Προμηθευτήκαμε της Αγκινάρες από το Μανάβικο του Παραγωγού στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ φρεσκότατες και σε πολύ καλή τιμή καθώς και όλα τα υλικά
Συστατικά
- 8 μικρές (σκουρόχρωμες) αγκινάρες, καθαρισμένες
- (με τις ουρές ξεφλουδισμένες και τεμαχισμένες)
- ή 12 κατεψυγμένες και ξεπαγωμένες καρδιές αγκινάρων
- 2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε τέταρτα κατά μήκος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, το άσπρο μέρος κομμένο στη μέση και τα τρυφερά φυλλαράκια σε φετάκια (ή 16 ξεφλουδισμένα κρεμμυδάκια για στιφάδο, ολόκληρα)
- 2-3 μέτρια καρότα σε ροδέλες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια
- ο χυμός + 1 λεμόνι επιπλέον
- 2 φλ. ζεστό νερό
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
- αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1Τρίβετε τις καθαρισμένες αγκινάρες με ½ λεμόνι και τις ρίχνετε σε μια λεκάνη με το χυμό ½ λεμονιού και νερό για να μη μαυρίσουν.
- Βήμα 2Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με τα καρότα και τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθεί καλά το κρεμμύδι, χωρίς όμως να ροδίσει.
- Βήμα 3Ρίχνετε μέσα τις αγκινάρες στραγγισμένες και τις πατάτες και τις ανακατεύετε για να ζεσταθούν καλά.
- Βήμα 4Περιχύνετε το φαγητό με το χυμό των λεμονιών, προσθέτετε το ζεστό νερό και τον άνηθο και όταν το μίγμα κοχλάσει, το αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Βήμα 5Αν χρειαστεί, προσθέτετε ακόμη λίγο νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου