Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

ΚΚΕ δυνατό, για να είναι πιο δυνατός ο αγώνας του λαού


«ΚΚΕ δυνατό, για να είναι πιο δυνατός ο αγώνας του λαού»
Την 5η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων στο Βόλο επισκέφτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, Δημήτρης Τζιουμάκης και Αποστόλης Ριζόπουλος.
Οι εργαζόμενοι στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα και στις ελλείψεις υποδομών και, κυρίως, επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού της υπηρεσίας. Πιο συγκεκριμένα ενώ προβλέπονται 8 μηχανικοί για τη στελέχωση της υπηρεσίας, αυτοί τη στιγμή υπηρετούν μόνο 2, έχοντας στην ευθύνη τους 6 νομούς, έχοντας να διεκπεραιώσουν περίπου 6.000 αιτήσεις το χρόνο. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην καταγραφή, στη μελέτη, στην προστασία, στον σχεδιασμό, στην εκτέλεση τεχνικών έργων και στην ανάδειξη της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιά, καθώς επίσης και στα σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων για παρέμβαση της υπηρεσίας. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται ακόμη και να πληρώνουν καύσιμα από την τσέπη τους για τη μετακίνηση τους για τις ανάγκες της υπηρεσίας. Επιπλέον, στο τμήμα συντήρησης, εργάζονται νέοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, που, παρά το γεγονός ότι καλύπτουν πραγματικές ανάγκες, δεν τους μονιμοποιούν.

Ο Δημήτρης Τζιουμάκης κάλεσε, ιδιαίτερα τους νέους εργαζόμενους, τους συμβασιούχους, να διεκδικήσουν τη μονιμοποίησή τους. Ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την υποβάθμιση της υπηρεσίας. Ζήτησε από τους εργαζόμενους να στηρίξουν και να ψηφίσουν το ΚΚΕ, ακόμη κι αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του, γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ο Κώστας Στεργίου μίλησε για το δικαίωμα των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Τόνισε ότι η εργασία δεν είναι «ευκαιρία» αλλά δικαίωμα του ανθρώπου και κατήγγειλε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, καταδικάζοντας τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους στην ανασφάλεια, στην ανέχεια, στην πολιτική ομηρία.
Ο Αποστόλης Ριζόπουλος είπε ότι η υποβάθμιση της υπηρεσίας και οι τεράστιες ελλείψεις, εκτός από το γεγονός της καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, σημαίνουν έλλειψη σεβασμού και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορίας του τόπου μας. Και αυτά τα ζητήματα πρέπει να γίνουν κριτήριο ψήφου.
Οι υποψήφιοι βουλευτές στη Μαγνησία του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να αναλογιστούν, στις 8 Ιουλίου, απέναντι στη νέα κυβέρνηση, που απ' ό,τι φαίνεται θα έχει κορμό τη ΝΔ, ποιο κόμμα θα είναι εκείνο που μπορεί και θέλει να μπει μπροστά απέναντι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα; Ποιο κόμμα είναι αυτό που στο νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης θα είναι η καρδιά της λαϊκής αντιπολίτευσης; Ο ΣΥΡΙΖΑ, που συνέχισε τα μνημόνια και έχει κερδίσει τα ένσημα των «θεσμών»; Οι καλοθελητές του ΚΙΝΑΛ και του ΜΕΡΑ 25 του Βαρουφάκη, που ψήφισε με επιστολή το 3ο μνημόνιο; Ο Βελόπουλος με το ακροδεξιό μόρφωμα; Όλοι πρόθυμοι να γίνουν «τσόντες» στην οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση!
Είναι μόνο το ΚΚΕ, που έχει αποδείξει με τη δράση του, ότι όσο πιο δυνατό είναι, τόσο πιο δυνατοί γίνονται και οι αγώνες του λαού. Την επόμενη μέρα και στη Μαγνησία το ΚΚΕ πρέπει είναι πιο ισχυρό, να έχει βουλευτή, να συνεχίσει να υπερασπίζεται και να παρεμβαίνει για όλα τα θέματα υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger