Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ειδική ακτοπλοϊκή γραμμή να συνδέει τα δρομολόγια πτήσεων του αεροδρομίου της Σκιάθου με Σκόπελο και Αλόνησσο


Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος, μαζί με τους υπόλοιπους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το μέλλον του λιμανιού του Βόλου και η ουσιαστική αξιοποίηση του, γεγονός που αναμένεται να επιδράσει θετικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ο υπουργός, αναφερόμενος στο λιμάνι του Βόλου, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι προτίθεται να προχωρήσει άμεσα και το ζήτημα της αξιοποίησης του λιμένα Βόλου συμπεριλαμβάνοντάς το μεταξύ των μεγάλων περιφερειακών λιμάνια της χώρας που θα αξιοποιηθούν άμεσα από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα και για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και το ζήτημα της υπογραφής της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του Συλλόγου Εργαζομένων και της ΟΛΒ Α.Ε., προκειμένου να αντικατασταθεί η προϋπάρχουσα σύμβαση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2019.
Από την πλευρά του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου με την έγκριση και έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για λειτουργία του λιμένα Βόλου κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες- Σαββατοκύριακα, αργίες- όπως και κατά τη διάρκεια της νύχτας για το 2020, επεσήμανε ότι πλέον το λιμάνι της πόλης μπαίνει σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης, όπου αξιοποιούνται όλες οι μέχρι πρότινος αναξιοποίητες δυνατότητες του.
Τέλος, ο Χρήστος Μπουκώρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα της επιδότησης τοπικής γραμμής ειδικού σκοπού, δηλαδή τη δημιουργία ειδικής ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει τα δρομολόγια πτήσεων του αεροδρομίου της Σκιάθου με τα λιμάνια της Σκοπέλου και της Αλοννήσου. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των tour operators, των ξενοδόχων αλλά και των τοπικών αρχών των νησιών, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με πτήσεις charter και έχουν ως τελικό προορισμό τα δύο νησιά των Σποράδων, τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger