Σάββατο, 11 Απριλίου 2020

ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ Πρόσκαιρη συμφωνία με πακτωλό στους ομίλους και νέα δεσμά για τους λαούς


Eurokinissi
Σε καταρχήν συμφωνία πρόσκαιρου χαρακτήρα και «ανοικτή» σε νέα παζάρια γύρω από τις μορφές στήριξης και διάσωσης επιχειρηματικών ομίλων προχώρησε τα ξημερώματα της Παρασκευής το συμβούλιο Γιούρογκρουπ, μετά από αλλεπάλληλες κόντρες και εύθραυστους συμβιβασμούς των εμπλεκόμενων μερών και των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, που έφεραν ξανά στην επιφάνεια τις πολύ μεγάλες αντιθέσεις στο εσωτερικό της ιμπεριαλιστικής ένωσης.
Σε κάθε περίπτωση, τα νέα «πρωτόγνωρα» μέτρα, οι κυοφορούμενες αναδιαρθρώσεις των μηχανισμών της ΕΕ και ο νέος πακτωλός ενισχύσεων προς τις μερίδες του ευρωπαϊκού κεφαλαίου τόσο σε κοινοτικό όσο και σε κρατικό επίπεδο, με τα οποία οι αστικές κυβερνήσεις και η ιμπεριαλιστική ένωση «ξορκίζουν» μάταια την εκδήλωση της νέας διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, αποτελούν το εφαλτήριο σειράς αντεργατικών παρεμβάσεων, σε συνδυασμό με τον υπόλοιπο «βαρύ λογαριασμό» που θα κληθούν να πληρώσουν οι λαοί με νέα μνημόνια διαρκείας, περικοπές και βαριές θυσίες.

Ιδιος εχθρός;


«Χρειάζεται εθνική ενότητα γιατί πολεμάμε έναν αταξικό εχθρό, ο ιός δεν ξεχωρίζει φύλο, εισόδημα, φυλή και έθνος». Από τις πρώτες στιγμές που ο κορονοϊός εμφανίστηκε και στη χώρα μας, τα παραπάνω έχουν ακουστεί σε διάφορες παραλλαγές και από διάφορες μπάντες. Είναι όμως έτσι; Σίγουρα όχι! Ακόμα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαπιστώνει ότι «οι ευπαθείς πληθυσμοί, ιδιαίτερα οι φτωχοί, είναι πιθανό να υποφέρουν δυσανάλογα από μία επιδημία, καθώς έχουν μικρότερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και χαμηλότερες αποταμιεύσεις για να προστατευτούν από μια οικονομική καταστροφή». Που σημαίνει ότι σ' αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα, που έχει την ανισότητα στο DNA του, τα λαϊκά στρώματα είναι περισσότερο εκτεθειμένα στην επιδημία, αλλά και στις συνέπειές της. Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος που συνεχίζει να πηγαίνει στη δουλειά για να μη χάσει το μεροκάματο και στοιβάζεται μαζί με άλλους 50 στον ίδιο χώρο, έχοντας διασχίσει από το πρωί τη μισή Αθήνα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι πιθανότερο να κολλήσει, απ' ό,τι το αφεντικό του, που μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη της επιδημίας και της κερδοφορίας του από κάποιο σαλέ, πολλά χιλιόμετρα μακριά. Ακόμα όμως κι αν αρρωστήσουν, την ίδια πρόσβαση έχουν στο εμπορευματοποιημένο και ιδιωτικοποιημένο σύστημα της Υγείας; Αλλά μήπως και στις συνέπειες της επιδημίας είναι όλοι ίσοι; Οχι βέβαια! Μια ματιά στα αντεργατικά μέτρα και στις ΠΝΠ της κυβέρνησης, σε αντιπαράθεση με τον πακτωλό ενισχύσεων και δανείων στους επιχειρηματικούς ομίλους, είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Ας αφήσουν λοιπόν τα σάπια! Απέναντί του ο λαός έχει ένα εχθρικό σύστημα. Αυτό επιβεβαιώνει και η πανδημία του κορονοϊού και μ' αυτό πρέπει να ξεμπερδέψει.

ΔΝΤ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ... Και διαχείριση της επερχόμενης οικονομικής κρίσης


Από προηγούμενη σύνοδο του ΔΝΤ
Από προηγούμενη σύνοδο του ΔΝΤ
Τα οικονομικά μέτρα που επιστρατεύονται από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, με αφορμή τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία, ξαναφέρνουν στην επιφάνεια το ζήτημα της «επεκτατικής διαχείρισης». Με την ίδια αμηχανία που η ΝΔ είδε το ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιεί «περιοριστικά νεοφιλελεύθερα μέτρα», βλέπει και ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ να σχεδιάζει και να προτάσσει «επεκτατικά μέτρα», ενώ μεγάλος καβγάς έχει ξεσπάσει γύρω από αυτό το ζήτημα στην ΕΕ.

O Τσιόδρας κάνει πολιτική. ΠΟ-ΛΙ-ΤΙ-ΚΗ


Πηγή: Θανάσης Καμπαγιάννης - f/b

Νομίζω πως κάθε φορά πρέπει να επιλέγουμε τα ερωτήματα στα οποία θα απαντήσουμε. Το βασικό ερώτημα σήμερα για όσους είναι πολιτικά υποκείμενα δεν είναι η κρίση επί της μιας ή της άλλης δήλωσης του ενός ή του άλλου δημόσιου παράγοντα.

Νίκος Χαρδαλιάς: Του κορονοϊού ο μάγκας


Πηγή: Ι. Δ. Καριώτης - "Documento"

Τελικά όποιος είχε τη φαεινή θα κάνει καριέρα στην επικοινωνία του Μητσοτακέικου. Μια εκδοχή είναι ότι είχε -ή έχει- μπάρμπα ο οποίος ανήκε στα σώματα ασφαλείας του καθεστώτος που πολλοί ηγάπησαν εκ δεξιών, αλλά λίγοι έχουν το θάρρος να το πουν.
Και άκουγε από μικρός ιστορίες για την επιτυχία του καλού και του κακού μπάτσου στην εμπέδωση της εθνικής ομοφωνίας στις ταράτσες και στα υπόγεια της ειδικής υπηρεσίας.

Σκόπελος Βασίλης Ρόδιος κάποιοι ξύπνησαν μετά από 10 χρόνια....

Κάποιοι "Λάζαροι" ξύπνησαν και θυμήθηκαν μετά από 10 χρόνια μνημονίων (που τηρούσαν σιγή ασυρμάτου) την μείωση του ΦΠΑ... Κάλιο αργά παρά ποτέ!!! Πάντως ας σκεφτούν τι έπρατταν όταν ψήφιζαν π.χ. αύξηση των δημοτικών τελών... Ας σκεφτούν επίσης τι έπρατταν όταν ως Λαϊκή Συσπείρωση τους ζητούσαμε την δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΣ για τις ευπαθείς ομάδες και τα λαϊκά νοικοκυριά και σφύριζαν κλέφτικα...
Ο Βασίλης ο Ρόδιος είναι δημοτικός σύμβουλος του δήμου Σκοπέλου με τη λαϊκή συσπείρωση είναι ένα αξιόλογο άτομο εργαζόμενος στην Εθνική Τράπεζα 

Βασίλης Ρόδιος

Το ΚΚΕ Λάρισας για το θάνατο του Γ. Γκαρέλια

Η Τομεακή επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γ. Γκαρέλια, οπού μαχητικά στρατεύτηκε με το κόμμα από πολλές θέσεις, όπως αυτές, του δημοτικού Σύμβουλου, του μέλους του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας στο κίνημα των έμπορων και την Ε.Π.Σ.Λ.

Λάζαρος φίλος και μαθητής του Χριστού,

ΕικόναΟ Λάζαρος φίλος και μαθητής του Χριστού, «ηγέρθη εκ νεκρών» προαναγγέλλοντας την Ανάσταση του Κυρίου. Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή' εκείνος που πιστεύει σ' εμένα, κι αν πεθάνει, θα ζήσει' youtube.com/watch?v=VF_PEc Kαλό Πάσχα!!!

Στον Βόλο διακομίσθηκε γυναίκα από τη Σκόπελο

Στον Βόλο διακομίσθηκε χθες μία γυναίκα από τη Σκόπελο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ηλικιωμένη που η διακομιδή της έγινε με το σκάφος «Μάριαννη». Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Βόλου.

11 Απρίλη 1890: Οι πρώτοι Ελληνες μετανάστες στο νησί Ελις της Αμερικής - Συγκλονιστικά δημοσιεύματα της εποχής


Μια μέρα σαν τη σημερινή στις 11 Απριλίου του 1890, φτάνουν οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες στην Αμερική, στο νησί Έλις. Στο διάστημα 1892 έως 1924, πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες βρέθηκαν στο νησί Ellis. Οι Αμερικανοί δεν τους έτρεφαν ιδιαίτερη συμπάθεια. Τους

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου