Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου για την ανάγκη αξιοποίησης της περιουσίας του Νοσοκομείου.



Ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, κατέθεσε Ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, σχετικά με την ανάγκη αξιοποίησης της περιουσίας του Νοσοκομείου του Βόλου.
Σύμφωνα με την ερώτηση του κ. Νάκου, το Αχιλλοπούλειο διαθέτει περιουσία που υπολογίζεται περίπου στα ενενήντα (90) ακίνητα, τα οποία θα μπορούσε η διοίκηση του Νοσοκομείου να τα διαχειρίζεται επ’ ωφελεία του ιδρύματος και να μη μένει αναξιοποίητη. Σήμερα, πολλά από τα ακίνητα ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου, δεν αποφέρουν κανένα έσοδο σε αυτό, είτε γιατί οι μισθωτές τους αποχώρησαν οικειοθελώς, είτε γιατί διενεργήθηκε βίαιη αποβολή από το μίσθιο σε βάρος τους κατόπιν δικαστικής απόφασης, είτε γιατί εκκρεμεί απόφαση για την αξιοποίησή τους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι υπάρχουν αγροτικά ακίνητα των οποίων οι μισθώσεις έληξαν και οι μισθωτές τους συνεχίζουν να τα καλλιεργούν χωρίς να καταβάλλουν το προβλεπόμενο μίσθωμα και το σημαντικότερο χωρίς κανένας να το αναζητά σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Επιπλέον, υπάρχουν μισθώσεις για τις οποίες δεν καταβάλλονται τα μηνιαία μισθώματα εδώ και πολύ καιρό, κατά των οποίων το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου θα όφειλε να αποφασίσει την άσκηση αγωγών για την διεκδίκηση των οφειλομένων μισθωμάτων, την έξωσή τους, καθώς επίσης και τυχόν άσκηση των αναγκαίων ασφαλιστικών μέτρων.
Στη συνέχεια ο βουλευτής τονίζει ότι, ανάμεσα στα ακίνητα, τα οποία παραμένουν ανεκμετάλλευτα είναι αυτό, που βρίσκεται σε μία από τις κεντρικότερες διασταυρώσεις της πόλης του Βόλου, επί των οδών Ιάσωνος-Κ.Καρτάλη-Αργοναυτών (Τσιτσιλιάνειο Κληροδότημα) και το οποίο αν και έχει πάρα πολλές δυνατότητες, εντούτοις δεν αξιοποιείται. Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και οικόπεδο σε κεντρικό σημείο της πόλης, στη διασταύρωση των Οδών Όγλ και 28ης Οκτωβρίου, εμβαδού 628 τ.μ., το οποίο με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες της διοίκησης μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα στο ίδρυμα. Ακόμη, στην περιουσία του Νοσοκομείου ανήκει και κατάστημα στην περιοχή Κολωνακίου στην Αθήνα, για το οποίο αν και υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι μισθωτές, οι οποίοι και εγγράφως έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, παραμένει κλειστό και η διοίκηση δεν έχει ξεκινήσει διαδικασίες πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκ νέου μίσθωσή του. Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία και της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των ακινήτων του δημοσίου, αποκτά επιτακτικό χαρακτήρα και ιδιαίτερα σημαντική αξία για την εθνική οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο η άμεση αξιοποίηση των ακινήτων του Νοσοκομείου της πόλης του Βόλου, θα αποφέρει επιπλέον έσοδα στο Ίδρυμα και θα είναι προς όφελος της οικονομίας του Ιδρύματος και της πόλης.
Καταλήγοντας ο κύριος Νάκος ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερώσει τους πολίτες πως ακριβώς αξιοποιείται η περιουσία του Νοσοκομείου του Βόλου, καθώς και τι ενέργειες έχουν γίνει για τα παραπάνω αναφερόμενα σημαντικά της περιουσίας του Ιδρύματος ακίνητα, ώστε αυτά να επιφέρουν άμεσα έσοδα στο Νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger