Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Ένα μπράβο από την Σκόπελο στον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Αργύρη Κοπάνα

Ασχολήθηκε προσωπικά με το πρόβλημα της χωματερής της ΔΕΗ στην Σκόπελο και επικοινωνώντας μας διαβεβαίωσε ότι θα δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που έχουμε εμείς δεν συνεχίζουμε περιμένουμε τώρα από την ΔΕΗ της ενέργειες της   ΕΔΩ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ολα για ένα εισιτήριο δωρεάν?

 Ε ρε και συ Αποστόλη ας του δίνατε ένα εισιτήριο τσάμπα από την Σκόπελο να τελείωνε το θέμα τώρα βλέπεις πως κατηγορεί ο συνασπισμένος δημοκράτης αφού όλα γίνονται για το τσι τσι

ΕΚΤΑΚΤΟ : Επτά άτομα όμηροι σε σχολείο στον ΚαύκασοImageΌμηροι κρατούνται από οπλοφόρους επτά ενήλικα άτομα σε σχολείο στην πόλη Nalchik στην Δημοκρατίας της Βαλκαρίας στον Καύκασο σύμφωνα με ρωσικές πήγες.
Στο σημείο έχουν σταλεί δυνάμεις της αστυνομίας της αντιτρομοκρατικής και ειδικών αποστολών. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Rusia Today υπάρχει ήδη ένα νεκρός χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.    

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συμμόρφωση για τους ΧΥΤΑ ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτρέπει, με την αποστολή αιτιολογημένης γνώμης (δεύτερο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας), την Ελλάδα και την Κύπρο να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας της ΕΕ περί χώρων υγειονομικής ταφής αποβλήτων.

Ειδικότερα, για την Ελλάδα η προσφυγή αφορά τη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα.

Η Επιτροπή υποστηρίζει ότι οι χωματερές που λειτουργούν κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας περί αποβλήτων αποτελούν σοβαρή απειλή για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Βάσει πρότασης του αρμόδιου για το Περιβάλλον επιτρόπου, Γιάνες Ποτότσνικ, η Επιτροπή απευθύνει αιτιολογημένες γνώμες και ζητά από την Ελλάδα και την Κύπρο να συμμορφωθούν εντός δύο μηνών. Εάν δεν το πράξουν, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει τις υποθέσεις στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΗΠΑ: H κωμικός Έλεν Κάρις σατιρίζει του ελληνοαμερικανούς στο σόου «Οι ελληνίδες κορασίδες κυριαρχούν»

Με τον τίτλο «Οι ελληνίδες κορασίδες κυριαρχούν» η γνωστή Ελληνοαμερικανίδα κωμικός, Έλεν Κάρις, παρουσίασε στην κοινότητα της Νέας Υόρκης την νέα της τηλεοπτική παραγωγή. Για 12 χρόνια η Έλεν μέσω του χιούμορ και της σάτιρας, έχει κάνει γνωστή την νοοτροπία, τον τρόπο ζωής και σκέψης των Ελληνοαμερικανών στο αμερικανικό κοινό.

Μιλώντας στην ελληνική υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο επάγγελμά της: «Χρειάστηκε αρκετός χρόνος για την οικογένειά μου να αποδεχθεί το επάγγελμά μου. Άλλωστε κανένας έλληνας γονιός δεν λέει στο παιδί του – ιδιαίτερα στην κόρη του –πρέπει να γίνεις γιατρός, δικηγόρος, ή κωμικός. Όσον αφορά όμως την ελληνοαμερικανική κοινότητα με έχει αποδεχθεί για αυτό που κάνω, συμμετέχει με σχόλια αλλά και πολύ γέλιο, βλέπουν πολλά από αυτά που λέω και στην δική τους ζωή. Δεν υπάρχει άλλη γυναίκα κωμικός που να ασχολείται αποκλειστικά με την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Αυτό που κάνω είναι να παίρνω αληθινές, δικές μου ιστορίες ή φίλων και να τις εισαγάγω στο σόου μου. Θεωρώ πολύ σημαντικό – συνεχίζει η μοναδική ελληνοαμερικανίδα κωμικός – το ότι μέσα από την δουλειά μου αυτή έχω κάνει φίλους πολλούς έλληνες εξ Ελλάδος. Είμαι τόσο τυχερή που έχω φίλες ελληνίδες, δυναμικές μητέρες, που δίνουν την ζωή τους ταυτόχρονα στην καριέρα, την οικογένεια και την φιλανθρωπία».

Σε ερώτηση της Ελληνικής Υπηρεσίας της Φωνής της Αμερικής για το πόσο σημαντικό είναι το γέλιο στις εποχές που ζούμε, η Έλεν Κάρις είπε: «Η αλήθεια είναι πως αν δεν μπορούμε να γελάμε, είμαστε χαμένοι. Χρειαζόμαστε αυτή την έκφραση έτσι ώστε να αποφορτίζουμε τον εαυτό μας από αυτά που μας στεναχωρούν». Πρέπει να συνυπάρχουμε με το γέλιο και την αίσθηση του χιούμορ – καταλήγει η κωμικός Έλεν Κάρις, λέγοντας πως πιστεύει ότι είναι παράγωγο της λέξεως χιούμαν (human), που σημαίνει άνθρωπος. Γιατί – όπως επεξηγεί- μόνο έτσι είμαστε ολοκληρωμένοι άνθρωποι.
Πηγή: VOA

"Ελεύθερα" ταξί από τον Φεβρουάριο

Το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί αναμένεται να πάρει το δρόμο της Βουλής στις αρχές Φεβρουαρίου. Αυτό τόνισε  ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, διευκρινίζοντας ότι θα προηγηθεί νέος γύρος επαφών με τα κόμματα, τα συνδικάτα και τους φορείς.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Μ. Βορίδης θα έχει συνάντηση αύριο με το κλιμάκιο της τρόικας. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, το προσχέδιο νόμου έχει τεθεί υπόψη της τρόικας, αλλά θα συζητηθεί εκ νέου με το κλιμάκιο που βρίσκεται στην Αθήνα. Σε περίπτωση που υπάρξουν αντιρρήσεις της τρόικας, με τον ορθό διάλογο θα βρεθούν οι σωστές συνθέσεις.

Ο Μ. Βορίδης πρόσθεσε, επίσης, ότι πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, με την έννοια ότι το συγκεκριμένο επάγγελμα πρέπει να ανοίξει με κανόνες, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν συγκλίνουσες απόψεις από τα κόμματα, τα συνδικάτα και φυσικά τους δανειστές μας.

Έρευνες και στην Σκόπελο για κύκλωμα τοκογλυφίας?


Κάτι τέτοιο έφτασε στα αυτιά μας θα περιμένουμε περισσότερα και θα σας ενημερώσουμε για κάποιους πολύ ευπρεπής κυρίους στην Σκόπελο μόλις έχουμε περισσότερα και θα δώσουμε και ονόματα

ΤΩΡΑ: Καταιγίδα και χαλαζόπτωση στη ΣΚΟΠΕΛΟ !


Η ισχυρή χαλαζόπτωση  σημειώνετε αυτήν την ώρα στην Σκόπελο

ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ: ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΑΝΤΑΡΣΙΑ'' ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΛΟΧΩΝ!


Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
Ένας άτυπος και εκ των πραγμάτων, συντονισμός ανάμεσα στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑκαι του ΚΚΕ, με πρωταγωνιστές τονΠαναγιώτη Λαφαζάνη και το Νίκο Καραθανασόπουλο, έφερε ένα πολύ θετικό και ελπιδοφόρο αποτέλεσμα.
Αποκάλυψε στη Βουλή τις κυβερνητικές πραξικοπηματικές διαδικασίες με επίκεντρο το πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα και έγινε ο σπινθήρας για να εκδηλωθούν πλήθος εσωτερικών αντιδράσεων στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ. Ματαίωσε τελικά τη ψήφιση του άρθρου 29 του πολυνομοσχεδίου - τέρατος με το οποίο προωθείτο η ατομική και απεριόριστη απελευθέρωση του ωραρίου στα φαρμακεία, πράγμα που στη συνέχεια θα επεκτείνετο σε όλο το εμπόριο!
Ακύρωσε με δυο λόγια τη ψήφιση μιας φωτογραφικής διάταξης που υπηρετούσε μια χούφτα μεγαλοφαρμακεία στην Ελλάδα και εξόντωνε τους μικροφαρμακοποιούς, ενώ ήταν άκρως επιζήμια για τους πολίτες.
Η εικόνα των κοινοβουλευτικών ομάδων ΠΑΣΟΚ αλλά και ΝΔ και ΛΑΟΣ που (έμοιαζε με σουρωτήρι) κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου, προκάλεσε σοκ και δέος στους κυρίαρχους κύκλους.
ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ "ΑΝΤΑΡΤΩΝ"
Aπό προχθές το βράδυ, τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης και ειδικότερα τα τηλεοπτικά δελτία των 20:00, έχυναν χολή και δηλητήριο σε βάρος των "απείθαρχων" βουλευτών που το γύρισαν στο"αντάρτικο" απέναντι σε "μεταρρυθμιστικές διατάξεις", μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουνσυντεχνίες και συντεχνιακά αιτήματα.
Δεν θέλουμε να εξαγνίσουμε τις πιθανές προθέσεις ορισμένων βουλευτών των αστικών κομμάτων από εκείνους που δεν ψήφισαν διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.
Ούτε φυσικά να εμφυσήσουμε αυταπάτες για τις δυνατότητες και τα όρια των όποιων αντιδράσεων βουλευτών αστικών κομμάτων.
Αυτά είναι κάτι παραπάνω από προφανή.
Πέραν αυτού, όμως, η λυσσώδης αντίδραση των κυρίαρχων καθεστωτικών μέσων δεν σηματοδοτεί τίποτα άλλο από το φόβο και τον τρόμο τους απέναντι σε μια ενδεχόμενη "εξέγερση" μεγάλου μέρους της"αστικής βουλευτικής πλέμπας"
Μια "εξέγερση" της αστικής βουλευτικής "πλέμπας" που από πειθαρχημένο και πειθήνιο λόχοχειροκροτητών και άκριτων ψηφοπαρόχων, μπορεί να τη μετατρέψει, αλίμονο, σε ένα απαιτητικό βουλευόμενο σώμα, που επηρεάζεται από τους πολίτες και διεκδικεί να πεισθεί κάθε φορά για να δίνει τη ψήφο του!!!
Κάτι τέτοιο για τη "δικτατορία" των αγορών, της ΕΕ, των πιστωτών, του ευρώ και των τραπεζώνπου διανύουμε, μπορεί να ισοδυναμεί με μια άκρως επικίνδυνη αστάθεια, που θα επέφερε εξίσου επικίνδυνες δυσλειτουργίες, τριβές και παρενοχλήσεις, από τις οποίες μόνο οι δυνάμεις τηςΑριστεράς, που θέλουν να ανατρέψουν το σύστημα, θα μπορούσαν να επωφεληθούν.
Εξ' ου και αυτή η λυσσασμένη επίθεση σε βάρος των βουλευτών που "σύρθηκαν πίσω από τις συντεχνίες".
Η ενόχληση είναι γιατί πρώτη φορά στην "εποχή του μνημονίου" αποσταθεροποιείται η κοινοβουλευτική του βάση.
Η ενόχληση αφορά στο γιατί οι αστικές κοινοβουλευτικές ομάδες δεν ακολούθησαν, για άλλη μια φορά, τυφλά τη μεγάλη "συντεχνία" "ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ - ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - ΤΗΣ ΕΕ - ΤΟΥ ΣΕΒ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΝΤΙΟΚΡΑΤΙΑΣ"
Η ενόχληση κυρίως είναι διότι με κάτι τέτοια, αστοί βουλευτές, σα δεν ντρέπονται (!), "ρίχνουν νερό στο μύλο" της Αριστεράς και των απαράδεκτων ανατρεπτικών επιδιώξεων της!
ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΜΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΝΤΑΡΤΕΣ"
Είναι τέτοιος, μάλιστα, ο "πανικός" ώστε ο Λ. Παπαδήμος, μετά τις "άνω - κάτω" ψηφοφορίες το βράδυ της Τρίτης, προωθεί για την Παρασκευή ή το Σάββατο, Σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στη Σύσκεψη αυτή θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, μέτρα για την αυστηρή "πειθάρχηση"των βουλευτών, ενόψει, μάλιστα, πολύ πιο κρίσιμων ψηφοφοριών που θα αφορούν την σχεδιαζόμενηδανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο.
Ταυτόχρονα, στην ίδια σύσκεψη εξετάστηκε να τεθεί επί τάπητος θέμα κυβερνητικού ανασχηματισμού, μιας και το σημερινό σχήμα θεωρείται ελάχιστα "αποτελεσματικό", χωρίς συνοχή και με πολύ μικρό κύρος στις κοινοβουλευτικές ομάδες. Τελικά, η σκέψη αυτή "αποσύρθηκε" με τον κυβερνητικό επκπρόσωπο Παντελή Καψή, να δηλώνει σήμερα πως "αυτή τη στιγμή, πάνω στο τραπέζι δεν υπάρχει ανασχηματισμός".
ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Η Αριστερά θα βγάλει κανένα συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω;
Θα αντιληφθεί την μεγάλη δύναμη που κρύβει μέσα του κάθε μικρό βήμα κοινής δράσης τωναριστερών δυνάμεων;
Θα καταλάβουμε ότι κάθε βήμα κοινής δράσης και συνεργασίας της Αριστεράς συνιστά ση σημερινή, ιδιαίτερα, συγκυρία, μια πραγματική "βόμβα" στα θεμέλια του βρώμικου συστήματος;

Η θλιβερή περίπτωση του κ. Καζάκη

Από τον βρώμικο πόλεμο κατά της ΠΔ
http://inclusivedemocracy.org/brochures/2011.12.25_kataggelia_vromikos_polemos_enantia_stin_pd.htm#__ΠΡΟΣΘΗΚΗ_25/01/2012_0


Με αφορμή το άρθρο του Τάκη Φωτόπουλου που εμπεριστατωμένα έδειχνε το μέγεθος της λασπολογικής επίθεσης εναντίον του Δικτύου ΠΔ και του ίδιου προσωπικά, και το οποίο αναδημοσιεύθηκε ευρέως από διάφορα μπλογκς της Αριστεράς, αναπτύχθηκε μια προβληματική πάνω στο θέμα της λασπολογίας που περνά σαν «ελευθερία Λόγου» στο διαδίκτυο. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα σχόλια και η στάση των μπλογκερς ήταν στάση συμπαράστασης ενάντια στη λασπολόγηση του ΤΦ και του δικτύου μας. Δεν έλειψαν όμως και πολύ λίγες περιπτώσεις που τήρησαν «ίσες αποστάσεις» μεταξύ λασπολόγου --δηλ. του γνωστού για τις παρόμοιες τακτικές του στο διαδίκτυο “Οmadeon” (και του λασπολογικού διδύμου του, «Αιρετικού») που τώρα μέχρι παρήγαγε και βίντεο διακωμωδώντας τον Τ.Φ. για τον μεγαλύτερο  διασυρμό του-- και λασπολογούμενου. Αυτά τα μπλογκς  δημοσίευσαν μεν το άρθρο, αλλά συνοδευόμενο και από οχετό νέων συκοφαντιών του λασπολόγου (π.χ. ΙΣΚΡΑ) --κάτι που κατ’ αναλογία θυμίζει τις ίσες αποστάσεις μεταξύ σφαγέων και σφαζόμενων στην Παλαιστίνη!

Η περίπτωση όμως του Δ. Καζάκη ήταν η πιο θλιβερή γιατί ανοικτά πήρε θέση υπέρ της λασπολογίας ως «ελευθερίας του Λόγου»! Αρχικά, το επίσημο μπλογκ του κ. Καζάκη, χωρίς καν να δημοσιεύσει το άρθρο του Τ.Φ.  (όπως τουλάχιστον έκαναν αυτοί που τήρησαν ίσες αποστάσεις),  δημοσίευσε μόνο βρωμερό σχόλιο των λασπολόγων με την ερώτηση: “το ξέρατε ότι το ΕΠΑΜ Λάρισας έχει κάνει πιτσικουλιές με τον σταλινικό Τάκη Φωτόπουλο;”, συνοδευόμενο με όλες τις αναπόδεικτες συκοφαντίες που επαναλαμβάνουν συνεχώς κατά του Τ.Φ. και της ΠΔ. Και αυτό επειδή το ΕΠΑΜ Λάρισας, αντίθετα με τον Καζάκη, είχε την πολιτική εντιμότητα να αναγνωρίσει τη συστηματική λασπολογική επίθεση και να κάνει μια δήλωση που το τιμά:


“Στηρίζουμε την πολύχρονη προσπάθεια του συγγραφέα για το Δίκτυο της Περιεκτικής Δημοκρατίας και αντιτιθέμεθα στη συκοφάντηση και σπίλωσή του από διάφορους πολιτικά αμόρφωτους του διαδικτύου”.

Παρόλα αυτά, ο Τ.Φ., ξεκινώντας καλόπιστα με την υπόθεση ότι ο Καζάκης πιθανώς δεν ήταν εν γνώσει της αναδημοσίευσης αυτών των σχολίων, έγραψε e-mail στον Καζάκη (το οποίο αυτός το δημοσίευσε χωρίς καν να ζητήσει την άδεια του Τ.Φ. όπως κατ’ αρχήν γίνεται!) όπου του εξήγησε για τη συστηματική λασπολογική επίθεση που υφίσταται από συγκριμένα άτομα για ένα μήνα σχεδόν τώρα, και του τόνιζε ότι η εισαγωγή παρόμοιων τακτικών ζούγκλας στην Αριστερά οδηγεί στην αυτοκαταστροφή της, καλώντας τον να μη μετέχει και αυτός σε παρόμοια εκστρατεία, αποσύροντας τους ατεκμηρίωτους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και καταγγελίες.

Και ποια ήταν η απάντηση του κ. Καζάκη;  Ότι

“υπάρχουν ανώνυμα, ή και επώνυμα σχόλια που εκφράζονται πολύ πιο σκληρά και άσχημα για μένα τον ίδιο, απ' ό,τι για τον κ. Φωτόπουλο. Δεν τα "κατέβασα"."

Προφανώς η απάντηση αυτή δεν έχει κίνητρο την αφέλεια γιατί ο Δ. Καζάκης δεν είναι αφελής. Και αυτό, γιατί φυσικά, κάθε “επώνυμος” δέχεται ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ παρόμοια σχόλια, και ο Τ.Φ. έχει δεχτεί εκατοντάδες παρόμοια τα τελευταία χρόνια, και τα αγνοεί. Όμως, αυτό δεν έχει βέβαια σχέση με την περίπτωση όπου συγκεκριμένοι λασπολόγοι δεν έχουν αφήσει μπλογκ όπου δημοσιεύεται άρθρο του Τ.Φ. ή υποστηρικτικό κείμενο της ΠΔ που να μην το απειλούν γι’ αυτό, φθάνοντας στο σημείο να δημοσιεύουν τη φωτογραφία του Τ.Φ. μεταξύ ιστορικών φασιστών, δημοσιεύοντας αγγελτήριο του θανάτου του, και μέχρι προσπαθώντας συστηματικά  να αλλοιώσουν το βιογραφικό λήμμα του Τ.Φ. στη Wikipedia σε ένα έσχατο δείγμα αθλιότητας του πολιτικού υπόκοσμου στον οποίο ανήκουν, μέχρι να τους καταλάβουν οι διαχειριστές του μέσου και να τους απειλήσουν ότι θα τους μπλοκάρουν αν συνεχίσουν!

Όμως ο κ. Καζάκης γράφει πως «είναι θέμα αρχής» να μην  κατεβάσει οποιοδήποτε σχόλιο, εκτός αν το κρίνει ο ίδιος ότι «υπερβαίνει τα όρια της προσωπικής χυδαιότητας». Και φυσικά, κατόπιν αυτού,  οι χυδαίοι λασπολόγοι, δικαιωμένοι από τη στάση Καζάκη, θα αποθρασυνθούν περισσότερο, επικαλούμενοι μάλιστα  την αντίληψη της “ελευθερίας του Λόγου” που διακηρύσσει. Ο κ. Καζάκης όμως με αυτή την  πράξη πολιτικής  κακοήθειας που διέπραξε, η οποία αγγίζει τα όρια συμμετοχής σε  συκοφαντική δυσφήμηση, εισάγει νέο ήθος στην Ελληνική Αριστερά: το «ήθος» του υπόκοσμου της Αριστεράς που έχουν κάποιοι κουκουλοφόροι στο διαδίκτυο, οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν μια έννοια της ελευθερίας του Λόγου αντίστοιχη με την έννοια  της «ελευθερίας» στη χρήση ναρκωτικών. Θα κλείσουμε με το συμπέρασμα του τελευταίου άρθρου του Τ.Φ. που τελικά αποδείχθηκε ιδιαίτερα προφητικό όσον αφορά τον κ. Καζάκη.

“Συμπερασματικά, θεωρώ ότι σήμερα κρίνονται όλοι, κόμματα, οργανώσεις και πρόσωπα, με βάση τη στάση  που παίρνουν για την κρίση, τα αίτιά της και τον τρόπο εξόδου από αυτή. Και είναι φυσικό να γίνονται και λάθη εκτίμησης. Όμως, άλλο τα λάθη εκτίμησης, ανάλυσης και πολιτικής που είναι θεμιτά και δικαιολογημένα, και εντελώς άλλο παρόμοια ανέντιμα μέσα τα οποία αν δεν καταδικαστούν άμεσα και αποφασιστικά από σύσσωμη την πολιτικά έντιμη Αριστερά (αντισυστημική αλλά και ρεφορμιστική), όπως --προς τιμή τους-- τμήματα της Αριστεράς έχουν ήδη κάνει, τότε η ιντερνετική ζούγκλα που επιβάλλει το σύστημα σαν δήθεν ελευθερία του διαδικτυακού Λόγου, (που πολύ θυμίζει την «ελευθερία» των αγορών την οποία επιβάλλει παράλληλα), θα επεκταθεί και στην Αριστερά γενικότερα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...”

Καζάκης: «Πολύ πιθανή η πτώχευση σε δύο εβδομάδες!»

Καζάκης: «Πολύ πιθανή η πτώχευση σε δύο εβδομάδες!»
Υπέρ της συντεταγμένης επιστροφής στη δραχμή δηλώνει ο κορυφαίος οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης
Μαύρα είναι τα μαντάτα για την ελληνική οικονομία σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τους οίκους αξιολόγησης, αλλά και τους Έλληνες οικονομολόγους.  Η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του οίκου Fitch, ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να πτωχεύσει τις επόμενες εβδομάδες, υιοθετείται και από κάποιους εντός συνόρων.

«Βρισκόμαστε ήδη σε πτωχευτική διαδικασία. Είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να πτωχεύσει τις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες. Υπάρχει η πληροφορία στις αγορές, ότι ένας ή και οι τρεις οίκοι αξιολόγησης θα υποβαθμίσουν τη χώρα σε selective default (επιλεκτική χρεοκοπία), restrict default (ελεγχόμενη χρεοκοπία) ή default (χρεοκοπία)», δηλώνει στο newsbomb ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες οικονομολόγους, ο Δημήτρης Καζάκης.

Η εικόνα χιλιάδων Ελλήνων πολιτών στο Σύνταγμα να δίνουν μάχη για να πάρουν δωρεάν μία σακούλα με λαχανικά από τους πάγκους των παραγωγών, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των όσων θα ακολουθήσουν.

«Η κατάσταση τους επόμενους δύο – τρεις μήνες θα είναι αβίωτη. Είτε θα καταρρεύσουμε, είτε θα επιτευχθεί το σχέδιο της Ευρωζώνης με το PSI, δεν θα κλείσουν οι τράπεζες, αλλά τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τους πολίτες.

Ήδη οι άνεργοι φτάνουν το ένα εκατ., ενώ σε 176.000 επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι πληρώνονται με καθυστέρηση ή βρίσκονται σε επίσχεση. Συνολικά 3 εκατ. πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εργασίας, όταν
το εργατικό δυναμικό της Ελλάδας φτάνει τα 4 με 4,5 εκατομμύρια», δηλώνει ο κ.Καζάκης.

Ποια είναι, όμως, η καλύτερη λύση για την Ελλάδα και τους πολίτες της, σύμφωνα με τον κ.Καζάκη;

«Το καλό σενάριο είναι η άμεση κατάρρευση, η χρεοκοπία, διότι θα αναγκαστούν οι Ευρωπαίοι να σπάσουν τα δεσμά και να σταματήσουν να εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές. Ο λαός πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να φρενάρει την υπογραφή της όποιας συμφωνίας και να θέσει θέμα εξυπηρέτησης του χρέους. Να επιβληθεί η μη πληρωμή του και αυτοί οι πόροι να εξυπηρετήσουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ειδάλλως θα συνεχίζουμε να βλέπουμε εικόνες υπό-Σαχάριας Αφρικής. Είμαι υπέρ της συντεταγμένης επιστροφής στη δραχμή!».

ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ – ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ

Ε.ΠΑ.Μ : Από την Παλλήνη στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ η φλόγα της απελευθέρωσης

ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, στις 6:00 μ.μ.
Το Ε.ΠΑ.Μ. Αγίας Παρασκευής απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, για παλλαϊκή συμμετοχή στην πορεία...
αντίστασης, που θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγίας Παρασκευής στις 6:00 μμ και θα κινηθεί ανάμεσα από κατοικημένες περιοχές της πόλης. ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ Με αναμμένους πυρσούς. με ντουντούκες, με σημαίες, με τύμπανα, με σφυρίχτρες και κυρίως με την αδούλωτη ψυχή μας, να βροντοφωνάξουμε συνθήματα, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε ξέφρενα σους δρόμους. Ελάτε να δώσουμε εμψυχωτικό παλμό στην εξέγερσή μας. Ελάτε να βγάλουμε τον κάθε μεμονωμένο πολίτη από το καβούκι του. Να του πούμε πως υπάρχει διέξοδος στην μεθοδευμένη κρίση. Πως δεν είμαστε πλέον ο καθ’ ένας μόνος του. Πως είμαστε χιλιάδες, εκατομμύρια. ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΑΔΟΥΛΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ! Εκτυπώστε και τα συνθήματα που θα φωνάξουμε:
ΞΕΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΕΜΡΟΣ, ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ Ο ΚΑΝΑΠΕΣ ΚΙ Η ΦΡΑΠΕΔΙΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΠΑΠΑΔΗΜΟ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΠΑΡ’ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ‘73
ΜΑΖΙ, ΜΑΖΙ – ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ
ΦΥΣΑ ΒΑΡΔΑΡΗ – ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ
ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΕΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΜΕ 500 ΕΥΡΩ
ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ
ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΚΟΥΦΑΛΕΣ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ
ΧΡΩΣΤΑΩ ΕΓΩ, ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ, Ε ΟΧΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ Τ’ ΑΓΕΝΝΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ
ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΑΓΩΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ
ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ ΣΧΟΙΝΙ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ
ΕΕΕ, ΩΩΩ – ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ‘ΔΩ
Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ – ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΙΝΙ
ΛΑΕ ΠΟΛΕΜΑ- ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ
ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΝΗΣΙΑ, ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΟΥΤΕ Δ.Ν.Τ. ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΤΟΥ
ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ – ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ
ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ
ΚΟΙΜΑΣΑΙ, ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠ’ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΝΕΚΡΟΦΟΡΑ
Εκτυπώστε και ένα τραγούδι για να το έχετε μαζί σας: Δεν περνάει στην Ελλάδα ο φασισμός (δις) Σαμαράς, Καρατζαφέρης και του παπατζή ο γιός, δεν περνάει στην Ελλάδα ο φασισμός. Δεν περνάνε στην Ελλάδα οι ναζί (δις) Ούτε ο Σόιμπλε, ούτε η Μέρκελ, μα ούτε και ο Σαρκοζί, δεν περνάνε στην Ελλάδα οι ναζί. Δεν θα μπουν στο καναβάτσο οι λαοί (δις) Δεν χρωστάω, δεν πληρώνω το χαράτσι της ΔΕΗ, δεν θα μπουν στο καναβάτσο οι λαοί. Τον τελειώνουμε τον καπιταλισμό (δις) Δεν χρωστάω, δεν πληρώνω αλλουνού λογαριασμό, τον τελειώνουμε τον καπιταλισμό. Δεν το θέλουμε το κάλπικο Ευρώ (δις) Θέλουμε ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, δεν το θέλουμε το κάλπικο Ευρώ.
Διαδώστε το παντού. Αυτή η πορεία πρέπει να είναι εκκωφαντική! Και την επόμενη εβδομάδα την κάνουμε πάλι κάπου αλλού. Σε κάποιον άλλο Δήμο. Και να είμαστε όλοι εκεί. Όλοι μαζί! Να ξεσηκώσουμε τον Λαό απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ ολόκληρη την επικράτεια. Μέχρι την τελική νίκη!
Η χρονιά αυτή θα είναι του λαού
και ΟΧΙ των τοκογλύφων.
Πηγη

Καταστηματάρχες επιτέθηκαν σε ελεγκτές του ΙΚΑ!

Αμφιλοχία: Καταστηματάρχες επιτέθηκαν σε ελεγκτές του ΙΚΑ!

Μέχρι και ξύλο έπεσε στην Αμφιλοχία, όταν κλιμάκιο ελεγκτών του ΙΚΑ άρχισε να κάνει έλεγχους διαπιστώνοντας παραβάσεις σε καταστήματα στην παραλία της πόλης. Σύμφωνα με καταγγελίες ένας υπάλληλος ξυλοκοπήθηκε, ενώ επαγγελματίες της περιοχής πήραν στο κυνήγι το κλιμάκιο.

Σύμφωνα με το agriniopress, η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο κατά την διάρκεια ελέγχου σε ψησταριά. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τα αίματα άναψαν ανάμεσα σε ένα ελεγκτή του ΙΚΑ και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Ο υπάλληλος - όπως καταγγέλλει – δέχθηκε άγρια επίθεση από τον καταστηματάρχη.

Στο πλευρό του έσπευσαν να συμπαρασταθούν και οι υπόλοιποι μαγαζάτορες της περιοχής, που πήραν στο κατόπι τα μέλη του κλιμακίου. Το τελευταίο επεισόδιο  γράφτηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας, με τον ελεγκτή του ΙΚΑ να καταθέτει μήνυση για ξυλοδαρμό εναντίον του ιδιοκτήτη του καταστήματος.
Star.gr

Απαλλαγές για τους απόρους (εξετάζει) η ΔΕΥΑ Σκοπέλου στα τιμολόγια

Οι προοπτικές απαλλαγής των απόρων και των χρονίως ανέργων κατοίκων της Σκοπέλου από τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης, εξετάζονται διεξοδικά από την ΔΕΥΑ Σκοπέλου. Η ειδική τιμολογιακή πολιτική που αφορούσε στα Αμεα, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους και τους συνταξιούχους, διευρύνεται προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι ομάδες του τοπικού πληθυσμού που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Η πρόταση που εξετάζεται και θα τεθεί προς ψήφιση αρχικά στην επικείμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΣ και εν συνεχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, αφορά στην προοπτική παροχής έκπτωσης 99,9% «προκειμένου να παρέχουμε την μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση στους άπορους και τους άνεργους συμπολίτες μας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Θανάσης Φαδάκης. Οι συγκεκριμένες ελαφρύνσεις θα ενταχθούν στην νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΣ και εκτιμάται ότι θα προσφέρουν οικονομική ανακούφιση από τα βάρη που έχει προσθέσει η οικονομική κρίση σε αρκετά νοικοκυριά.
Σε ότι αφορά στους συνταξιούχους, παρέχεται έκπτωση 50% επί της αξίας των πρώτων 30 κυβικών ανά περίοδο κατανάλωσης και των αναλογούντων τελών αποχέτευσης για μια παροχή που υδρεύει οικία, εφόσον η κατανάλωση της περιόδου δεν υπερβαίνει τα 70 κυβικά. Ανάλογα δεδομένα ισχύουν και για τις προαναφερθείσες κατηγορίες των πολυτέκνων, τριτέκνων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την διευθέτηση των παλαιών οφειλών και στο πλαίσιο αυτό, αρκετοί οφειλέτες έχουν προχωρήσει στον διακανονισμό οφειλών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΔΕΥΑΣ.
Στο πεδίο της ειδικής τιμολογιακής πολιτικής που εφαρμόζει, αντίστοιχα, από της ιδρύσεώς της η ΔΕΥΑΣ της Σκιάθου, ισχύει έκπτωση 50% επί της κατανάλωσης του νερού, για τους πολύτεκνους του νησιού.
Στον Δήμο Αλοννήσου, τέλος, επικυρώθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό συμβούλιο η πρόταση περί απαλλαγής των απόρων, των ατόμων με αναπηρίες και των πολυτέκνων κατοίκων του νησιού, από δημοτικούς φόρους ή τέλη. Λαμβανομένης υπόψη της δυσχερούς οικονομικής θέσης στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί, η Δημοτική Αρχή της Αλοννήσου, θέτει στο επίκεντρο πολιτικές, οι οποίες προάγουν τη μέριμνα, υποστήριξη και φροντίδα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και οικονομικά αδύνατων ατόμων όπως για παράδειγμα είναι οι άποροι, τα άτομα με αναπηρία και οι πολύτεκνοι.
Βασικές προϋποθέσεις για να ενταχθούν στο μέτρο της πλήρους απαλλαγής από δημοτικά τέλη, όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, είναι : να είναι κάτοικοι Αλοννήσου, εγγεγραμμένοι σε όλα τα ταμεία ως υπερήλικες ή της Πρόνοιας, το ετήσιο εισόδημά τους να μην υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ κατ’ άτομο, ενώ σε περίπτωση που διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία, δεν πρέπει να ξεπερνά τα 80τ.μ. Οι προϋποθέσεις για τους πολύτεκνους είναι ομοίως να είναι κάτοικοι Αλοννήσου και εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΑΣΠΕ, και επιπροσθέτως για τα άτομα με αναπηρία, που είναι επίσης κάτοικοι Αλοννήσου, το ποσοστό αναπηρίας να είναι 80% και άνω. Ο χαρακτηρισμός και η ένταξη των ειδικών ομάδων του τοπικού πληθυσμού στις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων προς απαλλαγή, θα γίνει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία με ευθύνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να δοθεί μια ανάσα σε όσους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Προσοχή ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ (ΔΕΗ) “διαρρήκτες”!

Η εταιρία OMSSE PROVISION Τεχνικοί ασφαλείας (!!!), όπως αυτοπροσδιορίζονται, με έδρα την Χαλκίδα, οδός Ν. Φαβιέρου 9, Τ.Κ. 34100, Τηλ.: 2221082770, έχουν αναλάβει και την εκτέλεση αντίστοιχων εντολών στις περιοχές ( Ν. Ψυχικό, – Μαρούσι – Πεύκη κ.α.)

Image scaled down
Είναι γνωστό ότι πολλές εταιρίες εργολάβων έχουν αναγκαστεί να κάνουν πίσω μπροστά στις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των πολιτών. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν την προσπάθεια εκτέλεσης των εντολών διακοπής, λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού. Η εταιρία OMSSE PROVISION Τεχνικοί ασφαλείας (!!!), όπως αυτοπροσδιορίζονται,  με έδρα την Χαλκίδα, οδός Ν. Φαβιέρου 9, Τ.Κ. 34100, Τηλ.: 2221082770, έχουν αναλάβει και την εκτέλεση αντίστοιχων εντολών στις περιοχές  ( Ν. Ψυχικό, – Μαρούσι – Πεύκη κ.α.). Η συγκεκριμένη εταιρία προχώρησε στη διακοπή σύνδεσης ρεύματος σε συμπολίτη μας στο Ν. ΨΥΧΙΚΟ, επί της οδού Μπουμπουλίνας, παραβιάζοντας τον κλειδωμένο ιδιωτικό χώρο του ιδιοκτήτη προκειμένου ο τεχνικός τους να φτάσει μέχρι τον μετρητή.
Η ΔΕΗ αλλά και η ΓΕΝΟΠ επιβεβαίωσαν ότι υπεύθυνη για την διακοπή στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία είναι η  εταιρία
Εάν βρεθούμε να αντιμετωπίσουμε την περίπτωση συνεργαζομένων εργολάβων με τη ΔΕΗ ή οποιοιδήποτε άλλου εξουσιοδοτημένου υπαλλήλου για εκτέλεση εντολής διακοπής, πρέπει να γνωρίζουμε τα παρακάτω:
  1. Ο Μετρητής της ΔΕΗ είναι ιδιοκτησία της Εταιρίας (ΔΕΗ)
  2. Ο χώρος εγκατάστασης του μετρητή (το κουτί), η πρόσβαση (ο χώρος) της πολυκατοικίας ή της μονοκατοικίας μέχρι τον μετρητή είναι ατομική μας ιδιοκτησία. Κανείς δεν έχει νόμιμο δικαίωμα να τα παραβιάσει χωρίς τη δική μας άδεια. Δηλ. Οποιοσδήποτε υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να ζητήσει την άδεια μας για να εισέλθει και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει εάν δεν του το επιτρέψουμε. Ομοίως δεν μπορεί να παραβιάσει κλειδωμένο κουτί που περιέχει το μετρητή του ρεύματος.
Στην αντίθετη περίπτωση προχωρούμε σε καταγγελία, μηνυτήηρια αναφορά και ασκούμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας. Είναι προφανές ότι εάν αντιληφθούμε απόπειρα παραβίασης ενημερώνουμε τον παραβάτη για το μη σύννομο της ενέργειας του και υπερασπίζουμε την ιδοκτησία μας.

www.denplirono.info

www.denplirono.info

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ! Συγκέντρωση-Πορεία, Σάββατο, 28/1, 12.30μμ, πλ. Ελευθερίας, Βόλος


Οι χαλυβουργοί του Ασπρόπυργου έχουν απορρίψει τα τελεσίγραφα του βιομήχανου Μάνεση και τις απειλές της τρικολόρε κυβέρνησης για να δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί. Η νίκη στον αγώνα τους μπορεί να έρθει μόνο με την πλατιά λαϊκή συμπαράσταση και το κυριότερο με την μαζική κινητοποίηση ολόκληρης της εργατικής τάξης.
Παρά τη καθυστερημένη αντίδραση και μάλλον με βαριά καρδιά, στις 17 Γενάρη κηρύχτηκε παναττική απεργία από τρία εργατικά κέντρα και όλοι οι εργάτες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, συνελεύσεις γειτονιάς, συλλογικότητες και αγωνιστές που συμπαραστέκονται ενεργά (όπως κι εμείς) στους απεργούς χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου περίμεναν το Εργατικό Κέντρο Βόλου αλλά και το τοπικό σωματείο της χαλυβουργίας να συμπαρασταθεί στους απεργούς συναδέλφους τους.
Η απόρριψη της απεργίας συμπαράστασης στο Βόλο είχε ολέθρια αποτελέσματα: συσπείρωσε όλη τη τοπική αντίδραση (αστούς βουλευτές, ΣΕΒ, Χρυσαυγίτες) και υπό καταστροφή μικροαστικά στρώματα στο πλευρό του εργοδότη για να «σωθεί ένα από τα πιο παλιά εργοστάσια στην περιοχή», παρά το γεγονός του λουκέτου που επικρατεί στη βιομηχανική ζώνη, τους απλήρωτους εργαζόμενους, τη μαύρη εργασία, το πετσόκομμα μισθών όσων εργάζονται με τις επιχειρησιακές συμβάσεις και το δραματικό επίπεδο ανεργίας.

Η απεργία διαρκείας των χαλυβουργών και το όχι τους στην εργοδοσία είναι συνέχεια των μαζικών εργατικών κινητοποιήσεων του Οκτώβρη, της διάλυσης των παρελάσεων που ανάγκασαν τον Παπανδρέου να παραδώσει την πρωθυπουργία σε έναν…τραπεζίτη με μια άθλια αστική κυβέρνηση. Τα κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ) αφού προσπάθησαν να αποφύγουν μαζί με τους τροϊκανούς τη χρεοκοπία του καπιταλισμού τώρα χρεοκοπούν τον εργαζόμενο πληθυσμό. Μας στερούν τη δουλειά, πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνική πρόνοια, παιδεία, υγεία και αφού μας στοιβάξουν στις γειτονιές, μας φοροληστεύουν απειλώντας ταυτόχρονα να μας στερήσουν τους αναγκαίους όρους της επιβίωσης (νερό, ρεύμα, σπίτι, τροφή). Οι «νέο-άστεγοι» είναι μια κυνική ομολογία της χρεοκοπίας του συστήματος.

Οι χαλυβουργοί του Ασπρόπυργου έχουν γεννήσει την ελπίδα του καθολικού εργατικού αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική καταστροφή, την ελπίδα της απεργίας διαρκείας αντί για τις 24ωρες τουφεκιές ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ εναντίον όλων των αφεντικών και των αστικών κυβερνήσεων της βαρβαρότητας, την ελπίδα της ανατροπής του συστήματος της διαρκούς εκμετάλλευσης και χρεοκοπίας.
Γι αυτό το λόγο, από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες συμπαραστέκονται στον αγώνα τους, όχι με χαρτοπόλεμο ψηφισμάτων συμπαράστασης αλλά ενεργητικά, με οικονομική βοήθεια, τρόφιμα, κινητοποιήσεις ενημέρωσης του πληθυσμού, πορείες, διαδηλώσεις.
Γι αυτό το λόγο, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση-πορεία στο Βόλο, μαζί με άλλες λαϊκές συνελεύσεις, συλλογικότητες και αγωνιστές για να δηλώσουμε ότι η ώρα της αναμέτρησης έχει φτάσει, κάθε λεπτό αναμονής είναι καταστροφικό, για να πούμε σε όλους τους εργάτες του Βόλου και των εργοστασίων της χαλυβουργίας του Μάνεση ότι από τη στιγμή που θα μπούνε στον αγώνα θα σταθούμε στο πλευρό τους. Αρκεί να μην είναι αργά.
Τα εργοστάσια και ο κοινωνικός πλούτος ανήκουν στους εργάτες.
Τη κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές.
Οργάνωση για την εξέγερση, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, ταξική καταπίεση και χρεοκοπημένες ζωές.
ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
(Συνέλευση κάθε: Τετάρτη, 6.30μμ, ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος)

Kαστανίδης: "Η χώρα στην πιο κρίσιμη φάση και εμείς στο ΠΑΣΟΚ χτενιζόμαστε"

Kαστανίδης: "Η χώρα στην πιο κρίσιμη φάση και εμείς στο ΠΑΣΟΚ χτενιζόμαστε" «Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση ως χώρα και εμείς στο ΠΑΣΟΚ να χτενιζόμαστε», δήλωσε σήμερα, ο Χάρης Καστανίδης.

Σύμφωνα με τον κ Καστανίδη, κάποια στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου δεν άσκησε τα διευθυντικά του καθήκοντα, υπογράμμισε όμως ότι θα πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία μέχρι το Μάρτιο, απορρίπτοντας την πρόταση Σκανδαλίδη για σύγκληση ΚΟ με σκοπό την άμεση εκλογή προέδρου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή, άφησε αιχμές για τον κ. Λοβέρδο, λέγοντας ότι οι «διατάξεις που έρχονται στη Βουλή θα πρέπει να είναι καλά επεξεργασμένες».

Αναγνώρισε, επίσης, λάθη στο πρώτο Μνημόνιο, τα οποία απέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας. Επεσήμανε ακόμη ότι το μνημόνιο θα έπρεπε να είχε επιμείνει στη λελογισμένη χρήση του μισθολογικού κόστους, ώστε να μην οδηγηθούμε στην περαιτέρω ύφεση.

Ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να συμπιεστεί άλλο το μισθολογικό κόστος, δεν γίνεται», αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση που θα τηρήσει ο ίδιος, σε περίπτωση που η κυβέρνηση Παπαδήμου φέρει στη Βουλή προς ψήφιση, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
Star.gr

κλείνει το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σκοπέλου?


Κατάργηση πυροσβεστικών κλιμακίων
Ζούμε σε μια χώρα που ο παραλογισμός των διοικούντων της έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Η οικονομική κρίση στην οποία φρόντισαν με κάθε επιμέλεια οι «εθνοσωτήρες» μας να περιέλθουμε, αποτελεί το καλύτερο «άλλοθι» για ενέργειες «περικοπών».
Μια απ’ αυτές, είναι και το κλείσιμο πυροσβεστικών κλιμακίων ανά την επικράτεια.
Σε μια πολύπαθη χώρα από πυρκαγιές, αντί οι «αρμόδιοι» να μεριμνήσουν για την καλύτερη «θωράκιση» της από αυτές, τι κάνουν;
ΚΛΕΙΝΟΥΝ πυροσβεστικά κλιμάκια μεγαλώνοντας τον κίνδυνο καταστροφών.
Λυπούνται οι κύριοι το καρφί και για ακόμα μια φορά χάνουν το πέταλο.
Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν, οπότε τα «λουκέτα» είναι η πιο απλή λύση.
Λεφτά δεν υπάρχουν για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, υπάρχουν για τα κόμματα, για ταξίδια, για ένα σωρό άσχετα και ανούσια.
Το ότι τα πυροσβεστικά κλιμάκια τα οποία κλείνουν καλύπτουν «κενά» αποστάσεων αλλά και βασικές ανάγκες της πυροσβεστικής, αφήνει αδιάφορους εκείνους που έλαβαν αυτή την απόφαση.
Άλλωστε, οι αποφάσεις λαμβάνονται στα γραφεία.
Εκείνοι που τις παίρνουν, τις συγκεκριμένες περιοχές τις είδαν ΜΟΝΟ στον χάρτη (ακόμα μπορεί να μην άκουσαν γι αυτές).
Έβαλαν μια υπογραφή εκεί, και τελείωσε.
Είναι όπως το μνημόνιο.
Πολλοί το υπέγραψαν, και σχεδόν ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το διάβασε.
Η ανευθυνότητα και η αδιαφορία για πολλοστή φορά βασιλεύει στον τόπο.
Θέλω να πουν στον κόσμο οι «αρμόδιοι», τι θα γίνει αν εξαιτίας αυτής τους της απόφασης κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές από πυρκαγιά η τροχαία ατυχήματα, η καταστραφούν περιουσίες, κάτι που δυστυχώς δεν είναι απίθανο να συμβεί.
Θα μιλήσουν πάλι για «ασύμμετρες απειλές και για τον στρατηγό άνεμο», η θα παραδεχτούν την επικίνδυνη ανικανότητα τους;
Ο κόσμος περιμένει απαντήσεις από εκείνους που καταδίκασαν τις συγκεκριμένες περιοχές με την κατάργηση των πυροσβεστικών κλιμακίων.
Περιμένει, και δεν συγχωρεί.

Θεσσαλικά Πρωτοσέλιδα ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΒΟΛΟΣ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΑΤΡΙΔΑ
ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ
Η ΓΝΩΜΗ
ΛΑΡΙΣΑ
ΚΟΣΜΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
SPORTLARISSA
ΤΡΙΚΑΛΑ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Η ΕΡΕΥΝΑ
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΑΠΟ ΤΟ http://www.thessalianews.gr

Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Η παρουσία της Σελήνης στους Ιχθύες βοηθά να βγουν στην επιφάνεια όμορφα και θετικά συναισθήματα. Μια μέρα η οποία έχει μέσα της έντονο και το ερωτικό στοιχείο, ανεξάρτητα με το αν σε κάποιες περιπτώσεις πρόκειται για πλατωνικές σχέσεις. Από την άλλη πλευρά, η ανάδρομη φορά του Άρη ενδέχεται να δημιουργήσει τεχνικά προβλήματα και είναι μια καλή ευκαιρία να διορθώσετε τα κακώς κείμενα.


 Κριός
Με την παρουσία της Σελήνης αλλά και της Αφροδίτης στον 12ο νιώθετε πως περιτριγυρίζεστε από αγάπη, χωρίς ωστόσο να μπορέσετε να διακρίνετε από πού προέρχεται. Επαγγελματικά, η όρεξη για εργασία ίσως σκοντάψει επάνω σε κάποιες αναποδιές ή γενικότερα σε καθυστερήσεις άλλης φύσεως. Αισθηματικά, προτάσσοντας το καλό της σχέσης, κάνετε κινήσεις που βοηθούν στην καλύτερη ποιότητά της. Οι γεννημένοι του 1993 αρπάξτε τις ευκαιρίες από τα μαλλιά.
Περισσότερα ζώδια; Λεπτομερείς προβλέψεις; Έγκυρες συναστρίες; Celebrity και άστρα; Διαβάστε τα όλα στο www.astrology.gr
Ταύρος
Σήμερα, μπορείτε να βρείτε μέσα από φίλους την κατανόηση και την υποστήριξη που δεν είχατε από αλλού. Στα επαγγελματικά, πολλά πράγματα γίνονται, χωρίς καν να ιδρώνετε αλλά χρειάζεται από μεριάς σας να επιδείξετε προσοχή στο πώς θα διαχειριστείτε ιδιοτροπίες κα συμπεριφορές τρίτων. Ο πλούσιος συναισθηματικός σας κόσμος νιώθει πως επιστεγάζεται μέσα σε μια ιδιαίτερη συναισθηματική σχέση. Οι γεννημένοι του 1988 διαφυλάξτε το προσωπικό σας συμφέρον.
Περισσότερα ζώδια; Λεπτομερείς προβλέψεις; Έγκυρες συναστρίες; Celebrity και άστρα; Διαβάστε τα όλα στο www.astrology.gr
Δίδυμοι
Επικοινωνιακά, σήμερα ίσως νιώσετε πως σας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να έρθετε σε επαφή με τους άλλους. Η κατάληψη πλανητών στο μεταβλητό σταυρό σας μπλοκάρει και σας δημιουργεί ένα αίσθημα ανασφάλειας. Στα επαγγελματικά, προσπαθήστε να επιβεβαιώσετε συμφωνίες, χωρίς παράλληλα να υπερβάλλετε στα χρονοδιαγράμματα. Αισθηματικά, στην παρούσα φάση, η σιωπή είναι χρυσός. Οι γεννημένοι του 1974 χρησιμοποιήστε περισσότερο τις δεξιότητες που έχετε.
Περισσότερα ζώδια; Λεπτομερείς προβλέψεις; Έγκυρες συναστρίες; Celebrity και άστρα; Διαβάστε τα όλα στο www.astrology.gr
Καρκίνος
Σε πολλά πράγματα νιώθετε πως διαπρέπετε και πως η ζωή σας αλλάζει επίπεδο. Με γνώμονα το κοινό καλό προχωρήστε και, ιδιαίτερα στα συναισθηματικά, δείξτε την πληθώρα των συναισθημάτων σας. Ο επαγγελματικός τομέας μπαίνει σε μια πορεία ευχάριστων αλλαγών με κάποιες καλές ειδήσεις να έχουν τελικό αποδέχτη εσάς. Απροσδόκητες συναντήσεις ίσως σας φέρουν ξανά στο επίκεντρο. Για τους γεννημένους του 1982 το τηλέφωνο σήμερα θα είναι άγγελος καλών μηνυμάτων.
Περισσότερα ζώδια; Λεπτομερείς προβλέψεις; Έγκυρες συναστρίες; Celebrity και άστρα; Διαβάστε τα όλα στο www.astrology.gr
Λέων
Η προσπάθεια να ζυγίσετε με προσοχή τα επόμενα βήματα σας οδηγεί σε κινήσεις που διακατέχονται από έλλειψη αυτοπεποίθησης. Η ανάδρομη φορά του Άρη στον 2ο ηλιακό οίκο θα σας αναγκάσει να βάλετε το χέρι στην τσέπη, αφού απροσδόκητα έξοδα θα κάνουν την εμφάνιση τους. Αισθηματικά, χρειάζεται να επιδείξετε ιδιαίτερη κατανόηση, αφού ο σύντροφό σας έχει τόσα πολλά να σας πει. Οι γεννημένοι του 1960 θα κάνετε επιλογές που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία.
Περισσότερα ζώδια; Λεπτομερείς προβλέψεις; Έγκυρες συναστρίες; Celebrity και άστρα; Διαβάστε τα όλα στο www.astrology.gr
Παρθένος
Συναισθηματικά, νιώθετε σαν μια μπαλάντζα που γέρνει μια από τη μία και μια από την άλλη πλευρά. Έτσι όσο και αν ο ανάδρομος Άρης προτάσσει εγωισμό η Αφροδίτη και η Σελήνη δίνουν προβάδισμα στην αγάπη και την κατανόηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στα επαγγελματικά να είσαστε περισσότερο φίλος παρά συνάδελφος ενώ στα ερωτικά οι προειδοποιήσεις ότι θα φύγετε σημαίνουν « σ' αγαπώ δεν πάω πουθενά». Οι γεννημένοι του 1968, δώστε λιγάκι προσοχή στα αιτήματα των δικών σας ανθρώπων.
Περισσότερα ζώδια; Λεπτομερείς προβλέψεις; Έγκυρες συναστρίες; Celebrity και άστρα; Διαβάστε τα όλα στο www.astrology.gr
Ζυγός
Η παρουσία τόσο της Σελήνης όσο και της Αφροδίτης στον 6ο ηλιακό οίκο σας φορτίζουν με Ποσειδώνια αισιοδοξία σε θέματα καθημερινότητας και εργασίας. Ο Άρης ανάδρομος και μέσα στον 12ο σας καλεί να φερθείτε λογικά και να αναλογιστείτε τα ρίσκα που παίρνετε. Η καθημερινή τριβή με κάποια πρόσωπα του αντίθετου φύλου ίσως δημιουργήσει σπίθες ερωτικής ανάφλεξης. Οι γεννημένοι του 1969, βάλτε μέσα στη σχέση τη δική σας σφραγίδα.
Περισσότερα ζώδια; Λεπτομερείς προβλέψεις; Έγκυρες συναστρίες; Celebrity και άστρα; Διαβάστε τα όλα στο www.astrology.gr
Σκορπιός
Η παρουσία της Σελήνης και της Αφροδίτης στους Ιχθείς σας βοηθούν να εξωτερικεύσετε τον ψυχικό σας κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πολλά πράγματα ίσως διαφεύγουν της προσοχής σας λόγω ενθουσιασμού. Επαγγελματικά, προσπαθήστε να διακρίνετε τις διαφορές που υπάρχουν και κυρίως λειτουργήστε αμερόληπτα. Αισθηματικά, τα πράγματα αρχίζουν και πηγαίνουν καλύτερα, αφού καταστάσεις που έμοιαζαν χαμένες γυρίζουν κατάφορα υπέρ σας. Οι γεννημένοι του 1981 συναισθηματικά αποκτάτε την αγάπη που σας αξίζει.
Περισσότερα ζώδια; Λεπτομερείς προβλέψεις; Έγκυρες συναστρίες; Celebrity και άστρα; Διαβάστε τα όλα στο www.astrology.gr
Τοξότης
Επικοινωνιακά, άστοχες κινήσεις και εσφαλμένες σκέψεις σας παρασύρουν έξω από το γήπεδο της διαύγειας και της λογικής. Στον επαγγελματικό τομέα πρόσωπα και καταστάσεις έρχονται να διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο ο οποίος φαίνεται πως κάπου σας ξεβολεύει αλλά ουσιαστικά είναι για το καλό σας. Ξεπεράστε κάποιες φοβίες που αποτελούν εμπόδιο για τους στόχους σας. Οι γεννημένοι του 1986, μην περιπλέκετε άλλο τα πράγματα.
Περισσότερα ζώδια; Λεπτομερείς προβλέψεις; Έγκυρες συναστρίες; Celebrity και άστρα; Διαβάστε τα όλα στο www.astrology.gr
Αιγόκερως
Σταδιακά ξεκινάτε μια πορεία που μπορεί να σας οδηγήσει στο μονοπάτι της ευτυχίας. Εργασιακά, οπλισμένοι με πάθος αλλά και ελάχιστα ψήγματα λογικής, νιώθετε πως οδηγείτε μια κούρσα χωρίς αύριο. Το ψυχικό σας λιμάνι είναι η αγάπη, μέσα από εκεί θα βρείτε την κατανόηση αλλά και τη συμπαράσταση που χρειάζεστε. Οικονομικές συναλλαγές με πρόσωπα που έχουν αποδειχθεί αναξιόπιστα, πρέπει να αποφευχθούν. Οι γεννημένοι του 1991, μην ακούτε λόγια, στηριχτείτε στις δυνάμεις σας.
Περισσότερα ζώδια; Λεπτομερείς προβλέψεις; Έγκυρες συναστρίες; Celebrity και άστρα; Διαβάστε τα όλα στο www.astrology.gr
Υδροχόος
Πολλά ζητήματα που σχετίζονται με τα οικονομικά σας δείχνουν να σας απασχολούν αλλά τα αντιμετωπίζετε με το γνωστό αντισυμβατικό σας τρόπο. Επαγγελματικά, μια καλή χρονικά συγκυρία θα σας βοηθήσει να αναδείξετε ένα -άγνωστο ως τώρα- έργο σας. Η ερωτική σας ζωή σας γεμίζει και σας προσφέρει τόσο πάθος όσο και νοητική διέγερση. Καλή μέρα για πλησιάσετε κάποιο πρόσωπο. Οι γεννημένοι του 1965 ίσως συγκρίνετε τον εαυτό σας με κάποιο φίλο ή γνωστό.
Περισσότερα ζώδια; Λεπτομερείς προβλέψεις; Έγκυρες συναστρίες; Celebrity και άστρα; Διαβάστε τα όλα στο www.astrology.gr
Ιχθύες
Η παρουσία της Σελήνης και της Αφροδίτης στο ζώδιό σας ομορφαίνουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Η ανάγκη για αγάπη και κατανόηση σας κάνει να παραδεχτείτε τα λάθη σας και να κάνετε και λίγο πίσω. Ο Άρης δημιουργεί κάποιες εντάσεις, αφού κάποιοι θέλουν οπωσδήποτε να αποκτήσουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας. Αποφύγετε να κρύψετε τις προθέσεις σας. Οι γεννημένοι του 1978 εξοικονομήστε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας.

Ελάχιστα Μεγέθη Αλιείας μια βοήθεια από το skopelos news για να Αποφεύγετε Τους μπελάδες με τα λιμεναρχεία Διαβάστε προσεχτικά


αναλυτικά)
ΚΟΙΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
ΡΟΦΟΕΙΔΗ EPINEPHELUS Spp .
ΣΑΡΓΟΕΙΔΗ DIPLODUS Spp .
ΛΥΘΡΙΝΟΕΙΔΗ PAGELLUS Spp .
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΟΕΙΔΗ MULLUS Spp.
ΣΑΦΡΙΔΙΑ TRACHURUS Spp .
ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΕΣ LOPHIUS Spp .
ΚΕΦΑΛΟΙ MUGIL Spp .
ΑΣΤΑΚΟΕΙΔΗ PALINURIDAE
ΒΛΑΧΟΣ POLYPRION AMERICANUS
ΓΑΥΡΟΣ ENGRAULIS ENGRASIOLUS
ΓΛΩΣΣΑ SOLEA SOLEA (VULGARIS)
ΓΟΠΑ BOOPS BOOPS
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ DIPLODUS VULGARIS
ΚΕΦΑΛΟΣ MUGIL CEPHALUS
ΚΟΛΙΟΣ SCOMBER JAPONICUS
ΚΟΥΤΣΟΜΟΥΡΑ MULLUS BARBATUS
ΛΑΥΡΑΚΙ DICENTRARCHUS LABRAX
ΛΙΤΣΑ TRACHINOTUS OVATUS
ΛΙΤΣΑ LICHIA AMIA
ΛΙΤΣΑ CAMPOGRAMMA GLAYCOS
ΛΥΘΡΙΝΙ ΚΟΙΝΟ PAGELLUS ERYTHRINUS
ΛΥΘΡΙΝΙ ΠΕΛΑΓΙΣΙΟ PAGELLUS BOGARAVEO
ΜΟΥΣΜΟΥΛΙ PAGELLUS ACARNE
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ MERLUCCIUS MERLUCCIUS
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ MULLUS SURMULLETUS
ΞΙΦΙΑΣ XIPHIAS GLADIUS
ΟΥΓΓΑΙΝΑ DIPLODUS PUNTAZZO
ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ LOPHIUS PISCATORIUS
ΡΟΦΟΣ EPINEPHELUS MARGINATUS
ΣΑΡΓΟΣ DIPLODUS CERVINUS CERVINUS
ΣΑΡΓΟΣ ΚΟΙΝΟΣ DIPLODUS SARGUS SARGUS
ΣΑΦΡΙΔΙ TRACHURUS TRACHURUS
ΣΚΟΥΜΠΡΙ SCOMBER SCOMBRUS
ΣΠΑΡΟΣ DIPLODUS ANNULARIS
ΣΤΗΡΑ EPINEPHELUS FASCIATUS
ΣΦΥΡΙΔΑ ΑΣΠΡΟΚΗΛΙΔΩΤΗ EPINEPHELUS AENEUS
ΣΦΥΡΙΔΑ ΓΚΡΙΖΑ EPINEPHELUS CANINUS
ΤΟΝΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΘΦΑΛΜΟΣ THUNNUS OBESUS
ΤΟΝΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ( ΚΟΙΝΟΣ ) THUNNUS THYNNUS
ΤΟΝΝΟΣ ΚΙΤΡΙΝΟΠΤΕΡΟΣ THUNNUS ALBACARES
ΤΣΙΠΟΥΡΑ SPARUS AURATA
ΦΑΓΚΡΙ ΚΟΙΝΟ PAGRUS PAGRUS
ΦΡΙΣΣΑ SARDINELLA AURITA
ΦΡΙΣΣΑ SARDINELLA MADERENSIS
ΑΚΙΠΗΣΙΟΙ, ΜΟΥΡΟΥΝΕΣ, ΟΞΥΡΥΓΧΟΙ ACIPENSERIDAE
ΑΣΤΑΚΟΣ PALINURUS ELEPHAS
ΑΣΤΑΚΟΚΑΡΑΒΙΔΑ HOMARUS GAMMARUS
ΧΤΑΠΟΔΙ OCTOPUS VULGARIS
ΖΑΒΟΓΑΡΙΔΑ ή ΓΑΜΠΑΡΗ PENAEUS CARAMOTA
PENAEUS KERATHURUS
ΚΑΡΑΒΙΔΑ NEPHROPS NORVEGICUS

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου