Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Παρέμβαση Επιμελητηρίου Μαγνησίας για τις εισφορές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Όπως και για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας και στον ΟΑΕΕ από το Επιμελητήριο Μαγνησίας για τις εισφορές των Μικρομεσαίων και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης απέστειλε υπόμνημα προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη – το οποίο κοινοποιείται και στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο- καθώς και στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη στο οποίο και εκθέτει το σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει με την αποπληρωμή των εισφορών λόγω της οικονομικής δυστοκίας αλλά και τις δυσλειτουργίες στον κλάδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.


Στο υπόμνημα επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι « εκτιμούμε ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ο ΟΑΕΕ για να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή μιας νέας ρύθμισης για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των χρεών βάση της οποίας να γίνει διαχωρισμός παλαιότερων οφειλών από την τρέχουσα εισφορά του ασφαλισμένου, έτσι ώστε να δύναται ο ασφαλισμένος να πληρώνει τουλάχιστον την τρέχουσα εισφορά, να θεωρείται ασφαλιστικά ενήμερος και να συνεχίζει να διατηρεί δικαίωμα στις ιατροφαρμακευτικές παροχές του Οργανισμού.


Για τις παλαιότερες οφειλές θεωρούμε ότι θα υπήρχε μεγάλη ανακούφιση των οφειλετών εάν εξοφλούνταν παράλληλα με την καταβολή ενός ποσοστού 10% επί της τρέχουσας εισφοράς και χωρίς την υποχρέωση της προκαταβολής που αποτελεί για τους μικρομεσαίους τον «μεγάλο βραχνά» αφού οι περισσότεροι αδυνατούν να ανταποκριθούν.»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Thanks to my father who stated to me regarding this webpage, this weblog is genuinely
amazing.

My page ... ubs accounting software

Powered By Blogger