Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019

Τέρατα επινοεί η δυτική προπαγάνδα σε βάρος της Β. Κορέας


Διαβάζεις την είδηση που παρουσιάζει μεγάλη ελληνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα και ανατριχιάζεις. "Μαρτυρικός θάνατος για στρατηγό του Κιμ Γιονγκ Ουν – Κατηγορούνταν για πραξικόπημα", είναι ο τίτλος της και στον υπότιτλο της αναφέρει: "Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, φέρεται να εκτέλεσε έναν στρατηγό του, τον οποίο κατηγόρησε ότι σχεδίασε πραξικόπημα εναντίον του, ρίχνοντάς τον σε μια δεξαμενή γεμάτη με πιράνχας".

Σαν πηγή της είδηση φέρεται δημοσίευμα μια Βρετανικής φυλλάδας, επιπέδου Esspreso -της Daily Star- και στο ρεπορτάζ διαβάζουμε πόσο "παρανοϊκός", "διεστραμμένος"είναι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, φέρεται "να έχει εμπνευστεί τη συγκεκριμένη μέθοδο εκτέλεσης από την ταινία του James Bond «You Only Live Twice»" και έτσι κατασκεύασε μια δεξαμενή, την γέμισε με πιράνχας που τα "εισήγαγε από την Βραζιλία"για να κατασπαράσσουν τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Στερνό αντίο στον σύντροφο Χρήστο Τσιγαρίδα


Του Γιώργη Γιαννακέλλη

Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να γράψω κάτι ιδιαίτερο για τον υπέροχο σύντροφο Χρήστο Τσιγαρίδα που χάσαμε σήμερα.
Ηταν ένας από τους πιο υπέροχους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στην ζωή μου. 
Ανήκε στην γενιά που μεγάλωσε μετά την ήττα του ΔΣΕ, πρόδωσε την αστική τάξη στην οποία θα μπορούσε να ανήκει και στρατεύτηκε στο επαναστατικό κίνημα.

Δήλωνε πάντα κομμουνιστής, και ούτε μια στιγμή δεν παρουσιάστηκε να μετανιώνει για τον δρόμο που ακολούθησε, και τις μορφές πάλης που χρησιμοποίησε ο ΕΛΑ.
 Ακόμα και όταν ακόμα βρέθηκε όμηρος στα χέρια του αστικού κράτους, υποστήριξε με πάθος τις επιλογές του, γιατί "δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν έχουμε όλοι το χρώμα του χαμαιλέοντα", όπως είπε κάποια στιγμή στην διάρκεια της δίκης του,  απευθυνόμενος στον εισαγγελέα της έδρας.

Με το σπαθί της Δικαιοσύνης και το μαχαίρι του παρακρατικού - Η "δημιουργική ασάφεια" της Βάρκιζας


Πηγή: Του Πάνου Σωτηρίου, ΜΔΕ Ιστορίας Πανεπιστημίου Αιγαίου - Hot History

Θεμιστοκλής Σοψούλης: «Εις τα Τάγματα Ασφαλείας ανετέθη το έργον της αντιστάσεως κατά των ΕΑΜικών οργανώσεων. Ιδρύθησαν διά να παγιώσουν την τάξιν, έναντι του κομμουνιστικού κινδύνου»

Τα Τάγματα Ασφαλείας αποτέλεσαν το εργαλείο καταστολής του αντιστασιακού κινήματος για λογαριασμό της δωσιλογικής κυβέρνησης και των γερμανικών δυνάμεων κατοχής. 
Η δίκη των δωσίλογων πρωθυπουργών και υπουργών περιστράφηκε και γύρω από το θέμα της εγκληματικής δράσης των ταγματασφαλιτών. Υπήρξαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου που ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν πως η δράση τους κατέτεινε «στην παγίωση της τάξης έναντι του κομμουνιστικού κινδύνου». 

Σήμερα συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ναζιστική θηριωδία στο Δίστομο


«Ο Γερμανικός Εθνικοσοσιαλισμός και η Νέα Ευρώπη των WAFFEN SS ήταν ένα Μήνυμα Φωτεινό σε μία σκοτεινή εποχή, που πιστεύω πως ο ελληνισμός θα έπρεπε να έχει δεχτεί».

Ν. Μιχαλολιάκος

Ηταν 10 Ιούνη 1944 όταν τα κατοχικά ναζιστικά στρατεύματα διέπραξαν μια κτηνωδία που δύσκολα βρίσκεις λόγια να την περιγράψεις. 
Οι παραπομπές και τα βίντεο που παραθέτουμε ξεδιπλώνουν το φρικιαστικό ναζιστικό έγκλημα στο Δίστομο.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου