Κυριακή 14 Απριλίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ Ατελείωτα σούρτα - φέρτα σε δημοτικούς και περιφερειακούς συνδυασμούς


Τα αλισβερίσια τους δείχνουν ότι η μόνη ψήφος που κάνει τη διαφορά είναι αυτή στη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Τα αλισβερίσια τους δείχνουν ότι η μόνη ψήφος που κάνει τη διαφορά είναι αυτή στη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Ολοι πάνε με όλους. Είτε με «χρίσμα» είτε χωρίς «χρίσμα». Είτε με δήθεν «αυτοδιοικητικά» προφίλ, είτε με πιο σαφείς αναφορές στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, πάντα στο όνομα της «ανάπτυξης» και της «προσέλκυσης επενδύσεων», της διευκόλυνσης δηλαδή σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο των επιχειρηματικών σχεδιασμών.
Ο λόγος για τους συνδυασμούς που κατεβαίνουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, εκεί που βρίσκει κανείς κάθε πιθανή συνεργασία ανάμεσα σε δυνάμεις του αστικού πολιτικού συστήματος. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι σε μια σειρά πόλεων ο ΣΥΡΙΖΑ τα βρίσκει με μεγάλη άνεση τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τη ΝΔ, ενώ στα αλισβερίσια τους αυτά χωρούν ακόμα και εθνικιστές και ακροδεξιοί. Τα παραδείγματα που καταγράφει και σ' αυτό το φύλλο ο «Ριζοσπάστης», σε συνέχεια προηγούμενων, δείχνουν για μια ακόμα φορά πόσο ψεύτικες είναι οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα κόμματα του κεφαλαίου. Επιπλέον, πόσο κάλπικη είναι η «προοδευτική» ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ, που παριστάνει το «αντίπαλο δέος» στη «συντήρηση», σε Ελλάδα και Ευρώπη, την ίδια στιγμή που συγκροτεί μαζί με τις «δυνάμεις του χτες» - όπως τις αποκαλεί - δεκάδες συνδυασμούς σε όλη τη χώρα...
Παραδείγματα όπως τα παρακάτω επιβεβαιώνουν ότι ο λαός μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά μόνο συμπορευόμενος με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Καταψηφίζοντας όλους μαζί τους συνδυασμούς των ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, καθώς γίνεται πια καθαρό ότι μετά τις εκλογές θα αθροίσουν τις ψήφους που πήραν από το λαό, μετρώντας τις σαν στάση αποδοχής της κοινής αντιδραστικής στρατηγικής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger