Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Δυστυχώς ΑΣΧΗΜΑ νέα για την 30χρονη που ήταν στο τροχαίο με τον Παντελίδη


- Δίνουν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή.
- «Να περιοριστεί η τραγωδία και να μην έχουμε κι άλλο θύμα!»

“Εφυγε από τη ζωή ο ρεμπέτης Μπάμπης Γκολές”

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο τραγουδιστής Μπάμπης Γκολές, ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της αναβίωσης του ρεμπέτικου…

Ο Μπάμπης Γκολές αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο μεταξύ του παλιού κλασικού ρεμπέτικου και του μεταγενέστερου λαϊκού τραγουδιού.  Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα στις 3.00 το μεσημέρι στον ιερό ναό της Παναγίας Αλεξιώτισσας στην Πάτρα.
Γεννήθηκε το 1947 στη συνοικία Ταμπάχανα της Πάτρας. Ηταν αυτοδίδακτος μουσικός και ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και ούτι από την ηλικία των 8 ετών, ενώ από την ηλικία των 12 και μπουζούκι.

Οταν λεγαμε οτι κακως ενώνουν τις δικες Ρουπακια μας έλεγαν"ο Αθανασιου ειναι εμπειρος" Το Καταλαβατε;

Ντοκουμέντο πριν 32 χρόνια αποκριές στην Σκόπελο


Καΐκι προσάραξε στα βράχια

Σούδα: Καΐκι προσάραξε στα βράχια
Σε βραχώδη ακτή στο Μαράθι της Σούδας στην Κρήτη προσάραξε το μεσημέρι της Πέμπτης ένα μικρό αλιευτικό σκάφος, το οποίο έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης ενώ έπλεε σε μικρή απόσταση από το λιμανάκι των Καλυβών.

Ο 59χρονος κυβερνήτης του καϊκιού βγήκε κολυμπώντας στη στεριά και είναι καλά στην υγεία του

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΑΛΌΝΝΗΣΟΣ

 ...«Φρενάρισμα» κρατήσεων από εξωτερικό ~ Έντονη ανησυχία στα νησιά
Ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες της Μαγνησίας αναφέρουν ότι τα εθνικά θέματα έχουν άμεσο αντίκτυπο στον εισερχόμενο τουρισμό
Ανησυχητικό χαρακτηρίζεται από ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες της Μαγνησίας το κλίμα αβεβαιότητας στα εθνικά θέματα, το οποίο επηρεάζει αρνητικά τον τουρισμό, προκαλώντας «φρενάρισμα» και κατ’ άλλους «πάγωμα» των κρατήσεων από το εξωτερικό.
Σε επίπεδο χερσαίας Μαγνησίας η εικόνα δεν θεωρείται ανησυχητική, ενώ γίνεται λόγος για «ήπια στάση αναμονής» στις κρατήσεις από το εξωτερικό. Αντίθετα στις νησιωτικές περιοχές διατυπώνεται σχετική ανησυχία για τις διακυμάνσεις που παρουσιάζονται το τελευταίο δεκαπενθήμερο στο ίδιο πεδίο.
Πέντε επιχειρηματίες μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, σκιαγραφώντας το αρνητικό κλίμα που επικρατεί και την κατάσταση που αντιμετωπίζουν λόγω της αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί σε εθνικό επίπεδο, διατυπώνοντας, ωστόσο, από κοινού τη θέση ότι η σταθερότητα και η ηρεμία είναι οι δύο καθοριστικοί παράγοντες για την εξέλιξη και ανάπτυξη του τουρισμού.
Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
«Υπάρχει στασιμότητα στις κρατήσεις, γιατί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα, δημιουργεί, δυστυχώς, αυτό που φοβόμασταν, την ανασφάλεια. Εχει παγώσει η ροή των κρατήσεων και ο λόγος είναι ξεκάθαρος. Οταν καθημερινώς τα διεθνή μέσα δείχνουν την εικόνα ανατάραξης στην Ελλάδα, επηρεάζεται αναμφίβολα η τουριστική κίνηση» όπως αναφέρει ο Γιάννης Γιολδάσης, ξενοδόχος της Σκοπέλου. Ο ίδιος χαρακτηρίζει ιδιαίτερα ανησυχητικές τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, τονίζοντας παράλληλα ότι «αν ήμασταν πιο σταθεροί και είχαμε δείξει πιο μεγάλη αποφασιστικότητα, θα είχαν ξεπεραστεί τα προβλήματα, τα οποία ευχόμαστε να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό».

Δικαιοσύνη με "μάτι γαρίδα". Αλλο Ρουπακιάς και Κορκονέας και άλλο Κώστας Σακκάς.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Η είδηση πανομοιότυπη σε όλες τις ενημερωτικές ιστοσελίδες. Μας λέει ότι αποφυλακίζεται στις 18 Μάρτη ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα,  Γιώργος Ρουπακιάς. Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αιτιολογεί αυτή την απόφαση του γιατί, λέει, ο χρυσαυγίτης εγκληματίας συμπλήρωσε το ανώτατο όριο κράτησης, που καθορίζει ο νόμος.

Μάλιστα. Ζούμε δηλαδή σε μια ευνοούμενη πολιτεία όπου οι νόμοι εφαρμόζονται με ευλάβεια. Μια «λεπτομεριούλα» όμως. Οι νόμοι της δικαιοσύνης τους κάνουν και μερικές εξαιρέσεις, ειδικά αν αφορούν αντιεξουσιαστές και αναρχικούς. Το όνομα του  Κ. Σακκά, σας λέει τίποτα; (Αν όχι διαβάστε αυτή μας την ανάρτηση).

Στην περίπτωση του αναρχικού Κώστα Σακκά, το αστικό κράτος δεν φτάνει που έκανε τους δικούς του νόμους κουρελόχαρτο αλλά έδειξε και όλο το ταξικό του μίσος απέναντι στο πρόσωπο του νεαρού αναρχικού, που για να αποφυλακιστεί καθώς είχε συμπληρώσει κάθε νόμιμο όριο προφυλάκισης, έβαλε σε κίνδυνο την ζωή του πραγματοποιώντας σκληρή απεργία πείνας για 36 μέρες.

Κυβερνητική γκάφα με τις αποδείξεις πριμοδοτεί την φοροδιαφυγή!

http://www.perivolos.gr

Απίστευτη κυβερνητική γκάφα που διευκολυνει τη φοροδιαφυγή, καθώς αποδυναμώνει τους επιτόπιους ελέγχους της Εφορίας - ·  Σε όσες επιχειρήσεις δεν υπάγονται σε ΦΠΑ οι ελεγκτές απλά καταγράφουν τις παραβάσεις της μη έκδοσης αποδείξεων χωρίς να μπορούν να καταλογίσουν κανένα πρόστιμο!

Σε όσες επιχειρήσεις υπάγονται σε ΦΠΑ οι ελεγκτές θα πρέπει να βρίσκουν πόσος ΦΠΑ αναλογεί στις μη εκδοθείσες αποδείξεις και επ’ αυτού να καταλογίζουν το 50%, διαδικασία εξαιρετικά δύσκολη που θα καθιστά αναποτελεσματικούς και αναξιόπιστους τους ελέγχους.

 Σε πλήρη αποδυνάμωση των επιτόπιων φορολογικών ελέγχων που διενεργούνται προκειμένου να διαπιστώνεται εάν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες κόβουν αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών οδηγούν οι διατάξεις του ν. 4337/2015 με τις οποίες καταργήθηκαν τα αυτοτελή πρόστιμα για τις παραβάσεις της μη έκδοσης ή της ανακριβούς έκδοσης φορολογικών στοιχείων. Τα πρόστιμα αυτά κυμαίνονταν από 250-500 ευρώ ανά μη εκδοθέν φορολογικό στοιχείο με ανώτατο όριο τις 30.000 ευρώ. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ  ΕΔΩ

4ον Κατάλυση του συντάγματος

pseudo_xarths_amfigonias_oea

1ον Κινητοποίηση αγροτών και των υπολοίπων οικονομικών κλάδων.
2ον Θέμα εθνικής ασφάλειας εν όψη δόλιας μετανάστευσης.
3ον Νόμος του Ο.Η.Ε 68/304 της 11/9/2014 περί αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους των κρατών.
4ΟΝ Κατάλυση του συντάγματος.
Κοινοποιείτε προς.
Συμβούλια πρωτοδικών όλων των Νομών.
Αστυνομικούς διοικητές όλων των Νομών.
Νομαρχίες.
Συντονιστικές επιτροπές αγροτικών μπλόκων.
Αξιωματικούς ένοπλων δυνάμεων.
Συνδικαλιστικά όργανα της ΕΛ.ΑΣ.
Πολίτες.

ΔΗΕ και Μανώλης Σφακιανάκης: Έργα και ημέρες

Όταν ορισμένα χρόνια πριν, ξεκινούσαμε το osarena, μου ήταν αδύνατο να φανταστώ πως θα ερχόταν η στιγμή που θα ασχολούμασταν με ειδησεογραφία ή με κάτι άλλο πέραν των Linux how-to's, εφαρμογών και διανομών. Ευτυχώς όμως, στην πορεία αυτό άλλαξε, καθώς ό,τι αφορά το διαδίκτυο έγκειται στην σφαίρα της ενημέρωσης που πρέπει να παρέχουμε, αφού είναι θέματα τα οποία αφορούν πρωτίστως εμάς τους ιδίους.
Μένοντας λοιπόν στην τρέχουσα ειδησεογραφία και μετά τα όσα έγιναν την 17η Φλεβάρη, σχετικά με την υποβάθμιση και στην ουσία μετακίνηση του Μανώλη Σφακιανάκη, νυν προϊσταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ), θα θέλαμε να μείνουμε στο θέμα και οι λόγοι γι' αυτό είναι συγκεκριμένοι.
Αφ' ενός από την μια πλευρά έχουν ξεσαλώσει μερικές ιστοσελίδες οι οποίες έχουν κάθε λόγο να υποστηρίζουν τον Σφακιανάκη και αφ' ετέρου επειδή τα όσα άλλα αντίθετα λέγονται είναι χαζομάρες, με αποτέλεσμα να έχουμε πνιγεί σε μια γλίτσα δημοσιεύσεων και απόψεων που μπάζουν από παντού.

ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ !!! ...ενός λεπτού πορδή.

Ανακάλυψαν οικισμούς 7.000 ετών στην Ιερουσαλήμ

Οικισμούς που χρονολογούνται έως και 7.000 χρόνια πριν, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην Ιερουσαλήμ. Η ανακάλυψη θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική για την μελέτη της εποχής του Χαλκού στην περιοχή.


<p>Φωτογραφία: Jerusalem Post (<strong><span style= background-color:rgb(255, 255, 255); color:rgb(147, 147, 147) >COURTESY OF ISRAEL ANTIQUITIES AUTHORITY)</span></strong></p>
Όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές, οι ανασκαφές στην συνοικία Chouafat, στην ανατολική Ιερουσαλήμ έφεραν στο φως δυο οικισμούς με τμήματα των τοίχων να παραμένουν άθικτα, αλλά και αντικείμενα, όπως πήλινα σκεύη, εργαλεία από πυρόλιθο, ένα μπολ από βασάλτη που πιστοποιούν τις ικανότητες των κατοίκων, αλλά και τις τέχνες που εξασκούνταν στην τοπική κοινωνία.

Εντοπίστηκαν επίσης ένα κολιέ με χάντρες που δείχνει ότι κοσμήματα κατασκευάζονταν ή εισάγονταν, αλλά και οστά ζώων τα οποία θα αναλυθούν περαιτέρω για να διαπιστωθούν οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων που έζησαν εκεί πριν από 7 περίπου χιλιετίες, αλλά και για να γίνει πιο κατανοητή η τοπική οικονομία.

Τα λαϊκά παιδιά αγαπάνε με πάθος

pantelis pantelidisΟ άδικος και τραγικός χαμός του νεαρού τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη συγκίνησε τις μεγάλες λαϊκές μάζες που αγαπούν παράφορα τα παιδιά που έχουν βγει μέσα από αυτές. Για τα παιδιά της εργατικής τάξης, σε όλο τον κόσμο, ο δρόμος για να ξεφύγουν από τη μιζέρια -και την μοίρα της τάξης τους- περνάει, κυρίως, μέσα από το τραγούδι και το ποδόσφαιρο.
Έναν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού ερωτεύεται η λαϊκή τραγουδίστρια Στέλλα (Μελίνα Μερκούρη) στην ομώνυμη ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη, και αφίσες ποδοσφαιριστών από λαϊκά περιοδικά έχει κολλήσει στους τοίχους του ταπεινού δωματίου της.

Σταθερά πάνω από ένα εκατομμύριο οι άνεργοι στη χώρα μας Αποτυπώνεται η εγγεγραμμένη και όχι η πραγματική ανεργία

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου
Σταθερά πάνω από ένα εκατομμύριο ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι και το Γενάρη του 2016, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ που καταγράφουν την εγγεγραμμένη και όχι την πραγματική ανεργία που είναι κατά πολύ μεγαλύτερη.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι το Γενάρη του 2016 ανήλθαν σε 1.065.337 (αναζητούντες και μη εργασία).
Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας για το μήνα Γενάρη 2016 ανήλθε σε 876.752 άτομα. Από αυτά τα 449.269 (ποσοστό 51,24%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 427.483 (ποσοστό 48,76%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 347.810 (ποσοστό 39,67%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 528.942 (ποσοστό 60,33%).

Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ - Ατρόμητος στα ημιτελικά

Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ - Ατρόμητος στα ημιτελικά

Γνωστά έγιναν τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ θα δώσει μάχη με τον Ατρόμητο, με φόντο μία θέση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Οι πρώτοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 2-3 Μαρτίου σε Τούμπα και ΟΑΚΑ, ενώ οι επαναληπτικοί στις 6-7 Απριλίου. Βέβαια οι ημερομηνίες των επαναληπτικών μπορεί να αλλάξουν αν προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League ο Ολυμπιακός.
Να σημειωθεί πως ο τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου. Ο νικητής του ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός θα είναι τυπικά γηπεδούχος στον τελικό.

Ανατροπή-σοκ στο θάνατο του Παντελίδη: Κόλλησε το γκάζι;

Ανατροπή-σοκ στο θάνατο του Παντελίδη: Κόλλησε το γκάζι;

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις του ρεπορτάζ … έρχονται σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον λόγο τον οποίο ο Παντελίδης έχασε τον έλεγχο και του τζιπ που οδηγούσε.
Η οικογένεια θα βάλει δικό της πραγματογνώμονα να εξετάσει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.
Γίνονται έρευνες καθώς στο παρελθόν υπήρχαν πληροφορίες ότι στο συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου κολλούσε το γκάζι.
Η οικογένεια επικαλείται λόγους ότι έχει γίνει δολιοφθορά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 Γ.Καραιβάζ, και ενημερωτική εκπομπή πρωινή.
Ανατριχιαστικό στοιχείο βγαίνει και αυτό στην επιφάνεια σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες: υπάρχει μεγάλη είσοδος στο χώρο του αυτοκινήτου κομματιασμένων θραυσμάτων από τα κιγκλιδώματα τα οποία λειτούργησαν… σαν βέλη και σκότωσαν τον Παντελίδη.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΙ ΤΑΧΎΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΕΎΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ 2016 ?


ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΟΙΟ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Στη ΒΑ Χαλκιδική τίποτα δεν έχει σταματήσει, τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Η Eldorado Gold συνεχίζει καθημερινά το καταστροφικό της έργο.Σ' αυτή την παραφροσύνη μόνο ο αδιαμεσολάβητος  και ακηδεμόνευτος αγώνας μπορεί να δώσει ένα τέλος.


Συγκεντρώσεις:
Παρασκευή 19/2/2016   10.00 πμ κόμβος Μ.Παναγίας
Κυριακή      21/2/2016   11,00 πμ κόμβος Μ.Παναγίας

Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας

Περί Σφακιανάκη του Ηλεκτρονικού ο λόγος…

sfak
Από την Αρβανίτισσα
Καταρχήν να δηλώσω ότι τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω και επειδή δεν τον γνωρίζω δεν μπορώ να πω τίποτα για τις τυχόν δεξιότητες, ικανότητες, τις περγαμηνές ή το χαρακτήρα του.
Αν και στην αρχή με εντυπωσίασε η μετάθεση σου σε υπηρεσία «ψυγείο» όπως την λένε οι αστυνομικοί και που με μαθηματικό τρόπο οδηγεί αξιωματικούς της αστυνομίας στο σπίτι τους, εν τούτοις όμως ως μέλος οικογένειας αστυνομικών – αποστράτων και εν ενεργεία – μπορώ να πω ότι ήταν καθ΄όλα αναμενόμενη.

Εορτή της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας

Εορτή της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας
Τη μνήμη της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας τιμά σήμερα, 19 Φεβρουαρίου, η Εκκλησία μας.

Η Αγία Φιλοθέη γεννήθηκε το έτος 1522 μ.Χ. στην τουρκοκρατούμενη τότε Αθήνα. Οι ευσεβείς γονείς της ονομάζονταν Άγγελος και Συρίγα Μπενιζέλου. Η μητέρα της ήταν στείρα και απέκτησε την Αγία μετά από θερμή και συνεχή προσευχή.
Ο Κύριος που ικανοποιεί το θέλημα εκείνων που Τον σέβονται και Τον αγαπούν, άκουσε την δέησή της. Και πράγματι, μια ημέρα η Συρίγα μπήκε κατά την συνήθειά της στο ναό της Θεοτόκου για να προσευχηθεί και από τον κόπο της έντονης και επίμονης προσευχής την πήρε για λίγο ο ύπνος. Τότε ακριβώς είδε ένα θαυμαστό όραμα.
Ένα φως ισχυρό και λαμπρό βγήκε από την εικόνα της Θεομήτορος και εισήλθε στην κοιλιά της. Έτσι ξύπνησε αμέσως και έκρινε ότι το όραμα αυτό σήμαινε στην ικανοποίηση του αιτήματός της. Έτσι κι έγινε. Ύστερα από λίγο καιρό η Συρίγα έμεινε έγκυος και έφερε στον κόσμο τη μονάκριβη θυγατέρα της.

Ολυμπιακός - Ηρακλής League Cup - 1ος ημιτελικός

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ Συνεχίζουν στα μπλόκα κόντρα σε τρομοκρατία και ελιγμούς

Νέες κατά τόπους παρεμβάσεις χτες και αποκλεισμοί τελωνείων και δρόμων
Από προηγούμενο αποκλεισμό του κόμβου στο Κιλελέρ
Από προηγούμενο αποκλεισμό του κόμβου στο Κιλελέρ
Συνεχίζονται οι κατά τόπους παρεμβάσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς στα μπλόκα, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί, παρά τα εμπόδια, την τρομοκρατία και τους ελιγμούς, στους οποίους συμμετέχουν και δυνάμεις που παρεμβαίνουν στα μπλόκα, εκφράζοντας τα συμφέροντα καπιταλιστών μεγαλοαγροτών.Θυμίζουμε ότι το μπλόκο της Νίκαιας έχει ήδη πάρει την πρωτοβουλία να ζητήσει νέα πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, η οποία θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Χτες, αγρότες του μπλόκου, με 30 τρακτέρ, απέκλεισαν τον κόμβο του Πλατύκαμπου, αποκόβοντας την κυκλοφορία στον παλιό εθνικό δρόμο Λάρισας - Βόλου.
Σήμερα, Παρασκευή, στα διόδια του Ακτίου, οι αγρότες των μπλόκων Αγίου Νικολάου Βόνιτσας και Λούρου Πρέβεζας οργανώνουν συλλαλητήριο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, τονίζοντας ότι το σύνθημα «Εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά» πρέπει να γίνει πράξη στους δρόμους του αγώνα.

Το βάρος καταλήγει ξανά στο λαό


Οι ασφαλισμένοι πληρώνουν για την Υγεία μέσω της γενικής φορολογίας. Σ' αυτήν προστίθενται οι παρακάτω πληρωμές: Οι εισφορές Υγείας, παράλληλα με τις εισφορές για τη σύνταξη. Οι πληρωμές στην πρωινή και ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, που συνολικά ξεπερνούν τα 400 εκατ. το χρόνο. Οι συμμετοχές (μέχρι και 25%) στα φάρμακα που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ και η εξ ολοκλήρου κάλυψη των φαρμάκων που δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ. Η μεσοσταθμική συμμετοχή στα φάρμακα του ΕΟΠΥΥ ξεπέρασε το 25% τα τελευταία χρόνια και τα 625 εκατ. ευρώ το χρόνο. Αν προστεθούν και οι δαπάνες για φάρμακα που δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ και εκείνα που δεν καλύπτονται απ' την Κοινωνική Ασφάλιση, τότε απ' την τσέπη των ασθενών βγαίνουν 1,5 - 1,7 δισ. ευρώ το χρόνο. Η δημόσια δαπάνη για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μειώθηκε σε τέτοια επίπεδα, ώστε τα 4 απ' τα 10 ευρώ που δαπανιούνται για την Υγεία να βγαίνουν απ' την τσέπη των αρρώστων (5,2 απ' τα 16,4 δισ. ευρώ που ξοδεύτηκαν συνολικά το 2013). Κι έρχεται τώρα η

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου