Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020

Μυαλά ανοιχτά


Οχι, δεν πέφτουν οι σφαίρες βροχή! Ούτε οι βόμβες πέφτουν βροχή. Οχι, δεν ήρθε το τέλος της Ιστορίας. Ούτε η Αποκάλυψη του Ιωάννη με ένα ή δύο νι. Ηρθε μια πανδημία ελαφρών συμπτωμάτων και λόγω ευκολίας μετάδοσης βαρύτατων επιπτώσεων.
Αυτό που πέφτει βροχή είναι οι ερωτήσεις! Αυτό είναι το υπερόπλο εκείνων που κατέχουν τα μέσα παραγωγής κι εκμετάλλευσης του φόβου, των χειραγωγών των μαζών για όφελος των ολίγων. Μαζί με τις μάσκες κατασκευάζεται μαζικά και η μπούρκα του καπιταλισμού. Πρέπει να τα καταφέρει να επιζήσει κι έτσι για μια ακόμη φορά θα προηγείται η ψυχολογία των χρηματιστηρίων της ψυχολογίας των πληθυσμών - πολιτών. Το πρόβλημα είναι, όπως πάντα, η επόμενη μέρα και το μόνο ερώτημα που είναι και καθήκον είναι το δικό μας. Και τώρα τι κάνουμε; Γι' αυτήν ακριβώς την επόμενη μέρα.
Αν τα πιάσει κανείς με τη σειρά τα ζητούμενα, θα δει πως αραιώνουν σε πυκνότητα σαν το μυστήριο το μαθηματικό των Πρώτων Αριθμών. Τους περισσότερους τους βρίσκει στην πρώτη χιλιάδα... Για παράδειγμα, τα μέτρα πρόληψης, στήριξης κι όπως αλλιώς βαφτίζονται τώρα πέφτουν βροχηδόν. Και μάλιστα μπερδεύονται τα επιστημονικά με τα εμπειρικά, τα πολιτικά και τα στατιστικά. Οταν

Ο πλοιοκτήτης που.........

Ο πλοιοκτήτης που μεταφερει λαθρομετανάστες στην ενδοχώρα ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ. Ο Μακροχρόνια ανέργος? Όχι. Ο χρόνια πάσχων? Όχι. Ο καρκινοπαθης? Όχι. ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΔ- Εν μέσω Πανδημίας!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου