Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Και τώρα............ ψηφίστε Σαμαρά.... γίδια Ελληνες ! ! !

Τώρα που μας τελείωσε ο γαπας οι ελληναραδες θα ψηφισουνε τον μαπα ο οποίος δεν ψήφισε μνημόνιο αλλά ψήφισε το 90% των νομοσχεδίων της τρόικας. αυτός θα σώσει τώρα την...
ελλαδα τρεχάτε πρόβατα ελληναραδες σαμαράς και πάσης μαλακιάς.

Ξεκινά η παραλαβή δελτίων κοινωνικού τουρισμού

Αρχίζει την Τρίτη από την Εργατική Εστία Βόλου η διανομή των δελτίων κοινωνικού τουρισμού (ΔΚΤ) έτους 2011.

Ώρες παραλαβής 8.30-13.30.

Η διανομή θα γίνεται κατά αλφαβητική σειρά του επωνύμου των δικαιούχων ως εξής : Α, ημέρες Τρίτη, Τετάρτη, ημερομηνία 7/6/2011 και 8/6/2011, Β, ημέρες Πέμπτη, ημερομηνία 9/6/2011, Γ Παρασκευή 10/6/2011, Δ,Ε, Δευτέρα 20/6/2011, Ζ, Η,Θ,Ι Τρίτη 21/6/2011, K Από Καβάζη μέχρι Καρβέλη Ευαγγελία, Τετάρτη 22/6/2011, από Καρβέλη Μαρία μέχρι Κορώνης Παύλος, Πέμπτη 23/6/2011, από Κοσκινάς μέχρι Κώτσου, Δευτέρα 27/6/2011, Λ Τρίτη 28/6/2011, Μ από Μαβίδης μέχρι Μίσιου Τετάρτη 29/6/2011, από Μίσχου μέχρι Μωράτη Πέμπτη 30/6/2011, Ν,Ξ,Ο Δευτέρα 4/7/2011, Π από Παγιατζή μέχρι Πάππος Τρίτη 5/7/2011, από Παραμάνα μέχρι Προύσαλης Τετάρτη 6/7/2011, Ρ, Σ από Σαββαίδης μέχρι Σούρλας Πέμπτη 7/7/2011, από Σουρλίγκας μέχρι Σωτόπουλος Δευτέρα 11/7/2011, Τ από Τάκης μέχρι Τσάπης Τρίτη 12/7/2011, από Τσαπραιλής μέχρι Τώρης Τετάρτη 13/7/2011, Υ,Φ,Χ,Ψ,Ω Πέμπτη 14/7/2011.


Δικαιολογητικά για την παραλαβή : ταυτότητες δικαιούχων, βιβλιάρια ασθενείας (ατομικό και οικογενειακό).
MAGNESIANEWS

Η Ροδούλα για αντιπυρική προστασία


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απάντησε στην ερώτηση της Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Μαγνησίας, κας Ροδούλας Ζήση, για τα μέτρα κατά την αντιπυρική περίοδο στη Μαγνησία.


Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, «Για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσωπικού αλλά και των μέσων που συμμετέχουν στην κατάσβεση μιας δασικής πυρκαγιάς έχει επικαιροποιηθεί για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο το «Σχέδιο Οργάνωσης Διοικητικής Μέριμνας Πυροσβεστικών Πόρων».

Συγκεκριμένα, στο Νομό Μαγνησίας, λειτουργούν 2 πυροσβεστικές Υπηρεσίες και 5 πυροσβεστικά κλιμάκια, στον Αλμυρό, στην Αργαλαστή, στη Σκιάθο, στη Σκόπελο και στην Αλόννησο που επεμβαίνουν με τα διαθέσιμα οχήματά τους σε οποιαδήποτε πυρκαγιά λάβει χώρα στην περιοχή ευθύνης τους.

Δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία ΤΩΡΑ!!!

Χρήση χημικών έκαναν τα ΜΑΤ στην ομιλία της Νταλάρα

Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη της υφυπουργού, Άννας Νταλάρα, στο Πνευματικό Κέντρο Ζωγράφου νωρίτερα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, συγκεντρωμένο πλήθος 200 περίπου κατοίκων της περιοχής άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και πετούν πέτρες και μπουκάλια προς τους αστυνομικούς. 'Ένας από αυτούς μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Άμεσα, στο σημείο έφτασαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών. Ένας νεαρός διαδηλωτής μεταφέρθηκε με αδιαθεσία σε νοσοκομείο. Η ίδια η υφυπουργός διέφυγε με μοτοσικλέτα ενώ στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς στο κτίριο παραμένουν μέλη του ΠΑΣΟΚ εγκλωβισμένα.

Αυγά σε βουλευτή του ΛΑΟΣ στη Λάρισα


ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΑΥΓΑ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
ΟΜΑΔΑ ΑΤΟΜΩΝ ΠΕΤΑΞΕ ΑΥΓΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ Λ.Α.Ο.Σ Α.ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ,ΟΠΟΥ ΕΠΙΝΕ ΚΑΦΕ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

Γ. Παπανδρέου: Ζήτησε προετοιμασία για ενδεχόμενο δημοψήφισμα - Νέα έκκληση για συναίνεση

 

Σε εξέλιξη το άτυπο υπουργικό - Συνεδριάζουν περισσότερες από 8 ώρες
- Δεν βάζει θέμα 180 ψήφων για να περάσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα
- Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου
- Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι ακόμα οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν τελειώσει
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου απέκλεισε, το ενδεχόμενο εκλογών στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κάτι που επιβεβαίωσε, σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος από το Μέγαρο Μαξίμου, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης.

Στην εισήγησή του ο κ. Παπανδρέου δήλωσε έτοιμος να αξιοποιηθεί ο θεσμός του δημοψηφίσματος για την "ευρύτερη δυνατή συναίνεση ή και τη γνώμη όπως προβλέπει το σημερινό μας Σύνταγμα". Για το λόγο αυτό ζήτησε από τον κ. Ραγκούση να φέρει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που επιτρέπουν να εφαρμόσουμε όταν χρειαστεί αυτή τη δημοκρατική πρόβλεψη του σημερινού Συντάγματος.

Για άλλη μία φορά ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι περιμένει τη συναίνεση και των κομμάτων της αντιπολίτευσης λέγοντας πως είναι ιστορικής σημασίας οι αποφάσεις και η στάση του καθενός. Μάλιστα, για πολλοστή φορά κάλεσε τα κόμματα της Βουλής να καλέσουν τη διαπραγμάτευση όλοι μαζί με όποιον τρόπο θέλουν, ακόμα και με κοινές ομάδες εργασίας, "όπως έχω ήδη προτείνει και έχουμε ήδη συζητήσει στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών".

Ωστόσο., δήλωσε ότι δεν θα ζητήσει την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με 180 ψήφους, λέγοντας πως "δεν κάνουμε εκβιασμούς. Θεωρούμε ότι όλοι κατανοούν την εθνική ευθύνη.Το θέμα δεν είναι αριθμητικό, αλλά πολιτικό. Μιλώ για την καλλιέργεια της εθνικής συνεννόησης. Για την οποία θα συνεχίζω να δουλεύω".

Νωρίτερα , βγαίνοντας ο κ. Παπουτσής από το υπουργικό για να μεταβεί στη Βουλή δήλωσε πως τυχόν ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας σε εκλογές είναι «δείγμα αναξιοπιστίας της χώρας». Ο κ. Παπουτσής, ο οποίος αποχώρησε νωρίτερα, καθώς έπρεπε να μεταβεί στην Βουλή, ερωτηθείς αν υπάρχουν αντιρρήσεις ή αντιθέσεις στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο της κυβέρνησης από υπουργούς, βουλευτές, στελέχη κλπ, είπε ότι ο ίδιος δεν έχει υπόψη του κάτι συγκεκριμένο.

Σε ότι αφορά τις εσωτερικές εξελίξεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι ο ίδιος δεν είναι υπέρ της παρελθοντολογίας απώτερης ή πρόσφατης, αλλά υπέρ της «φυγής προς τα μπρος» και της επίλυσης των τωρινών προβλημάτων, ενώ σε ότι αφορά το «πέρασμα» του Μεσοπρόθεσμου στην κοινωνία, είπε ότι αυτό είναι «ζήτημα παρουσίασης και χειρισμού του Προγράμματος».

Τη συναίνεση αλλά και την συνοχή στο εσωτερικό της κυβέρνησης θα κρίνουν οι συνεδριάσεις που ξεκινούν από σήμερα και θα ολοκληρωθούν με την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή στο τέλος της εβδομάδας. 'Ομως θα είναι και μια ευκαιρία εκτόνωσης της έντασης και - κάτι σαν ασκήσεις για να ξεθυμάνουν υπουργοί και βουλευτές - που θεωρούν οτι δίνουμε περισσότερα από όσα έπρεπε στους εταίρους μας.

Τόσο σήμερα, στο άτυπο υπουργικό, όπου κανείς μπορεί να πει ότι θέλει και να μην καταγραφεί, αφού δεν υπάρχουν πρακτικά, όσο και στην συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας, υπουργοί και βουλευτές αναμένεται να εκφράσουν δυσαρέσκεια και κάτι παραπάνω για την πολιτική που ακολουθεί η ομάδα Παπακωνσταντίνου.

Βενιζέλος, Καστανίδης, Ρέππας, Κατσέλη και Σκανδαλίδης, έχουν δείξει με την στάση τους το τελευταίο διάστημα οτι δεν πρόκειται να δώσουν αμαχητί την συναίνεσή τους στα επώδυνα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Γ.Παπακωνσταντίνου.

"Ολα κρίνονται σήμερα", φέρεται να είπε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος πολύ κοντά στον πρωθυπουργό.

Τα μέτρα που θα πέσουν στο τραπέζι και πρέπει σήμερα να "κλειδώσουν"


Κάθε σπίτι και φόρος ακίνητης περιουσίας, κάθε μισθωτός και «ψαλίδι» στον μισθό από την 1η Ιουλίου… μέσω εφορίας: ειδικά αν το υπουργείο Οικονομικών κάνει αποδεκτή πρόταση για μείωση του αφορολόγητου ακινήτων στα 100.000 ευρώ, τότε σχεδόν κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα θα αναγκαστεί να εισφέρει τον …οβολό του στο κράτος.

Μέχρι τελευταία στιγμή πάντως ως και λίγο πριν την κατάθεσή του νέου «μνημονίου» στην Βουλή, η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αμβλύνει τις γωνίες του νέου σκληρού πακέτου μέτρων, κυρίως σε επίπεδο φορολογίας.

Στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, θα ξεκαθαρίσει εάν το αφορολόγητο, για τα φυσικά πρόσωπα, θα μειωθεί στα 6.000€ ή στα 8.000€ που θεωρείται και το επικρατέστερο σενάριο. 
Και βεβαίως με το νέο αφορολόγητο, εκ των πραγμάτων θα αλλάξει και η κλίμακα.

Δύο είναι τα βασικά σενάρια για την νέα φορολογία εισοδήματος των μισθωτών.
Το σχέδιο χτίσθηκε με δεδομένο το αφορολόγητο στις 8.000€ και προβλέπει επιβολή φορολογικού συντελεστή 10% για το κλιμάκιο εισοδήματος από 8.000 ευρώ ως 12.000 ευρώ.  Από εκεί και πάνω θα ισχύει η παλιά κλίμακα.
Στην δεύτερη περίπτωση εξετάζεται η επιβολή ενιαίου φορολογικού συντελεστή 18%  για το κλιμάκιο εισοδήματος από 8.000 ευρώ ως 16.000 ευρώ.
Είναι πολύ πιθανό ορισμένοι συνταξιούχοι να διατηρήσουν το παλιό αφορολόγητο των 12.000 ευρώ εφόσον είναι πάνω από 60 χρονών…
Το νέο αφορολόγητο και οι νέες κλίμακες από 1ης Ιουλίου θα ψαλιδίσει τους μισθούς, λόγω παρακράτησης.

Από το Σεπτέμβριο, στον ακριβό ΦΠΑ 23% μετατάσσονται τα προϊόντα που διατίθενται σε εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και καφετέριες εάν και το 2012 θα πρέπει να περιμένουμε νέες ανατροπές στους φορολογικούς συντελεστές

Δεδομένες είναι και οι αυξήσεις στα Τέλη Κυκλοφορίας εάν και δεν έχει αποφασιστεί εάν θα είναι 10 ή 20%, Στα τσιγάρα ειλημμένη είναι η απόφαση για αύξηση του ελάχιστου φόρου και η επιβολή ειδικού φόρου στα  αναψυκτικά, στο Φυσικό αέριο.

Καυτός θα είναι ο χειμώνας φέτος με την εξίσωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Εάν εξισωθούν οι φόροι στο πετρέλαιο από τον Οκτώβριο, τότε τα 1000 λίτρα που πριν από ένα μήνα κόστιζαν 920 ευρώ,   το φθινόπωρο και μετά την εξίσωση θα κοστίζουν 1.432 ευρώ

H τρόικα αναμένει περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας, δηλαδή νέο ψαλίδισμα των πραγματικών αποδοχών, σε δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα. Όρος απαράβατος η μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα… άρα και απολύσεις, αναδιάρθρωση ή κλείσιμο δημοσίων φορέων, ψαλίδισμα των επιδομάτων, μείωση φοροαπαλλαγών, ενώ ζητούμενο είναι και ένας φορέας ιδιωτικοποιήσεων που θα τον επηρεάζει πολιτικά ή κυβέρνηση.

Μετά το σημερινό άτυπο υπουργικό, την Τρίτη θα ακολουθήσει η συζήτηση του μεσοπρόθεσμου στο ΚΤΕ Οικονομικών της Βουλής και την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο θα εγκρίνει το συνολικό πακέτο μέτρων πριν αυτό κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=81356&catid=13

Το ΣτΕ ανοίγει όλα τα "κλειστά επαγγέλματα"

«Κόκκινη γραμμή» θα μπορούσε να αποτελέσει μόνο ο βεβαιωμένος κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης ορισμένης επαγγελματικής τάξης, εξαιτίας του «ανοίγματος», αλλά σε καμία περίπτωση η συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της από αυτήν απορρέουσας οικονομικής ωφέλειας.
Τον δρόμο για την πλήρη απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων» ανοίγει με ομόφωνη απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνοντας ότι οι περιορισμοί που τίθενται για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων ενός κλάδου με την αποτροπή εισόδου νέων επαγγελματιών παραβιάζουν τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές της οικονομικής και επαγγελματικής ελευθερίας.

Το ανώτατο δικαστήριο με απόφαση-πιλότο για το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων, ανατρέποντας αντίθετες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου, κρίνει ότι δεν μπορεί να αποτελούν λόγο δημοσίου συμφέροντος, που δικαιολογεί περιορισμούς, το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει αθρόα είσοδος νέων επαγγελματιών σε έναν κλάδο, ο κίνδυνος μείωσης του κύκλου εργασιών, η ανάγκη προστασίας στενών επαγγελματικών και μάλιστα οικονομικών συμφερόντων, αλλά ούτε η ανάγκη διασφάλισης της εργασιακής ειρήνης.

«Κόκκινη γραμμή» θα μπορούσε να αποτελέσει μόνο ο βεβαιωμένος κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης ορισμένης επαγγελματικής τάξης, εξαιτίας του «ανοίγματος», αλλά σε καμία περίπτωση η συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της από αυτήν απορρέουσας οικονομικής ωφέλειας. Περιορισμοί θα ήταν, επίσης, συνταγματικά ανεκτοί μόνο για να διασφαλιστεί η παροχή προς τους πολίτες των υπηρεσιών του συγκεκριμένου κλάδου, γιατί αυτό επιτάσσει το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Η Ολομέλεια ΣτΕ με τρεις αποφάσεις της επιβεβαίωσε ότι είναι αντισυνταγματικό και ανίσχυρο το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς που ίσχυσε για τα βυτιοφόρα (με σειρά νομοθετημάτων του 1976, του 1991, του 2002 κ.λπ.) και το οποίο άλλαξε πέρυσι το καλοκαίρι με την πρόβλεψη και μεταβατικής περιόδου προσαρμογής.

Παρά τη νομοθετική αυτή αλλαγή και την ψήφιση στις αρχές του 2011 του νέου νόμου για τη συλλήβδην απελευθέρωση πολλών επαγγελμάτων, οι αποφάσεις του ΣτΕ έχουν εξαιρετική πρακτική σημασία, αφού σε πολλές περιπτώσεις το «άνοιγμα» είναι «λειψό», έχει γίνει με ρυθμίσεις «διστακτικές» ή με άλλες που παραπέμπουν στη μελλοντική έκδοση διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων, πιθανότατα για να αποφευχθούν συγκρούσεις με ευρύτερες επαγγελματικές ομάδες.

Προσφυγές
Επομένως υπάρχει ανοικτό πεδίο για νέες προσφυγές όσων εξακολουθούν να εμποδίζονται να εισέλθουν σε έναν κλάδο και οι οποίες ασφαλώς θα γίνουν δεκτές. Η νέα νομολογία ξεκαθαρίζει, άλλωστε, με σαφή τρόπο ότι δεν μπορούν να «σταθούν» τα συγκεκριμένα εμπόδια και οι περιορισμοί που υπάρχουν στην οικονομική και επαγγελματική ελευθερία την οποία κατοχυρώνει το Σύνταγμα, προκειμένου να είναι πράγματι ελεύθερη η επιλογή άσκησης ενός επαγγέλματος.

Με τις δικαστικές αποφάσεις υπό τον πρόεδρο του ΣτΕ Π. Πικραμμένο γίνονται δεκτές εισηγήσεις της συμβούλου Επικρατείας Ε. Σαρπ και κρίνονται ανίσχυρες διατάξεις των νόμων 383/76, 1959/91, 3054/02 και διαφόρων υπουργικών αποφάσεων, που απαγόρευαν τη μετατροπή βυτιοφόρων, προέβλεπαν περιορισμό αριθμού αδειών, εξαρτούσαν την έκδοση αδειών μόνο εάν διαπιστωνόταν ότι τα υπάρχοντα βυτιοφόρα δεν κάλυπταν τις ανάγκες μεταφορών κ.λπ. και ακυρώνεται η απαγόρευση έκδοσης δεκάδων νέων αδειών.

Η απελευθέρωση

Τα «σημεία - κλειδία» των αποφάσεων του ΣτΕ (1664-6/11) που αίρουν όλους τους περιορισμούς και ανοίγουν τον δρόμο της απελευθέρωσης για πολλά επαγγέλματα, αποτελούν οι διαπιστώσεις ότι:

- Η προστασία του στενού επαγγελματικού και μάλιστα οικονομικού συμφέροντος όσων ασκούν ήδη ορισμένη επιχειρηματική δραστηριότητα, με την εξασφάλιση προσπορισμού κέρδους από αυτήν, δεν αποτελεί λόγο δημοσίου συμφέροντος που δικαιολογεί επιβολή περιορισμών που συνεπάγονται την αδυναμία πρόσβασης στον κλάδο αυτό άλλων ενδιαφερομένων ή την αδυναμία των ήδη δραστηριοποιουμένων να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο.

- Η χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος δεν μπορεί να εξαρτάται από προηγούμενη εκτίμηση του κράτους κατά πόσον υπάρχει πραγματική ανάγκη για έκδοση νέων ή εάν οι ήδη ασκούντες το επάγγελμα επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

- Οι περιορισμοί στην οικονομική και επαγγελματική ελευθερία κρίνονται από τα δικαστήρια εάν είναι συνταγματικά θεμιτοί, με βάση τους κανόνες της λογικής, τα διδάγματα της κοινής πείρας, τις προπαρασκευαστικές εργασίες για την ψήφιση των σχετικών νόμων.

- Δεν αποτελεί λόγο δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος που να δικαιολογεί εμπόδια και περιορισμούς, ο κίνδυνος αθρόας εισόδου νέων επαγγελματιών, οι διαμαρτυρίες για πιθανή μείωση του κύκλου εργασιών, η ανάγκη διασφάλισης της εργασιακής ειρήνης με την αποτροπή πρόσβασης άλλων προσώπων στο επάγγελμα, ο κίνδυνος άσκοπης σπατάλης για την εξασφάλιση της αναγκαίας υποδομής, αφού η σκοπιμότητά της εναπόκειται στην κρίση του επαγγελματία και όχι του κράτους.

Πηγή Ημερησία

Στα χέρια του Λιμενικού ένας 31χρονος

Στη σύλληψη ενός άντρα 31ετών στο λιμάνι του Βόλου προχώρησαν οι Αρχές. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16,3 γραμμάρια χασίς, 3 συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 1,7 γραμμαρίων, δύο ποσότητες άγνωστης σκόνης και ένας τρίφτης για το χασίς.

Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Στη Μελιβοία τον προσεχή Αύγουστο το τρίτο Παγκόσμιο Θεσσαλικό Συνέδριο

Το τρίτο Παγκόσμιο Θεσσαλικό Συνέδριο και Αντάμωμα συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Αγιάς και η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 στη Μελιβοία.
Για την προετοιμασία του συνεδρίου έγινε σήμερα ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στην οποία μετείχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Λιάπης, η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» ο Πρόεδρος κ. Διαμαντής Γκίκας, ο Αντιπρόεδρος κ. Πέτρος Τσιάρας και τα μέλη κα Μαρία Μπακλαβά – Στρατίκη και κ. Γιώργος Πορνάρας καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων μελών της Συνομοσπονδίας κα Ιωάννα Αναστασοπουλου και κ.κ. Αντώνης Παπαμιχαήλ, Δημήτρης Χατζηλέλεκας, Ανδρέας Νταρζάνος και Βασίλης Βασιλάρας.
Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής ορίστηκε ο κ. Γεώργιος Πορνάρας (Ομοσπονδία Καναδά), ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα θα οριστεί από την οργανωτική επιτροπή και ανακοινωθεί αρχές Αυγούστου 2011.
«Ως αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας περιμένουμε πολλά από τους απόδημους Θεσσαλούς, τους οποίους θεωρούμε τους αποτελεσματικότερους πρεσβευτές του τόπου μας σ’ ολόκληρο τον πλανήτη», επισήμανε ο κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος έκρινε αναγκαίο να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας ιδίως σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας.

Στη σημερινή σύσκεψη, εκτός από το Συνέδριο, έγινε συζήτηση για την πρωτοβουλία της αιρετής Περιφέρειας να ανακηρύξει το 2012 ως Έτος Επιστροφής στην Πατρίδα για τους απόδημους Θεσσαλούς καθώς και την ενεργό συμβολή τους στις κατά τόπους τουριστικές εκθέσεις στις οποίες μετέχει η Περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο Παγκόσμιο Θεσσαλικό συνέδριο - αντάμωμα διοργανώθηκε το καλοκαίρι του 2009, στην Ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου, το Μαυρομμάτι Καρδίτσας, καθώς και το δεύτερο Παγκόσμιο Θεσσαλικό συνέδριο - αντάμωμα το καλοκαίρι του 2010, στο Δήμο Τρικκαίων.
Η παγκόσμια Συνομοσπονδία έχει ως κύριο σκοπό την συσπείρωση των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμια κλίμακα, το συντονισμό των δραστηριοτήτων τους, οι οποίες αποβλέπουν στη διάδοση και συνέχιση της παράδοσης, του πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδας, την προώθηση στενής συνεργασίας των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων, την αλληλοενημέρωση, το συντονισμό των εκδηλώσεων, την ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν τους Θεσσαλούς μετανάστες (επαγγελματικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά) στο εξωτερικό, την επικοινωνία με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με τη Θεσσαλία καθώς επίσης με φορείς που έχουν παρόμοιους σκοπούς και τη στενή συνεργασία με υπηρεσίες των Νομών της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδος, προς όφελος των Μελών της Συνομοσπονδίας και της ιδιαίτερης πατρίδας.

«Η Σκιάθος πρώτος προορισμός φέτος για τους Έλληνες»

30% μείωση σε σχέση με πέρυσι τον Μάιο στον εισερχόμενο τουρισμό

Με αρκετό κόσμο βρήκαμε τη Σκιάθο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας την περασμένη βδομάδα. Ξένοι τουρίστες ως επί το πλείστον προτίμησαν το νησί για τις διακοπές τους, ενώ η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ρεπορτάζ:
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΑΝΤΖΑ

Οι πτήσεις σε σχέση με πέρυσι το Μάιο είχαν πτωτική πορεία φέτος και ως προς τον αριθμό τους αλλά και ως προς τον αριθμό των τουριστών που ταξίδεψαν, καθώς πολλές πτήσεις κατέφθαναν μισοάδειες. «Οι πτήσεις για το 2011 ξεκίνησαν και φέτος το Μάιο, με τη διαφορά ότι είχαμε λιγότερες σε σχέση με τον περσινό αντίστοιχο μήνα, πράγμα που δεν το περιμέναμε, δυστυχώς. Εάν θέλουμε να γίνουμε συγκεκριμένοι, θα μιλήσουμε για πτώση της τάξεως του 30%- 40%. Πρώτον γιατί δεν εκτελέστηκε το αρχικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, αφού εκτελέστηκαν λιγότερες πτήσεις, αλλά και επειδή πολλές από τις πτήσεις που κατέφθασαν ήταν μισοάδειες. Κι αυτό γιατί δεν καταφέραμε να πουλήσουμε όλες τις προσφορές, αφού δεν βοήθησε καθόλου ο καιρός σε αυτό. Όταν ο τουρίστας μπαίνει στο διαδίκτυο και βλέπει ότι στη Σκιάθο έχει κρύο και βροχές, δεν έρχεται. Οι καιρικές συνθήκες στάθηκαν βασικός ανασταλτικός παράγοντας, καθώς ο πελάτης του Μαΐου είναι πελάτης που κλείνει τελευταία στιγμή και κατά συνέπεια δεν κλείνει όταν βλέπει πως ο καιρός είναι κακός, παρόλο που οι τιμές ήταν καλές και ελκυστικές», εξηγεί ο Αλέκος Ευσταθίου, ιδιοκτήτης τουριστικού πρακτορείου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο νησί καταφθάνουν περισσότερο Άγγλοι και Σκανδιναβοί. «Αυτές οι δύο «αγορές» μαζί πλησιάζουν το 70% της κίνησης και ίσως και να το ξεπερνούν. Το νησί είναι πολύ γνωστό και πολύ αγαπητό στην αγγλική αλλά και τη σκανδιναβική αγορά. Βέβαια, για μας όλοι οι πελάτες είναι καλοί».
Ο πρόεδρος ξενοδόχων Σκιάθου, Γιάννης Κουκουλάκης υποστηρίζει: «Σε γενικές γραμμές κινηθήκαμε καλά τον Μάιο. Αρκετά ξενοδοχεία είχαν 100% πληρότητα, ενώ στη χειρότερη των περιπτώσεων μιλάμε για ξενοδοχεία με 60% πληρότητα, αριθμός καθόλου άσχημος, αν αναλογιστούμε τις καιρικές συνθήκες, που χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο μήνα. Διότι μπορεί να είχαν προγραμματιστεί αρκετές προ-κρατήσεις, αλλά με τη θερμοκρασία που έβλεπαν την τελευταία στιγμή οι τουρίστες, αποφάσιζαν να μην ταξιδέψουν. Πάντως, τηρουμένων των αναλογιών, βρισκόμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, διότι μπορεί να παρατηρήσαμε πτώση στον εισερχόμενο τουρισμό, αλλά είχαμε αύξηση στις πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν από Αθήνα, αλλά και στα καράβια που έφτασαν».

Αύξηση στις κρατήσεις του καλοκαιριού


Μικρή πτώση παρατηρήθηκε το καλοκαίρι του 2010 σε σχέση με εκείνο του 2009, τη στιγμή που άλλα ελληνικά νησιά είχαν κατακόρυφη πτώση στις κρατήσεις. «Ο στόχος είναι κάθε χρόνο να κρατάμε τον τουρισμό, τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα. Για παράδειγμα, πέρυσι το καλοκαίρι, το 2010, είχαμε μόλις 1% πτώση σε σχέση με το καλοκαίρι του 2009, περίπου 1.500 άτομα λιγότερα. Ελπίζω και φέτος να μείνουμε σε αυτά τα επίπεδα», λέει ο κ. Ευσταθίου.
Εξάλλου, φέτος το καλοκαίρι αναμένεται αύξηση στις κρατήσεις. «Υπάρχει το κλίμα ότι θα έχουμε αυξημένες αφίξεις, αλλά οι τουρίστες είναι απρόβλεπτοι. Η Σκιάθος διατηρεί τον παλιό παραδοσιακό ελληνικό χαρακτήρα, που σημαίνει μικρά καταλύματα. Οι τιμές των ξενοδοχείων, λόγω των συγκυριών, είναι καθηλωμένες τα τελευταία πέντε χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε πιο οικονομικοί από άλλους προορισμούς, απλώς οι συγκυρίες δεν βοηθούν, να ανεβάσουμε τις τιμές, αλλά ούτε και να τις μειώσουμε», τονίζει ο κ. Ευσταθίου.
Πώς εκτιμούν τα ξενοδοχεία οι τουρίστες; «Τα ξενοδοχεία της Σκιάθου, τα τελευταία χρόνια, έχουν αναβαθμιστεί πολύ. Έχουν κάνει επενδύσεις, έχουν ανακαινιστεί, με αποτέλεσμα το προϊόν μας να στέκεται σε καλά επίπεδα. Επίσης και το φαγητό στη Σκιάθο είναι πάρα πολύ καλό. Η Σκιάθος είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς. Απόδειξη; Στη σελίδα «tripadvisor.com», όπου διαδικτυακά οι τουρίστες μπορούν να ανταλλάσσουν τις απόψεις τους, η Σκιάθος φέτος κατέχει τη δεύτερη θέση καλύτερου προορισμού. Αυτό αποδεικνύει ότι έχουμε καλό προϊόν. Πρέπει να μάθουμε να το διαχειριζόμαστε σωστά όμως», λέει ο κ. Ευσταθίου.
«Κάθε χρόνο δίνουμε όλο και μεγαλύτερη προβολή στο νησί και εγγυώμαι πως φέτος η Σκιάθος θα είναι ο πρώτος προορισμός στην Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Κουκουλάκης.

Σύντομο URL: http://deliverme.gr/?p=9343

Μ. Χρουσαλά: Δείτε την με μαγιό

Μ. Χρουσαλά: Δείτε την με μαγιό και μάθετε τα μυστικά της διατροφής της!

Η Μαριέττα Χρουσαλά αποκαλύπτει στο περιοδικό "Stars Diet" πως προετοιμάζεται να βγει στην παραλία! Αν θέλετε να γίνετε κι εσείς τόσο σέξι όπως η Χρουσαλά στη φωτογραφία, δεν έχετε παρά να δείτε το... μυστικό της!
 Η παρουσιάστρια δηλώνει πως αποφεύγει τα βαριά φαγητά κυρίως το βράδυ, ενώ ταυτόχρονα πίνει πολλά λίτρα νερό καθημερινά! Μάλιστα, η Μαριέττα, είναι και πολύ καλή μαγείρισσα αφού φτιάχνει μόνη της τα διαιτητικά της μενού, που είναι πάντα χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά. Ποιο είδος γυμναστικής είναι το αγαπημένο της για τους καλοκαιρινούς μήνες; «Μου αρέσουν πολύ τα θαλάσσια σπορ, κάνω κάθε καλοκαίρι και κολυμπάω πολλές ώρες την ημέρα στη θάλασσα», λέει.
Η καλοκαιρινή δίαιτα της Μαριέττας
Πρωινό
Δημητριακά βρώμης με φρούτα και γάλα με χαμηλά λιπαρά
Δεκατιανό
Φρούτα ή ένα κομμάτι κέικ με αποξηραμένα φρούτα ή νιφάδες βρώμης
Μεσημεριανό
Μια μερίδα μαγειρευτό φαγητό και σαλάτα
Απογευματινό
Φρούτο
Βραδινό
Το ίδιο με το μεσημέρι σε λιγότερη ποσότητα με σαλάτα.
 

Και ξαφνικά: Στρατιωτική άσκηση εσωτερικής καταστολής με ΗΠΑ!


Ξαφνική άσκηση καταστολής ταραχών σε κατοικημένες περιοχές ελληνικών και αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ξεκινά από αύριο και ολοκληρώνεται στις 9 Ιουνίου στο Δροσάτο του Κιλκίς . Τυπικά σκοπός της εκπαίδευσης είναι η εξοικείωση των τμημάτων με απαιτήσεις που συνδέονται με στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα με τη συμμετοχή στις επιχειρήσεις υποστήριξης ειρήνης και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.
Πηγές του υπουργείου αναφέρουν "Οι αμερικανοί επέμειναν ότι πρέπει να είναι έτοιμες στρατιωτικές δυνάμεις για να αναλάβουν αποστολές εσωτερικής ασφάλειας. Όχι για την Ελλάδα, διεθνώς. Έτσι μας είπαν".
Η δικαιολογία ότι είναι για την KFOR, δηλαδή για το Κόσοβο, απλά δεν αντέχει σε κριτική γιατί απλά στο Κόσοβο η κατάσταση έχει εκτονωθεί και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί ξαφνικές ασκήσεις. 
Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η σύμπτωση της διοργνάνωσης μιας τέτοιας άσκησης την ώρα που που ξένοι προβλέπουν ταραχές και όπως έχει αποκαλύψει το defencenet.gr, υπάρχει το απαιραίτητο θεσμικό πλαίσιο για την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε τέτοιου είδους αποστολές. Τις οποίες έτσι ή αλλιώς έχουν εκτελέσει κατά την διάρκεια των Ολιμπιακών Αγώνων.
Σύμφωνα με καταρτισθέν σχετικό επιτελικό σχέδιο με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων ξένων χωρών, το οποίο έλαβε την έγκριση επίσημης κυβερνητικής σύσκεψης, η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 δεν είναι στενά Αστυνομικό πρόβλημα μόνο.
Απαιτούνται ενιαίες και συγκλίνουσες δράσεις όλων των τομέων του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων και των Ε.Δ. της χώρας. Αυτό άλλωστε επιβάλλει η έκταση και το εγκατεσπαρμένο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και στόχων (ολόκληρη η Αττική και οι πόλεις Θεσσαλονίκη και Βόλος, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης), για την αποτελεσματική ασφάλεια των οποίων μόνη η ΕΛ.ΑΣ κρίνεται ανεπαρκής.
Στα πλαίσια της Νέας Στρατηγικής Αναθεώρησης, στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων έχει συμπεριληφθεί και η αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, αλλά μέσα σε όρια και κανόνες.
Έτσι, με γνώμονα το νέο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του νέου σφαιρικού Δόγματος Ασφαλείας, αναφορικά με τη συμμετοχή και την συμβολή αυτών στην κάλυψη των αναγκών Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ομόφωνα είχαν αποφασιστεί τα εξής: Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης να διαθέσει ειδικές δυνάμεις, οι οποίες,  ανέλαβαν τη φύλαξη σημαντικών υποδομών και εγκαταστάσεων και την Αστυνόμευση χώρων.
Οι ειδικές αυτές δυνάμεις λειτούργησαν μεν συμπληρωματικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά η συμμετοχή τους ήταν κρίσιμη.
Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε αποστολές εσωτερικής αστυνόμευσης προβλέπεται ήδη και νομικά κατά βάση από το άρθρο 5 του Ν.2833/2000 και το Π.Δ. 63/2001, με έγκαιρο προσδιορισμό του έργου τους, είτε ως αυτοτελώς ενεργουσών (ανάθεση διακριτών – αυτοτελών αποστολών), είτε με ανάθεση αποστολών, οι οποίες επιβάλλουν διάθεση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένων μέσω υπό πλήρη Διοίκηση των Αρχών των Σωμάτων Ασφαλείας (απαιτείται νομοθετική ρύθμιση περαιτέρω).
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ε ψιτ για ακούστε στην Σκόπελο και ξυπνήστε λίγο....Το τέλος των διακοπών...

Διακοπές στο χωριό ή σε φιλικά σπίτια προβλέπονται για τους περισσότερους αυτό το καλοκαίρι και φυσικά λιγότερες ημέρες.

Αιτία η οικονομική κρίση και οι περικοπές των επιδομάτων αδείας σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Όπως δήλωσε στο Νewsit η κυρία Εύη "φέτος δε θα πάμε με τον άντρα μου και το μωρό μας στο χωριό μου και αυτο για δύο εβδομάδες τον Αύγουστο καθώς μας έχουν κόψει τα δώρα και δεν υπάρχει πολυτέλεια για κάτι παραπάνω".

Σε χειρότερη μοίρα ο Χρήστος ο οποίος απολύθηκε από τη δουλειά του πριν λίγες ημέρες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Νewsti "το καλοκαίρι θα το περάσω ψάχνοντας κάποια δουλειά και στην ίδια μοίρα βρίσκονται και άλλοι φίλοι μου".

Η Μαρία είναι ίσως από τις πιο τυχερές. Όπως δήλωσε στο Νewsit "θα πάω μια εβδομάδα διακοπές σε φιλικό σπίτι σε νησί, ενώ παλιότερα πήγαινα πολλές περισσότερες μέρες".

“Και ντου και ου γαμώ το ΔΝΤ”

Τα καλύτερα συνθήματα

“Και ντου και ου γαμώ το ΔΝΤ”
“Κλέφτες, κλέφτες”
“Ελλάς Ελλάς”
«δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε»
“Από την Ελλάδα ως την Ισπανία όλη η Μεσόγειος θα γίνει μια πλατεία”
“Λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς”
“Λαέ πολέμα, σου πίνουνε το αίμα”,
“Εδώ – εδώ – δεν φεύγουµε από εδώ, ελάτε εσείς να ζήσετε µε 500 ευρώ”,
“Δεν υπάρχουν αρχηγοί, είμαστε όλοι μαζί”
“Ψωμί Παιδεία Ελευθερία”
“Γιωργάκη ……δεν ήρθαμε για πλάκα”
“Εε, οο πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώhttp://www.antinews.gr

ΠΡΟΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΗ

Άρχισαν τα καλοκαιρινά καψώνια από την ΔΕΗ στην Σκόπελο

Αύριο Τρίτη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι οι περιοχές:
Από Λουτράκι μέχρι Ράχες
8.00 – 11.00
Σκόπελος έως Στάφυλος
11.00 – 16.00
άντε να δούμε αν θα είναι και η τελευταία μέσα στο καλοκαίρι

Γιατί στην Σκόπελο δεν υπάρχουν αγανακτισμένοι?


Χωρίς συμμετοχή η προσπάθεια ειρηνικής διαμαρτυρίας που παρακινήθηκε από τις ομάδες κοινωνικής δικτύωσης και στην Σκόπελο Από την ελάχιστη συμμετοχή που..
παρατηρήθηκε αποδεικνύει περίτρανα ότι εμείς στην Σκόπελο  δεν αντιμετωπίζουμε καμίας μορφής οικονομική δυσκολία, όλα εδώ είναι άριστα!

Που ήταν οι γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες που ήταν όλοι εκείνοι που αποτελούν το δείκτη ανεργίας στα Σκόπελο  σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ; που ήταν οι εργαζόμενοι μεροκαματιάρηδες, οι δημόσιοι υπάλληλοι που μειώθηκε  ο μισθός τους, εκείνοι που είναι υποψήφιοι προς απόλυση, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που απολύθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης ;
Δικαίως λοιπόν οι Ισπανοί λένε ότι «οι Έλληνες κοιμούνται», η συμμετοχή στη  Σκόπελο δυστυχώς τους δικαιώνει!!
παει καλά η σαιζόν , τα ξέρετε τα βλέπετε τα ζούμε όλοι μας μάλλον περιμένετε από τα κόμματα και τους κομματάρχες της Σκοπέλου να σας πουν πότε να αντιδράσετε,έτσι σας έχουν μάθει μάλλον
καληνύχτα σε όλους μας

ΕΞΟΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ. ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ?

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
Έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις:
α.Των άρθρων 21 και 22 του ν.2362/95 «Περί Δημοσίου Λογιστικού κ.λπ.» (Α.247) όπως τροποποιήθηκε και
συμπληρώθηκε με τα αρθ.21 και 23 του ν.3871/2010 (Α.141)
β.Του Νόμου N. 3463/2006 όπως τροποιήθηκε και συμπληρώθηκε, του Ν. 3852/10 .
γ.Του π.δ 113/2010 περί αναλήψεως υποχρεώσεων από τους Διατάκτες (Α.194)
2.Την αριθμ. 26/2011 απόφαση του Δημάρχου Σκοπέλου περί μεταβίβασης εξουσίας να υπογράφει « με Εντολή Δημάρχου ως Διατάκτης εντολές ανάληψης δαπάνης»
3.Την ανάγκη δέσμευσης πίστωσης για: ΕΞΟ    Α ΛΟΙΠΩΝ     ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ.
4.Το γεγονός ότι το ποσό της δεσμευόμενης, με την παρούσα, πίστωσης είναι εντός του εγκεκριμένου ποσοστού διάθεσης.
Αποφασίζουμε
Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους χίλια εξακόσια εξηνταεπτά ευρώ και εννενήντα λεπτά 1.667,90 € για την πληρωμή
ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ

. .... Η ΏΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜ@ΣΙ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ...

στείλτε της καταγγελίες σας στο skopelosnews
Για να΄χετε κάπου να διορίζετε τους δικούς σας ανθρώπους, να μαζεύεται τους ψήφους. ... Όχι γιατί δε θέλουν, αλλά γιατί δεν τους αφήνει το πτώμα που κουβαλούν στη ράχη τους. ... Ίσως για να μην ακούσουνε αυτά που σας  γράφω σήμερα

ενοίκιο για την παράλια Πάνορμου του ποσού των 612,00€.!!!!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΧΙ !

Τσάμπα πράμα  ναι άλλα είναι στην ....
1.- Εγκρίνει για το έτος 2011 στην Εταιρεία Γεράσιμος ΠΕΡ ΙΚΑΡΗΣ – Αλέξανδρος
ΡΟΡΟΣ Ο.Ε με διακριτικό τίτλο «ΤHALPOS Leisure & Services», έμπροσθεν της
ιδιοκτησίας του Ανδρέα Ψαρριανού του Ιακώβου, στην ακτή Πανόρμου Σκοπέλου,
όπου τυγχάνει η εταιρεία εκμισθωτής του Τουριστικού Καταλύματος όπως
προκύπτει από το σχετικό συμβόλαιο μίσθωσης, και συγκεκριμένα στο αριστερό
άκρο αυτής έμπροσθεν και αριστερά, την απ’ ευθείας παραχώρηση αιγιαλού για
την τοποθέτηση και εκμετάλλευση θαλάσσιων μέσων αναψυχής τριών (3)
σκαφών αναψυχής μηχανοκινήτων και πέντε (5) κανό, έκτασης 61,20 τ.μ. έναντι
του ποσού των 612,00€.
Λήψη Αρχείου
Α ξέχασα να σας πω και το άλλο αν συνεχίσω να γράφω δεν θα αφήνουν να έρχεται κάνεις στο  μαγαζί μου και θα πεινάσω ,εσείς λοιπόν στείλτε μου μηνύματα τι να κάνω ? εγώ πάντως λέω να συνεχίσω με την δική σας ηθική συμπαράσταση ...

Ενημέρωση από Βόλο

Σε πορεία μέσα στην πόλη κατέληξε η συγκέντρωση των "αγανακτισμένων" στο Βόλο.
Περίπου 2.500 άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα στην παραλία του Βόλου. Ο κόσμος ήταν ποικιλόμορφος και κυρίως μέσης ηλικίας. Μετά από διάφορες ανακοινώσεις από την μικροφωνική που είχε στηθεί, η συγκέντρωση κατέληξε σε μια θορυβώδη πορεία που είχε αρκετό παλμό και πέρασε μέσα από τα τσιπουράδικα της παραλίας και τα καφέ-μπαρ που βρίσκονται λίγο πιο πάνω. Διέσχισε κεντρικούς δρόμους της πόλης και με τη συνοδεία κατσαρολών κατάφερε να δημιουργήσει αρκετό σαματά και να βγάλει κόσμο στα μπαλκόνια ο οποίος χειροκροτούσε και επιδοκίμαζε καθ'όλη τη διάρκειά της.

Ακούστηκαν διάφορα συνθήματα όπως "Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ", "εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία, ελάτε να παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία", "η ζωή δεν είναι μονάχα τσιπουράκι/καφεδάκι/μπύρα και σουβλάκι, εμπρός λοιπόν σηκώστε μπαϊράκι", "η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών", κ.α.
και υστερα...
..η πλειοψηφια πηγε για υπνο και ζησαν αυτοι καλα κ'εμεις καλυτερα!
Αλλα μια απορια, για οποιον γνωριζει. Στο πρωτο καλεσμα που ειχε γινει, υπηρχε και "ωραριο" απο 18:00 μεχρι 23:00. Στις 22:45 ολοι ειχαν φυγει, εκτοσ απο 2-3 παρεες που ετσι κ'αλλιως αν δεν ηταν εκει θα ηταν στα πεζουλια της παραλιας.
Ποιος εβγαλε αυτο το καλεσμα με ωραριο και γιατι? και το ιδιο εγινε και στις αλλες πολεις, ή μονο στον βολο?
Κατα τα αλλα, σιγουρα για τα βολιοτικα δεδομενα ηταν και ειναι κατι μοναδικο, μονο ελπιζω να εξελιχτει σε κατι πιο ουσιαστικο...

Βροχές στη Μακεδονία, άνοδος της θερμοκρασίας στα δυτικά

Τοπικές νεροποντές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών, καθώς και άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Στην Αττική, αναμένονται αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα είναι πυκνότερες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και το βράδυ στα ανατολικά και νότια μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεροποντές και μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά, προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη, θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στα δυτικά θα φθάσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Σαν σήμερα

Γιορτάζουν: Σεραφείμ
Γεγονoτα
1822: Ο Κωνσταντίνος Κανάρης πυρπολεί την τουρκική ναυαρχίδα του Καρά Αλή στη Χίο.

1850: Ο Λιβάις Στράους παρουσιάζει το πρώτο παντελόνι τζιν.

1907: Η γερμανική εταιρία Henkel λανσάρει το....
πρώτο απορρυπαντικό με το όνομα Persil.

1933: Νέα δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου, αυτή τη φορά στην Αθήνα, την ώρα που βρίσκεται μαζί με τη σύζυγό του Έλενα στο αυτοκίνητο.

1965: Οι Rolling Stones κυκλοφορούν τη μεγάλη επιτυχία τους «Satisfaction».

1967: Το καθεστώς των συνταγματαρχών απαγορεύει την πώληση δίσκων του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και την αναμετάδοση της μουσικής του.

Γεννησεις
1875: Τόμας Μαν, γερμανός συγγραφέας, από τους κορυφαίους του 20ου αιώνα. («Το μαγικό βουνό») [θαν. 12/8/1955]

1903: Αράμ Χατσατουριάν, αρμενικής καταγωγής σοβιετικός συνθέτης. [θαν. 1/5/1978]

1960: Στιβ Βάι, αμερικάνος βιρτουόζος κιθαρίστας.

Θανατοι
1943: Παντελής Πουλιόπουλος, γ.γ. του ΚΚΕ (1924-1926) και από τα ιδρυτικά μέλη του τροτσκιστικού κινήματος στην Ελλάδα. (εκτελέστηκε από τους ιταλούς κατακτητές) [γεν. 10/3/1900]

1960: Χρήστος Μάντικας, αθλητής του στίβου, η κορυφαία μορφή των βαλκανικών αγώνων. Έλαβε μέρος σε 12 Βαλκανιάδες και κατέκτησε 20 χρυσά μετάλλια. [γεν. 1903]

1995: Διαμαντής Διαμαντόπουλος, πρωτοπόρος της γενιάς του '30 και από τους σημαντικότερους έλληνες ζωγράφους του αιώνα μας. [γεν. 1914]

ΕΙΣΤΑ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΙΝΑΤΕ ΑΤΟΜΙΣΤΕΣ,ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ...ΡΑΓΙΑΔΕΣ
Οποιος νομιζει οτι εκτισε ενα ΣΠΙΤΙ και ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΕΙΤΩ δεν πρεπει να ξεχνα οτι η φωτια δεν μενει ποτε εξω. Οι δημοι και οι κοινότητες καθως και το κράτος που ξοδεύουν χρήματα για ...ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ εκδηλωσεις τις πλάκας και δεν έχουν ουτε ενα πυροσβεστικο κρουνο,δεν εχουν αντιπυρικες ζώνες ουτε καν πυροσβεστικα σημεια ΕΊΝΑΙ ΦΥΣΙΚΌ ΝΑ ΚΑΊΓΟΝΤΑΙ. Παρακολουθήστε τους οδηγούς αυτοκινητων σε επικίνδυνα για φωτιά δρόμους,9 στους 10 πεταν το αναμενο τσιγάρο έξω απο το αυτοκίνητο,γιατι τις φωτιες τις προκαλουν οι ....εμπρηστες λένε. Η ελλαδα είναι ένας απεραντος σκουπιδότοπος,αρκεί ενα γυαλι σε θερμοκρασίες πάνω απο 35 να προκαλέσει πυρκαγιά,κανένας δεν συγκινειται,το δάσος θα καεί οχι το σπιτι μας και ο μισθος κανονικά θα πέσει. Η ΕΕ εδωσε πανω απο 30,000,0000 ευρω για προστασια των ΔΑΣΩΝ οι υπαλληλοι της ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ δεν χάνουν τα τσίπουρα για να ασχοληθουν με προγραμμτισμο και απορόφηση κονδυλίων,μετα ανακαλυπτουν ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΝΕΜΟ,ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ και ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΊΕΣ. Η ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ σχεση Η ΕΞΟΥΣΊΑ ΤΩΝ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΩΝ και η νοοτροπια του ΡΑΓΙΑ ειναι το γνωρισμα του σημερινού ΕΛΛΑΔΙΤΗ. Μετά απο τα ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΠΑΡΤΥΣ και τις ΒΟΥΚΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ ΓΙΑΤΟ ΕΟΥΡΟ η προσγειωση ηταν αναποφευκτη γιατί η αλήθεια ειναι πικρή. ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου