Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Η «Βασίλλισα Ελίζαμπεθ» στη Κεφαλονιά

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της Μεσογείου, το «queen Elizabeth» με 2500 επιβάτες έφθασε στο Αργοστόλι....
Δείτε το φωτορεπορτάζ...http://www.e-kefalonia.net

Επιστολή τού κ. Γιάννη Κουκουλάκη πραγματικού Δημάρχου Σκιάθου καί προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Συνεργάτες, Επιχειρηματίες της Σκιάθου,
Το καλοκαίρι 2011 έφθασε και όλοι υποδεχόμαστε  τους πρώτους επισκέπτες του νησιού.
Η γενική πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας γεννά ανασφάλεια αγωνία και πολλά ερωτηματικά. Μέσα σε αυτό το θολό σκηνικό ο παραμελημένος τουρισμός ξαφνικά παρουσιάζεται σαν το φως που αρχίζει να φαίνεται στο τούνελ της σκοτεινής μας οικονομίας και εκπέμπει ίσως τα μόνα αισιόδοξα μηνύματα. Στο εγγύς μέλλον όμως δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την πιθανή εξέλιξη των πραγμάτων στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη γι’αυτόν τον λόγο θα πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση.
Η Σκιάθος μέσα σε αυτές τις δυσοίωνες συγκυρίες ευτυχώς παρουσιάζει σταθερά ποσοστά πωλήσεων σε σχέση με πέρυσι και σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η γειτονική Χαλκιδική που έχει κατεβάσει τις τιμές σε εξευτελιστικά επίπεδα. Σε αυτό το αποτέλεσμα ευνόησε πολύ η συνετή πολιτική τιμών....

των ξενοδόχων και ιδιοκτητών και το μικρό μέγεθος του νησιού. Το πιθανά σταθερό οικονομικό αποτέλεσμα του 2011 δεν θα πρέπει να μας επαναπαύει ούτε να μας ενθουσιάζει γιατί το πρώτο και σημαντικό δεδομένο που έχουμε είναι οι περικοπές στα πάντα. Η εξέλιξη των Δήμων σε Καλλικράτειους δυσχεραίνει τα πράγματα γιατί υπάρχουν περικοπές σε όλα τα έξοδα και έλλειψη κονδυλίων. Το θέμα που καίει στην δική μας περίπτωση είναι η προβολή του νησιού και του τουριστικού προϊόντος. Ειδικά στους δύσκολους αυτούς καιρούς η Σκιάθος απαγορεύεται να εξαφανιστεί από το προσκήνιο και είναι επιτακτική η παρουσία μας στις εκθέσεις.
Σας απευθύνω λοιπόν αυτή την επιστολή και επιθυμώ να σας ενημερώσω για ορισμένες δραστηριότητες και ενέργειες της Ένωσης Ξενοδόχων στις οποίες συμμετείχαν και συνεργάστηκαν και άλλοι σύλλογοι του νησιού. Ο ευγενής στόχος είναι να συμμετέχουν όλοι και να συμβάλουν όπως μπορεί ο καθένας ώστε να επιτύχουμε.
Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι οι καταστάσεις μας υποχρεώνουν και μας επιβάλλουν να αναλάβουμε την ευθύνη της τουριστικής προβολής εμείς οι ιδιώτες. Πρώτη και απαραίτητη προϋπόθεση για τον σκοπό αυτό είναι η εξασφάλιση εσόδων. Αναφέρουμε επιγραμματικά τις ενέργειες και τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Το αύριο εξαρτάται από όλους μας. Εξ άλλου το φαινόμενο των ενεργών πολιτών συνεχώς διευρύνεται.
Θα εκδοθεί χάρτης της Σκιάθου τελευταίας τεχνολογίας παρόμοιος με το Sky map. Τα έσοδα από τις διαφημίσεις θα διατεθούν αποκλειστικά για την προβολή του νησιού. Έχουμε ήδη συγκεντρώσει πολλές διαφημίσεις και υπάρχουν μερικές θέσεις ακόμη διαθέσιμες. Όποιος ενδιαφέρεται παρακαλούμε όπως επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 24270 21350 με την κα Όλγα μέχρι 5 Απριλίου. Στο τέλος Μαρτίου ο χάρτης πρέπει να παραδοθεί στο τυπογραφείο για να εκδοθεί. Θα διατίθεται από όλα τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, μαγαζιά και λοιπά καταστήματα.
Το σκεπτικό είναι το εξής: Όσοι έχουν εκδώσει χάρτη της Σκιάθου μέχρι σήμερα τα χρήματα πηγαίνουν στη τσέπη τους και αποκομίζουν μόνο κέρδη  από το νησί. Δεν είναι σοφό να δοκιμάσουμε να εκδώσουμε χάρτη και τα έσοδα να διατεθούν για το κοινό καλό του νησιού;
Πετύχαμε ειδική συμφωνία με την PepsiCo που αφορά όλα τα προϊόντα τους και θα ισχύει για όλους τους επιχειρηματίες του νησιού που θα συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Η εταιρεία θα παρέχει έκπτωση και αυτόματα ποσοστό αυτής της έκπτωσης θα πηγαίνει στο κοινό ταμείο για την προβολή. Παρόμοια συμφωνία έχουμε επιτύχει και με την μπύρα Pilsner και Berlin. Θα είναι πχ στα 10 βαρέλια αγορά τα 5 βαρέλια θα είναι δωρεάν και το 1 θα διατίθεται αυτόματα για την προβολή. Μέχρι τώρα δεν είχαμε τόσο ευνοϊκή μεταχείριση και μας παρείχαν πολύ λιγότερα. Όλες οι εταιρείες που τροφοδοτούν το νησί επί σειρά δεκαετιών δεν έχουν γίνει χορηγοί για την προβολή του. Το έχετε ποτέ αναλογιστεί;
Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός AVANTI θα τροφοδοτεί με υλικό και ανταποκρίσεις από την Σκιάθο τον ΑSTRA και κατ' αυτόν τον τρόπο η Σκιάθος θα αναφέρεται καθημερινά στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας.
Για δεύτερη χρονιά θα διοργανώσουμε εκθέσεις ζωγραφικής Σύγχρονης Τέχνης στην οποία συμμετέχουν 80 καθηγητές των Σχολών Καλών Τεχνών ανά την Ελλάδα. Έτσι δημιουργούμε ελκυστικό θέμα αναφοράς του περιοδικού, ημερησίου και τηλεοπτικού τύπου. Πέρυσι δημοσιεύθηκαν Δελτία Τύπου που αφορούσαν στην έκθεση σε όλες τις Εφημερίδες και περιοδικά Τέχνης και Αρχιτεκτονικής. Τα έργα θα εκτεθούν σε όλα τα ξενοδοχεία που διαθέτουν χώρους και στο Μπούρτζι.
Έχουμε εξασφαλίσει συνεργασία και συνεχή αναφορά της Σκιάθου σε όμιλο 8 περιοδικών Εβδομαδιαίων απλά και μόνο για να ακούγεται το όνομα «Σκιάθος» συνέχεια.
Θα διοργανώσουμε επίδειξη υψηλής ραπτικής διάσημων Ελλήνων σχεδιαστών ώστε να υπάρξει θέμα και να αναφερθεί η Σκιάθος στα τηλεοπτικά κανάλια και τα περιοδικά μόδας.
Είμαστε σε συνεργασία με διαφημιστικό όμιλο που μεταδίδει νέα και αναφέρεται σε τουριστικούς προορισμούς με ανταποκρίσεις σε πολλά περιφερειακά ελληνικά κανάλια και δημοσιεύει συνεχώς άρθρα σε περιοδικά ποικίλης ύλης
Εκτυπώσαμε έντυπο που περιέχει όλα τα ξενοδοχεία της Σκιάθου και διανέμεται στις εκθέσεις στο εξωτερικό
Θα συμμετέχουμε σε όλες τις εκθέσεις ώστε να προβάλλεται το τουριστικό μας προϊόν συνεχώς και να παραμένει στην επικαιρότητα.
Έχουμε σκοπό να προσκαλέσουμε αλλοδαπούς δημοσιογράφους μεγάλων εκδοτικών οργανισμών της Ευρώπης για να αφιερωθούν άρθρα στη Σκιάθο και να προβληθούν σε τηλεοπτικά δίκτυα αφιερώματα για τη Σκιάθο.
Αντιλαμβάνεστε ότι όλα τα ανωτέρω έχουν κόστος  και δεν είναι σοφό να καταφύγουμε σε δανεισμό ούτε είναι δυνατόν ένας ή μερικοί να πληρώνει για όλους. Είμαι βέβαιος ότι αν συμμετέχουμε όλοι ενεργά μέχρις όπου μπορεί ο καθένας και μας γίνει συνείδηση ότι συμμετέχουμε για το συμφέρον όλων μας θα πετύχουμε να εξοικονομήσουμε τους πόρους για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που βρίσκεται ένα βήμα πριν την υλοποίηση. Κατά την διάρκεια του χειμώνα έχουν γίνει ανοικτές συζητήσεις με εκπροσώπους άλλων συλλόγων που υποστηρίζουν και συμμετέχουν στην προσπάθεια. Ο Δήμαρχος Σκιάθου συμμετείχε πάντα στις συζητήσεις και στηρίζει την προσπάθεια μας αυτή.
Ο διάλογος είναι ανοικτός και κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη.
Απαραίτητη προϋπόθεση λοιπόν για την υλοποίηση των ανωτέρω είναι η συμμετοχή σας και η υποστήριξή σας. Ειλικρινά πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε και ιδιωτικοί φορείς να αναλάβουν την προβολή του Τουριστικού προϊόντος της Σκιάθου. Το θετικό αποτέλεσμα της προσπάθειας εξαρτάται από την συμμετοχή μας.
Είμαι πάντοτε στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία ή συζήτηση
Με εκτίμηση,
Ι. Κουκουλάκης
Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου

Σκιάθος: Γιά τον κ. Κουκουλάκη!


Aγαπητό Voliotaki καλησπέρα, σου γράφω γιατί θα βγώ έξω απο τα ρούχα μου, δεν  χρειαζόμαστε άλλους τιμητές και καβαλάρηδες για το νησί μας, αρκετά στου κασίδι το κεφάλι που λέγεται Σκιάθος. Εδώ παίζονται μεγάλα παιχνίδια προς όφελος μερικών..Ας μας πεί ο κ. Κουκουλάκης γιατί??? απεχώρησαν οι δυο κύριοι απο την ένωση, τι παίζεται, για ποιούς χάρτες και ποιές πασαρέλες μιλάνε! Εδώ αρχίσαμε και πεινάμε και κάποιοι θα μας φέρουν μαννεκέν, ας φέρουν και τον φίλο τους τον ψωμιάδη. Σε λίγο δεν θα έχουμε λιμάνι, ούτε αεροδρόμιο, κατά τα άλλα πάμε που!!, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει και Δήμαρχος η άλλος που να ενδιαφέρεται για την κατρακύλα...Θα πω μόνο ένα, η Σκιάθος ήταν μια φούσκα που έσκασε και μας πήραν τα νερά!!! και τα λασπόνερα των ξενόφερτων που προσπαθούν να μας επιβάλλουν αυτό που θέλουν...Δεν θα το καταφέρουν...Σας ευχαριστώ. Ρεεεεεέ που πάμεεεεεε μες το σκοτάδι!!

 ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΣΤΟ BLOG ΑΝΤΙ-ΝΕΑ-ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΠολεμανε το skopelosnews.blogspot.com
ζητάμε να μας βοηθήστε ηθικά να συνεχίσουμε και να αντέξουμε τον βρόμικο πόλεμο που δεχόμαστε από τα οργανωμένα συμφέροντα όπου και αν βρίσκονται !!!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ


Δουλειά σε βάθος για την επιτυχία της απεργίας
Πλατιά σύσκεψη του κλάδου Κατασκευών για την προετοιμασία της 48ωρης ταξικής αναμέτρησης
Από τη σύσκεψη συνδικαλιστών στον Κατασκευαστικό κλάδο
Εντείνονται οι ρυθμοί για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, από τα ταξικά συνδικάτα. Με συσκέψεις και συζητήσεις, με περιοδείες στους χώρους δουλειάς, με πολύμορφη δράση στις γειτονιές οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη, καλούνται να μπολιάσουν με νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά την παρέμβασή τους να απαντήσουν στην προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων, στην κρατική και εργοδοτική καταστολή και τρομοκρατία, στη μοιρολατρία που καλλιεργείται από διάφορες πλευρές.
Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν ήδη προγραμματιστεί και πραγματοποιούνται καθημερινά συσκέψεις των ταξικών συνδικάτων και ομοσπονδιών, των εργατικών κέντρων και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλειάς, σχεδιάζοντας τη δουλειά μέχρι την τελευταία ώρα, για να πάρει η απεργία χαρακτηριστικά παλλαϊκού ξεσηκωμού. Να μη δουλέψει εργοστάσιο, να μην ανοίξει γιαπί, να μην πάει κανείς εργαζόμενος στη δουλειά για 48 ώρες - αυτός είναι ο στόχος. Χτες, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη του κλάδου στην Αττική, με τη συμμετοχή των Συνδικάτων της Αθήνας και του Πειραιά, των ηλεκτροτεχνιτών, των ξυλουργών, των μηχανουργών, των μηχανικών τεχνικών κλπ. Την εισήγηση από την πλευρά της Ομοσπονδίας έκανε ο πρόεδρός της, Γιάννης Πάσουλας.
Ανάπτυξη για το λαό ενάντια στα μονοπώλια
Δύο ήταν τα ζητήματα που αναδείχτηκαν στη χτεσινή σύσκεψη. Το πρώτο, ότι για την επιτυχία της απεργίας απαιτείται δουλειά σε βάθος, που θα είναι ταυτόχρονα πολιτική, ιδεολογική και συνδικαλιστική και η οποία σα στόχο θα έχει να απελευθερώνονται όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι από τα κόμματα του κεφαλαίου και να ξεπερνούν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Σε αυτήν την κατεύθυνση, κεντρικό σύνθημα είναι: Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα μονοπώλια. Ετσι, το ζήτημα και στην καθημερινή συζήτηση με τους εργαζόμενους να μετατοπίζεται στην ανάγκη αλλαγής συμπεριφοράς των εργαζομένων απέναντι στα κόμματα που στέκονται απέναντί τους. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να βρεθούν οι τρόποι και η επιχειρηματολογία, να γίνει κατανοητό πως πρέπει να απορριφθούν οι λογικές και τα ψευτοδιλήμματα των «καλών» και «κακών» μνημονίων, του «παράνομου» και του «νόμιμου» χρέους.
Γενική επιστράτευση δυνάμεων
Το δεύτερο ζήτημα που τονίστηκε σε όλους τους τόνους, ήταν η ανάγκη, για 48 ώρες, να μη χτυπήσει σκεπάρνι, να μην ανοίξει εργοτάξιο, κάθε χώρος δουλειάς να μείνει άδειος και μαζικά οι εργαζόμενοι και τις δύο μέρες να κατέβουν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. «Δεν επιδιώκουμε μόνο να κατέβει ο κόσμος στο δρόμο, αλλά αυτό να εκφραστεί ταυτόχρονα και εκεί που πραγματικά χτυπιέται το κεφάλαιο, στους χώρους δουλειάς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πάσουλας. Ωστόσο, ο στόχος αυτός, είναι στενά συνδεδεμένος με τη συνολικότερη δουλειά που πρέπει να ανοίξει ο κλάδος, ενώ συνδέεται και με το γενικότερο ζήτημα της ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος. Για το λόγο αυτό, απαιτείται να μπουν συγκεκριμένοι δείκτες στη δουλειά. Να καταγραφούν νέα μέλη στα Σωματεία. Να ενισχυθεί οικονομικά το ΠΑΜΕ. Να μετράται όχι μόνο πόσοι κατέβηκαν στην απεργία, πόσοι πήγαν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, αλλά και το πόσοι από αυτούς έχουν κάνει το ουσιαστικότερο βήμα και συμφωνούν με το πλαίσιο πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο στόχος που μπήκε στη χτεσινή σύσκεψη ήταν κρυστάλλινος: Κανένα γιαπί, κανένα καφενείο, κανένα έργο μικρό ή μεγάλο, να μη μείνει που να μην επισκεφτούν οι οικοδόμοι, τα συνδικάτα και τα σωματεία τους. Είναι απαραίτητη η καθημερινή δράση, η πλατιά επαφή με τους εργαζόμενους, η γενίκευση της εμπειρίας. Να φτάσει πλατιά στους ανέργους του κλάδου το μήνυμα της απεργίας. Σε αυτά τα ζητήματα στάθηκαν και τα στελέχη του κλάδου που μίλησαν στη συνέχεια. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη χρησιμοποίησης όλων των μορφών προσέγγισης των εργαζομένων (χρησιμοποιώντας ντουντούκες, τραπεζάκι στις πλατείες των γειτονιών, επαφή με τους ανέργους στα παραρτήματα κλπ.). Αλλωστε, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα οργανώνεται και θα προετοιμάζεται η εργατική τάξη για ανώτερες μορφές πάλης και σύγκρουσης.
RIZOSPASTIS

Ανοιχτές εκδηλώσεις: Να σαρώσουμε τα Μνημόνια της χρεοκοπίας

Ανοιχτές εκδηλώσεις: Να σαρώσουμε τα Μνημόνια της χρεοκοπίας

ΑΘΗΝΑ-ΚΕΝΤΡΟ

Μέχρι τη νίκη!

Πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πανεργατική
Η έκρηξη της εργατικής αντίστασης με την Πανεργατική απεργία της Τετάρτης 15 Ιούνη και τη θυελλώδη κατάληψη της Πλατείας Συντάγματος κόντρα στις επιθέσεις των ΜΑΤ έφερε την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου στο χείλος του γκρεμού.

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχω την αίσθηση ότι δεν υπήρξε ποτέ στη σύγχρονη, στην μεταπολιτευτική, ας πω, ιστορία του τόπου μεγαλύτερο έλλειμμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και το πολιτικό σύστημα. Αυτό όμως το έλλειμμα εμπιστοσύνης είναι αμφίδρομο τόσο από τους πολίτες που δικαίως λέω εγώ, αμφισβητούν το πολιτικό σύστημα και κυρίως τις κυρίαρχες δυνάμεις του πολιτικού συστήματος, όσο όμως και από τις κυρίαρχες δυνάμεις του πολιτικού συστήματος που αμφισβητούν τους ίδιους τους πολίτες. Δεν τους εμπιστεύονται. Δεν εμπιστεύονται τους πολίτες ότι έχουν γνώμη και κρίση. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για τον οποίο στην πραγματικότητα άλλο τι λένε, τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και αυτό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επιδιώκουν να κερδίσουν χρόνο για διαφορετικούς λόγους ο καθένας και να μην οδηγηθούμε στη λαϊκή ετυμηγορία.
Άκουσα με προσοχή τον Υπουργό των Οικονομικών και μια μεγάλη απορία έχω, σήμερα η Βουλή καλείται σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου ή στην κυβέρνηση Βενιζέλου-Παπανδρέου; Και μια δεύτερη μεγάλη απορία έχω, άραγε η πιθανότητα συγκυβέρνησης των δυο μεγάλων κομμάτων ήταν μια στιγμιαία υπόθεση ξαφνική το μεσημέρι της Τετάρτης 4 με 8 ή μήπως είναι παρούσα. Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή την ανοιχτή συναίνεση που έσπευσε να δώσει στον κ. Βενιζέλο τόσο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σήμερα το πρωί, κατά το τηλεφώνημα που κάνατε κύριε Βενιζέλο, στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όσο όμως και την έκδηλη συναίνεση που έσπευσαν να δώσουν, απ’ ότι είπατε, τόσο ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ όσο και η κυρία Μπακογιάννη.
Βεβαίως κύριε Αντιπρόεδρε, κύριε Υπουργέ, δεν θα αναρωτηθώ γιατί άραγε δεν σπεύσατε να τηλεφωνήσατε τόσο σε εμένα όσο και στη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ. Θεσμικά οφείλατε να το κάνετε. Δεν θα αναρωτηθώ όμως διότι γνωρίζω ότι θα ξέρατε ποια είναι η απάντηση και γι’ αυτό δεν πήρατε.
Όμως κύριε Βενιζέλε, επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτές οι στάσεις ανατροφοδοτούν το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα και κυρίως στις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις.
Τι άλλο μπορεί να πει κανείς όταν βλέπει πολιτικά πρόσωπα το πρωί να είναι στη λογική την αντιμνημονιακή και το βράδυ να είναι Υπουργοί. Τι άλλο μπορεί να πει κανείς όταν βλέπει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να διαδηλώνει την αντίθεσή του στο μνημόνιο, αλλά να συζητά την πιθανότητα κυβέρνησης συνεργασίας, προκειμένου προφανώς να προωθηθεί ο βασικός πυρήνας του μνημονίου που είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Και τι άλλο μπορεί να πει κανείς όταν σήμερα εσείς εδώ λέτε, που πριν ως Υπουργός Άμυνας και έγκριτος συνταγματολόγος μας λέγατε ότι χρειάζονται 180 ψήφοι προκειμένου να προωθηθεί τόσο το μεσοπρόθεσμο όσο και η νέα δανειακή σύμβαση -την πρώτη δεν την έχετε φέρει καν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο- τώρα ως Αντιπρόεδρος και Υπουργός των Οικονομικών να συμφωνείτε και να ζητάτε συναίνεση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να σας τη δίνει, προκειμένου να προωθηθεί το μεσοπρόθεσμο με διαδικασίες εξπρές και φυσικά με 151.
Αν όλα αυτά, καθώς και το μέγα γεγονός των ημερών, ότι ξαφνικά το όλον ΠΑ.ΣΟ.Κ. έντρομο μπροστά στην προοπτική   να δώσει μέρος της κυβερνητικής εξουσίας στον κ. Σαμαρά συσπειρώθηκε. Αν λοιπόν όλα αυτά δεν συνιστούν, δεν συνάδουν, δεν συμβάλλουν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος, τότε τι συμβάλλει.
Αν για όλα αυτά δικαίως οι πολίτες στην κάτω Βουλή της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν υψώνουν τα χέρια προς την πάνω Βουλή, τότε τι άλλο θα έπρεπε να γίνει για να υψώσουν τα χέρια όχι για να μας ζητωκραυγάσουν επειδή σήμερα θα σώσουμε τη χώρα αλλά για να αποδοκιμάσουν την κυβερνητική πλειοψηφία και τη συναίνεση που βρίσκει σε μεθοδεύσεις διότι για μας η συμφωνία σε διαδικασία εξπρές για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου όσο όμως και των εφαρμοστικών νόμων σε μια διαδικασία μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας δεν είναι μια διαδικαστική υπόθεση, είναι συμφωνία επί της ουσίας της πολιτικής.
Και έρχομαι στο κρίσιμο ζήτημα που αφορά την περιβόητη 5η δόση. Δεν ξέρω κύριε Αντιπρόεδρε της κυβέρνησης και Υπουργέ των Οικονομικών τι σας είπαν στις Βρυξέλλες, αυτό που εγώ γνωρίζω όπως γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, είναι ότι την προηγούμενη Τετάρτη όσο δεν υπήρχε Πρωθυπουργός της χώρας και όσο ήταν υπό διάλυση το πολιτικό σύστημα, η 5η  δόση είχε δοθεί. Καταθέτω στα πρακτικά για να μη λέτε ότι τα βγάζω από το μυαλό μου τα δημοσιεύματα από τις ηλεκτρονικές εφημερίδες, «ΕΘΝΟΣ, ΝΕΑ, IN.GR» όλοι.  Ο κ. Αλταφάζ διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί η 5η δόση. Μόλις όμως κατάφερε να σταθεροποιηθεί το πολιτικό σύστημα και βεβαίως να αποκτήσει ειδικού βάρους Υπουργούς και Αντιπροέδρους, ξαφνικά αμφισβητεί την 5η δόση. Γιατί; Ποιον εμπαίζουνε και ποιον εμπαίζετε;
Ο ελληνικός λαός όμως ξεπερνάει τον τρόμο, ξεπερνάει το φόβο και ξεπερνάει τους εκβιασμούς. Και ξέρετε ο μόνος εγγυητής διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, διάσωσης των μισθών και των συντάξεων, διάσωσης των εισοδημάτων αλλά και της δημόσιας περιουσίας είναι ο ελληνικός λαός. Δεν είναι οι ψευδεπίγραφες συναινέσεις που ακόμη και αν συμβούν θα είναι συναινέσεις λαϊκής μειοψηφίας.
Μας λέτε, εδώ και 1,5 χρόνο ότι όσα κάνετε συνιστούν μονόδρομο και ότι κανείς άλλος δεν έχει διαφορετική άποψη. Κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης και στην προηγούμενη ομιλία μου στην αρχή της διαδικασίας, ζήτησα να διευκρινίσετε τι ακριβώς λένε όλοι αυτοί οι έγκριτοι και έγκυροι οικονομολόγοι οι οποίοι συμβουλεύουν τον Πρωθυπουργό και αν μπορεί μια χώρα που υπερβαίνει το 150% και πάει για 300% του Α.Ε.Π. να σωθεί με νέα ακριβά δάνεια που θα δίνονται υπό την προϋπόθεση ότι αυτά τα χρήματα θα πάνε μονάχα στις τράπεζες και στην αποπληρωμή των προηγούμενων τόκων και τίποτα στην ανάπτυξη, τίποτα στην παραγωγική ανασυγκρότηση.
Και επειδή δεν είμαστε πια οι μόνοι οι οποίοι λέμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, σωτήριος όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα το οποίο σήμερα τρίζει.
Σας διαβάζω τι εγγράφη προχθές ως κεντρικό άρθρο στην εφημερίδα Νιου Γιουορκ Ταϊμς όπου αφιέρωσε στο κύριο άρθρο της ανάλυση για το μεσοπρόθεσμο. Δεν είναι λόγια δικά μου αυτά, δεν είναι λόγια κάποιου αντιμνημονιακού. Οι Νιου Γιουόρκ Ταϊμς λένε ότι η λύση που συναρμολογήθηκε την περασμένη βδομάδα περισσότερο χρήμα διάσωσης και περισσότερη ελληνική λιτότητα, απλά αγοράζει λίγο χρόνο, χωρίς να προσθέτει καμιά ελπίδα ανάκαμψης. Καθιστώντας ακόμη δυσκολότερο για την κυβέρνηση να περιορίσει το έλλειμμα. Η Ελλάδα δεν έχει ελπίδα να αναζωογονήσει την οικονομία της αν πρέπει να αποπληρώνει κανονικά το κεφάλαιο και τα τοκοχρεωλύσια ενός φορτίου χρέους που σήμερα είναι περισσότερο από το 140% του Α.Ε.Π.
Αυτό λοιπόν για το οποίο σήμερα δεν μας έχετε πείσει κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης είναι για το πώς εκεί που αποτύχατε χθες θα πετύχετε σήμερα. Και μάλιστα με την ίδια ακριβώς και απαράλλακτη πολιτική χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή στο μίγμα της πολιτικής. Καμία ουσιαστική αλλαγή στο μεσοπρόθεσμο.
Δεν ήσασταν εδώ γι’ αυτό θα το πω και μόνο γιατί έχει μια σημασία. Δυο παρατηρήσεις. Δεν είχατε βεβαίως εσείς την ευθύνη άλλοι συνέταξαν το μεσοπρόθεσμο, αλλά κοιτάξτε τι γράφει.
Το πρώτο σημείο στο μεσοπρόθεσμο εξετάζει τα δυο σενάρια. Το ένα χωρίς τα σκληρά μέτρα των 30 δις ως το 2015 και το άλλο με τα σκληρά μέτρα ως το 2015. Και στα δυο σενάρια, αναφέρει ότι η μεταβολή του Α.Ε.Π. εκτιμάται ότι θα είναι η ίδια. Δηλαδή να πάρουμε όλα αυτά τα επώδυνα μέτρα, νέες θυσίες για το λαό χωρίς κανένα αντίκρισμα. Και το δεύτερο ακόμη πιο σκληρό και τραγικότερο τα δυο σενάρια με τις αποκρατικοποιήσεις και χωρίς τις αποκρατικοποιήσεις. Με τις αποκρατικοποιήσεις στο τέλος του 2015 το χρέος 140% του Α.Ε.Π., χωρίς 160% του Α.Ε.Π. Δηλαδή μια τρύπα στο νερό. 
Δεν τα λέμε εμείς αυτά. Τα γράφετε στο μεσοπρόθεσμο. Πως λοιπόν, θα καλέσετε μεθαύριο τους Βουλευτές να ψηφίσουν ένα τέτοιο πρόγραμμα που θα φέρει νέα βάρη και νέες θυσίες, δίχως κανένα αντίκρισμα για τον ελληνικό λαό.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η δική μας εκτίμηση είναι ότι η Κυβέρνηση με την ανοχή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι διατεθειμένη να θυσιάσει και τον τελευταίο έλληνα άνεργο ή απασχολούμενο. Είναι διατεθειμένη να θυσιάσει τη δημόσια περιουσία ακόμη και την ίδια την παράταξη που αποτέλεσε κορμό του δημοκρατικού χώρου, προκειμένου να προχωρήσει σε αυτό το μίγμα πολιτικής που καταστρέφει τη χώρα. Πολύ γρήγορα, από την Ελλάδα στους Έλληνες, πήγατε στην Ελλάδα της Τρόικας. Από τη λαϊκή κυριαρχία πήγατε στο κράτος των τραπεζών. Και από την κοινωνική δικαιοσύνη στην Ελλάδα που επισήμως έχει ένα εκατομμύριο ανέργους και τρία εκατομμύρια στα όρια της φτώχιας.
Και θέλω ειλικρινά απευθυνόμενος στον καθένα και στην καθεμιά από τους Βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, δεν μιλάω για σήμερα το βράδυ αλλά για την κρίσιμη ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου. Πιστεύει κανείς και καμιά από σας ότι το μεσοπρόθεσμο είναι ένα αναπόφευκτο κακό; Αν το πιστεύετε ακόμη δεν έχετε παρά να το αναγνώσετε. Να αναγνώσετε δηλαδή αυτό τον απέραντο κατάλογο της περιουσίας του ελληνικού λαού που ετοιμάζεται προς εκποίηση. Και τότε ελάτε με το χέρι στην καρδιά και πείτε μας, αν έτσι σώζεται μια πατρίδα την εξαφάνιση της οποίας περιγράφει με μαθηματική ακρίβεια το μεσοπρόθεσμο.
Δεν πρόκειται για νομοσχέδιο. Πρόκειται για έκθεση κατασχετηρίου, για έκθεση δικαστικού επιμελητή. Όπως ο δικαστικός επιμελητής καταγράφει τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη ακόμη και τα τελευταία αντικείμενα, έτσι και η Τρόικα αλλά και η Κυβέρνησή μας δυστυχώς καταγράφουν και μαζεύουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία για να τα εκποιήσουν.
Δεν πρόκειται κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για πρόγραμμα σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας, αλλά για πρόγραμμα λεηλασίας πριν από τη χρεοκοπία, διότι θα είναι αναπόφευκτη η διαδικασία αυτή της ελεγχόμενης βεβαίως χρεοκοπίας. Και φανερώνεται αυτό απ’ όσα δήλωσε σήμερα ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί αύριο στη στην  Die Welf  όπου αποκαλύπτει τις πραγματικές διαθέσεις και τα αληθινά κίνητρα που τον ώθησαν στην ανάληψη της πρωτοβουλίας γι’ αυτό το σχέδιο διάσωσης. Και μας λέει ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι υπάρχει πιθανότητα να πείσουμε τους φορολογούμενους να συνεχίσουν να δίνουν ακριβά δάνεια στους Έλληνες αρκεί και σεις να μας δώσετε -στις γερμανικές επιχειρήσεις προφανώς- τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που είναι ένας σημαντικός πλούτος αναξιοποίητος.
Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά. Το τελευταίο διάστημα κλιμακώνονται οι επιθέσεις με όλα τα μέσα, απέναντι στον κόσμο που διαδηλώνει ειρηνικά και ζητά δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Και κλιμακώνονται και οι γνωστές συκοφαντικές επιθέσεις απέναντι στην Αριστερά και στο ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς και με εξοργίζει το γεγονός ότι επιτίθεστε με έναν σκληρό και άδικο τρόπο απέναντι σε μια παράταξη που έχει δώσει αγώνες και αίμα για τη δημοκρατία.
Όμως περισσότερο απ’ αυτό –γιατί θα μπορούσα να καταλάβω και τον πανικό και την αδυναμία στην οποία βρίσκεται η Κυβέρνηση- με ενοχλεί και με εξοργίζει ότι την ίδια στιγμή που αποκαλείται τους πολίτες που διαδηλώνουν, τους αριστερούς πολίτες Γκοτζαμάνηδες και Κουτσαβάκηδες, ανοίγετε κύριοι της Κυβέρνησης την αγκαλιά σας στον κ. Καρατζαφέρη και στην ακροδεξιά. Αυτό είναι που με ενοχλεί, όχι που συκοφαντείτε εμάς.
Το πρώτο, θα μπορούσα να το κατανοήσω. Ταυτόχρονα όμως και τα δυο δεν τρώγονται κύριοι της Κυβέρνησης. Και ο κ. Πρωθυπουργός ήταν αυτός απ’ αυτό εδώ το Βήμα που εξήρε την πατριωτική στάση του κ. Καρατζαφέρη και κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για πράξεις βίας και επιθέσεις που συνηθίζουν σε αυτή τη χώρα να κάνουν άλλες δυνάμεις.
Προσπαθείτε διαρκώς να αντιστρέψετε την εικόνα. Γι’ αυτό και χρησιμοποιείτε με επιλεκτικό τρόπο αντίστροφα επιχειρήματα όπως κάνατε άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα και με την παραφιλολογία περί Ιουλιανών και περί αποστασίας, όπου συνειδητά προσπαθήσατε να διαστρεβλώσετε την ιστορική αλήθεια.
Ε, ναι λοιπόν, και το 1965 όπως και σήμερα ο κόσμος ήταν και είναι στο δρόμο. Και τότε και τώρα ο λαός και οι πολίτες ζητούν δημοκρατία. Και τότε και τώρα ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης και ήταν και είναι στο δρόμο για να προστατεύσει την λαϊκή κυριαρχία, το Σύνταγμα και τη δημοκρατία.
Επίσης ομοιότητα και τότε και τώρα η διαπλοκή, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεργολάβοι, οι ιδιοκτήτες των media –τι σύμπτωση, ζωή να έχει ο άνθρωπος ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης- με ιδιαίτερη επιμονή ζητούσαν και ζητάνε να μην τεθούν οι κυρίαρχες επιλογές στην κρίση του λαού.
Ποια η μεγάλη διαφορά; Ότι τότε, όλοι αυτοί επεδίωκαν για λογαριασμό του παλατιού να ρίξουν την Κυβέρνηση ενώ τώρα προσπαθούν για λογαριασμό της Τρόικα με νύχια και με δόντια να κρατήσουν την Κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι στερείται λαϊκής αποδοχής.
Σας είπα όμως ότι μόλις ολοκληρώσατε την σύμβαση έργου που έχετε να ψηφίσετε αυτό το έγκλημα ούτε και σεις θα είστε χρήσιμοι.
Ο μεγάλος συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα είπε το εξής συγκλονιστικό σήμερα. Στην πλατεία Συντάγματος γράφεται η ιστορία αξιοπρέπειας της σύγχρονης Ευρώπης. Ας μην αποδείξουμε ότι σε αυτό εδώ το Κοινοβούλιο θα γραφούν σελίδες αναξιοπρέπειας στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου».

Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να γίνει μεγάλος παίκτης στην κρουαζιέρα

Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να γίνει μεγάλος παίκτης στην κρουαζιέρα«Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να γίνει ένας μεγάλος παίκτης, στο κομμάτι της κρουαζιέρας», τόνισαν μιλώντας στο Posidonia Sea Tourism Forum, εκπρόσωποι εταιρειών κρουαζιέρας.

Ο χώρος αυτός προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες, αλλά οι περισσότεροι το συνειδητοποιούν αφού πρώτα χάσουν την ευκαιρία. Χρειάζεται να αναβαθμιστούν τα λιμάνια, να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις και να υπάρξει συμμετοχή των εταιριών κρουαζιέρας. Η Ελλάδα, η Τουρκία και η Κύπρος έχουν ένα ρόλο να διαδραματίσουν στο μέλλον το κομμάτι της κρουαζιέρας, αλλά πρώτα πρέπει να εξαλειφθούν συγκεκριμένα εμπόδια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιάνι Ονοράτο, πρόεδρος της Costa Crociere, η οποία μεταφέρει ήδη 2,3εκ. επισκέπτες στην Ελλάδα το χρόνο.
Παράλληλα οι επικεφαλής της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας υπογράμμισαν ότι η κρουαζιέρα βασίζεται στη σταθερότητα. Ο σχεδιασμός γίνεται περίπου 24 μήνες νωρίτερα και προϋποθέτει ένα σταθερό πλαίσιο.
«Χρειαζόμαστε από την Ελλάδα ένα σταθερό κανονιστικό πλαίσιο και αποδοτικό επιχειρηματικό κλίμα», είπε ο Pierfrancesco Vago, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κρουαζιέρας (ECC) και CEO της MSC Cruises.
Και ενώ καλωσόρισε την άρση του καμποτάζ, υπογράμμισε ότι οι υφιστάμενοι συμβατικοί όροι που οφείλουν να συνυπογράψουν οι εταιρίες με την κυβέρνηση για να πιάσουν στα ελληνικά λιμάνια αποθαρρύνουν τους operators.
«Οι εταιρίες κρουαζιέρας δεν επιθυμούν ένα άκαμπτο νομικό πλαίσιο καθώς και οι ίδιες πρέπει να είναι ευέλικτες για να ικανοποιούν τις επιθυμίες των πελατών τους», ανέφερε με έμφαση.
Τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Ονοράτο, δήλωσαν ότι πρέπει να εξετασθούν τα ζητήματα υποδομών αλλά και τιμολογιακής πολιτικής των λιμανιών. Υπογράμμισαν ότι τα ελληνικά λιμάνια δεν διαθέτουν υποδομές για την φιλοξενία μεγάλων πλοίων. Εστίασαν και σε ένα άλλο σημαντικό θέμα, αυτό του ελλιμενισμού με σειρά άφιξης, που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όπως είπαν δεν γίνεται οι καπετάνιοι μεγάλων πλοίων να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να προλάβουν αποβάθρα. Σημείωσαν ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη με αυτό το σύστημα και ο ελλιμενισμός ανάγεται σε όλο και πιο σημαντικό ζήτημα, καθώς το κόστος καυσίμων εξαναγκάζει τα πλοία να μειώνουν την ταχύτητα τους.
Μάλιστα ο κ. Ονοράτο πιστεύει ότι «η Ελλάδα δεν χρειάζεται να αναζητήσει πελάτες σε μέρη πέραν της Ευρώπης», αλλά να εκμεταλλευθεί τον δικό της πλούτο.
«Η κρουαζιέρα αποτελεί στοιχείο κλειδί της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής για τον τουρισμό», ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού- Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και παραδέχτηκε ότι «γίνονται ήδη βήματα για την αναβάθμιση και ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει ακόμα να γίνουν», και προσέθεσε: «η Ανατολική Μεσόγειος θα μπορούσε να εξελιχθεί στο επίκεντρο της οικονομίας της χώρας, όμως απαιτούνται επενδύσεις για να γίνει αυτό».
Αναφερόμενος στις αφίξεις σημείωσε πως: Ό,τι χάσαμε από την Αγγλία (εξ αιτίας της κρίσης) και τη Γερμανία (λόγω κακών δημοσιευμάτων), αναπληρώσαμε με: 180% αύξηση από την Τουρκία, 120% αύξηση από το Ισραήλ, 85% αύξηση από τη Ρωσία και τους νεοεισερχόμενους από Σερβία και Κίνα.
Οι αυξήσεις από κρουαζιερόπλοια είναι πάνω κατά 10% και οι επισκέπτες τους κατά 20%. Αυτή είναι μια βιομηχανία που εξαρτάται αποκλειστικά από την ικανότητα να αρπάζεις τις ευκαιρίες και να τις μετατρέπεις σε αποτελέσματα. Ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι μια βιομηχανία στην οποία πραγματικά αξίζει να επενδύσεις.
Μάλιστα ο κ. Γερουλάνος χαρακτήρισε την περιοχή από τη Βενετία ως τη Βηρυτό, ως τον καλύτερο «παιδότοπο» για ιστιοπλοΐα, κρουαζιέρα και γιότινγκ, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή:www.capital.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_3446.html#more 

ΜΙΚΡΟΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ

 Origin Time
Wednesday, 22 June 2011, 09:32:29 UTC
 Magnitude
M 3.0
 Latitude
38.72°N
 Longitude
24.79°E
 Depth
10 km
 Region
Aegean Sea
 Distances
28 km SE of Skyros
99 km N of Andros
123 km NE of Athina
 # of Arrivals 12
 Location Type Automatic

Ανάκληση παρτίδων κρασιού της εταιρείας ΙΝΟ ΑΕΑνακλήθηκαν από την ελληνική αγορά, με εντολή του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), συγκεκριμένες παρτίδες κρασιού της εταιρείας ΙΝΟ ΑΕ, λόγω βάσιμων υποψιών ότι περιέχουν γυαλί.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Φ.Ε.Τ. έκανε έλεγχο ύστερα από καταγγελία και διαπίστωσε ότι «υφίστανται βάσιμοι λόγοι υποψίας επιμόλυνσης των φιαλών κρασιού 1,5 λίτρων από ξένο σώμα (γυαλί) που έχουν παραχθεί από 23/11/2010 έως και 15/05/2011».

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής διενήργησε ελέγχους στην εγκατάσταση παραγωγής της εταιρείας ΙΝΟ ΑΕ στο Χαραϊντίνι Θήβας και για προληπτικούς λόγους απαίτησε την άμεση ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων κρασιού (ερυθρός ημίγλυκος, ερυθρός ξηρός, λευκός ξηρός, σαγκρία, ρετσίνα) και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Μειώσεις έως και 8% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια


Υψηλή αναμένεται και φέτος το καλοκαίρι η κίνηση του επιβατικού κοινού με τα πλοία της γραμμής, εξαιτίας των φθηνών εισιτηρίων, εκτιμούν οι τουριστικοί πράκτορες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση του ναύλου από 7% έως και 8% εκτιμάται ότι θα προσελκύσει σημαντική μερίδα των παραθεριστών που σκοπεύουν να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Παράλληλα, αισιόδοξα μηνύματα δημιουργεί η προοπτική καλυτέρευσης των όρων στο κομμάτι της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, καθώς, όπως εκτιμούν οι επαγγελματίες στον χώρο του Τουρισμού, μια μείωση του Φ.Π.Α. στο 6,5% στον τομέα αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό κίνητρο. 
zoygla

Ο Πραγματικός Δήμαρχος τής Σκιάθου Γιάννης Κουκουλάκης!!

Μεγάλος καυγάς ξέσπασε χθές βράδυ μεταξύ τού Δημάρχου Σκιάθου Νίκου Πλωμαρίτη, κατά κόσμον Καράμπελα καί τού αληθινού Δημάρχου Σκιάθου Ιωάννη Κουκουλάκη. Αιτία τού καυγά ήταν η συνάντηση τού Γιάννη με ένα άλλο Γιάννη πού τρώει πολύ Πατσά, τήν προηγούμενη ημέρα στό ξενοδοχείο τού πρώτου. Ο Καράμπελας μαθαίνοντας γιά τήν συνάντηση ένοιωσε τήν αμφισβήτηση να έρχεται φωνάζοντας, "τα κάνατε πλακάκια, τα κάνατε πλακάκια, θέλουν να με ρίξουν" κοκκινίζοντας οι φλέβες τού λαιμού του καί πίνοντας το ένα ουίσκυ μετά το άλλο. Ο Καράμπελας κατάλαβε ότι οι μέρες του είναι μετρημένες μετά από τήν εν λόγω συνάντηση. Κάποιος παριστάμενος καί αυτήκοος μάρτυς τού είπε: Καλο-αναπαμένος νάσαι καί κούνησε το κεφάλι με συμπόνοια!
Καράμπελα, καλά ξεμπερδέματα!...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ Naxos Fan

Προσπαθούν να φιμώσουν τα blogs της Μαγνησίας

Από το http://skopelos-news.blogspot.com λάβαμε το παρακάτω μήνυμα. Εμεις δεν γνωρίζουμε ποιος και γιατί θέλει να κλείσει τα ιστολόγια της Μαγνησίας αλλά σε κάθε περίπτωση θα είμαστε μαζί σας και θα σας στηρίζουμε.
Εντός των παραπάνω πλαισίων, ζητάμε την αμέριστη συμπαράστασή σας, στον δίκαιο αγώνα μας. ζητάμε να μας Στηρίξετε στον πόλεμο που δεχόμαστε από τα οργανωμένα συμφέροντα του τόπου μας από την τοπική αυτοδιοίκηση νομαρχιακοί και βουλευτές του νομού δεν παραλείπουμε τους βουλευτές του....... νομού την περιφέρεια Θεσσαλίας και τέλος την κεντρική εξουσία με της καθημερινές μας κριτικές που τους κάνουμε και θα τους κάνουμε και δηλώνουμε παρόντες σε όποιες άλλες μορφές αγώνα κι αν χρειαστεί Θεωρούμε δεδομένη την αλληλεγγύη, τον κοινό στόχο των αγώνων μας, την από κοινού στήριξη των έμπρακτη συμπαράσταση όλων σας σε όλους τους Σας καλούμε λοιπόν, να στηρίξετε τον αγώνα μας, και σας ζητάμε την εξασφάλιση της λειτουργίας αδέσμευτου μπλοκ μας δεν θα ενδώσουμε σε κανέναν κέρατα όπου και αν βρίσκετε αρκετά με όλους σας που σας ενοχλεί η κριτική
>ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ...ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ<-- ...Νικος Καζαντζακης.. στείλτε μας εμαιλ συμπαραστάσεις θα τα αναρτησουμε ολα

http://naxosfan.blogspot.com/2011/06/blogs_22.html 

Αγωνιστικό Κάλεσμα στην στην παράλια τής Σκοπέλου εμπρός από το δημοτικό καφενείο ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΣ 7 ΜΜ


Ο πολιτικός τουρισμός αρκετά μας καταδυνάστευσε…

Η Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου
σας καλεί σε Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων
την Τετάρτη 22/6/2011 στις 19:00
στην παράλια  τής Σκοπέλου εμπρός από το δημοτικό καφενείο
για  να αποφασίσουμε την παραπέρα στάση μας στα τεράστια προβλήματα που έχουμε από το μνυ-μουνιο και στο νησί μας με την μεγάλη πτώση του τουρισμού που με μερικές εκτιμήσεις φτάνει και το 60% πρέπει να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και όχι να είμαστε στους καναπέδες και να παρακολουθούμε αμέτοχη αυτά που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς ...
Επιτροπή αγώνα Σκοπέλου   
στο facebook Αγανακτισμένοι στη ΣΚΟΠΕΛΟ 

12,000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ & ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΟΜΠΡΕΛΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩN?


 ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ ΤΟΥ 2011 ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΣ ΤΙΜΕΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΊ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ ΤΈΛΕΙΩΣΕ ΣΧΕΔΌΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΚΑΚΌΣ
ΕΔΩ Η ΤΙΜΕΣ   ΑρχείοΛήψη Αρχείου

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ (Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ?)

Ο περιφεριάρχης σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο στη Σκιάθο
«Ως αιρετή Περιφέρεια δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στο περιβάλλον, το κοινό μας σπίτι. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά «καυτά» θέματα, που αφορούν το περιβάλλον στη Θεσσαλία και η αιρετή Περιφέρεια, με αποφασιστικότητα, είναι πρωτοπόρος στη μάχη για καλύτερο, για καθαρότερο, για ποιοτικότερο περιβάλλον».
Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Συνέδριο με τίτλο «Third International Conference on Environmental Management, Engineering, Planning, and Economics – CEMEPE & SECOTOX Conference» που πραγματοποιείται στη Σκιάθο.
Το συνέδριο διοργανώνουν το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ σε συνεργασία με τον Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).
Ο κ. Κώστας Αγοραστός, εξειδικεύοντας την πολιτική της Περιφέρειας για το περιβάλλον, επισήμανε ότι «υπάρχουν «μαύρες τρύπες» που χρειάζονται την άμεση, αποτελεσματική παρέμβασή μας.
Υπάρχουν «γκρίζες ζώνες», δηλαδή έργα και παρεμβάσεις που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί ώστε να συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
Και υπάρχουν «πράσινα πεδία», δηλαδή πεδία στην επιστήμη, την ενέργεια, την αγροτική οικονομία, τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε με τετραπλό όφελος:
-την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος,
-την τόνωση, την επανεκκίνηση σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία της τοπικής οικονομίας,
-την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας, της επιστήμης, της καινοτομίας,
-την διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε ότι προς αυτήν την κατεύθυνση η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιζητεί τη συμβολή της επιστημονικής κοινότητας και τόνισε:
«Χρειάζεται να δράσουμε όλοι μαζί, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, χωρίς να χάσουμε ούτε μια ημέρα.
Η λύση στην – υπαρκτή – οικονομική κρίση δεν μπορεί να προέλθει μέσα από την καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά μέσα από την διάσωσή του, την προστασία του, την ανάδειξή του και την ενθάρρυνση καινοτομικών δράσεων που συνδυάζουν την προστασία του περιβάλλοντος με την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη.
Μπορούμε να κάνουμε πολλά και αισιοδοξώ ότι μπορούμε να πετύχουμε μέσα από τη συνεργασία και τη συνέργεια».
Στην ομιλία του ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε σ’ όλα τα φλέγοντα θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον στη Θεσσαλία και ενημέρωσε τους επιστήμονες για τις θέσεις και τις ενέργειες της αιρετής Περιφέρειας σε θέματα όπως ο Αχελώος, η Κάρλα, ο Πηνειός, η διαχείριση απορριμμάτων, η ατμοσφαιρική ρύπανση και ο λιγνίτης.
5 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΌΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΊ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΌΤΑΝ ΤΑΧΤΙΚΆ ΒΕΒΑΊΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΥΨΗΛΟΎΣ ΕΠΙΣΚΈΠΤΕΣ ΟΎΤΕ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΊΞΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ  ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΑΣΤΕ 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Αστυνομικοί στα όρια της φτώχειας

Αστυνομικοί στα όρια της φτώχειας

Περικοπές μισθών και επιδομάτων και «ψαλίδι» σε λειτουργικές δαπάνες αναγκάζουν τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας να λειτουργούν με μπαλώματα... Περιπολικά σαραβαλάκια που δεν μπορούν να συντηρηθούν, παλιός τεχνολογικός εξοπλισμός, θέσεις που αδειάζουν λόγω συνταξιοδότησης και δεν αναπληρώνονται, οδηγούν τις αστυνομικές υπηρεσίες στο κλείσιμο και τους πολίτες στην αναζήτηση προστασίας από ιδιωτικές εταιρίες!
Πρόκειται για παραδοχή των ίδιων των αστυνομικών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο.
«Ζούμε και εμείς τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια προβλήματα. Στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να διαδηλώσουμε και εμείς την αγανάκτησή μας για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας», ήταν η φωνή απόγνωσης από τους αστυνομικούς της Μαγνησίας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χθες από τις δέκα το πρωί και για τρεις ώρες, μπροστά από την Αστυνομική Διεύθυνση, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων.
Το νέο «ψαλίδι» σε μισθούς και επιδόματα, σύμφωνα με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, τους αφαιρεί από τα μηνιαία εισοδήματά τους από 350 έως 450 ευρώ.
Ανασφαλής αστυνομικός σημαίνει ανασφαλής πολίτης, τονίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, σε ενημερωτικά φυλλάδια που διανεμήθηκαν σε πολίτες κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.
«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι», δήλωνε ο πρόεδρος της Ένωσης Στ. Κωνσταντάρας, αναφερόμενος στα νέα δυσβάστακτα μέτρα σε βάρος των αστυνομικών. Όσα συμβαίνουν, όπως είπε, στερούν το δικαίωμα ασφάλειας των πολιτών, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του αστυνομικού, δημιουργούν δυσάρεστη κατάσταση αδυναμίας στοιχειώδους ανταπόκρισης στο κάλεσμα της κοινωνίας, ανατρέπουν το πρόγραμμα ζωής των αστυνομικών, επιδεινώνουν το βιοτικό επίπεδό τους.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς η μείωση μισθών και επιδομάτων που επιβλήθηκε πριν ένα χρόνο οδήγησε τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας σε κατάσταση φτώχειας.
Με τα νέα μέτρα οι αστυνομικοί βλέπουν ασφυκτικό περιορισμό των εσόδων τους: -12,6% στους μισθούς, -49,2% σε πενθήμερα και νυχτερινά, -28,6% στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
Οι αστυνομικές υπηρεσίες καλούνται να λειτουργήσουν ελαττωματικές και ελλειμματικές και να αντιμετωπίσουν υπολειτουργώντας το διαρκώς αυξανόμενο έγκλημα, ανέφερε ο κ. Κωνσταντάρας.
Οι αστυνομικοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών ενός κειμένου με αποδέκτη κάθε φορέα και φυσικό πρόσωπο που εκ της ιδιότητάς του διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιβίωση του Αστυνομικού Οργανισμού, αλλά και των εργαζομένων του.
Καλούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους «απαιτώντας άμεσα από την κυβέρνηση και τους τροϊκανούς συμβούλους, να μην οδηγήσουν την Ελληνική Αστυνομία στο εκτελεστικό απόσπασμα, διότι αυτή θα είναι η τελευταία πράξη και του δικού τους μνημονιακού δράματος».
Σήμερα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας θα συμμετάσχει στην πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Η αναχώρηση των αστυνομικών του Βόλου έχει προγραμματιστεί για τη 1 μ.μ. μπροστά από το Δημαρχείο Βόλου.
http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/36556/--.aspx

Ερώτηση Μαρκάκη για το λιμάνι της ΣκιάθουΤην «αδράνεια και ανετοιμότητα της κυβέρνησης να προβλέψει την εκτεταμένη ζημιά που έχει προκαλέσει ρωγμή στον κεντρικό λιμένα Σκιάθου, στον χώρο όπου δένουν τα οχηματαγωγά πλοία», τονίζει σε επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Παύλος Μαρκάκης, προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.


Ο κ. Μαρκάκης επανέρχεται στο θέμα , καταθέτοντας για δεύτερη φορά σχετική ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η πρώτη φορά που ασχολήθηκε με αυτό το ζήτημα, ήταν στις αρχές του Ιανουαρίου, όταν καταγράφηκε το πρόβλημα αρχικά, ωστόσο ο τότε Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.
http://www.magnesianews.gr/News/?EntityID=9d25ec68-fb0b-4678-93c6-2c6ee796b720

Πρόστιμα και εντολή για γκρέμισμα κατασκευών στην Αγριά

Ανάστατοι είναι οι καταστηματάρχες που ετοιμάζονται να αντιδράσουν

«Πόλεμος» ξεκινάει στην Αγριά, λόγω της γνωστοποίησης του Λιμεναρχείου προς τους καταστηματάρχες, μετά από παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας, ότι τους επιβάλει διοικητικά πρόστιμα αποβολής για τις αυθαίρετες κατασκευές τους, ύψους 1.500 € για τον καθένα, ενώ τους ζητάει για τις γκρεμίσουν σε διάστημα ενός μήνα.


Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους κύκλους των καταστηματαρχών, που σήμερα θα έχουν συνάντηση με το νομικό τους σύμβουλο, ενώ φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Δήμου, που τόσα χρόνια τους μισθώνει τους χώρους.

Οι καταστηματάρχες τονίζουν ότι ποτέ ο Δήμος ή το Λιμεναρχείο, που πραγματοποιούσαν ετήσιους ελέγχους, δεν τους ανέφεραν ότι οι κατασκευές αυτές είναι παράνομες.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών και Επαγγελματιών της Αγριάς Φώτης Καραουλάκης διαρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να κρίνονται παράνομα ακόμη και τα παραδοσιακά κιόσκια που κατασκευάστηκαν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και ανακατασκευάστηκαν μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος το 1980.

Ο κ. Καραουλάκης ανέφερε ότι και η Δημοτική Αρχή, αποφεύγει να δώσει λύση στο πρόβλημα κι αποστασιοποιείται. «Πως είναι δυνατόν επί τόσα χρόνια να μας μισθώνει τους χώρους και να μην λέει κανείς τίποτα; Τώρα ανακάλυψαν ότι όλο το παραλιακό μέτωπο και όλη η επαρχιακή οδός Βόλου - Τσαγκαράδας είναι μέσα στον αιγιαλό! Ας έλθουν να τα γκρεμίσουν αυτοί», προειδοποίησε σε δηλώσεις του.


Στο έγγραφο που τους απέστειλε το Λιμεναρχείο αναφέρεται επίσης ότι οι άδειες που τους δίνονταν κάθε χρόνο αφορούσαν μόνο τα τραπεζοκαθίσματα κι όχι τις κατασκευές. «Θα ήθελα να μου πουν πως είναι δυνατόν να σκιάσεις τα τραπεζοκαθίσματα, χωρίς κάποια κατασκευή. Όλες αυτές οι κατασκευές δεν είναι μόνιμες. Μπορούν άνετα ν’ αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή όπως και οι ομπρέλες» διευκρίνισε, Τέλος, ανέφερε ότι άσχετα αν προχωρήσουν σε κάποια δικαστική διευθέτηση του θέματος, το πρόστιμο θα πρέπει να πληρωθεί, ενώ οι επαγγελματίες αναμένουν τη γνωμάτευση του νομικού τους συμβούλου για το θέμα.

«Τα ελάχιστα πρόστιμα»
Από την πλευρά του ο Λιμενάρχης Βόλου, πλοίαρχος Δημήτρης Κρυονερίτης, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι η καταγραφή των αυθαίρετων κατασκευών έγινε από την Κτηματική Υπηρεσία και το Λιμεναρχείο ήταν αναγκασμένο να προβεί στην βεβαίωση προστίμων διοικητικής αποβολής.

Ωστόσο, τα πρόστιμα των 1.500 €® που βεβαιώθηκαν είναι τα ελάχιστα που ορίζει ο νόμος «κατανοώντας ότι πολλές από τις κατασκευές είναι παλιές, αλλά και τη δύσκολη οικονομική περίοδο», όπως επισήμανε ο Λιμενάρχης. Όσον αφορά στην κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών, που αναφέρει το Λιμεναρχείο προς τους καταστηματάρχες της Αγριάς, είναι εντελώς τυπικό θέμα, ενώ οι παραβάτες έχουν το δικαίωμα προσφυγής κατά των αποφάσεων.
http://www.magnesianews.gr/News/?EntityID=e3f11751-1a39-4d4d-880d-1c46604be68d

παρακαλάνε έναν συνταξιούχο ο σύλλογος ξενοδόχων Σκοπέλου και ο σύλλογος καταστημάτων για δωρεά 180 ευρώ

ΚΥΡΙΟΙ τι να πούμε εμείς ρωτήσαμε και πήραμε προσφορά για της δώρο κάρτες  τα συμπεράσματα δικά σας ....
Σας ενημερώνουμε το κόστος για τις παρακάτω εργασίες:
 
ΘΕΜΑ:ΚΑΡΤΑ
Διάσταση:6Χ9
Χαρτί:135
Χρώματα:4
Όψεις:2
Τεμάχια:10,000

Το κόστος είναι 180  ευρώ.

Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 23%.

Πάντα στη διαθεσή σας για την καλύτερη δυνατή συνεργασία.
 
 
Mε εκτίμηση
Κίμων Μαραγκός

 

ΜΑΡΑΓΚΟΣ Ε.Π.Ε.
ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Χωματιανού 4 & Κηφισίας 53
151 23 Παράδεισος Αμαρουσίου
Τηλ./Fax: 210 61 79 001
Ε-mail: print@maragos.gr
Web: www.maragos.gr
E-shop: www.e-maragos.com 

για αυτό το ποσόν θα κάνουμε τον κύριο συνταξιούχο τυπογράφο ευεργέτη του νησιού μας ?μια και δεν έχει ο δήμος 180 ευρώ ?

Εκδήλωση Τιμής

«Μνηστήρες» για Ματέος

Τρεις ομάδες από την Πριμέρα θέλουν να αποκτήσουν τον Ισπανό κεντρικό αμυντικόΜέχρι χθες, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, αλλά και με δηλώσεις του Ζοσέ Μουρίνιο, γνωρίζαμε ότι ο Νταβίντ Ματέος θα ακολουθήσει την προετοιμασία της Ρεάλ και εν συνεχεία θα αποφασιστεί αν θα παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός. Ωστόσο, από χθες, ο παίκτης είναι ενήμερος (σύμφωνα πάντα με δημοσίευματα) πως πρέπει να αναζητήσει ομάδα για να αγωνιστεί, προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής και να επιστρέψει του χρόνου ακόμα πιο έτοιμος. Σίγουρα μία ευχάριστη είδηση για την ΑΕΚ, που της αφήνει «παράθυρο» ανοιχτό για την απόκτηση του Ισπανού. Άλλωστε, φεύγοντας για την πατρίδα του, με το τέλος της περσινής περιόδου, του είχε ξεκαθαρίσει πως αν βρεθεί ξανά στην ίδια θέση, τότε θα επιθυμούσε νέα συνεργασία.
Ωστόσο, η είδηση αυτή, δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ, καθώς στο άκουσμα πως ο Ματέος αναζητάει ομάδα, ήδη τρεις ομάδες από την Ισπανία έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της πατρίδας του, Σαραγόσα, Λεβάντε αλλά και η Μπέτις, θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 24χρονο κεντρικό αμυντικό και είναι έτοιμες να κάνουν ήδη την κρούση τους.
http://www.aek365.gr/a-127695/mnhsthres-gia-mateos.htm 

σχετικά με το διασυλλογικό όργανο στην ΣΚΟΠΕΛΟΝωρίς το θυμηθήκατε! Ναι, δημιουργείστε διασυλλογικό όργανο, ορίστε και πρόεδρο, γραμματέα, ταμία, μέλη. Δημιουργείστε και καταστατικό.
Την εκπτωτική κάρτα μην την εκδώσετε ακόμα, περιμένετε το δεκαπενταύγουστο, τέλη Ιουνίου έχουμε, νωρίς είναι ακόμα.

Να θυμάστε όμως πως όσο εσείς (και οι ξενοδόχοι πανελληνίως) νοικιάζουν 40-70 ευρώ (το ελάχιστο) το δίκλινο σε Έλληνες και 15 ευρώ στους Ρουμάνους, Βούλγαρούς και Σέρβους, μόνο από δαύτους θα έχετε - που μέχρι και τα εμφιαλωμένα που πίνουν και τα μακαρόνια που μαγειρεύουν τα φέρνουν απ'τις χώρες τους... Αυτοί σας αξίζουν!
Προσέξτε μόνο μην κακοκαρδίσετε καί αυτούς και μείνετε μόνοι με τα κρεββάτια σας γιατί υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές.

Αναγνώστης

ΠΡΟΣ Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου Σύλλογος Κατ/μάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΡΜΟΔΙΌΤΗΤΆ ΠΑΡΙΣΤΑΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ?ΔΕΥΤΕΡΟΝ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ?
σε άθλια, ανυπόστατα και συκοφαντικά δημοσιεύματα
ΒΓΑΛΑΤΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΗΠΩΣ ΒΙΑΣΤΉΚΑΤΕ ΛΙΓΆΚΙ?
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΟΤΗΣ ΚΑΜΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ VOLIOTAKH ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Δεν θα γίνει καμία ανάθεση έργου σε κανέναν αφού ο κ. Γεώργιος Πούλιος, εκδότης της εφημερίδας «Βόρειες Σποράδες»
• Είμαι από την Αθήνα και από το 1974 βρίσκομαι στις Σποράδες σαν εραστής της φύσης και ένθερμος υποστηρικτής των νησιών μας.

• Είμαι τυπογράφος (συνταξιούχος τώρα) εδώ και 40 χρόνια...ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΗΜΕΡΟΙ 
ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΓΑΠΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ  ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΓΙΑΤΗ ΠΕΡΝΗ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΙΜΙΖΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ 
ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥΛΙΟΣ ..ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΊΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΝΆΖΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ
ΠΑΝΤΕΛΗ ΤΟ EMAIL ME ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑΤΊ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ...ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ . ΚΡΊΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΤΑ ΜΑΖΩΜΑΤΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟ INBOX TOY E-MAIL ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ: http://voliotaki.blogspot.com/2011/06/blog-post_2812.html

Καλησπέρα και από τη Σκόπελο,

Είμαι αυτός που θέλησα να προσφέρω (δεν έκανα αίτηση για προσφορά(!) – τις συχαίνομαι τις αιτήσεις) 10.000 εκπτωτικές κάρτες ΔΩΡΕΑΝ, όχι πριν μέρες, αλλά χθές που παρακολουθούσα συνεδρίαση διασυλλογικού οργάνου με θέμα την τουριστική προβολή, βοηθώντας έτσι, με τον τρόπο μου, τους επαγγελματίες του νησιού, μιας και ο Δήμος αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν έχει χρήματα για την εκτύπωση κάποιου εντύπου.


• Είμαι από την Αθήνα και από το 1974 βρίσκομαι στις Σποράδες σαν εραστής της φύσης και ένθερμος υποστηρικτής των νησιών μας.


• Είμαι τυπογράφος (συνταξιούχος τώρα) εδώ και 40 χρόνια...


Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν τη δημοσίευση του «τοπικού blogger» την θεωρείτε συκοφαντική δυσφήμιση, όταν περιέχει σκόπιμες ανακρίβειες και λέξεις όπως λαμόγιο κλπ.


Και κάτι άσχετο με το θέμα: Τι γνώμη έχετε για την αντιγραφή κειμένων και εικόνας χωρίς αναφορά πηγής;

Δεν έχω αντιληφθεί ποιό πρόβλημα έχετε και εσεις από τον Βόλο και ο «blogger από τη Σκόπελο»;

Θα εκτιμούσα μια απάντηση...


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ BLOG VOLIOTAKI

Καλησπέρα αγαπητέ συνάδελφε blogger, μιας και από ότι έχουμε καταλάβει, πέραν από εκδότης της εφημερίδας ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, είστε και διαχειριστής του ομώνυμου blog.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υιοθετούμε κανέναν χαρακτηρισμό άλλου blogger (μακριά από εμάς αυτά), θα μας επιτρέψεις όμως να έχουμε και "πρόβλημα" και ζόρι να τραβάμε για το δημοτικό χρήμα και το πού πάει, εάν φυσικά πάει κάπου και να ρωτάμε ελεύθερα το που...!!

Στο θέμα μας τώρα, εσύ αγαπητέ δηλώνεις αυτά, ότι δηλαδή προσφέρθηκες να εκτυπώσεις 10.000 εκπτωτικές κάρτες ΔΩΡΕΑΝ, το τοπικό όμως blog, το Skopelos-News, καταγγέλει ότι όχι μόνο η προσφορά σου δεν ήταν για ΔΩΡΕΑΝ εκτύπωση, αντίθετα μάλιστα πάρα πολύ ακριβή. 

Διατηρώντας το δικαίωμα του ελέγχου των εξουσιών, πράγμα που θα έπρεπε να κάνετε οι δημοσιογράφοι αγαπητέ κύριε εκδότη και όχι τα blogs, ανάγκη που οδήγησε στην δημιουργία μας, ρωτήσαμε τον ΔΗΜΑΡΧΟ του νησιού, ώστε να μας απαντήσει επίσημα επί του θέματος. 

ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ, ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ.

Τέλος, σαφώς και δεν θα απολογηθούμε, τόσο για τους χαρακτηρισμούς, όσο και για την αξιοπιστία των αναρτήσεων συνάδελφου blog, πόσο μάλλον για το εάν κάνει σωστά, βάζοντας πηγές ή όχι, την δουλειά του. 

ΩΣΤΟΣΟ... ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΕΑΝ Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ Ή ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ...

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΡΩΤΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ...

ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΕΛΗ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΨΕΜΑΤΑ

Υ.Γ.: ΤΕΛΟΣ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΚΔΟΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ... ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΜΕΝΗ...!!

Πρωτοπόρος η Θεσσαλία στη μάχη για καλύτερο περιβάλλον

Μίλησε σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο στη Σκιάθο επαναλαμβάνοντας ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιζητεί τη συμβολή της επιστημονικής κοινότητας

«Ως αιρετή Περιφέρεια δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στο περιβάλλον, το κοινό μας σπίτι. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά «καυτά» θέματα, που αφορούν το περιβάλλον στη Θεσσαλία και η αιρετή Περιφέρεια, με αποφασιστικότητα, είναι πρωτοπόρος στη μάχη για καλύτερο, για καθαρότερο, για ποιοτικότερο περιβάλλον».


Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Συνέδριο με τίτλο «Third International Conference on Environmental Management, Engineering, Planning, and Economics – CEMEPE & SECOTOX Conference» που πραγματοποιείται στη Σκιάθο.


Το συνέδριο διοργανώνουν το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ σε συνεργασία με τον Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).


Ο κ. Κώστας Αγοραστός, εξειδικεύοντας την πολιτική της Περιφέρειας για το περιβάλλον, επισήμανε ότι «υπάρχουν «μαύρες τρύπες» που χρειάζονται την άμεση, αποτελεσματική παρέμβασή μας.


Υπάρχουν «γκρίζες ζώνες», δηλαδή έργα και παρεμβάσεις που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί ώστε να συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Και υπάρχουν «πράσινα πεδία», δηλαδή πεδία στην επιστήμη, την ενέργεια, την αγροτική οικονομία, τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε με τετραπλό όφελος:

-την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος,
-την τόνωση, την επανεκκίνηση σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία της τοπικής οικονομίας,
-την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας, της επιστήμης, της καινοτομίας,
-την διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».


Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε ότι προς αυτήν την κατεύθυνση η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιζητεί τη συμβολή της επιστημονικής κοινότητας και τόνισε:
«Χρειάζεται να δράσουμε όλοι μαζί, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, χωρίς να χάσουμε ούτε μια ημέρα.
Η λύση στην – υπαρκτή – οικονομική κρίση δεν μπορεί να προέλθει μέσα από την καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά μέσα από την διάσωσή του, την προστασία του, την ανάδειξή του και την ενθάρρυνση καινοτομικών δράσεων που συνδυάζουν την προστασία του περιβάλλοντος με την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη.


Μπορούμε να κάνουμε πολλά και αισιοδοξώ ότι μπορούμε να πετύχουμε μέσα από τη συνεργασία και τη συνέργεια».
Στην ομιλία του ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε σ’ όλα τα φλέγοντα θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον στη Θεσσαλία και ενημέρωσε τους επιστήμονες για τις θέσεις και τις ενέργειες της αιρετής Περιφέρειας σε θέματα όπως ο Αχελώος, η Κάρλα, ο Πηνειός, η διαχείριση απορριμμάτων, η ατμοσφαιρική ρύπανση και ο λιγνίτης.

K. Kαρτάλης: Συγχαρητήρια μαθητώνΜε αφορμή την ανάρτηση των βαθμολογιών των Πανελληνίων εξετάσεων, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης δήλωσε «Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι πάντα μία κρίσιμη καμπή στη μαθητική ζωή καθώς ουσιαστικά σηματοδοτούν την ένταξη των μαθητών σε ένα νέο στάδιο της ζωής τους, περισσότερο δημιουργικό αλλά και περισσότερο απαιτητικό. Θέλω να συγχαρώ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Μαγνησίας για τους κόπους τους.

Τους διαβεβαιώνω ότι η χώρα έχει ανάγκη όλους τους νέους, ανεξάρτητα από τη βαθμολογία που πήραν στις εξετάσεις. Προσβλέπει στις δυνάμεις τους, στον ενθουσιασμό τους και στη συμμετοχή τους για να γίνουν όλες εκείνες οι αλλαγές που χρειάζονται.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συνεχίσουν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η ευχή μου είναι να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία προσφέρεται από το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας ώστε να θωρακίσουν επιστημονικά το μέλλον τους. Θερμές ευχές και στις οικογένειες όλων των μαθητών και μαθητριών και φυσικά και στην εκπαιδευτική κοινότητα που παρά τις αντίξοες συνθήκες επιμένει στο δημόσιο αγαθό της παιδείας.»

Η Ροδούλα για τον ΟΣΕ

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας κα Ροδούλα Ζήση, προώθησε στο Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υπόμνημα των μηχανοδηγών γραφείου έλξης Βόλου με τις προτάσεις τους, όπως αυτές διαμορφώνονται στα πλαίσια του σχεδιασμού εξυγίανσης της ΤΡΕΝΟΣΕ.


Η κα Ζήση, στηρίζει την πρόταση των μηχανοδηγών για παραμονή του ανθρώπινου δυναμικού στο σταθμό του Βόλου, σύμφωνα άλλωστε και με τον αρχικό σχεδιασμό της εταιρείας.
http://www.magnesianews.gr 

H "επίθεση συναίνεσης" του Ε.Βενιζέλου έκαμψε τις θέσεις του Α.Σαμαρά;


Έντονη δυσαρέσκεια καταγράφηκε σήμερα σε αρκετούς βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. απέναντι στην απόφαση του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά να συναινέσει στην πρόταση του Ε.Βενιζέλου, έτσι ώστε να ψηφιστεί ταυτοχρόνως το Μεσοπρόθεσμο και ο Εφαρμοστικός νόμος του. Στη Ν.Δ κάποιοι θεωρούν ότι «Ο πρόεδρος δεν άντεξε στην πίεση από το εξωτερικό (σ.σ. σήμερα ειδικά ο γερμανικός Τύπος τον βρίζει σκαιότατα), ο Βενιζέλος τον πήγε πολύ πονηρά και για πρώτη φορά “έσπασε” από τις θέσεις του κατά του Μνημονίου».
Τα στελέχη και οι βουλευτές που είναι αυτού του κλίματος υποστήριζαν ότι «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως ενώ πριν από μια εβδομάδα ο Γ.Παπανδρέου τον εξαπάτησε, σήμερα ο Αντώνης του δίνει σανίδα σωτηρίας και δέχεται αυτό που απορρίπτουν πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο μαζί με τον Εφαρμοστικό νόμο».
Κάποιοι το πήγαιναν ακόμα πιο μακριά και υποστήριζαν ότι «Ο Βενιζέλος τον έβαλε αμέσως στο τσεπάκι του» και υποστήριζαν ότι «Είναι σαφές ότι πλέον ο αντίπαλος δεν είναι ο Παπανδρέου, αλλά ο Βενιζέλος και την πρώτη μάχη την χάσαμε, βοηθούντων και των ξένων που πιέζουν αφόρητα τον Αντώνη».
Σήμερα  ο ανταποκριτής της Ζιντόϊτσε Τσάϊτουνγκ από την Αθήνα έγραψε ένα λίβελλο κατά του Α.Σαμαρά με τίτλο  "Εκμεταλλευτής της κατάρρευσης". Το υπογράφει ο Κάι Στριτμάτερ, ο οποίος χαρακτηρίζει τον κ. Σαμαρά "ανεύθυνο και εγωμανή". "Ο συντηρητικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει την εξουσία με κάθε τίμημα. Ο τύπος των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό αρνείται τώρα τη διάσωση" σημειώνει ο ανταποκριτής. Φυσικά για όσους ξέρουν πως δουλεύουν οι ξένοι ανταποκριτές και τι είδους ειδήσεις «παίζουν» αυτό δεν αποτελεί έκπληξη…
Ο ίδιος ο Ε.Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή είπε ότι συνεννοήθηκε με την αντιπολίτευση  να ολοκληρωθεί η διαδικασία συζήτησης-ψήφισης  Μεσοπρόθεσμου και εφαρμοστικού νόμου μέχρι τις 30 Ιουνίου, δεδομένου  ότι στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις 3 Ιουλίου θα αποφασισθεί η χορήγηση της πέμπτης δόσης μόνο εάν έχουν ολοκληρωθεί (θετικά…) οι εν λόγω ψηφοφορίες.
Υποστήριξε μάλιστα  ότι υπάρχει συναίνεση σε μεγαλύτερο βαθμό απ΄αυτό που φαίνεται "αλλά την αποκρύπτουμε", "δίνοντας" κανονικά τον Α.Σαμαρά.
Την ίδια στιγμή τα κόμματα της Αριστεράς δεν έχασαν την ευκαιρία να επιτεθούν κατά του Α.Σαμαρά και της Ν.Δ με αφορμή την απόφαση του Α.Σαμαρά να δεχθεί την «επίθεση συναίνεσης» του Ε.Βενιζέλου, ο οποίος επείγεται στις 3 Ιουλίου να πάει στις Βρυξέλλες με όλο το «δολοφονικό» πολίτες για τους Έλληνες, Μεσοπρόθεσμο Οικονομικό Σχέδιο  ψηφισμένο, ακόμα και σε ότι αφορά τον Εφαρμοστικό νόμο. Τόσο το ΚΚΕ, όσο και ο Συνασπισμός είναι απόλυτα απαξιωτικοί στις ανακοινώσεις τους.
Είναι γεγονός ότι κανείς δεν περίμενε ότι ο Α.Σαμαράς σήμερα θα δεχόταν μια τέτοια ουσιαστική και όχι «τυπική» όπως θέλησε να την χαρακτηρίσει το επιτελείο του συναίνεση. Από την άλλη, η πολιτική είναι ένα παιχνίδι ελιγμών. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα φανεί αν ο Α.Σαμαράς έδωσε «γη και ύδωρ» στον Ε.Βενιζέλο ή παραμένει στις θέσεις του…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης! Αλλά για πόσο; Τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς των πολιτών

-  Ο κ. Παπανδρέου ξαναζήτησε συναίνεση αλλά επιτέθηκε και στη Ν.Δ ως υπαίτια του Μνημονίου
- Ο κ. Πάγκαλος μίλησε για δημοκρατία από το 1981 προκαλώντας την αποχώρηση της Ν.Δ.
- Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε και πάλι εκλογές αμέσως και όχι δημοψηφίσματα
- Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο κ. Μακρυπίδης
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με 155 ψήφους η κυβέρνηση έλαβε τελικά όπως αναμενόταν ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές μόνο του κυβερνώντος κόμματος, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης με 143 ψήφους.

Ωστόσο, ακόμα και με αυτή την ψήφο, η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ βράζει και αυτή την κατάσταση δυσχεραίνει το γεγονός ότι το Μεσοπρόθεσμο τελικά θα έρθει με τη μορφή του κατεπείγοντος. Στην ουσία η κυβέρνηση πέρασε αυτό τον σκόπελο και τώρα έχει να αντιμετωπίσει το Μεσοπρόθεσμο και τα εσωκομματικά πυρά των βουλευτών, αλλά και την λαϊκή οργή που ξεχειλίζει μιας και στην ουσία οι πολίτες θα είναι εκείνοι που θα υποστούν τα βάναυσα αυτά μέτρα.

Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας το λόγο έλαβε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έκανε λόγο για ένα δημοψήφισμα που θα ενώσει τον λαό και όχι με διχαστικά διλήμματα. Αναφορικά με το οικονομικό κομμάτι, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να υποσχεθεί περισσότερα χρήματα ή νέες προσλήψεις στο δημόσιο αλλά καλύτερη διαχείριση.

Ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμαρά τόνισε πως ζήτησε να επαναδιαπραγματευτούν μαζί με την τρόικα αλλά η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε και κάλεσε εκ νέου για συναίνεση λέγοντας πως υπάρχουν δεκάδες σημεία σύγκλισης με πολλά κόμματα και ευρύτερες δυνατότητες συναίνεσης.

Αναφορικά με το αίτημα του κ. Σαμαρά για εκλογές δήλωσε πως αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα χρειαζόταν η πατρίδα, ενώ δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι η χώρα δεν θα χρειαζόταν κανένα μνημόνιο εάν η Νέα Δημοκρατία είχε κάνει καλά τη δουλειά της.

Εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης και απέρριψε κατηγορηματικά το δημοψήφισμα που προωθεί η κυβέρνηση. Μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά, το λόγο έλαβε ο κ. Πάγκαλος που με μία δήλωσή του προκάλεσε την προσωρινή αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας, όταν δήλωσε ότι η Δημοκρατία στη χώρα ήρθε το 1981 και όχι το 1974.

Δείτε τη σχετική είδηση

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι το τελεσίγραφο των Βρυξελλών δεν απευθύνεται στην κυβέρνηση αλλά προς το λαό που στην ουσία του λένε ή "κεφάλια μέσα αν όχι συναίνεση ή 5η δόση δεν έχεις". Μάλιστα, ζήτησε από τον λαό να στείλει το δικό του τελεσίγραφο και όχι αγωνιστική διαπραγμάτευση στα πλαίσια της Ε.Ε.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Μετά τον κ. Βενιζέλο τον λόγο έλαβαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο κ. Τσίπρας ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ποτέ δεν έχει υπάρξει ξανά τέτοιο έλλειμμα εμπιστοσύνης, ενώ χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έκθεση δικαστικού επιμελητή και λεηλασίας πριν από τη χρεοκοπία.

Βέβαια στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας καταφέρθηκε εναντίον του ΛΑΟΣ, λέγοντας πως εξοργίζεται πως την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για κοτζαμπάσηδες ανοίγει τις αγκάλες της στον Καρατζαφέρη και την ακροδεξιά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

«Πάση θυσία πρέπει να βρούμε τρόπο συνεννόησης, υπάρχουν καλές προτάσεις από όλα τα κόμματα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να προχωρήσουμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης για τη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. «Μπορεί να υπήρξε δυσκολία, να μην μπορέσαμε να κάνουμε μια κυβέρνηση εθνικής δράσης, πρέπει όμως να δουλέψουμε όλοι σε αυτή την κατεύθυνση για να σωθεί η χώρα. Ουδείς ωφελείται με το να δίνει επιχειρήματα μόνο στη πλατεία», επεσήμανε ο κ Καρατζαφέρης.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε θετική την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου να προχωρήσει τη συναίνεση, ενώ σχολιάζοντας την ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να πουλήσει σε Εσκιμώο ψυγείο. Όμως το θέμα δεν είναι του πουλήσετε ψυγείο, αλλά να του βρείτε τα εργαλεία για να μπορεί να ψαρεύει. Αυτά περιμέναμε να ακούσουμε».

Νωρίτερα όλα τα βλέμματα στράφηκαν στην ομιλία του κ. Βενιζέλου ο οποίος μίλησε για τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε από την τρόικα για υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου έως τις 30 Ιουνίου γιατί διαφορετικά η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει. Για αυτό το λόγο άλλωστε και ο κ. Βενιζέλος όπως ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φέρει το Μεσοπρόθεσμο με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Δείτε τη σχετική είδηση

Αρχικά στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι για το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει χρεοκοπήσει, πρέπει όλοι να ευχαριστήσουν τον ελληνικό λαό. Όπως τόνισε οι πολίτες είναι πικραμένοι και είναι διάχυτες οι αγωνίες και οι ανασφάλειες, καθώς δεν ξέρουν εάν οι θυσίες που κάνουν θα πιάσουν τόπο.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στις θυσίες του ελληνικού λαού και στη δύσκολη πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες, αλλά δήλωσε πως η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή.


Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως υπάρχει συναίνεση στην χώρα αλλά την κρύβουμε, ενώ δήλωσε πως θα ήθελε να έρθουν μαζί του στο επόμενο Eurogroup εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, ενώ κατέληξε ότι υπάρχει συμφωνία πως πρέπει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.

Διαβάστε τη σχετική είδηση

Πάντως, εν μέσω του εκρηκτικού πολιτικού κλίματος παραιτήθηκε από πρόεδρος της επιτροπής για το Μεσοπρόθεσμο ο κ. Μακρυπίδης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δυσαρεστήθηκε καθώς περίμενε να αξιοποιηθεί στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Πάντως, ο ίδιος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή

Και κατά τη σημερινή συνεδρίαση, οι τόνοι μεταξύ Κυβέρνησης και Ν.Δ., μετά και το ναυάγιο της συνεννόησης, είναι υψηλοί….

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, είπε οτι η αξιοπιστία της χώρας είναι στο ναδίρ. Είπε επίσης οτι σήμερα στο παρά πέντε η κυβέρνηση ανακαλύπτει και απορρίπτει την συναίνεση . Ζήτησε εκλογές λέγοντας οτι η πραγματική ψήφος εμπιστοσύνης δίνεται  από την κοινωνία.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό οτι τορπίλισε την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Στην αντίπερα όχθη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Σαχινίδης εξαπέλυσε αιχμηρότατη κριτική κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο τόνισε πως συμπεριφέρεται σαν παίκτης του πόκερ.
newsit

Σχετικά με το "Γέμισε η Σκόπελος Ρουμάνους Βουλγάρους και Σέρβους τουρίστες!"(ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ)

Νωρίς το θυμηθήκατε! Ναι, δημιουργείστε διασυλλογικό όργανο, ορίστε και πρόεδρο, γραμματέα, ταμία, μέλη. Δημιουργείστε και καταστατικό.
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_9530.html)
Την εκπτωτική κάρτα μην την εκδώσετε ακόμα, περιμένετε το δεκαπενταύγουστο, τέλη Ιουνίου έχουμε, νωρίς είναι ακόμα.

Να θυμάστε όμως πως όσο εσείς (και οι ξενοδόχοι πανελληνίως) νοικιάζουν 40-70 ευρώ (το ελάχιστο) το δίκλινο σε Έλληνες και 15 ευρώ στους Ρουμάνους, Βούλγαρούς και Σέρβους, μόνο από δαύτους θα έχετε - που μέχρι και τα εμφιαλωμένα που πίνουν και τα μακαρόνια που μαγειρεύουν τα φέρνουν απ'τις χώρες τους... Αυτοί σας αξίζουν!
Προσέξτε μόνο μην κακοκαρδίσετε καί αυτούς και μείνετε μόνοι με τα κρεββάτια σας γιατί υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές.

Αναγνώστης

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου