Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Από το συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Σκοπέλου ΣΤΑΜΑΤΗ ΠΕΡΙΣΣΗ


Το νησί μας πρώτα και δημιουργία ξανά με υποψήφιο δήμαρχο τον ΣΤΑΜΑΤΗ ΠΕΡΡΙΣΗ  Αυτό είναι το σλόγκαν και το σήμα του συνδυασμού
Παραλάβαμε το λόγο το σήμα του συνδυασμού και όπως ενημερωθήκαμε μέχρι αύριο το βράδυ θα έχουμε και το συνδυασμό στα χέρια μας όπου και θα σας το ανακοινώσουμε

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος, μετά από σχεδόν τρεις μήνες νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έχοντας υποστεί διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, φίλοι και συνάδελφοι του απεύθυναν δημόσια έκκληση για αιμά και στήριξη στον ηθοποιό κατά τις δύσκολες ώρες που περνούσε.

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΕΜΟΝΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά σήμερα το μέλος της ΣΠΥΡΟ ΛΕΜΟΝΗ, που "έφυγε" ξαφνικά  χθες από κοντά μας. Ο σύντροφος Σπύρος ήρθε από τα νεανικά του χρόνια σε επαφή με τις επαναστατικές ιδέες, την κομμουνιστική κοσμοθεωρία και δράση, ενώ ήταν πάντα  παρών σε όλους τους αγώνες που έδινε το Κίνημα στους αυτοαπασχολούμενους και στους συνταξιούχους τα τελευταία χρόνια, αλλά και στις εκλογικές μάχες του Κόμματος. Στη σύντροφο της ζωής του, Κλέα, τις κόρες του, σε όλη την οικογένεια εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια...
Καλό κατευόδιο, σύντροφε Σπύρο! 

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα: Η σημασία της ημέρας

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα: Η σημασία της ημέραςΤα «Άγια και Σωτήρια φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού» της Μεγάλης Παρασκευής του Πάσχα περιγράφει ο αρχιμανδρίτης Αρίσταρχος Γκρέκας.
«Τη Μεγάλη Παρασκευή τελείται η "Ακολουθία των Παθών", όταν θυμόμαστε και βιώνουμε τα Σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού μας, τους εμπτυσμούς, τα ραπίσματα, τα κολαφίσματα, τας ύβρεις, τους γέλωτας, την πορφυράν χλαίναν, τον κάλαμον, τον σπόγγον, το όξος, τους ήλους, την λόγχην και προ πάντων τον Σταυρόν και τον θάνατον, σύμφωνα με το Συναξάρι της Μεγάλης Παρασκευής», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχιμανδρίτης Αρίσταρχος Γκρέκας, δρ Θεολογίας - ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών.

Ξεκινούν οι αφίξεις πτήσεων τσάρτερ στη Σκιάθο


Αποκλειστικό! Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ!!!


Γράφει ο mitsos175

Και θέλω να ’ρθω να σ’ αρπάξω από το πέτο
να σε ρωτήσω γιατί είσαι τόσο μάπας,
με ποιο δικαίωμα Μπουμπούκο μας δουλεύεις
και πόσο πίνεις, πόσο πίνεις, βρε αντιπρόεδρε της πλάκας;

Τρέλα! Τρέλα με κορδέλα κι ένα χουντικό απόβρασμα δίπλα με ψαλίδι να την κόβει και με κλωστή να τη ράβει στα μέτρα του.

"Ο μείζων στόχος στη χώρα είναι να πέσουν οι κομμουνιστές. Τίποτα άλλο."
Αυτό δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δικτατορίας (ΝΔ) Άδωνις - Μπουμπούκος - Γεωργιάδης!

Κι ενώ περίμενα να του απαντήσει το ΚΚΕ "πότε ρε κερατά, πήραμε εμείς την εξουσία και δεν το καταλάβαμε"; να σου πετιέται ο ΣΥΡΙΖΑ!
Βρε σεις, κομμουνιστές είπε ο χουντόφρων, τι θέλετε και μπλέκεστε; Εσείς δεν έχετε καμία σχέση με κομμουνισμό. Δεν είστε καν αριστεροί, συνέχεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚείστε.

Α ρε Γεωργιάδη, ήθελα να ήξερα, σε πληρώνει ο Αλέξης να του κάνεις διαφήμιση, ή τα λες, επειδή είσαι στόκος; Μάλλον το δεύτερο. 

Η ταξική φύση της αναπηρίας


«Ισες ευκαιρίες» στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν. Αυτό εντάσσεται στην … κομμουνιστική θεώρηση.
Σε ένα σύστημα κοινωνικού δαρβινισμού ισχύει η αντίληψη "ο θάνατός σου η ζωή μου"και το "μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό".
 Ή όπως διαφορετικά το έχει διατυπώσει ο θεωρητικός του νεοφιλελευθερισμού Αντρέας Ανδριανόπουλος«Γιατί, η φύση σύντροφοι παράγει ισότητες; Τότε γιατί το λιοντάρι τρώει τη ζέβρα και ο ελέφαντας πατάει την τίγρη; Ποια κοινωνία με ισότητα;».

Ακριβώς το ίδιο πράγμα έχει πει και ο αρχηγός της συντηρητικής παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με άλλα λόγια: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα».

Σκέψεις για την λαϊκή αυτοάμυνα, με αφορμή ένα περιστατικό που έγινε σαν σήμερα το 1946


Του  Γ. Γ. 

Μια απ’ τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις λαϊκής αυτοάμυνας είχαμε σαν σήμερα το 1946 στο χωριό  Σελίτσανη Αγιάς.
Σε μια εποχή που όλα τα «έσκιαζε η φοβέρα» και η τρομοκρατία σε βάρος των δημοκρατικών πολιτών μετά τηνκατάπτυστη συμφωνία της Βάρκιζας είχε φτάσει στο κατακόρυφο, οι κάτοικοι αυτού του χωριού της Λάρισας (σήμερα ονομάζεται Ανατολή) έδωσαν την πρέπουσα απάντηση στις συνασπισμένες κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις και παρακρατικές συμμορίες.

Ξημερώματα 26 Απρίλη του 1946, στίφη Χωροφυλάκων πλαισιωμένα από καθάρματα της «Ενωσης Βασιλοφρόνων Εθνικιστών Νέων» (ΕΒΕΝ), μιας οργάνωσης που δρούσε στη περιοχή, καθώς και με τομάρια της συμμορίας του Ηλία Τσαντούλα, στελέχους της ΕΕΕ και ένοπλου δοσίλογου στην περίοδο της κατοχής, εισβάλουν στο χωριό δολοφονούν εν ψυχρώ 9 στοχοποιημένους δημοκρατικούς πολίτες και προβαίνουν σε συλλήψεις.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Υπάρχει τρόπος να ασκηθεί κριτική σε ΑΜΕΑ χωρίς αυτό να θεωρηθεί "αήθης επίθεση";

Ποια είναι η μομφή κατά του κου Κυμπουρόπουλου;
Είναι χυδαία επίθεση σε ένα ΑΜεΑ ή πολιτική κριτική στα λεγόμενά του;
Υπάρχει τρόπος να ασκηθεί κριτική σε ΑΜΕΑ χωρίς αυτό να θεωρηθεί "αήθης επίθεση";
Ας το συζητησουμε.

Αρχικά να εξηγήσω ότι θα μιλήσουμε συγκεκριμένα για την ιατρική και κάποιες ευνοϊκές διατάξεις που προβλέπει ο νόμος για ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας. Δεν είναι όλοι ανάπηροι ή ΑΜεΑ. Για παράδειγμα τέτοιες ευνοϊκές διατάξεις ισχύουν για καρκινοπαθείς. Ούτε όλοι οι πάσχοντες από χρόνιο ή βαρύ νόσημα περιλαμβάνονται. Για αυτό από εδώ και πέρα θα μιλάμε για «δικαιούχους». «Ανάπηροι», «ΑΜΕΑ», «πάσχοντες» κ.λπ. απλά δεν περιγράφουν σωστά το θέμα.

Οι πανελλαδικές είναι κάτι σαν διαγωνισμός. Δεν έχει σημασία μόνο πόσο καλά έγραψες αλλά και πόσο καλά έχουν γράψει οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την ίδια σχολή.

Η ιατρική σχολή είναι από τις πιο δύσκολες να περάσει κάποιος. Πρέπει σε όλα τα μαθήματα να παραδώσεις σχεδόν τέλειο γραπτό.
Ταυτόχρονα, σχεδόν πάντα τα θέματα είναι «βατά». Δεν υπάρχει αυτό το δύσκολο θέμα που θα ζορίσει ακόμα και τους καλούς ώστε να ξεχωρίσει ο καλύτερος. Άρα το πράγμα κρίνεται σε λεπτομέρειες. Το αποτέλεσμα είναι και πολύ καλοί μαθητές να αποτυγχάνουν να περάσουν σε περιζήτητες σχολές.

Προκήρυξη Εισαγωγής ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

hcg.gr
Την προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αυτές είναι δουλειές καρδιά μου. Βουτάνε πολλά, πληρώνουν ελάχιστα, σε σύγκριση με όσα πήραν, και μετά βγαίνουν λεύτεροι, να χαρούν τα υπόλοιπα.


AMBER ALERT

Προσοχή! Εξαφάνιση χρημάτων. 
Ηλικία: Τέλη του 2010.
Ύψος: 17.900.000,00 Ευρώ.
Εξαφάνιση: Από το ταμείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Σημερινή Κατοικία: Πιθανόν κάποιος εξωτικός φορολογικός Παράδεισος.
Παρακαλούνται από την Ελληνική Δικαιοσύνη, όποιοι τα έχουν, να πληρώσουν ένα συμβολικό πρόστιμο και να κρατήσουν τα υπόλοιπα κλοπιμαία.

Εντάξει, η σκληρότητα που έδειξαν οι δικαστές τον φτερωτό άρπαγα με αφήνει άφωνο. 

Χτυπούν με μίσος στο Εφετείο το Βασίλη, 
μετρώ τις μίζες, το χρήμα μετρώ. 
Ελεύθερος θα είναι όμως ως το δείλι. 
Bουτά αυτός, δίνω εγώ. Βουτά αυτός, δίνω εγώ! 

Λυπηθείτε τον! Μη βαράτε άλλο, σκίστηκε το καλσόν!

Ήταν, βλέπετε, εχθρός ...


Της Αλέκας Ζορμπαλά 

Σκέφτομαι και αυτούς τους ανάπηρους με 97% αναπηρία, για τους οποίους δεν ισχύει κανένας νόμος, καμιά ευεργεσία, που τους στερούν εκδικητικά κάθε ελπίδα για μια αξιοπρεπή ζωή, κάθε ελπίδα να δουν έστω και με το 1% της όρασης, που τους έχει απομείνει, το φως του ήλιου.

Γι'αυτούς τους ανάπηρους δεν θα ακούσετε κανέναν να μιλάει, ούτε ο Πολάκης, ούτε ο Κυμπουρόπουλος, ούτε οι ενώσεις των αναπήρων.

Δεν μιλά κανείς γι αυτούς, ούτε για ίσες ευκαιρίες, ούτε για ευεργεσίες, ούτε καν για ισονομία.

Για τον Σάββα Ξηρό μιλάω

Που, για μια ολόκληρη κοινωνία, αλλά και για το κίνημα των αναπήρων, είναι ένα ανύπαρκτο πρόσωπο. Που είναι όμως καθ'όλα υπαρκτό, ένα τόσο τραγικό πρόσωπο, στον κόσμο των σκιών

Άκρα του τάφου σιωπή γι'αυτόν.

Ήταν, βλέπετε, εχθρός

Η μέρα κλείνει όπως ξεκίνησε.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις στήριξης του Γιώργου Αναγνώστου για δήμαρχος Σκοπέλου

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργο Αναγνώστου ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα πολύ επώνυμος Σκοπελίτης ο οποίος ζει στο εξωτερικό και είναι στη Σκόπελο αυτό το διάστημα όπως και κάθε σεζόν Ο όποιος αγαπά το νησί πάρα πολύ το λατρεύει και πολλές φορές ασχολείται με τα κοινά δήλωσε Αν και δεν ανήκει πολιτικά στο χώρο που ανήκει ο κύριος Αναγνώστου ότι τον στηρίζει ολόθερμα και ότι περιμένει πραγματικά πάρα πολλά από έναν Νέο άνθρωπο με φρέσκες ιδέες και με πάρα πολύ καλό πρόγραμμα την ανακοίνωση  την έκανε σήμερα το μεσημέρι σε γνωστή ταβέρνα στην παραλία με ακροατές πάρα πάρα πολλούς Σκοπελίτες

Σκόπελος σχετικά με τη δημοσκόπηση που διενεργείται από το Σκόπελος νιους και τα ευρήματα είναι συνταρακτικά αυτή τη στιγμή με 507 συμμετέχοντας στη δημοσκόπηση έχουμε τα εξής

Σκόπελος σχετικά με τη δημοσκόπηση που διενεργείται από το Σκόπελος νιους και τα ευρήματα είναι συνταρακτικά αυτή τη στιγμή με 507 συμμετέχοντας στη δημοσκόπηση έχουμε τα εξής αποτελέσματα προηγείται ο Αναγνώστου ο Γιώργος με 58% ακολουθεί ο Πέρρισης ο Σταμάτης με 24% τρίτος ο Ευσταθίου Δημήτρης με 10% και κανένας από τους τρεις και αυτό είναι άξιο να το δούμε με 8% θέλω να πω ότι το δείγμα πάρα πάρα πολύ μεγάλο και είναι πάρα πολύ δύσκολο να πέφτει έξω πρέπει να σας πω για όσους δεν πιστεύουν στη δημοσκόπηση ότι θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μία φορά μπορεί ο καθένας να ψηφίσει δεν μπορεί να ψηφίσει δύο φορές από τον υπολογιστή του ή από το κινητό τηλέφωνο οπότε για κάποιους που πιστεύουν ότι κάποιοι ψηφίζουν πάρα πολλές φορές αυτό Είναι λάθος μία φορά είναι ο κάθε ψήφος από κάθε υπολογιστή ή από κάθε κινητό τηλέφωνο οπότε το δείγμα είναι πάρα πολύ μεγάλο ή 507 που έχουνε συμμετέχει στη δημοσκόπηση είναι ένα πάρα πάρα πολύ μεγάλο δείγμα Τα συμπεράσματα δικά σας.Μπορείτε ακόμη να συμμετέχετε στη δημοσκόπηση για όσο διαρκεί μπαίνοντας στη σελίδα αυτή http://www.easypolls.net/poll.html?p=5cbad5d6e4b01977b19692eb

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Σκόπελος σχετικά με το γκάλοπ που γίνεται από το Σκόπελος news

Σκόπελος σχετικά με το γκάλοπ που γίνεται από το Σκόπελος news η ώρα είναι 8:00 21 Απριλίου του 2019 υπάρχει συμμετοχή πάρα πολύ μεγάλη αυτή τη στιγμή είναι 254 άτομα από τη Σκόπελο είπε έχουν λάβει μέρος και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά αξιόλογα είναι ένα μεγάλο δείγμα προς τα πού κλείνει ο κόσμος στις επόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου σύμφωνα Λοιπόν με το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα έχουμε τον Αναγνώστου το Γιώργο να προηγείται με 53% ακολουθεί ο Περρισης ο Σταμάτης 28% τρίτος έρχεται ο Ευσταθίου Ο Δημήτρης με 12% και τέλος αυτοί που δεν θέλουν κανέναν και από τους τρεις είναι το 7% βέβαια Το γκάλοπ συνεχίζεται και πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε ένα πολύ δυνατό μήνυμα για τις εκλογές χωρίς βέβαια να είμαστε σίγουροι για τίποτα αφού πιστεύουμε ότι Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει συμμετοχή προς το παρόν εμείς σας ενημερώνουμε καθημερινά για όλα τα αποτελέσματα
Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στο γκάλοπ που γίνεται από το Σκόπελος νιους στο link πατώντας επάνω εδώ
http://www.easypolls.net/poll.html?p=5cbad5d6e4b01977b19692eb

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Εάν είχαμε δημοτικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή ποιον από τους τρεις θα ψηφίζατε Για Δήμαρχο

Ένα διαφορετικό Πάσχα με φόντο το μεθυστικό πράσινο της Σκοπέλου

Ένα διαφορετικό Πάσχα με φόντο το μεθυστικό πράσινο της ΣκοπέλουΆνοιξη, η εποχή που η φύση αναγεννάται. Και στις Σποράδες το πράσινο ξεκινά και πάλι να συναντήσει το μπλε της θάλασσας σε ένα μεθυστικό τοπίο. Ειδικά, στη Σκόπελο που φημίζεται για την πλούσια φύση της. Άλλωστε, τα κατάφυτα τοπία, τα σμαραγδένια νερά, η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και η διαφορετική ατμόσφαιρα του νησιού κεντρίζουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών, που επιθυμούν να αφεθούν στο πράσινο της φύσης.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η αποψινή εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής στα Τρίκαλα, με ομιλητή τον γιό του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, συγγραφέα και υποψήφιο Ευρωβουλευτή Νίκο Παπανδρέου.

Η εκδήλωση έγινε στο χώρο του Φρουρίου και φαίνεται πως τα αντανακλαστικά των Τρικαλινών Πασόκων λειτούργησαν και πάλι, αφού η παρουσία του Νίκου Παπανδρέου φαίνεται πως λειτούργησε συσπειρωτικά στα τοπικά στελέχη.

ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΑΚΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ



Tην Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ριζομύλου, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο ως ελάχιστος φόρος τιμής στους προγόνους μας.
Ήταν μία εκδήλωση ιστορίας, μνήμης αλλά και καθήκοντος, που έχουμε όχι μόνο στις προηγούμενες αλλά και στις επόμενες γενιές για την αποκατάσταση της Ιστορίας. Είμαστε οι κληρονόμοι της ιστορίας και του πολιτισμού που οι πρόγονοί μας δημιούργησαν στην αλησμόνητη Θρακική γη.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Συνελήφθη ο "άριστος" δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απόπειρα εκβίασης


Απ' τους πιο "άριστους" της συντηρητικής παράταξης ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Πρώην βουλευτής της Ν.Δ., ένα άτομο με πολύ φιλικές σχέσεις με τον πρώην βασιλιά και από τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου 21.

Ανάμεσα στις μεγάλες του επαγγελματικές επιτυχίες η αθώωση του μπάτσου Μελίστα, ο οποίος είχε δολοφονήσει τον Μιχάλη Καλτεζά,
 η καθοριστική του παρέμβαση στην δίκη των φερόμενων μελών της 17 Ν. για να παγιωθεί ένα διάτρητο κατηγορητήριο, ενώ σαν νομικός εκπρόσωπος της μητρικήςSiemens και της θυγατρικής της στην Ελλάδα, συνέλαβε στα μέγιστα το τεράστιο αυτό σκάνδαλο, ουσιαστικά να το φάει το σκοτάδι.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι και αυτός ο δεξιός "άριστος" έχει συλληφθεί βάση εντάλματος που είχε εκδώσει σε βάρος του ο ειδικός εφέτης - ανακριτής που διεξάγει την έρευνα για τη «μαφία των φυλακών». Τον βαραίνουν οι κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απόπειρα εκβίασης. Αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα  για να απολογηθεί.

Λεπτομέρειες γι' αυτή την πολύκροτη υπόθεση πιστεύουμε ότι θα μάθουμε στα κεντρικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.
Να θυμίσουμε ότι ο προφυλακισμένος Γιώργος Αντωνόπουλος έχει καταθέσει μέσω των συνηγόρων του ένα πολυσέλιδο υπόμνημα που εμπλέκει στην ίδια υπόθεση μια σειρά από γνωστά πρόσωπα. Τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ως πρόεδρο της Βουλής, το χρονικό διάστημα για το οποίο κάνει αναφορά στο όνομα του, τον δικηγόρο και πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο, τους δικηγόρους Θεμιστοκλή Σοφό (σ.σ. αντιπρόεδρο σήμερα του ΔΣΑ), κ.α

Σκόπελος θα βρέξει?


Τον παρεξηγήσατε τον Κούλη, τον περάσατε για άνθρωπο.


Γράφει ο mitsos175

Mε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών «450+» αδειάζει τον πρόεδρο της ΝΔ, που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τη συνάντησή που ζήτησαν.
Η ΝΔ χωρίς να τους ρωτήσει τους χρησιμοποίησε την συνάντησή τους σε προεκλογικό της βίντεο. Μεγάλη ειρωνεία, γιατί η συνάντηση έγινε για τα πνευματικά δικαιώματα. Ο Κούλης χρησιμοποίησε όχι τις δημιουργίες τους, αλλά τους ίδιους! Φυσικά η απόπειρα εξελίχθηκε σεφιάσκο, αφού προκάλεσε την οργή των καλλιτεχνών, οι οποίοι λένε στον πρόεδρο της ΝΔ «να πάψει να τους εκμεταλλεύεται για προεκλογικούς λόγους». 

18 Απρίλη 1944: Ο ΕΛΑΣ Καισαριανής ματαιώνει τα σχέδια των ταγματασφαλιτών για να εγκατασταθούν στην πόλη - Το αστικό κράτος, μετά την απελευθέρωση "ανταμείβει" των αρχηγό των ταγματασφαλιτών Ι. Πλυτζανόπουλο προάγοντάς τον σε υποστράτηγο του κυβερνητικού στρατού.


Σαν σήμερα, το 1944, η ηρωική ανταρτομάνα Καισαριανή δίνει ένα καλό μάθημα σταγερμανοντυμένα καθάρματα του Πλυτζανόπουλου, που είχαν πρόθεση να εγκατασταθούν στο κέντρο της πόλης, σε μια προσπάθεια των ταγματασφαλιτών να ανακόψουν το συνεχώς διογκούμενοαντιστασιακό κίνημα.

Το πώς εξελίχτηκε το συγκεκριμένο γεγονός το παρακολουθούμε μέσα από ένα απόσπασμα του βιβλίου του Ορέστη Μακρή «Ο ΕΛΑΣ της Αθήνας»:

Στη λεωφόρο της Καισαριανής, απέναντι απ’ το γυμναστήριο της «Νήαρ Ηστ», είναι το σχολείο του Βενιζέλου.

Εμετικός αντικομμουνισμός από τα υποπροϊόντα του Χίτλερ - Τότε Χίτες και Ταγματασφαλίτες, σήμερα Χρυσαυγίτες. Πάντα δολοφόνοι και κακοποιοί.


Για άλλη μια φορά σήμερα η προκλητικότητα των βουλευτών της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας, χτύπησε κόκκινο στην βουλή, κατά την συζήτηση που είχε θέμα την διεκδίκηση από την Γερμανία πολεμικών αποζημιώσεων.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων του άξονα, στην χώρα μας, επιδόθηκαν σε ένα τόσο προκλητικό αντικομμουνιστικό κήρυγμα,  που δεν έχουμε ξανακούσει τις τελευταίες δεκαετίες και μάλιστα από το βήμα του κοινοβουλίου.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Α.Ο. Σκοπέλου - Παλαίμαχοι & Φίλοι Α.Ο. Σκοπέλου (Αγ. Μπάσκετ)


Σκόπελος και δημοτικές εκλογές σχετικά με την ενημέρωση που έχουμε


Φίλοι μου εάν δεν μας ενημερώσουν από τις παρατάξεις και τους υποψηφίους που είναι για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στη Σκόπελο Εμείς δεν μπορούμε να σας ενημερώσουμε πρέπει να σας πούμε ότι δικαίωμά τους είναι να ενημερώνουν όποιον θέλουνε εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι όποιος δεν μας γουστάρει έχω να πω ότι έχω ένα βαρέλι ξύδι από κρασί και μπορώ να τους κεράσω να ποιούν ξύδι άει σιχτίρ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Νέος Σκανδαλώδης Μπουναμάς στο παρασιτικό εφοπλιστικό κεφάλαιο


Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ

Παραμονή του Πάσχα επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει το νέο μπουναμά στο παρασιτικό εφοπλιστικό κεφάλαιο προκαλώντας τα αισθήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων τα οποία ιδιαίτερα την μνημονιακή περίοδο έχουν δεινοπαθήσει από την άγρια φοροεπιδρομή στους μισθούς, τις συντάξεις και ευρύτερα στα εισοδήματά τους.

Η βρώμικη συναλλαγή κυβέρνησης - εφοπλιστών παίρνει πλέον επίσημο δημόσιο χαρακτήρα και με την βούλα του νόμου στην Βουλή.

Μάλιστα ο Υπουργός Ε.Ν. Φώτης Κουβέλης που ανέλαβε τον πολιτικό ρόλο να φέρει προς κύρωση στην Βουλή με νόμο το συνυποσχετικό οικειοθελούς φορολόγησης των εφοπλιστών που ενσωματώθηκε σε σχετικό άρθρο του Υπουργείου Οικονομικών χαρακτήρισε επίτευγμα την κυβερνητική αθλιότητα!!!

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο σύλλογος  υποστήριξης καρκινοπαθών και χρόνιων ασθενών “ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ”, προσκαλεί τα μέλη του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του,
η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2019  στις 17.00, στο γραφείο του συλλόγου (κάτω από το πρώην ΚΑΠΗ Σκοπέλου).



Το Δ.Σ. του συλλόγου
 «ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ»

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ"

 Οι πασχαλινές λαμπάδες του συλλόγου υποστήριξης καρκινοπαθών και βαριά χρόνιων ασθενών « ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ» είναι έτοιμες!!! Όποιος επιθυμεί να τις αποκτήσει , διατίθενται στο γραφείο του συλλόγου, κάτω από το πρώην ΚΑΠΗ Σκοπέλου!
 Οι λαμπάδες δεν έχουν τιμή ,ο καθένας μπορεί να αφήσει το ποσό που θέλει για κάθε λαμπάδα ,στο κουτί δωρεών του «ΦΑΡΟΥ», και να ενισχύσει έτσι οικονομικά το έργο του συλλόγου!
Το γραφείο είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-14.00 και την Πέμπτη 17.00-21.00.  Τηλέφωνο επικοινωνίας 2424022341.

Καλό και χαρούμενο Πάσχα σε όλους!!!!

  

Δ. Μητροπάνος: "Παραγίναμε νόμιμοι" - 7 χρόνια από τον θάνατο του


Συμπληρώνονται σήμερα εφτά χρόνια από τότε που χάσαμε μια από τις σπουδαιότερες πηγαίες λαϊκές φωνές, ένα μοναδικό άνθρωπο και καλλιτέχνη, τον Δ. Μητροπάνο.

Παιδί αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που διώχθηκαν σκληρά από το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του, μας χάρισε με την μοναδική του φωνήτραγούδια στα οποία βρήκαν έκφραση οι αγώνες, οι έρωτες, οι νταλγκάδες, τα μεράκιακαι η αγωνία ενός ολόκληρου λαού για ζωή.

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Υποθαλάσσιο μουσείο στην Αλόννησο

Ένα αποφασιστικό βήμα για να αναπτυχθεί και στη χώρα μας ο καταδυτικός τουρισμός γίνεται στο πανέμορφο νησί των Σποράδων

Α. Καραμανλή: απαξιωμένη η κτιριακή υποδομή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου

Άρθρο της  Αγάπης Καραμανλή,
Υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου, για την Περιφερειακή Ενότητα των Σποράδων με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Νικόλαο Τσιλιμίγκα
Η επίσκεψη του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου γεννά ουσιαστικά ερωτήματα σε κάθε πολίτη, πόσο μάλλον σε κάποιον που θέλει να εκπροσωπήσει τους πολίτες ως Πολιτική Αρχή και θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία τους, ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες τους και να νοιάζεται για την προάσπιση του κοινού οφέλους.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΕΒΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Σκοπέλου ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Μαγνησίας/ Σποράδων θα πραγματοποιήσει  διανομή  προϊόντων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος  Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής  για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD).

«Καθορισμός θερινών δρομολογίων από 01-05-2019 έως 30-09-2019, της άγονης γραμμής Σκοπέλου-Λουτρακίου»

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Πρόστιμο στον Δήμο Σκοπέλου 24.678,40 γιατί δεν είχε ναυαγοσώστη στην παραλία του Πανόρμου και της μηλιάς το 2018

Μαθηματικά άνοδος για Σκόπελο-Οι βαθμολογίες


Την άνοδό του στην Α’ ΕΠΣΘ μαθηματικά εξασφάλισε ο Τοξότης, αφού έχει δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε διαφορά επτά βαθμών από τη 4η θέση, καθώς προβιβάζονται οι τρεις πρώτες ομάδες. Το ίδιο κατάφεραν στη Γ’ ΕΠΣΘ το Αθλητικό Κολλέγιο Νίκης και η Σκόπελος.

Στην Σκόπελο και στον βαθιά στον καλογήρο πλωτές ανεμογεννήτριες

Θα προηγηθεί εκπόνηση ΣΜΠΕ που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση

REUTERS/PHIL NOBLE

Ο δρόμος για την αξιοποίηση του πλούσιου αιολικού δυναμικού των ελληνικών θαλασσών, αλλά και για τη δημιουργία εγχώριας τεχνογνωσίας σε έναν από τους πλέον υποσχόμενους νέους τύπους αιολικών πάρκων, θα ανοίξει τον επόμενο χρόνο με τη διενέργεια του πρώτου πιλοτικού διαγωνισμού για την εγκατάσταση πλωτών ανεμογεννητριών στη χώρα μας.

Αφιέρωμα Πάσχα: Σποράδες

moni-timiou-prodromou-01Οι κατάφυτες από πεύκα πλαγιές της Σκοπέλου κρύβουν πολλά ξωκλήσια και μοναστήρια. Ένα από τα πιο κατανυκτικά τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι η Μονή Προδρόμου.

Ολα τα ονόματα των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Σκοπέλου



Αναλυτικά ανακοινώθηκε ότι θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο οι εξής

«Παρελθόν οι εικόνες με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες που φτάνουν ως το κύμα»



Δεν νομιμοποιούνται αυθαίρετα ξενοδοχεία, βίλες και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν «ξεφυτρώσει» εδώ και δεκαετίες στην παραλιακή ζώνη, διευκρινίζει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, με αφορμή την τροποποίηση διατάξεων του νόμου του 2001 για τον αιγιαλό, ο οποίος δεν έλυσε υπαρκτά προβλήματα.

Σαν σήμερα το 1931 η θρυλική απόδραση 7 κομμουνιστών από τις φυλακές Συγγρού



«Σύντροφοι μας του Συγγρού ξέφυγαν από το κλουβί τής κεφαλαιοκρατίας, βρίσκονται τώρα στους κόλπους της εργατιάς και θα παλέψουν μαζί της κατά του φασισμού».

«Ριζοσπάστης» 16 Απρίλη 1931

Σαν σήμερα 15/4/1931 πραγματοποιήθηκε η θρυλική απόδραση 7 κομμουνιστών -Ανδρόνικος Χαϊτάς (Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ), Κώστας Ευτυχιάδης ή Ηλιάδης (μέλος του ΠΓ), Μήτσος Παπαρήγας (μέλος του ΠΓ), Βασίλης Ασίκης (μέλος της ΚΕ), Ορφέας ΟικονομίδηςΛευτέρης Αποστόλου και Περικλής Καρασκόγιας- από τις φυλακές Συγγρού όπου κρατούταν καταδικασμένοι βάση του «Ιδιώνυμου».

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Κοινωνικός Τουρισμός: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση για δωρεάν διακοπές


Ο Κοινωνικός Τουρισμός 2019 είναι ένα πρόγραμμα επιδότησης για τη διαμονή δικαιούχων και των ωφελουμένων μελών τους σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν περιληφθεί στο «Μητρώο Παροχών» του ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι και τα ωφελούμενα μέλη τους είναι απαραίτητο να είναι κάτοχοι Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

Τραγικό τέλος για 53χρονο

Τραγικό τέλος για 53χρονο σε χωριό του δήμου Κιλελέρ του ν. Λάρισας, ο οποίος αποφάσισε να κόψει το νήμα της ζωής του με θηλιά στο λαιμό του.
Τον άντρα βρήκαν απαγχονισμένο σε μια αποθήκη σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του το βράδυ του Σαββάτου.
Όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

Μεταφορά προσφύγων από τη Σάμο με αρματαγωγά του Π.Ν.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, τις πρωινές ώρες σήμερα, μεταφέροντας 494 πρόσφυγες από το Βαθύ της Σάμου.
Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεισφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ Ατελείωτα σούρτα - φέρτα σε δημοτικούς και περιφερειακούς συνδυασμούς


Τα αλισβερίσια τους δείχνουν ότι η μόνη ψήφος που κάνει τη διαφορά είναι αυτή στη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Τα αλισβερίσια τους δείχνουν ότι η μόνη ψήφος που κάνει τη διαφορά είναι αυτή στη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Ολοι πάνε με όλους. Είτε με «χρίσμα» είτε χωρίς «χρίσμα». Είτε με δήθεν «αυτοδιοικητικά» προφίλ, είτε με πιο σαφείς αναφορές στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, πάντα στο όνομα της «ανάπτυξης» και της «προσέλκυσης επενδύσεων», της διευκόλυνσης δηλαδή σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο των επιχειρηματικών σχεδιασμών.
Ο λόγος για τους συνδυασμούς που κατεβαίνουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, εκεί που βρίσκει κανείς κάθε πιθανή συνεργασία ανάμεσα σε δυνάμεις του αστικού πολιτικού συστήματος. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι σε μια σειρά πόλεων ο ΣΥΡΙΖΑ τα βρίσκει με μεγάλη άνεση τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τη ΝΔ, ενώ στα αλισβερίσια τους αυτά χωρούν ακόμα και εθνικιστές και ακροδεξιοί. Τα παραδείγματα που καταγράφει και σ' αυτό το φύλλο ο «Ριζοσπάστης», σε συνέχεια προηγούμενων, δείχνουν για μια ακόμα φορά πόσο ψεύτικες είναι οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα κόμματα του κεφαλαίου. Επιπλέον, πόσο κάλπικη είναι η «προοδευτική» ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ, που παριστάνει το «αντίπαλο δέος» στη «συντήρηση», σε Ελλάδα και Ευρώπη, την ίδια στιγμή που συγκροτεί μαζί με τις «δυνάμεις του χτες» - όπως τις αποκαλεί - δεκάδες συνδυασμούς σε όλη τη χώρα...
Παραδείγματα όπως τα παρακάτω επιβεβαιώνουν ότι ο λαός μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά μόνο συμπορευόμενος με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Καταψηφίζοντας όλους μαζί τους συνδυασμούς των ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, καθώς γίνεται πια καθαρό ότι μετά τις εκλογές θα αθροίσουν τις ψήφους που πήραν από το λαό, μετρώντας τις σαν στάση αποδοχής της κοινής αντιδραστικής στρατηγικής τους.

ΑΚΤΙΟ Σε εξέλιξη το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στη ΝΑΤΟική βάση

Powered By Blogger