Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ρηγίνου στο Περιστέρι (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του εν Αγίοις Πατρός Ημών Ρηγίνου Επισκόπου Σκοπέλου ο εκ Λιβαδείας, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Περιστερίου.
Το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ρηγίνου, που στεγάζεται στο ισόγειο του μεγαλοπρεπούς εξωραισμένου Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Περιστερίου είναι αφιερωμένο στους πολυπληθείς εκ Σκοπέλου ορμωμένους κατοίκους Περιστερίου.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού Αρχιμ. Γεράσιμο Καραμολέγκο, τους εφημέριους του ναού και Ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου.
Στον Θείο λόγο του ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης αναφέρθηκε στην σημερινή ευαγγελική επιστολή αλλά και στο βίο του Αγίου Ρηγίνου, επισκόπου Σκοπέλου ο εκ Λιβαδείας.
«Ο Χριστός σήμερα μέσα από το Ευαγγέλιο μας δίνει και μας προβάλει το ερώτημα: ομολογία ή άρνηση; Δεν έχουμε άλλη επιλογή ή θα ομολογήσουμε τον Χριστό στη ζωή μας ή θα τον αρνηθούμε» - ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Περιστερίου.
Σε άλλο σημείο τόνισε ο κ. Κλήμης: «Σήμερα, σε καιρούς ειρηνικούς πρέπει να έχουμε πίστη, θάρρος και να ομολογούμε τον Ιησού Χριστό».
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: «Εύχομαι και προσεύχομαι όλοι σήμερα να ομολογούν τον Ιησού Χριστό, να είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και μην φοβούνται τον διάβολο».
Τους ύμνους απέδωσαν ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Διονύσιος Ανεστόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΜΣΙΕ κ. Κωνσταντίνος Πολίτης και ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Α.Α.Κ. κ. Φώτιος Γιαννακάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger