Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Μπιλιέτα για πρόστιμα στους δημότες

Μπιλιέτα για πρόστιμα στους δημότες
Θερινός «μποναμάς» ετοιμάζεται για τους Βολιώτες τις επόμενες ημέρες από το Δήμο Βόλου με αποστολή σημειωμάτων για πληρωμή των βεβαιωμένων οφειλών από παραβάσεις του ΚΟΚ, αλλά και της νέας ρύθμισης που αφορά στην καταβολή κύριας οφειλής και προστίμων τρίτων προς τους Δήμους, σύμφωνα με εγκύκλιο που ήλθε πριν μια εβδομάδα από το Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να εγκριθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που συγκαλείται τη Δευτέρα 11 Ιουλίου.
Ειδικότερα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ετοιμάζονται ν’ αποσταλούν περίπου 3.000 σημειώματα ΤΑΠ (τέλος ακίνητης περιουσίας) για τις οφειλές του 2011. Επίσης ετοιμάζεται η αποστολή σημειωμάτων σε πολίτες για παραβάσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που έχει βεβαιώσει η δημοτική αστυνομία και η Τροχαία. Τα στοιχεία των παραβατών ελήφθησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Τέλος στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να έλθει προς έγκριση η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που έρχεται για πολλοστή φορά να ρυθμίσει τις οφειλές και τα πρόστιμα τρίτων προς του Δήμους. Σημειώνεται ότι ο Δήμος έχει να λάβει 3,6 εκ. ευρώ μόνο από οφειλές του τέλους. Το ποσό αφορά μόνο στα βεβαιωμένα τέλη, ενώ αποκαλύφθηκε ότι για χρόνια ολόκληρα πρώην ΟΤΑ δεν προχωρούσαν σε βεβαιώσεις.
Με αυτή την εγκύκλιο δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται κατόπιν αιτήσεως του υποχρέου οι εξής οφειλές προς τους Δήμους, εξαιρουμένων των προστίμων αυθαίρετων κατασκευών:
1. Πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν από 1.9.2009 και μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον έχει καταβληθεί μέχρι την υποβολή της αιτήσεως εκ μέρους του υπόχρεου ποσό ίσο με το τριάντα της εκατό του συνόλου αυτών.
2. Πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον μέρος ή το σύνολο αυτών είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση του άρθρου 66 του Ν.3801/2009 κι έχει καταβληθεί το τριάντα τοις εκατό της ρυθμισθείσας οφειλής.
3. Πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον μέρος ή το σύνολο αυτών είχαν τύχει διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής κατά το άρθρο 170 του Ν.3463/2006 και έχει καταβληθεί το 30% του διακανονισθέντος ποσού.
taxydomos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger