Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Μέρα Δράσης για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας



Τα σωματεία της Σκοπέλου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κορύφωσαν τη δραστηριότητά τους χτες Τετάρτη 28 του Απρίλη, μέρα που ορίστηκε από το ΠΑΜΕ ως μέρα δράσης για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας.


Η πλούσια δράση αυτή αγκάλιασε πολλούς χώρους δουλειάς, δεκάδες εργαζόμενους της περιοχής μας, δείχνοντας στην πράξη ότι στις σημερινές συνθήκες αποκούμπι είναι τα ταξικά σωματεία, είναι η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η πάλη για να μην πληρώσουμε την κρίση.

-Από το πρωί, σε χώρους δουλειάς του Δήμου (στο αμαξοστάσιο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, στον Βιολογικό και το κτίριο της οικονομικής-διοικητικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑΣ, στην Κοινωνική Υπηρεσία) εκπρόσωπος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και των κομμάτων του κεφαλαίου για την κατάσταση στη Δημόσια Υγεία και των υπηρεσιών τους.
Αναδείχτηκαν επίσης μια σειρά σημαντικά ζητήματα που αφορούν την προστασία της υγείας των εργαζομένων της «πρώτης γραμμής» για τα οποία διαχρονικά αδιαφορούν οι δημοτικές αρχές που στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές, όπως τα ελλιπή  Μέσα Ατομικής Προστασίας, η κατάσταση των οχημάτων, η  αναιτιολόγητη και επικίνδυνη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση  των αποδυτηρίων-τουαλετών στο Αμαξοστάσιο, η- απαράδεκτη- έλλειψη υποστήριξης από ιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας στη ΔΕΥΑ, η υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών.

       -Μέλη του Σωματείου Οικοδόμων συζήτησαν σε χώρους δουλειάς τις συνέπειες από την πανδημία, τις ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, αλλά και την αποφασιστική  παρέμβαση των συνδικάτων και της Ομοσπονδίας για να δοθεί το επίδομα των 800€, τονίζοντας πως  ο αγώνας θα συνεχιστεί για την επέκτασή του σε όλους τους συναδέλφους χωρίς εξαιρέσεις.

      -Μέλη του Παραρτήματος Σκοπέλου του Συλλόγου Συνταξιούχων Μαγνησίας ενημέρωσαν τα μέλη τους για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και στα αναδρομικά καλώντας σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

-Η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σκοπέλου με τη στήριξη του Συλλόγου Γυναικών διένειμε ανακοίνωση σε εργαζομένους στα σούπερ μάρκετ μέχρι το κλείσιμό τους, καλώντας σε οργάνωση στα σωματεία, για να μην πληρώσουν την κρίση πάλι οι ίδιοι και να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Το μήνυμα εστάλη:

Υψώνουμε τη γροθιά μας, δεν το βάζουμε κάτω, δε θα αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης. Δε θα υποστείλουμε τις διεκδικήσεις μας. Δε θα παραδώσουμε τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας.

Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, οργανώνουμε την απάντησή μας, απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, που ήρθαν για να μείνουν και σε ό,τι νέο προετοιμάζουν.

Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση η μόνη διέξοδος για να βγει ο εργαζόμενος λαός όρθιος από την πανδημία και την κρίση είναι ο δρόμος της οργανωμένης αντεπίθεσης.

                                                  Σκόπελος, 29/4/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger