Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Σχέδια Έκτακτης Ανάγκης : Ομάδες Περιπολίας

maxresdefault

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
Τώρα που η χώρα μας έχει κατακλυσθεί από μετανάστες εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων αναγκών που πλέον είναι δυνατόν να εκδηλωθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Προχθές δώσαμε μια πρώτη εικόνα πως η λύση των Ομάδων Ετοιμότητας στη γειτονιά μας είναι δυνατόν αν αντιμετωπίσουν μαζικές επιθέσεις. Σχετικό το άρθρο εδώ.
Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα προληπτικά μέτρα που καλό είναι σιγά σιγά να αρχίσετε να τα εφαρμόζετε.

Το σύστημα που θα αναπτύξουμε λέγεται : Πολίτες σε Περιπολία ή αλλιώς Ομάδες Περιπολίας.
Στις Ομάδες Περιπολίας μπορούν να συμμετάσχουν όλοι (άνδρες και γυναίκες) άνω των 16-17 ετών που έχουν κάποια σωματική δεξιότητα. Είναι χειροδύναμοι ή γνωρίζουν έστω τα βασικά σε πολεμικές τέχνες, συνταχιούχοι αστυνομικοί, στρατιωτικοί και βασικά όποιος αισθάνεται ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο καθήκον. Σε αυτή τη φάση δεν φέρουν κανενός είδους όπλο. Μόλις όμως αρχίσουν οι αναταραχές τότε το κάθε είδους όπλο πλέον θα είναι όχι απλά ανεκτό, αλλά υποχρεωτικό.
Οι Ομάδες Περιπολίας σε αυτή τη φάση έχουν διττό ρόλο. Καταρχήν δίνουν το μήνυμα ότι η γειτονία έχει ισχυρούς δεσμούς. Τις γειτονιές αυτές δύσκολα θα τις πλησιάσουν σε περίπτωση ταραχών γιατί γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι υπάρχουν δεσμοί και προετοιμασία αντίστασης. Θα πάνε στην επόμενη που τα μέλη της κοιμούνται όρθιοι ή εθελοτυφλούν.
Ο δεύτερος ρόλος τους είναι η πλήρης καταγραφή της γειτονιάς. Αυτές οι ομάδες τώρα που δεν έχουν ακόμα εκδηλωθεί μαζικά γεγονότα έκτακτης ανάγκης θα προχωρήσουν στην χαρτογράφηση της γειτονιάς μας, θα αναγνωρίσουν τα τυφλά σημεία, τα ευάλωτα σημεία και φυσικά όλες τις οδούς διαφυγής.
Ουσιαστικά θα αποτελέσουν την ομάδα εργασίας που θα μαζέψει τα δεδομένα που η άλλη ομάδα η Ομάδα Επεξεργασία του Σχεδίου Αντίδρασης και Άμυνας (που θα περιγράψουμε σε άλλο άρθρο) θα κατατάξει και αξιολογήσει προκειμένου να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με αρμοδιότητες, καθήκοντα και υποχρεώσεις για όλους.
Σήμερα που η εγκληματικότητα έχει πάρει την ανιούσα οι Ομάδες Περιπολίας Πολιτών είναι η λύση και σε αυτό το πρόβλημα.
Οργανωθείτε φίλοι και φίλες γιατί αν περιμένετε από στρατό και αστυνομία πολύ φοβάμαι ότι θα μείνετε στα κρύα του λουτρού.
Το Πρόγραμμα Πολίτες σε Περιπολία εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία σε δεκάδες χώρες σε όλον τον κόσμο. Μάλιστα η τοπικές αστυνομίες σε πολλές χώρες είναι υποχρεωμένες να εκπαιδεύουν τους πολίτες στον τρόπο περιπολίας και τα μέτρα αυτοπροστασίας! Φυσικά στην Ελλάδα κοιτάμε μόνον τον καναπέ μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger