Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Λήμνος: Σε εξέλιξη η 24ωρη παλλημνιακή απεργία

Από την απεργιακή συγκέντρωση στη Λήμνο
Σε εξέλιξη η απεργιακή συγκέντρωση στη Λήμνο, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας, που έχουν κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, το οποίο έχει παράρτημα στη Λήμνο, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, τα Σωματεία Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου, το Σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ του νησιού, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος του νησιού.
Οι κάτοικοι του νησιού αντιδρούν στην πολιτική που υποβαθμίζει το βιοτικό τους επίπεδο, τη Δημόσια Υγεία και τους καταδικάζει σε συγκοινωνιακή απομόνωση, για λογαριασμό των συμφερόντων των μονοπωλίων και των εφοπλιστών.
Διεκδικούν:

- Καμιά συγχώνευση, αλλά αυτοτελή λειτουργία του νοσοκομείου, με μόνιμες οργανικές θέσεις προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας, με πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
- Καμιά συγχώνευση της ΔΟΥ Λήμνου και του ΙΚΑ Λήμνου.
- Καθημερινή αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και με τα άλλα νησιά, με σύγχρονα και ασφαλή για το επιβατικό κοινό πλοία, με φτηνά εισιτήρια, πληρώματα πλοίων με πλήρη σύνθεση και ικανοποιητικές εργασιακές σχέσεις, καθώς και λιμάνι ασφαλές σε κάθε καιρό.
- Κάλυψη των κενών  σχολείων του νησιού με το απαραίτητο μόνιμο διδακτικό προσωπικό, να εξασφαλιστεί η δωρεάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger