Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Αλλα 25 εκατομμύρια στους εμπόρους της Υγείας! – Να επιταχτούν τώρα!


Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Μπορεί από παντού να ακούγονται φωνές που ζητούν την επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, ώστε να ενταχθούν στον ενιαίο σχεδιασμό του δημόσιου συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας CoviD-19, μπορεί οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι άνθρωποι που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, να έχουν αναγορεύσει το συγκεκριμένο ζήτημα σε ένα από τα κεντρικά τους αιτήματα (δείτε εδώ), όμως το αυτί του Μητσοτάκη και των υπουργών του δεν ιδρώνει.

Πιστοί στο νεοφιλελεύθερο δόγμα, αξιοποιούν και τη σημερινή επιδημική κρίση για να «μπουκώσουν» τους εκλεκτούς τους, τους μεγαλοκαπιταλιστές εμπόρους της υγείας, με κρατικό χρήμα. Την ίδια στιγμή που παίρνουν το ένα μετά το άλλο τα αντεργατικά μέτρα και που τάζουν «πέτσινα» οχτακοσάρικα στους εργάτες που έμειναν άνεργοι («πέτσινα» γιατί ακόμα δεν έχουν θεσμοθετήσει το ποσό, όπως έχουμε αποκαλύψει).

Μετά τα 30 εκατ. ευρώ που «έκοψαν» στους εμπόρους της Υγείας με την ΚΥΑ Σταϊκούρα - Κικίλια της 13ης Μάρτη (ΦΕΚ 848Β) (δείτε εδώ), νέα ΚΥΑ των Σκυλακάκη-Κικίλια (ΦΕΚ 1076Β/27.3.2020) «κόβει» άλλα 25 εκατ. ευρώ «για την αναγκαστική διάθεση κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών και κλινών ΜΕΘ»!

Είναι πρόκληση! Την ώρα που μιλούν για «πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό» και καλούν σε «εθνική συστράτευση», φροντίζουν να «κόβουν» κονδύλια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για να τα δώσουν στους εμπόρους της υγείας, που θα κερδοσκοπήσουν σε βάρος του ελληνικού λαού!

Να μην τους περάσει. Μπορεί να είμαστε σε αναγκαστικό περιορισμό, λόγω της επιδημίας, όμως η φωνή μας μπορεί ν’ ακουστεί με πολλούς τρόπους. Το αίτημα πρέπει να είναι: να επιταχτούν άμεσα ιδιωτικά νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα και να τεθούν στη διάθεση του δημόσιου συστήματος Υγείας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger