Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

ζητάμε να μας βοηθήστε ηθικά να συνεχίσουμε και να αντέξουμε τον βρόμικο πόλεμο που δεχόμαστε από τα οργανωμένα συμφέροντα όπου και αν βρίσκονται !!!


Εντός των παραπάνω πλαισίων, ζητάμε  την αμέριστη συμπαράστασή σας, στον δίκαιο αγώνα μας. ζητάμε να μας Στηρίξετε  στον πόλεμο που δεχόμαστε από τα οργανωμένα συμφέροντα του τόπου μας από την τοπική αυτοδιοίκηση νομαρχιακοί και βουλευτές του νομού δεν παραλείπουμε τους βουλευτές του νομού την περιφέρεια Θεσσαλίας και τέλος την κεντρική εξουσία με της καθημερινές μας κριτικές που τους κάνουμε και θα τους κάνουμε και δηλώνουμε παρόντες σε όποιες άλλες μορφές αγώνα κι αν χρειαστεί  Θεωρούμε δεδομένη την  αλληλεγγύη, τον κοινό στόχο των αγώνων μας, την από κοινού στήριξη των  έμπρακτη συμπαράσταση όλων σας σε όλους τους Σας καλούμε λοιπόν, να στηρίξετε τον αγώνα μας, και σας ζητάμε την εξασφάλιση της λειτουργίας αδέσμευτου μπλοκ μας δεν θα ενδώσουμε σε κανέναν κέρατα όπου και αν βρίσκετε αρκετά με όλους  σας που σας ενοχλεί η κριτική 
>ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ...ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ<--
...Νικος Καζαντζακης..
στείλτε μας εμαιλ συμπαραστάσεις θα τα αναρτησουμε ολα

ΠΡΟΣ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟ ΚΑΙ ΡΑΜΑΝΤΑΝΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΏΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΝΑ ΨΆΞΕΤΕ ΤΗΣ ΑΠΌΦΑΣΗ Σ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΔΎΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΎΝ ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ Σ Η ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ Σ ΠΡΟΣ ΜΜΕ 
ΕΧΟΥΜΕ ΚΆΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΛΟΚ !

ΔΩΣΤΕ ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ ΣΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΦΗΜΊΖΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΚΟΜΗ?
ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΝΕ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΤΡΑΠΕΖΟ-ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΑ ΥΨΗ - ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ
Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι πλέον οιπελάτες των τραπεζών µε κάρτες και δάνεια καθώς καραδοκούν µια σειράαπό παγίδες «νέας γενιάς» που µεταφράζονται σε επιβαρύνσεις δεκάδων ή και εκατοντάδων ευρώ.

Στις µεταφορές χρηµάτων, στην αποπληρωµή των πιστωτικών καρτών αλλά και στην καθυστέρησητων οφειλών, το τελευταίο διάστηµα οι τράπεζες ανακοινώνουν στους πελάτες τους ότι αλλάζουν τους όρους των συµβάσεων κάνοντάς τους αρκετά δυσµενέστερους. Μάλιστα, τόσο επαχθείς είναι σε κάποιες περιπτώσεις οι νέοι όροι, ώστε η Γενική Γραµµατεία Καταναλωτή δέχεται δεκάδες καταγγελίες για τις πρακτικές των τραπεζών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τράπεζας, η οποία ανακοίνωσε ότι επιβάλλει χαράτσι µέχρι 120 ευρώ τον µήνα σε όσους καθυστερούν την πληρωµή της δόσης τους. Το χαράτσι αυτόξεκινά από τα 8 ευρώ και φτάνει στα120 ανάλογα µε τον τύπο του δανείου, ενώ προστίθεται στους τόκους υπερηµερίας, τους οποίουςούτως ή άλλως πληρώνουν όσοι καθυστερούν. Συγκεκριµένα, σε επιστολή που απέστειλε η τράπεζα ενηµερώνει τους πελάτες ότι αν καθυστερήσουν για 7 ηµέρες την πληρωµή δανείων και πιστώσεων και 30 ηµέρες την πληρωµή της πιστωτικής τους κάρτας, θα πληρώσουν από8 έως 120 ευρώ ανάλογα µε τον τύπο του δανείου, αλλά ανεξάρτητα απότο ύψος της οφειλής.

Αντίστοιχα, άλλη τράπεζα ανακοίνωσε στους πελάτες της ότι µεταθέ τει νωρίτερα την ηµεροµηνία λογαριασµών των πιστωτικών τους καρτών – από τα τέλη στα µέσα του µήνα –, µε αποτέλεσµα στον πρώτο µήνα της αλλαγής οι πελάτες να έρχονται αντιµέτωποι µε διπλό λογαριασµό.

ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ. Παγίδες υπάρχουν όµως και στις µεταφορές οφειλών, οι οποίες γίνονται πιο αυστηρές και επαχθείς. Ετσι, όσοι δεν προσέξουν έγκαιρα, ενδέχεται να επιβαρυνθούν µε επιπλέοντόκους στις πιστωτικές κάρτες αλλά και επιβολή εξόδων ανοικτού δανείου σε δάνεια που έχουν εξοφληθεί αλλά δεν έχουν κλείσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγµα είναι η επιβολή τόκων σε όλο το ποσό της πιστωτικής κάρτας στην περίπτωση µερικής εξόφλησης. ∆ηλαδή, αν κάποιος µεταφέρει, για παράδειγµα, 3.000 ευρώ από µια άλλη τράπεζα αλλά πληρώσει µόνο τα 2.000 ή τα 2.500, στο τέλος του µήνα θα του επιβληθούν τόκοι για όλο το αρχικό χρέος, ακόµα και αν στην πραγµατικότητα οφείλει σαφώς λιγότερα χρήµατα. Το κόστος µπορεί να είναι ιδιαίτερα υψηλό στην περίπτωση µε γάλων µεταφορών, καθώς οι τόκοι είναι της τάξεως του 18% µε 20%.

Αντίστοιχα υψηλό κόστος µπορεί να προκύψει και από τη µεταφορά οφειλών σε καταναλωτικά δάνεια. Στην περίπτωση αυτή, µόλις ο πελάτης εξοφλήσει, η τράπεζα δεν κλείνει το δάνειο αλλά το µετατρέπει σε ισόποσο ανοικτό. Αυτό σηµαίνει ότι ο δανειολήπτης µπορεί να τραβήξει άµεσα χρήµατα για να καλύψει τις ανάγκες του. Με τη διαφορά ότι, ακόµα και αν δεν το κάνει, τα ανοικτά δάνεια επιβαρύνονται µε ετήσια έξοδα, τα οποία φτάνουν τα 150 ευρώ.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1309066 

Όσα δεν φτάνει η αλεπού… …τα κάνει κρεμαστάρια, λέει ο Αίσωπος κι ολόκληρος ο λαός. Εδώ, ο εγχώριος.ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ Δεν ξέρω, αν το λένε και έξω αυτό. ...

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕΊ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΚΟΝΟΜΑ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ-ΜΟΡΦΩΜΈΝΟΙ ΟΠΟΣ ΕΣΎ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΎ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ  @@@@@@@@@@@@@
ΦΩΝΑΞΕ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ .
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΊΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΔΙΌΤΙ ΕΣΕΝΑ ΕΙΠΑΜΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΖΗΤΉΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΟΣΟΛΗΨΊΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ?

Παράνομη μαζική εισαγωγή ιχθυέλαιων από το λιμάνι του Βόλου

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι απλώς ένα κούφιο προπαγανδιστικό σλόγκαν στην πολιτική των κυβερνήσεων και των ελεγκτικών μηχανισμών.
Είχαμε την πληροφορία, ότι στις 9 Ιούνη εκτελωνίστηκαν στο λιμάνι του Βόλου 9 CONNEX με 180 τόνους ιχθυέλαιων, χωρίς να περάσουν από κτηνιατρικό έλεγχο! Με τα ιχθυέλαια παράγονται ιχθυοτροφές, με τις οποίες ταΐζονται τα ψάρια των ιχθυοκαλλιεργειών.Τα ιχθυέλαια αυτά εισάγονται από τη Χιλή για λογαριασμό της εταιρίας BioMar με έδρα στο Βελεστίνο. Εταιρίας που, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ιστοσελίδα της, εφοδιάζει με ιχθυάλευρα (κοινώς κρεατάλευρα) πάρα πολλές εταιρίες που διαθέτουν μεγάλες μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών. Εάν ισχύουν οι ισχυρισμοί της BioMar, τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά, γιατί η εταιρία αυτή εισήγαγε μαζικά από τη Χιλή, μέχρι τις 14 Ιούνη του 2011, όταν ενοχλήσαμε τηλεφωνικά τον προϊστάμενο του Τελωνείου του Βόλου, ιχθυέλαια, χωρίς να γίνεται ο παραμικρός υγειονομικός και κτηνιατρικός έλεγχος!
  Τα ιχθυέλαια ήταν από τις λίγες –αν όχι η μοναδική– ζωϊκές πρωτεΐνες που επιτράπηκε να χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφές για την εκτροφή ψαριών των ιχθυοκαλλιεργειών. Οι ζωικές πρωτεΐνες, κοινώς τα κρεατάλευρα, είχαν απαγορευτεί, λόγω της πλατιάς διάδοσης της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας (κοινώς νόσος των τρελών αγελάδων) και λόγω της μεγάλης ανησυχίας που είχε προκληθεί στους λαούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η χρήση των ιχθυέλαιων επιτράπηκε, με την προϋπόθεση, υποτίθεται, εφαρμογής αυστηρών ελέγχων (υγειονομικών και κτηνιατρικών) κατά την εισαγωγή τους από τρίτες χώρες.
  Τα ιχθυέλαια πρέπει να εκτελωνίζονται σε λιμάνια που έχουν ΣΥΚΕ (Συνοριακούς Σταθμούς Υγειονομικού και Κτηνιατρικού Ελέγχου), προκειμένου να γίνονται αυστηροί έλεγχοι. Η εταιρία BioMar επέλεξε σκόπιμα το λιμάνι του Βόλου για να εισάγει μαζικά από τη Χιλή ιχθυέλαια, προκειμένου να μη γίνεται ο παραμικρός έλεγχος. Κατόρθωσε, δε, να βρει «συνεργάτες» τόσο στο τελωνείο του Βόλου όσο και στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ), που υπάγεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
  Οταν επικοινωνήσαμε στις 14 Ιούνη του 2011, για πρώτη φορά, με αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα και του είπαμε ότι πρέπει να δώσει εντολή να κατασχεθούν από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας οι 180 τόνοι ιχθυέλαιων, διαπιστώσαμε την αμηχανία του. Αρχικά αιφνιδιάστηκε και στη συνέχεια ήταν φανερή η αμηχανία του για το τι πρέπει να γίνει. Την ίδια μέρα, επικοινωνήσαμε αρχικά με τον προϊστάμενο του Τελωνείου του Βόλου. Από την πρώτη στιγμή παραδέχτηκε, ότι τα 9 CONNEX με τα ιχθυέλαια εισήχθηκαν από την Χιλή, ότι δεν έγινε υγειονομικός και κτηνιατρικός έλεγχος, γιατί δεν υπάρχει ΣΥΚΕ στο λιμάνι του Βόλου, και για να μας «καλοπιάσει» μας ανέφερε το όνομα του γεωπόνου που υπέγραψε πιστοποιητικό ελέγχου, παρά το γεγονός ότι δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα. Παραδέχτηκε ακόμη, ότι οι υφιστάμενοί του όφειλαν να γνωρίζουν ότι πριν τον εκτελωνισμό των 180 τόνων ιχθυάλευρων έπρεπε να προηγηθεί υγειονομικός και κτηνιατρικός έλεγχος.
  Στην πρώτη επικοινωνία αποσιώπησε το ότι, λόγω αργιών, η εταιρία δεν είχε προλάβει να πάρει από το λιμάνι τα 9 CONNEX με τα ιχθυέλαια. Αυτό το παραδέχτηκε στην δεύτερη επικοινωνία που είχαμε, στις 16 Ιούνη του 2011, όταν μας γνωστοποίησε ότι τα ιχθυέλαια θα μεταφερθούν στο λιμάνι του Πειραιά, για να ελεγχθούν από το ΣΥΚΕ του Πειραιά. Οταν του ζητήσαμε, όμως, να μας πει ποιες ακριβώς ημέρες εισήχθησαν από το λιμάνι του Βόλου και άλλες παρτίδες με ιχθυέλαια από τη Χιλή για λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρίας, αρνήθηκε να μας αναφέρει, λέγοντας ότι δεν έχει κανένα νόημα, από τη στιγμή που αυτές οι παρτίδες ιχθυέλαιων έγιναν ιχθυάλευρα και στη συνέχεια καταναλώθηκαν!
  Επικοινωνήσαμε, επίσης, δύο φορές με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τη δεύτερη φορά τον ρωτήσαμε να μας πει τις ημέρες που άλλες πέντε φορές εισήχθησαν με τον ίδιο τρόπο ιχθυέλαια από τη Χιλή για λογαριασμό της BioMar. Παραδέχτηκε, ότι πράγματι έγινε η εισαγωγή και ποιοι από τους γεωπόνους υπέγραψαν τα πιστοποιητικά. Επικοινωνήσαμε και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες και με αρμόδιους συμβούλους της (πρώην πλέον) υφυπουργού Μ. Αποστολάκη. Κοινή διαπίστωση απ’ αυτές τις επικοινωνίες είναι ότι αιφνιδιάστηκαν όλοι τους και ενοχλήθηκαν σφόδρα γιατί απέναντί τους είχαν εμάς. Ενοχλήθηκαν γιατί μας ξέρουν καλά και αντιλήφθηκαν ότι σ’ αυτή την περίπτωση δεν μπορούν να κουκουλώσουν τα πράγματα.
  Η εταιρία BioMar, όπως προαναφέραμε, επέλεξε το λιμάνι του Βόλου προκειμένου να περνάει συνέχεια ιχθυέλαια, χωρίς να γίνεται υγειονομικός και κτηνιατρικός έλεγχος. Εκτιμούμε ότι από το λιμάνι του Βόλου δεν πέρασαν παράνομα μόνο έξι παρτίδες ιχθυέλαιων, αλλά περισσότερες. Αφού τα ιχθυέλαια δεν ελέγχθηκαν, έχουμε το δικαίωμα να ισχυριστούμε ότι τα ιχθυάλευρα που παρασκευάστηκαν μπορεί να είχαν προσβληθεί από ζωοανθρωπονόσους ή από τοξικούς παράγοντες, όπως παραδείγματος χάριν οι διοξίνες, που πέρασαν σε χιλιάδες τόνους ψαριών των ιχθυοκαλλιεργειών, που καταναλώθηκαν.
  Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι όλες οι κυβερνήσεις (μπλε και πράσινες) δεν ήθελαν και δεν θέλουν να γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι, γιατί μοναδικό τους μέλημα ήταν και είναι η αποκόμιση ανώτατων κερδών από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη διατροφική αλυσίδα. Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι απλώς ένα κούφιο προπαγανδιστικό σλόγκαν στην πολιτική των κυβερνήσεων και των ελεγκτικών μηχανισμών.
http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=11521&cat_id=28

Ποινικό αδίκημα η μη έκδοση απόδειξης, από σήμερα

Από σήμερα τα πράγματα 'σκουραίνουν' και χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους επαγγελματίες.
Όσοι δεν εκδίδουν αποδείξεις θα διώκονται για ποινικό αδίκημα πλέον και τα πρόστιμα θα κόβονται επί τόπου.
ΔΗΛΑΔΉ ΕΑΝ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΠΑΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΨΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ?

Mε ποια ιδιότητα δήμαρχε έκανε την προσφορά το blog?

ΕΧΕΙ ΜΗΠΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ?
ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΗ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΑ @@@@@ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΔΗΜΑΡΧΕ... ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ... ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ...!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥ...!!
http://voliotaki.blogspot.com/ 

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!!!


ΤΟ SKOPELOSNEWS ΕΛΑΒΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΡ@@ΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙ  ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΧΙ ΠΡΩΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊ ΝΟΜΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ

ΠΕΡΙ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΤΩΝ BLOGS

Μια καταπληκτική επιστολή που διαβάσαμε στο greekalert.gr σχετικά με το θέμα της ονομαστικής κατοχύρωσης των blogs. Mια ενδιαφέρουσα άποψη που αξίζει να διαβάσετε:
Υπογράφω ως ένας φίλος 
γιατί θέλω να μείνω ανώνυμος
υπογράφω ως ένας φίλος γιατί ως ανώνυμος τους αναγκάζω να απαντούν με επιχειρήματα
ενώ ως επώνυμος τα επιχειρήματά τους τα μετατρέπουν σε πίεση...
πίεση που μεταφράζεται σε οτιδήποτε μέσο μπορεί να εφεύρει ένα άθλιο πολιτικό σύστημα.
Αυτή είναι η ανωνυμία που διεκδικούμε μέσω των blogs
δεν είναι η ανωνυμία της συκοφάντησης και των εκβιασμών όπως θέλουν κάποιοι να μάς αποδώσουν
είναι η ανωνυμία που βάζουμε ως ασπίδα στις πιέσεις τους για σιωπή και έλεγχο της ελευθερίας.
  Ένας φίλος
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΟΤΟΥΛΑ?
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ?

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ?

: Αφαίρεση παράνομων υπαίθριων διαφημίσεων

Προς διευκόλυνση άσκησης των αρμοδιοτήτων σας που συνδέονται με τον έλεγχο της υπαίθριας διαφήμισης, σας διαβιβάζουμε συνημμένα υπόδειγμα έκθεσης αυτοψίας, στο οποίο αποτυπώνονται τα πεδία ελέγχου και οι πιθανές παραβάσεις, με παραπομπή στις αντίστοιχες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Το υπόδειγμα αυτό αποτελεί έναν «οδηγό» για τη σύνταξη σχετικού εγγράφου από τις υπηρεσίες σας, προκειμένου ο έλεγχος να διενεργείται ομοιόμορφα, με πληρότητα και ακρίβεια. Συναφώς επισημαίνεται ότι η σωρευτική παράβαση νομοθετικών διατάξεων συνιστά ένδειξη ως προς την βαρύτητα της παράβασης που συντελείται με την τοποθέτηση κάθε παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, στοιχείο που συνεκτιμάται κατά την επιβολή των προστίμων σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.2946/2001.
    
Σημειώνεται ότι το συνημμένο «υπόδειγμα» βασίστηκε στη νομοθεσία που ισχύει για το σύνολο της χώρας, εκτός της περιοχής που ορίζεται με το άρθρο 2 του ν.2833/2000, όπου η αρμοδιότητα διενέργειας αυτοψίας ανήκει στο Τμήμα Παραδοσιακών Οικισμών της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ.
     
Περαιτέρω, ως προς τη διαδικασία που ακολουθείται κατά την αφαίρεση των παράνομων υπαίθριων διαφημίσεων επισημαίνονται τα ακόλουθα :

Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν.2946/2001, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 13 του ν.3212/2003, η αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πλαισίων, διαφημίσεων και επιγραφών, ανάλογα με το χώρο ή το είδος της ασκούμενης αρμοδιότητας (πρωτογενής αρμοδιότητα ή κατά διοικητική υποκατάσταση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σύμφωνα με το άρθ.9, παρ.8 ν.3212/2003), γίνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή από υπάλληλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που εξουσιοδοτείται από το Γενικό Γραμματέα ή με απόφαση του Δημάρχου. Η απόφαση εκδίδεται αφού προηγουμένως γίνει διαπίστωση της παράβασης και συνταχθεί σχετική πράξη αυτοψίας από τα αρμόδια όργανα. Κατά τις διατάξεις των άρθρων 9, παρ.8 και 4, παρ.2 του ν.2946/2001, απομακρύνονται άμεσα, χωρίς να απαιτείται η έκδοση της προαναφερόμενης απόφασης, πλαίσια και διαφημίσεις που χαρακτηρίζονται «ρύποι» και ειδικότερα τα εξής :
 
α) Πλαίσια και διαφημίσεις που έχουν τοποθετηθεί σε δημοτικούς ή κοινόχρηστους χώρους που δεν καθορίστηκαν για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης από το δημοτικό συμβούλιο, κατά τα οριζόμενα στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 3 του ν.2946/2001.
 
β) Πλαίσια και διαφημίσεις, στα οποία δεν αναγράφονται τα στοιχεία της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν.2946/2001, δηλαδή το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία και η διεύθυνση του διαφημιστή ή του διαφημιζομένου και ο αριθμός της άδειας που χορηγήθηκε κατά το άρθρο 5 του ν.2946/2001.
   
Δεδομένου ότι απαιτείται σωρευτικά η αναγραφή των προαναφερόμενων τριών στοιχείων, η έλλειψη έστω και ενός εξ’ αυτών συνεπάγεται την άμεση απομάκρυνση του πλαισίου / διαφήμισης, ως «ρύπος». Επίσης, ελλείψει διάκρισης του είδους του χώρου στις προαναφερόμενες διατάξεις (δημοτικός, κοινόχρηστος ή ιδιωτικός), τα πλαίσια-διαφημίσεις στα οποία δεν αναγράφεται το σύνολο των προαναφερόμενων στοιχείων, απομακρύνονται άμεσα, ανεξαρτήτως του χώρου στα οποία αυτά βρίσκονται τοποθετημένα (άρθρο 4 σε συνδυασμό με άρθρο 9 του ν.2946/2001, όπως τροποποιήθηκαν με άρθρο 13 του ν.3212/2003 και εισηγητική έκθεση του ν.3212/2003).
    
Οι κύριοι και οι κάτοχοι των χώρων στους οποίους συντελέστηκε η παράβαση υποχρεούνται να επιτρέπουν την είσοδο και να ανέχονται την παραμονή των συνεργείων στο χώρο, καθώς και τη διενέργεια κάθε απαραίτητης πράξης για την αφαίρεση των διαφημίσεων, των πλαισίων, των υποστηριγμάτων τους και των επιγραφών. Οι αστυνομικές αρχές υποχρεούνται να παρέχουν άμεσα τη συνδρομή τους, εφόσον τους ζητηθεί (άρθρο 9, παρ.3 του ν.2946/2001).
   
Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση της αφαίρεσης των πλαισίων-διαφημίσεων που χαρακτηρίζονται «ρύποι» κατά τα προαναφερόμενα, σύμφωνα με πάγια νομολογία ( ΣτΕ 3177/2008, 724/2005, 3222/2000, 2594/1977), η εφαρμογή της αρχής της προηγούμενης ακρόασης είναι αλυσιτελής (άσκοπη, υπό την έννοια ότι δεν μπορεί να επηρεάσει την απόφαση της διοίκησης), καθώς πρόκειται για εκτέλεση πράξης που αποτελεί δέσμια αρμοδιότητα για το Δήμο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (αυτόματη, έννομη συνέπεια, υποχρεωτική εκ του ν.2946/2001), βασιζόμενη σε αντικειμενικά δεδομένα  που διαπιστώνονται κατά τη διενέργεια της αυτοψίας (ύπαρξη του συνόλου των στοιχείων ή τοποθέτηση σε χώρο που δεν καθορίστηκε).
      
Στις υπόλοιπες περιπτώσεις που για την αφαίρεση απαιτείται η έκδοση απόφασης από το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή το Δήμαρχο, αυτή κοινοποιείται στη διεύθυνση του νομικού / φυσικού προσώπου που αναγράφεται στο πλαίσιο-διαφήμιση. Μετά την κοινοποίηση της απόφασης, ο Δήμος ή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υποχρεούνται να αφαιρέσουν με συνεργεία τους τις παράνομες υπαίθριες διαφημίσεις, επιγραφές, πλαίσια και υποστηρίγματα των διαφημίσεων, ενώ στην περίπτωση που δεν διαθέτουν συνεργεία, μπορούν να αναθέτουν την αφαίρεση σε ιδιώτη. Η προθεσμία για την άσκηση προσφυγής και η άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης αφαίρεσης δεν αναστέλλει την εκτέλεση της πράξης (άρθρο 9, παρ.6 ν.2946/2001).
     
Στις περιπτώσεις αυτές, τα δεδομένα της αυτοψίας γνωστοποιούνται στα προαναφερόμενα πρόσωπα, τα οποία αφενός καλούνται να καταθέσουν τις απόψεις τους επί αυτών και να αφαιρέσουν την υπαίθρια διαφήμιση εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος (π.χ 15 ημερών), αφετέρου ειδοποιούνται ότι με την παρέλευση άπρακτης της προθεσμίας ή εφόσον χαρακτηρισθούν ανεπαρκείς οι ισχυρισμοί τους, χωρίς άλλη ειδοποίηση, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προβούν σε περαιτέρω ενέργειες για την αφαίρεση αυτών, τον καταλογισμό της σχετικής δαπάνης και την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από το άρθρο 8 του ν.2946/2001. Για τις περιπτώσεις των διαφημίσεων-ρύπων που αφαιρούνται άμεσα, τα προαναφερόμενα αποστέλλονται με αναφορά μόνο ως προς τον καταλογισμό της δαπάνης και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
     
Σε κάθε περίπτωση η αφαίρεση πραγματοποιείται ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου που συντελέστηκε η παράβαση και ανεξάρτητα από την επιβολή προστίμου, χωρίς να δημιουργείται καμία ευθύνη των ανωτέρω και των οργάνων τους για την τύχη των αφαιρούμενων διαφημίσεων, κατασκευών και υλικών ή επιγραφών (άρθρο 9, παρ.2 ν.2946/2001). Αυτά περιέρχονται στο Δήμο ή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι οποίοι τα διαχειρίζονται περαιτέρω κατά τον πλέον ενδεδειγμένο και πρόσφορο τρόπο λαμβάνοντας υπόψη, για περιβαλλοντικούς λόγους, τη δυνατότητα προώθησης των αφαιρούμενων, ανακυκλώσιμων υλικών σε χώρους ανακύκλωσης. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της ανακύκλωσης, το αντίτιμο για τα ανακυκλώσιμα υλικά δύναται να συνυπολογιστεί για τον προσδιορισμό του ανταλλάγματος του αναδόχου-ιδιώτη, στον οποίο ανατίθεται το έργο της αφαίρεσης, μεταφοράς και εναπόθεσης των παράνομων υπαίθριων διαφημίσεων σε χώρους επιτρεπτούς από την κείμενη νομοθεσία.
    
Τέλος, επισημαίνεται η αναγκαιότητα πλήρους και ακριβούς αποτύπωσης των πραγματικών  δεδομένων κατά τη διενέργεια της αυτοψίας καθώς η επίκληση αυτών σε συσχετισμό με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, διασφαλίζει την αποτελεσματική και εμπεριστατωμένη άσκηση των αρμοδιοτήτων ελέγχου, αφαίρεσης και επιβολής κυρώσεων στους υπαίτιους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το παρόν μπορεί να αναζητηθεί στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου, ακολουθώντας τη διαδρομή «Το Υπουργείο», «Έγγραφα» (http://www.ypes.gr/el/Ministry/eggrafa/)                                                                                                           
                                                                                                                
                                                                                                                 
Ο Γενικός Γραμματέας
Δ. Στεφάνου

Ανακοινώσεις Προσλήψεων Στην ΣΚΟΠΕΛΟ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Σκοπέλου, που εδρεύει στη Σκόπελο και συγκεκριμένα τις εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):
ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης)
Κωδικός θέσης  Υπηρεσία  Έδρα Υπηρεσίας  Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός
ατόμων
101  Δήμος Σκοπέλου Σκόπελος ΤΕ Πληροφορικής 8 μήνες 1
102  Δήμος Σκοπέλου Σκόπελος ΔΕ Διοικητικού 8 μήνες 1
ΠΙΝΑΚΑΣ Β: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (ανά κωδικό θέσης)
Κωδικός θέσης
 Τίτλος σπουδών και λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα
101
Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Πληροφορικής ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων ή Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης ή Διαχείρισης Πληροφοριών ή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων ή Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία ή Βιομηχανικής Πληροφορικής ή Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας ή Πληροφορικής και Επικοινωνιών ή Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ή Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων Η/Υ ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
102
α) Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή
Πτυχίο Β΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξάρτητα από ειδικότητα , ή
Πτυχίο Α΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή
- Απολυτήριος τίτλος:
- Ενιαίου Λυκείου ή
- Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ανεξάρτητα από κλάδο ή ειδικότητα ή
- Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξάρτητα από ειδικότητα ή
- Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

β) Γνώση Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (i) επεξεργασίας κειμένων, (ii) υπολογιστικών φύλλων και (iii) υπηρεσιών διαδικτύου.

γ) Άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:
Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Τ.Κ. 37003 απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού υπόψιν κ. Καρβέλη Σπυριδούλας (τηλ. επικοινωνίας: 2424350103, 2424350131). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.
Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΤΕ ή ΔΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων Διαγωνισμών Φορέων  Εποχικού (ΣΟΧ) γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ' όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι  Ανεξάρτητες και άλλες αρχές  ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Έντυπα αιτήσεων  Διαγωνισμών Φορέων  Εποχικού (ΣΟΧ).

ΠΑΝΟΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ!Σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την πόλη της Σκοπέλου, θα συναντήσετε τον Πάνορμο. Στην απέραντη παραλία του μπορείτε να κολυμπήσετε, να κάνετε σπορ, να φάτε ή να πιείτε τον καφέ σας στα βότσαλα απολαμβάνοντας ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.


http://www.skopelos.gr/gr/beaches/panormos.htm#.TgB97VvtvxU

Να μην πληρώσει δεκάρα ο λαός

Είναι γεγονός ότι η αστική προπαγάνδα συνεχίζει να βομβαρδίζει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα με απειλές και εκβιασμούς ότι αν δε δοθεί χρήμα από τους δανειστές στο κράτος, θα γίνει στάση πληρωμών των μισθών, των συντάξεων, δε θα υπάρχουν χρήματα για τη δημόσια Υγεία, Παιδεία κλπ. Στόχος, η ανεμπόδιστη επιβολή όχι μόνο του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» - καρμανιόλα στο ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα και σε ό,τι απέμεινε από εργασιακά δικαιώματα, αλλά και των επόμενων άγριων μέτρων που ετοιμάζονται με νέο μνημόνιο για το επόμενο δάνειο των 120 δισ. ευρώ, από το 2012. Παίρνουν δάνεια για να πληρώνουν τους δανειστές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Η ίδια προπαγάνδα γίνεται τώρα και με τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην ανασχηματισμένη κυβέρνηση. Επιβολή των μέτρων ή χρεοκοπία. Εχοντας τη συναίνεση από ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., ενώ ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με τη λογική της αναγνώρισης του «νόμιμου» χρέους, συμβάλλει στην ίδια λογική.

Ο λαός πρέπει να αντιστρέψει αυτήν την απειλή, ότι αν δε συμμορφωθεί θα χρεοκοπήσει, θα βρεθεί δίχως συντάξεις και μισθούς. Τα διλήμματα των αστών και των κομμάτων τους προσπαθούν να τα μετατρέψουν σε λαϊκά διλήμματα. Τον πανικό και το φόβο τους μπροστά στη βαθιά οικονομική κρίση του καπιταλισμού, συγχρονισμένη στην ΕΕ, που δείχνει ότι ο καπιταλισμός όχι μόνο δεν μπορεί να λύσει λαϊκά προβλήματα αλλά τα οξύνει στο έπακρο, προσπαθούν να τα μεταστρέψουν σε λαϊκό πανικό και φόβο. Φοβούνται επίσης τη μεταστροφή της τεράστιας λαϊκής δυσαρέσκειας σε συνειδητή αμφισβήτηση του συστήματός τους, έχοντας τεράστιες δυσκολίες διαχείρισης της κρίσης και οξύτατες αντιθέσεις ανάμεσα σε διαφορετικές μερίδες του κεφαλαίου για το ποιος θα χάσει λιγότερα, ποιος θα βγει πιο κερδισμένος από την κρίση αφού αναγκαστικά θα καταστραφεί μέρος του κεφαλαίου.

***
Οταν λέμε ο λαός να αντιστρέψει τις απειλές και τα εκβιαστικά διλήμματα εννοούμε ότι αντί να περιμένει πότε θα έρθουν τα δάνεια, που έτσι και αλλιώς θα τα πληρώσει ο ίδιος, αντί να σκέφτεται αν η κρατική περιουσία πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί ή να υποθηκευτεί, προκειμένου να μπει χρήμα στα κρατικά ταμεία για να το πάρουν οι δανειστές αλλά και οι μεγαλοεπιχειρηματίες για να κάνουν επενδύσεις, με τη δύναμη του δίκιου του εργάτη, του αυτοαπασχολούμενου, του αγρότη, να δώσει ακόμη πιο αποφασιστικούς αγώνες, για τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και όχι των μονοπωλίων. Να μην πληρώσει δεκάρα ο λαός. Του χρωστάνε, δε χρωστάει.

Να πληρώσει η πλουτοκρατία τα κρατικά χρέη, αυτή άδειασε τα ταμεία, να πληρώσει και αυτά που χρωστά από την κλεμμένη υπεραξία, τη δραστική μείωση των μισθών, τον τεράστιο πλούτο που έχει συσσωρεύσει στις τράπεζες της Ελβετίας και αλλού, τη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων, τις ελλείψεις στην προστασία των ανέργων. Χρωστά όλα όσα έχει πληρώσει η λαϊκή οικογένεια για Παιδεία, Υγεία, υγιεινή και ασφάλεια, βαρέα και ανθυγιεινά, τους άδικους άμεσους και έμμεσους φόρους, τα τεράστια ποσά για πολεμικούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και των τοπικών πολέμων. Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους που οφείλουν οι καπιταλιστές στο λαό είναι ότι χτύπησαν αλύπητα τον παραγωγικό πλούτο και τις παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας. Δυνατότητες που μπορεί να εξασφαλίσουν στο λαό δουλειά και ευημερία. Υπάρχουν παραγωγικές, αναπτυξιακές δυνατότητες σε ορυκτό πλούτο, σε όλους σχεδόν τους κλάδους της βιομηχανίας, σε όλους τους κλάδους της αγροτικής παραγωγής, στη ναυτιλία, στην αλιεία. Αναπτυξιακές δυνατότητες για τον κοινωνικό λαϊκό τουρισμό, την επιστήμη, την έρευνα υπέρ των λαϊκών αναγκών, αναπτυξιακές δυνατότητες που αξιοποιεί το κεφάλαιο για δικό του αποκλειστικό όφελος, που δεσμεύουν και υποθηκεύουν η ΕΕ, οι ανισόμετρες συμφωνίες με άλλα καπιταλιστικά κράτη και στρατιωτικές συμμαχίες.

***
Για να γίνει αυτό ο λαός πρέπει να πάρει στα χέρια του την εξουσία, την ιδιοκτησία, με κοινωνικοποίηση και λαϊκό συνεταιρισμό, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με εργατικό - λαϊκό έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω, με λαϊκό κοινοβούλιο εκλεγμένων από τους τόπους δουλειάς, τις οργανώσεις των συνταξιούχων, των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών, με πανεθνικό σχεδιασμό. Ο λαός μπορεί με τους αγώνες του και με τις εκλογές να καταφέρει ένα μεγάλο χτύπημα στο αστικό πολιτικό σύστημα. Να τσακίσει πολιτικά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τ' άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Οσο πιο αδύναμη κυβέρνηση προκύψει, τόσο πιο εύκολα ο λαός θα αποτρέψει τα χειρότερα. Και από την επομένη των εκλογών, με ακόμη μεγαλύτερη ορμή στους ταξικούς αγώνες, για να κάνει πιο βαθιά την επιτυχία του. Γι' αυτό έχει σημασία η συμπόρευση με το ΚΚΕ.

πηγη_http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=21/6/2011&id=13586&pageNo=32&di rection=1

ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ?


ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΉΘΕΙΑ?

Το Εθνικό Ίδρυμα κατά της Νεότητας

Απάντηση στις εκβιαστικές ανακοινώσεις- τελεσίγραφα που μας κοινοποίησαν ο Δ/νων Σύμβουλος του ΕΙΝ και ο προιστάμενος της εστίας μας

Λίγους μήνες πριν καταργηθεί οριστικά το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας αποκάλυψε για μία ακόμη φορά το πραγματικό του πρόσωπο. Το παλιό γνώριμο πρόσωπο της αδιαλλαξίας, του δογματισμού και των στεγνών εκβιασμών. Η κατάπτυστη αυτή στάση αποτελεί μια μακρόχρονη και δοκιμασμένη παράδοση του Ιδρύματος. Οι αιφνιδιαστικές διακοπές της σίτισης, του ζεστού νερού, των υπηρεσιών καθαριότητας και την διακοπή ρεύματος σε μονάδες υψηλής τάσης οπού στεγάζονται πάνω από 500 φοιτητές, αποτελούσαν και αποτελούν την συνήθη πρακτική του ΕΙΝ για να αναχαιτίσει τους αγώνες των φοιτητών οι οποίοι διαχρονικά διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα  για δημόσια και δωρεάν σίτιση στέγαση παιδεία.
Το κομματοκρατούμενο Ίδρυμα το οποίο από την ίδρυση του και μέχρι σήμερα επανδρώθηκε και στελεχώθηκε με βάση την «ανεξάρτητη αρχή της πελατειοκρατίας στην πρόσβαση στο Δημόσιο» εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές που λαμβάνει από το Υπουργείο Παιδείας και την εκάστοτε κυβέρνηση,  της οποίας τις δημόσιες πολιτικές υπηρετεί με θρησκευτική ευλάβεια. Για τον λόγο αυτό, ανάλογα αν είναι στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ αντικαθίστανται ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και άλλα ηγετικά στελέχη του Ιδρύματος  με πειθήνια, ελεγχόμενα και διαχειρίσημα μέλη του εκάστοτε κυβερνώντος  κόμματος, προκειμένου να υλοποιούν στο ακέραιο και χωρίς περιστροφές την γραμμή της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης αυτής αποτελεί εκτός των άλλων και η προδοτική στάση που τήρησε  το ΔΣ του ΕΙΝ, μέσα από την επίσημη ανακοίνωση του, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος,  αναφορικά με τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης ως προς τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις πάνω από 70 οργανισμών του ευρύτερου δημοσίου τομέα. «Αδειάζοντας» απροκάλυπτα τους εργαζομένους του Ιδρύματος που θα πεταχτούν στο δρόμο, ανακοίνωσε ότι: «Αναφορικά με τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, γίνεται σαφές, ότι οι επιλογές της παρούσας διοίκησης του Ε.Ι.Ν., με τη συνεργασία της Υπουργού Παιδείας , σχετικά με την πορεία που χάραξε τον τελευταίο χρόνο, επαληθεύονται.. Το Δ.Σ. του Ε.Ι.Ν. στηρίζει τις αποφάσεις, που αφορούν στην εξυγίανση και στον αναδιαρθρωμένο ρόλο του Ιδρύματος, καθώς και στις θέσεις των εργαζομένων σε αυτό».
Βέβαια την ενορχηστρωμένη αυτή προσπάθεια κυβέρνησης- ΕΙΝ για την συνεχή υποβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας συνεπικουρούν και οι κατά τόπους διευθυντές των Εστιών, ως ανδρείκελα ταγμένα  στον σκοπό των εργοδοτών τους, με το αζημίωτο φυσικά. Άνθρωποι οι οποίοι προσεληφθήκαν «αξιοκρατικά» ως ναυαγοσώστες για παράδειγμα και στην πορεία της «ανέλιξης» τους στην διοικητική ιεραρχία πέρασαν από θέσεις υπευθύνου σίτισης των μονάδων του Ιδρύματος, για να καταλήξουν Διευθυντές σε μεγάλες Εστίες της Αθήνας. Άνθρωποι που υπερτερούν σε ρητορεία και δημαγωγία και υπολείπονται σε συνείδηση. Άνθρωποι υποτακτικοί, που ενώ έχουν πληγεί προσωπικά από την διοίκηση του ΕΙΝ και έχουν χάσει μεγάλο μερίδιο από το «μοίρασμα της πίτας» εκτελούν τις εντολές του Ιδρύματος κατά γράμμα σαν καλοί γραφειοκράτες που τρέμουν την επιβολή της κομματικής πειθαρχίας. Άνθρωποι αναλώσιμοι,  στελέχη του Ιδρύματος για παράδειγμα, οι οποίοι εξαγοράστηκαν για μία θέση διευθυντή σε μια από τις μεγαλύτερες Εστίες που διαχειρίζεται το ΕΙΝ και μια βδομάδα μετά την τοποθέτηση τους υποβιβαστήκαν σε απλούς προϊσταμένους, παρασύροντας μαζί τους  και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει η Εστία καθώς υποβιβάστηκε σε εστία ΄β τάξης.  Συνδικαλισταράδες και κομματόσκυλα που έχουν υπηρετήσει πιστά το Πασοκ και τη ΝΔ χρόνια τώρα . Εργατοπατέρες και φοιτητοπατέρες που  ξεπουλάνε διεκδικήσεις , εκτονώνουν αγώνες και μόλις τα βρουν σκούρα φοράνε την «μάσκα της αλληλεγγύης» και βουτάνε μέσα στη «δεξαμενή της υποκρισίας και του λαϊκισμού» που δεν έχει πάτο.
Μέσα στο πλαίσιο αυτών των «αρμοδιοτήτων» των διευθυντών των Εστιών  κυμάνθηκε η γελοία και συκοφαντική ανακοίνωση του προϊσταμένου της Φοιτητικής Εστίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία κοινοποιήθηκε στους οικότροφους της Εστίας και στην διοίκηση του ΕΙΝ. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι : « Το προσωπικό της εστίας παρουσιάζεται κανονικά για εργασία καθημερινά και συνωστίζεται στο υπόγειο του κτιρίου, στο χώρο του συνεργείου συντήρησης….» Πρέπει να σημειωθεί ότι το διοικητικό προσωπικό της Εστίας που απασχολείται στη γραμματεία της οποίας η λειτουργία παρεμποδίζεται από την κατάληψη , αποτελείται από τον εντυπωσιακό αριθμό των τριών ατόμων που «συνωστίζονται» σε έναν χώρο πάνω από 30 τ.μ!
Συνεχίζει λέγοντας: «Από εκεί όλο το προσωπικό σε πολύ αντίξοες συνθήκες εργάστηκε για την παράδοση 20 πλήρως ανακαινισμένων δωματίων για τις φιλοξενίες ΘΥΕΣΠΑ….» Το να παρακρατά το ΕΙΝ δωμάτια τα οποία στερεί κάθε χρόνο από πρωτοετείς φοιτητές για να τα παραχωρήσει σε άτομα (φοιτητές και μη) που μέσω διακρατικών συμφωνιών (ΘΥΕΣΠΑ, Erasmus κτλ) θα τα σκάσουν χοντρά στο Ίδρυμα, αποτελεί πάγια τακτική του ΕΙΝ. Μέσω της πρακτικής αυτής γίνεται φανερό ότι  το Ίδρυμα τάσσεται υπέρ της νεότητας που προτίθεται και δύναται να πληρώσει για τις υπηρεσίες που της παρέχονται δημιουργώντας μέριμνα δύο ταχυτήτων. Από τη μία κατατάσσονται όσοι συμμορφώνονται με βάση τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας του ΕΙΝ, στους οποίους παρέχονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες και από την άλλη όσοι εισέρχονται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και επειδή διεκδικούν σίτιση και στέγαση με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα, αντιμετωπίζουν καθημερινά την υποβάθμιση και την εξαθλίωση. Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας:  « Ο ένας και πλέον μήνας της κατάληψης καθιστά αδύνατη έστω και την υποτυπώδη άσκηση των καθηκόντων του προσωπικού, καθώς και την διατήρηση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας.». Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι όσον αφορά το διαδικαστικό κομμάτι των εργασιών της γραμματείας, οι πληρωμές τιμολογίων, λογαριασμών ρεύματος, τηλεφώνου και οι όποιες οικονομικές συναλλαγές με τρίτους για τις πάγιες λειτουργίες του κτηρίου, γίνονται κανονικά. Όσον αφορά δε το ουσιαστικό μέρος των αρμοδιοτήτων της γραμματείας ,την λήψη δηλαδή αιτήσεων για την εισδοχή νέων φοιτητών στην Εστία για το νέο ακαδημαϊκό έτος, αυτό έχει φροντίσει να το εμποδίσει ο ίδιος ο κ. Μανούρης (Διευθύνων Σύμβουλος ΕΙΝ) δυο βδομάδες περίπου πριν ξεκινήσει η κατάληψη. Ουσιαστικά δηλαδή, αν υπάρχει κάποιος που παρεμποδίζει πραγματικά την ομαλή λειτουργία της Εστίας, αυτός είναι ο κ. Μανούρης δίνοντας ρητή  εντολή στις υπαλλήλους της γραμματείας να μην δεχτούν καμία αίτηση  εισδοχής φοιτητών για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Όσον αφορά στη νύξη που γίνεται από τον προϊστάμενο της Εστίας  περί αξιοπρέπειας των εργαζομένων πρέπει να του θυμίσουμε ότι από το 1975 που λειτούργησε η εστία το μαγειρείο του εστιατορίου βρισκόταν στο υπόγειο και επειδή ο κύριος Μάλαμας  έχει περάσει από το τεχνικό τμήμα του ΕΙΝ γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι εκεί δούλευαν σε άθλιες και πρωτόγονες συνθήκες. Τότε δεν τίθετο ζήτημα αξιοπρέπειας των εργαζομένων; Μήπως οι εργαζόμενοι του μαγειρείου θεωρούνταν από τους γραφειοκράτες του Ιδρύματος δευτέρας διαλογής και ήταν μέρος των εργασιακών τους υποχρεώσεων να δουλεύουν κάτω από τέτοιες συνθήκες; Τώρα που αναγκάστηκε ο κ. Μάλαμας να κατεβεί στα υπόγεια μια δύο φορές   και που έχασε την θαλπωρή του κλιματιστικού, την πλάσμα τηλεόραση 45 ιντσών και την δερμάτινη πολυθρόνα θυμήθηκε την αξιοπρέπεια των εργαζομένων; Αμφιβάλουμε αν γνωρίζει καν το περιεχόμενο της λέξης αξιοπρέπεια! Τέλος ο κ. Μάλαμας παρακινεί τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΕΙΝ να πράξει τις ανάλογες ενέργειες προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις μας και να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις μας. Του ζητάει δηλαδή να προσφύγει στις συνήθεις μεθόδους εξαναγκασμού που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις (διακοπή της σίτισης, του ζεστού νερού, των υπηρεσιών καθαριότητας και την διακοπή ρεύματος) προκειμένου να πειθαρχήσουν οι φοιτητές. Αυτό και μόνο μας λέει πολλά για το εύρος της υποκρισίας του και τον ρόλο που επιτελεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος.
Από την άλλη ο Μανούρης, γενικός διευθυντής του ΕΙΝ, που τόσο πολύ προσπάθησε, στη συνάντηση του με τους οικότροφους της ΦΕΕΜΠ, να μας πείσει για τις καλές προθέσεις του ΕΙΝ ως προς ανανέωση της Σύμβασης της λειτουργίας της εστίας μεταξύ ΕΙΝ και ΕΜΠ, λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση το κλείσιμο του ιδρύματος και συνακόλουθα η κατάργηση όλων των συμβάσεων που έχει συνάψει το ΕΙΝ, αφού καταργείται και το ίδιο, ζητάει λήξη των κινητοποιήσεων, ικανοποιώντας το αίτημα του Μάλαμα, ο οποίος εξέφρασε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το προσωπικό της ΦΕΕΜΠ, συνωστιζόμενο στο συνεργείο σε άθλιες συνθήκες, να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του. Σημειωτέων πως σε αυτές τις άθλιες συνθήκες ο υδραυλικός και ο ηλεκτρολόγος εργάζονται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μανούρης γνωρίζοντας ότι θα καταργηθεί το ΕΙΝ μέσα στο καλοκαίρι και τασσόμενος μάλιστα υπέρ στην πολιτική αυτή επιλογή της κυβέρνησης μέσα από την επίσημη ανακοίνωση του Δ.Σ. στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος , αντιλαμβάνεται ότι καμία σύμβαση του ΕΙΝ δεν θα έχει νομική ισχύ αφού ο ίδιος ο φορέας θα πάψει να έχει νομική προσωπικότητα μετά την κατάργηση του. Έτσι για να μας αποπροσανατολίσει και να προωθήσει της αποφάσεις των κομματικών του προϊσταμένων κάμπτοντας τις όποιες αντιδράσεις , διατείνεται ότι μας έχει εξασφαλίσει 20ετη σύμβαση με το ΕΜΠ ( στο προσχέδιο της οποίας αρκετούς από τους όρους ο Πρύτανης δεν τους δέχτηκε)  και συνεπώς ότι δεν υπάρχει λόγος συνέχισης των κινητοποιήσεων!  Θέλοντας, λοιπόν, να καταστείλει τον αγώνα μας, απειλεί τους φοιτητές, πως εάν δεν τερματιστούν οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις μας, θα προχωρήσει σε μεταφορά του προσωπικού σε άλλες εστίες. Η απάντηση στις απειλές του ΕΙΝ, δε μπορούν και δε πρέπει να διαλύσουν τον αγώνα μας. Η κατάληψη της διοίκησης είναι το μέσο, με το οποίο διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα μας σε Δημόσια-Δωρεάν Σίτιση-Στέγαση και είναι καθήκον όλων να μας να διαφυλάξουμε την συνέχιση της.
Η φοιτητική μέριμνα κατακτήθηκε με αγώνες και με αγώνες θα διατηρηθεί. Το κλείσιμο των εστιών έχει αποτραπεί πολλές φορές στο παρελθόν με δυναμικές και συλλογικές κινητοποιήσεις των εστιακών συλλόγων, στήριξη από φοιτητικούς συλλόγους και σωματεία εργαζομένων. Τα αιτήματά μας δεν είναι ουτοπικά και ο αγώνας μας είναι δίκαιος.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (ΦΕΕΜΠ)

Κόβουν την έκπτωση φόρου απ' τις αποδείξεις - Ακριβαίνει και το πετρέλαιο θέρμανσης

Το “μπούμερανγκ” των αποδείξεων που πόνεσε το κράτος φέτος, από του χρόνου ως συνήθως θα πονέσει και πάλι μόνο τον πολίτη, ενώ παράλληλα η μισή υπόσχεση για μη αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης πάει “περίπατο” καθώς ναι, μεν δεν εξισώνεται η τιμή του με το κίνησης, όμως αυξάνεται ο φόρος και φυσικά και η αιμορραγία στην τσέπη του Έλληνα.


Οι αποδείξεις:

Φοροελάφρυνση “γιοκ” λέει τώρα το υπουργείο (μέσω διαρροών βέβαια). Με λίγα λόγια δεν θα υπάρχει κανένα νόημα να μαζέψει κάποιος περισσότερες αποδείξεις από όσες χρειάζεται για το αφορολόγητό του καθώς θα καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου.
Φέτος για παράδειγμα όποις χρειαζόταν 12.000 ευρώ αποδείξεις για το αφορολόγητο συγκέντρωσε 15.000 θα έχει έκπτωση φόρου 10% για τις επιπλέον αποδείξεις. Από του χρόνου δεν θα υπάρχει αυτό το 10% καθώς ειδικά σε περιπτώσεις ζευγαριών το κράτος δεν μοίραζε ... απλά 300άρικα σε επιστροφές αλλά 1.000 και 1.500 ευρώ.

Κάπως έτσι οι “εκπτώσεις” πήγαν περίπατο. Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν σκάφτηκαν οι οικονομικοί εγκάφαλοι ότι όσο δεν έχει ανάγκη τις αποδείξεις ο πολίτης τόσο οι επαγγελματίες δεν θα κόβουν και θα φοροδιαφεύγουν με αποτέλεσμα και πάλι το κράτος να βγαίνει χαμένο.

Το πετρέλαιο:

Όχι, δεν θα εξισωθεί ο φόρος με αυτό του κίνησης όμως ως αντιστάθμισμα στις απώλειες εσόδων από την μη εφαρμογή της εξίσωσης των φόρων την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 41 ευρώ το χιλιόλιτρο, δηλαδή από 21 ευρώ που είναι τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου να διαμορφωθεί στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Από την αύξηση αυτή και την πρόσθετη επιβάρυνση του ΦΠΑ η μέση πρόσθετη επιβάρυνση ανά λίτρο θα είναι 5 λεπτά.

Ο υπολογισμός αυτός γίνεται βέβαια με τις τιμές του πετρελαίου όπως είναι τώρα. Από το Φθινόπωρο... βλέπουμε.
http://kontiloforos.blogspot.com

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ 21 και 22 ΙΟΥΝΙΟΥ


http://naxosfan.blogspot.com/2011/06/21-22.html

Ένστολη διαμαρτυρία αστυνομικών Λάρισας

Σύμφωνα με την απόφαση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, οι αστυνομικοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο της Νεάπολης από τις 10 το πρωί έως τη μια το μεσημέρι.
Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την συγκέντρωση που διοργανώνει η Ομοσπονδία στην Αθήνα.

Ένστολη διαμαρτυρία θα γίνει και την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011 και ώρα 18.00 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη

Εφημ. ΠΡΙΝ: Κυκλώνει πάλι ο λαός τη χούντα της Βουλής


Σε κρίσιμη αναμέτρηση με την κυβέρνηση Παπανδρέου βρίσκεται το μαζικό λαϊκό κίνημα, μετά την εντυπωσιακή πολιτική μάχη της απεργίας και των συγκεντρώσεων της Τετάρτης, που οδήγησαν και στην ηρωική απόκρουση της κυβερνητικής επίθεσης για την εκκένωση της πλατείας Συντάγματος.

Ο μαζικός ξεσηκωμός εργαζομένων και νέων έσπρωξε την κυβέρνηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης, προκαλώντας ρίγη ανησυχίας στο εγχώριο πολιτικό σύστημα, αλλά και τους αστικούς παράγοντες σε ΗΠΑ και ΕΕ. Το φιάσκο της κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, μαζί με την κωμωδία ενός ανασχηματισμού με ημερομηνία λήξης, έχουν βαθύνει την πολιτική απονομιμοποίηση της κυβέρνησης Παπανδρέου και γενικότερα της κοινοβουλευτικής «χούντας» επιβολής των συμφερόντων κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ. Η «νέα» κυβέρνηση έχει ένα και μοναδικό σκοπό: Να περάσει, με κάθε μέσο, το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λεηλασίας και διαρκούς ομηρίας του λαού.

Να δέσουν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους για μια ζωή. Καθώς το κίνημα των πλατειών αλλά και οι εργατικές αντιστάσεις όχι μόνο δεν εκτονώνονται αλλά ενισχύονται κιόλας, το ζητούμενο σήμερα είναι η «εξέγερση του λαού, για να ανατραπεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το παλιό και τα νέα Μνημόνια! Για να ανατραπεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το σάπιο πολιτικό σύστημα. Για να φύγουν τρόικα, ΕΕ και ΔΝΤ», όπως τονίζει σε ανακοίνωση - παρέμβαση το ΝΑΡ.

Σε αυτό το στόχο, στην ανάπτυξη τώρα ενός ανασυγκροτημένου εργατικού και μαζικού κινήματος, αξιοποιώντας όλες τις μορφές που έχει αναδείξει η ζωή για να δημιουργηθούν όργανα αγώνα και επιβολής των διεκδικήσεων του λαού, πρέπει να συμβάλει η Αριστερά με όλες της τις δυνάμεις. Και όχι να ρίχνει νερό στο μύλο της κοινοβουλευτικής εκτόνωσης και ενσωμάτωσης, όπως κάνουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν εκλογές. Καθώς η Βουλή των πάνω, η Βουλή που κυριαρχούν τα μεγάλα συμφέροντα και η πολιτική για πλούσιους, σαπίζει και ξεφτιλίζεται σαν υπηρεσία πρωτοκόλλησης αντιλαϊκών αποφάσεων, διαμορφώνεται η δημοκρατία των κάτω, η δημοκρατία του αγώνα και της ανατροπής. Με νέες μαζικές συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες σήμερα, την Τρίτη που θα ζητήσει ο ΓΑΠ ψήφο εμπιστοσύνης και κάθε μέρα, με απεργίες διαρκείας σε κλάδους και με γενικό απεργιακό μπλακ άουτ

Μονάδα ΚΤΕΟ στη Σκιάθο

Ξεκινά να λειτουργεί από αύριο

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ανακοινώθηκε ότι από αύριο Τετάρτη 22 Ιουνίου, αρχίζει τη λειτουργία της η Κινητή Μονάδα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων στη Σκιάθο, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για το σκοπό αυτό.


Η μονάδα θα διενεργεί περιοδικό τεχνικό έλεγχο σε επιβατικά οχήματα και φορτηγά κάτω των 3,5 τόνων, που κυκλοφορούν στο νησί της Σκιάθου, ενώ ο έλεγχος θα γίνεται αφού προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλέφωνο 24213 54817.


Η υπηρεσία γνωστοποιεί ότι θα δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στον έλεγχο των αυτοκινήτων, που πλησιάζει η ημερομηνία λήξης του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) ή η ημερομηνία για 1ο τεχνικό έλεγχο.
magnesianews.gr

Γένους αρσενικού το άριστα του νομού στο Γενικό Λύκειο Σκοπέλου: Γεώργιος Κοχύλης

 
Το απόλυτο άριστα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις «άγγιξε» ο τελειόφοιτος μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου, Νικόλαος Ουρανίτσας. Η φετινή πρωτιά για το νομό ήταν... γένους αρσενικού με τον υποψήφιο να πετυχαίνει βαθμό πρόσβασης 19,67, κόβοντας πρώτος και με απόλυτη επιτυχία το νήμα του τερματισμού των εξετάσεων και εκτοξεύοντας τη Μαγνησία στις πρώτες θέσεις πανελληνίως, στη λίστα με τους «πρώτους των πρώτων».
Η ανακοίνωση των επιδόσεων των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και στα λύκεια της Μαγνησίας, έδωσε τέλος στην αγωνία εκατοντάδων μαθητών. Χαρακτηριστικό της φετινής διαδικασίας, ήταν οι μεσαίες και μικρές βαθμολογίες, με τη λίστα των αριστούχων να περιορίζεται σημαντικά.
ΡΟΛΟΪ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Σαν καλοκουρδισμένο ρολόι δούλεψαν Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Λύκεια του νομού, αναρτώντας εγκαίρως τα αποτελέσματα στους πίνακες ανακοινώσεων των κατά τόπους σχολικών μονάδων, ενώ οι Λυκειάρχες καμάρωναν για τις επιτυχίες των μαθητών τους.
Το σήμα της έκδοσης των βαθμολογιών των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων, έδωσε το Υπουργείο Παιδείας και τη σκυτάλη έλαβε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Στελέχη της αρμόδιας επιτροπής είχαν παραλάβει από την προηγούμενη το απόγευμα, τους σφραγισμένους φακέλους με τις επιδόσεις των ντόπιων υποψηφίων και χθες, από τις έξι το πρωί, χώρισαν τις βαθμολογικές καταστάσεις ανά σχολείο, προκειμένου δύο ώρες αργότερα, στις οκτώ το πρωί, να τις παραδώσουν στα χέρια των Διευθυντών των μονάδων.
Οι διευθυντές μετά τον έλεγχο των καταστάσεων προχώρησαν σταδιακά στην ανάρτησή τους στους πίνακες ανακοινώσεων, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στα σχολεία τους, περιμένοντας με ανυπομονησία τα αποτελέσματα των επιδόσεών τους.
Τα πρώτα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στις 10:15 το πρωί, στα Λύκεια του κέντρου του Βόλου και μέχρι τη μία το μεσημέρι, το σύνολο σχεδόν των μαθητών γνώριζε τους βαθμούς τους. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι υποψήφιοι από τα νησιά των Βορείων Σποράδων, που παρέλαβαν τις βαθμολογίες τους με καθυστέρηση, αφού οι φάκελοι έφθασαν στα νησιά... διά θαλάσσης με την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Πάντως έως τις 2:30 οι πίνακες είχαν αναρτηθεί και στην απομακρυσμένη Αλόννησο για τους μαθητές των Λυκειακών Τάξεων.
Ανάμικτα τα συναισθήματα των μαθητών στα προαύλια των σχολείων με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Χαρά και λύπη διαδέχονταν το ένα το άλλο, ανάλογα με τις βαθμολογίες του καθενός, ενώ δεν έλειψαν και πανηγυρισμοί των μεγάλων επιτυχιών. Αρκετοί ήταν και οι γονείς που στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών τους, με την αγωνία τους να ζωγραφίζεται στα πρόσωπά τους. Stand -by ήταν καθηγητές και Λυκειάρχες που καμάρωναν για τις επιδόσεις των σχολείων τους.
ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΗΚΕ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ
Συρρικνώθηκε φέτος η λίστα των αριστούχων του νομού και αντίστοιχα την κατιούσα έχει πάρει ο γενικός μέσος όρος της Μαγνησίας.
Μαθήματα –«παγίδες» όπως η βιολογία, η φυσική και τα μαθηματικά σε θετική και τεχνολογική κατεύθυνση, η έκθεση και τα αρχαία ελληνικά αλλά και το χαρακτηριζόμενο ως «εύκολο» μάθημα της θεωρητικής, τα λατινικά, φαίνεται να κόστισαν πολύτιμους βαθμούς στους υποψηφίους.
Καλύτερα, φαίνεται να απέδωσαν οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης, σε σχέση με τους αυτούς της θετικής, ενώ της τεχνολογικής μάλλον «καταποντίστηκαν». Η πλειονότητα των βαθμολογικών επιδόσεων, αφορά σε μέτρια αποτελέσματα και αρκετοί ήταν εκείνοι που κινήθηκαν κοντά ή και κάτω από τη βάση.
Αρκετά Λύκεια, δεν είχαν καν αριστούχους στις λίστες τους, κυρίως της περιφέρειας της Μαγνησίας. Για τους υποψηφίους από το Τρίκερι, «άριστα» ήταν το 15, χαμηλές βαθμολογικές επιδόσεις από 12 έως 16 καταγράφτηκαν στα Κανάλια, ενώ ο μέσος όρος του Γενικού Λυκείου Αργαλαστής δεν ξεπέρασε το 15. Στην Αλόννησο, μέτριες χαρακτηρίζονται οι επιδόσεις των υποψηφίων.
Με δεδομένη την «παράδοση» των επιτυχιών της Μαγνησίας, το φετινό... φαινόμενο, προβληματίζει τα στελέχη της εκπαίδευσης, που θα μελετήσουν τις επιδόσεις των μαθητών των πανελληνίων, αναζητώντας τα... αίτια.
ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Βεβαίως –όπως κάθε χρόνο- κάποιοι ξεχώρισαν ανάμεσα στους συμμαθητές τους για τις υψηλές βαθμολογικές επιδόσεις τους. Η διαρκής και συστηματική μελέτη καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, φαίνεται να απέδωσε καρπούς και οι ίδιοι αναμένουν την ανακοίνωση των βάσεων για να δουν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής από τη Μαγνησία:
1ο ΓΕΛ Βόλου:
Ανατολή Στοφοριάδη με βαθμό πρόσβασης 19,38
Δημήτριος Καντίκος με βαθμό πρόσβασης 19,10
Κωνσταντίνος Καραΐσκος με βαθμό πρόσβασης 19,07
Γιάννης Σωτηρόπουλος με 18.773 μόρια
2ο ΓΕΛ Βόλου:
Θρασύβουλος Μανδράκης με 18.790 μόρια
3ο ΓΕΛ Βόλου:
Νικόλαος Ουρανίτσας με βαθμό πρόσβασης 19,67
Πηνελόπη Παπά με βαθμό πρόσβασης 19,42
Πασχάλης Σκουζός με βαθμό πρόσβασης 18,823
Μιχαήλ Αλβανός με βαθμό πρόσβασης 18,79
Αικατερίνη Αλεξανδρίτη με βαθμό πρόσβασης 18,68
Γεώργιος Πριονιστής με βαθμό πρόσβασης 18,67
4ο ΓΕΛ Βόλου:
Δημήτρης Καρασάββας με 19.277 μόρια
Κλεάνθης Λέντζας με 19.108 μόρια
Αικατερίνη Λιάμα με 18.473 μόρια
Ηλίας Καλκαβούρας με 18.787 μόρια
5ο ΓΕΛ Βόλου:
Κωνσταντίνος Παπασταματίου με 18.850 μόρια
Νικόλαος Κατσιάνης με 18.600 μόρια
Στέργιος Καλαμπόκας με 18.500 μόρια
Μαρία Κουκουβίκη με 18.500 μόρια
Αναστασία Παρθένη με 18.300 μόρια
Πηνελόπη Ντινοπούλου με 18.200 μόρια
Μαρία Αδαμάκη με 18.020 μόρια
6ο ΓΕΛ Βόλου:
Νίκος Παπαδόπουλος με 19.186 μόρια
Κωνσταντίνος Τσιώτσιας με 18.994 μόρια
Γεράσιμος Πίνας με 18.848
Δημήτριος Τσιατσάνης με 18.697 μόρια
Ιάκωβος Τεχνόπουλος με 18.552 μόρια
7ο ΓΕΛ Βόλου:
Κωνσταντίνα Βέτσικα με 19.218 μόρια
Μαρία- Ιωάννα Αργύρη με 18.818 μόρια
Νικόλαος Πολύζος με 18.721 μόρια
8ο ΓΕΛ Βόλου
Φίλιππος Φιλιππιτζής με 18.800 μόρια
1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας:
Ιωάννα Παπαδημητροπούλου με βαθμό πρόσβασης 19,390
Θρασύβουλος Παναγιωτακόπουλος με βαθμό πρόσβασης 19,284
2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας:
Γαρυφαλλιά Διανέλλου με βαθμό πρόσβασης 18,840
Γενικό Λύκειο Αγριάς:
Δημ. Γιαννακούλας με βαθμό πρόσβασης 19,347
Διονύσης Καμπούρης με βαθμό πρόσβασης 19,234
Ράιου Ελπίδα με βαθμό πρόσβασης 19,089
Γενικό Λύκειο Τσαγκαράδας:
Τάφα Δήμητρα με βαθμό πρόσβασης 17,30
Καλλιόπη Κωστάκη με βαθμό πρόσβασης 16,37
Γενικό Λύκειο Βελεστίνου:
Βασίλης Λαΐτσος με βαθμό πρόσβασης 19,4
Αθηνά Μπατακόγια με βαθμό πρόσβασης 19,07
Γενικό Λύκειο Ν. Αγχιάλου:
Στεφανία Σαμακοβλή με βαθμό πρόσβασης 19,32
Γενικό Λύκειο Αλμυρού:
Παύλος Τριαντάρης με βαθμό πρόσβασης 19,296
Λυκειακές Τάξεις Σούρπης:
Αθανασία Περιστερά με βαθμό πρόσβασης 17,96
Γενικό Λύκειο Σκιάθου:
Σταματία Μουρεσιώτη με βαθμό πρόσβασης 17,600
Ορέστης Παλαμάς με βαθμό πρόσβασης 17,542
Γενικό Λύκειο Σκοπέλου:
Γεώργιος Κοχύλης με βαθμό πρόσβασης 16,966
Λυκειακές Τάξεις Γλώσσας:
Χρήστος Μπάλλας με βαθμό 19.
Αρχίζει η κατάθεση των μηχανογραφικών μέσω Διαδικτύου
Με τις βαθμολογίες «ζεστές» ακόμη στα χέρια τους, οι υποψήφιοι της Μαγνησίας, ξεκινούν την κατάθεση των μηχανογραφικών τους, δηλώνοντας τις σχολές προτίμησής τους. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 28 του μήνα και στα τέλη Αυγούστου να ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών.
Φέτος, η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων με τις προτιμήσεις των μαθητών θα γίνει για πρώτη φορά από τους ίδιους τους μαθητές κι όχι μέσω υπαλλήλων στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα ακολουθήσει τη... διαδικτυακή οδό.
Έως και πέρυσι, τα μηχανογραφικά συμπληρώνονταν ηλεκτρονικά από τους υποψηφίους στα γραφεία των διευθύνσεων, απ’ όπου και καταχωρούνταν. Η κατάθεση των μηχανογραφικών γινόταν βάσει προγράμματος και για τη διαδικασία απασχολούνταν δεκάδες υπάλληλοι σε κάθε διεύθυνση.
Φέτος, η διαδικασία απλουστεύει... Ο κάθε υποψήφιος θα ανατρέχει από μόνος του κι όχι με τη βοήθεια κάποιου υπαλλήλου από τη διεύθυνση εκπαίδευσης, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να συμπληρώνει το μηχανογραφικό του δελτίο. Έχει τον προσωπικό κωδικό αριθμό, που θα δίνει στη διεύθυνση του σχολείου του και η καταχώριση του μηχανογραφικού του θα γίνεται αυτόματα.
Με το νέο τρόπο, ο υποψήφιος έχει την ευκαιρία να κάνει διορθώσεις ακόμη και την τελευταία στιγμή, ενώ η διαδικασία κρίνεται αμεσότερη, γρηγορότερη και λιγότερο δαπανηρή.
Ο υποψήφιος λαμβάνει ακόμη και φωνητικές οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού του, την τελική μορφή του οποίου, μπορεί να επικυρώνει από αύριο Τετάρτη 23 έως και τις 28 Ιουνίου, οπότε και θα κλείσει το σύστημα. 

Θερμή παράκληση σε όλους μας στην Σκόπελο !


Επειδή  έχει άδεια ο ακτινολόγος του κέντρου υγείας ΣΚΟΠΕΛΟΥ και απουσιάζει για δέκα μέρες σας παρακαλούμε να μην χτυπήσετε και να μην συμβεί τίποτα διότι και το παραμικρό να χρειαστεί θα πρέπει να πάτε στον βόλο ,με ότι συνεπάγεται αυτό....

άρε ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ θα τρίζουν τα κοκαλάκια σου εκεί πάνω πως κατάντησε τα κέντρα υγείας ο γιος σου!!!
(και βεβαία δεν έχουμε κάτι με τον άνθρωπο ούτε φυσικά με όλους τους γιατρούς του Κ.Υ ΣΚΟΠΕΛΟΥ αφού κάνουν ότι είναι δυνατόν )

Γέμισε η Σκόπελος Ρουμάνους Βουλγάρους και Σέρβους τουρίστες !


Μετά την μεγάλη επιτυχία του Δήμου Σκοπέλου από της έκθεσης στην Ρουμανία και στην Σερβία και Βουλγαρία αφού εκατοντάδες είναι η επισκέπτες από τα Βαλκάνια που ψάχνουν για δουλειά στην Σκόπελο .....
χτες έγινε συνάντηση στο δήμο με όλους τους συλλόγους βλέπε http://skopelos-news.blogspot.com/2011/06/blog-post_1685.html για την προβολή της Σκοπέλου ....


όχι άλλο κάρβουνο ρεεεεεεεεε
Υ/Γ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΣΑ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ?

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες των πλοίων

 

Έτσι, και εφέτος, το ΚΕ.Π.ΚΑ. υπενθυμίζει τα δικαιώματα, που πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες και σε περίπτωση μη τήρησής τους, να τα διεκδικούν.

Τα δικαιώματα των επιβατών των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών επαναφέρει στο προσκήνιο το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.), λίγες ημέρες μετά την έναρξη της εφετινής καλοκαιρινής περιόδου και ενόψει των πρώτων εκδρομικών αποδράσεων.

Όπως επισημαίνει, οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αποτελούν καθολική υπηρεσία, στην οποία κάθε ευνομούμενη Πολιτεία, που σέβεται τον "εαυτό" της, οφείλει να διασφαλίζει την πρόσβαση όλων σε προσιτές τιμές, ενώ τονίζει ότι ο Νόμος 3709/2008, που ψηφίστηκε, μετά από αγώνες του ΚΕ.Π.ΚΑ., δυστυχώς, δεν κατοχυρώνει, όπως θα έπρεπε, τα δικαιώματα των επιβατών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Βασικά δικαιώματα επιβατών

Α. Ο μεταφορέας πρέπει να παρέχει τη θέση ή την καμπίνα στο συγκεκριμένο πλοίο και ταξίδι, που αναγράφεται, στο εισιτήριο. Σε περίπτωση, που δεν μπορεί να τα παράσχει, ο επιβάτης δικαιούται:

Να ακυρώσει το εισιτήριό του και να του επιστραφεί ο ναύλος, καθώς και να του δοθεί αποζημίωση ίση με το διπλάσιο του ναύλου.

Να ταξιδέψει σε θέση κατώτερη από αυτήν που πλήρωσε, λαμβάνοντας αποζημίωση το διπλάσιο της διαφοράς των δυο ναύλων.

Να ζητήσει να ταξιδέψει σε θέση ανώτερη από αυτήν που πλήρωσε, καταβάλλοντας το μισό της διαφοράς των δύο ναύλων. Εάν, όμως, ο μεταφορέας από μόνος του, του προσφέρει ανώτερη θέση, τότε, δεν δικαιούται να εισπράξει τη διαφορά.

Β. Εάν θελήσει ο επιβάτης να ακυρώσει το εισιτήριό του, δικαιούται, εφόσον επιστρέψει το σώμα:

Επιστροφή του μισού ναύλου και όλων των κρατήσεων υπέρ τρίτων και του ΦΠΑ, εάν η ακύρωση γίνει 12 ώρες, πριν τον προγραμματισμένο απόπλου.

Επιστροφή του 75% του ναύλου και όλων των κρατήσεων υπέρ τρίτων και του ΦΠΑ, εάν η ακύρωση γίνει 7 ημέρες, πριν τον προγραμματισμένο απόπλου.

Επιστροφή ολόκληρου του ναύλου και όλων των κρατήσεων υπέρ τρίτων και του ΦΠΑ, εάν η ακύρωση γίνει 14 ημέρες, πριν τον προγραμματισμένο απόπλου. Επίσης, δικαιούται τα ίδια, ανεξάρτητα, από το χρόνο ακύρωσης, όταν υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας ή υγείας, οι οποίοι αποδεικνύονται, εγγράφως.

Να τροποποιήσει το εισιτήριό του, για το ίδιο ή άλλο δρομολόγιο, εφόσον υπάρχουν θέσεις, χωρίς, όμως, να δικαιούται επιστροφή πιθανής διαφοράς ναύλων, εφόσον ζητήσει την αλλαγή 24 ώρες, πριν τον προγραμματισμένο απόπλου.

Για να ισχύουν τα παραπάνω, πρέπει να ενημερώσει γραπτώς τον εκδότη των εισιτηρίων. Για να επιστρέψει ή να αλλάξει το εισιτήριό του, πρέπει να απευθυνθεί στον εκδότη ή στο ναυτικό πράκτορα του μεταφορέα ή στον εκπρόσωπο του.

Γ. Τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%, δικαιούνται έκπτωση 50% επί του ναύλου. Η ίδια έκπτωση χορηγείται στο συνοδό του ανάπηρου, καθώς και στο αναπηρικό όχημα.

Δ. Υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς χειραποσκευών μέχρι 50 κιλά. Για επιπλέον βάρος, ο ταξιδιώτης πληρώνει επιπλέον ναύλο. Τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα δεν πληρώνουν για επιπλέον βάρος, εάν αυτό προέρχεται από τον εξοπλισμό, που διευκολύνει την κίνησή τους.

Ο μεταφορέας ευθύνεται για πιθανή φθορά, απώλεια των αποσκευών, μόνο εάν ο επιβάτης τις έχει παραδώσει για φύλαξη και έχει λάβει τη σχετική απόδειξη.

Ε. Αν το πλοίο καθυστερήσει να αποπλεύσει από υπαιτιότητα του μεταφορέα (βλάβη ή ζημιά), ο ταξιδιώτης μπορεί:

Ή να ακυρώσει το εισιτήριό του και να του επιστραφεί όλο το αντίτιμο.

Ή να μείνει στο πλοίο και να ταξιδέψει είτε με το ίδιο πλοίο ή με άλλο, με έξοδα και μέριμνα του μεταφορέα. Σε αυτή την περίπτωση:

Εάν η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη από 4 ώρες, ο μεταφορέας πρέπει να του παράσχει γεύμα.

Εάν η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη από 6 ώρες και η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα, ο μεταφορέας πρέπει να του χορηγήσει κατάλυμα είτε στο πλοίο είτε σε ξενοδοχείο. Κατάλυμα πρέπει να του χορηγηθεί και σε περίπτωση που η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη από 6 ώρες και η ώρα του απόπλου είναι ανάμεσα στις 12:00 το βράδυ και στις 5:00 τα ξημερώματα. Αν δεν είναι δυνατόν ο μεταφορέας να του βρει κατάλυμα, πρέπει να του καταβάλει αποζημίωση διπλάσια του ναύλου του επιβάτη.

Εάν φτάσει στον προορισμό του, με μέριμνα του μεταφορέα, με 3 ώρες καθυστέρηση, δικαιούται αποζημίωση 25% του ναύλου.

Εάν φτάσει στον προορισμό του, με μέριμνα του μεταφορέα, με 6 ώρες καθυστέρηση, δικαιούται αποζημίωση 50% του ναύλου.

Εάν, εντός 24 ωρών από την ώρα του προγραμματισμένου απόπλου, δεν προωθηθεί ο ταξιδιώτης στον προορισμό του, με μέριμνα του μεταφορέα, δικαιούται αποζημίωση το διπλάσιο του ναύλου του επιβάτη και επιστροφή του ναύλου, για το όχημά του.

ΣΤ. Εάν, κατά τη διάρκεια του πλου ή σε κάποιο ενδιάμεσο λιμάνι, το πλοίο πάθει βλάβη ή ζημιά, με υπαιτιότητα του μεταφορέα, υπάρχει η δυνατότητα:

Ή να διακόψει το ταξίδι του και να του επιστραφεί η διαφορά του ναύλου, για το υπόλοιπο κομμάτι της διαδρομής.

Ή να συνεχίσει το ταξίδι του. Σε αυτή την περίπτωση:

- Εάν φτάσει στον προορισμό του με 3ωρη καθυστέρηση, δικαιούται αποζημίωση 25% του ναύλου.

- Εάν φτάσει στον προορισμό του με 6ωρη καθυστέρηση, δικαιούται αποζημίωση 50% του ναύλου.

Εάν η βλάβη ή η ζημιά συμβεί σε ενδιάμεσο λιμάνι και εφόσον δεν προωθηθεί ο επιβάτης, με μέριμνα του μεταφορέα, στον τελικό προορισμό του, δικαιούται:

Τροφή, με δαπάνη του μεταφορέα.

Κατάλυμα στο πλοίο ή σε ξενοδοχείο, εάν η καθυστέρηση είναι πάνω από 6 ώρες και το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει από το ενδιάμεσο λιμάνι, την επόμενη μέρα. Επίσης, κατάλυμα δικαιούται, εάν η καθυστέρηση είναι πάνω από 6ώρες και το ταξίδι διακόπηκε ανάμεσα στις 12 τα μεσάνυχτα και τις 5 τα ξημερώματα. Αν δεν είναι δυνατόν ο μεταφορέας να του βρει κατάλυμα, πρέπει να τον αποζημιώσει, με το διπλάσιο του ναύλου του επιβάτη.

Χρηματική αποζημίωση, με το διπλάσιο του ναύλου του επιβάτη.

Όταν ο μεταφορέας ενημερώσει τον επιβάτη για την καθυστέρηση ή τη διακοπή του ταξιδιού στα μέσα της διαδρομής, οφείλει να του δώσει ένα έντυπο, στο οποίο να αναγράφει τι επιλογή κάνουμε.

Ζ. Αν χάσει το πλοίο ανταπόκρισης, που θα τον πήγαινε στον προορισμό του, εξαιτίας καθυστέρησης ή διακοπής προηγούμενου δρομολόγιου και έχει στα χέρια του το εισιτήριο, πρέπει να ενημερώσει το μεταφορέα, ο οποίος πρέπει να τον προωθήσει στον τελικό προορισμό του με δικά του έξοδα και μέριμνα. Δικαιούται, επίσης, γεύματα. Τέλος, δικαιούται και κατάλυμα, με τις ίδιες προϋποθέσεις, που ισχύουν, για τη διακοπή του ταξιδιού, σε ενδιάμεσο λιμάνι.

Η. Αν απαγορευτεί ο απόπλους, λόγω καιρού, ο επιβάτης μπορεί:

Ή να μείνει στο πλοίο, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Ή να ακυρώσει το ταξίδι του και να του επιστραφεί ο ανάλογος ναύλος.

Θ. Αν ακυρωθεί το ταξίδι του, με ευθύνη του μεταφορέα, μπορεί να ζητήσει αποζημίωση, η οποία θα καλύπτει κάθε ζημιά, που πιστεύει ότι έχει υποστεί. Εάν ο μεταφορέας δεν συμφωνεί στο ύψος της αποζημίωσης, τη διαφορά θα λύσουν τα δικαστήρια είτε της έδρας του μεταφορέα είτε του τόπου κατοικίας του.

Δεν έχει δικαίωμα αποζημίωσης, εάν ο μεταφορέας τον ενημερώσει 12 ώρες, πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση και τον προωθήσει στον προορισμό του με άλλο μέσο, το οποίο θα αναχωρεί το πολύ 12 ώρες, μετά την προγραμματισμένη αναχώρηση.

Ι. Εάν ακυρωθεί το ταξίδι του, λόγω βλάβης ή ζημιάς του πλοίου, μπορεί:

Ή να ακυρώσει το ταξίδι του και να λάβει πίσω το αντίτιμο του εισιτηρίου του.

Ή να συμφωνήσει να προωθηθεί στον προορισμό του με έξοδα και φροντίδα του μεταφορέα, μέσα σε 24 ώρες. Σε αυτή την περίπτωση, ο μεταφορέας πρέπει να του παράσχει τροφή. Επίσης, πρέπει να του παράσχει και κατάλυμα, εφόσον συντρέχουν οι ίδιες προϋποθέσεις, που ισχύουν, για την καθυστέρηση του απόπλου.

Εάν θελήσει να ακυρώσει το ταξίδι του και ο μεταφορέας δεν μπορεί να εξασφαλίσει την προώθησή του στον προορισμό του, μέσα σε 24 ώρες, πρέπει να τον αποζημιώσει με το διπλάσιο του ναύλου του επιβάτη.

Εάν έχει εισιτήριο με επιστροφή, δικαιούται την επιστροφή του αντίτιμου του εισιτηρίου.

ΙΑ. Εάν έχουν εκδοθεί υπεράριθμα εισιτήρια, ο μεταφορέας είναι υποχρεωμένος να αρνηθεί, δηλαδή να μην επιτρέψει την επιβίβαση σε ορισμένους επιβάτες. Σε αυτή την περίπτωση, ο μεταφορέας πρέπει να αναζητήσει εθελοντές, οι οποίοι δέχονται να μην ταξιδέψουν, με αντάλλαγμα κάποιες παροχές, που συμφωνούν, με το μεταφορέα και επιπλέον, τη μεταφορά τους στον προορισμό τους, με δαπάνη του μεταφορέα. Αν δε βρεθούν αρκετοί εθελοντές, ο μεταφορέας είναι υποχρεωμένος, για λόγους ασφάλειας, να μην επιτρέψει σε κάποιους επιβάτες να ταξιδέψουν. Σε αυτή την περίπτωση, δικαιούται:

Ή να αποζημιωθεί με το τριπλάσιο του ναύλου του επιβάτη.

Ή να μεταφερθεί στον τελικό προορισμό του, με φροντίδα και έξοδα του μεταφορέα, ο οποίος θα του παράσχει και τροφή. Επιπλέον, πρέπει να του παράσχει και κατάλυμα σε ξενοδοχείο, εφόσον συντρέχουν οι ίδιες προϋποθέσεις, που ισχύουν, για την καθυστέρηση του απόπλου. Τέλος, σε αυτή την περίπτωση, δικαιούται να αποζημιωθεί με το ποσό του ναύλου επιβάτη.

ΙΒ. Για καταγγελίες και παράπονα, κατά τη διάρκεια του πλου, μπορεί να απευθυνθεί στον αρμόδιο αξιωματικό του πλοίου. Για κάθε παράπονο, που αφορά τη μη τήρηση των υποχρεώσεων του μεταφορέα ή του εκδότη εισιτηρίου, πρέπει να απευθύνεται αρχικά στην πλοιοκτήτρια εταιρεία ή στον εκδότη του εισιτηρίου του ή στο ναυτικό πράκτορα, που ορίζει ο πλοιοκτήτης.

Σε κάθε πρακτορείο, ταξιδιωτικό γραφείο έκδοσης εισιτηρίων, στα γραφεία των λιμενικών αρχών και σε κάθε πλοίο, πρέπει να υπάρχουν, σε εμφανή σημεία, έντυπα παραπόνων στα ελληνικά και στα αγγλικά. Το έντυπο παραπόνων είναι διπλότυπο, καρμπονιζέ, με φύλλα διαφορετικών χρωμάτων (λευκό και ανοιχτό κόκκινο). Το κόκκινο αντίγραφο πρέπει να κρατάει ο καταναλωτής, όταν καταθέτει την καταγγελία του.

Σε περίπτωση που δεν απαντηθεί η καταγγελία από την εταιρεία ή η απάντηση δεν τον ικανοποιεί, αφού περάσουν 15 ημέρες από την αρχική καταγγελία (ή 7 ημέρες από την προγραμματισμένη αναχώρηση του πλοίου, εάν ζητά επιστροφή ναύλου αποζημίωσης), συμπληρώνει το ίδιο έντυπο παραπόνων, επισυνάπτει την αρχική καταγγελία του και τυχόν απάντηση της εταιρείας και τα καταθέτει σε: Λιμενική Αρχή στο λιμένα επιβίβασης ή αποβίβασής του, στη Διεύθυνση Θαλάσσιων Συγκοινωνιών του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, όταν η δρομολογιακή γραμμή έχει ως προορισμό: α) Τα Επτάνησα (Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Κύθηρα, Ιθάκη, Παξοί, Αντίπαξοι, Οθωνοί) β) Τις Σποράδες (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Σκύρος) γ) Τα νησιά Θάσο, Σαμοθράκη, Αμουλιανή, δ) Τα νησιά του Αργοσαρωνικού και ε) Την Κρήτη, ή στη Διεύθυνση Μεταφορών της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όταν η δρομολογιακή γραμμή έχει ως προορισμό: α) Το νομό Λέσβου (Αγ. Ευστράτιο, Λέσβο, Λήμνο), β) Νομό Χίου (Οινούσσες, Χίος, Ψαρά), γ) Νομό Σάμου(Ικαρία, Σάμος, Φούρνοι), δ) Τις Κυκλάδες και ε) Τα Δωδεκάνησα.

Οι Λιμενικές Αρχές, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το παράπονο του επιβάτη, διαβιβάζουν, κάθε 15 ημέρες, τις μη επιλυμένες καταγγελίες στις δυο παραπάνω διευθύνσεις. Οι διευθύνσεις, με τη σειρά τους, προσπαθούν να επιλύσουν τις καταγγελίες, προβαίνουν σε συστάσεις προς τις επιχειρήσεις και εάν δεν επιλύσουν τις καταγγελίες, τις διαβιβάζουν στο Συνήγορο του Καταναλωτή. Οι Λιμενικές Αρχές έχουν δικαίωμα να επιβάλλουν κυρώσεις.

Τα παράπονα των ατόμων μειωμένης κινητικότητας και τυχόν απαντήσεις από αυτά διαβιβάζονται στο συμβουλευτικό όργανο, που αποτελείται από εκπροσώπους του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία και των πλοιοκτητών. Το όργανο αυτό εξετάζει τα προβλήματα, που αφορούν την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και εισηγείται στον υπουργό τρόπους επίλυσής τους.

Για την εξωδικαστική επίλυση των καταγγελιών του, μπορεί να προσφύγει στο Συνήγορο του Καταναλωτή.

ΙΓ. Για να εισπράξει το αντίτιμο εισιτηρίου ή ναύλου ή την αποζημίωσή του, πρέπει να απευθυνθεί στο μεταφορέα ή στον εκδότη του εισιτηρίου ή στο ναυτικό πράκτορα του μεταφορέα. Η καταβολή γίνεται σε μετρητά, με τραπεζική εντολή ή με επιταγή γίνεται, μόνο εφόσον συμφωνεί ο επιβάτης, μέσα σε 7 ημέρες από την προγραμματισμένη αναχώρηση του πλοίου και εφόσον παραδώσει το σώμα του εισιτηρίου ή το απόκομμά του.

Νάξος: Πανό στην Πορτάρα

Σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου από τις 10.30 μέχρι τις 11.30 το πρωί. αναρτήθηκε από περίπου 20 άτομα πανό με το σύνθημα “Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΒΙΑ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” στην πύλη του ιερού του Απόλλωνα, τη γνωστή Πορτάρα, που δεσπόζει στο λιμάνι της Νάξου.

Image scaled down
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}
Σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου από τις 10.30 μέχρι τις 11.30 το πρωί. αναρτήθηκε από περίπου 20 άτομα πανό με το σύνθημα “Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΒΙΑ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” στην πύλη του ιερού του Απόλλωνα, τη γνωστή Πορτάρα, που δεσπόζει στο λιμάνι της Νάξου.
Είναι πιθανό ορισμένοι τυπολάτρες, δέσμιοι της νεκρολαγνείας κάποιου ένδοξου παρελθόντος, υπηρέτες καθεστωτικών αντιλήψεων να θεωρήσουν αυτή την πράξη ασέβεια προς τα ιδεώδη μιας αρχαιολατρικής παράδοσης και να αντιπαρέλθουν ότι πρόκειται για μια κίνηση διαμαρτυρίας για την σημερινή κατάσταση.
Όμως συνειδητά κάνουν ότι δεν βλέπουν πως αυτή τη στιγμή εξελίσσεται μια ολομέτωπη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου στην κοινωνία στον ελλαδικό χώρο. Παράλληλα, σε μια αντιστοικτική ειρωνεία, στο ακριβώς απέναντι σημείο του λιμανιού εκτυλίσσεται ένα επεισόδιο της σύγχρονης σκουπιδοκουλτούρας που επιβάλλουν τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης με το γύρισμα γνωστής πρωινάδικης εκπομπής, πάντα βέβαια στα πλαίσια της τουριστικής προβολής του νησιού.
Οι τοπικοί παράγοντες συμπεριφέρονται ωσάν να πρόκειται να μείνουν όλα στο νησί αναλλοίωτα ακόμα κι αν καταρρεύσει γύρω μας το σύμπαν. Σα να μην έχει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην ελληνική επικράτεια, σα να μην έχουν μειωθεί τα έσοδα των μικροεπαγγελματιών δραματικά, σα να μην έχουν μειωθεί τα μεροκάματα σε όσους και όσες έχουν καταφέρει να βρουν μια δουλειά με τους πιο ελαστικούς όρους των τελευταίων δεκαετιών. Σα να μην έχει σημειωθεί μια ελεύθερη πτώση στην τουριστική κίνηση που μοιραία θα συρρικνώσει τα εισοδήματα όλων των κατοίκων του νησιού και θα οδηγήσει πολλούς στα όρια της φτώχειας.
Άλλωστε δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, γιατί να πληρώσουμε την κρίση τους;
Την ίδια ώρα ψηφίζεται το μνημόνιο νο 2 με ακόμη πιο επαχθείς όρους για τον πληθυσμό που ζει σε αυτή τη χώρα ενώ η κυβερνητική παρωδία, ανασχηματισμένη και αναθεματισμένη, ζητά ψήφο εμπιστοσύνης αλλά σίγουρα δεν την έχει από τον πληθυσμό.
Και βέβαια ακόμα περισσότερες θυσίες απαιτούνται από τα χαμηλά στρώματα. Κάνουν ρημαδιό τις κοινωνικές κατακτήσεις. Κλέβουν τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζόμενων. Καταδικάζουν στη φτώχεια και στην ανεργία τον περισσότερο κόσμο. Με ελαστικές σχέσεις εργασίας - κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων- άδικες αυξήσεις της φορολογίας - αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
Ταυτόχρονα, οι εφοπληστές ανενόχλητοι απολαμβάνουν προκλητικά τις πενήντα έξι (56) φοροαπαλλαγές τους και τις επιδοτήσεις για τα δρομολόγια. Επιπλέον οι τράπεζες ενισχύονται πάλι με ακόμα 38δις ευρώ την ίδια εποχή που οι περικοπές στην υγεία, την εκπαίδευση και άλλες κοινωνικές ανάγκες ωθούν τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα σε απόγνωση και τον κοινωνικό ιστό σε πλήρη αποδιοργάνωση.
Ωστόσο, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις στις 15 Ιουνίου έστειλαν ηχηρό μήνυμα αντίστασης στα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου. Είναι φανερό ότι οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι αμφισβητούν πλέον ανοιχτά ότι αυτό το σύστημα είναι βιώσιμο, έχουν χάσει πια την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς της εκπροσώπησης και της διαμεσολάβησης, είτε πρόκειται για πολιτευτές είτε για συνδικαλιστές.
Έχει έρθει η ώρα να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε ένα σάπιο σύστημα που καταρρέει και να οργανώσουμε την αντίστασή μας χωρίς διαμεσολαβητές και παράγοντες. Να αρχίσουμε να οραματιζόμαστε τους τρόπους μέσα από τους οποίους θα συγκροτήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και υποστήριξης ώστε να μην παρασυρθούμε στην άβυσσο που οδεύει ο καπιταλισμός. Να βάλουμε τις βάσεις για μια κοινωνική οργάνωση που θα δίνει προτεραιότητα στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών ενάντια σε λογικές κερδοφορίας και συσσώρευσης.
Ήρθε η ώρα για μια δυναμική ταξική και κοινωνική αντεπίθεση, για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Η αυτοοργάνωση  η αντίσταση και η αλληλεγγύη είναι η απάντηση στην κρίση του συστήματος.


Κάτοικοι του νησιού

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου