Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

Ο εγκληματικός ρόλος των Ταγμάτων Ασφαλείας που ιδρύθηκαν σαν σήμερα το 1943 - Το Ευγνώμον κράτος στους Ταγματασφαλίτες: Επάνοδος στο στράτευμα, προαγωγές μέχρι τον βαθμό του ταξίαρχου και ανάδειξη σε βουλευτές και υπουργούς.


Σαν σήμερα 18 Ιούνη 1943  η κατοχική κυβέρνηση του Ιωάννη Ράλλη, με τον νόμο 260/1943 δημιουργεί τα Τάγματα Ασφαλείας.
Για την εγκληματική τους δράση και για τα καθάρματα που τα στελέχωσαν μπορείτε να βρείτε πολλά κείμενα εδώ
.
Η ίδρυση των Ταγμάτων Ασφαλείας, των ένοπλων δωσιλογικών τμημάτων, το 1943, εντάσσεται στην αναδιοργάνωση των κατασταλτικών μηχανισμών -ιδιαίτερα μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας, τον Σεπτέμβριο του 1943- από τις γερμανικές αρχές κατοχής, ως αντίβαρο προς τη ραγδαία ανάπτυξη των δυνάμεων του ΕΛΑΣ σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αλλωστε, η συγκρότηση αυτών των ένοπλων σωμάτων υπήρξε ένας από τους όρους που είχε θέσει ο Ιωάννης Ράλλης, προκειμένου να αναλάβει την πρωθυπουργία τον Απρίλιο του 1943 1 

Ασ' μιλήσουμε για την στάση των κομμουνιστών απέναντι στους πολέμους - Με αφορμή την ένταση μεταξύ Τουρκίας Ελλάδας


Του Γιώργη Γιαννακέλλη

Παρακολουθώντας τις τοποθετήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, σε τηλεοπτική εκπομπή και διαβάζοντας αρκετά κείμενα σχετικά με την ένταση που επικρατεί στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, με μερικούς δημοσιολόγους να θεωρούν ενδεχόμενο έναν πόλεμο μεταξύ των δυο κρατών, θεώρησα σκόπιμο να γράφω κάποια πράγματα.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να ασχοληθώ το πώς γίνεται σε δυο κράτη που βρίσκονται στην ίδια στρατιωτική συμμαχία, στο ΝΑΤΟ να έχουν μεταξύ τους τέτοιες αψιμαχίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι διαστάσεις θα πάρουν.
Θα περιοριστώ να προσεγγίσω θεωρητικά ποια πρέπει να είναι η στάση των κομμουνιστών απέναντι στους πολέμους.

Μια "ειδησούλα", μιας πρότασης, η "εικόνα" του πολιτικού συστήματος


Μια ειδησούλα, που αρκεί μια μοναδική πρόταση για να αναφερθεί, μας δείχνει την καλύτερη εικόνα του πολιτικού συστήματος. Αρκεί κάποιος να έχει την δυνατότητα να "διαβάσει" σωστά την "ειδησούλα".
Αυτή μας γνωστοποιεί: "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 και ώρα 19.30,  θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παραστεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου