Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019

Στο Ειρηνοδικείο Σκοπέλου έφτασε το ζήτημα ηχορύπανσης της περιοχής του

Στο Ειρηνοδικείο Σκοπέλου έφτασε το ζήτημα ηχορύπανσης της περιοχής του Παλιού Λιμανιού της Σκιάθου. Αγανακτισμένοι, πάνω από 25 κάτοικοι ονομαστικά, ζητούν την παρέμβαση της αρχής μέσω επίσημης καταγγελίας προς όλους τους ιδιοκτήτες μαγαζιών νυχτερινής διασκέδασης της περιοχής αιτούμενοι τα δικαιώματά τους στις ώρες κοινής ησυχίας.

Δικαστική απόφαση που αποσκοπεί να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα της αγροτιάς


Αυτή την ανάρτηση η οποία αφορούσε την λειτουργία της αστικής "δικαιοσύνης" την είχαμε κάνει ακριβώς πριν ένα χρόνο.

Την επαναφέρουμε με αφορμή την χθεσινή καταδίκη 3 στελεχών του αγροτικού κινήματος, (Ρίζου Μαρούδα, Β. Μπούτα Κ. Τζέλλα, ) μελών της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και αφορούσε την συμμετοχή τους στην πανελλαδική αγροτική κινητοποίηση τον Γενάρη και τον Φλεβάρη του 2019. Η κατηγορία που τους είχε αποδοθεί ήταν "παρακώλυση συγκοινωνιών".

Ο Άγιος Ρηγίνος είναι ο πολιούχος της Σκοπέλου και ο πρώτος επίσκοπος

Ο Άγιος Ρηγίνος είναι ο πολιούχος της Σκοπέλου και ο πρώτος επίσκοπος

Το Μοναστήρι του Αγίου Ρηγίνου βρίσκεται 2 χλμ βορειοδυτικά της πόλης της Σκοπέλου. Η Μονή κτίσθηκε πάνω στα ερείπια βυζαντινού ναού σύμφωνα με επιγραφή το 1728. Στην αυλή του μοναστηριού υπάρχει ο τάφος του Αγίου Ρηγίνου.
Ο Άγιος Ρηγίνος είναι ο πολιούχος της Σκοπέλου και ο πρώτος επίσκοπος. Στο παλιό γεφυράκι όπου υπάρχει το εικονοστάσι του, αποκεφαλίστηκε ο μάρτυρας Ρηγίνος το 362μ.Χ. γιατί δεν άλλαξε την πίστη του. Οι Σκοπελίτες τον γιορτάζουν με λαμπρότητα κάθε χρόνο στις 25 Φεβρουαρίου.
Σήμερα η Μονή Ανήκει στον Δήμο Σκοπέλου και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ανοιχτή όλη μέρα για όλους τους πιστούς που θέλουν να προσκυνήσουν.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου