Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Men in Black III (2012)

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί πολυνομοσχεδίου

Ονομαστική ψηφοφορία για δέκα άρθρα την προσεχή Τρίτη. Νέο ωράριο για φαρμακεία.
Με την υπερψήφιση 23 άρθρων και τριών τροπολογιών, αναβολή ψήφισης 11 άρθρων την ερχόμενη Τρίτη. εκ των οποίων τα 10, προκειμένου να εκτεθούν ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ, και την υιοθέτηση τριών τροπολογιών, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με διαδικασία επείγοντος νομοθετήματος, η κυβέρνηση τροποποίησε επανειλημμένα το σώμα του νομοσχεδίου, προσθέτοντας ρυθμίσεις ακόμη και σήμερα, προκαλώντας γενικότερη δυσφορία.
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, πραγματοποίησε έκκληση στον πατριωτισμό των βουλευτών, ζητώντας τουλάχιστον από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου να υπερψηφίσουν τα άρθρα, σε μια προσπάθεια προβολής εικόνας εθνικής συνεννόησης και αποφασιστικότητας να απαλειφθούν νομοθετικά υπολείμματα, που δίνουν στους δανειστές της χώρας την αίσθηση στασιμότητας και αβουλίας.
Ως τέτοια νοούνταν τα εμπόδια στην άμεση πρόσβαση στην αγορά οδικών μεταφορών και στην συγκρότηση παραρτημάτων δικηγορικών εταιρειών ανά την Ελλάδα χωρίς περιορισμούς -με προχθεσινή ωστόσο ρύθμιση ήρθησαν και οι «στενώς ερμηνευτέες» διατάξεις του ν. 3919/2011, που αναγνώριζαν την δυνατότητα θέσπισης κωλυμάτων στην απρόσκοπτη πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων.
Σήμερα, με προσθήκη στο άρθρο 30 του νομοσχεδίου, θεσπίστηκε με μορφή νομοτεχνικής προσθήκης, η απελευθέρωση του ωραρίου στα φαρμακεία, χωρίς άλλη υποχρέωση εκ μέρους των ενδιαφερομένων, πλην της ενημέρωσης των οικείων φαρμακευτικών συλλόγων του αρμοδίου περιφερειάρχη.
Με την ίδια προσθήκη δίνεται η δυνατότητα στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να αφαιρεί το βιβλιάριο συνταγογράφησης και από γιατρούς που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον προβαίνουν σε υπερσυνταγογραφήσεις ή τεχνητή ζήτηση φαρμάκων.
Η εισαγωγή της απελευθέρωσης του ωραρίου των φαρμακείων, προκάλεσε τις εντονότατες διαμαρτυρίες των κομμάτων της Αριστεράς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η υπερψήφιση του εδαφίου την Τρίτη.
Έκκληση Βενιζέλου για υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου
Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομκών, Ευ. Βενιζέλος απηύθυνε έκκληση για υπερψήφιση όλων των άρθρων του πολυνομοσχεδίου.
Χθες, τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου υπερψήφισαν επί της αρχής -με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑΟΣ, ωστόσο, να ασκούν έντονη κριτική σε επιμέρους ρυθμίσεις, για την οποία επιτιμήθηκαν από τον κ. Βενιζέλο, τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Νάσο Αλευρά και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Χρήστο Πρωτόπαπα.
Υπερασπιζόμενος την ανάγκη υπερψήφισης του νομοσχεδίου και επί των άρθρων, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως το πολυνομοσχέδιο υιοθετήθηκε από το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανόμενων και των υπουργών που προτάθηκαν εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας- και υπογράμμισε ιδιαίτερα τη συμβολική σημασία των διατάξεων για το άνοιγμα των επαγγελμάτων των δικηγόρων και των μεταφορέων (τα οποία δέχθηκαν και βολές από αρκετούς βουλευτές) και του άρθρου 7 για την εμπλοκή χρηματιστηριακών εταιρειών στις αποκρατικοποιήσεις -διάταξη που η Νέα Δημοκρατία είχε δηλώσει πως θα καταψηφίσει.
«Αν δεν εμπεδωθεί το αίσθημα της συνευθύνης, αν η αντίληψη είναι ότι οι διατάξεις εισάγονται από υπουργούς που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και όλα αυτά καταλήγουν τελικά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που προέρχεται απ' το ΠΑΣΟΚ, ο τόπος είναι ακυβέρνητος», παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος.
«Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή της τελικής μάχης για το PSI, το νέο πρόγραμμα, που θα συνιστά και το πρόγραμμα διακυβέρνησης του τόπου τουλάχιστον μέχρι το 2015. Μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι, θα πρέπει να έχουν επισημοποιηθεί πάρα πολλά πράγματα- και την άλλη Δευτέρα να έχουμε οριστικά σχήματα και για το νέο πρόγραμμα και όχι το PSI. Δεν υπάρχει περιθώριο, ιδέες για θέματα που θεωρούνται επείγοντα να τεθούν μετά», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως στο εξωτερικό έχει εμπεδωθεί η εντύπωση πως «οι Έλληνες δεν μπορούν και δεν θέλουν».
«Ειλικρινά σας παρακαλώ κύριοι βουλευτές, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.
Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, υπογράμμισε πως «πάνω απ' τη Βουλή δεν είναι κανείς», επαναβεβαίωσε πως το κόμμα του στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου και διαβεβαίωσε πως «η ΝΔ θα στηρίξει ό,τι καλό για την πατρίδα».
Ωστόσο ο κ. Κεφαλογιάννης, εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του κόμματός του στο ενδεχόμενο να μπουν οι μετοχές του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ως καταπίστευμα των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα την τελευταία διετία. Κάτι τέτοιο, υπογράμμισε, ενδέχεται να οδηγήσει τη διαχείρισή τους σε ξένα funds και σε αφελληνισμό ελληνικής περιουσίας, ή ακόμα και να υπάρξει εκμετάλλευση των επισφαλειών των στεγαστικών δανείων- με κίνδυνο απώλειας και ιδιωτικών περιουσιών.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ- Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών στην Ηγουμενίτσα - Αποβίβαση ασθενών από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Σάμο - Διακομιδές ασθενών


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών στην Ηγουμενίτσα - Αποβίβαση ασθενών από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Σάμο -
Διακομιδές ασθενών

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, 63χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος (με επικαθήμενο) και ο 38χρονος αλλοδαπός συνοδηγός, διότι μετέφεραν κρυμμένους εντός του φορτίου (ρολά με βαμβάκι) τέσσερις (04) αλλοδαπούς χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ το φορτηγό κατασχέθηκε.

===================

Η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε σήμερα από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» Ν. Αγίου Νικολάου 07, το οποίο παρέμενε αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι, ότι τρεις (03) επιβάτες του (2 άνδρες και 1 γυναίκα), ηλικίας 82, 72 και 96 ετών αντίστοιχα, έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Άμεσα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισε το «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ», παρέλαβε τους ασθενείς με τους συνοδούς τους (συνολικά 9 άτομα) και τους αποβίβασε με ασφάλεια στον προβλήτα, απ’ όπου διεκομίσθησαν για νοσηλεία.

. ===================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
· 87χρονης, από το λιμάνι της Πάτμου στο λιμάνι Λακκί Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ» Ν.Καλύμνου 202 και
· 83χρονης, από το λιμάνι των Φούρνων στο λιμάνι Αγίου Κήρυκου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ» Ν.Σ.965.

Eπενδυτικό ενδιαφέρον για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

 Για σημαντικό ενδιαφέρον από επενδυτές για συμμετοχή στους διαγωνισμούς για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και τα τρία "οικόπεδα" της Δυτικής Ελλάδας που έχουν προκηρυχθεί, έκανε λόγο σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σε συνέδριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τις έρευνες υδρογονανθράκων.

Στις 2 Μαρτίου, όπως είπε, θα κατατεθούν οι προσφορές για τις σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη, ενώ για τις έρευνες σε Πατραϊκό κόλπο, Κατάκολο και Ιωάννινα οι προσφορές αναμένονται στις 2 Ιουλίου και οι ενδείξεις από την αγορά μέχρι στιγμής είναι θετικές.

Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ακόμη ότι το γαλλικό ινστιτούτο BEICIP, που ήταν ο τεχνικός σύμβουλος της Κυπριακής κυβέρνησης, έχει αναλάβει σύμβουλος και της Ελλάδας. Στελέχη του Ινστιτούτου, όπως είπε, έχουν εγκατασταθεί από την προηγούμενη εβδομάδα στο ΥΠΕΚΑ και συνεργάζονται με στελέχη του υπουργείου για την επικαιροποίηση των φακέλων των τριών "οικοπέδων" που έχουν προκηρυχθεί.

Ο υφυπουργός, τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει το παράδειγμα της Κύπρου στον τομέα των ερευνών, θύμισε ωστόσο ότι η Κύπρος ξεκίνησε με την ανακήρυξη της ΑΟΖ το 2003, προσέλαβε τεχνικό σύμβουλο το 2005, έκανε σεισμικές έρευνες το 2006, προκήρυξε γύρο παραχωρήσεων το 2007, υπέγραψε το συμβόλαιο με τη Noble Energy το 2008 και τα γεωτρύπανα μπήκαν το 2011. Προσπαθούμε, είπε, να συντμήσουμε τους χρόνους.

Χίλιους χάρτες σ΄ έναν κόκκο αλατιού "χώρεσαν" επιστήμονες της IBM

news_scroller
Σε εξέλιξη η σύσκεψη του πρωθυπουργού με πολιτικούς αρχηγούς
Σε εξέλιξη η σύσκεψη του πρωθυπουργού με πολιτικούς αρχηγούς
Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες πέτυχαν επιστήμονες της εταιρίας πληροφορικής ΙΒΜ, που δημιούργησαν τον μικρότερο τρισδιάστατο χάρτη του πλανήτη μας, που έχει ποτέ κατασκευαστεί. 

