Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ


Π. Θεσσαλίας: «Καζάνι που βράζει» η ομάδα Αγοραστού

Η ανακοίνωση των τριών θεματικών αντιπεριφερειαρχών Θεσσαλίας Ζ. Γρηγορίου, Ε. Ρεντζιά και Α. Κοπάνα από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό μπορεί να βάζει τέλος σε ένα χιλιοπαιγμένο σίριαλ, το οποίο καλά κρατούσε από τις πρώτες κιόλας ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του, αλλά όπως φαίνεται αυτομάτως πυροδοτεί και σενάρια για ένα, ακόμα πιο ενδιαφέρον.
Οι «παλιές καραβάνες»
Η επιλογή του κ. Αγοραστού, ειδικά όσον αφορά στην αξιοποίηση του Ζ. Γρηγορίου, φαίνεται πως ανάβει φωτιές στη λαρισινή ομάδα του και ειδικά ανάμεσα στις «παλιές καραβάνες». Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα δεν κρύβουν τις προθέσεις τους να προχωρήσουν μέχρι και σε δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης αφού θεωρούν πως η συγκεκριμένη επιλογή δεν επιβραβεύει σε καμία περίπτωση ούτε την εμπειρία τους ούτε την προσφορά τους στην εκλογική επικράτηση του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη, αλλά υποκρύπτουν «εκλεκτικές συγγένειες και μάλιστα πριν από το αποτέλεσμα των εκλογών».
«Δεν είναι μόνο ότι φαίνεται πως δεν αναγνωρίζεται η συμβολή μας στην επιτυχία και πως παραγνωρίζεται η εμπειρία μας, αλλά είναι αδιανόητο να πληροφορούμαστε τέτοιες αποφάσεις από δημοσιογράφους», σχολίαζε ένας εκ των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων, για να καταλήξει λέγοντας πως «είναι αδιανόητο να μην γίνεται μια κουβέντα εντός της ομάδας ή να μην ζητείται η γνώμη μας. Φυσικά αναγνωρίζει ο καθένας από μας το δικαίωμα του περιφερειάρχη να επιλέξει τους συνεργάτες του αλλά το σίγουρο είναι πως ο καθένας αναλαμβάνει και τις ευθύνες των επιλογών του».
Σκέψεις για ανεξαρτητοποιήσεις
Οι αντιδράσεις μέρους της ομάδας Αγοραστού όμως φαίνεται πως δε σταματούν σ' αυτές τις διαπιστώσεις, αλλά προχωρούν και ένα βήμα περαιτέρω: «Δε νομίζω πως έχω καμία θέση στην συγκεκριμένη ομάδα. Σκέφτομαι να ανεξαρτητοποιηθώ», φέρεται να έχει δηλώσει περιφερειακός σύμβουλος με αρκετά χρόνια εμπειρίας, δημιουργώντας, αν επαληθευτούν οι «απειλές» του, ένα εκρηκτικό μείγμα στην ομάδα του Αγοραστού και μάλιστα σε μια εποχή όπου αναμένονται σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της περιφέρειας.
Και... εμπλοκή Σαμαρά
Κάποιοι εξωτερικοί παρατηρητές εμπλέκουν στην απόφαση του περιφερειάρχη μέχρι και τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά λόγω της πολιτικής φιλίας που διατηρεί με τον Ζ. Γρηγορίου, συνδυάζοντας το πρόσφατο τετ-α-τετ που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με τον Κώστα Αγοραστό στο Περτούλι.
«Όλες αυτές οι διαρροές έγιναν μόνο και μόνο για να μην αντιδράσει κανείς μας και να πειθαρχήσουμε στις επιλογές του περιφερειάρχη», σχολίασε έτερος σύμβουλος, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πως μάλλον αρχίζει και δημιουργείται ένα αρκετά σημαντικό ρήγμα στις σχέσεις της ομάδας.
Όπως όλα δείχνουν, σε κάθε περίπτωση, η εμπειρία του περιφερειάρχη σε θέματα που αφορούν εσω-ομαδικές ισορροπίες αλλά και οι ικανότητές του να συνθέτουν ετερόκλητες καταστάσεις μάλλον θα του φανούν χρήσιμες κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger