Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Η ανατροπή ως προαπαιτούμενο για την ωριμότητα της ανθρωπότητας

«Είμαστε οι μεγάλοι ενθουσιασμένοι κι οι μεγάλοι αρνητές.
Κλείνουμε μέσα μας τον κόσμο όλο και δεν είμαστε τίποτα απ
Αυτόν τον κόσμο»


Να τους πετάξουμε γρήγορα στα σκουπίδια, εκεί που ανήκουν δηλαδή, πριν  γαμήσουν τελείως την εργασία, την ζωή και το μέλλον μας… Αλλιώς- όπως λέει και ο λαός μαύρο φίδι που μας έφαγε… Θα μου πείτε τώρα: μα τι μας λες τώρα, λες και δεν το ξέρουμε εμείς, εσάς τους υπερεπαναστάτες αριστερούς διανοούμενους περιμέναμε…
Α ωραία αφού το ξέρετε γιατί δεν το πράττετε κιόλας; Γιατί περιμένετε το μοιραίο σε απόλυτη νιρβάνα, καταπίνοντας την μιζέρια και την δυστυχία… Και κάποιοι γιατί περιμένουν κάποιους άλλους να τους σώσουν;  Κάποιους που θα τους θεοποιείτε όταν όλα πάνε καλά και θα τους δαιμονοποιείτε όταν δεν πηγαίνουν ή όταν σας κάθονται στο σβέρκο,  εξουσία που ναι…!!!!
Γιατί δεν ξεμπερδεύετε λοιπόν με τους αφέντες σας, δίχως να βάζετε κάποιους άλλους στην θέση τους..; Γιατί δεν «σκοτώνετε»- γιατί δεν σκοτώνουμε, για να μην βγάλω την ουρά μου απ έξω-  την «πατρική» φιγούρα  πρώτα μέσα σας- μέσα μας- και ύστερα έξω; Και κατόπι να χαρείτε – να χαρούμε- την «μητέρα», σε όλες τις μορφές της. Τούτο θα συνιστά μια θεμελιακή, οντολογική αρχή απελευθέρωσης…

Εξουσία-εκμετάλλευση

Είναι κοινή πίστη πως μέχρι να το πράξουμε με ένα τρόπο ριζοσπαστικά επαναστατικό,το «κακό» και το λιγότερο «κακό» διαρκώς θα αναπαράγεται με την μια ή την άλλη μορφή. Είτε η ιδιοκτησία παραμένει στα χέρια του ενός ή των πολλών, άμεσα ή έμμεσα. Εξάλλου το ζήτημα δεν βρίσκεται στην ιδιοκτησία. Το γεγονός πως η μεγάλη ιδιοκτησία αλλά και τα μέσα παραγωγής βρίσκονται στα χέρια ελάχιστων-ιδιωτών/κράτους- δεν είναι το αίτιο αλλά το αποτέλεσμα
Προσοχή για να μην παρεξηγηθώ: Δεν δίνω τα πρωτεία στις εξουσιαστικές σχέσεις τα πρωτεία παραμένουν στις μορφές εκμετάλλευσης που γεννάνε τις μορφές που παίρνει η εξουσιαστική σχέση. Φυσικά ανάμεσα στην εκμετάλλευση και την εξουσία υφίσταται μια διαλεκτική σχέση μόνο που τα πρωτεία παραμένουν στην εκμετάλλευση.
Αυτό με την σειρά του δεν συνεπάγεται πως η βάση των εκμεταλλευτικών σχέσεων είναι μόνο οικονομική εκμετάλλευση. Η βάση των εκμεταλλευτικών σχέσεων είναι κάτι που διαπέρνα την σχέση κεφάλαιο-εργασία, όσο και αυτή του αφέντη-δούλου ή του κυρίαρχου-κυριαρχούμενου.

 Η βάση βρίσκεται στο πώς διαρθρώνεται η ταξική κοινωνία- με την μια ή την άλλη μορφή-από την εποχή της ανατολής της ως σήμερα. Αυτό κατά την δική προσωπική άποψη έχει μια οντολογική βάση που οι ρίζες της βρίσκονται  στην ιστορική ανωριμότητα του ανθρώπου και των κοινωνιών του- ως το πιο συνειδητό είδος στο πλανήτη γη- να γνωρίσουν και να αποδεχτούν την ελευθερία.


Ο κομμουνισμός ως οντολογική συνθήκη

Μπερδεμένα μας τα λες «φιλόσοφε» θα πουν πολλοί, τι εννοείς;  Για να κατανοήσουμε το τι γράφω ας δούμε τρία ζητήματα: Α)Τι είναι οντολογική βάση, β) τι είναι ωριμότητα-ανωριμότητα και γ)τι είναι ελευθερία
Οντολογία είναι η ερώτηση επί του όντος, την πραγματικότητα του όντος. Το όντικο «είναι», ως σύμφυση κοινωνικού-βιολογικού-φυσικού και πλανητικού «είναι». Μιλάμε για την πραγματικότητα σε όλες της μορφές της, τους κόσμους της, τα επίπεδα της και τα βάθη της. Μιλάμε για την συνειδητοποίηση, την  συνάντηση και την ερώτηση- όπου και ο έρωτας- με την πραγματικότητα ως μια διαρκώς μεταβαλλόμενη ολότητα που υπήρχε πριν από εμάς και μάλλον θα υπάρξει και μετά από εμάς.

 Άρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αναίρεση ή μάλλον υπέρβαση των εκμεταλλευτικών και εξουσιαστικών σχέσεων αν δεν  το δούμε σε όλα τα επίπεδα της υπαρκτικής και υπαρξιακής πραγματικότητας. Και αυτή η διαδικασία έχει ως εκκίνηση της την αναγνώριση και συνειδητοποίηση αυτής της συνολικής οντολογικής κατάστασης που συνήθως αδυνατούμε να την προσεγγίσουμε στην ολότητα  της.  Με ανοικτό το στοίχημα αν ποτέ μπορέσουμε να το καταφέρουμε… Παρόλο που υπήρξαν στιγμές που η ανθρωπότητα αναγνώρισε και γνώρισε πλευρές της, αλλά συνήθως οι αλήθειες ήταν μαργαριτάρια που «έτρωγαν» οι χοίροι, όπως θα έλεγε και ο απόστολος των εθνών ο Παύλος
Η ωριμότητα και ανωριμότητα  βρίσκεται ακριβώς στην φιλοσοφική, πολιτική, υπαρξιακή και επιστημονική ερώτηση και στην αναζήτηση αυτής της πολύμορφης οντολογικής συνθήκης με στόχο την αλλαγή της. Με τρόπο γνωσιολογικό, υπαρξιακό και βιωματικό, ως μοριακότητες, ατομικότητες και  συλλογικότητες. Και αυτό όχι από κάποιους μύστες, ιεράρχες, κομισάριους, ποιητές, στοχαστές, φιλοσόφους και επαναστάτες αλλά από το σύνολο της ανθρώπινης κοινότητας. Ως ένδειξη και αίσθηση «θεϊκού» έρωτα και αγάπης… Όχι δεν πρόκειται για ωριμότητα μόνο πνευματική αλλά για ωριμότητα  κατά βάση σαρκική και υλική, ο άνθρωπος δεν ζει μόνο με το πνεύμα….
Ελευθερία πάλι δεν είναι να κάνει κανείς ότι του καπνίσει, ούτε να έχει την επίγνωση να σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου Ούτε πάλι είναι μια ιδέα ή μια αρχή που καθορίζει τις σχέσεις των ανθρώπων, επιτρέποντας μας να δούμε τα πράγματα αλλιώς.

Ελευθερία σημαίνει η συνειδητή γνώση της αναγκαιότητας και των ορίων που γεννάει αυτή. Σημαίνει πως μοριακά και ατομικά είσαι ελεύθερος όταν ενώνεσαι, όταν ερωτεύεσαι την ελευθερία του άλλου, όταν ο ξένος γίνεται φίλος, εραστής αγαπημένος…. Είναι η αναγνώριση της ελευθερίας μου μέσα από τα μάτια, την ψυχή και το σώμα του άλλου…, ελευθερία είναι αυτό που περιγράφτηκε αρχετυπικά ως κομμουνισμός, ως κοινοκτημοσύνη…
Αυτό σίγουρα θέλει μια αφθονία υλικών αγαθών αλλά δεν επαρκεί…. Μπορεί η αφθονία να μετατραπεί σε μπούμερανγκ, όπως στις χώρες της δύσης, οδηγώντας την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής.
Ναι χρειάζεται επίλυση των οικονομικών βιοτικών προβλημάτων για το σύνολο του πλανήτη και μια  πλέρια απελευθέρωση από τον χρόνο της εργασίας(οι μηχανές που θα εργάζονται μόνες του που έλεγε και ο Αριστοτέλης) για να νιώθουμε ελεύθεροι να ωριμάσουμε και να αναστοχαστούμε πάνω   στο ζήτημα της αυτοσυνειδησίας της ελευθερίας.
Εάν και όποτε αυτό εξασφαλιστεί τότε και μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για την αποκαθήλωση του καπιταλιστικού «είναι» και την παραγωγή ενός κομμουνιστικού «είναι». Και αυτό γιατί η οικοδόμηση της νέας, της αταξικής κοινωνίας, του κομμουνισμού, δεν αποτελεί απλώς και μόνο μία μετάβαση από κάποιο σχηματισμό σε κάποιον άλλο, αλλά συνιστά την εμφάνιση και την διαμόρφωση ενός ριζικά νέου τύπου κοινωνικής ανάπτυξης. Πρόκειται για μία κοσμοϊστορική αλλαγή, η οποία, ως προς το βάθος, την κλίμακα και τις προοπτικές της υπερβαίνει ακόμα και την μετάβαση της αρχαιότητας από την προ-ταξική στην ταξική κοινωνία. Πρόκειται για μία άρνηση-διαλεκτική άρση, τόσο των ταξικών ανταγωνιστικών τύπων ανάπτυξης της κοινωνίας, όσο και των πριν από αυτούς βαθμίδων, δηλ. ολόκληρης της μέχρι τώρα ιστορίας της ανθρωπότητας και των προϋποθέσεων της.
Καλά ρε μυστήριε μέχρι τα τότε τι κάνουμε: κλαίμε την μοίρα μας και το κακό το ριζικό μας; Απεναντίας μοριακά, ατομικά και συλλογικά εργαζόμαστε για την καταστροφή αυτού του άδικου ταξικού κόσμου, οικοδομώντας σπερματικά- σε φιλοσοφική, οντολογική κλίμακα- πολιτικά, παραγωγικά και κοινωνικά το τι θέλουμε να δημιουργήσουμε. Κοινότητες ίσων και ελευθέρων σε τοπικό-περιφερειακό-εθνικό και στο τέλος παγκόσμιο επίπεδο.
Γνωρίζοντας τόσο τα όρια των κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών, όσο και τις δυνάμεις που δημιουργεί η ιστορική και οικονομική εξέλιξη που πάντα όμως αυτές εκφράζονται με ένα αντιφατικό τρόπο. Γνωρίζοντας πως από τα σήμερα έχουν δημιουργεί οι προϋποθέσεις- οι αντιφατικές προϋποθέσεις- είτε η ανθρωπότητα να καταστραφεί, είτε να επιλύσει το βιοτικό πρόβλημα, οικοδομώντας ένα άλλο σύστημα.
Η αρνητικότητα ως δημιουργία 
Γνωρίζοντας τέλος πως υπάρχουν  στιγμές που το «κακό» καταστρέφεται και ψήγματα συνειδητής ελευθερίας δημιουργούνται…. Σαν τις στιγμές που η συνείδηση σβήνει από την ηδονή κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης ή όταν οι μάζες κατά την διάρκεια της εξέγερσης καταλύουν το νόμο και το κράτος, αποδομώντας τα εμπορεύματα. Είναι οι στιγμές που η διαλεκτική της αρνητικότητας, αυτή η καταστροφική χαρά μετατρέπεται σε δημιουργία.
Και λοιπόν θα ξαναπείτε, τι πράττουμε γιατί μας τα μπέρδεψες με τα φιλοσοφικά σου.. Μόνο που η εν λόγω  ερώτηση μπορεί να κρύβει και κάποια  υποκρισία και συγγνώμη για αυτό…
 Έχω την εντύπωση πως από την αρχή ξέρετε τι πρέπει να γίνει. Άλλο που δεν νιώθετε ώριμοι, έτοιμοι και θαρραλέοι να παίξετε την ζωή σας κορώνα γράμματα για να κερδίσετε αυτά που σας έχουν κλέψει.   Απλά όσο περνάει ο καιρός τα περιθώρια να κερδίσουμε  έστω και λίγα από αυτά που μας έχουν κλέψει, λιγοστεύουν.
Δεν ξέρω μπορεί και πάλι να ισχύει και εδώ η  διαλεκτική της αρνητικότητας, άρα για να ξαναπάρουμε τα πάνω μας χρειάζεται να πάμε στο πάτο..με τραγικές συνέπειες… η πανουργία της καταστροφής ως βάση της αναγέννησης…  Εξάλλου όπως μας έδειξε και η ιστορία για να υπάρξει η περίοδος της αναγέννησης έπρεπε να περάσουμε από το μεσαίωνα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ


Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, την Τρίτη 24/1 και ώρα 12:30 στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.

Σε Δημητσάνα και Στεμνίτσα για... διακοπές ο Καραμανλής και η Νατάσσα

Σε Δημητσάνα και Στεμνίτσα για... διακοπές ο Καραμανλής και η Νατάσσα  Βρίσκεται οικογενειακώς στην Γορτυνία και διαμένει σε ξενώνα στη Ζάτουνα, φιλοξενούμενος από γνωστό γιατρό.

Βρίσκεται οικογενειακώς στην Γορτυνία και διαμένει σε ξενώνα στη Ζάτουνα, φιλοξενούμενος από γνωστό γιατρό.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε σήμερα, την πρωτεύουσα του Δήμου Γορτυνίας, Δημητσάνα, αλλά και τη Στεμνίτσα. Σημειώνεται ότι από χθες βρίσκεται οικογενειακώς στην Γορτυνία και διαμένει σε ξενώνα στη Ζάτουνα, φιλοξενούμενος από γνωστό γιατρό.

Ο Καραμανλής πήγε σήμερα μαζί με τη σύζυγό του και άλλα άτομα που ήταν στην παρέα του, στο Μουσείο Υδροκίνησης, καθώς και στο Εκκλησιαστικό Μουσείο που είναι στο δρόμο προς το πάρκινγκ της Δημητσάνας.
Το ζεύγος Καραμανλή και η παρέα του κινήθηκαν με αυτοκίνητα, μπήκαν στα μουσεία και μετά έφυγαν πάλι με αυτοκίνητα.
Δεν είχαν πολλές επαφές με τον κόσμο, ενώ κάποια στιγμή  τον πρώην Πρωθυπουργό προσέγγισε και χαιρέτισε ο πρώην Δήμαρχος της Δημητσάνας Σπύρος Μαλεβίτης. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι επισκέφθηκε και τη Στεμνίτσα.

Σταματήστε επιτέλους τις μαλακίες για αύξηση του τουρισμού τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα πάρτε τα μέτρα σας Μην ακούτε τα παπαγαλάκια της τρόικας

Παγωμένες οι προκρατήσεις τουριστών

Σε αναμονή εξελίξεων οι ενδιαφερόμενοι για διακοπές στην Ελλάδα
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδωσε και φέτος δυναμικό παρών στον ευρωπαϊκό χάρτη τουρισμού με τη συμμετοχή της στις μεγάλες Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις σε Ολλανδία και Αυστρία.
Η αυλαία τουριστικής προβολής της Θεσσαλίας άνοιξε με την έκθεση «Vakantiebeu » στην Ουτρέχτη (10-15 Ιανουαρίου), όπου εκτός της Περιφέρειας με δικά τους περίπτερα συμμετείχαν ακόμη οι Δήμοι Σκιάθου και Αλοννήσου.
Τις ίδιες περίπου ημέρες (12-15 Ιανουαρίου) η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην μεγάλη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Ferienmesse» στη Βιέννη, η οποία λειτουργεί ως βαρόμετρο κίνησης της προσεχούς τουριστικής περιόδου, αλλά και ως σημαντικός δείκτης των τάσεων που διαφαίνονται ως προς το τουριστικό ρεύμα.
Παρατηρήθηκε, λοιπόν, αύξηση στη ζήτηση για διακοπές, με το 74% έως 92% των Αυστριακών να απαντούν θετικά στην υλοποίηση διακοπών, κυρίως καλοκαιρινών. Η Ελλάδα ακολουθεί τις Ιταλία, Ισπανία, Κροατία στην επιλογή των Αυστριακών για διακοπές στο εξωτερικό.
Η προοπτική που διαγράφεται ως προς την πορεία της τουριστικής κίνησης χαρακτηρίζεται προς το παρόν συγκρατημένη και αυτό οφείλεται στη στασιμότητα που παρατηρείται στις προκρατήσεις, εξαιτίας της παρατεινόμενης αρνητικής ειδησεογραφίας για τη χώρα μας. Έτσι «οι ενδιαφερόμενοι φαίνονται να είναι σε αναμονή για τυχόν εξελίξεις και να κλείνουν αργότερα», όπως επεσήμανε ο Γεν. Δ/ντής της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών γραφείων στην Αυστρία.
Η ένταξη από πέρσι νέων προορισμών στο πρόγραμμα αυστριακών αεροπορικών εταιριών (Lauda air αλλά και της Airberlin), μεταξύ των οποίων και ο Βόλος μέσω του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου και κατ’ επέκταση ολόκληρη η Θεσσαλία, δίνει περαιτέρω ώθηση στο τουριστικό ρεύμα προς Ελλάδα. Υπάρχει η αισιοδοξία ότι από τους 500.000 Αυστριακών που αναμένεται και φέτος να επισκεφτούν την Ελλάδα, πολλοί από τους οποίους για πολλοστή φορά, ένα σημαντικό ποσοστό θα διαμείνει στη Θεσσαλία.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει το οδοιπορικό της με τη συμμετοχή της αυτές τις μέρες στην έκθεση «Boot» στο Ντίσελντορφ, τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

ΟΙ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ» ΑΠΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΗΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
20120120-223056.jpgΓράφει ο Αγανακτισμένος Πολίτης
​Από τα σημερινά δελτία ειδήσεων φαίνεται ότι οι «νταβατζήδες»απέβαλαν και το φύλλο συκής, αν τους απέμεινε και όσο τους απέμεινε. Καθένας πλέον ξέρει ότι αποκαλύφθηκε πλήρως ο ρόλος τους και στην πτώση του Κώστα Καραμανλή και στην άνοδο του Γιώργου Παπανδρέου. Και ο πλέον δύσπιστος ουδεμία πια αμφιβολία έχει. Ας το δούμε:
​Για φανταστείτε, αγαπητοί αναγνώστες του Olympia, τι θα γινόταν αν εισαγγελείς είχαν τέτοια στοιχεία και είχαν προβεί σε τέτοιες ενέργειες εναντίον του Κώστα Καραμανλή και των υπουργών του!! Το πρώτο πράγμα που θα έλεγαν οι «νταβατζήδες» θα ήταν: «Κάτω τα χέρα από τους έντιμους Δικαστές. Αφήστε τους να κάνουν τη δουλειά τους και να στείλουν στο Ειδικό Δικαστήριο τους ενόχους»!!! Αυτά δεν θα έλεγαν οι «νταβατζήδες» και τα δημοσιογραφικά τσιράκια και γιουσουφάκια τους; Ναι ή όχι; Αμφιβάλλετε;
​Θυμηθείτε λοιπόν π.χ. τι έγινε και με το δήθεν «σκάνδαλο» των ομολόγων και με το επίσης δήθεν «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου. Θυμηθείτε τις επιθέσεις τους εναντίον οιουδήποτε Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Λίγα πράγματα σχετικά με τις απεργίες,τις επισχέσεις εργασίας κτλ

 Το ζήτημα της χαλυβουργίας είναι μέσα στα σημαντικότερα αξιοσημείωτα γεγονότα των τελευταίων χρόνων. Όλοι αυτοί οι εργάτες, παρά τις αναλήθειες ορισμένων, παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο. Παλεύουν για δουλειά και μισθό έτσι ώστε να μπορούν να ζουν (και όχι απλά να επιβιώνουν...). 

Η συγκυβέρνηση , (όπως ακριβώς και η προηγούμενη κυβέρνηση) με τη στήριξη και του υπόλοιπου αστικού μπλοκ,  έχει συγκεκριμένες εντολές από τα Αμερικάνικα και Ευρωπαϊκά αφεντικά της. Να μας φέρουν σ'ένα μεσαίωνα. Ένα σύγχρονο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Εργαζόμενοι απολύονται, δημόσια υγεία και παιδεία χτυπιούνται, οι συντάξεις συρρικνώνονται, οι μισθοί πετσοκόβονται, χαράτσια και φόροι "πάνε κι έρχονται" και μέσα στο πορτοφόλι μένει η... φόδρα!

Αυτοί οι εργάτες λοιπόν,  καθοδηγούνται απ'τις ίδιες τους τις ανάγκες. Ανάγκες πραγματικές τις οποίες η ίδια η πολιτική των κυβερνήσεων, των εργοδοτών, της ΕΕ και του ΔΝΤ έχουν δημιουργήσει.Παλεύουν λοιπόν για τη δουλειά, το μισθό, το φαΐ. 

Την κρίση όμως που αυτοί δημιούργησαν μας ζητάνε να την πληρώσουμε εμείς.  Μας θέλουν πρόβατα για σφαγή στο βωμό της κρίσης τους. Στόχος τους είναι να μας ξεζουμίσουν, να μας κλέψουν κατακτήσεις ενός αιώνα και δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς! 

 Οι χαλυβουργοί  και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι που είτε απεργούν είτε κάνουν επίσχεση εργασίας είτε μέσα από τις γειτονιές τους, αντιστέκονται σ'αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Ξέρουν ότι δεν χρωστάνε τίποτα και σε κανέναν!

Η αστική δημοκρατία όμως και οι εκφραστές της, έχουν  καλά στημένα όλα τους τα πιόνια. Μέσα σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα ΜΜ"Ε", σε συνδικάτα,σε  συλλόγους κτλ.  ανθρώπους που βάζουν πλάτη για να περάσει αυτή η βάρβαρη πολιτική.  Που τρομοκρατούν τους εργαζομένους για να μην αντιδράσουν και να μην αντισταθούν στο πετσόκομμα του μισθού, στην απόλυση του συναδέλφου.Θέλουν τον λαό και την εργατική τάξη  διαιρεμένους και όχι αλληλέγγυους. 

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών...
 Ο λαός και οι εργαζόμενοι οφείλουν και πρέπει να στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο, μα πάντα μέσα απ'τους  δικούς τους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων καθώς και των Αμερικάνων και Ευρωπαίων αφεντάδων τους. 

Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι νίκη όλου του εργαζόμενου λαού!

   

ΟΛΗ Η ΑΜΥΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟ «ΣΦΥΡΙ» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ!

ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ, ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ!
TO ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
Με μια μόνη φράση θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα όσα περιλαμβάνει το άρθρο 7 του επείγοντος πολυνομοσχεδίου της πραξικοπηματικής συγκυβέρνησης του δοτού πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, άρθρο το οποίο, μεταξύ άλλων, τίθεται σε ονομαστική ψηφοφορία την Τρίτη στις 7 μ.μ. στη Βουλή.
Και αυτή η φράση είναι: ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ.
Συγκεκριμένα με το άρθρο 7 του πολυνομοσχεδίου εκτρώματος όλη η αμύθητη ιδιωτική περιουσία του δημοσίου και των κάθε λογής Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) μεταβιβάζεται πραξικοπηματικά και με μια μονοκονδυλιά στο περίφημο Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου (Ταμείου).
Το Ταμείο αυτό, που ας σημειωθεί δεν ανήκει στο δημόσιο και λειτουργεί με όρους ιδιωτικής εταιρείας, έχει κατά νόμο ως αποστολή να εκποιεί, στην ουσία να «σκοτώνει», ό,τι περιέρχεται σε αυτό.
Και όταν λέμε ότι στο Ταμείο αυτό περιέρχεται όλη η περιουσία του Δημοσίου, και των ΝΠΔΔ εννοούμε τα πάντα: Ακίνητη και κινητή περιουσία, άυλα δικαιώματα, εμπράγματα δικαιώματα, δικαιώματα αξιοποίησης, εκμετάλλευσης κ.λ.π.
Αυτό σημαίνει ότι όλα τα ασημικά βγαίνουν στο σφυρί ακόμα και η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας όπως και η αξιοποίηση και εκμετάλλευση όλων των φυσικών και πολιτιστικών μνημείων της χώρας.
Μάλιστα, αυτή η αξιοποίηση, εκποίηση και εκμετάλλευση των κάθε λογής ακινήτων θα μπορεί να γίνει, όπως αναφέρει το άρθρο 7, με βάση τη νομοθεσία, άκουσον – άκουσον, των Ολυμπιακών έργων. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι αυτά τα ακίνητα μπορούν να αξιοποιηθούν κατά παρέκκλιση των περιβαλλοντικών, χωροταξικών και πολεοδομικών ρυθμίσεων, ενώ θα μπορούν να καταπατούν τον αιγιαλό, την παραλία, να εκμεταλλεύονται το θαλάσσιο πυθμένα, να πραγματοποιούν προσχώσεις στη θάλασσα και να διαμορφώνουν επί της θαλάσσης τεχνητές κατασκευές.
Με δυο λόγια η περιβαλλοντική καταστροφή και τσιμεντοποίηση που επέφεραν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Λεκανοπέδιο, θα ωχριά μπροστά στην καταστροφή που θα επέλθει από το Ταμείο και μάλιστα σε όλη την Ελλάδα.
Όπως είναι φανερό, επίσης, επειδή παραδίδεται προς εκποίηση και η εκμετάλλευση δικαιωμάτων και εκμετάλλευσης πολιτιστικών μνημείων, αύριο θα πωληθεί σε ιδιώτες ακόμα και η επιχείρηση εκμετάλλευσης της Ακρόπολης και του Μουσείου της Ακρόπολης.
Ακόμα χειρότερα, η περιουσία του Ταμείου μπορεί να τεθεί σε υποθήκη από τους πιστωτές του δημοσίου, πολύ περισσότερο όταν το χρέος διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο ή να αξιοποιηθεί ως υποθήκη προκειμένου η χώρα να δανειοδοτηθεί. Άλλωστε, κάτι τέτοιο συζητείται να τεθεί ρητά ως όρος στη νέα δανειακή σύμβαση με την τρόικα!
ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;
• Κάτω από τα «ανυποψίαστα» βλέμματά μας η Ελλάδα μετατρέπεται στο χειρότερο και στο αθλιέστερο προτεκτοράτο μάλλον όλων των εποχών!
http://konserbokoyti.blogspot.com/2012/01/blog-post_9515.html 

Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση έσπασε για δεύτερη φορά τα μούτρα του στο Βόλο. Η απεργία πέτυχε!

Ο μηχανισμός του Μάνεση με φωσφορίζοντα γιλεκάκια,
 τα ΜΑΤ με πλήρη εξάρτυση και ο αστυνομικός διευθυντής
Περιφέρειας Θεσσαλίας
σε ανοιχτή γραμμή με το μηχανισμό του Μάνεση


Ούτε μία νταλίκα δεν μπήκε, ούτε μία δεν βγήκε. Τα εργοστάσια του Μάνεση σε Βόλο και Βελεστίνο έμειναν και πάλι κλειστά. Παρά την τεράστια κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του (βουλευτές και πολιτευτές όλων των αστικών κομμάτων, από τον Καρτάλη και τον Νάκο ως την Μακρή, εργοδοτικοί συνδικαλιστές, αστυνομία και διάφοροι άλλοι, με τους τραμπούκους της «Χρυσής Αυγής» στην πρώτη γραμμή), ο βιομήχανος Μάνεσης δεν μπόρεσε να σπάσει την απεργία που άρχισε με επιτυχία από το ξημέρωμα της Τρίτης. Αντίθετα, ο βιομήχανος έβγαλε στη φόρα και τις εφεδρείες του για να έχει μια κακοστημένη τηλεοπτική παράσταση με θέμα «ο καλός βιομήχανος αντιμετωπίζει το κακό ΠΑΜΕ», που προκάλεσε ακόμα περισσότερη οργή.Για να σπάσει την απεργία κουβάλησε από τις 10 το βράδυ της προηγούμενης νύχτας επίλεκτα άτομα απ' όλες τις βάρδιες των δύο εργοστασίων στο εργοστάσιο του Βόλου. Εβαλε και μερικά μηχανήματα στην πύλη του Βελεστίνου. Με τη συνδρομή 6 διμοιριών ΜΑΤ (4 στο Βόλο και 2 στο Βελεστίνο) και παράταξη φορτηγών επιχείρησε να εμποδίσει την επικοινωνία των απεργών της Μαγνησίας με τους εργάτες στα δύο εργοστάσια. Μάταιος κόπος.
Η απεργία, δεύτερη σε μια βδομάδα, πέτυχε απόλυτα. Στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, ήταν πλέον καθαρό ότι τα εργοστάσια δε δουλεύουν, ότι ούτε ένα μέτρο παραγόμενης μπετόβεργας δε θα περνούσε την πύλη.

Φαίνονται σε μας μακρινές αυτές οι εικόνες; (Βίντεο)

Μας φαίνονται μακρινές οι συγκλονιστικές εικόνες από το Μαρόκο που κάνουν τον γύρω του κόσμου; Εκεί πέντε άντρες, άνεργοι επιστήμονες, λούστηκαν με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκαν μπροστά στον κόσμο, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Τους οδήγησε η απόγνωση αφού η ανεργία και σ' αυτή την χώρα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις πλήττοντας εκτός των άλλων και άτομα με πανεπιστημιακή μόρφωση. Οι καθημερινές καθιστικές διαμαρτυρίες των ανέργων δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα, αφού η κυβέρνηση της χώρας αδιαφορεί στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, οδηγώντας κόσμο σε απεγνωσμένες αντιδράσεις.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/01/blog-post_3344.html

Λάρισα: Τους συνέλαβαν γιατί... διαμαρτυρήθηκαν για το νερό

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι του δήμου Τυρνάβου, εμφανίστηκαν χθες στο δημοτικό συμβούλιο, διεκδικώντας φθηνό νερό σε όλο το δήμο...

Σήμερα, μετά από κατάθεση που έδωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου στο Α.Τ. Τυρνάβου, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις των διαμαρτυρόμενων κατοίκων.

Όπως διαβάζουμε στο onlarissa.gr τα πρώτα άτομα άρχισαν να συλλαμβάνονται νωρίς το μεσημέρι ενώ οι πρώτοι κάτοικοι άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το Α.Τ. Τυρνάβου, ζητώντας να σταματήσει η τρομοκρατία της δημοτικής αρχής και της αστυνομίας σε βάρος των διαμαρτυρόμενων κατοίκων.

Η αστυνομία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έλαβε εντάλματα σύλληψης για 10 με 12 άτομα τα οποία χθες δεν επέτρεψαν να γίνει η συνεδρίαση του δημοτικιού συμβουλίου Τυρνάβου.

Τα εντάλματα στηρίζονται σε νόμο του 1933 ο οποίος δεν επιτρέπει σε πολίτες να διακόπτουν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου...

Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, πολίτες από τη Λάρισα και τον Τύρναβο βρέθηκαν έξω από το μεταγωγών ώστε να διαμαρτυρηθούν για την «ποινικοποίηση» των διαμαρτυριών, με αφορμή την προσαγωγή στο δικαστικό μέγαρο για τη διαδικασία του αυτοφώρου ενός από τους δύο συλληφθέντες...

Και άλλα δυο μαγαζιά λουκέτο στην Σκόπελο δυστυχώς

τα πράγματα πάνε κατά διαόλου και ακόμα ποιο άσχημα θα είναι σε λίγο διάστημα ,δεν ίδρωση κανενός το αυτί όμως είμαστε αλληλέγγυοι εμείς πάντως σε όλες της επιχείρισης της Σκοπέλου που έχουν προβλήματα και είναι πάρα πολλές ...

Αντίθετος o Κώστας Αγοραστός στην κατάργηση της 8ης ΕΜΑΚΤη διατήρηση της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλία ζητά με επιστολή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή. Στην επιστολή του τονίζει το σημαντικό ρόλο και την προσφορά της 8ης ΕΜΑΚ αναφέροντας ότι οποιαδήποτε κατάργηση η υποβάθμισή της υποβαθμίζει την επιχειρησιακή δύναμη και τις δυνατότητες διάσωσης στη Θεσσαλία και κατ’ επέκταση την ασφάλεια του πολίτη.

Χαριστική βολή το άνοιγμα του επαγγέλματος του καπνοπώλη

Επιστολή της Ομοσπονδίας Αναπήρων προς τον πρωθυπουργό

Χαριστική βολή χαρακτηρίζει για τον κλάδο το άνοιγμα του επαγγέλματος του Καπνοπώλη, η Γενική Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδος, με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημ. Κυριτσάκη.
Στην επιστολή που υπογράφουν οι πρόεδροι της Συνομοσπονδίας Χαρ. Λυμπερόπουλος και Κώστας Κόγιας, τονίζεται ότι ο κλάδος περιπτεριούχων - καπνοπωλών μέχρι σήμερα στο βωμό των θυσιών, έχει χάσει 6.500 χιλιάδες μέλη του και αρκετοί βρίσκονται στο επίπεδο της απόγνωσης και του μαρασμού.
Σύμφωνα με το έγγραφο, αυτές οι μικρές πολύ μικρές επιχειρήσεις, προσπαθούν με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο να καλύψουν στοιχειωδώς τα τεράστια λειτουργικά έξοδα για να έχουν βιώσιμο χαρακτήρα.
«Με αυτό το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται να κατατεθεί δίνεται η χαριστική βολή στον κλάδο μας, με την απελευθέρωση του επαγγέλματος, παρά το ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει κάνει παρέμβαση για εξαίρεση του επαγγέλματος του Καπνοπώλη από την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, όπως επίσης παρέμβαση έχει κάνει και το Υπουργείο Οικονομικών», επισημαίνεται στην επιστολή, όπου γίνεται λόγος για έναν μεγάλο αριθμό υπερχρεωμένων περιπτεριούχων στο Τραπεζικό Σύστημα, στο Ασφαλιστικό Ταμείο καθώς στις ΔΟΥ, λόγω της συνεχούς φορολογικής επιβάρυνσης.
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα στηρίξετε την συνολική προσπάθεια μας δίνοντας σε εμάς την δυνατότητα της βιωσιμότητας. Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος σας ζητά να κάνετε παρέμβαση στην τροπολογία του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών με Υπουργό τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ώστε να υπάρξει εξαίρεση του κλάδου από την απελευθέρωση. Ένας μεγάλος κλάδος με πάνω από 100.000 μέλη, τόσο ιδιοκτητών όσο και ενοικιαστών περιπτέρου κατακερματίζεται. Ζητούμε να σταματήσει αυτή η κατάφορη αδικία σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που πριν λίγα χρόνια εργάζονταν στην παραγωγική διαδικασία και λόγου της πολύ μεγάλης αποβιομηχάνισης που έγινε στη χώρα μας εξαναγκαστήκαμε με τα λίγα χρήματα της αποζημίωσης να ασχοληθούμε με το επάγγελμα του Περιπτερούχου - Καπνοπώλη», καταλήγει η επιστολή προ του πρωθυπουργό.

Στενή συνεργασία Ελλάδας - Κίνας στην έρευνα και την τεχνολογία


 
Προκήρυξη της Έρευνας και Τεχνολογικής Διακρατικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, υπέγραψαν σήμερα η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου και ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα Du Qiwen.

Με τον τρόπο αυτό, εγκαινιάζεται μια νέα περίοδος σύσφιγξης των σχέσεων των δύο χωρών και προώθησης της επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας, καθώς και συγκεκριμένων θεμάτων που αφορούν στα πανεπιστήμια και στην ελληνική γλώσσα, τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου, σε δηλώσεις της μετά την υπογραφή της προκήρυξης.

Σήμερα η δυσχερής συγκυρία επιβάλλει τη δρομολόγηση αναπτυξιακών δράσεων και την αναζήτηση στρατηγικών εταίρων, όπως η Κίνα, που μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στη δραστηριοποίηση και την προώθηση της εξωστρέφειας του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας και ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί κοινό πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας ύψους 10 εκατ. ευρώ, στον χώρο της έρευνας και τεχνολογίας, με στόχο την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Η κ. Διαμαντοπούλου θα επισκεφθεί την Κίνα στις 16 Φεβρουαρίου.

Η χρηματοδότηση κάθε έργου, δεν θα υπερβαίνει τα 400.000 ευρώ και η διάρκειά του τα τρία έτη.

Στους δρόμους και πάλι από Δευτέρα οι αγρότες

Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι οι Έλληνες αγρότες, και αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, ξεκινούν κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, οι οποίες και θα κορυφωθούν στις 4 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη διεξαγωγή της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica» (1-5 Φεβρουαρίου).

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα. Οι αγρότες, αντιδρούν στο χαράτσι που επιβλήθηκε για τα ασφάλιστρα του οργανισμού μέσα από το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, ενώ ζητούν ο ΕΛΓΑ να αποτελεί έναν κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους.

Περαιτέρω, στις 25 Ιανουαρίου, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, οι αγρότες καλούν άνεργους, συνταξιούχους και εργαζόμενους να δώσουν το «παρόν» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε όλες τις πόλεις της χώρας μας.

Στις 27 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί να γίνουν μαζικές κινητοποιήσεις στα γραφεία των περιφερειών, του ΟΓΑ και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της χώρας, ενώ δύο ημέρες μετά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ύστερα από κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, θα γίνει κινητοποίηση στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαρυά, στις 11 το πρωί.

Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων , θα είναι το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 4 Φεβρουαρίου στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη (12 το μεσημέρι), ενώ στη συνέχεια προγραμματίζεται πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, όπου θα διεξάγεται η 24η Agrotica της Helexpo.

Συνάντηση Δ. Ρέππα με την τρόικα

Τη συμφωνία για 150.000 λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους μέχρι το 2015 (ήδη έχουν αποχωρήσει περί τους 90.000 από το 2010), χωρίς «τυφλές» απολύσεις και οριζόντια μέτρα - όπως το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - επαναβεβαίωσαν, κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Οι εκπρόσωποι του μηχανισμού στήριξης κύριοι Τόμσεν, Μαζούχ, Μορς και Φλάναγκαν, έδειξαν να κατανοούν τα επιχειρήματα της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τα πενιχρά αποτελέσματα της εργασιακής εφεδρείας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για όλες τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα, τη μείωση κατά 30% των υπηρεσιακών δομών, την ελάφρυνση από τα διοικητικά βάρη και το σχέδιο για το επιτελικό κράτος.

Ο κ. Ρέππας, επίσης, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του νέου βαθμολογίου-μισθολογίου, επισημαίνοντας ότι έχει ολοκληρωθεί η κατάταξη των υπηρετούντων στους νέους βαθμούς και ολοκληρώνεται και η αντιστοίχισή τους σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο. Σημείωσε δε ότι η μείωση των αποδοχών οδηγεί σε δημοσιονομική ωφέλεια για το ελληνικό Δημόσιο κατά τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ ετησίως, που συνυπολογιζόμενη με τις μειώσεις των αποδοχών που έχουν προηγηθεί, έχουν οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα τις αποδοχές των εργαζομένων στο ελληνικό Δημόσιο.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του υπουργείου για την κατάρτιση νέων οργανογραμμάτων σε όλα τα υπουργεία με τη μείωση τουλάχιστον κατά 30% των υπηρεσιακών δομών και ενημέρωσε ότι ήδη 12 υπουργεία έχουν ανταποκριθεί κι έχουν αποστείλει σχέδια νέων οργανισμών που εναρμονίζονται με αυτό τον κανόνα.

Τελετή ορκωμοσίας Δοκίμων Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στον Πόρο

Τελετή ορκωμοσίας Δοκίμων Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στον Πόρο

Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Κωνσταντίνου Σούλη και χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος & Τροιζηνίας Εφραίμ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου, η τελετή ορκωμοσίας Δοκίμων Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και Λιμενοφυλάκων , εκπαιδευτικής σειράς 2011 - 2012.
Στην τελετή, παρέστησαν ο Βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Νομικός Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάκης Μπαλτάκος,ο Δήμαρχος Πόρου κ. Στρατηγός Δημήτριος, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Φουστάνος, ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Πόρου Πλοιάρχου Νικόλαου Λεμονή Π.Ν., καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι.

Μετά την τελετή της ορκωμοσίας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε σύντομη ομιλία

? Άντρες και γυναίκες, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής,
Καλωσορίσατε στη μεγάλη οικογένεια του Λιμενικού Σώματος. Καλωσορίσατε στην αγκαλιά της πολιτείας που πριν από λίγο με τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εφραίμ, δώσατε τον όρκο στο Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους.
Στην πραγματικότητα αναλάβατε μια δέσμευση. Να υπερασπίζετε τους Νόμους, να υπερασπίζετε το Σύνταγμα, τα δικαιώματα των πολιτών. Να υπερασπίζετε την Πατρίδα.
Σήμερα ενώπιον της στρατιωτικής ηγεσίας του Σώματος, ενώπιον του πολιτικού κόσμου, της κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση δίνετε μια μεγάλη υπόσχεση. Η υπόλοιπη επαγγελματική σας σταδιοδρομία να είναι ταυτισμένη με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών. Σε ένα Σώμα το οποίο είναι επιφορτισμένο με την πιο μεγάλη αποστολή. Την επιτήρηση των συνόρων, των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας και ταυτόχρονα την υποστήριξη της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας. Και εξ αυτού, την υποστήριξη της ναυτιλίας μας. Της ελληνικής ναυτιλίας. Ένας τομέας που μας δίνει τη χαρά και την περηφάνια να είναι η πατρίδα μας παγκόσμια υπερδύναμη.
Έχετε την ευθύνη για την επιβολή του νόμου. Για την επιτήρηση της τάξης και της ασφάλειας σε ολόκληρο το θαλάσσιο χώρο, αλλά και σε ολόκληρη την παράκτια Ελλάδα.
Και μην ξεχνάτε, ότι η ελληνική ακτογραμμή δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ισούται με την περίμετρο της Αφρικανικής Ηπείρου.
Γι’ αυτό σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που αποτελεί την πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί ένα κρίσιμο παράγοντα για την προοπτική της χώρας μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, για την προοπτική της Ελλάδας και τη συμμετοχή της στον τομέα εσωτερικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και ταυτόχρονα για τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας και την εγγύηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Από εδώ και πέρα, μέσα σε ένα Σώμα στρατιωτικό μεν, αλλά από την άλλη πλευρά, πραγματική οικογένεια, θα μπορέσετε να αναδείξετε όλες σας τις φιλοδοξίες, θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες που παρέχει το Σώμα και η Πολιτεία για επανεκπαίδευση για διαρκή κατάρτιση, για την αξιοποίηση σας εκεί που οι δικές σας δυνατότητες θα σας οδηγήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Θέλω εκ μέρους του πρωθυπουργού, εκ μέρους της κυβέρνησης πρώτα από όλα, να σας συγχαρώ για την επιλογή σας να ενταχθείτε στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή με τη νέα της μορφή.
Θέλω επίσης να σας συγχαρώ για την επιτυχία σας. Γιατί αυτή η επιτυχία κάνει περήφανους όχι μόνο εσάς, τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και τις οικογένειές σας. Είναι μια επιτυχία σε έναν διαγωνισμό απολύτως αξιοκρατικό. Κυριολεκτικά μπήκατε με το σπαθί σας. Μπήκατε με τις δυνατότητές σας και με τα προσόντα σας. Και δώσατε σάρκα και οστά στις φιλοδοξίες και στις προσπάθειες της οικογένειας σας και αυτές τις προσπάθειες είμαι απόλυτα βέβαιος πως θα τις τιμήσετε με τον καλύτερο τρόπο.
Θέλω επίσης να συγχαρώ τις οικογένειές σας γιατί γνωρίζω καλά τι σημαίνει για μια οικογένεια ένας νέος Αξιωματικός, ένα νέο στέλεχος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Πόση μεγάλη χαρά και περηφάνια δίνει στον πατέρα και τη μητέρα που έδωσαν τη ζωή τους για τη δική σας ανατροφή. Κι αυτό το αποδείξατε με την επιτυχία σας.
Θέλω επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζοντας το ρόλο του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής στο παρόν και στο μέλλον, θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας, αρωγός των προσπαθειών σας. Και σε κάθε περίπτωση θα επιβραβεύει τις καλές πρακτικές, τις πράξεις εκείνες που θα τιμούν την αποστολή σας, την στολή σας και τον ρόλο σας.
Έχετε την υποχρέωση από εδώ και πέρα να κρατάτε ψηλά την ελληνική σημαία, όχι μόνο στους χώρους της καθημερινής σας δουλειάς αλλά και σε όλα τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας . Εκεί που διακυβεύονται τα εθνικά μας συμφέροντα, εκεί που ορίζεται ο χώρος ζωτικής οικονομικής σημασίας για ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και τον ελληνικό λαό.
Με αυτά τα λόγια, θέλω για μια ακόμα φορά να σας χαιρετήσω, να σας συγχαρώ και να ευχηθώ υγεία, δύναμη, προκοπή και ασφάλεια προσωπική στον καθένα. Καλή εκπαίδευση και αποτελεσματικότητα στη δράση σας και στη δουλειά σας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας αλλά και του ελληνικού λαού. Και πάνω από όλα συνεχή πίστη και πειθαρχία στην εκτέλεση των καθηκόντων σας.
Ξεκινήσατε την εκπαίδευση εδώ στον Πόρο, στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού, σε αυτόν τον εξαιρετικό τόπο, μέσα από τα νέα προγράμματα σπουδών, τα οποία θα υλοποιηθούν από φέτος, με νέες προσεγγίσεις όσον αφορά στη λειτουργία του Συντάγματος, την ανάδειξη των βασικών κανόνων που αφορούν στα δικαιώματα και την ασφάλεια των πολιτών. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα συνεχίσετε με τον ίδιο τρόπο όπως προηγουμένως ο διοικητής σας ανακοίνωσε ότι ξεκινήσατε την προπαίδευσή σας.
Επειδή όμως ξέρω ότι μπροστά σας ανοίγεται μια καινούργια ζωή, ανοίγεται ένας καινούργιος τομέας που θα κρατήσει για τρεις τουλάχιστον δεκαετίες, πρέπει να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και όπως είθισται αυτήν την ανάσα τη δίνει ο Υπουργός την ημέρα της ορκωμοσίας σας?
Για δέκα μέρες λοιπόν μπορείτε να πάρετε μια βαθιά ανάσα και μετά να επιστρέψετε στη Σχολή σας, δίνοντας ξανά το παράδειγμα της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας. Να είστε καλά και καλή σταδιοδρομία. »

Φωτογραφίες από την τελετή έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας www.hcg.gr

Πλησιάζουν οι εκλογές και ο κύριος Κ. Καρτάλης ξαφνικά αγωνιά για τον νομό Μαγνησίας

Ο Κ. Καρτάλης για την ενίσχυση της περιφέρειας μέσω του πολυνομοσχεδίουΟ Κ. Καρτάλης για την ενίσχυση της περιφέρειας μέσω του πολυνομοσχεδίου


Κ.Καρτάλης: Λύσεις για ΕΑΣ Βόλου και Πηλίου, ισχυρός ρόλος για ΕΒΕΤΑΜ, ανάσα για επιχειρήσεις
Μια σειρά διατάξεων που ενισχύουν την περιφέρεια (αλλά και τη Μαγνησία) και δίνουν λύσεις στις επιχειρήσεις (εμπορικές, αγροτικές, κ.α.) ψηφίσθηκαν επί της αρχής με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και τις τροπολογίες βουλευτών που έκανε αποδεκτές ο κ. Ε. Βενιζέλος.

H EBETAM εθνικός φορέας πιστοποίησης
Με το Αρθρο 19 του πολυνομοσχεδίου καθίσταται εθνικός φορέας πιστοποίησης η Εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μαγνησίας (ΕΒΕΤΑΜ), διατηρώντας όλες τις σημερινές αρμοδιότητες αλλά και απορροφώντας και όλες τις αρμοδιότητες πιστοποίησης από τον ΕΛΟΤ ο οποίος εισφέρει και την αναγκαία εργαστηριακή υποδομή πιστοποίησης που διαθέτει.

Στήριξη στις ΕΑΣ Βόλου και Πηλίου
Με τροπολογία που κατατέθηκε από τους Βουλευτές Κ. Καρτάλη, Θ. Παπαγεωργίου και Ν. Σαλαγιάννη, τροπολογία που έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Ε. Βενιζέλο, εντάσσονται οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (μεταξύ αυτών και αυτές των ΕΑΣ Βόλου και Πηλίου) στις διατάξεις περαίωσης του Ν. 4002/2011 γεγονός που αποκαθιστά την άνιση αντιμετώπιση των Συνεταιρισμών που είχε δρομολογηθεί με το Ν. 3880/2010. Με το νόμο του 2010, η περαίωση υπολογίζεται στο 100% των εσόδων μίας ΕΑΣ (παρά το γεγονός ότι το 80% επιστρέφεται στους δικαιούχους αγρότες), ενώ με το νόμο του 2011 περιορίζεται στο 20%.

Ανάσα στις επιχειρήσεις
Με το πολυνομοσχέδιο παρέχεται η δυνατότητα για την έκδοση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας σε μία επιχείρηση όταν τα βεβαιωθέντα χρέη προς το Δημόσιο είναι μικρότερα από τις εκκαθαρισμένες οφειλές του Δημοσίου προς την επιχείρηση.

Όπως σημείωσε ο Κ. Καρτάλης: «Η εξέλιξη με το θέμα της ΕΒΕΤΑΜ δικαιώνει τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλαμε – σε συνεργασία με το Υπουργείο και το Σωματείο Εργαζομένων - όλο το τελευταίο διάστημα. Η ΕΒΕΤΑΜ καθίσταται εθνικός φορέας πιστοποίησης, γεγονός που αυξάνει τις δυνατότητες της αλλά και τις ευθύνες της. Λυπάμαι που το ΚΚΕ έθεσε το συγκεκριμένο άρθρο σε ονομαστική ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, αντιδρώντας ουσιαστικά στην ενίσχυση μίας κρατικής υποδομής στην Περιφέρεια και ειδικότερα στη Μαγνησία. Θέλω να πιστεύω ότι η ψηφοφορία της Τρίτης δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στο Αρθρο 19 του σχεδίου νόμου. Σε ότι αφορά στις ΕΑΣ Βόλου και Πηλίου, πρέπει να ευχαριστήσω τον κ. Βενιζέλο που αντιλήφθηκε άμεσα το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και αποδέχθηκε την τροπολογία που καταθέσαμε ώστε να στηριχθούν οι ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών.»

Να αποχωρήσει αμέσως η ΝΔ από μια κυβέρνηση που απειλεί την δικαιοσύνη και να την καταγγείλει στους διεθνείς οργανισμούς.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
20120120-193040.jpgΤις τελευταίες ώρες έχουμε μια συνταγματική εκτροπή που παραπέμπει σε φασιστικά καθεστώτα με υπουργούς να εκβιάζουν και να απειλούν λειτουργούς τις. Δικαιοσύνης. Επειδή αυτή η κυβέρνηση στηρίζεται και από τη Νέα Δημοκρατία, είναι αυτονόητο ότι πρέπει άμεσα να άρει την στήριξη της απο αυτό το φαισιστικο συνοθύλευμα εκτός εάν βγει άμεσα ο Παπαδημος και διατάξει διώξεις για τους υπουργούς και τους βουλευτές που απειλούν διαπράττοντας κακουργήματα.
Εάν αυτό δεν συμβεί άμεσα, αυτή η κυβέρνηση είναι στα πρότυπα του Μουσολινι όπου οι δικαστές ήταν απολύτως ελεγχόμενοι. Όποιος την στηρίζει θα κηρυχθεί συνένοχος όταν επανέλθει η δημοκρατική νομιμότητα.

ΒΟΜΒΑ: Ο οικονομικός εισαγγελέας Πεπόνης ζητά από τη Βουλή να διερευνήσει τυχόν ΠΟΙΝΙΚΕΣ ευθύνες των Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου! ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ.

Αναρτήθηκε από τον/την economikos

ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ Η ΕΛΣΤΑΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ CDS ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ! ΤΩΡΑ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Πριν από λίγο ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ζήτησε από τη Βουλή να διερευνήσει αν ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και νυν ΥΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρουν τυχόν ευθύνες.

Ο οικονομικός εισαγγελέας έχει στα χέρια του αρκετές καίριες υποθέσεις, όπως αυτή των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το φούσκωμα του ελληνικού χρέους, που με τη διπλή αναθεώρησή του οδήγησε την Ελλάδα στο Μνημόνιο και την επαχθή παράνομη δανειακή σύμβαση Νο1!

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Ανοιχτή συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας

Παρουσία του μέλους της Κεντρικής Διοικούσας κ. Κωνσταντίνου Μακέδου
Ανοιχτή συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 στις 7 το απόγευμα παρουσία του μέλους της Κεντρικής Διοικούσας του ΤΕΕ και Υπεύθυνου τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης και Εργασίας ΤΕΕ κ. Κωνσταντίνου Μακέδου.
Η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας, έχοντας υπόψη τις συνεχόμενες και ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις από μέρους των κυβερνώντων, με μέτρα που αφορούν σε κάθετες και αναιτιολόγητες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, στη φορολογία των αμοιβών κ.λ.π. καλεί όλα τα μέλη του τοπικού τμήματος να παραβρεθούν και να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση.
Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής
Στο μεταξύ, δύο ώρες νωρίτερα, στις 5 το απόγευμα θα συνεδριάσει η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε. Μαγνησίας με τα εξής θέματα Ημερήσιας Διάταξης: Έγκριση πρακτικών προηγούμενης Δ.Ε., Ενημέρωση προέδρου - μελών, Θέματα Τουρισμού, Π.Δ. Κατηγορίες και Περιεχόμενο Χρήσεων γης, Master Plan Λιμανιού, Διεξαγωγή σεμιναρίου «Δόμηση με Χώμα», Μηχανικός Ασφαλείας στο Νοσοκομείο, Εκπροσωπήσεις σε φορείς κ.τ.λ.

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΤΗ 24. 01. 2012, ΩΡΑ 19.00 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Image scaled down
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ Ρ/Σ FLASH,
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΡΙΤΗ 24. 01. 2012, ΩΡΑ 19.00
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

Συνέλευση για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1370694 

ΠΡΟΣ ΔΕΥΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Κύριε Φαδάκη σου κάνουμε μία πρόταση καλά θα είναι να μας ακούσεις Έστω και μια φορά !

Να βάλετε τον Ηρακλή Μωραΐτη στην επιτροπή για να παραλάβει το έργο. Οχι πάλι μεταξύ μας....... 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 

Από αναγνώστη λάβαμε μια καταγγελία Και μια πρόταση συγχρόνως σχετικά με την ΔΕΥΑΣ και τα έργα διαβάστε

Τα λεφτά είναι πολλά. Να δημοσιεύσουν την σύμβαση αλλά και την επιτροπή που θα παραλάβει το έργο. Να είναι επι τέλους μια ουσιαστική παραλαβή και θα πρότεινα να μπούν ντόπιοι και έμπειροι επιστήμονες όπως π.χ. ο Ηρακλής Μωραΐτης, ο Γιώργος Αλεξίου κλπ.

Από Σήμερα στην Σκόπελο Θα σας να Δίνουμε τις τιμές της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών που θα πρέπει να γνωρίζετε όλοι στην Σκόπελο κάποια πράγματα,.διαβάστε ,Πατάτες από δεκαπέντε λεπτά το κιλό ,ντομάτες από τριάντα λεπτά το κιλό, Πορτοκάλια από δεκαπέντε λεπτά και άλλα δείτε τον σημερινό κατάλογο !
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ
ΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ A.E.
ΤΜΗΜΑ : ΕΜΠΟΡΙΑΣ
Λ Α Χ Α Ν Ι Κ Α ΕΞΤΡΑ Ι ΙΙ Επικρατούσα
Τιμή

Αντίστoιχη Περσινή Επικρατούσα
Αντίστoιχη Προηγουμένης Εβδoμάδας
ΕπικρατούσαΑγγούρια (το ζευγάρι)
0,45-,65 0,55
0,35 0,55

Ανιθος - Μαϊδανός δεμ. Μικρα
0,20-0,25 0,22
0,30 0,22

Καρότα
0,35-0,50 0,45
0,45 0,45

Κολοκύθια
1,00-1,70 1,40
1,10 1,00

Κουνουπίδια
0,30-0,60 0,40
0,70 0,40

Κρεμμύδια ξερά
0,38-0,45 0,42
0,48 0,42

Κρεμμυδάκια φρέσκα 1,00-1,50 1,30
0,60 1,30

Λάχανα
0,20-0,25
0,23
0,30 0,23

Μαρούλια
0,20-0,35 0,25
0,45 0,25

Μελιτζάνες Φλάσκες
1,30-1,70 1,50
1,40 1,00

Μπρόκολα 0,80-1,30 1,10
1,30 0,80

Πατάτες
0,28-0,46 0,15-0,20 0,40
0,55 0,40

Πατζάρια
0,40-0,60
0,50
0,50 0,50

Πιπεριές χονδρές 1,00-1,10 0,70-0,90 0,40-0,50 0,80
1,30 0,70

Πιπερίες μακριές γλυκές 0,80-1,20 0,60-0,70 1,00
1,00 0,90

Πράσσα
0,40-0,60 0,50
0,50 0,55

Ραδίκια Ημερα - Ιταλικά
0,80-1,40
1,20
0,55 1,20

Σέλινο
0,50-0,60
0,55
0,70 0,60

Σπανάκι
0,50-0,80
0,60
0,55 0,60

Σκόρδα το κομμάτι 0,26-0,30 0,10-0,18 0,28
0,35 0,28

Τομάτες 0,40-0,80 0,30-0,35 0,50
1,20 0,50

ΦΡΟΥΤΑ ΕΞΤΡΑ Ι ΙΙ Επικρατούσα
Τιμή

Αντίστoιχη Περσινή Επικρατούσα
Αντίστoιχη Προηγουμένης Εβδoμάδας
ΕπικρατούσαΑκτινιδια εγχωρια
0,70-1,20 0,50-0,60 0,90
1,00 0,90

Αχλάδια Κρυσταλια 1,50-1,70 1,00-1,30 0,70-0,80 1,20
1,20 1,20

Λεμόνια
0,40-0,50 0,30-0,35 0,45
0,45 0,45

Μανταρίνια Κλημεντινες
0,40-0,70 0,50
0,60 0,50

Μανταρίνια κοινά
0.50-0.70 0.35-0.45 0,60
0,70 0,60

Μήλα 1,10-1,25 0,70-1,00 0.40-0.50 0,80
0,70 0,70

Μπανάνες
0,75-1,15 0,95
1,10 0,90

Πορτοκάλια Ομφαλοφόρα 0.25-0.40 0.15-0.20 0,30
0,40 0,30

Πορτοκάλια Ομφαλοφόρα Κρητης
0.50-0.65
0,55
- 0,55
κάθε εβδομάδα θα σας δίνουμε όλες της τιμές

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου