Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΡΟΠΑΛΑ,ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ, ΜΑΧΑΙΡΙΑ,ΣΙΔΗΡΟΛΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΒΡΕΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020 ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΣ ΠΑΡΑΤΕΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΜΕΝΕΣ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΗΘΕΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΛΥΣΗ.
ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ!
ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ!!!!!!!!!!!!
ΟΣΟ ΞΕΡΟΥΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΤΙ ΘΑ....
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΘΑ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ!
ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ;;;;;
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΡΟΠΑΛΑ,ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ,
ΜΑΧΑΙΡΙΑ,ΣΙΔΗΡΟΛΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΒΡΕΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΑΜΑΥΡΩΣΑΝΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ.
ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ΥΓ
ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΜ!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/06/2020.html 

ΠΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ

ΑΡΗ ΡΟΥΣΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ  ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ..
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΑ  ΕΒΓΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ  ?

Νέα οδηγία ΥΠΕΞ Αυστραλίας για Ελλάδα: «Βρέχει» μολότοφ και απεργίες!
Ως χώρα μεγάλης ανασφάλειας όπου κυριαρχούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, η εγκληματικότητα αλλά και η ανασφάλεια σε ότι αφορά τις διαδηλώσεις οι οποίες μπορούν να ξεσπάσουν ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση περιγράφει την Ελλάδα η νέα ταξιδιωτική οδηγία του Αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία εκδόθηκε στις 25 Ιουνίου.
Η ταξιδιωτική συμβουλευτική οδηγία αποτελείται από οκτώ επιμέρους διευκρινίσεις σε ότι αφορά τις «ιδιαιτερότητες» αλλά και τους κινδύνους της ελληνικής πραγματικότητας. Πιο συγκεκριμένα για το θέμα της τρομοκρατίας η οδηγία αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Σας γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να έχετε την προσοχή σας αναφορικά με τις εξελίξεις οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν την ασφάλειά σας στην Ελλάδα, εξαιτίας του κινδύνου ενός τρομοκρατικού κτυπήματος». Στη συνέχεια και ενώ καταδεικνύει ως στόχους ενός πιθανού τρομοκρατικού κτυπήματος μέρη όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων, όπως αεροδρόμια ή σιδηροδρομικοί σταθμοί κάνοντας αναφορά στα κτυπήματα σε Μόσχα, Λονδίνο, Μαδρίτη και Γλασκόβη  παραλείπει να πει πως στην Ελλάδα παρόμοια κτυπήματα δεν έχουν συμβεί –τουλάχιστον στο πρόσφατο παρελθόν- αφήνοντας να εννοηθεί πως και η Ελλάδα ανήκει σε αυτή την κατηγορία των κρατών.
Το δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο στην ταξιδιωτική οδηγία αφορά τις κοινωνικές συγκρούσεις στη χώρα. Στο συγκεκριμένο γίνεται αναφορά για την εσωτερική τρομοκρατία αναφέροντας πως τρομοκρατικά κτυπήματα έχουν συμβεί σε κυβερνητικά κτίρια, δυτικούς στόχους γενικότερα, αναφέροντας ως σοβαρότερο επεισόδιο αυτό της βόμβας στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών το Δεκέμβριο του 2010, προσθέτοντας πως νέες επιθέσεις δεν μπορεί να αποκλεισθούν.
«Βίαιες ταραχές μπορούν να ξεσπάσουν με λίγη προειδοποίηση στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης», αναφέρει σε άλλο σημείο της η ταξιδιωτική οδηγία λέγοντας πως οι Αυστραλοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων αυτών και σε ημερομηνίες όπου έχουν συμβολικό ή επετειακό χαρακτήρα αναφερόμενο και στην δολοφονία Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008. Μάλιστα γίνεται αναφορά στο κίνημα των αγαναχτισμένων, που αν και δεν το κατονομάζει, εντούτοις αναφέρει ότι από τις 28 Μαίου του 2011 η πλατειά Συντάγματος γίνεται επίκεντρο καθημερινών διαδηλώσεων. Μάλιστα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις βόμβες μολότοφ και στην προσοχή των Αυστραλών πολιτών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων καθώς η χρήση τους είναι συχνή.
Και για συμπληρώσει την «ειδυλλιακή» εικόνα της χώρας η ταξιδιωτική οδηγία κάνει αναφορά στις πολύ συχνές απεργίες όπου στη διάρκεια τους παραλύουν δημόσιες και αεροπορικές συγκοινωνίες.
Ειδική αναφορά υπάρχει και στην εγκληματικότητα στην Ελλάδα όπου οι τουρίστες μπορούν να πέσουν θύματα πορτοφολάδων και τσαντάκιδων, ενώ συνιστάται η προσοχή τους όταν κυκλοφορούν σε περιοχές όπως η Ομόνοια και τα Εξάρχεια.
Επίσης συνιστάται να αποφεύγονται απομονωμένες περιοχές και ιδιαίτερα μετά τη δύση του ηλίου, καθώς πολλοί τουρίστες έχουν πέσει θύματα σοβαρών επιθέσεων συμπεριλαμβανομένων και σεξουαλικών επιθέσεων τόσο στην Αθήνα όσο και στα νησιά.
Σε σχέση με τις μετακινήσεις εντός της χώρας  η οδηγία αναφέρει πως η οδήγηση στους δρόμους απαιτεί προσοχή καθώς οι Έλληνες οδηγοί είναι επιθετικοί στη συμπεριφορά τους στο δρόμο, υπάρχει κακή συντήρηση του οδικού δικτύου και των οχημάτων. Συνιστάται επίσης η επιλογή ευυπόληπτων εταιρειών λεωφορείων και ακτοπλοίας καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ατυχήματα στο παρελθόν.
Τέλος στην ταξιδιωτική οδηγία γίνεται αναφορά στους τοπικούς νόμους αλλά με ένα ύφος που κρίνεται υπερβολικό και φυσικά προκαλεί το γέλιο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Όπως για παράδειγμα η σύσταση οι Αυστραλοί να έχουν πάντα μαζί τους τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, Ως να γίνεται στην Ελλάδα κάποιος αυστηρός έλεγχος των αλλοδαπών. Ας πει κάποιος στο Αυστραλιανό υπουργείο εξωτερικών ότι , κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών κυκλοφορούν στη χώρα  χωρίς χαρτιά και καμία εις βάρος τους συνέπεια δεν έχει η πράξη αυτή.. Οπότε ας μην ανησυχούν οι Αυστραλοί αν δεν έχουν επάνω τους το διαβατήριο! Δεν τρέχει τίποτα.
Άλλη υπερβολική διαπίστωση είναι το πρόστιμο των 500 ευρώ εάν τους πιάσει η Αστυνομία να καπνίζουν σε κλειστό χώρο, ή αν διαταράξουν τη μεσημεριανή «σιέστα» μεταξύ 3 και 6 το απόγευμα. Στην περίπτωση αυτή λεει η οδηγία μπορεί να  κληθεί η Αστυνομία για να εφαρμόσει το έθιμο! Εδώ μάλλον μας μπέρδεψαν με το Μεξικό.
(Be aware that all areas of Greece enforce a public quiet time between 3 pm and 6 pm for siesta. Police may be called to enforce this custom).
Το ερώτημα βέβαια που τίθεται εδώ είναι: Σε μια χώρα που «βρέχει» μολότοφ, σκανε βόμβες και απεργίες μπορούν να παραλύσουν τα πάντα ποιος θέλει να ταξιδέψει σε αυτή τη χώρα;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   
ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΒΡΕΧΕΙ  ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΩΡΑ

ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΝΗΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Πρώτο στην Ελλάδα το Αχιλλοπούλειο!

Πρώτο στην Ελλάδα το Αχιλλοπούλειο!
Την πρωτιά ανάμεσα σε όλα τα νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας κατέκτησε το Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο για πρώτη φορά από το 1997 παρουσίασε θετική χρηματοοικονομική θέση, με τη Διοίκησή του αλλά και το προσωπικό του να καταφέρνει μέσα σε λίγους μήνες να μειώσει ανεξέλεγκτες δαπάνες και να μεταστρέψει λογικές και τακτικές του παρελθόντος που είχαν οδηγήσει το Αχιλλοπούλειο στο απόλυτο χάος. Με βάση αυτές τις επιτυχίες του και τη γενικότερη αναστροφή του κλίματος, το Νοσοκομείο Βόλου θα διατηρήσει την αυτοτέλεια και την αυτονομία του μετά και την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ.
  
Ενα διαφορετικό απολογισμό των πεπραγμένων της πραγματοποίησε χθες η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου καταθέτοντας στοιχεία για την κατάσταση του Νοσοκομείου σε οικονομικό αλλά και εργασιακό επίπεδο όλων των προηγουμένων ετών, ενώ έγινε ευρεία παρουσίαση των σημερινών στοιχείων, με βάση τα οποία το Αχιλλοπούλειο κατετάγη πρώτο σε όλη τη χώρα, ξεπερνώντας ακόμη και μεγάλα Νοσηλευτικά Ιδρύματα.
 
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος επικεντρώθηκε στο οικονομικό σκέλος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το πρώτο τετράμηνο του 2011 είχαμε αγορές ποσού 6.081.825 ευρώ για 35.635 ημέρες νοσηλείας, έναντι ποσού 9.497.954 ευρώ και 33.395 ημέρες νοσηλείας του αντίστοιχου τετραμήνου του 2010. Παρατηρείται μείωση για το ποσό των 3.416.129 ευρώ -ποσοστό 35.97%- , ενώ έχουμε αύξηση των ημερών νοσηλείας κατά 2.240 ημέρες. Πετύχαμε μειώσεις στα τρόφιμα κατά 54.81%, στα φάρμακα κατά 41.55% και το υγειονομικό υλικό κατά 38.10%. Τα βεβαιωθέντα έσοδα πλην των επιχορηγήσεων είναι 4.298.361 ευρώ, ενώ τα βεβαιωθέντα έξοδα πλην των αποθεμάτων ασφαλείας είναι 3.738.766 ευρώ. Αποτέλεσμα είναι πως το Νοσοκομείο έχει πλεόνασμα 559.594 ευρώ. Ενώ με τα τελευταία στοιχεία, προσθέτοντας ακόμη ένα μήνα, δηλαδή το πρώτο πεντάμηνο του 2011 το πλεόνασμα ανέρχεται στις 833.000 ευρώ».
 
Αποκάλυψε πως για την υπόθεση της σίτισης κλήθηκε από την Εισαγγελία Βόλου, ωστόσο δεν προέκυψαν ευθύνες που μπορούσαν να καταλογιστούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα και έγιναν απλές διαπιστώσεις.
 
Ο κ. Ζαχαρόπουλος όμως δεν περιορίστηκε μόνο στο οικονομικό σκέλος. Έκανε λόγο για διάφορες πρακτικές, για «ρεμούλες» που χαρακτήριζαν επί χρόνια το Νοσοκομείο.
Υπογράμμισε πως επί 20 χρόνια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δεν γίνονταν εισπράξεις, υπήρχαν δαπάνες σίτισης σε Κέντρα Υγείας και σε «κλειστά τμήματα», οι οποίες ήταν παράνομες, πραγματοποιήθηκαν μετατάξεις εργαζομένων σε διοικητικές υπηρεσίες, οι οποίοι δεν γνώριζαν να χειρίζονται ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Σημειώνονταν καθυστερήσεις στις καταχωρήσεις τιμολογίων, στη διαχείριση τροφίμων δεν εκδίδονταν δελτία εξαγωγών, καταγράφηκαν υπερβάσεις σε εφημερίες και υπερωρίες, ενώ επί πέντε χρόνια δεν διεξάγονταν διαγωνισμοί για την προμήθεια ιατρικού υλικού!
 
«Βλέποντας τα οικονομικά στοιχεία μόλις ανέλαβα έπαθα κατάθλιψη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαρόπουλος, ο οποίος μαζί με τον αναπληρωτή διοικητή κ. Γιάννη Ντόκο που ήταν και εκείνος που συγκέντρωσε πλήθος οικονομικών στοιχείων και ερεύνησε όλες τις «μαύρες τρύπες» του Νοσοκομείου, έκαναν από κοινού πράξη το στόχο τους. Την εξυγίανση και την ορθολογική διαχείριση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων.
 
Αναδιοργάνωσαν τις διοικητικές υπηρεσίες, κάνοντας ανακατανομή του προσωπικού. Εφήρμοσαν τις κείμενες νομοθεσίες, σύναψαν σύμβαση με το ΙΚΑ για τον κύριο όγκο των ασθενών, καθώς το 52% αυτών είναι ασφαλισμένοι στο εν λόγω ταμείο. Ξεκίνησαν διαγωνισμούς για υλικά και μάλιστα πέτυχαν τις καλύτερες τιμές διαμορφώνοντας τις τιμές του Παρατηρητηρίου Τιμών! Διαχειρίστηκαν το μηχανισμό ελέγχου στις αποθήκες τροφίμων και ανέτρεψαν τη στάση της ντόπιας αγοράς, που μέχρι πρότινος ήταν εχθρική.
 
 
Ο κ. Ζαχαρόπουλος μιλώντας για τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και το θέμα του Τμήματος Χημειοθεραπειών σχολίασε πως οι δηλώσεις του είναι άστοχες και προκαλούν πανικό και συνέστησε στους καρκινοπαθείς να μην ανησυχούν καθώς η λειτουργία του Τμήματος θα συνεχιστεί. Τέλος έστειλε μήνυμα σε διευθυντές και προϊσταμένους τμημάτων πως αν και υπερασπίστηκε την αυτονομία του Νοσοκομείου Βόλου, εάν συνεχίσουν τις διάφορες πρακτικές που ακολουθούν τότε η απόφαση και η πρότασή του μπορεί να αλλαχθεί.

Επιστρέφει ο Καραμανλής να σώσει την Ελλάδα με λεφτά Ρώσων και Κινέζων!


«Ο Καραμανλής θα επιστρέψει σαν σωτήρας…»
Η φήμη σέρνεται σαν κουτσομπολιό από στόμα σε στόμα.
Θα επιστρέψει  λέει ο Καραμανλής και θα σώσει την Ελλάδα με λεφτά του Πούτιν και των Κινέζων.
Με τον Πούτιν-επιμένουν οι διαδόσεις-μιλάει καθημερινά σχεδόν.
Το ίδιο και με τους Κινέζους.
Μιλάει και με τον Μπερλουσκόνι για γκόμινες.
Η ιδέα ότι θα επιστρέψει μαζί με τον Αλογοσκούφη και τον Σουφλιά κάνει το σενάριο ακόμη πιο ανατριχιαστικό…

ΤΟ ΚΑΡΦΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΚΑΝΆΛΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!

Ο πατέρας του Αρτέμη Μάτσα έχει πεθάνει στο Νταχάου. Στην πραγματική του ζωή ήταν το άκρως αντίθετο από αυτό που ήταν στις ταινίες του. Λένε ότι επίτηδες ήθελε να παίζει αυτό το ρόλο για να τονίζει την κτηνωδία και την αναισχυντία του να είσαι συνεργάτης των Γερμανών (κάτι που δυστηχώς σήμερα κοντεύει να θεωρηθεί ως ...πατριοφροσύνη από τους κάθε λογής Μπουμπούκους και σία)!

ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΦΑΔ(Γ)ΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ TV ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ !

ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΦΙΔΑΚΗ Η ΦΑΓΑΚΗ
ΑΛΉΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΊ?

Μεταφορά ασθενούς με τη βοήθεια του Λιμενικού


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής μεταφέρθηκε χθες, από τη Σκιάθο στον Πλατανιά Μαγνησίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ" Ν. Σκιάθου 148, ένας αλλοδαπός άνδρας 30 ετών, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ!


Να είστε καλά... μας φτιάξατε την μέρα. Πίνουμε καφέ στα ΚΑΡΑΒΙΑ, 4 άτομα, σας διαβάζουμε από iphone, και έχουμε σκάσει στα γέλια... Μετά τα goobys και εφημερίδα. Αντε βρε και καναλάρχες
Υ.Γ. Γιατί δεν κάνετε και ιντερνετικο ραδιόγωνο σαν τον Pete

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΒΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΠΟΊΟΝ ΓΕΛΑΤΕ ΤΑ 4 ΑΤΟΜΑ?
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΉΣΕΤΕ ΔΙΌΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΙΡΑΧΤΉΚΑΤΕ. ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ?
ΓΙΑΤΊ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ?
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΧΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΕΣ ΑΡΧΙΔΑΡ@@Σ ΜΑΣ  ΚΟΛΟΓΛΥΦΤΗ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ !!!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΦΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ .ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΤΕ ΚΑΛΑ ;;; ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΚΟΙΤΑΧΤΗΚΑΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ;;; ΜΑΛΟΝ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΚΟΒΩ ....

ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ...


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΌΘΕΣΜΟΥ ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 28 -29 ΙΟΥΝΙΟΥ ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...

ΕΜΕΙΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΚΟΠΕΛΟΣΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΊΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ .ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΙ
ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΈΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΊΡΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΣ ΔΙΚΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ
http://efimerida-skopelos.blogspot.com/ 

Ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου ευχαριστεί όσους βοήθησαν στις εκπομπές της Μενεγάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία», αισθάνεται την ανάγκη την τιμή και την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια , όλους τους επαγγελματίες εκείνους που τόσο απλόχερα προσέφεραν πλήθος γευμάτων σε όλη την ομάδα της εκπομπής «Καφές με την Ελένη» της κ. Ελένης Μενεγάκη. Το τηλεοπτικό συνεργείο, το οποίο αριθμούσε περίπου 70 άτομα (με τους καλεσμένους), έφυγε από το νησί μας με τις καλύτερες εντυπώσεις φιλοξενίας.
Οι επαγγελματίες της Εστίασης του νησιού μας απέδειξαν για μία φορά ακόμη ότι αποτελούν τον σημαντικότερο μοχλό της Τουριστικής Οικονομίας. Οι συχνές επισημάνσεις όλων, τόσο εντός της εκπομπής – δημόσια αλλά και...... εκτός σε όλες τους τις αναφορές μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για το φαγητό αποδεικνύουν περίτρανα την τεράστια δυναμική των Ναξιακών προϊόντων αλλά και των υπηρεσιών των επαγγελματιών της Εστίασης.

Ειδικότερα λοιπόν:

* «ΜΕΖΕ-ΜΕΖΕ» : των αδελφών Σορώκου.
* «ΝΤΕΟΥΝΤΑΣ-ΚΙΒΩΤΟΣ» των αδελφών Πρωτονοταρίου.
* «ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ» Βασίλη Φλεριανού.
* «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» αδελφών Γιαννάκη.
* «ΣΠΙΤΙΚΟ» Γιώργου Βαθρακοκοίλη.
* «ΡΑΝΤΕΒΟΥ CATERING» Υιων Ευαγ. Παπαδόπουλου
* «ΣΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» Ειρήνης Μαιτού.
* «ΝΙΣΣΑΚΙ» Υιων Ανδρέα Παπαδόπουλου.
* «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» (ΠΛΑΚΑ) αδελφών Καραμανή.
* «ΓΟΡΓΟΝΑ-ΜΗΤΣΑΚΑΣ» Δημήτρη Καπρή
* «ΦΑΡΟΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ» Χίου Νικόλα.
* «WAFFLES HOUSE» Κωνσταντίνου-Χονδοματίδη

Επίσης το caféé “BOSSA NOVA” καθώς και το “CREAM & COFFEE” που επωμίστηκαν όλη την αναστάτωση των γυρισμάτων μία ολόκληρη εβδομάδα. Τέλος την ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΑΞΟΥ καθώς και τα τυροκομεία: ΑΔΕΛΦΩΝ ΠΙΤΤΑΡΑ & ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας οι οποίοι για άλλη μια φορά διαφήμισαν το νησί μας με τον καλύτερο τρόπο.

http://naxosfan.blogspot.com/2011/06/blog-post_7840.html 

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Συνέντευξη Ν.Λυγερού για το Καστελλόριζο 22/6/11

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Συνέντευξη Ν.Λυγερού για το Καστελλόριζο 22/6/11: "Δείτε το βίντεο.."

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 28 - 29 ΙΟΥΝΗ. ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ - ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ


 
Εργαζόμενες –Εργαζόμενοι –Νέοι και Νέες
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 28-29 ΙΟΥΝΗ
ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 10π.μ.
ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ ΣΤΥΛΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ 7μ.μ
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 10π.μ.

ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ –ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Όλοι και όλες στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία τις ημέρες συζήτησης στη βουλή του νέου αντιλαϊκού μνημονίου.
Να «νεκρώσουμε» εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια ,τα πάντα.
-Για να είναι μαζική καθολική η καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων και ισχυρό το μήνυμα μας σε πλουτοκρατία, κυβέρνηση και τρόικα.
-Για να είναι αυτή η απεργία αφετηρία ματαίωσης μέσα από τους αγώνες μας αυτών των βαρβάρων μέτρων ακόμα και αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί πιθανόν με άλλους πρόθυμους τα ψηφίσουν.
-Να μπούμε ορμητικά στον αγώνα για να φέρουμε πιο κοντά τη μέρα που θα απαλλαγούμε οριστικά από την ταξική εκμετάλλευση και την καταπίεση. Μόνο τότε θα σωθούμε και θα σωθεί ο τόπος οριστικά από χρεοκοπίες, κρίσεις, μνημόνια, δανειστές και την ανεργία.

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι
Οι εξελίξεις και ο χρόνος που γίνεται αυτή η 48ωρη απεργία –η μορφή και τα αιτήματα της - την καθιστούν μια από τις σημαντικότερες κινητοποιήσεις στη χώρα μας τις τελευταίες 10ετίες.
Η επιτυχία της θα είναι ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση:
-πως είμαστε αποφασισμένοι να μη συμβιβαστούμε με το εφιαλτικό μέλλον που φτιάχνουν για εμάς.
-πως θα έχουν απέναντι τους όχι ένα κίνημα χυλό, κίνημα «πλατείας», παθητικό και άβουλο, γενικά και αφηρημένα κάποιων αγανακτισμένων, αλλά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα οργανωμένο και δυνατό σε κάθε τόπο δουλειάς, στις γειτονιές και τα χωριά, ικανό να καθορίζει τις εξελίξεις υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.
Εργαζόμενες –Εργαζόμενοι

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ –ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΧΑΜΕΝΟ
Η κρίση είναι βαθιά και οξύνεται παραπέρα. Δεν είναι αποτέλεσμα κλεφτών και κακών διαχειριστών, δεν είναι κρίση χρέους. Αυτά είναι τα συμπτώματα δεν είναι η ασθένεια.
Είναι κρίση υπέρ-συσσώρευσης κεφαλαίων και υπερπαραγωγής. Είναι κρίση του καπιταλισμού. Είναι κρίση που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες. Για αυτό και η επίθεση στα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα δεν έχει τέλος.
Η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής έρχεται όλο και πιο πολύ σε σύγκρουση με τις λαϊκές ανάγκες. Συσσωρεύει τεράστια κεφάλαια που δυσκολεύονται να επενδυθούν και να αποδώσουν, παράγει τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων που δεν μπορούν να πουληθούν παρά το ότι οι λαϊκές ανάγκες δεν καλύπτονται.
Η διέξοδος από αυτήν προς όφελος του κεφαλαίου προϋποθέτει καταστροφή των περισσευμάτων, τσάκισμα των εργατικών καταχτήσεων και δικαιωμάτων, φτήνεμα της εργατικής δύναμης στο κατώτερο δυνατό σημείο, άγρια εκμετάλλευση και μαζική ανεργία.
Άλλη όμως είναι η διέξοδος υπέρ της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Προϋποθέτει αλλαγή συσχετισμών, εργατική εξουσία, λαϊκή οικονομία.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ
Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να πετάξουν από τα χεριά τους τις ξένες σημαίες και να απορρίψουν τα πλαστά διλήμματα. Το χρέος δε δημιουργήθηκε από και για την ευημερία του λαού. Το έλλειμμα στα δημοσία ταμεία και στις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών είναι τα τεραστία κέρδη στα θησαυροφυλάκια των καπιταλιστών. Επιδιώκουν να ανακόψουν, να παρεμποδίσουν θετικές διεργασίες που γίνονται στο λαό
Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑ - ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.
-Δεν παζαρεύουμε απλά την απόσυρση του μνημονίου. Παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές που γεννούν τα μνημόνια
-Δεν θέλουμε μόνο να φύγει το ΠΑΣΟΚ, να αλλάξει και πάλι ο διαχειριστής. Θέλουμε να τελειώνουμε με το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές τα συμφέροντα των οποίων διαχειρίζονται οι διάφοροι διαχειριστές
Όποιοι και να είναι οι διαχειριστές του καπιταλισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη ανθρωπινότερος δε γίνεται ο καπιταλισμός. Θα γίνεται όλο και πιο βάρβαρος απέναντι στα λαϊκά στρώματα.
Να μην πέσουμε στη παγίδα των Δημοψηφισμάτων. Πρόκειται για αποπροσανατολισμό, καρικατούρα δήθεν «άμεσης δημοκρατίας». Στην ουσία επιδιώκουν την αντιδραστικοποίηση του συστήματος και το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής με τη συμμετοχή του λαού.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας και κυρίως για όσους με την ψήφο τους και τη στάση τους ενίσχυαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τα κόμματα του ευρομονόδρομου.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ σε όλους και όλες που πίστεψαν και έδωσαν δύναμη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και στους μηχανισμούς τους στο συνδικαλιστικό κίνημα να κάνουν σήμερα το βήμα. Να συνταχθούμε στον κοινό αγώνα να ματαιώσουμε το γονάτισμα του λαού. Να χαράξουμε τη δική μας προοπτική.

-Πρέπει να μαζικοποιήσουμε, να συσπειρωθούμε στα συνδικάτα μας να τα μετατρέψουμε σε μετερίζια αγώνα, σε κάστρα αντίστασης απέναντι σε κάθε εργοδότη και συνολικά στους καπιταλιστές και το αστικό κράτος. Οργάνωση μαζικά όλων των εργαζομένων στα σωματεία. Βασικό μετερίζι οργάνωσης η συνέλευση των εργατοϋπαλλήλων στο εργοστάσιο, στην επιχείρηση, στο σωματείο.
-Ζωντανή καθημερινή δράση των εργατών μέσα από το σωματείο με λόγο και δράση μέσα από την συλλογική διαδικασία της γενικής συνέλευσης.
-Να πετάξουμε έξω από αυτά τους εργοδοτικούς, τους συμβιβασμένους, την εργατική αριστοκρατία που είναι σύμμαχος και δεξί χέρι του κεφαλαίου. Να αναδείξουμε στα συνδικάτα αγωνιστές τίμιους και αφοσιωμένους στα συμφέροντα της εργατικής τάξης.
-Να αποδυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και όλα τα κόμματα διαχειριστές των συμφερόντων του κεφαλαίου και υπερασπιστές των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και μηχανισμών, όπως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Να βελτιώσουμε τους συσχετισμούς υπέρ μας και σε βάρος τους.
-Στη δική τους προσπάθεια να ενωθούν όλοι μαζί για να περάσουν τα μέτρα, για να μας τα πάρουν όλα και για να μας γονατίσουν για 10ετιες, να χτίσουμε το δικό μας λαϊκό μέτωπο.
Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας δε μπορεί να καθορίζεται από τη θέληση των εκμεταλλευτών μας. Να αποκτήσουμε δύναμη, να επιβάλλουμε τα δίκια μας.

ΜΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Να δυναμώσουμε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) δυναμώνοντας έτσι την κοινή δράση όλων των λαϊκών στρωμάτων. Να δημιουργήσουμε παντού γερές βάσεις της συμμαχίας στον κλάδο, στη γειτονιά, με λαϊκές επιτροπές σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Αυτή η ενότητα και αυτή η συμμαχία είναι ωφέλιμη για την εργατική τάξη και το λαό μας και όχι αυτή που προσπαθεί το κεφάλαιο και τα κόμματα του να χτίσουν δήθεν για να σώσει την Ελλάδα
Ένα τέτοιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και μια τέτοια λαϊκή συμμαχία
-μπορεί να παρεμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα και να ανατρέψει όλους τους αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους και μέτρα .
-Να μην ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος και να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο που έχει γίνει με τη δουλειά μας και τον λυμαίνονται μια χούφτα παραγωγικά παράσιτα, μια χούφτα μονοπώλια και κεφαλαιοκράτες.
-Να τσακίσει το καταπιεστικό και αντιλαϊκό αστικό κράτος και να φτιάξει το κράτος των εργατών .

Μπορούμε! Γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.

48ωρη αποχή των δικηγόρων του ΒόλουΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου σε έκτακτη συνεδρίασή του την 24/6/2011, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την Τρίτη και Τετάρτη (28/6/2011 και 29/6/2011), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα οικονομικά μέτρα που πλήττουν ευθέως το δικηγόρο ως ελεύθερο επαγγελματία, με αποτέλεσμα να τον οδηγούν στην περιθωριοποίηση και στην απόγνωση, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν υπογραφεί ακόμη και σήμερα τα Προεδρικά Διατάγματα που έχουν σχέση με την «απελευθέρωση» του δικηγορικού λειτουργήματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ?

Παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το λιμάνι της Σκιάθου

Εκπόνησε μελέτη για τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, τις οποίες θα χρηματοδοτήσει το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου


Πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των ζημιών, την προστασία του λιμανιού της Σκιάθου και την αποσυμφόρηση της κίνησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παίρνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου.


Σε ευρεία σύσκεψη σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Αλεξόπουλου και Περιφερειακών Συμβούλων, παρέδωσε στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου μελέτη που εκπόνησαν μηχανικοί της Περιφέρειας για το λιμάνι της Σκιάθου.


«Βούληση της Περιφέρειας είναι να παρεμβαίνει με ταχύτητα, αποφασιστικότητα και – κυρίως – αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται. Πολύ περισσότερο αυτό ισχύει σε υποδομές που έχουν μεγάλη αναπτυξιακή σημασία ιδίως στα νησιά μας, τα οποία συνεισφέρουν τα μέγιστα στον τουρισμό και κατ’ επέκταση στην εθνική και την τοπική οικονομία», επισήμανε ο κ. Κώστας Αγοραστός.

ΛΙΜΑΝΙ ΣΚΙΑΘΟΥ
Όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη, η πρόσδεση των πλοίων γίνεται πλέον σε νέα θέση εντός του λιμανιού της Σκιάθου αλλά είναι απαραίτητο και άμεσα απαιτητό να γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες για την επισκευή και προστασία του λιμανιού ώστε να αποφευχθούν εικόνες παρόμοιες με αυτή του λιμανιού της Ραφήνας.


Η Διεύθυνση Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων συνέταξε σχετική τεχνική έκθεση και προϋπολογισμό εργασιών. Μετά από αυτοψία αρμόδιων μηχανικών της υπηρεσίας καθώς και της βιντεοσκόπησης από δύτες στο χώρο πρόσδεσης των σκαφών στο Λιμένα της Σκιάθου, και της διαπίστωσης των προβλημάτων και της επικινδυνότητας από την υποσκαφή, επιλέχθηκε, ως λύση του προβλήματος και μελλοντικής προστασίας του λιμανιού από τα πλοία που θα εξακολουθούν να προσεγγίζουν μετά την επισκευή, η λύση της γενικής κοιτόστρωσης με ύφαλη σκυροδέτηση, επεκτεινόμενη στο εσωτερικό του λιμένα σε ένα μήκος 30,00μ σαν πλάκα ποδός πλάτους 10,00μ από σκυρόδεμα C16/20 με αυξημένη περιεκτικότητα τσιμέντου.
Η δαπάνη των εργασιών ανέρχεται σε 120.000,00 ευρώ σύμφωνα και με τον προϋπολογισμό του έργου.
Τη δαπάνη θα καλύψει το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, ενώ την επίβλεψη θα κάνουν οι μηχανικοί της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΤΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΚΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΡΚΕΤ !

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι αδιαπραγμάτευτο!

Του Νάσιου Αποστόλου, επικεφαλή του νέου συνδυασμού ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ

Τις τελευταίες ημέρες διακινείται στην εμπορική μας αγορά μια εντελώς ανυπόστατη φήμη, που με φέρει να έχω δηλώσει την πρόθεσή μου ,εάν εκλεγεί ο νέος μας συνδυασμός στην διοίκηση του Εμπορικού μας Συλλόγου ,να έχουμε ανοιχτά τα καταστήματά μας συνεχώς, δηλαδή να έχουμε ένα απελευθερωμένο ωράριο όπως στην Αθήνα .Δηλαδή λένε ότι υποστηρίζω την άποψη να είμαστε ανοιχτά συνεχώς, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ακόμη και τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης, ακόμη και του Σαββάτου!...

Θέλω να διαβεβαιώσω τους συναδέλφους μου εμπόρους, ότι ουδέποτε υποστήριξα την άποψη αυτή, για τον απλούστατο λόγο ότι είμαι κάθετα αντίθετος !Τέτοιου είδους πρακτικές εξυπηρετούν ενδεχομένως τα ξένα πολυκαταστήματα, που θέλουν να είναι ανοιχτά συνεχώς, και όχι εμένα προσωπικά αλλά και τους μικρομεσαίους βολιώτες εμπόρους…

Τα καταστήματα στην πόλη μας είναι ικανοποιητικά ανοιχτά όσον αφορά το ωράριό τους και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας είναι εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας από την πλευρά των συμπολιτών μας. Το πρόβλημα δηλαδή ουσιαστικά είναι ότι ο κόσμος δεν διαθέτει πλέον χρήματα και όχι ότι τα καταστήματα δεν είναι ανοιχτά πολλές ώρες…

Ας μην ξεχνούμε επίσης την ιδιομορφία που παρουσιάζει η πόλη μας σε σύγκριση με τις μεγαλουπόλεις Στο Βόλο και οι αποστάσεις είναι μικρότερες και το κλίμα καθώς και η γεωγραφική της θέση διαφορετική σε σχέση ακόμη και με τις υπόλοιπες θεσσαλικές πρωτεύουσες.

Ο συνδυασμός μας, αποτελούμενος εξολοκλήρου από νέους υποψηφίους, ακόμη δε περισσότερο εντελώς υπερκομματικός, θα τηρήσει μέχρι τη λήξη της προεκλογικής περιόδου μια στάση ευπρέπειας, χωρίς να μπούμε στην διαδικασία της διασποράς ανυπόστατων φημών.

Τον τελευταίο μήνα γυρίσαμε την εμπορική μας αγορά, να γνωρίσουμε όλους τους συναδέλφους μας εμπόρους αφήνοντας τις προτάσεις του συνδυασμού μας για ανάκαμψη της εμπορικής μας αγοράς. Προτάσεις που συνεχώς δημοσιεύαμε και στον τοπικό μας Τύπο, πιστεύοντας ότι ζητούμε την ψήφο όχι γιατί είμαστε για πρώτη φορά υποψήφιοι, αλλά γιατί έχουμε αρκετές νέες ιδέες, προτάσεις, όλες εφαρμόσιμες και ζητούμε να κριθούμε από τους συναδέλφους μας για το πρόγραμμά μας και όχι για ανυπόστατες φήμες…
Γράφει: magnesianews.gr

Παροχή δωρεάν νομικών συμβουλών από το ΕπιμελητήριοΤο Επιμελητήριο Μαγνησίας, με γνώμονα τη στήριξη των μελών του, παρέχει από τον Απρίλιο του 2011 δωρεάν νομικές υπηρεσίες. Ειδικότερα, τα μέλη έχουν τη δυνατότητα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να απευθύνονται στους Νομικούς Συμβούλους Βασίλη Νιζάμη και Στέφανο Τσικελούδη, Δικηγόρους στον Άρειο Πάγο και να λαμβάνουν νομικές συμβουλές, αναφορικά με θέματα που αφορούν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.


Οι νομικές υπηρεσίες θα παρέχονται στο πρώτο όροφο του Επιμελητηρίου, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και ώρες 18.00΄ έως 20.00΄. Επίσης, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στο τηλέφωνο 24210 23766 (καθημερινά ώρες γραφείου).


ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ότι οι Νομικοί Σύμβουλοι του Επιμελητηρίου δεν υποκαθιστούν δικηγόρους, ούτε διεκπεραιώνουν δικηγορικές υποθέσεις, αλλά παρέχουν γενικές πληροφορίες και κατευθύνσεις στα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για τα ισχύοντα και για τους τρόπους επίλυσης των τυχόν προβλημάτων τους.
Γράφει: magnesianews.gr

Τέλος επιτηδεύματος: μαγαζάτορες, ξηλωθείτε 500 ευρώ "ξεκοπή" κάθε χρόνο!

Τέλος επιτηδεύματος: μαγαζάτορες, ξηλωθείτε 500 ευρώ "ξεκοπή" κάθε χρόνο!

500 ευρώ θα πληρώνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όλοι οι επαγγελματίες, ανεξαρτήτως εισοδήματος ή κερδών (400 στις υπόλοιπες πόλεις). Nαι γιατρέ μου κι εσένα πιάνει το χαράτσι, κι εσένα ασφαλιστή κι εσένα δικηγόρε κι εσένα αρχιτέκτονα. Και όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ισότητα !

Δείτε αναλυτικά και ....κρατηθείτε...


Άρθρο 31

Επιβολή τέλους επιτηδεύματος
1. Οι επιτηδευματίες και οι ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα, εφόσον τηρούν βιβλία Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., υποχρεούνται σε καταβολή ετήσιου τέλους επιτηδεύματος, το οποίο ορίζεται ως εξής:
α) Για τις επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) κατοίκους, σε τετρακόσια (400) ευρώ ετησίως,
β) Για επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από διακόσιες χιλιάδες (200.000) κατοίκους, σε πεντακόσια (500) ευρώ ετησίως,
Η περιοχή του νομού Αττικής λογίζεται ως μια πόλη καθώς και το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης.
2. Στις περιπτώσεις λειτουργίας υποκαταστημάτων, επιβάλλεται επιπλέον τέλος επιτηδεύματος τριακοσίων (300) ευρώ για κάθε υποκατάστημα.
Σε περίπτωση διακοπής της δραστηριότητας μέσα στη χρήση, το τέλος επιτηδεύματος περιορίζεται ανάλογα με τους μήνες λειτουργίας της επιχείρησης ή της άσκησης του επαγγέλματος. Χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δεκαπέντε (15) ημερών λογίζεται ως μήνας.

3. Εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις καταβολής του τέλους, εκτός εάν πρόκειται για τουριστικούς τόπους, οι εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν τη δραστηριότητα τους σε χωριά με πληθυσμό έως πεντακόσιους (500) κατοίκους και σε νησιά κάτω από τρεις χιλιάδες εκατό (3.100) κατοίκους.

Επίσης εξαιρούνται ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για τα πρώτα πέντε έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους, από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας.

ολόκληρο το νομοσχέδιο εδώ
taxalia

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ


Στις 25 Ιουνίου

1678: Η ενετή μαθηματικός Έλενα Κορνάρο Πισκόπια γίνεται η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει διδακτορικό δίπλωμα.

1822: Πέθανε ο Ε.Τ.Α. Χόφμαν, γερμανός παραμυθάς. («Καρυοθραύστης»)

1852: Γεννήθηκε ο Αντόνι Γκαουντί, ισπανός εκκεντρικός αρχιτέκτονας. Πιο χαρακτηριστικό δημιούργημά του, η εκκλησία «Λα Φαμίλια Σαγράδα», που βρίσκεται στη Βαρκελώνη.

1903: Γεννήθηκε ο Τζορτζ Όργουελ, άγγλος συγγραφέας, φιλολογικό ψευδώνυμο του Έρικ Άρθουρ Μπλερ. («Η φάρμα των ζώων», «1984»)

1925: Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος διαλύει το κοινοβούλιο και κηρύσσει τη βραχύβια δικτατορία του.

1936: Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ δίνει τον πρώτο διεθνή αγώνα της, με αντίπαλο την Τουρκία.

1950: Αρχίζει ο κορεατικός πόλεμος, με την εισβολή της Βορείου Κορέα στη Νότιο Κορέα.

1963: Γεννήθηκε ο Τζορτζ Μάικλ, βρετανός ποπ τραγουδιστής, κυπριακής καταγωγής, κατά κόσμο Γιώργος Κυριάκος Παναγιώτου.

1967: Ακούγεται για πρώτη φορά η μεγάλη επιτυχία των Beatles «All You Need Is Love», στα εγκαίνια του δορυφορικού προγράμματος του BBC.

1978: Πέθανε ο Γιώργος Κατσίμπαλης, λόγιος, μέλος της θρυλικής γενιάς του '30.

1984:Πέθανε ο Μισέλ Φουκό, γάλλος φιλόσοφος.

1991: Η Γιουγκοσλαβία διασπάται. Σλοβενία και Κροατία κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους.


Πηγή: sansimera.gr

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου