Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

τι ευτυχία να είσαι βουλευτής στην μνημονιακή Ελλάδα!!!


Γατάκια θέλετε και μπάνια..

Αποζημίωση 30% στους πληγέντες της Σκοπέλου


Σύμφωνα με δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης Χρ. Σπίρτζη
Το 30% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στις αποτιμηθείσες ζημιές θα λάβουν οι εκατό περίπου πληγέντες επαγγελματίες της Σκοπέλου από το υπουργείο Υποδομών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δοθούν στους πληγέντες τα ποσά που ορίζει ο νόμος για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί, χωρίς να προσδιορίζει, ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα, ενώ στο μεταξύ, δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 31 Μαΐου το έργο αποκατάστασης των ζημιών στο επαρχιακό δίκτυο.

Τι προβλέπει το προσχέδιο νόμου για τους δημοτικούς υπαλλήλους


Σημαντικές αλλαγές στον χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα σε ό,τι αφορά το καθεστώς των δημοτικών υπαλλήλων, επιφέρει το προσχέδιο νόμου του υπ. Εσωτερικών με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις» που δόθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως κείμενο εργασίας.
Το σχέδιο που δημοσιεύει το Έθνος αφορά περίπου 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους. Το προσχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Ιούνιο.
Σε αυτό περιλαμβάνονται οι εξής αλλαγές:

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ Τι είναι τα δηλητηριώδη λεοντόψαρα που εισέβαλαν στις θάλασσες

=ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: WIKIPEDIA
Ενημερωτική ανακοίνωση για τα λεοντόψαρα που έχουν αλιευθεί τους τελευταίους μήνες στην θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, εξέδωσε ο Υδροβιολογικός σταθμός Ρόδου του Ελληνικού Κέντρου θαλάσσιων ερευνών.
Το ξενικό λεονταρόψαρο Pterois miles (λεοντόψαρο, devil firefish, common lionfish) πρωτοεμφανίστηκε στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στη Ρόδο, το καλοκαίρι του 2015 και είναι τροπικό ψάρι, που κατάγεται από τον Ινδικό Ωκεανό, όπου φτάνει από την Ερυθρά Θάλασσα, τον Περσικό Κόλπο και τη Νότια Αφρική στα δυτικά, ίσαμε την Ινδονησία και τη Σουμάτρα, στα ανατολικά.
Το είδος εισήλθε στην Μεσόγειο, μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, είναι δηλαδή ένας Λεσσεψιανός μετανάστης. Ο πληθυσμός του δείχνει γρήγορη εξάπλωση στην ανατολική Μεσόγειο, για αυτό κατατάσσεται μεταξύ των χωροκατακτητικών εισβολέων. Οι συχνές αναφορές, που ο

Πονοκέφαλος στο Μαξίμου από τον ΦΠΑ στην Αλόννησο

ΝΗΣΙ ΤΡΙΚΕΡΙ
Χαμηλά προσπαθεί να κρατήσει η κυβέρνηση την εσωτερική συζήτηση περί αντισυνταγματικότητας στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Έτσι παρά τη νέα παρέμβαση -εν είδει ένστασης- επί του θέματος από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, το Μαξίμου απέφυγε να δώσει διάσταση στο πρόβλημα και περιορίστηκε μέσω του οικονομικού επιτελείου να σχολιάσει πως μια αριστερή κυβέρνηση ενδιαφέρεται εξίσου για τους κατοίκους και των νησιών και της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, η κυβέρνηση δεν θέλει να τροφοδοτήσει τη σχετική συζήτηση, γνωρίζοντας ότι δεν έχει περιθώρια να αρχίσει να αμφισβητεί τα μέτρα που ψήφισε μόλις πριν από λίγες ημέρες η κυβερνητική πλειοψηφία.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση Καιρός: Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα το τριήμερο

Καιρός: Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα το τριήμερο

Εξαίρεση αποτελούν τα βορειοανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και κυρίως η Θράκη - Το Σαββατοκύριακο  ο καιρός θα είναι αίθριος  με απογευματινές μπόρες στα βορειοανατολικά

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου