Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι

«Είμαστε έτοιμοι από καιρό να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ενωτική του και με αρκετό αριστερό χρώμα ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με την οποία ξεκινά η διαδικασία μετατροπής του σε ενιαίο κόμμα.

Ο κ. Τσίπρας ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους της  πολιτικής αντιπαράθεσης στον απόηχο της ευρωπαϊκής απόφασης για το ελληνικό χρέος, που διατηρεί το άγχος για το πρόβλημα και ενώ αναμένονται νέες επώδυνες εξελίξεις και μέτρα.

Συνεχίζοντας την ομιλία του επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που την υποστηρίζουν λέγοντας ότι «απέναντί μας έχουμε ένα κλειστό κύκλωμα. Ένα κατεστημένο που δε μπορεί να παράξει τίποτα καινούργιο, τίποτα δημιουργικό.


»Από το σύστημα προπαγάνδας του μνημονιακού κατεστημένου, από αυτό το ενιαίο πια κέντρο εκδοτών, καναλαρχών και γραφείων επικοινωνίας των τριών μνημονιακών κομμάτων, το τελευταίο διάστημα εκπορεύεται το ίδιο μονότονο μήνυμα. Αφού απέτυχαν να μας αντιμετωπίσουν με τις ανιστόρητες θεωρίες τους περί των δύο άκρων, σήμερα μας λένε πως θέλουμε να μοιάσουμε με κομμάτια του πολιτικού συστήματος που σήμερα καταρρέει και με τα κόμματα του χθες».

Πρότεινε σε όλους τους ψηφοφόρους «να εμπιστευτούν μία αριστερή κυβέρνηση. Να εμπιστευτούν μία δημοκρατική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας»

Κατηγόρησε ευθέως τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς και ιδίως το ΚΚΕ υποστηρίζοντας ότι «την εχθρότητα, όμως, και ειδικά την εχθρότητα που προέρχεται από δυνάμεις της αριστεράς, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Μας προκαλεί θλίψη και πολλά ερωτηματικά η στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ. Μας ενοχλεί, όμως, να μας ασκείται κριτική από τα αριστερά μας με τα επιχειρήματα της δεξιάς».

Άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση στη πραγματικότητα δε κυβερνά, παριστάνει ότι κυβερνά. Ακολουθεί πιστά την γραμμή ό,τι πουν οι δανειστές».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας είπε ότι σήμερα «ήρθε η ώρα όλοι μαζί να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Για το νέο κόμμα της αριστεράς και των δημοκρατικών δυνάμεων. Για το νέο κόμμα του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα».




Οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την ψηφοφορία για την εκλογή του νέου κεντρικού οργάνου, το οποίο θα έχει την οργανωτική ευθύνη του ιδρυτικού συνεδρίου, που προγραμματίζεται για την Άνοιξη.

Πάνω από 3000 στελέχη, που αντιπροσωπεύουν περίπου 35.000 εγγεγραμμένα μέλη, θα συζητήσουν επί τριήμερο για τη νέα φυσιογνωμία και την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα του κόμματος.

Στις εργασίες της Συνδιάσκεψης δεν αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι άλλων κομμάτων καθώς εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για εσωτερική διαδικασία και όχι για συνέδριο.

Έχουν προσκληθεί πάντως οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Αλέκος Αλαβάνος αλλά και προσωπικότητες από το χώρο της διανόησης, των τεχνών και των γραμμάτων, όχι όμως της πολιτικής.

Το πρόγραμμα των εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ έχει ως εξής:

Παρασκευή 30/11/2012
 

Ώρα έναρξης 7 μ.μ

Άνοιγμα εργασιών από τον Κ. Αθανασίου, συντονιστή Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα

(Η ομιλία του Προέδρου θα μεταδοθεί απευθείας, το απόγευμα της Παρασκευής, στις 7 30, από την ΕΤ1)

Εισηγητικές τοποθετήσεις:

Αριστείδης Μπαλτάς - Σχέδιο Διακήρυξης

Σοφία Σακοράφα - Σχέδιο Οργανωτικής Συγκρότησης

Τέλος εργασιών

Σάββατο 1/12/2012
 

Ώρα έναρξης 9.30 π.μ.

Ομιλίες αντιπροσώπων

Λήξη ώρα 9.30 μ.μ.

Κυριακή 2/12/2012

9.30 π.μ. – 11.30 Ομιλίες

11.30- 16.00 Αποφάσεις

14.00-19.00 Εκλογή κεντρικού οργάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger