Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

«ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ»: Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. Όλη η αλήθεια και η δικαίωση της Ελλάδας που αποσιωπούν οι βαρώνοι των ΜΜ”Ε”.


Ολόκληρη η αποκαλυπτική έρευνα.

Για πρώτη φορά αποκαλύπτουμε όλο το παρασκήνιο της διαπλοκής μαζί με τις ρίζες της στο πολιτικό σύστημα. Τα ονόματα, τα γεγονότα, οι καταστάσεις και τέλος η μεγάλη αποκάλυψη. Διαβάστε όλο... το αφιέρωμα της μάχης ανάμεσα στην Ευρώπη των λαών και την Ευρωπαϊκή διαπλοκή που στραγγαλίζει σήμερα το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Το 1989, με Κυβέρνηση Τζανετάκη, ψηφίσθηκε ο νόμος για την ιδιωτική τηλεόραση.  Ατυχώς, αμέσως δόθηκαν «προσωρινές άδειες», ιδίως στους εκδότες (MEGA, Λαμπράκης, Αλαφούζος, Τεγόπουλος, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης) και στον Κυριακού (ANT 1). Το προηγούμενο έλλειμμα δημοκρατίας, όπως γίνεται συνηθως, άνοιξε την κερκόπορτα στην διαπλοκή, που όμως τότε φάνταζε στα μάτια του κόσμου ως “δημοκρατία και πολυφωνία”.
Αυτό άλλωστε δεν συμβαίνει και σήμερα; Η κατακρεουργημένη ΔΕΚΟ εθνικής σημασίας, που θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν υγιής και κερδοφόρος, απαξιώνεται από το πολιτικό σύστημα, τα ρουσφέτια και την ανομία ώστε η εκχώρηση της να φαντάζει λυτρωτική.
Στα ΜΜ”Ε” όμως η κατάσταση είναι απείρως προκλητικότερη αφού η πλειοψηφία τους δεν είχε αυτόνομη κερδοφορία! Ήταν ξεκάθαρο ότιεξυπηρετούσε άνομα συμφέροντα παράλληλα με το αντικείμενο της “ενημέρωσης” ώστε να δικαιολογείται και η (ζημιογόνος) λειτουργία του. Το είχε πει άλλωστε η Κάτια Μακρή με “παιδική αφέλεια”, όταν ο κύριος Μπόμπολας ήθελε να κάνει μειώσεις προσωπικού στον Πήγασο: Μα μπορεί να χάνει από τον Πήγασο αλλά βγάζει τόσα από τον Άκτωρα (!) γιατί να απολύσει δημοσιογράφους ;(!!). Αυτή ακριβώς είναι η αναγκαιότητα του Βασικού Μετόχου.
Η Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα, με Υπουργό Τύπου τότε τον Προκόπη Παυλόπουλο, μέσα σε δύο μήνες ετοίμασε το πλαίσιο για να δοθούν οριστικές άδειες.  Μόνο που οι αποφάσεις Οικουμενικής  δεν βολεύαν τους «νταβατζήδες».  Γι’ αυτό και όταν Ζολώτας – Παυλόπουλος επιχείρησαν να φέρουν το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο βρήκαν «απέναντι» και τους τρεις τότε Αρχηγούς: Μητσοτάκη – Παπανδρέου – Φλωράκη.  Και οι τρεις ζήτησαν τις άδειες να δώσει η επόμενη Κυβέρνηση. 
Όταν ο Παυλόπουλος, τον Απρίλιο του 1990, παρέδωσε το Υπουργείο Τύπου στον διάδοχό του Υπουργό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη Β. Πολύδωρα του είπε:  «Έχεις έξη μήνες να δόσεις οριστικές άδειες.  Αλλιώς το προσωρινό θα γίνει οριστικό».  Ο Β. Πολύδωρας είπε και το εννοούσε, ότι θα τελειώσει σε δύο μήνες.  Από τότε έχουν περάσει 21 χρόνια με προσωρινές άδειες στους ίδιους! Εάν όμως ο κύριος Πολύδωρας γνώριζε τι θα συνέβαινε με την “ζαρντινιέρα”, ίσως να ήταν αποφασιστικότερος…
image0021Η μόνη, έκτοτε, προσπάθεια απεμπλοκής των ΜΜΕ από τη διαπλοκή έγινε το 2004-2005 από την Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή και ιδίως από τον Κώστα Καραμανλή που επιστράτευσε πάλι τον Παυλόπουλο, μέσω του «βασικού μετόχου».
Η λυσσαλέα αντίδραση της διαπλοκής και, δυστυχώς, της Ευρωπαϊκής Ένωσης π0υ σύρθηκε από την Ευρωπαϊκή διαπλοκή την εμπόδισε.  Ακόμα και σήμερα ζούμε με προσωρινές άδειες που ανήκουν στη διαπλοκή.  Και να η ιστορία του «βασικού μετόχου». Το γράφω πολύ απλά ώστε να γίνει εύκολα κατανοητό χωρίς περίπλοκους όρους.
  1. I.                  Το Σύνταγμα του 1975 και η αναθεώρησή του το 2001.
Το Σύνταγμα του 1975 δεν είχε διατάξεις κατά της διαπλοκής με τα ΜΜΕ. Άλλωστε τότε η τηλεόραση ήταν κρατική και παρά το ότι υπήρχε το προηγούμενο του ΔΟΛ, δεν υπήρξε μέριμνα σε αυτή την κατεύθυνση.
Ήταν φυσικό, μέσα από τη γιγάντωση της διαπλοκής μετά το 1990 όπως λέχθηκε, να τεθεί το ζήτημα στην αναθεώρηση του 2001. Στην αναθεώρηση αυτών των διατάξεων πρωταγωνίστησε η Νέα Δημοκρατία, με σχετική εντολή του Κώστα Καραμανλή προς Πρ. Παυλόπουλο, που ήταν Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος τότε, αλλά γνώριζε το θέμα από την θητεία του στην οικουμενική.
Τότε θεσπίσθηκε το άρθρο 14 παρ. 9 που λέει: « Το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η οικονομική κατάσταση και τα μέσα χρηματοδότησης των μέσων ενημέρωσης πρέπει να γίνονται γνωστά, όπως νόμος ορίζει.  Νόμος προβλέπει τα μέτρα και τους περιορισμούς που είναι αναγκαίοι για την πλήρη διασφάλιση της διαφάνειας και της πολυφωνίας στην ενημέρωση.  Απαγορεύεται η συγκέντρωση του ελέγχου περισσότερων μέσων ενημέρωσης της αυτής ή άλλης μορφής.  Απαγορεύεται ειδικότερα η συγκέντρωση περισσότερων του ενός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της αυτής μορφής, όπως νόμος ορίζει.  Η ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης μέσων ενημέρωσης είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης που αναλαμβάνει έναντι του Δημοσίου ή νομικού προσώπου του ευρύτερου δημόσιου τομέα την εκτέλεση έργων ή προμηθειών ή την παροχή υπηρεσιών.  Η απαγόρευση του προηγούμενου εδαφίου καταλαμβάνει και κάθε είδους παρένθετα πρόσωπα, όπως συζύγους, συγγενείς, οικονομικά εξαρτημένα άτομα ή εταιρείες.  Νόμος ορίζει τις ειδικότερες ρυθμίσεις, τις κυρώσεις που μπορεί να φθάνουν μέχρι την ανάκληση της άδειας ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού και μέχρι την απαγόρευση σύναψης ή την ακύρωση της σχετικής σύμβασης, καθώς και τους τρόπους ελέγχου και τις εγγυήσεις αποτροπής των καταστρατηγήσεων των προηγούμενων εδαφίων.». Οι διατάξεις αυτές επιβάλλουν την έκδοση εκτελεστικού νόμου για την εφαρμογή τους, πάντα σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.
Α. Έτσι στη συνέχεια ο Ευ. Βενιζέλος, ως Υπουργός Τύπου της Κυβέρνησης Σημίτη, έφερε προς ψήφιση στη Βουλή το ν. 3021/2002, σ’ εκτέλεση του άρθρου 14 παρ. 9 του Συντάγματος.  Όπως όλοι οι νόμου του Βενιζέλου –απ’ όποιο Υπουργείο και αν πέρασε-  ικανοποιούσε φαινομενικά όλους, και πρωτίστως τους «νταβατζήδες», αλλά ήταν κενός περιεχομένου.  Δεν έλεγε τίποτα.  Γι’ αυτό και η διαπλοκή στα ΜΜΕ συνέχισε, εντελώς ανενόχλητη, τη δουλειά της κατά προφανή παραβίαση του Συντάγματος, που πια δεν ανεχόταν τη διαπλοκή.
Β.  Στο μεταξύ, μετά την αναθεώρηση του 2001 και τη θέσπιση του άρθρου 14 παρ. 9 του Συντάγματος, οι «νταβατζήδες» ανησυχούσαν.  Με το μεν Σημίτη ήταν σίγουροι.  Τι θα γινόταν όμως με τον διαφαινόμενη έλευση Κ. Καραμανλή ως Πρωθυπουργού, στον οποίο φυσικά δεν είχαν καμία εμπιστοσύνη; Γι’ αυτό και άρχισαν καταγγελίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και ιδίως στην Commission (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού), ισχυριζόμενοι ότι το άρθρο 14 παρ. 9 του Συντάγματος ήταν αντίθετο με το ευρωπαϊκό δίκαιο περί ανταγωνισμού!  Τότε ο Γενικός Διευθυντής Ανταγωνισμού Αλεξάντερ Ζάουμπ ζητούσε επιμόνως από την Κυβέρνηση Σημίτη ν’ απαντήσει, υπερασπιζόμενη το Σύνταγμά μας.  Καμία απάντηση.  Σιωπή.  Τόσο από τον Ευ. Βενιζέλο, ως Υπουργό Τύπου, όσο και –πολύ περισσότερο- από τον διάδοχό του στο Υπουργείο Τύπου Χρ. Πρωτόπαπα.  Δηλαδή ο Σημίτης και οι Υπουργοί του άφησαν αθωράκιστο το Σύνταγμά μας στην Ευρώπη έναντι των καταγγελιών των «νταβατζήδων».  Εγκληματική πολιτικώς στάση, που άφηνε, με αφορμή το άρθρο 14 παρ. 9 και ολόκληρο το Σύνταγμά μας ν’ αμφισβητείται στην Ευρώπη.  Και αυτό για να μην «θυμώσουν» οι «νταβατζήδες»! Και, κυρίως, για να υπονομευθεί το έδαφος ως προς την επερχόμενη Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή.  Διότι αν το Σύνταγμά μας, και ιδίως το άρθρο 14 παρ. 9 είχε υπονομευθεί, τότε οιοσδήποτε εκτελεστικός νόμος της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή για την διαπλοκή στα ΜΜΕ θα ήταν άχρηστος, αφού δεν θα μπορούσαμε πια να επικαλεσθούμε στα κοινοτικά όργανα ούτε το ίδιο μας το Σύνταγμα!  Τέτοια ξεδιαντροπιά, τέτοια υπονόμευση, τέτοια σύνδεση Κυβέρνησης Σημίτη και διαπλοκής!!
Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα βγαίνουν και παριστάνουν τους τιμητές της διαφάνειας. Στο δεύτερο μέρος, θα δείτε κάποιους αξιοσέβαστους κυρίους που προβάλλουν ως άμωμοι και άσπιλοι, να ξεσπαθώνουν εις βάρος της χώρας τους και της δημοκρατίας. Αύριο το δεύτερο μέρος, με το παρασκήνιο της προσπάθειας και της ρήξης.
image0016
Όλα τα ονοματα υπεράνω υποψίας που σήμερα μάλιστα εμφανίζονται ως άσπιλοι σωτήρες. Οι ενέργειες τους, αλλά και οι εταιρείες που κατέλυσαν την δημοκρατία στην Ευρώπη.
Το Σύνταγμα και ο «βασικός μέτοχος».
Η ΝΔ του Κ. Καραμανλή στο προεκλογικό πρόγραμμά της, το 2003, είχε εξαγγείλει ότι θα φέρει νόμο για την εφαρμογή του άρθρου 14 παρ. 9 του Συντάγματος και την πλήρη και οριστική πάταξη της διαπλοκής στα ΜΜΕ.  Δηλαδή νόμο ώστε εργολάβοι και προμηθευτές του Δημοσίου να μην μπορούν να χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ ως «πολιορκητικούς κοριούς» για τα συμφέροντά τους.
Μέσα στο 2004 λοιπόν, η Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή άρχισε την επεξεργασία του νόμου για την εφαρμογή του άρθρου 14 παρ. 9 του Συντάγματος και την πάταξη της διαπλοκής.  Η βάση του νόμου για τον «βασικό μέτοχο» ήταν: Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ είναι δημόσια υπηρεσία, η οποία παραχωρείται, ύστερα από διαγωνισμό, με σύμβαση σε ιδιώτες.  Οι δε συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό, το οποίο παραχωρείται έναντι τιμήματος που οι ιδιώτες πληρώνουν για τη χρησιμοποίησή τους.  Αποκλείονται από την παραχώρηση ηλεκτρονικών ΜΜΕ οι ιδιώτες που είναι εργολάβοι ή προμηθευτές του δημοσίου, καθώς και οι στενοί συγγενείς τους.
Β. Οι «νταβατζήδες» -με τα διάφορα παπαγαλάκια τους μέσα στην ίδια την Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή- πίστευαν πως την τελευταία στιγμή ότι ο Κ. Καραμανλής δεν θα τολμούσε να φέρει το νόμο προς ψήφιση. Σε αυτόν τον τομέα, τα φερέφωνα άρχισαν “προληπτική τρομοκρατία” για να αποτρέψουν την εξέλιξη. Σε αυτό δυστυχώς είχαν συμμάχους από το στενό περιβάλλον Καραμανλή, διότι είχαν στοχοποιήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, που μολονότι αναρμόδιος είχε επωμισθεί με εντολή Κ. Καραμανλή ως Καθηγητής το βάρος στήριξης του νόμου για το «βασικό μέτοχο». Αυτό ήταν σε θέση να το γνωρίζουν μετρημένοι στα δάχτυλα άνθρωποι, στο “περιβάλλον” που τον «έδιναν» κανονικά στους «νταβατζήδες».  Αποτέλεσμα:  Οι “άσχετες” επιθέσεις που έκαναν πολλούς να απορούν γιατί ο Παυλόπουλος άρχισε ξαφνικά να τραβάει τα πάνδεινα από τα κανάλια της διαπλοκής. Την στιγμή μάλιστα που δεν είχε έρθει ποτέ σε ανοιχτή ρήξη με τα συγκροτήματα. Έτσι του «έστησαν» την ανύπαρκτη υπόθεση «Χούπη», ήτοι υπόθεση όπου στενός του συνεργάτης στο γραφείου τύπου είχε, δήθεν, φτιάξει μαγαζάκι διορισμών.  Πράγμα που διαψεύσθηκε κατηγορηματικά στη συνέχεια και αποκαλύφθηκε ότι οι «εμπνευστές» της σκευωρίας βρίσκονταν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, δίπλα στον Κ. Καραμανλή. Δηλαδή η στοχοθέτηση των εμπλεκομένων στην προσπάθεια γινόταν εκ των έσω και το εξοργιστικότερο, έδιναν και τα όπλα για να χτυπηθούν!
Τρανταχτή απόδειξη το περιβόητο πρωτοσέλιδο του “Έθνους” όπου το “σκάνδαλο” φιγουράρει δίπλα στην απάντηση της οικογένειας Μπόμπολα!
Το ιστορικό ψήφισης του νόμου για το «βασικό μέτοχο».
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ψηφίσθηκε από την Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, με εισηγητή Υπουργό τον Παυλόπουλο –που πλέον βγήκε στο προσκήνιο λόγω των απανωτών επιθέσεων- ο ν. 3310/2005 για το «βασικό μέτοχο».  Δρακόντειος νόμος, ο οποίος όμως έβαζε φρένο στη διαπλοκή με τα ΜΜΕ, όπως ομολογούσε τότε σύμπασα η Αριστερά, αλλά και μη διαπλεκόμενες εφημερίδες, όπως ιδίως η «Ελευθεροτυπία –τώρα φαίνεται γιατί τα πληρώνει – και, εν μέρει, η «Καθημερινή».  Στη διαπλοκή έπεσε τόσος πανικός, ώστε π.χ. ο Γ. Μπόμπολας, την ημέρα ψήφισης του νόμου, άρχισε να διαπραγματεύεται με την οικογένεια Θ. Αγγελόπουλου για την εξαγορά όλου του ομίλου του.  Τότε ο Θ. Ρουσόπουλος, Υπουργός Τύπου της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, είπε ότι είναι ο πρώτος νόμος που εφαρμόζεται πριν καν ψηφισθεί!  Ταυτοχρόνως η διαπλοκή, μαζί με ευρωπαίους «ομολόγους» (π.χ. Matra, Dassault, Hochtifκλπ) βγήκε στο κλαρί στα ευρωπαϊκά fora, και ιδίως στη Commission, για να ξεθεμελιώσει το νόμο με άκρες που προσπαθούσε να βρει.  Και είχε βρει!
Α. Κατά τη συζήτηση στο Βουλή του νόμου το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου «ξεσάλωσε» κανονικά.  Πραγματική ουρά της διαπλοκής.  Φώναζαν και αλάλαζαν ότι ο νόμος είναι αντίθετος με το ευρωπαϊκό δίκαιο και στοχεύει επιχειρηματίες!!  Όρα Γ. Μπόμπολα.  Αιχμή του δόρατος ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Τ. Χυτήρης, και από κοντά ιδίως οι Ντ. Ρόβλιας και Α. Λοβέρδος.  Η μεγάλη αρνητική έκπληξη ήταν ο έντιμος Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος μάλλον από παραπληροφόρηση –αφού ουδέποτε είχε σχέση με τη διαπλοκή- έφτασε να κατηγορεί στη Βουλή τον Κ. Καραμανλή και τον Π. Παυλόπουλο ότι έφεραν το νόμο για το «βασικό μέτοχο» κατά παραγγελία του Α. Αλαφούζου για να χτυπηθεί ο Γ. Μπόμπολας!!  Ως εκεί είχε φθάσει η διαβολή και η παραπληροφόρηση.  Όπως επίσης αρνητική έκπληξη υπήρξε η υπέρ των διαπλεκομένων, κατ’ αποτέλεσμα, στάση των Στ. Μπένου και, ιδίως, του Αλ. Παπαδόπουλου. Του Αλέκου Παπαδόπουλου που οι ίδιοι “βαρώνοι” δεν χάνουν ευκαιρία να τον προωθούν ως “Σωτήρα”.
Β. Στο μεταξύ, το 2004, είχε μεσολαβήσει η ιστορική απόφαση 3242/2004 του Δ΄Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με Πρόεδρο τον άξιο δικαστή Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μιχάλη Βροντάκη.  Η απόφαση αυτή ήταν η πλήρης δικαίωση των ρυθμίσεων του νόμου περί «βασικού μετόχου» της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή.  Σ’ αυτήν στηρίχθηκε άλλωστε ο Προκόπης Παυλόπουλος για τη σύνταξη και υποστήριξη του νόμου και στη Βουλή και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Η απόφαση αυτή αφενός δέχθηκε ότι το Σύνταγμά μας υπερέχει του ευρωπαϊκού δικαίου.  Και, αφετέρου, τα φράγματα κατά της διαπλοκής που θέτει το άρθρο 14 παρ. 9 του Συντάγματος ως προς τα ΜΜΕ δεν έρχονται σε αντίθεση προς το ευρωπαϊκό δίκαιο περί ανταγωνισμού.  Το αντίθετο μάλιστα.  Εξυπηρετούν τον υγιή και ανόθευτο ανταγωνισμό, αφού δεν επιτρέπεται στους εργολάβους και τους προμηθευτές να έχουν ΜΜΕ και μ’ αυτά να εκβιάζουν κυβερνήσεις για να πάρουν δουλειές και, συνεπώς, να υπερέχουν έναντι των άλλων έντιμων ανταγωνιστών τους.  Το κατάντημα της διαπλοκής του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι αυτή την απόφαση του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της Χώρας την κατακεραύνωσαν στη Βουλή ποιοι;  Μα ακόμη και οι «κορυφαίοι» νομικοί του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, Α. Λοβέρδος και Ντ. Ρόβλιας. Ναι, ο κύριος Βενιζέλος και ο κύριος Ρόβλιας που φιγουράρουν ως δελφίνοι στην μάχη της διαδοχής σήμερα! Η επιστήμη και τα νομικά στην υπηρεσία των «νταβατζήδων»!  Και να σου λέει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου και η ακολουθία του ότι τον έριξαν τα συμφέροντα! Μα εκείνα τον επέβαλαν αλλά τον ξεφορτώθηκαν όταν τίναξε τη Χώρα στον αέρα.  Αυτή είναι η αλήθεια. Τόσο άχρηστος και επικίνδυνος υπήρξε, κατά την τωρινή μάλιστα ομολογία του μέχρι χθες κολλητού του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.  Βεβαίως του “Γουαναμπή” Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Μιχάλη των Wikileaks!
Για πρώτη φορά όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης που κρίνει σήμερα την μοίρα της Ενωμένης Ευρώπης. Τα άγνωστα γεγονότα στην Ευρώπη, η επέμβαση της Ευρωπαϊκής διαπλοκής. Με ονόματα.
  • Ο “Βασικός Μέτοχος”, ο καρκίνος που διαλύει την Ευρώπη των λαών.
  • Η δικαίωση του Κ. Καραμανλή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
  • Όταν οι «νταβατζήδες» βάζουν σιωπητήριο και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
  • Ο ωμός εκβιασμός:  Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σέβεται ούτε τους θεσμούς της.
  • Ένας Επίτροπος για κλάματα.  Μάλλον δεν έκανε ούτε για «καντηλανάφτης» της Ευρώπης.

Αμέσως μετά τη ψήφιση του νόμου για τον «βασικό μέτοχο», ο Κ. Καραμανλής έδωσε εντολή στον “αίροντα τας αμαρτίας του κόσμου” Προκόπη Παυλόπουλο, Υπουργό Εσωτερικών, να στηρίξει το νόμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και ιδίως στη Commission.  Και τούτο διότι, όπως είπαμε, οι «νταβατζήδες», τόσο οι ντόπιοι όσο και οι αλλοδαποί, είχαν πιάσει δουλειά κατεδάφισης. Ίσως να διερωτάται κανείς γιατί οι ξένοι «νταβατζήδες» είχαν σπεύσει να στηρίξουν την ελληνική διαπλοκή και ιδίως τον κ. Γ. Μπόμπολα.  Πολύ απλό.  Αν το «φράγμα» κατά της διαπλοκής που θεσμοθέτησε ο Κ. Καραμανλής γινόταν δεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε οι ευρωπαίοι «νταβατζήδες», και ιδίως οι Γάλλοι –να τι κάνουν τα οπλικά συστήματα- που ελέγχουν μεγάλο μέρος του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, θα έχαναν «αυγά και καλάθια». 
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/12/zeugospapandreouekklisia.jpg?w=322&h=400&h=400Για να είμαστε λοιπόν δίκαιοι:  Δεν ήταν μόνον ο κ. Γ. Μπόμπολας και οι λοιποί εγχώριοι «νταβατζήδες».  Όταν ο Καραμανλής «άνοιξε το ντουλάπι» στην Ευρώπη, οι σκελετοί που καραδοκούσαν ήταν πολλοί και επώνυμοι.  Τότε ο Κ. Καραμανλής και ο Πρ. Παυλόπουλος κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με δύναμη που υπερέβαινε κατά πολύ τα ελληνικά σύνορα και τα ελληνικά συμφέροντα.  Δυστυχώς.
Όπως είπαμε, αμέσως μετά τη ψήφιση του νόμου για το «βασικό μέτοχο» ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεκίνησε για την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να υπερασπισθεί και το νόμο αλλά και το άρθρο 14 παρ. 9 του Συντάγματος κατά της διαπλοκής.  Διότι, όπως επίσης είπαμε, Σημίτης, Βενιζέλος και Πρωτόπαπας, από το 2002, ουδέποτε θέλησαν να υπερασπισθούν το Σύνταγμα.  Τον Ιανουάριο του 2005 ο Προκόπης Παυλόπουλος, μαζί με τον Θ. Ρουσόπουλο (Υπουργό Τύπου) και Χρ. Φώλια (Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, αρμόδιο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κοινοτικά κονδύλια), επισκέφθηκαν (και οι τρεις μαζί, όταν το ΠΑΣΟΚ και τα κανάλια της διαπλοκής τους κατηγορούσαν ότι πήγαιναν τρεις υπουργοί να δουν έναν «χαμηλόμισθο υπάλληλο») τον Αλεξάντερ Ζάουμπ, όπως είπαμε Γενικό Διευθυντή Ανταγωνισμού.  Ένα βαθμό πιο κάτω από τον αρμόδιο Επίτροπο Τσάρλι Μάκ Κρίβι! 
Και όλοι ξέρουν ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, ιδίως, στη Commission ό,τι λέει ο Γενικός Διευθυντής κάνει ο Επίτροπος.  Γι’ αυτό και άρχισαν απ’ αυτόν.  Άλλωστε, όπως επίσης είπαμε, ο Ζάουμπ ήταν εκείνος που έγραφε σε Βενιζέλο και Πρωτόπαπα αμφισβητώντας -με πρωτοβουλία των «νταβατζήδων»- το ελληνικό Σύνταγμα και το άρθρο 14 παρ. 9.  Επί δύο ώρες ο Παυλόπουλος, παρουσία Ρουσόπουλου – Φώλια, ανέλυε στο Ζάουμπ, ως Καθηγητής περισσότερο και γνωστός στο ευρωπαϊκό νομικό κατεστημένο λόγω προϋπηρεσίας στη Γαλλία, τη συμβατότητα του ελληνικού Συντάγματος και του νόμου περί «βασικού μετόχου» με το ευρωπαϊκό δίκαιο, πρωτογενές και παράγωγο. 
Και επειδή υπήρχαν μάρτυρες και περιστατικά συνέβη το εξής:  Ο Αλ. Ζάουμπ, νομικός και αυτός, αφού συμφώνησε με όλη την ανάλυση του Πρ. Παυλόπουλου, τόνισε με έμφαση ότι ήταν το απόλυτο δικαίωμα της Ελλάδας, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, να εφαρμόσει το Σύνταγμά της και να υιοθετήσει τους φραγμούς κατά της διαπλοκής με τα ΜΜΕ, όπως προέβλεπε ο νόμος για το «βασικό μέτοχο»!!
Και ενώ οι τρεις Υπουργοί του Κ. Καραμανλή είχαν πετύχει τα πάντα, πριν καν προσγειωθούν στην Αθήνα άκουγαν το MEGA, τον ΑΝΤ1 και το STAR να λένε τα αντίστροφα.  Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απέρριπτε τελικά το νόμο για τον «βασικό μέτοχο».  Τι, άραγε, ήξεραν οι «νταβατζήδες» περισσότερο από τρεις Υπουργούς και τον Γενικό Διευθυντή Ανταγωνισμού της Commission;  Αυτό φάνηκε μόλις 15 μέρες αργότερα, Φλεβάρη του 2005.  Όταν δηλαδή ο Προκόπης Παυλόπουλος πήγε να δει, νομίζοντας ότι όλα είχαν τελειώσει, τον αρμόδιο Επίτροπο Ανταγωνισμού Τσάρλι Μακ Κρίβι στις Βρυξέλλες. Α, και να μην το ξεχάσουμε.  Μετά τη συνεννόηση των τριών Ελλήνων Υπουργών με τον Γενικό Διευθυντή Ανταγωνισμού Αλ. Ζάουμπ και τη σύμφωνη γνώμη του για το «βασικό μέτοχο», χάνονται τα ίχνη του τελευταίου.  Τον άκουσε κανείς από τότε;  Τσιμουδιά.  Πήγε ο άνθρωπος στο σπίτι του.  Τη σκυτάλη ανέλαβαν άλλα, μεγαλύτερα, «αφεντικά», εντός και εκτός θεσμικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένας Επίτροπος για κλάματα.  Μάλλον δεν έκανε ούτε για «καντηλανάφτης» της Ευρώπης.

Φλεβάρη λοιπόν του 2005 ο Παυλόπουλος συναντάται με τον αρμόδιο Επίτροπο Τσάρλι Μάκ Κρίβι στις Βρυξέλλες, παρουσία –πάντα υπήρχαν μάρτυρες- του τότε επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στις Βρυξέλλες ικανότατου πρέσβη κ. Βασίλη Κασκαρέλη.  Να μην ξεχάσουμε:  Ο κ. Επίτροπος, Ιρλανδός, πρώην Υπουργός Οικονομικών της Χώρας του αποχώρησε από την κυβέρνησή του με πολλές «σκιές».  Τον ξεφορτώθηκαν και τον έστειλαν στις Βρυξέλλες ως Επίτροπο.  Αυτό το παρελθόν σήμαινε πολλά.  Όπως λέει ο Σαίξπηρ:  «Οι παλιές αμαρτίες ρίχνουν μεγάλες σκιές»!
H άνοδος και η πτώση του βασικού μετόχου
Στη συνάντησή τους ο Παυλόπουλος ανέλυσε στον Επίτροπο –με βάση όσα είχε πει στον Γενικό Διευθυντή Αλεξάντερ Ζάουμπ – το νομικό σκέλος του ευρωπαϊκού δικαίου, του ελληνικού Συντάγματος και του νόμου περί «βασικού μετόχου», σύμφωνα με την πάγια νομολογία του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.  Και τότε συνέβησαν τα εξής:
Ο Επίτροπος, παρουσία ενός συνεργάτη του, είχε μπροστά του τα υπομνήματα των «νταβατζήδων», Ελλήνων και άλλων, με υπογραμμίσεις εκ των προτέρων! Σημειώνουμε ότι οι υπογραμμίσεις αυτές είχαν γίνει και με τη συνεργασία Έλληνα υπαλλήλου της Commission, με τον οποίο οι Έλληνες «νταβατζήδες» είχαν επικοινωνία.  Τόσο καλά, τόσο απλά.
Ο Επίτροπος δεν απάντησε τίποτα στα νομικά επιχειρήματα του Πρ. Παυλόπουλου.  Με κυνικό ύφος –ο Γ. Αλογοσκούφης, τότε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, είχε προειδοποιήσει τον Πρ. Παυλόπουλο για τις προθέσεις του Επιτρόπου αλλά ποιός μπορούσε να πιστέψει κάτι τέτοιο- του είπε:  «Κύριε υπουργέ το ζήτημα δεν είναι νομικό.  Είναι καθαρώς πολιτικό.  Ο νόμος σας δεν είναι συμβατός με την πολιτική μας περί ανταγωνισμού».
Ο Πρ. Παυλόπουλος κατάλαβε αμέσως ότι το παιχνίδι ήταν στημένο.  Με την εμπειρία του ως νομικού απάντησε στον Επίτροπο: «Τότε να μας απαντήσετε με προειδοποιητική επιστολή».  Και αυτό διότι σκόπευε να προσφύγει η Ελλάδα αμέσως στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.  Διότι η νομολογία του τελευταίου ήταν παγιωμένη.  Άρα ο Πρ. Παυλόπουλος ήταν βέβαιος ότι η Ελλάδα θα δικαιωθεί.  Έτσι ειδοποίησε αμέσως, όταν έφυγε από το κτίριο της Commission, τον Κ. Καραμανλή.  Και να μην ξεχάσουμε:  Ο Επίτροπος δεν τόλμησε να αμφισβητήσει στη σύσκεψη το άρθρο 14 παρ. 9 του Συντάγματος. 
Γι’ αυτό ο Πρ. Παυλόπουλος, στη συνέντευξη που έδωσε στις Βρυξέλλες, τόνισε όλα αυτά στους Έλληνες δημοσιογράφους, λέγοντας ότι τα συμφέροντα του Τόπου και το Σύνταγμά μας ήταν διασφαλισμένα.  Και θα μείνει στην ιστρία η έκπληξη του κ. Στρατή Λιαρέλη, τότε δημοσιογράφου του MEGA, ο οποίος επιχειρούσε να μιλήσει για «Βατερλώ» της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή.  Μην ξεχνάμε ότι το Βατερλώ απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες.  Δεν ξέρουμε βεβαίως αν το ήξερε ο κ. Στ. Λιαρέλης, ο οποίος έγινε πυργοδεσπότης στη Μυτιλήνη επειδή ξεναγήθηκε επαγγελματικώς σε πολλά τηλεοπτικά μαγαζιά.  Αρχής γενομένης από το μαγαζί του κ. Αθανασούλη, το Alter, αν το θυμάστε.
http://olympiada.files.wordpress.com/2010/05/bobolas.jpg?w=386&h=211&h=211Ο ωμός εκβιασμός:  Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σέβεται ούτε τους θεσμούς της.
Στην Αθήνα ο Κ. Καραμανλής και ο Πρ. Παυλόπουλος, περισσότερο ως Καθηγητής, ετοίμαζαν την υπεράσπιση της Ελλάδας στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για το «βασικό μέτοχο», έχοντας στο οπλοστάσιό του την ευρωπαϊκή νομολογία.  Μάρτης του 2005.  Και τότε συνέβη το εξής, που αποδεικνύει τη διαφθορά και τη διαπλοκή μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Commission. Και ύστερα λέμε την Ελλάδα διεφθαρμένη!  Η μεγαλύτερη διαφθορά υπάρχει στους ίδιους τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!
Ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες για δουλειά του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, ο Χρ. Φώλιας ειδοποιεί τον Πρ. Παυλόπουλο ότι η Επίτροπος κα Ντανούτα Χούμπνερ, αρμόδια για την περιφερειακή πολιτική, είχε πάρει απόφαση να κόψει όλα τα κοινοτικά κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (πάνω από 1 δις ευρώ) αν η Ελλάδα επέμενε να συνεχίσει τον αγώνα της για την υπεράσπιση του νόμου περί «βασικού μετόχου» στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.  Δηλαδή η Ελλάδα και η Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή εκβιαζόταν ωμά:  Αν τολμούσε να πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δεν θα είχε πρόσβαση στα κονδύλια για την περιφερειακή ανάπτυξη!!
Όλα αυτά αποδεικνύουν πόσο βαθειά ήταν η διαφθορά και η διαπλοκή μέσα στην Ευρώπη.  Το απόλυτο κατάντημα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, το οποίο σήμερα εξηγεί εύγλωττα γιατί η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση έφθασαν εδώ που έφθασαν:  Στην κατάρρευση, επειδή τα συμφέροντα είναι πάνω από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα οράματα των ηγετών που θεμελίωσαν την ενωμένη Ευρώπη.  Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί η Siemens καθορίζει σήμερα την πολιτική της κας Μέρκελ.  Και τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί ο Χέλμουτ Σμιτ και ο Ζακ Ντελόρ εξεγείρονται έναντι των υπαλλήλων της διαπλοκής, επειδή παραμένουν πιστοί στο ευρωπαϊκό όραμα.
Μέσα απ’ αυτόν τον εκβιασμό η Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή αναγκάσθηκε, για να υπερασπισθεί την Ελλάδα, ν’ αναστείλει τον νόμο για τον «βασικό μέτοχο».  Να θυμηθούμε τότε πως το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και η διαπλοκή πανηγύριζαν.  Και να θυμηθούμε πως τότε ξεκίνησε νέος πόλεμος της διαπλοκής έναντι του Κ. Καραμανλή και του Πρ. Παυλόπουλου.
Η δικαίωση του Κ. Καραμανλή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Στη συνέχεια η εταιρεία  «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» του Πρ. Εμφιετζόγλου –που δεν διαθέτει κανάλι- προσέφυγε στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, υπερασπιζόμενη το Σύνταγμα (άρθρο 14 παρ. 9) και το νόμο για το «βασικό μέτοχο».
Την Ελληνική Κυβέρνηση υπερασπίσθηκε τότε με απόλυτη επιτυχία ο Καθηγητής κ. Αντ. Μανιτάκης.  Μετά τα χάλασε.  Επί Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, όταν τον «γοήτευσε» ο φίλος του κ. Ν. Αλιβιζάτος.  Αλλά κ. καθηγητά «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».
Με την απόφασή του της 16/12/2008 το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με Πρόεδρο τον Έλληνα κ. Β. Σκουρή, δικαίωσε σχεδόν στο σύνολο τις θέσεις της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και ως προς την υπεράσπιση του άρθρου 14 παρ. 9 του Συντάγματος και ως προς το νόμο για το «βασικό μέτοχο».  Ακολούθησε τις απόψεις του Εισηγητή κ. Κ. Lenaerts, που έχουν ως εξής:
«1) Το άρθρο 24, πρώτο εδάφιο, της οδηγίας 93/37/ΕΟΚ… έχει την έννοια ότι απαριθμεί κατά τρόπο εξαντλητικό τους στηριζόμενους σε αντικειμενικές σκέψεις απτόμενες της επαγγελματικής ιδιότητας λόγους που μπορούν να δικαιολογήσουν τον αποκλεισμό εργολήπτη από τη συμμετοχή σε διαγωνισμό για την ανάθεση σύμβασης δημοσίων έργων. Ωστόσο, η οδηγία αυτή δεν κωλύει ένα κράτος μέλος να προβλέψει άλλα μέτρα αποκλεισμού αποσκοπούντα στη διασφάλιση της τήρησης των αρχών της ίσης μεταχείρισης των υποβαλλόντων προσφορά και της διαφάνειας, υπό τον όρον ότι τα μέτρα αυτά δεν βαίνουν πέραν του αναγκαίου για την επίτευξη του στόχου αυτού μέτρου.
2) Το κοινοτικό δίκαιο πρέπει να ερμηνεύεται υπό την έννοια ότι δεν επιτρέπει εθνικές διατάξεις οι οποίες καίτοι επιδιώκουν τους θεμιτούς σκοπούς της ίσης μεταχείρισης των υποβαλλόντων προσφορά και της διαφάνειας στο πλαίσιο των διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων, καθιερώνουν αμάχητο τεκμήριο ασυμβιβάστου μεταξύ αφενός της ιδιότητας του ιδιοκτήτη, του εταίρου του βασικού μετόχου ή διευθυντικού στελέχους επιχείρησης που ασκεί δραστηριότητα στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και, αφετέρου, της ιδιότητας του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου ή διευθυντικού στελέχους επιχείρησης που αναλαμβάνει έναντι του Δημοσίου ή νομικού προσώπου του ευρύτερου δημόσιου τομέα την εκτέλεση έργων ή προμηθειών ή την παροχή υπηρεσιών». Την απόφαση τότε δημοσίευσε και σχολίασε θετικά μόνο το «ΠΑΡΟΝ» του Μάκη Κουρή.  Όλοι οι άλλοι έθαψαν την απόφαση. Μέχρι σήμερα πολλοί πιστεύουν ότι η υπόθεση είχε χαθεί.  Θεέ μου τι παραπληροφόρηση!!
Όταν οι «νταβατζήδες» βάζουν σιωπητήριο και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Εδώ τελειώνει –ή μάλλον αρχίζει- η ιστορία του «βασικού μετόχου».  Και γιατί λέμε «μάλλον αρχίζει».  Γιατί όλα εξηγούνται:  Κ. Καραμανλής και οι “ζωντανοί” εξακολουθούν να πληρώνουν τη συνέπειά τους και τον πόλεμο κατά της διαπλοκής και των «νταβατζήδων».  Ξέρουμε ότι και στο μέλλον θα κάνουν τη δουλειά τους.  Άλλωστε τι έχουν να χάσουν;
Το μήνυμα είναι προς τη Συγγρού:  Θα ορθώσει το ανάστημά της στη διαπλοκή;  Αντώνη Σαμαρά θα καταλάβεις επιτέλους ότι η μόνη σωτηρία σου είναι ν’ αντισταθείς; Σου σκάβουνε το λάκκο.  Τώρα που ο Λαός τα ξέρει όλα, ακολούθησε το δρόμο που χάραξε ο Κ. Καραμανλής.  Διαφορετικά θα τελειώσεις.  Και μαζί σου και το υγιές πολιτικό σύστημα και η Πατρίδα που θα κυλήσει στο Χάος μέχρι την τελική σωτηρία. Γιατί να είστε σίγουροι, ότι η Πατρίδα έτσι και αλλιώς θα σωθεί ακόμα και αν χρειαστεί να ματώσει. 
Κατάλαβέ το καλά:  Από σένα εξαρτάται αν οι «νταβατζήδες» θα τελειώσουν ή θα επιβιώσουν.  Αν δεν το καταλάβεις υπάρχει η τελευταία λύση:  Και πάλι η ώρα του Κώστα Καραμανλή.  Με τους ίδιους όρους –δυστυχώς για την Ελλάδα- που ήρθε η ώρα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1974.
Η Εναλλακτική λύση “3″ την οποία απευχόμασταν δηλαδή…

Για βιασμό Αυστραλέζας κατηγορούνται δύο ναυτικοί

Θα βρεθούν τη Δευτέρα ενώπιον του δικαστηρίου

Στο εδώλιο του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Ρόδου θα καθίσουν τη Δευτέρα δυο ναυτικοί που κατηγορούνται για το βιασμό νεαρής Αυστραλέζας το 2007.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 27χρονη τουρίστρια και ο φίλος της ταξίδευαν στις 17 Αυγούστου του 2007 με το πλοίο «Ροδάνθη» με προορισμό την Κω.

Οι δυο κατηγορούμενοι φέρονται να βρήκαν το ζευγάρι να κοιμάται στο κατάστρωμα και αφού τους ξύπνησαν τους πρότειναν να τους παραχωρήσουν καμπίνα.

Το ζευγάρι δέχτηκε την πρόταση και οι δυο άντρες τους οδήγησαν σε μια καμπίνα που χρησίμευε ως αποθήκη. Ώρες αργότερα μέσα στην καμπίνα εισήλθε ο ένας από τους δυο φερόμενους δράστες και βίασε τη κοπέλα.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος παραφύλαγε έξω από το δωμάτιο ενώ η κοπέλα κατήγγειλε το περιστατικό στον καπετάνιο του πλοίου.

Αίγυπτος: "Το Καστελόριζο δεν έχει ΑΟΖ" ( τι λέτε βρε σκατό αραπάδες?

ImageΗ πρόσφατη επιβεβαίωση του κοιτάσματος Αφροδίτη φαίνεται ότι άνοιξε την όρεξη της Αιγύπτου, η οποία μέσω του υπουργού Πετρελαίων Αμπντουλάχ Γκχοράμπ εξέρφρασε την επιθυμία της να διαπραγματευτεί με την Κύπρο και την Τουρκία για τον προσδιορισμό της ΑΟΖ των χωρών αυτών στην Αν Μεσόγειο, εξαιρώντας την Ελλάδα από αυτή την διαδικασία.
Οπως δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός «τα σύνορα μεταξύ της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Τουρκίας δεν είναι ακόμη συμφωνημένα» και συμπληρωσε ότι το διεθνές δίκαιο προβλέπει πως τα «τρία κράτη πρέπει να συμμετάσχουν στον καθορισμό των συνόρων», προσθέτοντας ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση εργάζεται ήδη στην κατεύθυνση αυτή».
Με τον τρόπο αυτό οι Αιγύπτιοι φαίνονται να υιοθετούν την θέση των Τούρκων ότι το Καστελόριζο δεν συμβάλει στην διαμόρφωση της ελληνικής ΑΟΖ. Και αυτό διότι αν τελικά οι Αιγύπτιοι αποδέχονταν ότι το Καστελόριζο αποτελεί το ανατολικότερο σημείο της ελληνικής επικράτειας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό της ελληνικής ΑΟΖ τότε υα έχαναν ένα σημαντικό μέρος απο την θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κρήτης και της Κύπρου. 
Η πλήρης επήρειά του ελληνικού νησιού δημιουργεί κοινό όριο της ΑΟΖ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, όπως επιδιώκει η Αγκυρα και φαίνεται να αποδέχεται ο Αιγύπτιος υπουργός, η Αίγυπτος αποκτά σύνορα με την Κύπρο και την Τουρκία, με την Ελλάδα να χάνει ένα πολύ σημαντικό τμήμα της ΑΟΖ που θεωρητικά θα μπορούσε να διεκδικήσει.
Εκτιμάται ότι στην διαμόρφωση αυτής της θέσης συμμετείχε ενεργά ο υπουργός Εξωτερικών της φίλης και συμμάχου Τουρκίας Α. Νταβούτογλου, η κυβέρνησης της οποίας δεν χάνει ευκαιρία να κάνει ότι είναι δυνατό που θα αποστερήσει απο τον ελκληνικό λαό την δυνατότητα να ανακάμψει οικονομικά.
Κατα τα άλλα οι εθιμοτυπικές επισκέψεις των Τούρκων αξιωματούχων συνεχίζονται κανονικά και οι εκφράσεις αβροφροσύνης απο τους ίδιους ανθρώπους που υπονομεύουν το μέλλον των Ελλήνων συνεχίζονται με την δικιά μας ανοχή.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

τους έφυγε η μαγκιά δείτε πόσο μ......

Πλημμύρισαν περιοχές στον Έβρο τωρα!!


ImageΤελικά δεν αποφεύχθηκε η καταστροφή στον Έβρο από τα νερά των τελευταίων βροχοπτώσεων αφού όπως αναφέρεται  υπερχείλισαν τα φράγματα στην Βουλγαρία με αποτέλεσμα να σπάσει το ανάχωμα στον Ερυθροπόταμο και να πνιγούν 60 ζώα από μονάδα της περιοχής.
Επιπλέον έκλεισε η επαρχιακή οδός Διδυμοτείχου - Ελληνοχωρίου. Ωστόσο μεγαλύτερα προβλήματα αναμένονται αύριο οπότε αναμένονται να φτάσουν και μεγαλύτερες ποσότητες νερού από την γειτονική
χώρα

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αιγυπτιακή αμφισβήτηση της ελληνικής ΑΟΖ

Οι ενέργειες του Καΐρου μετά το κοίτασμα μαμούθ στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ κινούνται στον... εκτοπισμό της Ελλάδας. Προσκαλεί Λευκωσία και Άγκυρα να συμφωνήσουν στην οριοθέτηση της περιοχής
 
Το μέγεθος του κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ φέρνει το Κάιρο να επιδιώκει συμφωνία οριοθέτησης με Κύπρο και Τουρκία, αποκλείοντας από το "παιχνίδι" την Ελλάδα.
Μπορεί ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίων Αμπντουλάχ Γκχοράμπ να διαβεβαίωσε ότι το σημείο αυτό δεν βρίσκεται σε αιγυπτιακές ζώνες, ωστόσο δεν παρέλειψε να προσθέσει πως τα "σύνορα μεταξύ της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Τουρκίας δεν είναι ακόμη συμφωνημένα".
Ανέφερε ακόμη ότι το διεθνές δίκαιο προβλέπει πως τα "τρία κράτη πρέπει να συμμετάσχουν στον καθορισμό των συνόρων", σημειώνοντας ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση εργάζεται ήδη στην κατεύθυνση αυτή, δήλωση με την οποία, όπως σημειώνει "Το Έθνος της Κυριακής", αποκλείει από την οριοθέτηση στη συγκεκριμένη περιοχή την Ελλάδα.
Οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας επιβεβαιώνουν την αρνητική τροπή που είχαν πάρει οι διερευνητικές συνομιλίες Αθήνας - Καΐρου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.
Στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην περιοχή παίζει κρίσιμο ρόλο το Καστελόριζο, καθώς η πλήρης επήρειά του δημιουργεί κοινό όριο της ΑΟΖ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου.
Σε διαφορετική περίπτωση, όπως επιδιώκει η Άγκυρα και φαίνεται να αποδέχεται ο Αιγύπτιος υπουργός, η Αίγυπτος αποκτά σύνορα με την Κύπρο και την Τουρκία, με την Ελλάδα να χάνει ένα πολύ σημαντικό τμήμα της ΑΟΖ που θεωρητικά θα μπορούσε να διεκδικήσει.
Ενώ η Ελλάδα επιχειρεί να κάνει ένα πρώτο βήμα με την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για σεισμικές έρευνες σε περιοχή νοτίως της Κρήτης εντός των ορίων της Ελληνικής ΑΟΖ, που έχει υπολογιστεί με βάση τη "μέση γραμμή", η πρωτοβουλία αυτή από την αιγυπτιακή κυβέρνηση λειτουργεί υπονομευτικά, καθώς ουσιαστικά περιορίζει τις δυνατότητες χειρισμών της Ελλάδας και απειλεί να δημιουργήσει τετελεσμένα που θα επηρεάσουν και μελλοντικές οριοθετήσεις.
Είναι ενδεικτικό ότι στον διεθνή διαγωνισμό η Αθήνα έχει ορίσει ως όριο την κάθετη γραμμή η οποία διέρχεται από το ανατολικό άκρο της Κρήτης, αφήνοντας εκτός διαγωνισμού περιοχές για τις οποίες θα μπορούσε να εγείρει αμφισβητήσεις η Τουρκία.
Θετικό είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από τη Λιβύη και την Αίγυπτο, καθώς δεν έχει οριοθετηθεί η ΑΟΖ μεταξύ των δύο αυτών χωρών και της Ελλάδας, χωρίς αυτό βεβαίως να αποκλείει μελλοντικές αντιδράσεις όταν ξεκινήσουν οι έρευνες.
\ http://news247.gr/

«Τσουνάμι» κακοκαιρίας χτυπά τη χώρα

«Τσουνάμι» κακοκαιρίας χτυπά τη χώρα


Ποδαρικό με κακοκαιρία έκανε το νέο έτος που πλήττει ήδη από χθες το σύνολο της χώρας.

Ήδη λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και των ισχυρών ανέμων παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα κυρίως σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και την Ήπειρο όπου οι μετακινήσεις γίνονται με δυσκολία. 
Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 2ο χλμ της επαρχιακής οδού Διδυμοτείχου – Λάδης, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης που είχε προηγηθεί.
Την κατάσταση δυσχεραίνει και τοπικός χείμαρρος που  υπερχείλισε, στην περιοχή της τοπικής κοινότητας του Δήμου Διδυμότειχου, με αποτέλεσμα τα νερά να καλύψουν το οδόστρωμα και να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο αυτό.
Επίσης λόγω αύξησης των υδάτων του ποταμού Ερυθροποταμου, διεκόπη για προληπτικούς λόγους η κυκλοφορία των οχημάτων επί της δυτικής γέφυρας..
Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας  στην Πέλλα λόγω συσσώρευσης στο οδόστρωμα.
Κοζάνη: απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων, με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.
Λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα και υπάρχει συνεχή συνεργασία - επαφή με συντονιστικά Περιφερειακά και Δημοτικά όργανα, αρμόδιες Υπηρεσίες και παραχωρησιούχους συντήρησης των οδών.
Προβλήματα και στη Μεσσηνία λόγω υπερχείλισης του Λαγκουβάρδου με την κυκλοφορία να εκτρέπεται από ασφάλτινη αγροτική οδό προς την εθνική οδό  Πύργου-Μεθώνης.
Βιβλικές καταστροφές σε Πάτρα και Τήνο
Στην Αχαΐα λόγω της έντονης θαλασσοταραχής, μεγάλα κύματα εισήλθαν επί του οδοστρώματος στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Πύργου, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να έχει καλυφτεί με νερό και να έχουμε διακοπή της κυκλοφορίας και στα δυο ρεύματα.
Τα νερά υποχώρησαν όμως  στο οδόστρωμα παραμένουν πολλά χώματα, πέτρες και διαφορά αντικείμενα, με αποτέλεσμα η οδός να παραμένει κλειστή. Επίσης στο Ρίο – Αντίρριο, λόγω έντονης θαλασσοταραχής,  έχουν τοποθετηθεί νερόμπαλλες από τον Λιμενικό Ρίου καθώς  και στην διασταύρωση των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου  - Κανελλοπούλου προς πλαζ, όπου έχουν τοποθετηθεί πλαστικά προστατευτικά.
Εν τω μεταξύ, κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές.
Ωστόσο, δεν εκτελούνται ακόμη τα δρομολόγια πλοίων από Κυλλήνη για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, όπως και στη γραμμή Πρίνου-Καβάλας.
Στη Τήνο οι άνεμοι χθες έφταναν τα 11 μποφόρ, ενώ από τη σφοδρή βροχόπτωση πλημμύρησαν πολλές περιοχές. Στο βίντεο που κατέγραψε κάτοικος του νησιού θα δείτε τα ορμητικά νερά από το λιμάνι παρασύρουν μέχρι και αυτοκίνητα....

Τα έκανε όλα ο Σιαλμάς στη Λιβαδειά Ο επιθετικός της ΑΕΚ πέτυχε τα γκολ της νίκης στο 2-0

Τα έκανε όλα ο Σιαλμάς στη Λιβαδειά

Ο επιθετικός της ΑΕΚ πέτυχε τα γκολ της νίκης στο 2-0 επί του Λεβαδειακού αλλά αποβλήθηκε στο 82’ του παιχνιδιού των δυο ομάδων στη Λιβαδειά. «Φωνάζουν» για τη διαιτησία οι γηπεδούχοι.

Σε ένα μέτριο παιχνίδι στο οποίο η ΑΕΚ πήγε εν μέσω «αναβρασμού» και διοικητικών εξελίξεων που έχουν φέρει αναταραχή σε όλα τα επίπεδα, ο Σιαλμάς ήταν αυτός που «καθάρισε» και με δυο δικά του γκολ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του για να φτάσει στους 36 βαθμούς, επιστρέφοντας στα «τρίποντα» μετά τη «λευκή» ισοπαλία στο ΟΑΚΑ την περασμένη αγωνιστική απέναντι στη Δόξα.
Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr

άντε ήρθε το φως στην Σκόπελο!


θα πρέπει να φωνάζουμε κάθε φορά για να κάνουν κάτι?

Με πλαστά χαρτιά γλίτωση την θητεία του ο κύριος Αϊβαλιώτης του ΛΑΟΣ. Το ΚΙΝΟ του κυρίου Αποστολάτου όμως είναι γνήσιο.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
Ντροπή και αίσχος. Αυτοί είναι οι συκοφάντες του Καραμανλή, οι συνάδελφοι της Τζαβέλλα, οι άνθρωποι που έριξαν την Ελλάδα στον εφιάλτη του μνημονίου θέλοντας μάλιστα να το περάσουν ως “Πατριωτισμό”.
Ήταν μέρος της στρατηγικής. Ήθελαν να δημιουργήσουν την ελεεινή προπαγάνδα, ότι δήθεν οι “εχθροί του μνημονίου” ήταν γραφικοί αριστεροί…
Τους το χαλάσαμε. Καταφέραμε ακόμα να είναι όλα στον αέρα και τώρα αρχιζει η φαγωμάρα. Μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ θα δείτε πως θα ανοίξουν τα στόματα. Όλα τα στόματα για να γλιτώσουν κάποιοι την τιμωρία.
Η αποκάλυψη από την “Δημοκρατία”

ΜΑΚΕΛΕΙΟ απόψε, με τον Στέφανο Χίο! Η μοναδική εκπομπή που είπε την αλήθεια…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
…όταν όλοι έκαναν τις αγιογραφίες στα καθάρματα του μνημονίου και τεμενάδες στην συμμορία της εξουσίας.
Και βέβαια το ποδαρικό θα είναι ανάλογο για το τρέχον έτος.
Απόψε ο Στέφανος Χϊος, ο μόνος που τόλμησε να αποκαλύψει το θέμα των μπίζνες της Αγίας Οικογένειας στις οποίες αναφέρεται σήμερα, μετά από 14 μήνες και το “Βήμα”, χτυπά στην καρδιά της επικαιρότητας.
Για τον πρόεδρο της δημοκρατίας, για τον Εφραίμ, για όλους και για όλα. Πάντα έξω από τα δόντια.
Καλή Χρονιά Στέφανε, είσαι από τους λίγους που την αξίζουν στις τηλεοπτικές οθόνες. Η πρωτιά σου πάντως δείχνει ότι ο κόσμος ξύπνησε και τιμά αυτούς που τόλμησαν.
Δείτε την εκπομπή και μέσω διαδικτύου, στις 10,00 εδώ: http://live24.gr/webtv/kontrachannel/

S.O.S. για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Λήμνου, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με Πειραιά και άλλα λιμάνια. Σε επιστολή τους που απέστειλαν στη zougla.gr, μεταξύ άλλων αναφέρουν: Αν και το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, είναι το μοναδικό, που εξυπηρετείται αποκλειστικά με πλοία 4ης κατηγορίας.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Δεκαετίες τώρα, η Λήμνος δεν μπορεί να αποκτήσει αξιοπρεπή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και τα άλλα νησιά. Παμπάλαια, μη αξιόπλοα καράβια, αλλά κυρίως η αδιαφορία των αρμοδίων έχουν οδηγήσει το νησί στο τέλμα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Λήμνος, αν και το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ, που εξυπηρετείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με πλοία 4ης κατηγορίας.

Ειδικότερα όμως τον τελευταίο χρόνο ο εμπαιγμός των ιθυνόντων προς τους κατοίκους της Λήμνου έχει κορυφωθεί.

Σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ν.Ε.Λ. με το ΥΕΝ έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί στις άγονες γραμμές που εξυπηρετούν τη Λήμνο, το πλοίο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ»(37 ετών) και το πλοίο «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» (36 ετών).

Τον Μάρτιο του 2011 το «Ταξιάρχης» είχε αποδρομολογηθεί για δύο εβδομάδες προκειμένου να μπει στη δεξαμενή για καθαρισμό αλλά και για να γίνουν εργασίες συντήρησης και επισκευής στις μηχανές του.

Γι’ αυτό τον λόγο η Ν.Ε.Λ αντικατέστησε το εν λόγω πλοίο στις άγονες γραμμές που εξυπηρετούν τη Λήμνο και τον Άι-Στράτη με το «Aqua Maria» (37 ετών), το οποίο δεν είναι άλλο από τη θρυλική «Μυρτιδιώτισσα» που ανήκε σε θυγατρική της ΑΝΕΚ και παλαιότερα ήταν γνωστή και ως «Ανεμος» της εταιρείας «Νομικός».

Το πλοίο «Ταξιάρχης» επανήλθε βέβαια μετά τις απαραίτητες εργασίες, όμως όχι στα δικά του δρομολόγια, αλλά σε αυτά του «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», αφού το τελευταίο μετά από την δική του αποδρομολόγηση για απαραίτητες εργασίες, αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί σε άλλα δρομολόγια.

Το πλοίο «Aqua Maria» μας γυρνά χρόνια πίσω και η παραμονή του στη βασική γραμμή του νησιού μας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Επιτέλους ας αντιληφθούν όλοι ότι στη Λήμνο δεν κατοικούν πολίτες β’ κατηγορίας, αλλά άνθρωποι που απαιτούν τη στοιχειώδη ισονομία που επιβάλλει το Σύνταγμα και οι νόμοι της πατρίδας μας.

Στις 31/10/2011 μετά από την έντονη πίεση της δημοτικής αρχής δόθηκε στο εν λόγω πλοίο μόλις δίμηνη παράταση δρομολόγησης, αντί της ετήσιας, όπως επέμενε η Ν.Ε.Λ., με την ταυτόχρονη διαβεβαίωση των ιθυνόντων του Υπουργείου Ναυτιλίας, για την απόσυρση του πλοίου από την γραμμή της Λήμνου, μετά το πέρας των δύο μηνών.

Στις 31/12/2011, όμως ενημερωθήκαμε ότι δόθηκε στο πλοίο της Ν.Ε.Λ. εκ νέου 12ήμερη παράταση δρομολόγησης, βάζοντας μας σε σκέψεις για τη σκοπιμότητα και τις επιδιώξεις των ιθυνόντων.

Οι εντονότατες διαμαρτυρίες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας, αλλά και του συνόλου των επαγγελματιών, για την ταλαιπωρία που υφίστανται σε κάθε ταξίδι τους, όπως αυτές μεταφέρθηκαν και τέθηκαν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, δεν φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη για μία ακόμη φορά.
Δεν μας ενδιαφέρουν τα παζάρια και κάθε είδους «συνεννοήσεις», ενόψει των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη, για τις άγονες γραμμές στο νότιο Αιγαίο ή σε άλλες περιοχές.

Οφείλουν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την τήρηση των όρων των συμβάσεων που το Ελληνικό Δημόσιο έχει υπογράψει, αλλιώς θα είναι υπόλογοι στο Λημνιακό Λαό, αλλά και στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η μετάθεση των ευθυνών από τους νυν στους πρώην και το αντίστροφο ούτε πείθει ούτε απαλλάσσει τους αρμόδιους από τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες τους.

Η Λήμνος απαιτεί ισονομία και δικαιοσύνη. Απαιτούμε άμεση και υπεύθυνη απάντηση στα αιτήματα μας. Απαιτούμε από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη να μην υπογράψει την απόφαση παράτασης παραμονής του « Aqua Maria» και να ανοίξει άμεσα την διαδικασία τροποποίησης της σύμβασης, που θα εξασφαλίσει σύγχρονα πλοία στο νησί μας.

Την Πέμπτη 12/01/2012 οπότε και λήγει η νέα παράταση δρομολόγησης του «Aqua Maria», οι Λημνιοί θα σταματήσουν να περιμένουν και θα είναι στο λιμάνι, για να «αποχαιρετίσουν» το πλοίο, αποφασισμένοι να μην το ξαναδεχτούν στη Λήμνο.Δήμος Λήμνου & Τοπικοί Φορείς Λήμνου

Πρώτη είδηση η Σκόπελος στα ΜΜΕ σήμερα!


με της αποκάλυψης που έγιναν και ακόμη δεν έχουν δει τίποτα ,αν δουν και τα άλλα θα Φρίξουν ,εμείς είμαστε έτοιμη για πολλές αποκάλυψης διότι είναι και άλλα άτομα μπλεγμένοι μες στα σκατά στην Σκόπελο ....

Καταγγελία για τα φώτα στην Σκόπελο από αναγνώστη

ντροπή σας όλοι η Σκόπελος είναι χωρίς δημοτικό φωτισμό,και κανένας δεν ενδιαφέρετε ,εάν ήταν στην Γλώσσα θα τρέχατε άμεσος να τα φτιάξετε ενώ εδώ στην Σκόπελο χεστήκατε εάν είναι όλοι η Σκόπελος απόψε μαύρη 
ΑΜΑΓΝΩΣΤΗΣ

Α.Τσίπρας: "Να καθίσουν στο εδώλιο αυτοί που μας έβαλαν στο Μνημόνιο"...

Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο τάχθηκε με συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας και είναι ο πρώτος πολιτικός που τάσσεται υπέρ της έναρξης επίσημης διαδικασίας απόδοσης ευθυνών για την είσοδο της Ελλάδας στον ζοφερό κόσμο του Μννημονίου.
Χαρακτήρισε "εύλογη λαϊκή απαίτηση τη σύσταση Εξεταστικής για το Mνημόνιο" για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έφεραν τη χώρα σε αυτό το σημείο, ενώ κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι επί δύο χρόνια όχι μόνον δεν συγκρούστηκε με τη διαπλοκή, αλλά στηρίχθηκε αποκλειστικά σε αυτήν, κάνοντάς την παντοδύναμη.
Eπίθεση κατά του πρέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για τις θέσεις του υπέρ της διορισμένης κυβέρνησης Λ.Παπαδήμου, αλλά και αιχμές στα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς για άρνηση σχηματισμού ευρύτερου μετώπου της Αριστεράς, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε νέα συνέντευξή του.
Αναφερόμενος στην «προσχηματική», όπως την χαρακτήρισε άρνηση της κ. Παπαρήγα και του κ. Κουβέλη για τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου της Αριστεράς στις εκλογές, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι οι δύο πολιτικοί «στρώνουν το δρόμο στον Αντώνη Σαμαρά, να πάρει τις 50 έδρες μπόνους». Αυτό γιατί βάσει του εκλογικού νόμου το πρώτο κόμμα παίρνει μπόνους 50 εδρών1

Όσον αφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ρόλος του δεν είναι να πριμοδοτεί την κυβέρνηση, αλλά να υπερασπίζεται τους θεσμούς και το Σύνταγμα.

Αναφερόμενος στη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια διαπάλη που εκφράζει την αγωνία ενός κόμματος εξουσίας που χάνει την επαφή με το κυβερνητικό παιχνίδι και τον διαγκωνισμό προσώπων που άλλη δουλειά δεν έχουν μάθει από το να κυβερνούν.

«Πρόκειται για επαγγελματίες υπουργούς. Υποδύονται άνετα κάθε ρόλο μόνο και μόνο για να κυβερνήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σημαντικές ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας Β. Σποράδων στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου έπρεπε να εργάζονται τέσσερις αγροτικοί ιατροί, όμως αυτή τη στιγμή υπηρετεί μόνο ένας, ενώ οι ειδικοί γιατροί είναι μόλις δύο, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας και η Παιδίατρος.

Ελάχιστο προσωπικό εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους
Ελάχιστοι γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό προσπαθούν να εξυπηρετήσουν ένα τεράστιο όγκο ασθενών. Τα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου, αλλά και το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες μιας και πολλές θέσεις είναι κενές, οι εφημερίες δεν καλύπτονται πλήρως, ενώ μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια είναι εκτός λειτουργίας.
Σημαντικές είναι οι ελλείψεις που καταγράφονται στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Από ειδικούς ιατρούς υπηρετούν μόνο ο Διευθυντής και μία παιδίατρος και τρεις αγροτικοί ιατροί, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι εφημερίες μιας και ο καθένας τους από το νόμο έχει τη δυνατότητα να εφημερεύει επτά ημέρες το μήνα.
Εκτός από τους αγροτικούς ιατρούς, το Κέντρο Υγείας έχει έλλειψη και σε οδηγούς ασθενοφόρων, καθώς τώρα υπηρετούν τρεις ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον τέσσερις ή και πέντε, για να καλύπτονται οι άδειες και τα ρεπό και κυρίως οι βάρδιες.
Από την άλλη πλευρά στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου εργάζονται ελάχιστοι άνθρωποι και προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους όλου του νησιού.
Ειδικότερα στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου έπρεπε να εργάζονται τέσσερις αγροτικοί ιατροί, όμως αυτή τη στιγμή υπηρετεί μόνο ένας, ενώ οι ειδικοί γιατροί είναι μόλις δύο, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας και η Παιδίατρος.
Το μικροβιολογικό εργαστήριο δεν λειτουργεί μιας και δεν υπάρχει παρασκευάστρια, ενώ οι δύο προκηρύξεις για την κάλυψη θέσεων ιατρικού προσωπικού «κόπηκαν» από το Υπουργείο Οικονομικών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Τα προβλήματα όμως και οι ελλείψεις δεν τελειώνουν εδώ. Από τους τρεις οδηγούς που υπηρετούν στο Κ.Υ., ο ένας έχει γονική άδεια και εργάζονται μόνο δύο, ενώ από τις τέσσερις νοσηλεύτριες που υπηρετούν, οι δύο βρίσκονται εκτός υπηρεσίας με άδεια λοχείας.
Με τρία άτομα προσωπικό λειτουργεί το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου.
Εκεί υπηρετούν ο Διευθυντής, που είναι ο μοναδικός ειδικός ιατρός, ένας αγροτικός ιατρός και μία νοσηλεύτρια.
Παρασκευάστρια δεν υπάρχει και το μικροβιολογικό έχει δύο χρόνια να λειτουργήσει, ενώ πάνω από τρία χρόνια έχει να λειτουργήσει το ακτινολογικό. Οι Διευθυντές επανειλημμένα έχουν αποστείλει έγγραφα ζητώντας ενίσχυση των Κέντρων Υγείας τους με προσωπικό καθώς οι κάτοικοι των νησιών επιλέγουν τα Κ.Υ. για τις εξετάσεις τους και την εξυπηρέτησή τους.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
παιδιά σας παρακαλούμε εκεί στον ταχυδρόμο γράφετε και της πηγές από της φωτογραφίες ¨)

Προσπάθησε να την κάψει ζωντανή…

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ένας 33χρονος ο οποίος χθες το βράδυ τα μεσάνυχτα πήγε να βάλει φωτιά και να προκαλέσει ζημιές στο σπίτι μίας 43χρονης.

Το περιστατικό συνέβη τα μεσάνυχτα στην οδό Δον Δαλεζίου 34 σε πολυκατοικία στον τέταρτο όροφο. Ο 33χρονος δράστης έμενε στον ίδιο όροφο με την 43χρονη σε απέναντι διαμερίσματα. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους ο 33χρονος ο οποίος όπως έχει προκύψει και από την προανάκριση αντιμετωπίζει ψυχικές διαταραχές πέρασε στο μπαλκόνι της 43χρονης η οποία εκείνη την ώρα ήταν μέσα με το ανήλικο παιδί της, έσπασε την μπαλκονόπορτα και μπήκε μέσα, τη χτύπησε και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι.
Στο σημείο έσπευσαν αμέσως και δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με πέντε άντρες ωστόσο δε χρειάστηκε να επέμβουν γιατί η φωτιά είχε ήδη σβήσει. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε, ενώ ο δράστης συνελήφθη από Αστυνομικούς του Α.Τ. Βόλου χωρίς να φέρει καμία αντίσταση.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του συμβάντος διενεργεί το Α.Τ. Βόλου.

απο VOLIOTIS POLITIS ....
http://voliotispolitis.blogspot.com/2012/01/blog-post_07.html

Κανονικά τα πλοία και τα δελφίνια από το λιμάνι του Βόλου σήμερα για Σκόπελο


Απαγορευτικό στους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών λόγω καιρού
Κανονικά πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των πλοίων και των δελφινιών από το λιμάνι του Βόλου σήμερα ,σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος. Ο κόσμος , που θέλει να ταξιδέψει στα νησιά των Σποράδων, πήγαν κανονικά στον προορισμό τους χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα, παρά τους ανέμους και τον βροχερό καιρό.
Το κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου σύμφωνα με έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ, χθες και σήμερα στην θαλάσσια περιοχή του Βορειοδυτικού Αιγαίου θα επικρατήσουν Ν-ΝΔ άνεμοι, που θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. Συνίσταται, όμως, στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών( αναψυχής, ταχυπλόων κτλ), να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού αυτών, καθώς και να μην αποπλεύσουν για οποιαδήποτε λόγο. Έτσι, το τριήμερο των Θεοφανείων, βρήκε δεμένα τα σκάφη στο λιμάνι του Βόλου, αναβάλλοντας τα σχέδια πολλών Βολιωτών για μια χειμωνιάτικη βαρκάδα στο Αιγαίο.
Τα ορμούντα πλοία- ρυμουλικά και ναυαγοσωστικά σκάφη, είναι σε επιφυλακή για να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθεια τους , εφόσον τους απαιτηθεί να την παρέχουν.

περιμένουμε κάτι χαρτάκια απόδειξης και μετά θα σας βγάλουμε μια μεγαλύτερη μπόμπα στην Σκόπελο....


μερικά λαμόγια στην ΣΚΟΠΕΛΟ θα χάσουν τον ύπνο τους .και καλά θα κάνουν να ψάξουν να κρυφτούν από της αποκαλύψεις μας αυτό το μέρος είναι δικό τους ναι άλλα και δικό μας ρε λαμόγια

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Χίλια ΜΠΡΑΒΟ στους ιδιοκτήτες του blog.Είσαστε ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ. Μακάρι να σας μιμηθούν και άλλοι. Μη κάνετε πίσω. Οι αλήθειες και οι λαμογιές πρέπει να μαθαίνονται έστω και αν θίγουν συμπολίτη μας που έβαλε βαθιά τη κουτάλα στο μέλι. Πρέπει να καταλάβουν ΟΛΟΙ οτι το πάρτυ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Συγχαρητήρια και πάλι.

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» στην Πάτρα

Βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Ν. Χανίων 26, ότι πριν τον απόπλου, είχε παρουσιαστεί βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 23:59 για Ηγουμενίτσα - Βενετία, με 143 επιβάτες.
Ο απόπλους του πλοίου επετράπη σήμερα στις 07:27 ύστερα από την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την αποκατάσταση του Αγνώντα ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Η διασφάλιση της χρηματοδότησης για την αποκατάσταση της ζημιάς που έχει υποστεί συγκεκριμένο σημείο του λιμανιού του Αγνώντα, είναι η αποκλειστική προτεραιότητα του επικεφαλής του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου. Ήδη συντάσσεται η μελέτη για την αποκατάσταση της ζημιάς ενώ παράλληλα καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να εξευρεθεί το ποσό που απαιτείται για την υλοποίηση του έργου. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Πάνος Μελαχροινάκης «μετά τα έργα μερικού καθαρισμού στους λιμένες Σκοπέλου και Λουτρακίου, που βρίσκονται σε εξέλιξη και την διάθεση του ποσού που απαιτείται για την αποκατάσταση της υποσκαφής στον λιμένα της Σκιάθου, είναι αδύνατο να διαθέσουμε άλλα χρήματα για λιμενικά έργα, τα οποία είναι, άλλωστε, αρμοδιότητας νομού ή περιφέρειας».
Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την διασφάλιση της χρηματοδότησης του λιμανιού του Αγνώντα, ο κ. Μελαχροινάκης έχει υποβάλλει κατ’ επανάληψη σχετικό υπόμνημα στο αρμόδιο Υπουργείο, θέτοντας παράλληλα υπόψη του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού, το συγκεκριμένο θέμα.
Παράλληλα με την αποκατάσταση του προβλήματος στο λιμάνι του Αγνώντα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες μικρότερης κλίμακας και στο λιμάνι του Πατητηρίου της Αλοννήσου, όπου παρατηρήθηκε μικρή μετατόπιση των πλακών ποδός προστασίας κρηπιδότοιχου. Το κόστος του έργου θα καθοριστεί από την αντίστοιχη μελέτη και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες εργασίες θα τοποθετηθούν νέες πλάκες ποδός.
Σε ότι αφορά, εξάλλου, στο λιμάνι της Σκιάθου, έγινε ανασύνταξη της μελέτης και το προϋπολογιζόμενο κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τις 200.000 ευρώ. Στο μεταξύ, συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης και όπως υπολογίζεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, είναι πιθανόν να αρχίσει στις αρχές Φεβρουαρίου η αξιολόγηση των προσφορών, ώστε η διαδικασία αποκατάστασης της υποσκαφής να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο. Παράλληλα, οι εργασίες μερικού καθαρισμού στους λιμένες Σκοπέλου και Λουτρακίου, που άρχισαν πριν από λίγο καιρό, έχουν σταματήσει προσωρινά λόγω εορτών και θα συνεχιστούν κανονικά από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Σημειώνεται ότι το αίτημα της διάθεσης των αναγκαίων πιστώσεων για την αποκατάσταση των προβλημάτων των λιμανιών των νησιών, διατυπώθηκε εγγράφως στον Υπουργό Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χρυσοχοΐδη . Το Λιμενικό Ταμείο έχει θέσει σε προτεραιότητα την αποκατάσταση της βλάβης στον Αγνώντα και της μικροεπέμβασης στο Πατητήρι, ακολούθως τον καθαρισμό του υπολοίπου της λιμενολεκάνης Σκοπέλου και έπειτα τον καθαρισμό της λιμενολεκάνης Σκιάθου.
«Τα ποσά των 60.000 ευρώ που διαθέτουμε για κάθε λιμάνι είναι πέραν των οικονομικών μας δυνατοτήτων και εις βάρος των συντηρήσεων, μικροεπισκευών, προμηθειών, μελετών και λοιπών λειτουργικών εξόδων σημειώνει ο κ. Μελαχροινάκης θέλοντας να καταδείξει την επείγουσα ανάγκη να εξασφαλιστούν άμεσα τα απαιτούμενα χρήματα οι αρμόδιες υπηρεσίες να εγκρίνουν σύντομα τις μελέτες, ώστε κατά την διάρκεια του χειμώνα να γίνουν οι διαγωνισμοί και την άνοιξη τα έργα και φυσικά πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Ψαράς κινδύνεψε από τους δυνατούς ανέμους

Πλωτό του λιμενικού και παρακείμενες λέμβοι έσπευσαν για βοήθεια

Η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες ότι στη θαλάσσια περιοχή «ΒΑΣΙΛΑΔΙΟΥ» μία λέμβος είχε υποστεί μηχανική βλάβη και ο 37χρονος επιβάτης της αντιμετώπιζε πρόβλημα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Άμεσα απέπλευσε πλωτό περιπολικό του λιμενικού προς παροχή βοήθειας, ενώ ενημερώθηκε και ο υπεύθυνος ιχθυοτροφείου της περιοχής προκειμένου να συνδράμει.

Προς το μεσημέρι εντοπίστηκε ο 37χρονος από άλλη λέμβο, η οποία τον αποβίβασε σε ασφαλές σημείο και παρελήφθη, καλά στην υγεία του, από περιπολικό όχημα της Λιμενικής Αρχής.

Το πλωτό περιπολικό κατέπλευσε στο λιμάνι, ενώ η λέμβος προσδέθηκε με ασφάλεια στα αβαθή της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, χωρίς να διαπιστωθεί ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Μεσολογγίου.

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων απο το skopelos news

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣΑΡΘΡΟΑΥΡΙΑΝΗΑΥΓΗESPRESSOΕΘΝΟΣΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΠΑΡΟΝΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑREALNEWSBHMAΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΒΡΑΔΥΝΗ

συνταξιούχο εφοριακό οι εισαγγελείς ψάχνουν και όχι σε ενέργεια αφήστε της μαλακίες στην Σκόπελο με λάσπες εν εναντίον .....άλλα αυτά τα βγάζουν συγγενείς και κολιτοί στην Σκόπελο να καλύψουν τον μάγκα που είναι στην αθηνα....εμείς δεν λέμε όνομα περιμένουμε από τούς εισαγγελείς να τα πουν και τότε θα καταλάβετε ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

ΠΡΟΣ κ. Πεπόνη και κ.εισαγγελέα πρωτοδικών απο την ΣΚΟΠΕΛΟ

είμαστε και εμείς εδώ να σας δώσουμε κάποια στοιχεία από την Σκόπελο για την έρευνα που κάνετε....
είναι πολλά άτομα μπλεγμένα στην υπόθεση στην Σκόπελο εμείς γνωρίζουμε ....σχετικά για την ανάρτηση του real.gr
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=116027&catID=2
Βίλες και offshore με ιδιοκτήτες εφοριακούς
 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πεπόνης έχει δώσει παραγγελία σε εισαγγελέα πρωτοδικών να κάνει φύλλο και φτερό όλα τα στοιχεία του φακέλου, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της «βαριά» ντοκουμέντα, όπως φωτογραφίες από πολυτελέστατες μονοκατοικίες σε περιοχές των βορείων προαστίων, επταόροφης πολυκατοικίας σε άλλη περιοχή της πρωτεύουσας, ξενοδοχείου στη Σκόπελο

η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της «βαριά» ντοκουμέντα, όπως φωτογραφίες από πολυτελέστατες μονοκατοικίες σε περιοχές των βορείων προαστίων, επταόροφης πολυκατοικίας σε άλλη περιοχή της πρωτεύουσας, ξενοδοχείου στη Σκόπελο,Στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Γρ.Πεπόνη έχει μπει ομάδα νυν και πρώην εφοριακών, με βίλες, ξενοδοχεία και off shore εταιρίες! Ήδη ξεκίνησε μεγάλη δικαστική έρευνα από τον διώκτη του οικονομικού εγκλήματος, καθώς στα χέρια του έφτασε «καυτός» φάκελος, με φωτογραφίες και έγγραφα, που εμφανίζονται χλιδάτα ακίνητα και υπεράκτιες εταιρίες, τις οποίες φαίνονται να διοικούν συγγενείς συνταξιούχου εφοριακού!

Σκοπός της δικαστικής έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, είναι να διαπιστωθεί εάν όλος αυτός ο πλούτος αποκτήθηκε νόμιμα ή είναι προϊόν διαφθοράς και χρηματισμού από συγκεκριμένες υποθέσεις που έλεγξαν οι εμπλεκόμενοι εφοριακοί τα προηγούμενα χρόνια.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πεπόνης έχει δώσει παραγγελία σε εισαγγελέα πρωτοδικών να κάνει φύλλο και φτερό όλα τα στοιχεία του φακέλου, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της «βαριά» ντοκουμέντα, όπως φωτογραφίες από πολυτελέστατες μονοκατοικίες σε περιοχές των βορείων προαστίων, επταόροφης πολυκατοικίας σε άλλη περιοχή της πρωτεύουσας, ξενοδοχείου στη Σκόπελο, και σχετικά με off shore εταιρίες στην Κύπρο, στο όνομα συγγενικών προσώπων εμπλεκομένου στην έρευνα συνταξιούχου εφοριακού.Κατά τις ίδιες πηγές, θα ελεγχθούν ένας προς έναν οι φάκελοι που χειρίστηκε η ομάδα των νυν και πρώην εφοριακών, ενώ κανένας τους δεν θα ξεφύγει από τον έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων.

Θα γίνει έλεγχος σε πόθεν έσχες ακόμη και συγγενικών τους προσώπων, κυρίως εκείνων που εμφανίζονται να κατέχουν περιουσία που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους.Παράλληλα, ετοιμάζεται... ντου σε υποθηκοφυλακεία, ενώ θα ακολουθήσει και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, καθώς τα στοιχεία που δόθηκαν στον εισαγγελέα, παραπέμπουν σε πάρτι εκατομμύριων...

Η καταγγέλλουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ως μάρτυρας στον οικονομικό εισαγγελέα μια συνταξιούχος εφοριακός, η οποία φέρεται ότι, όχι μόνο αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί τους, αλλά τους είχε καταγγείλει στη Δικαιοσύνη γύρω στα τέλη του 2001, όταν ως ελέγκτρια φορολογικού εισοδήματος ανέλαβε τον έλεγχο μεγάλης εταιρίας.Η καταγγελλούσα, που υπέστη επί σειρά ετών πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, για τις οποίες έχει απαλλαγεί, είχε καταλήξει αρχικά σε φόρους σε βάρος της ελεγχόμενης εταιρίας, ύψους περίπου 12,5 δις δραχμών (36 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε τότε, μετά από πιέσεις ορισμένων εμπλεκομένων στην υπόθεση εφοριακούς, προχώρησε σε σχεδόν ολικές μειώσεις, τις οποίες όμως απέσυρε στο τέλος και έπραξε το καθήκον της, επιβάλλοντας τους αναλογούντες φόρους.

Το 2001 υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, με αποτέλεσμα να βρεθούν κατηγορούμενοι επτά εφοριακοί, για την κακουργηματική κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, καθώς η ζημιά που φέρονται ότι προκάλεσαν στο Δημόσιο άγγιζε τα 28 εκατ. ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι εφοριακοί απαλλάχθηκαν δύο φορές από το Εφετείο Κακουργημάτων, ωστόσο ο Άρειος Πάγος ξανάνοιξε την υπόθεση και τους στέλνει στο εδώλιο για τρίτη φορά.Παράλληλα, στον φάκελο που έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας βρίσκονται επίσης και δύο ανώνυμες επιστολές, με καταγγελίες σε βάρος εφοριακών. Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι συγγενής της συζύγου ενός από τους εφοριακούς που αθωώθηκαν στο Εφετείο, είναι ένας από τους εφέτες, ο οποίος συμμετείχε στη σύνθεση που εξέδωσε την αθωωτική απόφαση.

Σε άλλο σημείο, ο άγνωστος επιστολογράφος, γράφει: «Υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία πιθανόν να ενδιαφέρούν εσάς και την έρευνά σας, γύρω από τις ανοικτές δικαστικές υποθέσεις διαφθοράς και χρηματισμού εφοριακών».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ερχόσασταν στην Σκόπελο το καλοκαίρι και σας γλυφαν τα αρχίδια ορισμένη ποιοι είσαστε ρε λαμόγια?


με λεφτά του ελληνικού λαούς και να μας βλέπετε σαν σκουλήκια ,τώρα κουφάλες μέσα στον κορυδαλλό να σας βλέπουμε εμείς ,μπορεί να μην έχουμε ούτε σπίτι άλλα εμείς δεν φάγαμε από κανέναν χρήματα δεν είμαστε απατεώνες ,εργάτες είμαστε καθαρή εργατες ήμασταν είμαστε και θα είμαστε καθαροί ρεεεεεε

βόμβα μεγατόνων στην Σκόπελο σήμερα από της πληροφορίες των εισαγγελέων για ξενοδοχείο στη Σκόπελο,

ποιος είναι ο συνταξιούχος εφοριακός με πολλά μαύρα χρήματα στην Σκόπελο?
εμείς ξέρουμε άλλα δεν μπορούμε να σας το πούμε ακόμη αλλα σε λιγο ......

Παρά την κρίση, η Αυστρία προτιμά τους Έλληνες και της Σποράδες

Η χώρα μας αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό

«Παρά την κρίση, προτιμούμε τους Έλληνες», έχει ως τίτλο σε σημερινό της δημοσίευμα η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Εστεραιχ», στο οποίο προβάλλεται ιδιαίτερα το γεγονός πως η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι, μετά την Ισπανία, ο δεύτερος αγαπημένος τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Αυστριακοί δεν έλαβαν υπόψη τους την κρίση και δεν άφησαν να επηρεαστούν οι διακοπές τους στην Ελλάδα, ούτε από τους απεργούντες οδηγούς ταξί, ούτε από τα αποκλεισμένα λιμάνια, ούτε και από την καταθλιπτική ατμόσφαιρα.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το ένα τρίτο από τα 5,8 εκατομμύρια των Αυστριακών (σε σύνολο πληθυσμού 8,4 εκατομμυρίων κατοίκων), που μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου του 2011 έκαναν διακοπές στο εξωτερικό, μετακινήθηκαν αεροπορικά και από αυτούς το 17% είχαν ως προορισμό την Ισπανία, το 12% την Ελλάδα και το 11% την Τουρκία.

Αρκετά αισιόδοξα, για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού κατά την φετινή χρονιά, ήταν και τα μηνύματα που δόθηκαν από τους εκπροσώπους αυστριακών τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, όπου επισήμαναν τη σημασία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αυστριακή τουριστική αγορά.

Ως ένα είδος «βαρόμετρο» για τις εξελίξεις στην αυστριακή τουριστική αγορά, θεωρείται η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης που ανοίγει τις πύλες της την ερχόμενη Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και στην οποία συμμετέχει παραδοσιακά η Ελλάδα με περίπτερο του ΕΟΤ και με μια σειρά συνεκθέτες, ενώ στο τετραήμερο της διάρκειάς της αναμένονται γύρω στις 150.000 επισκέπτες από την Αυστρία αλλά και τις γειτονικές χώρες.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης, συμμετέχουν ως συνεκθέτες διάφορες περιοχές και πόλεις της Ελλάδας όπως Ρόδος, Κάρπαθος, Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι), Ιόνιοι Νήσοι (Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος, Παξοί), Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μαγνησία, Σποράδες-Σκιάθος, Βόλος, αλλά και η Περιοχή του Αθω.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου