Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥΛΑΣ ΖΗΣΗ


ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥΛΑΣ ΖΗΣΗ...!!

Πτώση στη θάλασσα μέλους πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «ΑΛΚΥΟΝΗ» στο λιμάνι της Σκιάθου



Σήμερα στις 20.20, στο λιμάνι της Σκιάθου, κατά την διάρκεια φόρτωσης του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «ΑΛΚΥΟΝΗ» Ν.Π. 12000, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο του δρομολόγιο από Αλόννησο για Σκόπελο – Σκιάθο – Βόλο, μέλος του πληρώματος, 44 ετών, που βρισκόταν επί του κεντρικό καταπέλτη, γλίστρησε και έπεσε στην θάλασσα.
Άμεσα από το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου ενημερώθηκε ο Πλοίαρχος του πλοίου για την διακοπή της λειτουργίας των κύριων μηχανών, ενώ παράλληλα απέπλευσε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο και περισυνέλεξε σώο στον 44χρονο.
Στην συνέχεια ο ανωτέρω διεκομίσθει στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου διαπιστώθηκε πιθανή εξάρθρωση του αριστερού του ώμου και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο του Βόλου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, με το ίδιο πλοίο.
Το «ΑΛΚΥΟΝΗ» απέπλευσε στις 21.32 αντί της προγραμματισμένης 20.20, με 57 επιβάτες, για το λιμάνι του Βόλου.

ΑΥΤΗ ΑΠΕΡΓΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ !!!!


1 Βασιλούδη Ιωάννα Χρήστος
2
28 & 29 Ιουνίου
2 Εγγλέζος Σπυρίδων Αντώνιος
2
28 & 29 Ιουνίου
3 Γούλας Γεώργιος Βασίλειος
1
29 Ιουνίου
4 Κρασσάς Ευάγγελος ημήτριος
2
28 & 29 Ιουνίου
5 Παχής Κωνσταντίνος Παντελής
2
28 & 29 Ιουνίου
6
Προβιά Αγγελική Απόστολος
1
28 Ιουνίου
7 Σλάβη Ειρήνη Κλέων
1
29 Ιουνίου
ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ

ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΏΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΧΟΥ?


ΧΟ Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε στην εταιρεία Α. ΡΟΡΟΣ – Μ. ΦΑ)ΑΚΗΣ Ο.Ε. Άδεια Λειτουργίας Μουσικών οργάνων και
συσκευών αναπαραγωγής ήχου στο κατάστημα Σνακ-Μπαρ (με παρασκευαστήριο)
ΑρχείοΛήψη Αρχείου
ΡΕ ΣΙΓΟΥΡΑ?

Η διατροφική αξία του καρπουζιού

Καταναλώστε άφοβα!

To καρπούζι είναι αδιαμφισβήτητα το φρούτο του καλοκαιριού που μας προσφέρει γλυκιά και δροσερή γεύση και μπορεί να καταναλωθεί ως σνακ αλλά και ως ελαφρύτερο γεύμα. Επίσης, λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε νερό (90%) συνιστά ιδανικό τρόπο ενυδάτωσης.

Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το αγγούρι και την κολοκύθα και έχει χώρα προέλευσης την Αφρική. Μάλιστα λέγεται ότι οι Αιγύπτιοι καλλιεργούσαν καρπούζια 5.000 χρόνια πριν!

Όλα τα μέρη του καρπουζιού είναι καταναλώσιμα, ακόμα και τα εσωτερικά σπόρια, τα οποία μάλιστα έχουν θρεπτική αξία. Είναι καλές πηγές πρωτεΐνης και λιπαρών, καθώς περιέχουν και φυτικές ίνες. Θα συμβουλεύαμε λοιπόν να καταναλώνετε και τα σπόρια μαζί με τον καρπό. Στον αραβικό κόσμο τα σπόρια του καρπουζιού αλατισμένα και ψημένα αποτελούν ένα υγιεινό σνακ.

Το καρπούζι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται καροτενοειδή και κυρίως σε ένα καροτενοειδές που ονομάζεται λυκοπένιο και βρίσκεται και στις ντομάτες. Μελέτες έχουν δείξει ότι διατροφή πλούσια σε λυκοπένιο έχει προστατευτική δράση από καρκίνο του προστάτη αλλά και της στοματικής κοιλότητας.

Θρεπτική Αξία Καρπουζιού ανά 100γρ

Νερό: 91,45
Ενέργεια σε kcal: 30
Πρωτεΐνη σε γρ: 0,61
Υδατάνθρακες σε γρ: 7,55
Λιπαρά σε γρ: 0,15
Λυκοπένιο σε mcg:4532

Τρόποι κατανάλωσης καρπουζιού

Σε μια φρουτοσαλάτα μαζί με άλλα φρούτα
Ως φυσικό φρουτοχυμό μαζί με βερίκοκα, ροδάκινο και πεπόνι
Ως ελαφρύ βραδινό γεύμα με 30γρ φέτα και 2 φρυγανιές
Ως ελαφρύ βραδινό γεύμα με μια μπάρα δημητριακών

Συμπερασματικά θα ήταν καλό να συμπεριλάβετε το καρπούζι στη διατροφή σας, παραβλέποντας τους μύθους που ενδεχομένως έχουν φτάσει στα αυτιά σας ότι το καρπούζι παχαίνει ή το καρπούζι έχει πολλή ζάχαρη. Απεναντίας, τα οφέλη που έχετε καταναλώνοντας 300γρ καρπούζι ημερησίως (ίσο με ένα μπολ) είναι μεγάλα και οι επιπτώσεις του στη σιλουέτα σας μικρές.

Πηγή: iatronet.gr

Επιστολή των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών για την κατάλυση του Ασύλου στο ΕΜΜ


Η καταπάτηση του Ασύλου από μια κυβέρνηση που ποτέ δε το σεβάστηκε αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να το καταργήσει είναι ένα ακόμα επεισόδιο στη συνεχιζόμενη φασιστικοποίηση όπως τη ζήσαμε τις τελευταίες μέρες.
Επιστολή των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών για την κατάλυση του Ασύλου στο ΕΜΜΕ

Επιστολές προς τον δοσίλογο πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου απέστειλαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με εντολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο πανεπιστημιακό άσυλο στο ΕΜΜΕ με σκοπό να ρίξουν χημικά και να σπάσουν κεφάλια διαδηλωτών που κατέφυγαν εκεί μετά το όργιο καταστολής και αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας.
Όπως αναφέρει η επιστολή «Η ενέργεια αυτή, μαζί με τα γενικότερα φαινόμενα της έντασης που διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, με την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών συνιστούν κατάφωρη παραβίαση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Τα τελευταία γεγονότα εντείνουν την ανησυχία της πανεπιστημιακής κοινότητας για την αφόρητη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πλέον η ελληνική κοινωνία και, κυρίως, η νεολαία μας».
Η καταπάτηση του Ασύλου από μια κυβέρνηση που ποτέ δε το σεβάστηκε αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να το καταργήσει είναι ένα ακόμα επεισόδιο στη συνεχιζόμενη φασιστικοποίηση όπως τη ζήσαμε τις τελευταίες μέρες.

ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΣ


ΓΕΩΡΓΟ ΜΑΖΕΨΕΤΕ  ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ,ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ,ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΕ ΠΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΙΜΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ 
ΛΟΙΠΟΝ ΓΕΩΡΓΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΕ ΚΑΡΙΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΣ ΒΑΛΤΟΥ ΚΑΜΙΑ ΦΩΝΗ ΝΑ ΑΦΗΣΙ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΙΣ ΤΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΊ ΤΟΥ Η ΔΕΥΑΣ
ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΝΕΥΡΙΆΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΡΚΕΤΑ

ΠΡΟΣ ΦΑΓΑΔΑΚΗ Η ΦΙΔΆΚΙ Η ΑΡΤΕΜΗ ΜΑΤΣΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟ ΑΡΧΊΣΑΜΕ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΝ Η ΣΕ ΚΑΤΕΚΡΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΚΑΝΆΛΙ ?
ΡΕ ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΛΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΟ 


ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΣ?
ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΡΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Προσπάθεια για την προώθηση επενδύσεων



Συνάντηση Απ. Παπατόλια με τη διευθύντρια Δασών






Συνάντηση με την διευθύντρια Δασών κ. Λέλα Δημητρακοπούλου πραγματοποίησε χθες ο επικεφαλής της «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» Απόστολος Παπατόλιας προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις προτεραιότητες των δασικών υπηρεσιών στο νομό Μαγνησίας.


Στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της αειφορικής διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων της περιοχής, καθώς και της επίσπευσης των διοικητικών διαδικασιών για τον χαρακτηρισμό των δασικών περιοχών, ώστε να δημιουργείται ασφάλεια στους κάθε λογής επενδυτές σε σχέση με τον δασικό ή μη χαρακτήρα μιας έκτασης .

Η συνέχεια στη διοικητική δράση και η καθαρή στάση των δασικών υπηρεσιών αποτελούν βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος σε περιόδους αναπτυξιακής αναιμίας΄΄ δήλωσε ο Απόστολος Παπατόλιας.


Από την πλευρά της η κ. Δημητρακοπούλου τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κωδικοποίηση των διοικητικών σταδίων που αφορούν στη διευθέτηση των δασικών υποθέσεων, ώστε να γνωρίζει ο πολίτης εκ των προτέρων όλα τα βήματα που απαιτούνται στις συναλλαγές του με τις δασικές υπηρεσίες, σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και ουσιαστικής ενημέρωσης. Η κυρία Δημητρακοπούλου ανέφερε ότι έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα για την επιτάχυνση της εκδίκασης των αντιρρήσεων στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων ,μέχρι πρότινος όπου εκκρεμούσαν υποθέσεις από το 2003. Σε ό, τι αφορά τον προγραμματισμό της τουριστικής επένδυσης στο Σωρό, ο κ. Παπατόλιας ενημερώθηκε ότι η εκκρεμότητα στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή για τον χαρακτηρισμό ως δασικών 163 στρεμμάτων σε σύνολο 731 στρεμμάτων, δεν ανατρέπει σε καμία περίπτωση τα επενδυτικά σχέδια, προκαλώντας απλώς την ανάγκη προσαρμογής τους ως προς το αμφισβητούμενο τμήμα.

Η κ. Δημητρακοπούλου αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες της Διεύθυνσης Δασών για την εξυπηρέτηση των «πράσινων επενδύσεων» στο νομό (εγκατάσταση αιολικών πάρκων στον Αλμυρό, αλλά και φωτοβολταϊκών στην υπόλοιπη Μαγνησία) στο πλαίσιο της κείμενης δασικής νομοθεσίας , τονίζοντας παράλληλα ότι η έλλειψη του προσωπικού αποτελεί σημαντικό εμπόδιο τόσο για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών δασικής προστασίας όσο και για τον αποτελεσματικό έλεγχο όλων των δραστηριοτήτων υλοτόμησης, που αναπόφευκτα θα αυξηθούν, εξ αιτίας της αύξησης της εμπορικής τιμής της πρώτης ύλης.


Τέλος, ο κ. Παπατόλιας ενημερώθηκε ότι στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα θεωρηθεί ο δασικός χάρτης του πρώην Δήμου Βόλου, ο οποίος και θα αναρτηθεί μέχρι το τέλος του θέρους, ώστε να ακολουθήσει στην συνέχεια η διαδικασία της υποβολής ενστάσεων.

Μπιλιέτα για πρόστιμα στους δημότες

Μπιλιέτα για πρόστιμα στους δημότες
Θερινός «μποναμάς» ετοιμάζεται για τους Βολιώτες τις επόμενες ημέρες από το Δήμο Βόλου με αποστολή σημειωμάτων για πληρωμή των βεβαιωμένων οφειλών από παραβάσεις του ΚΟΚ, αλλά και της νέας ρύθμισης που αφορά στην καταβολή κύριας οφειλής και προστίμων τρίτων προς τους Δήμους, σύμφωνα με εγκύκλιο που ήλθε πριν μια εβδομάδα από το Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να εγκριθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που συγκαλείται τη Δευτέρα 11 Ιουλίου.
Ειδικότερα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ετοιμάζονται ν’ αποσταλούν περίπου 3.000 σημειώματα ΤΑΠ (τέλος ακίνητης περιουσίας) για τις οφειλές του 2011. Επίσης ετοιμάζεται η αποστολή σημειωμάτων σε πολίτες για παραβάσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που έχει βεβαιώσει η δημοτική αστυνομία και η Τροχαία. Τα στοιχεία των παραβατών ελήφθησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Τέλος στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να έλθει προς έγκριση η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που έρχεται για πολλοστή φορά να ρυθμίσει τις οφειλές και τα πρόστιμα τρίτων προς του Δήμους. Σημειώνεται ότι ο Δήμος έχει να λάβει 3,6 εκ. ευρώ μόνο από οφειλές του τέλους. Το ποσό αφορά μόνο στα βεβαιωμένα τέλη, ενώ αποκαλύφθηκε ότι για χρόνια ολόκληρα πρώην ΟΤΑ δεν προχωρούσαν σε βεβαιώσεις.
Με αυτή την εγκύκλιο δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται κατόπιν αιτήσεως του υποχρέου οι εξής οφειλές προς τους Δήμους, εξαιρουμένων των προστίμων αυθαίρετων κατασκευών:
1. Πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν από 1.9.2009 και μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον έχει καταβληθεί μέχρι την υποβολή της αιτήσεως εκ μέρους του υπόχρεου ποσό ίσο με το τριάντα της εκατό του συνόλου αυτών.
2. Πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον μέρος ή το σύνολο αυτών είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση του άρθρου 66 του Ν.3801/2009 κι έχει καταβληθεί το τριάντα τοις εκατό της ρυθμισθείσας οφειλής.
3. Πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον μέρος ή το σύνολο αυτών είχαν τύχει διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής κατά το άρθρο 170 του Ν.3463/2006 και έχει καταβληθεί το 30% του διακανονισθέντος ποσού.
taxydomos

S.O.S. “Θα καούμε!”


Ακόμα βρέχει, τα χόρτα φουντώνουν και με το που θα αλλάξει ο καιρός και ξεραθούν θα γίνουν “προσάναμμα” για χιλιάδες πυρκαγιές... Αυτή την απλή παρατήρηση κάνουν απλοί πυροσβέστες και κάτοικοι όλων των περιοχών της Ελλάδας, όμως φαίνεται κανείς δεν ακούει...

Το Μνημόνιο “χτύπησε” και το έμψυχο και το άψυχο υλικό της Πυροσβεστικής και όλα δείχνουν ότι εθελοντές και πυροσβέστες φέτος ... θα πάνε ξυπόλυτοι σε καιόμενα αγκάθια!

Οι αριθμοί από μόνοι τους αρκούν για να “τρομάξουν”




Από τα 32 αεροπλάνα όλων των τύπων ήδη τα 4 έχουν βγει off και ουσιαστικά “σκυλεύονται” για ανταλλακτικά.

Όπως όλα δείχνουν ως τώρα με τιτάνιες προσπάθειες οι τεχνικοί θα μπορέσουν να έχουν ετοιμοπόλεμα μόνο 13 “Καναντέρ”, τα αεροπλάνα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε επιχειρήσεις τύπου καμικάζι ενάντια στις φλόγες. Μόνο που αυτά τα αεροπλάνα φέτος κλείνουν 30 χρόνια ζωής και κάποιοι φαίνεται στέλνουν σε επιχειρήσεις “αυτοκτονίας” αυτούς τους πιλότους, αλλά και 'κεινους που πετούν με τα “μουσειακά” ψεκαστικά.



Τα νεότερα CL-415 και τα CL-215 δεν φτάνουν. Πάλι θα βγούμε στη... ζητιανιά για δανεικά αεροπλάνα από Ιταλία, Τουρκία κλπ, όταν η χώρα θα έχει μισοκαεί;

Ήδη μέσα σε μια βδομάδα είχαμε 194 πυρκαγιές (με βροχές στη μισή Ελλάδα), όμως η Πυροσβεστική και να ήθελε να έχει εικόνα δεν μπορεί γιατί έχει... ξεμείνει και από ελικόπτερα. Δεν είναι μόνο οι έμπειροι πιλότοι που στάλθηκαν ... στο Λιμάνι (!) σε πλωτά μέσα (!), αλλά και τα ίδια τα ελικόπτερα που μένουν στο έδαφος λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων.

Τα “κινητά στρατηγεία” με υπερσύγχρονα μέσα που καλώς αγοράστηκαν το 2004 δεν λειτούργησαν ποτέ αφού ... δεν έχει γίνει διαγωνισμός συντήρησης και σε λίγο θα μάθουμε ότι κάπου “σαπίζουν”.

Τα δυο Super Puma που μεταφέρουν ομάδες της ΕΜΑΚ στην καρδιά μιας καταστροφής είναι ουσιαστικά ... ένα αφού το άλλο παραμένει καθηλωμένο απ' το 2008!

Τα δυο “βαριά” και τα τρία “ελαφρά” ελικόπτερα της Π.Υ. ουσιαστικά δεν θα έπρεπε να πετούν, οι πιλότοι βάζουν το “κεφάλι στον ντορβά” αφού ουσιαστικά μετά το κλείσιμο της Ολυμπιακής δεν βάζει κανείς την υπογραφή του στη συντήρησή τους.

Πάλι θα αναζητηθεί η λύση στα ιδιωτικά ελικόπτερα που είναι μεν αποτελεσματικά αλλά κοστίζουν 20 εκατομμύρια; Αύριο μπαίνει ο Ιούλιος και δυστυχώς υπάρχουν ακόμη μόνο ερωτήματα, απαντήσεις όχι!
newsit

Αγαπητές μου κουφάλες, αγαπητοί μου προδότες και προδότισσες, φίλτατα ρεμάλια, και ξεπουλημένα τομάρια, προσφιλείς μου λεχρίτες και λεχρίτισσες,

 

11.000.000 κατάρες!


Αγαπητές μου κουφάλες, αγαπητοί μου προδότες και προδότισσες, φίλτατα ρεμάλια, και ξεπουλημένα τομάρια, προσφιλείς μου λεχρίτες και λεχρίτισσες, υπνωτισμένοι ακόμα από τα μαγικά λόγια του Μπενίτο, και κάτω από την ευφορία της ευόδωσης του σχεδίου «Σωτηρία της Πατρίδας», έχετε συνειδητοποιήσει τι πρόκειται να συμβεί απ’ εδώ και στο εξής;
Τίποτε απ’ όσα φανταστήκατε ανόητοι τιποτένιοι μου!
Τα spreads θα συνεχίζουν τα ανεβαίνουν και τα κρατικά δοβλέτια θα παραμείνουν στα αζήτητα.
Μπορεί την προδοσία να την αγάπησαν πολλοί, τον προδότη όμως κανείς!
Και σεις είστε προδότες και με τη βούλα, άρα άχρηστοι πλέον, άρα χαρτιά καμένα!
Ξέρετε μόνο τι πετύχατε; Να στενέψετε ακόμα περισσότερο τους βαθμούς της μετακίνησης και ελευθερίας σας, και να στρέψετε 11.000.000 κόσμο εναντίον σας.
Ξέρετε τι μπορούν να πετύχουν 11.000.000 κατάρες;
11.000.000 καρφιά;
Ούτε να το σκέφτομαι δεν τολμώ! Κρίμα, τα παιδιά...
Πηγή

Συγκέντρωση aλληλεγγύης στους συλληφθέντες


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της χθεσινής απεργιακής διαδήλωσης.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της χθεσινής απεργιακής διαδήλωσης

Η κρατική τρομοκρατία δεν μας φοβίζει! Μας εξοργίζει! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Όλοι/ες στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων στις 11 το πρωί!
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1313816 

Μεταφορά ασθενούς απο την ΣΚΙΑΘΟ.



Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ, μεταφέρθηκε σήμερα, από το λιμενίσκο Κουκουναριών ν. Σκιάθου στο λιμάνι Πλατανιά Μαγνησίας, με το Ε/Γ-ΤΡ «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» Ν. Σκιάθου 143, 79χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

ΣΗΜΕΡΑ Ο BLOGGER ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙΤΛΟΥΣ! ΤΥΧΑΙΟ;;; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ....


Ζημιές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο

ΣΗΜΕΡΑ Ο BLOGGER ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙΤΛΟΥΣ! ΤΥΧΑΙΟ;;; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ....

Οι δανειολήπτες του Βόλου οργανώνονται

Εγκαίνια των γραφείων της «Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών»

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου και ώρα 20:00 στην οδό Κ. Καρτάλη 199Γ στο Βόλο θα γίνουν τα εγκαίνια του ισόγειου καταστήματος της καταναλωτικής οργάνωσης «Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών» .

Στόχος του είναι η ενασχόληση με την επιστροφή εξόδων φακέλου μέσω ομαδικών αγωγών κατά των τραπεζών μετά νομολογία που μόνο η κίνηση έχει βγάλει σ' όλη τη χώρα, με τα αιτήματα δανειοληπτών για υπαγωγή στο Ν.3869/2010 για απαλλαγή και ρύθμιση του υπολοίπου των χρεών των δανειοληπτών καθώς και με καταγγελίες.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταλανωτών Ελλάδος Γιώργος Λεχουρίτης και ο Πρόεδρος Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών Γιώργος Μπαρτζώκης.
newbeast

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΟΥΣΤ

Όχι. ΣΗΜΕΡΑ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΧΤΥΠΙΜΕΝΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

real.gr - ΕΦΟΔΟΣ ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Για «σκληρή καταστολή» κάνουν λόγο τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/06/blog-post_3185.html#more

Για «σκληρή καταστολή» κάνουν λόγο τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚΤην επιστολή υπογράφουν Δημήτρης Σακελλάρης, Θέμης Τζήμας και Αντώνης Ελευθεριάδης

Για «σκληρή καταστολή» που «ξεπερνά κάθε όριο» έκαναν λόγο με επιστολή τους τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, αναφερόμενοι στις σημερινές συγκρούσεις αστυνομίας και πολιτών στο Σύνταγμα. Οι υπογράφοντες καταγγέλλουν επίσης την «νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και του Μεσοπροθέσμου».


«Σύντροφε Γραμματέα, Εξοργισμένοι βιώνουμε σε προσωπικό επίπεδο, και παρακολουθούμε τις δύο τελευταίες ημέρες την άγρια και βάρβαρη κατασταλτική πολιτική που η ΕΛΑΣ υλοποιεί, εις βάρος ειρηνικών στη συντριπτική τους πλειοψηφία διαδηλωτών, με αφορμή έναν ελάχιστο αριθμό κουκουλοφόρων. Σκληρή καταστολή είχε επιλεγεί και καταγγελθεί και σε προηγούμενες συγκεντρώσεις. Ωστόσο σήμερα ξεπερνά κάθε όριο και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημοκρατική ομαλότητα και παραβιάζοντας και τα πλέον στοιχειώδη δικαιώματα. Έχουμε επανειλημμένα αντιταχθεί στην εφαρμοζόμενη, νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου. Ξέρουμε επίσης ότι τέτοιες συνταγές πουθενά στον κόσμο δεν εφαρμόστηκαν σε συνθήκες δημοκρατικής ομαλότητας. Σας τονίζουμε ωστόσο, προκειμένου να το μεταφέρετε και στους αρμοδίους υπουργούς και στον πρωθυπουργό, ότι συνιστά επικίνδυνη πλάνη η άποψη ότι η κυβερνητική πολιτική θα μπορέσει να στηριχθεί στη βάση μιας βίαιης κατασταλτικής δράσης που θα εξοντώσει το λαϊκό κίνημα. Η άγρια καταστολή πρέπει να πάψει άμεσα και η νεοφιλελεύθερη πολιτική να ανατραπεί. Η ευθύνη που σας βαραίνει είναι ιστορική και πρέπει να σταθείτε αντάξιοι αυτής. Οι υπογράφοντες, Δημήτρης Σακελλάρης , μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θέμης Τζήμας, μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Αντώνης Ελευθεριάδης, μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ».
newsbeast

Ντροπή σας





Συντονιστείτε στο web zougla radio

Παρακρατικοί σε αγαστή συνεργασία με αστυνομικούς των ΜΑΤ, κρατώντας λοστάρια και φορώντας μάσκες, συνέδραμαν τους ένστολους στη σύλληψη του στελέχους της οργάνωσης ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σ. Καυκαλά, στο Σύνταγμα.

Αν και οι μπάτσοι, συντροφιά με τους παρακρατικούς, αντίκριζαν έναν 65χρονο άνθρωπο, συμπεριφέρθηκαν με απίστευτη βιαιότητα, σέρνοντάς τον έως το ορμητήριό τους, στη Βουλή.

Παρακολουθώντας καρέ καρέ το video που ακολουθεί, ο παρατηρητής αντιλαμβάνεται την άμεση σχέση των παρακρατικών με τους αστυνομικούς. Οι παρακρατικοί συμπεριφέρονται ως «μπαχαλάκηδες» που λαμβάνουν μέρος στα επεισόδια. Ένας από αυτούς κρατά σιδερένιο λοστό.



Μετά τον εντοπισμό και σύλληψη του Καυκαλά, οι άνδρες των ΜΑΤ συζητούν με τους παρακρατικούς. Στη συνέχεια, τους προστατεύουν και τους οδηγούν προς τη Βουλή. Δύο λεπτά αργότερα, οι ίδιοι οι άνδρες των ΜΑΤ ανοίγουν το κιγκλίδωμα και προσφέρουν καταφύγιο στους παρακρατικούς εντός του φυλασσόμενου χώρου στη δεξιά πλευρά του Αγνώστου Στρατιώτη. Πίσω τους ακριβώς δύο άνδρες των ΜΑΤ σέρνουν τον Σ. Καυκαλά και τον οδηγούν επίσης πίσω από τα κιγκλιδώματα. Ο παρατηρητής παρακολουθεί τους παρακρατικούς να συζητούν φιλικότατα με τους αστυνομικούς.



Αυτό είναι το αποκαλυπτικό video που αποδεικνύει το πώς έδρασαν το τελευταίο 48ωρο οι παρακρατικοί, φορώντας κουκούλες, στην πλατεία Συντάγματος. Επιβεβαιώνει, δε, με τον πλέον σαφή τρόπο εκείνους που κατήγγειλαν εξαρχής το πώς συνεργάστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, με παρακρατικούς σε διατεταγμένη υπηρεσία.


"ξυπνάτε δε θα χετε να φατε"


Έγινε συνέλευση στο Μοναστηράκι και αποφασίστηκε πορεία προς Θησείο-Γκάζι. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη κόσμος χειροκροτά από μπαλκόνια και πολλοί σηκώνονται και την ακολουθούν. Σύνθημα "ξυπνάτε δε θα χετε να φατε"

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ξεκινάμε Ανένδοτο αγώνα κατά της χούντας Παπανδρέου


http://olympia.gr


Κανένα έλεος στους πωλητές της πατρίδας μας. Κανένα…
http://kostasxan.blogspot.com.
Μετά και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που εξασφαλίζει την μακροπρόθεσμη υποδούλωση της χώρας, έπεσαν οι μάσκες. Ξεκαθάρισε το τοπίο και ξεχώρισε η ήρα από το σιτάρι. Ο κάθε κατεργάρης στην πάγκο του (βλ. βουλευτές, υπουργούς και παράκεντρα εξουσίας), αντιμέτωπος με τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες.
Η στάση και η θέληση των Ελλήνων βουλευτών ήταν απολύτως σαφής και οριζοντίως και καθέτως αντίθετη στον ενταφιασμό της χώρας από μία συμμορία ανήθικων πολιτικών, που προτίμησαν να υποκύψουν σε εκβιασμούς (τι «έγραψε» άραγε το βαλιτσάκι της ΕΥΠ, πέρα από τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες;) και να καταδικάσουν έναν ολόκληρο λαό στην ανέχεια και την μετατροπή της χώρας σε μπανανία και χώρο διάθεσης των πάντων, στο όνομα της αποπληρωμής ενός χρέους που ποτέ δεν ερευνήθηκε, ποτέ δεν γνωστοποιήθηκε και για το οποίο ποτέ δεν ρωτήθηκε ο καλοπληρωτής λαός εάν επιθυμεί να το πληρώσει…
Από σήμερα, οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πως η χώρα τους κυβερνάται από μία πολιτική – οικονομική δικτατορία, πως οι αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον παίρνονται αλλού και τέλος, πως οι πολίτες μετατρέπονται σε απλούς αριθμούς που θα ελέγχονται στατιστικά…!
Από σήμερα, υποχρέωση του κάθε Έλληνα είναι να αντιδράσει και να ρίξει την χούντα του Παπανδρέου, να οδηγήσει στην Δικαιοσύνη και στο εδώλιο του κατηγορουμένου όλους όσους συμμετείχαν στην πώληση της πατρίδας μας, της Ελλάδας.
Η χούντα Παπανδρέου θα γνωρίσει την τραγικότητα της μοίρας που επεφύλαξε για την Ελλάδα. Και δεν θα υπάρχουν αιτιολογικά, κανένα, και για όσους συνείργησαν για την στήριξη και παράνομη παραμονή της στην εξουσία (βλ. αξιωματικούς της Αστυνομίας, άνδρες των ΜΑΤ, δικαστές και δημ. Υπαλλήλους που θα τρέξουν να προσεταιρισθούν στο καθεστώς Παπανδρέου). Οποιαδήποτε μελλοντική δήλωση των υπευθύνων πως δεν γνώριζαν, πως τους κορόιδεψαν, πως δεν ήξεραν… δεν θα αποτελεί δικαιολογία για το χάος στο οποίο ρίχνουν την χώρα…
Η τιμωρία του λαού θα είναι σκληρή και παραδειγματική απέναντι σε όσους τόλμησαν να τον μετατρέψουν σε εμπόρευμα προς πώληση στα παζάρια του διεθνισμού προς όφελος των τραπεζιτών. Από δω και στο εξής θα καταγράφονται συμπεριφορές και πρόσωπα, που ενέργησαν ή θα ενεργούν ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών.
Κανένα έλεος στους πωλητές της πατρίδας μας. Κανένα…

Είδομεν τό φώς τό αληθινόν, ελάβομεν Πνεύμα επουράνιον, εύρομεν Πίστιν αληθή, αδιαίρετον Τριάδα προσκυνούντες, ...


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΨΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΙΚΗΣ 
ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ 

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑΝ 1500 ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ?

ΑρχείοΛήψη ΑρχείουΝερό εμφιαλωμένο 0,5lit 1500τεμ.*

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ! Σε γενική επιφυλακή εδώ και λίγα λεπτά η αστυνομία!

Η ηγεσία του υπουργείου Δ. Τάξης αποφάσισε να θέσει σε γενική επιφυλακή το προσωπικό της αστυνομίας.Σύμφωνα με πληροφορίες μας αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: πρώτον γιατί έχουν αποφασίσει να «καθαρίσουν» την πλατεία από τους διαδηλωτές με κάθε τρόπο και....
δεύτερον είναι ορατώς ο κίνδυνος να ξαναζήσει η Αθήνα στιγμές σαν αυτές που έζησε με τα… Δεκεμβριανά του 2008 μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

http://www.kentrinews.gr

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ, ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.

BLOG VOLIOTAKI ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ 4

VOLIOTAKI-α... ΖΟΥΜΕ ΗΡΩΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ, ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ 
ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ...!!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 
ΒΑΡΑΕΙ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ...!!

Τίποτα δεν έχει τελειώσει, ο αγώνας συνεχίζεται!

 Εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες

Το διήμερο 28-29 Ιουνίου 2011 θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένο στη νεοελληνική ιστορία, πλάι στο Πολυτεχνείο, τα Ιουλιανά, τα Δεκεμβριανά του 1944.

Τις μέρες αυτές, η πιο αντιδραστική κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο ελληνικός λαός, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στρατευμένη ωμά στα συμφέροντα του κεφαλαίου, των τραπεζών και των πολυεθνικών, της ΕΕ και του ΔΝΤ, επιχειρεί να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό του νόμο. Σαν να μην έφταναν το μνημόνιο και ο ορυμαγδός των αντιλαϊκών μέτρων του περασμένου 18μηνου, σαν να μην έφτανε ο χορός των δις. που πρόσφεραν για να ξεδιψάσει η ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη, ετοιμάζονται να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονες Ιφιγένειες για να σωθούν το ευρώ, οι τράπεζες, οι πολυεθνικές, η μηχανή της αγοράς.

Απέναντί τους βρέθηκαν, σήμερα, την πρώτη μέρα της συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου και της 48ωρης Απεργίας, εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί, εργαζόμενοι, νέοι, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και ιδιαίτερα στην Πλατεία Συντάγματος, με μια φωνή: «Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει!», «Ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά», «Οργή λαού εξέγερση παντού, να διώξουμε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ».

Η κυβέρνηση, κινούμενη στη γραμμή του αντιπροέδρου της με τις απειλές ακόμα και για χρήση τανκς ενάντια στον «εχθρό λαό», επιστράτευσε για μια ακόμη φορά –πολύ πιο ωμά από οποτεδήποτε- ένα μεγάλης κλίμακας δολοφονικό πογκρόμ και μια ανάλογη προβοκάτσια: ορδές δυνάμεων καταστολής, τόνοι δακρυγόνων και χημικών, δεκάδες ασφαλίτες με κουκούλες, πολλοί συλληφθέντες – μεταξύ αυτών και ο αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος και στέλεχος του ΝΑΡ Σ. Καυκαλάς, ο οποίος και απελευθερώθηκε κάτω από την πίεση αντιπροσωπείας συνδικαλιστών και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο στόχος της κυβέρνησης και των κρατικών – παρακρατικών μηχανισμών σαφής: να διαλύσει την απεργιακή συγκέντρωση, να αποτρέψει τη συνάντηση των εργαζομένων-απεργών με το λαό που επί ένα μήνα και πλέον κατακλύζει με επιμονή και μαχητικότητα το Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες, να αντικρούσει κάθε σκέψη παραμονής στο Σύνταγμα και περικύκλωσης της Βουλής, ενόψει της αυριανής και της μεθαυριανής κρίσιμης ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο.

Ό,τι κι αν έκαναν, όμως, κι ότι κι αν κάνουν τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το εργατικό και λαϊκό ποτάμι της οργής, της αγανάκτησης και της ανατροπής. Ούτε το όργιο καταστολής, ούτε οι κρατικές προβοκάτσιες, ούτε οι ενέργειες ομάδων που δρουν εχθρικά στο κίνημα και προσφέρουν χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση και το σύστημα για την εκκένωση του Συντάγματος. Η ηρωική στάση των εργαζομένων και των νέων, η επιμονή τους απέναντι στην υπεροπλία και την κατασταλτική μανία της κυβέρνησης σάρωσε τα σχέδια και τις προβοκάτσιές τους και γέμισε ξανά την Πλατεία Συντάγματος με τη μυριόστομη κραυγή: «Να φύγουν όλοι, κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ – κάτω το Μεσοπρόθεσμο – ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους».

Ανακοίνωση του ΝΑΡ

κατάληψη δημοτικού ραδιοφώνου στα ιωάννινα

κατάληψη του δημοτικού ραδιοφώνου ιωαννίνων
αυτή την ώρα γίνεται κατάληψη του δημοτικού ραδιοφώνου από πρωτοβουλία πολιτών με σκοπό την ενημέρωση για τα γεγονότα στην αθήνα και με σκοπό το κάλεσμα του κόσμου στην κεντρική πλατεία των ιωαννίνων.τα τηλέφωνα επικοινωνίας του σταθμού είναι 2651037078.μπορείτε να ακούτε και το σταθμό διαδικτυακά στο www.dimotikoradiofono.gr.όλοι στους δρόμους.ολοι στις πλατείες.τωρα!
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1313637

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗ


ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ  ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΤΑΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΥΛΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ  ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΠΑΠΑΡΙΑ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΕΠΏΝΥΜΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ SKOPELOSNEWS ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΦΟΡΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΏΝΟΥΝ

ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ

ΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΤΕ ΑΠΟΨΕ ΟΛΟΙ Η ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΗ ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ

ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΤΑΛΗ...


ΚΩΣΤΑ ΨΗΦΙΣΕΣ "ΝΑΙ"... ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ... ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...!!


ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΗ ΜΕΡΑ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ...

ΡΟΔΟΥΛΑ ΨΗΦΙΣΕΣ "ΝΑΙ"... ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ... ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...!!


ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΗ ΜΕΡΑ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Ανεπιθύμητοι στην Σκόπελο οι βουλευτές του πασοκ Καρτάλης Κωνσταντίνος και Ζήση Ροδούλα


ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΜΕΙΣ Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ  ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ 
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ 

ΚΑΡΤΑΛΗ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΠΟΤΕ !


ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΌΔΙ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΉΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΕΛΙΚΑ 
ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ Η ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ  ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

ΑΙ ΣΤΑ ΣΙΧΤΙΡ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ


ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΥΣ


ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΒΙΝΤΕΟ

"υπέρ" ψήφισε και το τσόλι της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΣΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ

βγειτε ολοι στους δρομους!!!


παρτε τους γονεις, τουσ παππουδες, τους γειτονες, τα παιδια σας και βγειτε στην πλατεια της γειτονιας σας.
ολοι εμεις απο τα προαστεια που δεν εχουμε τροπο να κατεβουμε εξετιας της προδοτικησ απεργιας των ΜΜΜ.
ολοι εξω! στις πλατειες των γειτονιων και των προαστειων! ολοι στους δρομους και τις πλατειες τησ περιοχης μας.
μαζικες ομαδικες καταλιψεις δημαρχειων και δημοσιων κτιριων ΠΑΝΤΟΥ!
σε ολη την αθηνα και ολη την ελλαδα! κανεις στο σπιτι τωρα!
ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ!!!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Εκκενώνεται το «King George»


Εκκενώνεται αυτή την ώρα το ξενοδοχείο «King George», στο κέντρο της Αθήνας, καθώς νωρίτερα κάποιοι επιχείρησαν να περάσουν την περίφραξη και να εισβάλλουν στο ξενοδοχείο. Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης εργαζόμενοι και πελάτες το....
εγκαταλείπουν και πάνε σε άλλα ξενοδοχεία, μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα.

prionokordela

ενημερωση

απο την πορεια
http://aristeroextreme.blogspot.com/2011/06/48-29.html

Προκλητική και αναίτια επίθεση της αστυνομίας στις 1.30 μ.μ. με εκτεταμένη χρήση χημικών μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Σαφές το σχέδιο της κυβέρνησης να αδειάσει η πλατεία από τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές.
Από το πρωί... Παρά τη σχεδιασμένη από την κυβέρνηση προσπάθεια να διαλύσει τη χθεσινή συγκέντρωση των διαδηλωτών με την ολομέτωπη επίθεση της αστυνομίας ήδη από νωρίς το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι ανυποχώρητοι εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Από νωρίς το πρωί, σήμερα Τετάρτη, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν συντονισμένα στα απεργιακά μπλόκα στο Καλλιμάρμαρο και στον Ευαγγελισμό. Με συνθήματα όπως "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η Χούντα δεν τελείωσε το '73" να δίνουν τον παλμό, ο λαός αποδοκίμαζε την κυβέρνηση και τη βάρβαρη πολιτική της. Τα ΜΑΤ σε συνέχεια της χθεσινής ωμής και προκλητικής τακτικής επιτέθηκαν και σήμερα απρόκλητα στους διαδηλωτές που βρίσκονταν στα απεργιακά μπλόκα στον Ευαγγελισμό και το Καλλιμάρμαρο, ρίχνοντας δακρυγόνα και χτυπώντας απεργούς, με αποτέλεσμα 6 απεργοί να μεταφερθούν χτυπημένοι στο κεφάλι στο νοσοκομείο. Προσπάθησαν να αποτρέψουν και την προσέλευση του κόσμου στα μπλόκα κλείνοντας τα μετρό όσο και την προσπάθεια των διαδηλωτών να πορευτούν προς το Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές ωστόσο συντονισμένα κράτησαν τις συγκεντρώσεις και με πορεία κατέληξαν στις 12 στο Σύνταγμα. Εκεί πλήθος κόσμου υπήρχε από νωρίς, ενώ διαρκώς οι γραμμές των διαδηλωτών πυκνώνουν. Εντός της Βουλής η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή παίρνει την ευθύνη για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. ΝΔ, ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη συναίνεσαν στη διαδικασία του κατεπείγοντος της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού δίνοντας στήριξη στην κυβέρνηση.  Στη 1.30 μ.μ., τα ΜΑΤ άρχισαν ωμή επίθεση με δακρυγόνα στη Λ. Αμαλίας και στην Πλατεία Συντάγματος, προσπαθώντας να εξωθήσουν τον κόσμο από την πλατεία.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1312939 

ΟΧΙ απο Κουρουμπλή στο Μεσοπρόθεσμο! Δεν θα δεχτώ εναν τέτοιο ωμό εκβιασμό!

Μετά απο μια συγκλονιστική ομιλία είναι ο μόνος ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ του ΠΑΣΟΚ που "είδε" να μας κάνουν ωμό εκβιασμό με σκοπό το ξεπούλημα των πάντων!
Έκλεισε την ομιλία του με την φράση “Πάρε ένα σβόλο Μήτρο και διώξε εκείνα τα σκυλιά που μου χαλούν το φύτρο”
Μεγάλη κωλοτούμπα απο Ρομπόπουλο , θρίλερ με Αθανασιάδη!

Σε λίγη ώρα ξεκινάει η ψηφοφορία!..

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΧΙ ΓΙΑ ΖΗΜΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΛΟΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ?
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σε λίγο θα λέμε: Που είσαι Καραμανλή;;;;


Αυτό εδώ το blog, εξ ιδεολογίας αντίθετο στην οικογενειοκρατία, από της δημιουργίας του το 2007, αμέσως μετά τη δεύτερη εκλογή Καραμανλή στην πρωθυπουργία της χώρας, στάθηκε απέναντι στον Καραμανλή και τον κατήγγειλε ως διαχειριστή του συστήματος και όχι ως ηγέτη που θα μπορούσε να σηκώσει το λαό. Όμως δυστυχώς μας περίμεναν χειρότερα.
Μόλις πρόσφατα πληροφορηθήκαμε εμβρόντητοι ότι οι δημόσιες δαπάνες σήμερα είναι μεγαλύτερες από αυτές που ήταν όταν έπεφτε η Κυβέρνηση Καραμανλή. Δηλαδή, πρέπει να φωνάξουμε: Που είσαι Καραμανλή;;;;
Τι γίνεται εδώ;;
Μετά από τόσα μνημόνια, τόσα δάνεια από την τρόϊκα, τόσες θυσίες του λαού και παρόλα αυτά…. οι δημόσιες δαπάνες αυξάνονται;;  Που την πάνε τη δουλειά;;
Εντάξει είπαμε ότι το ΠΑΣΟΚ δυσκολεύεται να περιορίσει το κρατικοδίαιτο καθεστώς του, αλλά όχι και να το αυξάνει από πάνω!!! Αυτό είναι πρόκληση.
Α, τελικά έχει δίκιο ο Σαμαράς που λέει «και σοσιαλισμός και βαρβαρότητα».
Δηλαδή ρε μάγκες του ΠΑΣΟΚ, πως την είδατε τη δουλειά;; Τι λέτε, θα εξοντώσετε τον λαό και τον ιδιωτικό τομέα, καταχρεώνοντας ταυτόχρονα τη χώρα και τις επόμενες γενιές στην τρόϊκα για να διατηρείτε και μάλιστα να αυξάνετε τον πανάκριβο σοσιαλισμό σας.;;;
Μετά από όλα αυτά, ελπίζουμε να μην έχει κανείς αγωνία για το τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές του κρατικοδίαιτου σοσιαλιστικού καθεστώτος σήμερα.
hassapis-peter

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΩΝ ΣΎΛΛΟΓΟ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ


Εκτός από τη γενική πτώση του τουρισμού υπάρχει και έλλειψη διάθεσης για κοινή προσπάθεια και συνεννόηση. Η επαναλαμβανόμενη γκρίνια και η ανέξοδη αυτοκριτική που μένει μόνο στα λόγια, δεν έχει καμία αξία.
Ρωτήστε ποια Ξενοδοχεία επισκέφτηκαν τα 43 άτομα (τουριστικοί πράκτορες) που επισκέφτηκαν το Νησί με πρωτοβουλία της NEL το περασμένο σαββατοκύριακο.
Μόνο τα Ξενοδοχεία των μελλών του Δ.Σ της νεοεκλεγείσης????? Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου.
Αυτό και αν είναι ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑ Σ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ
Να τους χαιρόμαστε αφού εμείς τους εκλέξαμε.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 

Η 48ωρη απεργία του καναπέ

Η 48ωρη απεργία του καναπέ
Κατώτερες των προσδοκιών που είχαν καλλιεργήσει οι διοργανωτές τις προηγούμενες μέρες οι απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν χθες στο Βόλο. Σε αντίθεση με την προηγούμενη απεργία πριν από δύο εβδομάδες, η 48ωρη κινητοποίηση που λήγει αύριο τα ξημερώματα μπορεί να προκάλεσε «μερικό μπλακ άουτ» σε βιομηχανίες και υπηρεσίες, σε καμία περίπτωση όμως στο Βόλο δεν μετατράπηκε σε γενικό λουκέτο. Σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι συνδικαλιστές του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα αναχωρούν από το Βόλο για την Αθήνα για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και τον αποκλεισμό της Βουλής.

Στις βιομηχανίες της περιοχής αρκετοί εργαζόμενοι επέλεξαν να χτυπήσουν κανονικά κάρτα, ενώ και γενικότερα στον ιδιωτικό τομέα τα ποσοστά δεν ξεπέρασαν το 60%, γεγονός που αποδόθηκε ξεκάθαρα στην οικονομική στενότητα που επικρατεί και λειτουργεί ανασταλτικά για τους εργαζόμενους που μετρούν ήδη μεγάλες απώλειες στις αποδοχές τους. Στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες τα ποσοστά συμμετοχής, όπως επίσης και στις ΔΕΚΟ, ήταν πιο ψηλά, προσεγγίζοντας σύμφωνα με τους συνδικαλιστές το 90%.Στο Βόλο έγιναν τρεις συγκεντρώσεις και πορείες, από το ΕΚΒ και το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ Μαγνησίας και τους Αγανακτισμένους. Η πορεία του ΕΚΒ διέσχισε τους δρόμους της πόλης και κατέληξε στην Παραλία του Βόλου, όπου συναντήθηκε με τους Αγανακτισμένους. Καθολικό αίτημα όλων των απεργών  η απόσυρση του μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου. Ακούστηκαν αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ η πορεία των Αγανακτισμένων διασχίζοντας την οδό Δημητριάδος μόλις έφτασε μπροστά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σταμάτησε, φωνάζοντας συνθήματα κατά του κυβερνώντος κόμματος. Η πορεία συνεχίστηκε μέχρι το κτήριο της πρώην Νομαρχίας όπου πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη κατάληψη, ενώ τελικός προορισμός ήταν το Δημαρχείο του Βόλου, όπου επίσης πραγματοποιήθηκε κατάληψη για μία ώρα χωρίς όμως άλλα απρόοπτα.
 
Οχι στα εκβιαστικά διλήμματα
«Η 48ωρη απεργία μας είναι η οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, απέναντι σε μια κυβέρνηση που δείχνει να μην έχει λάβει το μήνυμα. Σε μια κυβέρνηση που έσπευσε να αλλάξει πολιτικό «πρόσωπο», όχι όμως και την πολιτική της… Ως εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέες και νέοι, που «δεν φάγαμε μαζί τα λεφτά» αξιώνουμε να αποσυρθεί αυτό το αντεργατικό και αντιλαϊκό «τερατούργημα» που βαφτίστηκε «σχέδιο εθνικής σωτηρίας», αλλά στόχο έχει να βάλει την ταφόπλακα στις εργατικές και ασφαλιστικές κατακτήσεις μας» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ που διάβασε στην απεργιακή συγκέντρωση εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ η Νέλλη Χονδρογιάννη.
 
Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας
 «Υπάρχει λύση, επεσήμανε ο κ. Τριανταφυλλίδης στην ομιλία που έγινε στην Πλατεία Πανεπιστημίου - υπάρχει φιλολαϊκή προοπτική, με οργανωμένο το λαό, με κοινωνική - λαϊκή συμμαχία και ισχυρό ΠΑΜΕ μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Σήμερα μπροστά στη συνολική επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου, μπροστά στην καπιταλιστική κρίση που πλήττουν στο σύνολό τους όλα τα λαϊκά στρώματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα». Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία με τα μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ χθες το απόγευμα πραγματοποίησαν στον ίδιο χώρο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. Συγκέντρωση εργαζομένων θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ και σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 10 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου.
 
Στη Σκόπελο…
Εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων της Σκοπέλου, επαγγελματίες, αλλά και κάτοικοι του νησιού έδωσαν χθες το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση που  πραγματοποιήθηκε χθες στον παραλιακό χώρο, μπροστά από το Σωματείο Οικοδόμων του νησιού. Την χθεσινή κινητοποίηση, που θα επαναληφθεί και σήμερα στις 10.30 το πρωί, διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ, υψώνοντας από κοινού φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στο μνημόνιο. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν παρουσία του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, δημοτικού σύμβουλου Μανώλη Ραμαντάνη, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων και μέλος του ΠΑΜΕ Σπύρος Πατσής, ο πρώην οικοδόμος και νυν συνταξιούχος Ηλίας Προκοπίου και το μέλος της διοίκησης του Σωματείου Οικοδόμων, Βαγγέλης Κορέντης, μεταφέροντας τον γενικό προβληματισμό, για τα τεκταινόμενα της τρέχουσας περιόδου.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΚΕΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΉΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΕΛΑΤΕ


Επιτέθηκε στον διανομέα fast food της περιοχής χωρίς να ψάχνει χρήματα αλλά το περιεχόμενο της παραγγελίας που είχε μαζί του.

Λαχτάρησε ο άτυχος διανομέας από την επίθεση του "πεινασμένου" πολίτη την ώρα που κατέβαινε από το μηχανάκι και ήταν έτοιμος να πατήσει το κουδούνι για να παραδώσει τα σουβλάκια.

Ο δράστης τον πλησίασε και του είπε: "Δεν θέλω τα λεφτά σου αλλά το φαγητό. Δωσ' το μου αλλιώς την έβαψες!" Αφού πήρε λοιπόν τα σουβλάκια έκανε μεταβολή και έφυγε τρέχοντας.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ


Π. Θεσσαλίας: «Καζάνι που βράζει» η ομάδα Αγοραστού

Η ανακοίνωση των τριών θεματικών αντιπεριφερειαρχών Θεσσαλίας Ζ. Γρηγορίου, Ε. Ρεντζιά και Α. Κοπάνα από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό μπορεί να βάζει τέλος σε ένα χιλιοπαιγμένο σίριαλ, το οποίο καλά κρατούσε από τις πρώτες κιόλας ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του, αλλά όπως φαίνεται αυτομάτως πυροδοτεί και σενάρια για ένα, ακόμα πιο ενδιαφέρον.
Οι «παλιές καραβάνες»
Η επιλογή του κ. Αγοραστού, ειδικά όσον αφορά στην αξιοποίηση του Ζ. Γρηγορίου, φαίνεται πως ανάβει φωτιές στη λαρισινή ομάδα του και ειδικά ανάμεσα στις «παλιές καραβάνες». Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα δεν κρύβουν τις προθέσεις τους να προχωρήσουν μέχρι και σε δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης αφού θεωρούν πως η συγκεκριμένη επιλογή δεν επιβραβεύει σε καμία περίπτωση ούτε την εμπειρία τους ούτε την προσφορά τους στην εκλογική επικράτηση του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη, αλλά υποκρύπτουν «εκλεκτικές συγγένειες και μάλιστα πριν από το αποτέλεσμα των εκλογών».
«Δεν είναι μόνο ότι φαίνεται πως δεν αναγνωρίζεται η συμβολή μας στην επιτυχία και πως παραγνωρίζεται η εμπειρία μας, αλλά είναι αδιανόητο να πληροφορούμαστε τέτοιες αποφάσεις από δημοσιογράφους», σχολίαζε ένας εκ των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων, για να καταλήξει λέγοντας πως «είναι αδιανόητο να μην γίνεται μια κουβέντα εντός της ομάδας ή να μην ζητείται η γνώμη μας. Φυσικά αναγνωρίζει ο καθένας από μας το δικαίωμα του περιφερειάρχη να επιλέξει τους συνεργάτες του αλλά το σίγουρο είναι πως ο καθένας αναλαμβάνει και τις ευθύνες των επιλογών του».
Σκέψεις για ανεξαρτητοποιήσεις
Οι αντιδράσεις μέρους της ομάδας Αγοραστού όμως φαίνεται πως δε σταματούν σ' αυτές τις διαπιστώσεις, αλλά προχωρούν και ένα βήμα περαιτέρω: «Δε νομίζω πως έχω καμία θέση στην συγκεκριμένη ομάδα. Σκέφτομαι να ανεξαρτητοποιηθώ», φέρεται να έχει δηλώσει περιφερειακός σύμβουλος με αρκετά χρόνια εμπειρίας, δημιουργώντας, αν επαληθευτούν οι «απειλές» του, ένα εκρηκτικό μείγμα στην ομάδα του Αγοραστού και μάλιστα σε μια εποχή όπου αναμένονται σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της περιφέρειας.
Και... εμπλοκή Σαμαρά
Κάποιοι εξωτερικοί παρατηρητές εμπλέκουν στην απόφαση του περιφερειάρχη μέχρι και τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά λόγω της πολιτικής φιλίας που διατηρεί με τον Ζ. Γρηγορίου, συνδυάζοντας το πρόσφατο τετ-α-τετ που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με τον Κώστα Αγοραστό στο Περτούλι.
«Όλες αυτές οι διαρροές έγιναν μόνο και μόνο για να μην αντιδράσει κανείς μας και να πειθαρχήσουμε στις επιλογές του περιφερειάρχη», σχολίασε έτερος σύμβουλος, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πως μάλλον αρχίζει και δημιουργείται ένα αρκετά σημαντικό ρήγμα στις σχέσεις της ομάδας.
Όπως όλα δείχνουν, σε κάθε περίπτωση, η εμπειρία του περιφερειάρχη σε θέματα που αφορούν εσω-ομαδικές ισορροπίες αλλά και οι ικανότητές του να συνθέτουν ετερόκλητες καταστάσεις μάλλον θα του φανούν χρήσιμες κατά τη διάρκεια της θητείας του.

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


ΤΟ ΨΕΜΑ 
Εμείς πάντως θα κάνουμε θεματικό αντιπεριφερειάρχη κάποιον εκπρόσωπό σας..
ΕΤΣΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ  
ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΚΟΠΑΝΑ
«Θα ορίσω αντιπεριφερειάρχη Βορείων Σποράδων, ο οποίος πρέπει να είναι “ψημένος”...»
ΚΥΡΙΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΨΗΜΕΝΟΣ? 
ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙΣ  ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ











ΧΑΛΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Η ΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΗ ΑΓΓΙΞΕ     ΤΟ 55% ΤΟΝ ΜΑΗ ΉΤΑΝ 62% ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝ Η ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΟ ΤΟ ΚΊΝΗΜΆ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ

Χωρίς δρομολόγια πλοίων στον Πειραιά

Δεμένα παραμένουν, έως αυτή την ώρα, τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Απεργοί των ενώσεων μηχανικών, ηλεκτρονικών, ναυτικών και... κατωτέρων πληρωμάτων των πλοίων έχουν ανέβει από νωρίς το πρωί στους καταπέλτες με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο απόπλους.

Τα πρωινά δρομολόγια για Κυκλάδες παραμένουν ανεκτέλεστα και το ίδιο ισχύει και για τον Αργοσαρωνικό.

Κανονικά αποπλέουν τα πλοία από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες αναμένονται και αύριο, ημέρα 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στα λιμάνια της Αττικής.

Υπό κατάληψη η Αγροτική τράπεζα από το ΠΑΜΕ Αρκαδίας

Το ΠΑΜΕ Αρκαδίας στην Τρίπολη προχώρησε νωρίτερα το πρωί, για δύο ώρες, σε συμβολική κατάληψη της εισόδου της Αγροτικής Τράπεζας.
Ανάλογες κινητοποιήσεις από το ΠΑΜΕ σημειώθηκαν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, με περιφρούρηση της απεργίας σε υπηρεσίες και πολυκαταστήματα, ενώ στο Ναύπλιο έχουν καταλάβει από χθες την πλατεία Καποδίστρια και θα παραμείνουν εκεί μέχρι σήμερα το απόγευμα.

ΠΑΤΡΑ: ΠΟΡΕΙΑ στις 11.00 απο καταληψη Εργατικού Κεντρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Σήμερα 28/6, πρώτη μέρα της 48ωρης πανεργατικής απεργίας, καταλάβαμε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, όχι μόνο για να αναδείξουμε τον ξεπουλημένο ρόλο της συνδικαλιστικής ηγεσίας, αλλά και για να αναπτύξουμε δομές και δράσεις από τα κάτω.
Είμαστε εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, συμβασιούχοι, επισφαλείς, μετανάστες/τριες, φοιτητές/τριες, και ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τη συστηματική αφαίμαξή μας απ’ το κράτος και το κεφάλαιο. Την ώρα που αποφασίζεται η ολοκληρωτική λεηλασία των ζωών μας για τα επόμενα χρόνια (κατάργηση εργατικών κεκτημένων αιώνων, ληστρική φορολογία κ.ά.) και οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες δεν καλούν καν σε κινητοποίηση τη δεύτερη μέρα της απεργίας, επιλέγουμε να οχυρώσουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι στο μέλλον που οι άλλοι ετοίμασαν για μας και να βρεθούμε στο δρόμο. Αδιαμεσολάβητα, αντιιεραρχικά, ισότιμα, οπλισμένοι με αλληλεγγύη και έξω από επίπλαστους διαχωρισμούς. Σας καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση στο Απελευθερωμένο Εργατικό Κέντρο απόψε στις 21:30 ώστε να αποφασίσουμε από κοινού τις περαιτέρω δράσεις μας. ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ; ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ;

ΠΟΡΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/6 ΣΤΙΣ 11:00
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1312975 

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΏΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Κ. Καρτάλης: Να στηρίξουμε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες






Τις προτάσεις του για τη βελτίωση του εφαρμοστικού νόμου κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ο Κ. Καρτάλης επεσήμανε ότι είναι θετικό ότι δεν εξισώνεται ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης με το φόρο του πετρελαίου κίνησης καθώς έτσι προστατεύονται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί από μεγάλες επιβαρύνσεις και υποστήριξε ότι για 1η φορά τίθενται εισοδηματικά κριτήρια στις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις (λ.χ. στην έκτακτη εισφορά) ώστε να επιμερίζονται δικαιότερα τα βάρη.

Παρόλα αυτά τα μέτρα παραμένουν σκληρά και είναι για αρκεές κοινωνικές ομάδες άδικα.

Ο Κ. Καρτάλης σημείωσε ότι επείγει η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ώστε επιτέλους να πάψουν ορισμένοι να ζουν παρασιτικά και σε βάρος αυτών που δηλώνουν τα εισοδήματα τους. Ζήτησε ειδικότερα να εξαιρεθούν της μείωσης του αφορολόγητου οι πολύτεκνες οικογένειες καθώς οι οικογένειες αυτές ήδη δέχονται ιδιαίτερα βάρη από την αύξηση του κόστους ζωής την ίδια στιγμή που έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία απορρόφησης της νέας φορολογίας. Επεσήμανε επίσης ότι είναι αναγκαίο να διαμορφωθεί το ύψος του τέλους επιτηδεύματος ανάλογα με τα έσοδα του επιτηδευματία και όχι με βάση τον πληθυσμό της οικείας περιοχής όπως προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος («δεν μπορεί να πληρώνουν το ίδιο τέλος ένα μικρό καφενείο με ένα κλαμπ στη Μύκονο») και να εξαιρεθούν επίσης τα άτομα με αναπηρίες από την έκτακτη εισφορά (ενδεχομένως με βάση εισοδηματικά κριτήρια).

Κ. Καρτάλης για την αξιοποίηση δημόσιων ακινήτων
Στην ίδια συζήτηση για τον εφαρμοστικό νόμο και αναφορικά με τις διατάξεις για την πολεοδομική ωρίμανση δημόσιων ακινήτων, ο Κώστας Καρτάλης σημείωσε «Είναι θετικό μεν ότι οι διαδικασίες του εφαρμοστικού νόμου για την πολεοδομική ωρίμανση των προς αξιοποίηση δημοσίων ακινήτων προβλέπουν την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων που θα τύχουν του προληπτικού ελέγχου του Συμβουλίου Επικρατείας και θα προσαρμοσθούν στη νομολογία του.

Όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση τέτοιες διαδικασίες πρέπει να εφαρμόζονται κατ΄ οικονομία και να μην οδηγούν στην ανατροπή πολεοδομικών και περιβαλλοντικών κεκτημένων και φυσικά ούτε σε υπερβολικούς, για τις αντοχές του αστικού ή εξωαστικού χώρου, όρους δόμησης. Η ορθή πρακτική θα επέβαλε την ολοκλήρωση των Περιφερειακών Χωροταξικών Σχεδίων, των Ρυθμιστικών Σχεδίων της Αθήνας και των άλλων μεγάλων ελληνικών πόλεων αλλά και των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων ώστε να κινηθούμε από την πολεοδομική και χωροταξική αταξία στην οργάνωση του αστικού και εξωαστικού χώρου.

Κατά αυτό τον τρόπο και το περιβάλλον προστατεύεται αλλά και προσφέρονται δυνατότητες για τις αναπτυξιακές δράσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Με βρίσκει απολύτως αντίθετο η άποψη ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης, η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πολυτέλεια.»

Διαμαρτύρεται η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας


Μέτρα φωτιά για όλους τους φορολογούμενους





Διαμαρτύρονται οι Επαγγελματίες Βιοτέχνες Έμποροι του Ν. Μαγνησίας διαμαρτυρόμαστε έντονα για τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που ετοιμάζονται να ψηφιστούν. Ετοιμάζεται σημαντική μείωση του αφορολογήτου.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας που υπογράφει ο γ.γ. της κ. Κώστας Κόγιας « στα επίπεδα των 8.000 ευρώ. η μετάταξη προϊόντων και των υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23%, η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο και τα αναψυκτικά, αλλά ψαλίδισμα των φοροαπαλλαγών είναι ορισμένα από τα φόρο-εισπρακτικά μέτρα που θα τεθούν για ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο στην βουλή με άμεση εφαρμογή από την κυβέρνηση, προκειμένου να εισπράξει το Δημόσιο πρόσθετα έσοδα 4,15%.

Αυτό για να μην κινδυνεύσει η επίτευξη του στόχου για έλλειμμα 7,5% στον εφετινό προϋπολογισμό. Το υπουργείο Οικονομικών, μειώνει το αφορολόγητο στις 8.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς από 12.000 ευρώ που είναι σήμερα. Μεγάλες επιβαρύνσεις θα προκύψουν για το σύνολο των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, καθώς ετοιμάζεται νέα αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας από 10% έως 20%, ανάλογα τον κυβισμό του οχήματος.

Ορισμένα από τα μέτρα θα περιληφθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη από τη Βουλή άμεσα και άλλα όπως η κατάργηση ή μείωση φοροαπαλλαγών αργότερα, καθώς η όποια ωφέλεια προκύψει για τα έσοδα από το συγκεκριμένο μέτρο θα φανεί με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν το 2012 (εισοδήματα 2011). Εξίσου, επιβαρυντικό μέτρο για τις τσέπες των πολιτών είναι η κατάργηση ή μείωση ορισμένων φοροαπαλλαγών.

Στο υπουργείο Οικονομικών λένε ότι δεν μπορεί να δηλώνουν οι φορολογούμενοι ετησίως 98 δισ. ευρώ εισοδήματα και να φορολογούνται μόνο για τα 30 δισ. ευρώ. Η διαφορά αυτή οφείλεται και στην ύπαρξη ευνοϊκών διατάξεων για έκπτωση ποσών από το εισόδημα ή το φόρο από τόκους στεγαστικών δανείων, τόκους α' κατοικίας, ιατρικές δαπάνες, ενοίκιο κύριας κατοικίας, ασφάλιστρα ζωής, δίδακτρα φροντιστηρίων, αφορολόγητο λόγω αγοράς, γονικής παροχής, κληρονομιάς Α' κατοικίας κτλ. Είναι προφανές ότι ο περιορισμός ή η κατάργηση των παραπάνω φοροαπαλλαγών θα επιφέρει πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που αν συνδυαστούν με τα υπόλοιπα φοροεισπρακτικά μέτρα τότε οι απώλειες σε ένα νοικοκυριό ξεπερνούν τους δύο μισθούς ετησίως.


Σε ο,τι αφορά την μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23%, το υπουργείο Οικονομικών έχει καταλήξει σε πρώτη φάση να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό στις υπηρεσίες εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κτλ.), ενώ δεν αποκλείεται στη συνέχεια να ακολουθήσουν τον αυξημένο συντελεστή και προϊόντα πρώτη ανάγκης, όπως είναι τα τρόφιμα αν τα έσοδα του κράτους συνεχίσουν να βρίσκονται κάτω από τη βάση.


Στο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται από το υπουργείο Οικονομικών θα περιληφθούν διατάξεις όπου θα αλλάξει η δομή του φόρου στα καπνικά προϊόντα, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα αναψυκτικά από εφέτος και όχι από το 2012 όπως αρχικώς είχε προγραμματιστεί, ενώ Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά και στο φυσικό αέριο επιβαρύνοντας χιλιάδες νοικοκυριά που το χρησιμοποιούν.


Στα τσιγάρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλλαγές που θα ισχύσουν θα έχουν στόχο να μειωθεί η μεγάλη διαφορά που υφίσταται μεταξύ των τιμών των λεγόμενων φθηνών και ακριβών τσιγάρων. Αυτό για να καταφέρει το Δημόσιο να εισπράξει επιπλέον έσοδα. Τέλος, υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση της φορολογίας στα σκάφη αναψυχής, τα πολυτελή οχήματα και τα ακριβά ακίνητα».

Ολοκληρωτικές οι ζημιές σε δαμάσκηνα, στην Σκοπελο κορόμηλα, αχλάδια και κεράσια από τον αέρα






Ολοκληρωτικές είναι οι ζημιές σε φρούτα στην περιοχή του Πηλίου, από τους δυνατούς ανέμους του περασμένου τριήμερου και ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δημ. Αλεξόπουλος, απέστειλε χθες τα σχετικά έγγραφα προς το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα και στον πρόεδρο του Οργανισμού στην Αθήνα Θεοδ. Σαρρή, ζητώντας άμεση καταγραφή των ζημιών.


Όπως αναφέρει «υφίσταται ανάγκη άμεσης καταγραφής της πληγείσας ή καταστραφείσας παραγωγής, πριν προχωρήσουν οι διεργασίες σήψης. Έχοντας υπόψη την απεργία του προσωπικού του ΕΛΓΑ, παρακαλούμε να επιληφθείτε για την άμεση αποστολή του αρμόδιου επόπτη ή ειδικού κλιμακίου γεωπόνων εκτιμητών προς εξατομίκευση της ζημιάς κατά παραγωγό».


Με απόφαση του κ. Αλεξόπουλου και εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ, επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές του Πηλίου, προχθές, γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας - Σποράδων.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσής τους προς τον αντιπεριφερειάρχη τα οποία κοινοποιήθηκαν και στον ΕΛΓΑ, προκύπτει ότι:


Από τους σφοδρούς ανέμους που έπνεαν κατά το διάστημα 25,26 και 27/6/2011 στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων σημειώθηκαν ζημιές:


Στα δαμάσκηνα στις πρώιμες ποικιλίες 100% ζημιά, στις μεσοπρώιμες και όψιμες ποικιλίες η καρπόπτωση είναι γύρω στο 70% αλλά έχουμε μεγάλη υποβάθμιση της ποιότητας.
Στα κορόμηλα επί της ηρτημένης παραγωγής ζημιά 100%.
Στα αχλάδια, στην ποικιλία κόσια καρπότπωση 100% ενώ στην ποικιλία κρυστάλλια υποβάθμιση της ποιότητας κατά 100%. .
Στα ροδάκινα στην ποικιλία Λεμονάτα παρατηρείται πτώση κατά 70% αλλά και εδώ έχουμε υποβάθμιση της ποιότητας.
Στα κεράσια στις ορεινές περιοχές (Ζαγορά, Άγιος Λαυρέντιος, Άγιος Βλάσιος, Δράκεια) καταστροφή κατά 100%.
Στα υπαίθρια κηπευτικά (τομάτα, φασολάκια, πιπεριές, μελιτζάνες κ.λπ.) η ποιότητα έχει υποβαθμιστεί, επίσης θα καθυστερήσει η παραγωγή, επομένως έχει χαθεί η καλή εμπορική περίοδος.

ΤΟ 50% ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΟΣ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΉ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΟΚ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΦΟΥ Ο ΓΑΠ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΕΩΣ ΚΑΙ 4 ΜΙΣΘΟΥΣ 
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ?
ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΑΣ

Αν δεν ξυπνήσετε γρήγορα στην Σκόπελο θα είναι αργά μετά και μην μας πείτε κουβέντα!



Για τη δεν αντιδρά κανένας γιατί  μονό τα ίδια άτομα να συμμετέχουν στης απεργιακές συγκέντρωσης ,δεν έχουμε μήπως τα ίδια προβλήματα όλοι μας
Είναι κοινό μυστικό ότι όλοι  σχεδόν δεν έχουν συμμετοχή στης απεργίες
Λοιπόν σήμερα 29-6 περιφρουρήστε την απεργία παντού ξεκινήστε από της τράπεζες από δημοσίους οργανισμούς και όπου έχουν εξάγγειλε  τα σωμάτια τους απεργία

Εμείς θα βγάλουμε όνομα απεργοσπαστών στον αέρα και προϊσταμένων που πιέζουν τους υφιστάμενους τους να μην απεργήσουν
ΚΑΝΤΕ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ  ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΟΥΜΕ
Powered By Blogger