Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

Σπάρτακος: Μια οφειλόμενη απάντηση στην ΚΝΕ

Μια απάντηση στην ΚΝΕ: οι βρισιές, λάσπη και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα δεν είναι απάντηση στην αναγκαιότητα ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό

Φυσικά δεν ταυτίζουμε τον υβριστή Άρη Ευαγγελίδη με τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που δώσαμε, δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε κοινές μάχες…  

Σε άρθρο του στον Ριζοσπάστη ο Άρης Ευαγγελίδης, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, εκτοξεύει μερικούς τόνους λάσπη καταγγέλλοντας το «Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος» (από εδώ και πέρα ΔΕΦΣ) και την παρέμβασή του στο στρατό. Αφορμή, η ανάδειξη από το Δίκτυο Σπάρτακος των παλινωδιών του ΚΚΕ στην ψήφιση του στρατολογικού νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις».

Η ακατανόητη επίθεση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ έχει δύο σκέλη. Αρχικά, ο συντάκτης κατηγορεί το Δίκτυο Σπάρτακος για «πασιφισμό», για συγκάλυψη του χαρακτήρα του ιμπεριαλιστικού πολέμου ως «συνέχιση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής με άλλα μέσα», αλλά και για άρνηση της αναγκαιότητας ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου για να σταματήσουν οι πόλεμοι.

Κύριε, δεν ξέρω τι να ζητιανέψω από Εσένα

Κύριε, δεν ξέρω τι να ζητιανέψω από Εσένα
Άγιος Φιλάρετος Μόσχας
Κύριε, δεν ξέρω τι να ζητιανέψω από Εσένα.
Μόνον Εσύ γνωρίζεις τι μου χρειάζεται.
Η συνέχεια εδώ

Live Stream Panathinaikos - PAOK Live Streaming Παναθηναϊκος - ΠΑΟΚ

Ο Χριστός είναι θυσία...

Ο Χριστός είναι θυσία...
Μόνον όταν θυσιάζεται κανείς, συγγενεύει με τον Χριστό, γιατί ο Χριστός είναι θυσία
Ο Υιός και Λόγος του Θεού με την ενανθρώπησή Του ταπεινώθηκε με το να πάρη μορφή δούλου, των χοϊκών δηλαδή ανθρώπων. Μεγάλωσε στην αφάνεια.
 Τα τριάντα χρόνια της ζωής Του τα πέρασε τελείως άγνωστος στους πολλούς, μερικοί μόνο Τον γνώριζαν, ενώ εργαζότανε τα έργα του νομιζομένου πατέρα Του.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ δυστυχώς κόπηκε ο δρόμος προς τον αμάραντο

The end of the road...
amarandos 2/2016

 Skopelos Garden Nikos Orfanos

Προκηρύσσεται ο Ε’ Ποιητικός Διαγωνισμός «Καισάριος Δαπόντες»

Προκηρύσσεται από το δήμο Σκοπέλου και το γραφείο Εθελοντισμού της Δημοτικής Κοινότητας Σκοπέλου ο Ε’ κατά σειρά Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός «Καισάριος Δαπόντες», στη μνήμη του Σκοπελίτη λόγιου και ποιητή του 18ου αιώνα. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του ταλέντου νέων δημιουργών.
Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο και οι στίχοι δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους τριάντα δύο (32), ενώ οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να μετάσχουν με ένα μόνο ποίημά τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το διαγωνιζόμενο ποίημα θα πρέπει να είναι ανέκδοτο.
Η επιλογή των ποιημάτων, που θα ξεχωρίσουν, θα γίνει από 5μελή Κριτική Επιτροπή την οποία αποτελούν οι Μαρία Λάζου - Τσώμου, ποιήτρια, Πάκης Αθανασίου, οικονομολόγος - ποιητής, Αθως Χατζηματθαίου, δημοσιογράφος - ποιητής, Γιώργος Μιχελής, τέως Δήμαρχος και Μάρω Βουδούρογλου - Βλαχάκη, ποιήτρια.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2016, η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, που θα διοργανωθεί από τo δήμο Σκοπέλου, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2016, στη Σκόπελο, στην αίθουσα του κινηματογράφου «Ορφέας». Επίσης όπως έγινε γνωστό οι έξι πρώτοι από τους βραβευμένους ποιητές θα φιλοξενηθούν για ένα τριήμερο από το δήμο Σκοπέλου, για το διάστημα της τελετής της απονομής.

Εκτακτη γενική συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου σήμερα


Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλούνται τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου καλεί σήμερα Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ.
Στη συνέλευση θα συζητηθεί η σύναψη δανειακής σύμβασης για την αγορά των καινούργιων μηχανημάτων του νέου Ελαιοτριβείου, με βάση την απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΚΤΉΡΙΟ

 από γείτονες πολλά τα

Το καμάρι της Σκοπέλου


ΣΚΟΠΕΛΟΣ A  ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΑΣ Alexandros Alexanian

Δυστυχώς Πέθανε ο Γιώργης

Πέθανε ο Γιώργης Χιωτάκης
Έφυγε από τη ζωή ο φωτισμένος κληρικός παπά Γιώργης Χιωτάκη από τα Νομικιανά Σφακίων.
Το γεγονός του θανάτου του προκάλεσε θλίψη και πόνο στην οικογένειά του και σε όλους όσοι τον γνώριζαν.
Ο παπά Γιώργης ήταν ένας ατρόμητος μαχητής με αξιοπρέπεια, ένας ξεχωριστός χαρισματικός  κληρικός.
Ο παπά Γιώργης Χιωτάκης ήταν ένας παπάς, παντρεμένος και πατέρας δέκα παιδιών, ενώ είχε και για ενορία πολλούς οικισμούς, ανθρώπινες αετοφωλιές σφηνωμένες σε δυσπρόσιτα σημεία των Λευκών Ορέων, στις Σφακιανές Μαδάρες, που ο ίδιος τις ανεβοκατέβαινε για δεκαετίες με τα ποδια, περπατώντας με τα χοντρά κρητικά στιβάνια του.

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου 2016 (Κυριακὴ τοῦ Τελώνου καὶ τοῦ Φαρισαίου)

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου 2016
(Κυριακὴ τοῦ Τελώνου καὶ τοῦ Φαρισαίου) -ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΗ' 10-14

Ἄνθρωποι δύο ἀνέβησαν εἰς τὸ ἱερὸν προσεύξασθαι, ὁ εἷς Φαρισαῖος καὶ ὁ ἕτερος τελώνης. Ο Φαρισαῖος σταθεὶς πρὸς ἑαυτὸν ταῦτα προσηύχετο· ὁ Θεός, εὐχαριστῶ σοι ὅτι οὐκ εἰμὶ ὥσπερ οἱ λοιποὶ τῶν ἀνθρώπων, ἅρπαγες, ἄδικοι, μοιχοί, ἢ καὶ ὡς οὗτος ὁ τελώνης· νηστεύω δὶς τοῦ σαββάτου, ἀποδεκατῶ πάντα ὅσα κτῶμαι.
 Καὶ ὁ τελώνης μακρόθεν ἑστὼς οὐκ ἤθελεν οὐδὲ τοὺς ὀφθαλμοὺς εἰς τὸν οὐρανόν ἐπᾶραι, ἀλλ’ ἔτυπτεν εἰς τὸ στῆθος αὐτοῦ λέγων· ὁ Θεός, ἱλάσθητί μοι τῷ ἁμαρτωλῷ. Λέγω ὑμῖν, κατέβη οὗτος δεδικαιωμένος εἰς τὸν οἶκον αὐτοῦ ἢ γὰρ ἐκεῖνος· ὅτι πᾶς ὁ ὑψῶν ἑαυτὸν ταπεινωθήσεται, ὁ δὲ ταπεινῶν ἑαυτὸν ὑψωθήσεται.

Εορτή του Αγίου Ευσταθίου Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας της Μεγάλης

Εορτή του Αγίου Ευσταθίου Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας της Μεγάλης
Τη μνήμη του Αγίου Ευσταθίου, του Αρχιεπισκόπου της Αντιοχείας της Μεγάλης τιμά σήμερα, 21 Φεβρουαρίου, η Εκκλησία μας.
O Άγιος Ευστάθιος, γεννήθηκε στη Σίδη της Παμφυλίας (άλλοι θεωρούν ότι καταγόταν από τους Φιλίππους της Μακεδονίας) το 260 μ.Χ. και υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες εκκλησιαστικές φυσιογνωμίες του 3ου μ.Χ. αιώνα. Διακρίθηκε για την μαχητικότητά του και την εμμονή του στη ορθή διδασκαλία του Ευαγγελίου.

To ακέφαλο κίνημα

Του Απόστολου Αποστολόπουλου


Ο κόσμος χωρίς τον Τσίπρα, οι γραβάτες στα κάγκελα, οι φόροι στους μισθωτούς και η αστυνομία προβληματισμένη


Οι Πλατείες ξεκίνησαν, με τους Αγανακτισμένους, λίγο-πολύ αυθόρμητα, χωρίς ηγεσία, με τα κόμματα, ιδίως της ιστορικής Αριστεράς, δύσπιστα έως εχθρικά. Οι Πλατείες ξεκίνησαν χωρίς τον Τσίπρα. Ο κόσμος βρίσκεται πάλι στους δρόμους και πάλι «χωρίς τον Τσίπρα». Η μεγάλη διαφορά, θα έλεγε κανείς, είναι ότι ο Τσίπρας στο μεταξύ έγινε πρωθυπουργός. Ωστόσο, η ομοιότητα με το παρελθόν είναι πιο ουσιαστική: Ο Τσίπρας έχει την πρωθυπουργία και την εξουσία που απορρέει από το αξίωμα, αλλά δεν κατάφερε να αποκτήσει ηγετικό ρόλο. Πήγε, στιγμιαία, να τον αποκτήσει αλλά τον έχασε καθώς ούτε στίγμα έδωσε, σε τι διαφέρει μια αριστερή κυβέρνηση από τις άλλες (εκτός από τη λογοδιάρροια), ούτε τη χώρα πλοήγησε μέσα και μακριά από τις μνημονιακές συμπληγάδες.

Εξαπάτηση σε διπλό ταμπλό


Καθορίστηκε - λέει η κυβέρνηση - για αύριο, Δευτέρα, ο διάλογός της με τους αγρότες, που θα είναι καθοριστικός για το τι μέλλει γενέσθαι στο συγκεκριμένο μέτωπο. Βέβαια, είναι γνωστό ότι πρόκειται για διάλογο - απάτη. Και ένα ακόμα στοιχείο που το επιβεβαιώνει, είναι αυτό που αναφέρουν άλλα ρεπορτάζ που αφορούν τη διαπραγμάτευση. Γράφουν, λοιπόν: «Σε νέα φάση περνά από Δευτέρα η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής, μια από τις πολλές που διεξάγονται τις τελευταίες μέρες, έγινε γνωστό ότι ομάδες τεχνικών κλιμακίων θα βρίσκονται στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι συζητήσεις».Ετσι, λοιπόν, η κυβέρνηση από τη μία θα συζητά με τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών πώς θα «σφάξει» τους αγρότες και από την άλλη θα εμφανίζεται να συζητά με μία μερίδα αγροτών που συνωστίζονται στα σκαλιά του Μαξίμου, για να διαπραγματευτούν υπέρ των μεγαλοαγροτών. Ο βρώμικος ρόλος της κυβέρνησης αλλά και όσων σπεύδουν να της παράσχουν άλλοθι διαλόγου, αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο.

Τι έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης θα πληρώσετε - Ολες οι αλλαγές

http://www.perivolos.gr


Σημαντικές επιβαρύνσεις στους φορολογούμενους με εισοδήματα από 35.000 ευρώ έως και τις 50.000 ευρώ, ελαφρύνσεις στους έχοντες εισοδήματα από 20.000 έως 35.000 ευρώ και τα πολύ υψηλά εισοδήματα αλλά και καμιά μεταβολή για την πλειονότητα των φορολογούμενων που δηλώνουν εισοδήματα έως 20.000 ευρώ, φέρνει η νέα κλίμακα της εισφοράς αλληλεγγύης που προτείνει η κυβέρνηση επιμένοντας να μην ενσωματωθεί η εισφορά στην βασική κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων που ζητούν οι θεσμοί.
Η κυβερνητική πρόταση προς τους δανειστές, προβλέπει την καθιέρωση μιας νέας προοδευτικής κλίμακας έκτακτης εισφοράς που κινείται στη φιλοσοφία της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος.
Σύμφωνα με την πρόταση, η εισφορά αλληλεγγύης δεν Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ Super League -Panathinaikos Athens - PAOK Saloniki Live Streaming

ΑΕΛ - Παναιγιάλειος Football League -AEL Larissa - Panegialios Live Streaming

ΑΕΚ - Κηφισιά Basket League live

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός Basket League -Panathinaikos Athens - PAOK Saloniki Live Streaming

Ολυμπιακός - Ατρόμητος Super League-Olympiacos Piraeus - Atromitos Athens Live Streaming

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου