Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Ο κορωνοϊός φρενάρει τον παγκόσμιο τουρισμό - Κλιμακούμενη ανασφάλεια

Μαύρες μέρες περιμένουν τον τουρισμό το επόμενο διάστημα. Ήδη οι κρατήσεις εμφανίζουν μείωση, αλλά λόγω του κορωνοϊού ο παγκόσμιος τουρισμός θα υποστεί πλήγμα. Θα γίνει η Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο;

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Κοροναϊός: Οι 8 οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Κοροναϊός: Οι 8 οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Τις οκτώ βασικές οδηγίες προστασίας από τον νέο κοροναϊό υπενθυμίζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανάρτησή της στο Twitter, μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος στη Θεσσαλονίκη που αφορά μια 38χρονη γυναίκα, η οποία ταξίδεψε στην Βόρεια Ιταλία.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΝΕΑ «Παγωμένες» κρατήσεις από Ιταλία στις Σποράδες

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις οι επαγγελματίες των Βορείων Σποράδων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, με αφορμή το «πάγωμα» των κρατήσεων που

Γαλλία: Πτώση έως και 40% της τουριστικής κίνησης λόγω κοροναϊού

Η επιδημία του κοροναϊού έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα στον τουρισμό της Γαλλίας, επισκιάζοντας και τις οικονομικές προοπτικές της γαλλικής οικονομίας, επισημαίνει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ. «Έχουμε λιγότερους τουρίστες στη Γαλλία, 30% με 40% λιγότερους του αναμενομένου», ανέφερε ο κ. Λεμέρ σε συνέντευξή του στο CNBC, στο περιθώριο της συνάντησης κεντρικών τραπεζιτών και υπουργών Οικονομικών του G20, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Κορωνοϊός και Τουρισμός: Έχετε σκεφτεί τι θα συμβεί εάν…

Κορωνοϊός και Τουρισμός: Έχετε σκεφτεί τι θα συμβεί εάν… της Χρύσας Σωτηράκη
Έχετε σκεφτεί τι θα συμβεί εάν δεν βρεθεί εμβόλιο σχετικά με τον κορωνοϊό κατά τους προσεχείς μήνες;

Κορωνοϊός: Το Πάσχα είναι το πρώτο crash test για την πορεία της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα


Σε αχαρτογράφητα νερά βαδίζει η παγκόσμια αλλά και η ελληνική τουριστική βιομηχανία μετά και την εμφάνιση του κοροναϊού, με το πρώτο μεγάλο chrash test για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα το 2020 να είναι η περίοδος των διακοπών του Πάσχα.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ανησυχία και στον τουρισμό λόγω κορωνοϊού – Ξενοδόχοι: «Αν σταματήσει ο κόσμος να ταξιδεύει, τελειώσαμε»

Πρώτο crash test το Πάσχα για την πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα
Σε αχαρτογράφητα νερά βαδίζει ηπαγκόσμια αλλά και η ελληνική τουριστική βιομηχανία μετά και την εμφάνιση του κορωνοϊού, με το πρώτο μεγάλο crash test για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα το 2020 να είναι η περίοδος των διακοπών του Πάσχα.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Κορονοϊός: Εξετάζεται ύποπτο κρούσμα κοντά μας

Κορονοϊός: Εξετάζεται ύποπτο κρούσμα στο Νοσοκομείο Κατερίνης
Ύποπτο κρούσμα κορονοϊού αναφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου νοσηλεύεται 43χρονος με συμπτώματα που σχετίζονται με αυτά του ιού.

Σύμφωνα με το olympusmera.gr, ο 43χρονος, που είναι οδηγός νταλίκας και ήρθε από Ιταλία, προσήλθε το βράδυ της Τρίτης στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε ειδικό Cybo.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένονται το μεσημέρι από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου στη λίστα με τα πιο «Θεαματικά Αεροδρόμια» της Ευρώπης

JSI1Το πλήρως εκσυγχρονισμένο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» για πρώτη φορά υποψήφιο στην κατηγορία «Θεαματικά Αεροδρόμια» 2020

Διαμαρτυρία στην ΕΡΤ Βόλου λόγω λογοκρισίας -Τους απαγορεύθηκε η δημοσιοποίηση ειδήσεων … λόγω Λέσβου

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ρηγίνου στο Περιστέρι (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του εν Αγίοις Πατρός Ημών Ρηγίνου Επισκόπου Σκοπέλου ο εκ Λιβαδείας, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Περιστερίου.
Το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ρηγίνου, που στεγάζεται στο ισόγειο του μεγαλοπρεπούς εξωραισμένου Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Περιστερίου είναι αφιερωμένο στους πολυπληθείς εκ Σκοπέλου ορμωμένους κατοίκους Περιστερίου.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Κορονοϊός: Εφιάλτης! Τρεις ακόμη νεκροί στην Ιταλία!

Με “σπασμένα φρένα” επεκτείνεται ο κορονοϊός στην Ιταλία “θερίζοντας” ζωές.
Δέκα, πλέον, οι νεκροί. 28 νέα κρούσματα στην Λομβαρδία, πάνω από 300 συνολικά στην γειτονική χώρα! Όλες οι εξελίξεις.

Κάποιος να συμμαζέψει τους ένστολους τραμπούκους που έχουν εισβάλλει στην Λέσβο.


Του Γ.Γ.

Προφανώς οι ΜΑΤατζήδες που βρίσκονται τώρα στο νησί της Λέσβου, δεν έχουν ιδέα ότι ο τσαμπουκάς τους δεν περνάει τόσο εύκολα στους ξωμάχους της γης και πάνε γυρεύοντας με την συμπεριφορά τους, στα μπλόκα που έχουν στήσει στους δρόμους που οδηγούν στην επιταγμένη περιοχή της Καράβας.

ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να προσέχετε στα σαρακοστιανά εδέσματα

Προειδοποιεί ο ΕΦΕΤ: Τι να προσέξετε στο σαρακοστιανό τραπέζιΣτην εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά τροφίμων κατά την περίοδο της Σαρακοστής προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, με στόχο την προστασία της υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών.

Υπεγράφη σύμβαση για ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου -Τέλος τα προβλήματα και για Σκόπελο, Αλόννησο

Υπεγράφη η σύμβαση για την ηλεκτρική διασύνδεση της ΣκιάθουΥπεγράφη την Παρασκευή η σύμβαση για την εγκατάσταση του καλωδίου της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Σκιάθου με το ηπειρωτικό δίκτυο, από τις διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και της ανάδοχης εταιρείας "Ελληνικά Καλώδια".

Με ευρηματικό-χιουμοριστικό τρόπο


Με ευρηματικό-χιουμοριστικό τρόπο το ΠΑΜΕ καυτηριάζει τη νοθεία, την πλαστογραφία, τα σωματεία-φαντάσματα κ την παρέμβαση της εργοδοσίας που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στο συνεδριο_παρωδια_ΓΣΕΕ. Στων εργατών τις πλάτες στηνουνε καριέρες, να ποιοι είναι οι εργατοπατέρες!

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ




Ο Δήμος Σκοπέλου σας ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΟΑΕΔ στο Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης ΕΦΚΑ Σκοπέλου (πρώην ΙΚΑ), για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων πολιτών.

Με εγκεφαλικό μεταφέρεται από τη Σκιάθο στον Βόλο 40χρονος – Δεν υπήρχε πρωϊνή βάρδια οδηγού ασθενοφόρου στο νησί

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκιάθο στον ΒόλοΜε  εγκεφαλικό επεισόδιο διακομίζεται  40χρονος από την Σκιάθο στο Βόλο. Η κατάσταση του θεωρείται κρίσιμη και η διακομιδή του ασθενούς 

Κορονοϊός: Είμαστε έτοιμοι να τον δούμε στη γειτονιά μας;

Ο ιός θα έρθει και εδώ. Είναι απίθανο να μη συμβεί. Πόσο έτοιμοι είμαστε να νιώσουμε πολιορκημένοι και αδύναμοι απέναντι σε μια μυστηριώδη αρρώστια, πόσο διατεθειμένοι είμαστε να πειθαρχήσουμε σε κάτι που τώρα βλέπουμε στην Κίνα ή στην Ιταλία, αλλά θεωρούμε ότι δεν μας αφορά διόλου;

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Αδωνης Γεωργιάδης: Οποιος φοβάται αληθινά όλο και φοβερίζει


Πηγή: Ι.Σ. Καριώτης - Documento

Ο Αδωνης φέρεται σαν ένοχος που φοβάται. Εκτοξεύει απειλές και κατάρες σαν ένοχος που φοβάται. Και υπονομεύει την αξιοπιστία δικαστών και εισαγγελέων σαν ένοχος που φοβάται.

Εχει γίνει ο πραματευτής της εκδίκησης. Γυρνάει στα κανάλια και ζητάει την κεφαλή του Τσίπρα επί πίνακι, αναμασώντας μια τσίχλα του έγκυρου νομικού μας Ευάγγελου Βενιζέλουισόβια για εσχάτη προδοσία!
Φωνάζει, γαβγίζειτσιρίζει, γρυλίζειξεφωνίζειλαρυγγίζεισυρίζειτσεβδίζει. Εχει ξεπεράσει τον καλύτερο εαυτό του.
Ούτε όταν έδειχνε τα δόντια του στον Σαμαρά και έφτυνε τον Κυριάκο δεν είχε τέτοια σημάδια νευρικής κρίσης.

Τιμάται στην Αγία Άννα η εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Ρηγίνου

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Ρηγίνου Επισκόπου Σκοπέλου, εορτάζει ο υπόγειος ναός της Αγ. Άννης Βόλου, παρεκκλήσιο Αγ. Αναργύρων Βόλου.

Γερμανός νεοναζί τραυματίζει Ελληνα μετανάστη


Της Τ. Γ.

Ενας Ελληνας μετανάστης, ο Σωκράτης Τσιοναράς τραυματίστηκε στο κεφάλι από ένοπλο νεοναζί στο Μαγδεμβούργο.

"Ξένοι τι θέλετε εδώ;" φώναζε ο 63χρονος Γερμανός φασίστας επιτιθέμενος στον Ελληνα μετανάστη που ξεφόρτωνε έπιπλα από ένα φορτηγό.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Κυριακή 10 Μαΐου Πάμε για το Μεγαλύτερο Let’s do it Greece όλων των εποχών!


Κυριακή 10 Μαΐου πάμε για το Μεγαλύτερο
Let’s do it Greece όλων των εποχών!

Οταν ο εγκληματίας είναι "γόνος πασίγνωστης αθηναϊκής οικογένειας".


Μουσική του Δρόμου: Σαν βγω απ’ αυτή την φυλακή


Απ' τους πιο συμπαθητικούς καλλιτέχνες για μας είναι οι μουσικοί του δρόμου. Σε μια εποχή που τα πάντα εμπορεύονται προσφέρουν τέχνη και μάλιστα δωρεάν. Με αξιοπρέπεια και μεράκι μας δίνουν αυτό που αγαπούν χωρίς να απαιτούν από κανέναν να τους ενισχύσει.
(Γι' αυτό είναι καθήκον κάθε προοδευτικού ανθρώπου να απαιτήσει να καταργηθεί ένας μεταξικός νόμος "περί επαιτείας" τον οποίο συχνά αντιμετωπίζουν).

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Βόρειων Σποράδων στη Ρουμανία

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Βόρειων Σποράδων στη Ρουμανία στο Romexpo 2020 στο περίπτερο του ΕΟΤ με τους Εκπροσώπους τους και τους Επιχειρηματίες των νησιών που επισκέφτηκαν την Εκθεση.

Καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία του ΚΚΕ το 13ο Συνέδριο του που ξεκινούσε σαν σήμερα το 1991.


 Ένα σημαντικό συνέδριο του ΚΚΕ, το 13ο, αρχίζει σαν σήμερα το 1991. Ένα συνέδριο που ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη της Αλέκας Παπαρήγα σαν γ.γ. του κόμματος με την οριακή διαφορά μόλις τριών ψήφων από τον άλλο υποψήφιο Γιάννη Δραγασάκη, υπουργό της σημερινής κυβέρνησης

New York Times: Οι Σποράδες για την φύση τους και την πεζοπορία Τονίζει πως η Σκόπελος έχει τις περισσότερες εκκλησίες

Καταγάλανα νερά, χρυσές αμμουδιές, φιλόξενοι οικοδεσπότες και γραφικά τοπία είναι κυρίως όσα έχουν στο μυαλό τους οι τουρίστες που καταφθάνουν στην χώρα μας για τις διακοπές τους. Αυτό αναζητούν και με τα κριτήρια αυτά επιλέγουν μέρος.

Ενημέρωση του Δήμου Σκοπέλου Διάθεση – Δανεισμός Παραδοσιακών Φορεσιών



Ο Δήμος Σκοπέλου, στα πλαίσια των Αποκριάτικων εκδηλώσεων που 
συνδιοργανώνει με τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σκοπέλου, θα
διαθέσει δωρεάν τις φορεσιές της Ιματιοθήκης του Δήμου Σκοπέλου στους
συμμετέχοντες στο αποκριάτικο δρώμενο  «Καλές», που θα λάβει χώρα την
Κυριακή 1η Μαρτίου 2020 στη Χώρα της Σκοπέλου.

ΜΠΟΧΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.....Με εντολή Άδ. Γεωργιάδη γινόταν η τιμολόγηση

Αποτέλεσμα εικόνας για Άδ. Γεωργιάδη γινόταν ηΑποκαλυπτική ένορκη κατάθεση του αρμόδιου υπαλλήλου του υπουργείου Υγείας - "Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως προϊσταμένου, οι σχετικές με την τιμολόγηση του φαρμάκου διατάξεις δεν αποτελούσαν εισήγηση της Υπηρεσίας. Ερχόταν στην Υπηρεσία, είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας είτε εγγράφως, εντολή του υπουργού Υγείας να εκδοθεί από τη Διεύθυνση υπουργική απόφαση με συνημμένο έτοιμο σχέδιο της υπουργικής απόφασης"

Οι διεθνείς τουριστικές αγορές, στόχος της Αλοννήσου

Κορυφαία θέση στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου Αλοννήσου για το 2020 κατέχει το ναυάγιο της Περιστέρας. Στο πλαίσιο αυτό επιχειρείται άνοιγμα στις μεγαλύτερες εκθέσεις που προωθούν τον καταδυτικό τουρισμό διεθνώς.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

AEK Athens - Panaitolikos Live Streaming

Ο Συνεταιρισμος Σκοπέλου ενοικιαζη καταστήματα στην περιοχή της

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΚΛΑΒΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΛ  6908988461

Νεκρό δελφίνι εντοπίστηκε στην παραλία

Αποτέλεσμα εικόνας για Νεκρό δελφίνιΈνα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, χθες το μεσημέρι, στην παραλία “Λιχούρα” Πτελεού του Νομού Μαγνησίας. Για το δελφίνι ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αμαλιάπολης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και με τη σειρά της ειδοποίησε την αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.

Top 10 dishes to try in Greece and skopelos ilias family taverna

Steeped in history and lapped by the Mediterranean sea, Greece is home to some of the finest ingredients in the world. Sample them in a traditional Greek dish along with a glass of ouzo.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ειδική ακτοπλοϊκή γραμμή να συνδέει τα δρομολόγια πτήσεων του αεροδρομίου της Σκιάθου με Σκόπελο και Αλόνησσο


Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος, μαζί με τους υπόλοιπους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

Σύσκεψη για τα υδατοδρόμια

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια αύριο


Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των ναυτεργατικών σωματείων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» της Πανελλήνιας Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ «ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Α Λ/Τ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗΣ Α ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Αυταπάτες που τις πλήρωσε με αίμα το επαναστατικό κίνημα της χώρας μας. - Με αφορμή την προσφυγή του ΕΑΜ στον ΟΗΕ που έγινε σαν σήμερα το 1947


Του  Γ. Γ

Τσιμουδιά από το CNN ή το BBC γιατί άραγε?

Είναι μετά τα μεσάνυχτα στην πόλη του Χαλεπίου και οι δρόμοι είναι ακόμα γεμάτοι με γιορτάζοντας τους ανθρώπους.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

16/02/1937: Η δικτατορία Μεταξά, μετατρέπει την Ακροναυπλία σε τόπο μαρτυρίου για εκατοντάδες αγωνιστές


Σαν σήμερα 16/02/1937, η δικτατορία Μεταξά, θέλοντας να απομονώσει τους χιλιάδες εξόριστους κρατουμένους από τα ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ, μετατρέπει  το ενετικό φρούριο της Ακροναυπλίας σε χώρο φυλάκισης συγκεντρώνοντας εκεί τους αγωνιστές ηγέτες.

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Η νέα επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής Σκοπέλου

Τη νέα επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του συγκρότησε ο Δήμος Σκοπέλου. Μεταξύ άλλων, η εν λόγω επιτροπή  θα προτείνει τις κατευθύνσεις για τη μελέτη και κατάρτιση προγραμμάτων τουριστικής υποδομής και ανάπτυξης του δήμου, ενώ θα συνεργάζεται με τους συναρμόδιους επαγγελματικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας με σκοπό την στήριξη της τουριστικής ανάπτυξης και τη βελτίωση της ποιότητας και ανταγωνιστικότητας του τουρισμού του νησιού. Αναλυτικά, τα μέλη της επιτροπής έχουν ως εξής:

Εστειλαν τά ΜΑΤ στήν Τήνο γιά νά προστατεύσουν τά γερμανικά παλιοσίδερα τών επενδυτών "Χειροκροτεί ό κόσμος" σύντομα και στο δικό μας νησί στο παλούκι ακούγετε


Από Διονύση Παπαδόπουλο   

"Πράσινη" καταστολή στην Τήνο (σύντομα και στο "δικό σας" νησί ή βουνό)...
Μπήκαν στήν πόλη οί οχτροί τελικά.Τό φάντασμα τής χούντας μέ τό μυστρί τού Παττακού έφθασε στήν Τήνο.

Ο θάνατός τους η ζωή μας – “Θετική επίπτωση” για τον ελληνικό τουρισμό λόγω κορονοϊού βλέπει ο Χάρης Θεοχάρης


Επόμενο βήμα είναι ίσως συνεδρίες βουντού σε βάρος ανταγωνιστικών αγορών μέσα στο υπουργείο Τουρισμού, με κατάρες για πολέμους, λιμούς και επιδημίες.

Ξαναμπαίνει πλοίο στη γραμμή Κύπρος-Ελλάδα -Ταξίδι 30 ωρών, πότε αρχίζει δρομολόγια

Το λιμάνι του Πειραιά Η επαναφορά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο, που είχε διακοπεί το 2000, φαίνεται πως μπαίνει στα σκαριά, μετά τη συνάντηση αρμόδιων αξιωματούχων των δύο χωρών.

Περιπέτεια - Δεν μπορεί να δέσει λόγω καιρού

Περιπέτεια έξω από τη Ρόδο, για επιβάτες και πλήρωμα του Blue Star 2. Το πλοίο δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και οι οποίες έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα στο νησί. 

Δυναμική παρουσία της Γαστρονομικής Κοινότητας Σκιάθου στην Expotrof 2020

Επιτροπή για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Αλόννησο


Τη θαλάσσια συγκοινωνία πρέπει να διαμορφώνουν οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών

Η άποψη μας είναι, ότι όσες περισσότερες συνδέσεις γίνονται των νησιών με την ηπειρωτική χώρα, είναι προς όφελος και των δύο πλευρών και κυρίως των νησιών, για να μην αισθάνονται οι κάτοικοι τους αποκομμένοι και απομονωμένοι από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ούτε τα αεροπλάνα, ούτε τα υδροπλάνα, μπορούν να υποκαταστήσουν το αίσθημα ασφάλειας, που δίνει στους νησιώτες η θαλάσσια συγκοινωνία.

Ιστιοπλοϊκός τουρισμός στις Βόρειες Σποράδες

Ο Ιστιοπλοϊκός τουρισμός στις Βόρειες Σποράδες ανθίζει τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, παρατηρείται μεγάλη αύξηση της ζήτησης στην ενοικίαση ιστιοπλοϊκών σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας, όπου υπάρχουν εταιρείες ενοικίασης.
Powered By Blogger