Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Δημοσίου και ΟΤΑ στην Ομόνοια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, στην Ομόνοια, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας σήμερα από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.
Στη συνέχιση της πάλης με όλες τις μορφές για να μπει μπλόκο στις απολύσεις και τα αντιλαϊκά μέτρα, καλούν με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.
Στην ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ επισημαίνεται: «Περίπου 10.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της άμεσης απόλυσης, μέσω διαθεσιμότητας. Στην κυριολεξία δέκα χιλιάδες οικογένειες μπήκαν στο σφαγείο».
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, στις 28 Νοέμβρη 2012, πρότειναν πέραν της 3ωρης στάσης εργασίας, που ήδη είχε αποφασίσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), 24ωρη απεργία στις 5 Δεκέμβρη, γενικές συνελεύσεις από 6 - 10 Δεκέμβρη σε όλους τους κλάδους, σε όλα τα σωματεία του Δημοσίου και εκεί στις Γενικές Συνελεύσεις να κριθεί η μορφή της κλιμάκωσης του αγώνα.

Η ΑΔΕΔΥ υπονομεύει την οργάνωση των αγώνων
Η πρόταση καταψηφίστηκε από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. Έτσι περιορίστηκαν για δεύτερη φορά σε 3ωρη στάση εργασίας και ...βλέπουμε. Για άλλη μια φορά, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν τη στάση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ και προειδοποιούν: «Η ΑΔΕΔΥ υπονομεύει την οργάνωση και την κλιμάκωση των αγώνων».
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σε συνέχιση του αγώνα με την αξιοποίηση όλων των μορφών πάλης, «με απεργίες, με καταλήψεις στις Διευθύνσεις Προσωπικού, ώστε να μη δοθεί στην κυβέρνηση οποιαδήποτε ονομαστική ή άλλη κατάσταση, που θα αξιοποιηθεί για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων».
Σήμερα, συνεχίζουν την απεργία τους οι εφοριακοί και οι υπάλληλοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger