Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΣΚΟΠΕΛΟΣ σήμερα τρώμε Αγκινάρες α λα πολίτα

Προμηθευτήκαμε της  Αγκινάρες από το Μανάβικο του Παραγωγού στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ φρεσκότατες και σε πολύ καλή τιμή καθώς και όλα τα υλικά 

Συστατικά

  • 8 μικρές (σκουρόχρωμες) αγκινάρες, καθαρισμένες
  • (με τις ουρές ξεφλουδισμένες και τεμαχισμένες)
  • ή 12 κατεψυγμένες και ξεπαγωμένες καρδιές αγκινάρων
  • 2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε τέταρτα κατά μήκος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, το άσπρο μέρος κομμένο στη μέση και τα τρυφερά φυλλαράκια σε φετάκια (ή 16 ξεφλουδισμένα κρεμμυδάκια για στιφάδο, ολόκληρα)
  • 2-3 μέτρια καρότα σε ροδέλες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια
  • ο χυμός + 1 λεμόνι επιπλέον
  • 2 φλ. ζεστό νερό
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  • Βήμα 1
    Τρίβετε τις καθαρισμένες αγκινάρες με ½ λεμόνι και τις ρίχνετε σε μια λεκάνη με το χυμό ½ λεμονιού και νερό για να μη μαυρίσουν.
  • Βήμα 2
    Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με τα καρότα και τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθεί καλά το κρεμμύδι, χωρίς όμως να ροδίσει.
  • Βήμα 3
    Ρίχνετε μέσα τις αγκινάρες στραγγισμένες και τις πατάτες και τις ανακατεύετε για να ζεσταθούν καλά.
  • Βήμα 4
    Περιχύνετε το φαγητό με το χυμό των λεμονιών, προσθέτετε το ζεστό νερό και τον άνηθο και όταν το μίγμα κοχλάσει, το αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Βήμα 5
    Αν χρειαστεί, προσθέτετε ακόμη λίγο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger