Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Διακομίσθηκε ηλικιωμένος από την Σκόπελο στο Βόλο

Στο λιμάνι του Βόλου διακομίσθηκε χθες το πρωί ηλικιωμένος από την Σκόπελο, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Πρόκειται για έναν 78χρονο, που διακομίσθηκε, από το λιμάνι της Γλώσσας Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το σκάφος “ΜΑΡΙΑΝΗ” καθώς έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Νέα παράταση στο Κτηματολόγιο για την Σκόπελο

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που έχουν ιδιοκτησίες σε Μαγνησία και Σποράδες καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Μια θρυλική μορφή του ΕΛΑΣ σκοτώνεται σαν σήμερα στην Κρήτη. Ο Γιάννης Ποδιάς.


Ενα μεγάλο παλικάρι, μαχητής του ΕΛΑΣ στην Κρήτη σκοτώνεται σε μάχη σαν σήμερα στις 29/7/1948. Ο Γιάννης Ποδιάς, ο θρύλος, που ο λαός της Κρήτης  λάτρεψε και τραγούδησε τα κατορθώματα και την ανδρεία του και στο τέλος θρήνησε τον άδικο χαμό του.

Αχώριστος σύντροφος μιας άλλης θρυλικής μορφής της Εθνικής Αντίστασης της Κρήτης, του καπετάνιου Νίκου Σαμαρείτη, θα πάρει μέρος σε όλες τις επικίνδυνες αποστολές των ανταρτών.

Μετά το 1946 και στα χρόνια του Εμφύλιου περνάει στην παρανομία και αναδεικνύεται αρχηγός της ομάδας καταδιωκόμενων αγωνιστών του ΕΛΑΣ στα βουνά της Κρήτης.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Παροχή συνδρομής σε ακυβέρνητο Τ/Χ σκάφος στην Αλόννησο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας του Τ/Χ-Α/Ψ ''ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ'' Τ.Β.743 λόγω βλάβης στη μπαταρία που τροφοδοτούσε την κύρια μηχανή, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Μεγάλης Άμμου, με δύο (02) επιβαίνοντες καλά στη υγεία τους.
Άμεσα απέπλευσε προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πλήρωμα του οποίου αφού εντόπισε το ανωτέρω σκάφος, του προμήθευσε εφεδρική μπαταρία και το συνόδευσε στο λιμένα Πατητηρίου όπου κατέπλευσε αυτοδύναμα.

39 χρόνια από τότε που η εργοδοσία του εργοστασίου της ΕΤΜΑ δολοφονεί την φοιτήτρια Σ. Βασιλακοπούλου


 «Οι εργάτες έχουν γράψει στη γαλάζια τους φόρμα τ’ όνομά σου, Σωτηρία, οι οικοδόμοι στις ψηλές σκαλωσιές τραγουδούν τ’ όνομά σου, Σωτηρία…»

Σήμερα συμπληρώνονται 39χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.

Ήταν στις 28 Ιούλη του 1980 όταν η μεγαλοεργοδοσία της ΕΤΜΑ δολοφόνησε έξω από την πύλη του εργοστασίου τη συντρόφισσα και φοιτήτρια της Παντείου, Σωτηρία Βασιλακοπούλου.

Ο “Ριζοσπάστης” έγραφε την επόμενη μέρα: «Στυγερό έγκλημα διαπράχτηκε χτες το μεσημέρι στην Αθήνα από μπράβους του μονοπωλίου ΕΤΜΑ. Η φοιτήτρια της Παντείου Σωτηρία Βασιλακοπούλου, μέλος της ΚΝΕ, έπεσε νεκρή ύστερα από προμελετημένη επίθεση του Μάριου Χαρίτου(…). Είναι γνωστός τραμπούκος και προστατευόμενος της εργοδοσίας της ΕΤΜΑ».

Το παράδειγμα της Σωτηρίας παραμένει επίκαιρο, ζωντανό. Η θυσία της εμπνέει και οδηγεί τους αγώνες του σήμερα, τους νέους κομμουνιστές, τους νέους αγωνιστές.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Ηλέκτρα Αποστόλου: Η ηρωίδα κομμουνίστρια, που δολοφονήθηκε σαν σήμερα 26 Ιούλη 1944


Το πρωί της 26ης Ιουλίου 1944, το πτώµα µιας άγνωστης γυναίκας περίπου 35 ετών µεταφέρεται στο νεκροτοµείο από το Σταθµό Α’ Βοηθειών.

Το συνοδευτικό έγγραφο πληροφορεί πως παραλήφθηκε από το σφαγείο του ξενοδοχείου «Κρυστάλ» και η έκθεση του ιατροδικαστή πιστοποιεί φριχτές παραµορφώσεις και κακώσεις στο σώµα και στο κεφάλι από µαστίγιο και άλλα όργανα «συνεπεία των οποίων επήλθε ο  θάνατος».

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Εκδήλωση για τα 74 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι

Την Τρίτη 6 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στον ιερό βράχο της Ακρόπολης
Εβδομήντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, όταν το πυρηνικό μανιτάρι εξαφάνισε από προσώπου γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945). Στη μαύρη αυτή επέτειο η ΕΕΔΥΕ διοργανώνει αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Τρίτη 6 Αυγούστου, στις 8 μ.μ. στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, και πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή καταδίκης του απαράγραπτου αυτού εγκλήματος και τιμής στα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Τεράστιες οι υλικές καταστροφές με ισοπεδωμένες τις δύο πόλεις - στόχους των ΗΠΑ. Πραγματικός στόχος οι λαοί, η ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. H ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους χρησιμοποιώντας το ψέμα της "στρατιωτικής αναγκαιότητας" των πληγμάτων και ενώ ο Β' Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε τελειώσει!
Διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Δυναμώνει η επιθετικότητα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και οξύνονται οι ανταγωνισμοί με τη Ρωσία, την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων κρατών για το έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς.

«Φωτιά» οι τιμές για εξοχικές κατοικίες στη Σκόπελο

Σημαντικές αυξήσεις της μέσης ζητούμενης τιμής πώλησης εξοχικών κατοικιών εντοπίζονται
στη Σκόπελο με άνοδο της τάξεως του 13,4% και 1.490 ευρώ/τ.μ. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, στη Σκιάθο, οι τιμές πώλησης υποχώρησαν κατά 16,6% φέτος σε 2.560 ευρώ/τ.μ., σε μια τάση «διόρθωσης» λόγω έλλειψης ζήτησης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



«Σαράντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, από την ημέρα εκείνη που έσπασαν τα δεσμά της  καταπίεσης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. Η μεταπολίτευση της 24ης Ιουλίου 1974 σηματοδότησε το τέλος ενός θλιβερού κεφαλαίου και την αρχή ενός νέου υψηλών προσδοκιών.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Διακομιδές ασθενών

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
  • 40χρονου και 52χρονης από το λιμενίσκο Κουκουναρίων Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ'' Ν.Σ. 148,
  • 75χρονου από το λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Ρ-Τ/Χ ''ΜΑΡΙΑΝΗ'' Τ.Σ. 119-Α΄.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Προφήτης Ηλίας στην Σκόπελο στην Καρυά Σήμερα


Βιογραφία
Μέσα στη χορεία των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης ξεχωριστή είναι η θέση του προφήτη Ηλία. Στην Καινή Διαθήκη το όνομα του προφήτη Ηλία αναφέρεται πολλές φορές από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό. Ο Ζαχαρίας, ο πατέρας του Προδρόμου, είπε πως ο Ιωάννης θα ερχόταν «ἐν πνεύματι καὶ δυνάμει Ἠλίου» (Λουκ., κεφ. α, στ. 17), θα είχε δηλαδή τα γνωρίσματα και το ζήλο του προφήτη Ηλία, θα ήταν ο ίδιος ο προφήτης Ηλίας, όπως ο λαός τον περίμενε να ξανάρθει. Ο Ιησούς Χριστός, όταν έδωσε μαρτυρία για τον πρόδρομο Ιωάννη κι έπλεξε το εγκώμιο του, είπε πως αυτός ήταν ο Ηλίας «Αν θέλετε, να το παραδεχθείτε, αυτός είναι ο Ηλίας, που έμελλε να έλθει».

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Οι "επιστήμονες" και ο "άγιος" Ανθιμος



"Σὲ μία λαμπρὴ τελετή, σήμερα Δευτέρα 15η Ἰουλίου 2019, στὸ Ἐπισκοπεῖο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ὁ Παναγ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμος ἀναγορεύθηκε Ἐπίτιμος Διδάκτωρ τοῦ Τμήματος Ποιμαντικῆς καὶ Κοινωνικῆς Θεολογίας τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης"διαβάζουμε σε θρησκευτική ιστοσελίδα.

Οπως μάλιστα σημειώνεται στο ρεπορτάζ, μια σειρά άτομα από την "πνευματική ηγεσία"του τόπου αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους "γιὰ τὴν προσωπικότητα καὶ τὸ πολυσχιδὲς ἔργο τοῦ Παναγιωτάτου κ. Ἀνθίμο".

Ισπανικός εμφύλιος (Ξεκίνησε σαν σήμερα το 1936): Η θανάσιμη σύγκρουση δυο κόσμων


Σε μια βαθύτατα διχασμένη -κοινωνικά και πολιτικά- χώρα εκδηλώθηκε στις 17 Ιουλίου 1936 στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον της δημοκρατικά εκλεγμένης αριστερής κυβέρνησης.
Η Ισπανία σχίστηκε στα δύο. Ιδεολογικές και ταξικές συγκρούσεις δεκαετιών ξέσπασαν ορμητικά σε έναν ανελέητο εμφύλιο πόλεμο.

Σαν σήμερα το 1955 η θρυλική απόδραση 27 κομμουνιστών απ' τις φυλακές των Βούρλων (Βίντεο)


Στην φωτογραφία βλέπουμε το πρωτοσέλιδο με το οποίο κυκλοφορούσε η «Ακρόπολις» σαν σήμερα το 1955. Αναφερόταν στην θρυλική απόδραση των 27 κομμουνιστών από τις φυλακές των Βούρλων.

Από το βιβλίο του Δημήτρη Γκιώνη «Οι μεγάλες αποδράσεις αντιγράφουμε»:

Σκόπελο και Σκιάθο «χτύπησε» η καταιγίδα «Αντίνοος» – Μετατράπηκαν σε ποτάμια οι δρόμοι των νησιών

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Διακομιδή βρέφους από τη Σκόπελο στον Βόλο

Στον Βόλο διακομίσθηκε σήμερα ένα βρέφος σε εμπύρετη κατάσταση από τη Σκόπελο. Η διακομιδή του στο λιμάνι έγινε με ιδιωτικό σκάφος και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

ΤΩΡΑ: Έκτακτο δελτίο καιρού από το Λιμεναρχείο

wave final
σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια πρόσκαιρα θα ενταθούν.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Η σημαντική μάχη της Αμφιλοχίας μεταξύ ΕΛΑΣ και Γερμανών-ταγματασφαλιτών που έγινε σαν σήμερα το 1944


Η δεκάωρη μάχη της Αμφιλοχίας υπήρξε η μεγαλύτερη που έδωσε το αντάρτικο με τον γερμανικό στρατό.
Ενα ενισχυμένο τάγμα του ΕΛΑΣ με 300-350 μαχητές επιτέθηκε τα μεσάνυχτα στην ισχυρή γερμανική φρουρά της κωμόπολης, ενώ άλλοι 1.000-1.500 αντάρτες έστησαν τριγύρω ενέδρες στις ενισχύσεις που στάλθηκαν από την Αρτα και το Αγρίνιο.

Σκοπός του εγχειρήματος ήταν η απαλλαγή της Ελεύθερης Ελλάδας του ΕΑΜ από την πίεση των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων που διεξάγονταν στη βόρεια Πίνδο (Θέμης Μοσχάτος, «Η μάχη της Αμφιλοχίας», Αθήνα 1986).

Σταματά το ΚΕΑ.


Γράφει ο mitsos175

Τα σάλια που γράφουν τα σαλιγκάρια είναι για να κρατούν υγρούς τους πισινούς των κηφήνων, των χαραμοφάηδων, των φασιστών που μας κυβερνάνε.

Το ΚΕΑ, (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) είναι το συσσίτιο της Κατοχής σε χρήμα. Αντί να δίνουν ένα πιάτο φαΐ για να μην ψοφήσουμε της πείνας, μας το δίνουν σε λεφτά.
Για να πάρει κάποιος αυτή την μικρή ελεημοσύνη πρέπει να έχει της Παναγιάς τα μάτια από προϋποθέσεις. Βασικά να μην έχει απολύτως τίποτα. 
Είναι από τα επιδόματα που ελέγχονται συχνότερα (κάθε εξάμηνο) και αυστηρότερα (με διασταυρώσεις) από όλα τα άλλα.

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Νταλαβέρια με χασίσια στου Μαξίμου


Της Αλέκας Ζορμπαλά 

Μέχρι και τεκέ σκάρωσαν στο Μαξίμου οι Τσιπραίοι!!!
Δεν το λέω εγώ, αλλά ο πρώην έγκριτος δημοσιογράφος του Σκάει και νυν φέρελπις βουλευτής της ΝΔ, με αφορμή το άρθρο της γαλλικής Λιμπερασιόν για την Δυναστεία Μητσοτάκη και τον Μικρό “Κούλης”, που έγινε πρωθυπουργός.

Στη Σκόπελο η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη – Θα παραστεί σε δύο σημαντικά πολιτιστικά events

7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Ημέρες Ρεμπέτικου Φεστιβάλ, είναι δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Γλώσσα Σκοπέλου και στη Σκόπελο αντίστοιχα και στις οποίες θα παραστεί η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Πρεμιέρα ενός έργου με προβλέψιμη πλοκή


Της Τ. Γ. 

Πρεμιέρα σήμερα, έργου χιλιοπαιγμένο, με νέα διασκευή, από παλιό θίασο... Τίτλος: "Ολα βαίνουν καλώς, εναντίον σας"... 

Πρωταγωνιστές, οι ίδιοι ηθοποιοί που είχαν εγκαταλείψει, κακήν κακώς, την σκηνή, αποπεμπόμενοι και λοιδορούμενοι, από το ίδιο κοινό, που τώρα τους ξαναέβγαλε στην σκηνή, χειροκροτώντας τους... 

Την σκηνοθεσία επιμελήθει ομάδα κίτρινων τύπων, με απώλεια συνείδησης... Η βασική παραγωγή και ο σχεδιασμός κουστουμιών, ανήκει στην ευγενικές χορηγίες, επιχειρηματικών κύκλων... 

Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Δήλωση του Δ. Κουφοντίνα για την απόφαση μη χορήγησης άδεια του


Οπως αναμενόταν, οι δικαστές του Βόλου έπιασαν ξανά το δικό τους αυταρχικό και αυθαίρετο νήμα, ακριβώς από εκεί που το είχαν αφήσει στο προηγούμενο βούλευμά τους.
Σα να μην είχε μεσολαβήσει τίποτα, σαν να μην έφτασε να το αναιρέσει ο Αρειος Πάγος ως αντιφατικό και νομικά εσφαλμένο, επιμένουν ξανά με τον ίδιο αντιφατικό τρόπο, με τις ίδιες διαστρεβλώσεις της αλήθειας, με την ίδια στυγνή λογική της αλαζονικής εξουσίας τους, με τα ίδια ξανά φρονηματικά επιχειρήματα (παρότι διακηρύσσουν την ίδια στιγμή τον σεβασμό στην ελευθερία της σκέψης), την ίδια απαίτηση για ιδεολογική μεταστροφή (παρότι διακηρύσσουν το δικαίωμα στις πεποιθήσεις), την ίδια ξανά δόλια απαίτηση για δήλωση μετάνοιας.

Οι δικαστές του Βόλου δεν θα μπορούσαν να αγνοούν τόσο επιδεικτικά τον ίδιο τον Αρειο Πάγο, αν δεν είχαν την άμεση στήριξη από τις ισχυρές πολιτικά και οικονομικά οικογένειες και την τρομοϋστερία των μέσων ενημέρωσης που αυτές αποκλειστικά ελέγχουν, αν δεν εκδηλωνόταν όλο και πιο ανοιχτά και απροκάλυπτα φασιστικά εκείνο το αόρατο χέρι που συντονίζει όλη αυτή τη σκοταδιστική μεθόδευση των τελευταίων μηνών.

Η απόφαση τους αυτή δικαιώνει άλλη μια φορά όσους μιλούν για ταξική και διατεταγμένη Δικαιοσύνη.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Κασσαβέτεια, 6/7/2019

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Θέση εργασίας σε εταιρεία Πληροφορικής στη Σκόπελο

Η 'Gioldasis' Computers - Networks με έδρα τη Σκόπελο,
ζητά υπάλληλο με γνώσεις:Γραμματειακή Υποστήριξη, Τεχνική Υποστήριξη Η/Υ & Δικτύων.
Μισθός ικανοποιητικός και ένσημα.
ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ:ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(9.00πμ-2.00μμ)

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛ/ΝΙΩΝ ΑΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΗΛ:6977825078,24240-24861

Τιμωρία, στους γιαλαντζί αριστερούς, τους ψεύτες κωλοτούμπες. Τιμή και δόξα στους αυθεντικούς (ακρο)δεξιούς εθελόδουλους, τους άριστους κλέφτες, ψεύτες και μισάνθρωπους!


Της Τ.Γ.

Με αέρα νικητή παρελαύνουν... Υφάκι, ειρωνεία, θράσος, αλαζονεία... Το χαμηλό προφίλ έφτασε στο τέλος του... Επικοινωνιακό κολπάκι ίσαμε να πειστεί το πόπολο.
Ο στόχος επετεύχθη, οι μάσκες έπεσαν. Αδώνιδες, Βορίδηδες και λοιπός φασιστονεοφιλελέ συρφετός, κουστούμια ράψαν, καρέκλες ξεσκονίζουν...
Ας είναι καλά όσοι μας τους ξαναφέρνουν.... "Αριστερή" κυβέρνηση, και "σοφή" πλειοψηφία...

 Κι είναι πιο αγριεμένοι τούτοι τη φορά που απώλεσαν, έστω και για λίγο το τσιφλίκι τους. Την εξουσία. Παρά, λοιπόν, τα καθρεφτάκια και τις χρωματιστές χαντρούλες που πάλι μοιράζουν στους ιθαγενείς, πολλές αλήθειες τους ξεφεύγουν (;).

6/7/1944: Μπλόκο Περιστερίου- Δυο κόσμοι: Ταγματασφαλίτες και αγωνιστές


Ολο το καλοκαίρι του 1944 όλες οι εργατογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά μάτωσαν από τις επιδρομές, τα «μπλόκα» των δυνάμεων κατοχής και των ντόπιων ένοπλων δοσίλογων.

Ηταν σαν σήμερα 6 Ιούλη του 1944 που ήρθε η σειρά του λαού του Περιστερίου να νιώσει την βαναυσότητα των Γερμανών ναζί, αλλά πάνω απ' όλα την θηριωδία των ταγματασφαλιτών που στην κυριολεξία οργίασαν σε βάρος του άμαχου λαού.

Από τα ξημερώματα, ορδές Γερμανών και ταγματασφαλιτών -υπολογίζεται πάνω από 4.000- περικυκλώνουν το Περιστέρι. Ο διαβόητος "συνταγματάρχης" Ι. Πλυτζανόπουλος, αρχηγός των Ταγμάτων Ασφαλείας, καθώς και ο "στρατηγός" Αλέξανδρος Λάμπου,  αρχηγός της Ειδικής Ασφάλειας, η "αφρόκρεμα" δηλαδή του ένοπλου δοσιλογισμού "συντόνιζαν" το φρικιαστικό όργιο που ακολούθησε.

Με στόχο να εντοπίσουν και εξαρθρώσουν όλους τους ΕΛΑΣίτες που μένουν στο Περιστέρι διατάζουν να συγκεντρωθούν όλοι οι άντρες από 14 μέχρι 70 ετών στο Λόφο Αξιωματικών. Αναβρασμός επικρατεί σε όλη την πόλη. Κάποιοι αγωνιστές καταφέρνουν με την βοήθεια της οργάνωσης του ΕΑΜ να κρυφτούν στο Λιγνιτωρυχείο του Αη Βασίλη, αλλά ήταν μόνο μερικές δεκάδες. Ολοι οι υπόλοιποι, περίπου 5.000 άντρες, βρέθηκαν να είναι συγκεντρωμένοι και περικυκλωμένοι από Γερμανούς και ταγματασφαλίτες στον λόφο του Περιστερίου.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Κανά σιθρού κομπινεζόν; Καμιά ζαρτιέρα;


► Τι εννοούσε ο Καλοχαιρέτας-Παπαδημούλης όταν είπε πως θα εργαστεί για μια Ευρώπη «με διαφάνεια και ελκυστική»? Κανά σιθρού κομπινεζόν? Καμιά ζαρτιέρα?
Αει σαπέρα ρε ξεφτιλισμένε γλίτση...

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ Συμμετείχαν καθολικά στην απεργία στέλνοντας μήνυμα για τη συνέχεια

Με αιχμή τη διεκδίκηση ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
Καθολική η συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία, δεν λύθηκε ούτε ένας κάβος
INTIME NEWS
Καθολική η συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία, δεν λύθηκε ούτε ένας κάβος
Με την καθολική συμμετοχή στη χτεσινή προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική απεργίασε όλες τις κατηγορίες πλοίων και τα λιμάνια της χώρας, οι ναυτεργάτεςδιατράνωσαν τη θέλησή τους να συνεχιστεί ο αγώνας και την επομένη των εκλογών, με όποια κυβέρνηση, για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), για οργανικές συνθέσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες των πλοίων προστατεύοντας ταυτόχρονα την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα.
Με την απεργία τους, οι ναυτεργάτες έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση στην επιθετικότητα που επιδεικνύουν οι εφοπλιστές, οι οποίοι, με «όπλο» την πολιτική που κόβουν στα μέτρα τους οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, είτε αρνούνται να υπογράψουν ΣΣΕ είτε θέτουν προκλητικές προϋποθέσεις για την υπογραφή τους.
Οι ναυτεργάτες, με την αποφασιστικότητά τους και με ασπίδα την αλληλεγγύη κλάδων της στεριάς, απέτρεψαν επίσης κάθε προσπάθεια να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός από τους εφοπλιστές και τα τσιράκια τους, όπως αυτές εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Αν ο ΕΛΑΣ "ξεβρόμιζε" τον τόπο από τους ταγματασφαλίτες όταν είχε το πάνω χέρι αμέσως μετά την Απελευθέρωση; - Με αφορμή την μάχη της Καισαριανής που έγινε σαν σήμερα το 1944


Του Γ. Γ.

Πριν τρεις δεκαετίες περίπου έτυχε να βρεθώ για αρκετό καιρό στην Φλώρινα.

Οργανωμένος τότε στο ΚΚΕ, είχα την τύχη να γνωρίσω αρκετούς συντρόφους της περιοχής που είχαν αγωνιστεί μέσα απ' τις γραμμές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.
Επειδή πάντα μου άρεσε η ιστορία και ειδικά ότι έχει σχέση με την Εθνική Αντίσταση και τον Εμφύλιο πόλεμο, με κάθε ευκαιρία επιδίωκα να μου διηγούνται τις εμπειρίες που είχαν σαν αντάρτες.

Ενα βράδυ, λοιπόν, είμαστε σε ένα χωριό -νομίζω Αλωνα το λένε- με τον γραμματέα τότε της ΚΝΕ τον Γιώργο Γαβριηλίδη (Τι να κάνει άραγε αυτή η ψυχή; Εχουμε χάσει επαφή εδώ και πολλά χρόνια. Αν τυχόν έχουμε κάποιον αναγνώστη/ια απ' την Φλώρινα και έχει επαφές μαζί του, ας στείλει ένα e-mail στο μπλοκ μας).
Στην παρέα μας ήταν και ένας ηλικιωμένος σύντροφος, που είχε δώσει σκληρές μάχες αρχικά στην Εθνική Αντίσταση και μετά σαν μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. 

Εχθρικά τροπάρια μεταξύ θεομπαιχτών



Του Γ. Γ. 

 «Για τους σκοπούς του ο Διάβολος μπορεί να απαγγείλει ακόμα και την Αγία Γραφή»   

Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Ασπαζόμενος τον διαλεκτικό υλισμό δεν έχω καμιά σχέση με μεταφυσικές δοξασίες. Και όχι μόνο αυτό. Διατηρούμε ανοιχτό μέτωπο με τον αντιδραστικό ρόλο της επικρατούσης θρησκείας, αφού όπως έγραφε ο αείμνηστος Βασίλης Ραφαηλίδης "οι εξουσιαστές του τόπου τούτου ξέρουν να βάζουν στην υπηρεσία του ακόμα και τον θεό".

Και απ' αυτή την άποψη απολαμβάνω τον αδυσώπητο πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ναζιστικού ναζιστικού μορφώματος του Μιχαλολιάκου, και του "ολίγον ναζί" Βελόπουλο.

Στοχεύοντας το θρησκόληπτο εκλογικό ποίμνιο, φυρερίσκος και διακινητής "αυθεντικών επιστολών του Χριστού" διαγωνίζονται ποιο κόμμα τους στεγάζει τους λιγότερους χριστέμπορους.

ΚΚΕ δυνατό, για να είναι πιο δυνατός ο αγώνας του λαού


«ΚΚΕ δυνατό, για να είναι πιο δυνατός ο αγώνας του λαού»
Την 5η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων στο Βόλο επισκέφτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, Δημήτρης Τζιουμάκης και Αποστόλης Ριζόπουλος.
Οι εργαζόμενοι στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα και στις ελλείψεις υποδομών και, κυρίως, επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού της υπηρεσίας. Πιο συγκεκριμένα ενώ προβλέπονται 8 μηχανικοί για τη στελέχωση της υπηρεσίας, αυτοί τη στιγμή υπηρετούν μόνο 2, έχοντας στην ευθύνη τους 6 νομούς, έχοντας να διεκπεραιώσουν περίπου 6.000 αιτήσεις το χρόνο. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην καταγραφή, στη μελέτη, στην προστασία, στον σχεδιασμό, στην εκτέλεση τεχνικών έργων και στην ανάδειξη της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιά, καθώς επίσης και στα σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων για παρέμβαση της υπηρεσίας. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται ακόμη και να πληρώνουν καύσιμα από την τσέπη τους για τη μετακίνηση τους για τις ανάγκες της υπηρεσίας. Επιπλέον, στο τμήμα συντήρησης, εργάζονται νέοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, που, παρά το γεγονός ότι καλύπτουν πραγματικές ανάγκες, δεν τους μονιμοποιούν.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Η ψήφος στο ΚΚΕ η μόνη ψήφος ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου, υπέρ των δικαιωμάτων του λαού»

Η ψήφος στο ΚΚΕ η μόνη ψήφος ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου, υπέρ των δικαιωμάτων του λαού»
Οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του ΚΚΕ Γιώργος Ρούσσας, Αποστόλης Ριζόπουλος, Ρίτσα Κωτή και Κωνσταντίνα Ρηγάκη πραγματοποίησαν περιοδεία στην παραλία της Αγριάς Βόλου, όπου συνομίλησαν με πολλούς αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης, που τα περισσότερα αποτελούν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Δίπλα στον κόσμο της Μαγνησίας η Μαρίνα Χρυσοβελώνη




Η υφυπουργός Εσωτερικών και υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη επισκέφθηκε χθες τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Αγριάς και Ιωλκού.
Οι τοπικές μονάδες υγείας είναι οι πρώτες  δομές παροχής Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που δημιουργήθηκαν στην Μαγνησία με εξαιρετικά έως τώρα αποτελέσματα. Η παρουσία των  ΤΟΜΥ στις περιοχές αυτές της Μαγνησίας είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού αφενός παρέχεται η δυνατότητα στους κατοίκους του Αγίου Νικολάου να προσφεύγουν εκεί για δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη και για συνταγογράφηση και αφετέρου αποσυμφορούνται τα εξωτερικά ιατρεία του  Νοσοκομείου Βόλου.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΗ


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ                 
ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ                                                                       
                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   
Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο σύντροφος και φίλος Γιάννης Χριστίνης μετά από σύντομη και άνιση πάλη με ανίατη ασθένεια. Γεννημένος το 1951 από γονείς αγροτοκτηνοτρόφους, ο σ. Γιάννης αποφοίτησε από τη Σχολή Ασυρματιστών του Εμπορικού Ναυτικού. Όμως η αγάπη του για το νησί και τους ανθρώπους του τον κράτησε μόνιμα κοντά του. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε στη Σκόπελο, όπου δημιούργησε με τη γυναίκα του Μάχη μια εξαιρετική οικογένεια. Εργάστηκε μέχρι τη συνταξιοδότησή του στον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό, παλεύοντας για χρόνια για τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής και τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου του ελαιοτριβείου. Σε όλη του τη ζωή βοηθούσε πρόθυμα και με κάθε τρόπο όλους τους ανθρώπους του μόχθου –κτηνοτρόφους, αγρότες- που ζητούσαν τη συμβουλή του. Με τη Μάχη έδιναν πάντα δυναμικά το «παρών» και πρωτοστατούσαν σε όλους τους αγώνες του ΚΚΕ για το καλό του τόπου και μια καλύτερη ζωή. Συμμετείχε ενεργά στους συνδυασμούς που στήριζε το Κόμμα στις δημοτικές εκλογές και εκλέχθηκε δύο φορές δημοτικός σύμβουλος, ενώ τελευταία, παρά τα προβλήματα υγείας, ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ίδρυσης του Παραρτήματος του Σωματείου Συνταξιούχων.
Ευχάριστος, έξυπνος, με οξυμένο πολιτικό κριτήριο και σπινθηροβόλο χιούμορ, ταύτιζε πάντα την πρόοδο του νησιού με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Θα μας λείψει πολύ…
Καλό ταξίδι, σύντροφε Γιάννη!

Powered By Blogger