Ο χάρτης, πάνω σε μια μικροσκοπική ακίδα από πολυμερές υλικό, έχει διαστάσεις 22 επί 11 μικρόμετρα (εκατομμυριοστά του μέτρου). Για να γίνει αντιληπτό τι σημαίνει αυτό, 1.000 τέτοιοι χάρτες χωράνε σε έναν μοναδικό κόκκο αλατιού.

Οι ερευνητές της αμερικανικής εταιρίας, στα εργαστήριά της στη Ζυρίχη και την Καλιφόρνια, δημιούργησαν τον χάρτη ως δείγμα τού πόσο έχει πλέον προχωρήσει η νανοτεχνολογία, πετυχαίνοντας να μετατρέπει σε μινιατούρες ακόμα και πολύπλοκες δομές όπως ο χάρτης της Γης.

Όπως δήλωσαν, στο μέλλον αυτές οι προωθημένες τεχνικές θα ανοίξουν νέες προοπτικές για τον χειρισμό αντικειμένων νανοκλίμακας σε μια ποικιλία πεδίων, όπως η ηλεκτρονική, η ιατρική, η βιολογία κ.α.

"Ήχοι από το χθες"


Εικόνες και ακούσματα μιας άλλης εποχής "ζωντανεύουν" στο σπίτι του Νίκου Ράπου, στο χωριό Κωνωπίνα της Αιτωλοακαρνανίας. Γραμμόφωνα και δίσκοι από βινύλιο, που με μεράκι συγκέντρωσε ο κ. Ράπος τα χρόνια που έζησε ως μετανάστης στην Αυστραλία και που σήμερα συγκροτούν μια μεγάλη συλλογή, αναδύουν ένα ξεχωριστό «άρωμα» από τα περασμένα.

Ο συλλέκτης μας υποδέχθηκε στο σπίτι του με ένα τραγούδι των αρχών του 20ου αιώνα από τη μελωδική φωνή κάποιας Ισραηλινής τραγουδίστριας. Kούρδισε το γραμμόφωνο, τοποθέτησε το δίσκο, έβαλε τη βελόνα και ο μικρός χώρος «πλημμύρισε» με ήχους από το χθες.

Αρχικά, ο συλλέκτης συγκέντρωνε ελληνικούς δίσκους από βινύλιο, που έβρισκε σε διάφορες αγορές του εξωτερικού. «Έφυγα για την Αυστραλία, μετά το στρατιωτικό του 1969. Εκεί, λοιπόν, έβλεπα διάφορα ελληνικά πράγματα. Κυκλοφορούσαν στην αγορά δίσκοι, μετάλλια. Σκέφτηκα, λοιπόν: "γιατί αυτά να βρίσκονται εκεί, εφόσον φτιάσανε έως την Αυστραλία, γιατί να μην τα φέρω πίσω στην πατρίδα μας;" Κάπως έτσι άρχισα να κάνω τη συλλογή» θυμάται ο κ. Ράπος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τη συλλογή του, που συνολικά αριθμεί πάνω από 1500 δίσκους από βινύλιο, έναν φωνόγραφο, τέσσερα παιδικά και περίπου δέκα άλλα γραμμόφωνα, κοσμούν σπάνια ντοκουμέντα, όπως ο εθνικός ύμνος, σε πρώτη ηχογράφηση το 1907-'11 από την εταιρεία "His Master?s Voice", στο Λονδίνο, καθώς και μια ανεπίσημη εγγραφή του στην Κωνσταντινούπολη από τη "Zonophone" το 1905.

Μειώνεται το ποσοστό των ανεξάρτητων ψηφοφόρων που στηρίζουν τον Ομπάμα

Οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι που βοήθησαν να εκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ το 2008, θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδιο στην επανεκλογή του στο Λευκό Οίκο, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό των New York Times/CBS News.

Η πλειοψηφία των ανεξάρτητων ψηφοφόρων είναι δυσαρεστημένοι από την προεδρία Ομπάμα, δεν εγκρίνουν τους χειρισμούς του στην οικονομία και δεν έχουν σαφή εικόνα για το τι ελπίζει να πετύχει στη δεύτερη θητεία του.

Μόνο το 31% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων έχουν θετική άποψη για τον αμερικανό πρόεδρο και τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων υποστηρίζουν πως δεν σημείωσε πραγματική πρόοδο στην ανάκαμψη της οικονομίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Το 2008 ο Ομπάμα είχε την υποστήριξη του 52% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων, ενώ ο αντίπαλός του Τζον Μακέιν το 44%.

Απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων

Με προσθήκη στο άρθρο 30 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, θεσπίστηκε η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.

Το υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι πλέον «διευκολύνεται η εφαρμογή της υφιστάμενης Υπουργικής Απόφασης που δίνει το δικαίωμα σε όσους φαρμακοποιούς επιθυμούν να λειτουργούν με δική τους βούληση πέραν του νομίμου ωραρίου».

Πάντως στην ανακοίνωση τονίζεται κατηγορηματικά, ότι «φαρμακοποιός, ο οποίος θα επιθυμεί να λειτουργεί πέραν του νομίμου ωραρίου, οφείλει να συμμορφώνεται με το ωράριο (εφημερίες, διημερεύσεις) που εφαρμόζουν οι κατά τόπους φαρμακευτικοί σύλλογοι. Σε καμία περίπτωση κανείς δεν θα λειτουργεί εκτός του νόμιμου πλαισίου».

Η εισαγωγή της απελευθέρωσης του ωραρίου των φαρμακείων, προκάλεσε τις εντονότατες διαμαρτυρίες των κομμάτων της Αριστεράς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η υπερψήφιση του εδαφίου την Τρίτη.

Οι ξένοι τουρίστες "διέσωσαν" τον τουρισμό στην Ελλάδα το 2010


 
Οι αλλοδαποί τουρίστες "διέσωσαν" τον τουρισμό το 2010 και "προκάλεσαν" αύξηση 1,2% στις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ της χώρας, αν και οι συνολικές αφίξεις ήταν οριακά μειωμένες κατά 0,4%.

Αυτό προκύπτει από τη σχετική έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), σύμφωνα με την οποία το 2010 παρουσιάστηκε αύξηση των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων των αλλοδαπών (4,7% και 4,9% αντίστοιχα), σε σχέση με το 2009, ενώ αντίθετα, οι αφίξεις των ημεδαπών μειώθηκαν κατά 6,4% και οι αντίστοιχες διανυκτερεύσεις μειώθηκαν κατά 7,9%.

Η συνολική πληρότητα κλινών στα ξενοδοχειακά καταλύματα (πλην κάμπινγκ), η οποία υπολογίζεται από το σύνολο των διανυκτερεύσεων σε σχέση και με τις κλίνες που λειτούργησαν, ανήλθε το 2010 σε 48,1% έναντι 51,1% το 2009. Από τα μηνιαία στοιχεία προκύπτει ότι το 69,1% των αφίξεων και το 80,9% των διανυκτερεύσεων στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και στα κάμπινγκ της χώρας συγκεντρώνεται στους μήνες από Μάιο έως και Σεπτέμβριο.

Αυξάνεται ο αριθμός των παράνομων αμβλώσεων στο κόσμο

Ο αριθμός των παράνομων αμβλώσεων στον κόσμο αυξάνεται, σύμφωνα με μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ινστιτούτου Γκουτμάχερ, στην οποία επισημαίνεται η αποτελεσματικότητα των "αυστηρών νομοθεσιών" στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ενώ ο αριθμός των αμβλώσεων παρέμεινε σταθερός την περίοδο 2003-08, οι παράνομες "μη ιατρικές" αμβλώσεις, που πραγματοποιούνται κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, έχουν αυξηθεί, τονίζεται στη μελέτη που δημοσιεύεται στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

Το ποσοστό των "μη ιατρικών" αμβλώσεων σε όλον τον κόσμο από 44% το 1995 και 47% το 2003, έφτασε στο 49% το 2008.

Την ίδια στιγμή, το παγκόσμιο ποσοστό αμβλώσεων, το οποίο υπολογίζεται σύμφωνα με τον αριθμό των αμβλώσεων ανά 1.000 γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία μειώθηκε από 35 στις χίλιες το 1995 σε 28 το 2008.

Θεσσαλονίκη: "Κουρεμένες" οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα


«Κουρεμένες» στα μέτρα των οικονομικών δυνατοτήτων των δήμων φαίνεται πως θα είναι φέτος οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα. Παρά τις όποιες δυσκολίες, όμως, οι υπεύθυνοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου οι γιορτές να διατηρήσουν αμείωτο το κέφι και τη ζωντάνια των προηγούμενων ετών.

Στην Ξάνθη, τη «βασίλισσα» του καρναβαλιού σε Μακεδονία και Θράκη, μειώνεται ο αριθμός των ημερών του αποκριάτικου ξεφαντώματος. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Τσικνοπέμπτη έως και τις 26 Φεβρουαρίου ώστε να είναι προσαρμοσμένες στα οικονομικά του δήμου.

«Λόγω της οικονομικής κρίσης δεν θέλουμε να χαλάσουμε την ποιότητα του καρναβαλιού. Δεν θέλουμε να γίνει υποδεέστερο και για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να μειώσουμε τις ημέρες των εκδηλώσεων. Να φτιάξουμε, σε αυτό το δεκαήμερο, ένα καρναβάλι αντάξιο με τις προσδοκίες των κατοίκων και των επισκεπτών της Ξάνθης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Ξάνθης Μανόλης Φανουράκης.

Μέχρι πέρσι, οι εκδηλώσεις στην πόλη της Θράκης διαρκούσαν 20 με 25 ημέρες. Φέτος, θα ξεκινήσουν από την Τσικνοπέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, και θα διαρκέσουν δέκα ημέρες.

Ωστόσο, ανεπίσημα, από τις 12 του ίδιου μήνα και για ένα τετραήμερο (δηλαδή, ως την επίσημη έναρξη), πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης με εθελοντική προσφορά θα διοργανώσουν ποικίλες δραστηριότητες.

οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 12 του μηνός, οπότε και οι

Το θέμα του φετινού καρναβαλιού στην Ξάνθη είναι «Τσίρκο η Ελλάς» και ο κ.Φανουράκης αισιοδοξεί πως τα οικονομικά προβλήματα δεν θα επηρεάσουν την προσέλευση των επισκεπτών.

«Ο κόσμος για μερικές ημέρες ή ορισμένες ώρες θέλει να ξεχαστεί και να ηρεμήσει από τα προβλήματα του. Να ξεδώσει και πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι το ξανθιώτικο καρναβάλι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από τις 16 έως τις 26 Φεβρουαρίου θα γίνουν και στη Νάουσα οι εκδηλώσεις της αποκριάς. Ο δήμος, με εντατικό ρυθμό, προετοιμάζει το δεκαήμερο, κεντρικό θέμα του οποίου θα είναι και φέτος το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες».

Στο πλαίσιο του γενικότερου στόχου για την περιστολή των δαπανών εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, το βάρος θα δοθεί σε δράσεις και εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και το παραδοσιακό χρώμα της πόλης.

Στην κατεύθυνση αυτή, αποφασίστηκε να μην γίνει τη δεύτερη Κυριακή της αποκριάς, στις 26 Φεβρουαρίου, η καθιερωμένη παρέλαση καρναβαλικών ομάδων και σατυρικών αρμάτων στους δρόμους της Νάουσας. Πάντως, υπό συζήτηση είναι το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μία καρναβαλική παρέλαση την Καθαρά Δευτέρα από το Σύλλογο Καρναβαλιστών της πόλης.

«Συμβαδίζοντας με το γενικότερο πνεύμα της κρίσης και της οικονομικής δυσπραγίας, αποφασίσαμε φέτος να κάνουμε πιο μετρημένα πράγματα. Θα στηριχτούμε στο δρώμενο ‘Γενίτσαροι και Μπούλες’. Να δώσουμε βάρος στην ιστορία και την παράδοση της πόλης» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός.

Στην Κοζάνη, όλο το βάρος θα πέσει στην αναβίωση του εθίμου των Φανών. Από την Τσικνοπέμπτη που θα ανάψει ο πρώτος Φανός, έως και την Κυριακή της Αποκριάς, που θα ανάψουν όλοι, θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στην πόλη.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, θα γίνει η καρναβαλική παρέλαση και θα επιδιώξουν να «κόψουν» χρήματα από κάποιες χορηγίες προς τους πολιτιστικούς συλλόγους, που όμως δεν θα επηρεάσουν, όπως τονίζουν, την αποκριάτικη εικόνα που θα βγάλει η Κοζάνη προς τα έξω.

Επίσης, εξετάζεται -χωρίς να είναι κάτι επίσημο- το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν ορισμένες εκδηλώσεις.

Και στο δήμο Αλμωπίας, στην Πέλλα, προετοιμάζουν το «Καρατζοβίτικο καρναβάλι», με σκοπό να προσφέρουν κέφι, εκπλήξεις και διασκέδαση στους δημότες και τους επισκέπτες.

Η δημοτική αρχή ζητάει την ομαδική δουλειά και προσφορά των δημοτών καθώς και των καταστηματαρχών για να ανοίξει «πανιά» το φετινό καρναβάλι.

A. Καρυπίδου

Συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Στα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης αναφέρθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, κατά την εισήγησή του, στην πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Η αδύναμη κεντρική κυβέρνηση, η νομική τυπολατρία, η απουσία βασικών δεδομένων, η έλλειψη διαδικασίας χάραξης πολιτικής με βάση τα στοιχεία και μια αδύναμη στρατηγική για τους ανθρώπινους πόρους, δημιουργεί ένα αρνητικό περιβάλλον που επιτρέπει προσωπικές εύνοιες και παράκαμψη των κανόνων λειτουργίας ενός σύγχρονου κράτους για την εξυπηρέτηση του πολίτη», τόνισε.

Ο κ. Ρέππας είπε ότι «αναμφίβολα έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές», αλλά παραδέχθηκε ότι «το κράτος απέχει πολύ από το να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς το πολίτη και να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και προόδου της χώρας. Απαιτείται μια μεταρρυθμιστική έκρηξη».

Για το ζήτημα του ανθρώπινου δυναμικού της κεντρικής διοίκησης, ο κ. Ρέππας είπε ότι η διαχείρισή του χαρακτηρίζεται παραδοσιακά από την έλλειψη στρατηγικού οράματος και από την σχεδόν πλήρη έλλειψη προγραμματισμού για το ανθρώπινο δυναμικό, απ' τη βραχυπρόθεσμη στόχευση σε μεμονωμένες μεταρρυθμίσεις και από την απουσία διασύνδεσης με άλλους τομείς της δημόσιας διοίκησης.

Επανέλαβε δε, ότι ακολουθείται μία πολιτική μείωσης των προσλήψεων με στόχο να περιοριστεί ο αριθμός των απασχολούμενων στο Δημόσιο κατά 150.000 έως το τέλος του 2015, ενώ σημείωσε ότι «αναλαμβάνονται δράσεις, για την άρση των εμποδίων στην κινητικότητα των υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα, καθώς επίσης και για τη δημιουργία μηχανισμών αξιολόγησης της ατομικής απόδοσης, αλλά και της απόδοσης σε επίπεδο δομών».

Ερώτηση Μ. Κοππά προς την ΕΕ για το κάψιμο της Ελληνικής Σημαίας στο Βέβτσανι της ΠΓΔΜ

Ενέργειες όπως αυτές που έλαβαν χώρα στο Βέβτσανι της ΠΓΔΜ και συνοδεύτηκαν από το κάψιμο της Ελληνικής σημαίας δυναμιτίζουν την προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, καταγγέλλει η ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ, Μαριλένα Κοππά, με ερώτηση της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της γραπτής ερώτησης:

Μεταξύ 13 και 14 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του καρναβαλιού της πόλης Βέβτσανι στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που λαμβάνει επιχορήγηση από το κράτος και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε η "κηδεία" της Ελλάδας σε ένα κλίμα εθνικιστικού παροξυσμού που οδήγησε στο δημόσιο εξευτελισμό και το κάψιμο της Ελληνικής σημαίας. Τα γεγονότα, λοιπόν, ξεπέρασαν κάθε μέτρο και αίσθημα χιούμορ που θα μπορούσε να είναι αποδεκτό σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Δεδομένης της ευαίσθητης φάσης που διέρχονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδος και της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ερωτάται η Επιτροπή αν προτίθεται να προβεί σε διάβημα προς τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να τονιστεί ότι παρόμοιες ενέργειες όχι μόνο δε συμβιβάζονται με την έννοια της καλής γειτονίας, η τήρηση της οποίας αποτελεί βασική προϋπόθεση για κάθε υποψήφια προς ένταξη χώρα, αλλά και δυναμιτίζουν οποιαδήποτε βάση συνεννόησης με την Ελλάδα.

Δήλωση του Στάθη Λεουτσάκου, υπεύθυνου του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΝ, για τη μη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση

Η Αριστερά δεν θα νομιμοποιήσει με την παρουσία της στο «Εθνικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης» (που όψιμα νεκρανάστησε η κυβέρνηση), τις ακολουθούμενες κυβερνητικές τακτικές, ώστε να δώσει κάλυψη σε προειλημμένες αποφάσεις από κυβέρνηση και Τρόικα.
Ο πιο αποτελεσματικός διάλογος για τους εργαζόμενους και τη χώρα, είναι ο καθημερινός αγώνας τους για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της τρικομματικής κυβέρνησης που τις εφαρμόζει.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/01/2012

ΑΠΟ ΤΗ ''ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 €'' ΣΤΗ ''ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 200 €'', ΤΟΥ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ!' Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
Συνοψίζουμε: Οταν το Μάη του 2010 έθεσαν σε εφαρμογή με το Μνημόνιο τις προειλημμένες αποφάσεις τους, ήταν ακόμα μια εποχή που μιλούσαμε για τη «γενιά των 700 ευρώ». Αλλά ήταν σε αυτήν την Ελλάδα, την Ελλάδα της «γενιάς των 700 ευρώ», που...
ήρθαν να εφαρμόσουν το ιταμό τους δόγμα ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε»... * Με τη χιονοστιβάδα των μέτρων, που έκτοτε ακολούθησε, έφτασαν την κατάσταση στο σημείο αυτή η «γενιά των 700 ευρώ» να μοιάζει με... ανέκδοτο μιας πολύ μακρινής εποχής. Ο «πατριωτισμός» τους είναι τέτοιος που σε μικρό διάστημα μας κατάντησαν να μιλάμε πλέον για τη «γενιά των 500 ευρώ». Αλλά και αυτός ο «υποβιβασμός» δεν κράτησε για πολύ... * Τώρα έχουμε φτάσει πια σε ένα σημείο που πριν καν συμπληρωθούν δυο χρόνια από την επέλαση του οδοστρωτήρα της «σωτηρίας» και στο μεσοδιάστημα των όσων μεσολάβησαν από το διάγγελμα του Παπανδρέου στο Καστελόριζο μέχρι τις «κόκκινες γραμμές» του Παπαδήμου, η αδίστακτη πολιτική τους να οδηγεί - διακηρυγμένα και με μαθηματική ακρίβεια - σε μια νέα γενιά. Μόνο που τώρα πια δεν πρόκειται ούτε για τη γενιά των 700, ούτε για τη γενιά των 500, αλλά για τη «γενιά των 300 ευρώ» και ακόμα πιο κάτω! * Ολα αυτά, βέβαια, είναι σχηματικά αφού δεν μπορούν να αποτυπώσουν τον πόνο και την ανασφάλεια που φωλιάζουν πίσω από τους αριθμούς. Και είναι σχηματικά για τον εξής, επίσης, απλό λόγο: Γιατί αν υπάρχει μια υπόσχεση που είδαμε από τις εκλογές του 2009 να τηρείται, αν υπάρχει μια κουβέντα των «σωτήρων» μας που να εκπληρώθηκε κατά γράμμα, δεν είναι άλλη από εκείνη του επικεφαλής της Ευρωζώνης. Ο Γιούνκερ σε ανύποπτη στιγμή είχε δηλώσει: «Τα όσα θα συμβούν στην Ελλάδα ξεπερνούν κάθε φαντασία»! * Ε, λοιπόν, ναι! Η πραγματικότητα ξεπέρασε ακόμα και τη «φαντασία» των ίδιων των δημίων μας. Αφού το «700» το έκαναν «500» και εκείνο με τη σειρά του το πήγαν στο «300», τώρα ούτε καν κι αυτό το φιλοδώρημα των 300 ευρώ, ούτε καν κι αυτό το σύμβολο της επαιτείας, δεν θεωρείται πλέον δεδομένο για τον Ελληνα εργαζόμενο. Αλλωστε με το 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους που στοιβάζονται στον Καιάδα της ανεργίας, το «κατόρθωσαν» ήδη: Οι άνθρωποι που συνθέτουν αυτές τις «ευημερούσες» στατιστικές της εξαθλίωσης δεν έχουν πρόσβαση, δεν ανήκουν καν ούτε ακόμα και σε αυτήν την κατηγορία των «300 ευρώ»... * Ομως οι «σωτήρες» μας, κι όταν αντέχουν να τους αποκαλούν στυγνούς, κι όταν προσπερνούν χωρίς να ερυθριούν μπρος στις κατηγορίες ότι είναι απάνθρωποι, ένα πράγμα δεν θα επιτρέψουν ποτέ: Δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να τους κατηγορήσει ότι δεν είναι «θεσμικοί». Οτι δεν είναι «νόμιμοι». Οτι δεν έχουν «σχέδιο». Οτι δουλεύουν χωρίς «προοπτική». Θεσμικότατα, λοιπόν, νομιμότατα, σχεδιασμένα, ιδού για ποια «προοπτική»... εργάζονται με το άτιμο σχέδιο που έχουν θέσει σε εφαρμογή: Στο όνομα της «καταπολέμησης της ανεργίας» (!), με το δουλεμπόριο των 5μηνων συμβάσεων έναντι 625 ευρώ το μήνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και που σε ετήσια βάση σημαίνει μηνιαίο «εισόδημα» ύψους 223 ευρώ, διαπράττουν το αδιανόητο - όχι στο μέλλον, τώρα το διαπράττουν: Ετοιμάζουν ήδη τη «γενιά των 200 ευρώ»! * Εδώ πια η «βαρβαρότητα» αποδεικνύεται λέξη «μικρή» για να αποδώσει το μέγεθος του ταξικού εγκλήματος που συντελείται. Είναι τόσο αδίστακτοι που σε συνδυασμό με τη φοροληστεία, με τα χαράτσια, με την πλήρη αποδόμηση των εργασιακών δικαιωμάτων, έχουν στρώσει πια το έδαφος: Για τις παρούσες και επερχόμενες γενιές των καταπιεσμένων, για όλους εκείνους τους «δούλους» που θα συνεχίσουν να παράγουν για τα «αφεντικά» τον πλούτο, αλυσοδεμένοι στα κρεματόρια της καπιταλιστικής «ανάπτυξης» που ετοιμάζονται, το «αντιμίσθιο» έχει καταληχθεί: Μηδέν! Ενα πελώριο... μηδέν! * Αν δεν σημάνει γενικός ξεσηκωμός, αν ο λαός δεν βάλει τέλος στον προμελετημένο αφανισμό του, τότε, ο κύβος ερρίφθη: Οσοι επιβιώσουν από τη σημερινή ταξική γενοκτονία, ακόμα κι αν γλιτώσουν από τα «τάγματα εργασίας», ακόμα κι αν εξαιρεθούν από τα «εκτελεστικά αποσπάσματα» του... πλεονάζοντος πληθυσμού, αυτοί, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, καλούνται να οικοδομήσουν το μέλλον τους σέρνοντας τη σιδερένια μπάλα του καταδίκου στο πόδι. Να μάθουν να ζουν στις τρώγλες και μέσα σε «σπηλιές» ερειπίων. Η «σωτηρία» τους θα είναι να ξεκινήσουν από το μηδέν. Να πορεύονται στο πουθενά. Για να καταλήξουν στο τίποτα!

Σαμοθράκη: Ο στρατός αναλαμβάνει να ζεστάνει τα σχολεία


Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν να βάλουν τελικά πετρέλαιο σε σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου και Λυκείου της ακριτικής Σαμοθράκης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που εδώ και καιρό ταλαιπωρεί τους μαθητές και να τους προσφέρει, αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο: Να κάνουν μάθημα χωρίς μπουφάν και χωρίς να υποφέρουν από το κρύο.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα, αφού δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο σχολείο της χώρας, που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα.

Τέλος, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που γονείς αναγκάζονται να βάλουν χρήματα από την τσέπη τους, για να μην υποφέρουν τα παιδιά τους από το κρύο την ώρα του μαθήματος.

Επερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου για τη μείωση του εισοδήματος των Ελλήνων Αγροτών.Ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, κατέθεσε Επερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μαζί με συναδέλφους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με την ερώτηση του κ. Νάκου, κατά το 2011 το εισόδημα των Ελλήνων γεωργών και κτηνοτρόφων μειώθηκε αισθητά κατά 5,3%, ενώ την ίδια περίοδο το εισόδημα των ευρωπαίων συναδέλφων τους αυξήθηκε κατά 6,7%, κατά μέσο όρο. Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι πως η διαφορά αυτή των 12 ποσοστιαίων μονάδων γίνεται πολύ μεγαλύτερη σε βάθος χρόνου, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εurostat, τα τελευταία χρόνια η μείωση του εισοδήματος των αγροτών στη χώρα μας φθάνει στο 20,9%, όταν το μέσο ευρωπαϊκό αγροτικό εισόδημα αυξάνεται με ρυθμό 18,3%. Το άνοιγμα της «ψαλίδας», δηλαδή, αγγίζει το 40%! Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες αγρότες είχαν να αντιμετωπίσουν μια κατακόρυφη άνοδο του κόστους παραγωγής, κυρίως εξαιτίας της επιβολής αλλεπάλληλων φόρων και «χαρατσιών», που έχουν να κάνουν με την ενέργεια, την αύξηση του ΦΠΑ και τις επιβαρύνσεις στις τιμές ζωοτροφών, φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.
Στη συνέχεια οι βουλευτές επισημαίνουν, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων γεωργών και κτηνοτρόφων εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι των δικαιούμενων αποζημιώσεων για αποδεδειγμένες ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες και το ζωικό τους κεφάλαιο εδώ και χρόνια. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρεται πως, στους βαμβακοπαραγωγούς οφείλονται ακόμα αποζημιώσεις για τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι το καλοκαίρι του 2010. Επίσης σε χιλιάδες καλλιεργητές – ελαιοκαλλιεργητές, κερασοπαραγωγούς, μηλοπαραγωγούς, αμπελουργούς και άλλους – δεν έχουν καταβληθεί ακόμα αποζημιώσεις για προπέρσινες ζημιές.
Επιπλέον τους τελευταίους μήνες δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ για αναπτυξιακά προγράμματα στην ύπαιθρο. Πέραν των όποιων προκηρύξεων, δεν έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ούτε ένα από τα βασικά προγράμματα, όπως για παράδειγμα εκείνα για τα Σχέδια Βελτίωσης των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, της ενίσχυσης της μεταποίησης ή της τυποποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων. Ακόμη, εδώ και μήνες παραμένει στα χαρτιά το αγροτικό Ταμείο Ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), ενώ οι στρόφιγγες του τραπεζικού δανεισμού έχουν κλείσει ερμητικά. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, το αρμόδιο Υπουργείο εξαντλεί τις όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις, είτε μόνο σε αυξήσεις εσόδων (π.χ. ΕΛΓΑ), είτε σε αόριστες παρεμβάσεις (π.χ. Μητρώα, συνεταιρισμοί), χωρίς άμεσα πρακτικά αποτελέσματα,. Η αντιμετώπιση της σκληρής και οικονομικά επώδυνης πραγματικότητας, εξακολουθεί και σήμερα να βρίσκεται εκτός των βασικών προτεραιοτήτων.
Καταλήγοντας ο κύριος Νάκος και οι υπόλοιποι επερωτώντες βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να ξεκαθαρίσει στη Βουλή ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την τιθάσευση της ανόδου του κόστους παραγωγής, πότε θα λειτουργήσει επιτέλους το αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ, πότε θα εξοφληθούν το σύνολο των χρωστούμενων αποζημιώσεων, καθώς και πότε θα ξεκινήσουν τα βασικά αναπτυξιακά προγράμματα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

δ ημοσίευση προκηρύξεων» με πίστωση 3.000,00€.ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ .......

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου