Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Τον έπεισε

«Εγώ ταλαντεύτηκα το καλοκαίρι, υπήρχε έντονο ρεπορτάζ γι' αυτό», ανέφερε προχτές, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν σκέφτηκε τότε να παραιτηθεί από την κυβέρνηση. Τελικά, όμως, έμεινε, γιατί, όπως μας λέει: «Με έπεισε ένας άνθρωπος που μου είπε: "Ευκλείδη, δεν σας χρειαζόμαστε όταν ο καπιταλισμός θα έχει 5% ανάπτυξη, αλλά τώρα που η ανεργία είναι στο 25%"».Δεν μπορούμε να ξέρουμε, βέβαια, ποιος του είπε τα παραπάνω, το σίγουρο όμως είναι ότι θα μπορούσε να του τα πει ο κάθε ειλικρινής εγχώριος - και όχι μόνο - καπιταλιστής!
Γιατί πραγματικά... τι να τον κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ το κεφάλαιο όταν η καπιταλιστική οικονομία έχει ρυθμούς ανάπτυξης 5%; Για εκείνη την περίοδο μπορεί να υπολογίζει στα «παραδοσιακά» παιδιά του, όπως έκανε άλλωστε και στα χρόνια πριν από την κρίση, όταν είχε τέτοιους ρυθμούς καπιταλιστικής ανάκαμψης και κυβερνητικές εναλλαγές μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Τον ΣΥΡΙΖΑ το κεφάλαιο τον θέλει ακριβώς τώρα, στη φάση της κρίσης, της τεράστιας ανεργίας: Σε συνθήκες που τα «παραδοσιακά» αστικά κόμματα δεν «τραβάνε» και δυσκολεύονται να προωθήσουν παραπέρα τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ - όπως έκανε πάντα η σοσιαλδημοκρατία - ήρθε με «φιλολαϊκή» παντιέρα για να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» του κεφαλαίου, να φορτώσει κι άλλα βάρβαρα μόνιμα μέτρα στην πλάτη του λαού, για να διαμορφώσει προϋποθέσεις ανάκαμψης των κερδών των καπιταλιστών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger