Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

Υπάρχει τρόπος να ασκηθεί κριτική σε ΑΜΕΑ χωρίς αυτό να θεωρηθεί "αήθης επίθεση";

Ποια είναι η μομφή κατά του κου Κυμπουρόπουλου;
Είναι χυδαία επίθεση σε ένα ΑΜεΑ ή πολιτική κριτική στα λεγόμενά του;
Υπάρχει τρόπος να ασκηθεί κριτική σε ΑΜΕΑ χωρίς αυτό να θεωρηθεί "αήθης επίθεση";
Ας το συζητησουμε.

Αρχικά να εξηγήσω ότι θα μιλήσουμε συγκεκριμένα για την ιατρική και κάποιες ευνοϊκές διατάξεις που προβλέπει ο νόμος για ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας. Δεν είναι όλοι ανάπηροι ή ΑΜεΑ. Για παράδειγμα τέτοιες ευνοϊκές διατάξεις ισχύουν για καρκινοπαθείς. Ούτε όλοι οι πάσχοντες από χρόνιο ή βαρύ νόσημα περιλαμβάνονται. Για αυτό από εδώ και πέρα θα μιλάμε για «δικαιούχους». «Ανάπηροι», «ΑΜΕΑ», «πάσχοντες» κ.λπ. απλά δεν περιγράφουν σωστά το θέμα.

Οι πανελλαδικές είναι κάτι σαν διαγωνισμός. Δεν έχει σημασία μόνο πόσο καλά έγραψες αλλά και πόσο καλά έχουν γράψει οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την ίδια σχολή.

Η ιατρική σχολή είναι από τις πιο δύσκολες να περάσει κάποιος. Πρέπει σε όλα τα μαθήματα να παραδώσεις σχεδόν τέλειο γραπτό.
Ταυτόχρονα, σχεδόν πάντα τα θέματα είναι «βατά». Δεν υπάρχει αυτό το δύσκολο θέμα που θα ζορίσει ακόμα και τους καλούς ώστε να ξεχωρίσει ο καλύτερος. Άρα το πράγμα κρίνεται σε λεπτομέρειες. Το αποτέλεσμα είναι και πολύ καλοί μαθητές να αποτυγχάνουν να περάσουν σε περιζήτητες σχολές.

Προκήρυξη Εισαγωγής ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

hcg.gr
Την προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αυτές είναι δουλειές καρδιά μου. Βουτάνε πολλά, πληρώνουν ελάχιστα, σε σύγκριση με όσα πήραν, και μετά βγαίνουν λεύτεροι, να χαρούν τα υπόλοιπα.


AMBER ALERT

Προσοχή! Εξαφάνιση χρημάτων. 
Ηλικία: Τέλη του 2010.
Ύψος: 17.900.000,00 Ευρώ.
Εξαφάνιση: Από το ταμείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Σημερινή Κατοικία: Πιθανόν κάποιος εξωτικός φορολογικός Παράδεισος.
Παρακαλούνται από την Ελληνική Δικαιοσύνη, όποιοι τα έχουν, να πληρώσουν ένα συμβολικό πρόστιμο και να κρατήσουν τα υπόλοιπα κλοπιμαία.

Εντάξει, η σκληρότητα που έδειξαν οι δικαστές τον φτερωτό άρπαγα με αφήνει άφωνο. 

Χτυπούν με μίσος στο Εφετείο το Βασίλη, 
μετρώ τις μίζες, το χρήμα μετρώ. 
Ελεύθερος θα είναι όμως ως το δείλι. 
Bουτά αυτός, δίνω εγώ. Βουτά αυτός, δίνω εγώ! 

Λυπηθείτε τον! Μη βαράτε άλλο, σκίστηκε το καλσόν!

Ήταν, βλέπετε, εχθρός ...


Της Αλέκας Ζορμπαλά 

Σκέφτομαι και αυτούς τους ανάπηρους με 97% αναπηρία, για τους οποίους δεν ισχύει κανένας νόμος, καμιά ευεργεσία, που τους στερούν εκδικητικά κάθε ελπίδα για μια αξιοπρεπή ζωή, κάθε ελπίδα να δουν έστω και με το 1% της όρασης, που τους έχει απομείνει, το φως του ήλιου.

Γι'αυτούς τους ανάπηρους δεν θα ακούσετε κανέναν να μιλάει, ούτε ο Πολάκης, ούτε ο Κυμπουρόπουλος, ούτε οι ενώσεις των αναπήρων.

Δεν μιλά κανείς γι αυτούς, ούτε για ίσες ευκαιρίες, ούτε για ευεργεσίες, ούτε καν για ισονομία.

Για τον Σάββα Ξηρό μιλάω

Που, για μια ολόκληρη κοινωνία, αλλά και για το κίνημα των αναπήρων, είναι ένα ανύπαρκτο πρόσωπο. Που είναι όμως καθ'όλα υπαρκτό, ένα τόσο τραγικό πρόσωπο, στον κόσμο των σκιών

Άκρα του τάφου σιωπή γι'αυτόν.

Ήταν, βλέπετε, εχθρός

Η μέρα κλείνει όπως ξεκίνησε.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου