκιάθο. Μηδενικές αυξήσεις αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου