Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Οι "επιστήμονες" και ο "άγιος" Ανθιμος



"Σὲ μία λαμπρὴ τελετή, σήμερα Δευτέρα 15η Ἰουλίου 2019, στὸ Ἐπισκοπεῖο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ὁ Παναγ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμος ἀναγορεύθηκε Ἐπίτιμος Διδάκτωρ τοῦ Τμήματος Ποιμαντικῆς καὶ Κοινωνικῆς Θεολογίας τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης"διαβάζουμε σε θρησκευτική ιστοσελίδα.

Οπως μάλιστα σημειώνεται στο ρεπορτάζ, μια σειρά άτομα από την "πνευματική ηγεσία"του τόπου αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους "γιὰ τὴν προσωπικότητα καὶ τὸ πολυσχιδὲς ἔργο τοῦ Παναγιωτάτου κ. Ἀνθίμο".

Μάλιστα. Οι "επιστήμονες" που τον βράβευσαν θα είναι του ίδιου διαμετρήματος μ' αυτόν τον "διαπρεπή επιστήμονα" που είπε στην Ανθιμο ότι "δεν υπάρχει άλλος πλανήτης μέσα σε ολόκληρο τον κόσμο τον ουράνιο απ' αυτόν τον πλανήτη που κατοικούμε εμείς και είναι αυτή η Γη".
Και μάλιστα αυτές τις σκοταδιστικές απόψεις -ότι ο άνθρωπος δεν έχει πάει στο φεγγάρι κλπ- ο "άγιος" Θεσσαλονίκης όχι μόνο τις αποδέχεται αλλά θεώρησε και καθήκον του να τις  "μεταλαμπαδεύσει", και στο χριστεπώνυμο ποίμνιο του.

Εμάς πάντως για άλλα πράγματα έχει μείνει στην μνήμη αυτός ο δεσπότης. Για τα τηλεοπτικά του θεόπνευστα κηρύγματαγια το ότι είναι θαυμαστής της Απριλιανής χούντας και της ναζιστικής συμμορίας.

Γνωρίζουμε επίσης το ότι ο ίδιος βρέθηκε κατηγορούμενος –απαλλάχτηκε τελικά με βούλευμα- για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, όταν έγινε γνωστή η υπόθεση βιασμού ανηλίκου στο «Παπάφειου» Ορφανοτροφείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο είναι πρόεδρος του Δ.Σ και προσπάθησε να την συγκαλύψει.

Από κει και πέρα είναι γνωστό το «θαύμα» που έχει κάνει, ώστε η μητρόπολη του να απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ που έπρεπε να πληρώσει ύψους 500.000 ευρώ,  για τις ιστορικές γνώσεις που διαθέτει του τύπου «ότι ακόμα θα φορούσαμε φέσι αν δεν υπήρχε η εκκλησία» για  την μήνυση που έχει κάνει στα παιδιά της κατάληψης Υφανέτ, γιατί κυκλοφόρησαν αφίσα με την οποία κατά την άποψη του «Προσβάλλεται η εκκλησία, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου»! 
Ως γνωστόν ο δεσπότης Ανθιμος έχει αναλάβει θεματοφύλακας αυτών των "αξιών".

Και επειδή ο "άγιος" αυτός, έχει "πολυσχιδὲς ἔργο" όπως μας ενημέρωσαν οι "επιστήμονες" που τον βράβευσαν, τον έχουμε παρακολουθήσει κάποιες φορές να αναλαμβάνει τα καθήκοντα χωροφύλακα για να προστατέψει απ’ τα χαλαρά ήθη την κοινωνία μας.
«Ανηθικότητες, αναισχυντίες, απρέπειες αλλά και παρά φύσιν πράξεις στην κοινωνία, που η εκκλησία δεν μπορεί να είναι αδρανής και σιωπηλή, διότι θα πάθουμε σαν τα Σόδομα και τα Γόμμορα», μας έλεγε, τότε που είχε αναλάβει σημαιοφόρος ενάντια στους οργανωτές του gay pride που έγινε στην Θεσσαλονίκη.

Αν το θεωρήσει επίσης σκόπιμο βγάζει τα ράσα και ντύνεται  στρατηλάτης – κατακτητής προτείνοντας εισβολή στην γειτονική χώρα για «να πάρουμε πίσω, τα κομμάτια της Μακεδονίας που της λείπουν»

Αμα χρειαστεί ο θεοφώτιστος δεσπότης, αναλαμβάνει και το λειτούργημα του γιατρού.  Η ομοφυλοφιλία «είναι ένα είδος ασθενείας. Εάν για παράδειγμα ένα παιδί γεννηθεί με πρόβλημα στο πόδι του και κουτσαίνει, δεν θα το κάνουμε θεραπεία, δεν θα το αποδεχθούμε; Αλλά εδώ είναι πνευματικό το θέμα. Η Σύνοδος λέει όχι σε περιπτώσεις που έχουν ξεχωριστά γνωρίσματα», κάνει την διάγνωση του.
Και δεν αρκείται σ' αυτό. Αφού διαπιστώνει ότι ο «πάσχοντας» δεν μπορεί μόνος του να  αντιμετωπίσει την «αρρώστια» του συστήνει: «Πρέπει να πάει ή στον γιατρό του ή στον πνευματικό του και να του πει το πρόβλημα του», για να του βρουν λύση.

Υ.Γ: Εδώ όμως υπάρχει ένα "θεματάκι". Πριν κάτι χρόνια  ενυπόγραφο κείμενο -που τότε είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου- σε μεγάλη ενημερωτική ιστοσελίδα αποκαλούσε τον δεσπότη Ανθιμο «Ανθισμένη παπαδιά μητροπολίτισσα Θεσσαλονίκης». Τότε είχε πιάσει αφωνία τον "άγιο".  Περίεργο;

Υ.Γ 2 Η βράβευση έγινε στην "ζούλα" αφού κανείς δεν είχε ενημερωθεί. Ούτε η Πανεπιστημιακή κοινότητα ούτε τα ΜΜΕ. Ο λόγος προφανής. Οι οργανωτές της βράβευσης και ιδιαίτερα ο δεξιός πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας ήξεραν ότι θα συναντούσαν αντιδράσεις απ' όλο τον δημοκρατικό κόσμο αν γινόταν γνωστές αυτές οι προθέσεις τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger