Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού και Ψήφισμα Αλληλεγγύης στους 5 Φοιτητές

εισβολη στο σπιτι του γερμανου πρεσβη


Δείτε αμαντάριστο πλάνα από τη δράση στον παρακάτω σύνδεσμο. https://youtu.be/9WC3PwFWRuM


      Ένα κροκοδείλιο δάκρυ κύλησε στο μάγουλο της Ευρώπης για το προσφυγικό...
    Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες περιστατικών και εκδηλώσεων που αν δεν αφορούσαν ανθρώπινες ζωές, θα ήταν κυριολεκτικά γελοίες. Είδαμε δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, υπουργών και πρωθυπουργών να μας λένε πόσο νοιάζονται και πόσο συμπάσχουν με το δράμα των ανθρώπων αυτών.
Είδαμε οργουελική προπαγάνδα να μιλάει για “hotspots” και “κέντρα φιλοξενίας” εννοώντας στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είδαμε εκτενή ρεπορτάζ στα κυρίαρχα ΜΜΕ να ξεπλένουν το Λιμενικό, παρουσιάζοντας τις δήθεν ηρωικές προσπάθειές τους να σώσουν πρόσφυγες από τον πνιγμό, το ίδιο Λιμενικό που χρόνια τώρα ευθύνεται για τόσες και τόσες επαναπροωθήσεις και εμβολισμούς λεμβών, για κάθε είδους βασανιστήρια και εξευτελισμούς ανθρώπων που τρέχουν να ξεφύγουν από την κόλαση που η “πολιτισμένη δύση” έφερε στον τόπο τους. Είδαμε τον ”ηρωικά

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια


xioni
Η πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα είναι αισθητή και ήδη στην Ηπειρο άρχισε η χιονόπτωση.
Ειδικότερα στο Μέτσοβο και στις περιοχές που βρίσκονται τα χιονοδρομικά του Ανήλιου και της Βασιλίτσας και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του Ανατολικού Ζαγορίου άρχισε να χιονίζει με αποτέλεσμα ήδη το έχει «στρώσει» στους 5 πόντους.
Αναμένεται πάντως το βράδυ να ενταθεί η χιονόπτωση στην περιοχή.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Συγκέντρωση - σύσκεψη πραγματοποίησε η Λαϊκή Επιτροπή Σκοπέλου...

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ -ΚΑΡΔΙΤΣΑ 25/11/2015 στις 7 μμ. Α.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Τ.Ε.Ι ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ


Τετάρτη 25/11 προβολή της ταινίας ''FOUR LIONS'' στο Α.Σ.Καρδίτσας στο Τ.Ε.Ι Δασοπονίας στης 19:00.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 8:00μμ εγκαινιάζουμε τον νέο μας χώρο.

Ενσωματωμένη εικόνα 1
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 8:00μμ εγκαινιάζουμε τον νέο μας χώρο. 

Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ θα είναι ανοιχτός σε όλους τους πολίτες ώστε να ακουστεί ο λόγος τους και οι προβληματισμοί τους και μαζί να συνδιαμορφώσουμε τις πολιτικές και τις προτάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή στο Δήμο μας. 

Το θαύμα της εικόνας της Αγίας Αικατερίνης

Το θαύμα της εικόνας της Αγίας Αικατερίνης
Στις 8 του μηνός Απριλίου και ημέρα Τετάρτη και περί ώραν 21:00με 21:15 και συγκεκριμένα την ώρα που εψάλλετο η θ΄ του Μεγάλου κανόνος η εικόνα της Αγίας Αικατερίνης άρχισε να κινείται με πάρα πολύ αργό ρυθμό, δεξιά και αριστερά . 
Τη στιγμή εκείνη βρισκόμασταν όλα τα παιδιά μέσα στην Εκκλησία , στα Ψαλτήρια και στα στασίδια ,το ιερό και του λοιπούς χώρους .
Για την κίνηση της Εικόνας της Αγίας Αικατερίνης μας ειδοποίησε ένα παιδί που καθόταν κοντά στην
εικόνα .Τότε όλοι πήγαμε κοντά και εμπρός στην εικόνα για να δούμε και να βεβαιωθούμε πως κινείτε. Πράγματι μόλις φτάσαμε όλοι εμπρός στην εικόνα είδαμε και βεβαιωθήκαμε ότι η εικόνα της Αγίας Αικατερίνης κινείτε .

Μετά τον καστανά, έβαλαν πρόστιμο 5.000€ σε πλανόδια που πωλούσε καρβουνάκια και λιβάνι!

καρβουνακια και λιβανιαΜετά τον καστανά, έβαλαν πρόστιμο 5.000€ σε πλανόδια που πωλούσε καρβουνάκια και λιβάνι!
Η 67χρονη γυναίκα δεν είχε την σχετική άδεια για τα 37 καρβουνάκια και τα 10 τεμάχια μοσχολίβανο που πωλούσε
Απτόητοι συνεχίζουν τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους! Μετά τον 90χρονο καστανά στην Καρδίτσα που δεν διέθετε… ταμειακή μηχανή, συνέλαβαν και άλλη μια «επαγγελματία» φοροφυγά που θα πληρώνει μια ζωή το πρόστιμο για τα… καρβουνάκια που πωλούσε!

Πρόγραμμα αγώνων ΕΠΣΘ – 28 και 29 Νοεμβρίου 2015

Πρόγραμμα αγώνων ΕΠΣΘ – 28 και 29 Νοεμβρίου 2015

Συλλήψεις για τους Απεργούς, στο απυρόβλητο η Εργοδοσία

Συλλήψεις για τους Απεργούς, στο απυρόβλητο η Εργοδοσία (Ανακοίνωση για την καταστολή της απεργίας στον όμιλο «Ζούρα» στη Θεσσαλονίκη)

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ – ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συλλήψεις για τους Απεργούς, στο απυρόβλητο η Εργοδοσία
Τα χαράματα του Σαββάτου 21/11 λίγο μετά τις 4.30 π.μ, έγινε μαζική και σχεδιασμένη επέμβαση των ΜΑΤ και δυνάμεων της ΟΠΚΕ, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου των Συνεργαζόμενων Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων «ΖΑΒΕΛ», στην Νεοχωρούδα Θεσ/νικης, συμφερόντων του ομίλου «Ζούρα» με την γνωστή επωνυμία «Χάρμα». Μετά από καταγγελία της εργοδοσίας, οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία Πταισματοδίκη, προσήγαγαν 28 άτομα, απεργούς που περιφρουρούσαν την

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟΜΕ

ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής με πρόταγμα τον εργατικό έλεγχο στην παραγωγή και την αυτοδιαχείριση μέσα από τη συνέλευση των εργαζομένων δεν έχει σταματήσει τη λειτουργία του εδώ και 2,5 χρόνια γεγονός που το καθιστά ως το πιο ρεαλιστικό παράδειγμα πως η εργατική χειραφέτηση είναι η απάντηση στην οικονομική κρίση που οδηγεί στην ανεργία και στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Παράξενο ενδιαφέρον...


Πολύς πόνος χτες στα άρθρα του αστικού Τύπου για τις εξελίξεις στη ΝΔ. Το πιο παράξενο ενδιαφέρον για τη ΝΔ όμως το έδειξε η «Αυγή», η οποία μέσα από το κύριο άρθρο της ανησυχεί για τις εξελίξεις και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι άπειρη - λέει - και ως εκ τούτου χρειάζεται μια στιβαρή αξιωματική αντιπολίτευση να συμβάλει με προτάσεις! Δίκιο έχουν. Ετσι κι αλλιώς μία πολιτική, αυτήν του κεφαλαίου, υπηρετούν και το αστικό πολιτικό σύστημα για να λειτουργεί σωστά, εγκλωβίζοντας μάζες εργαζομένων, χρειάζεται τουλάχιστον δύο να κόβουν και να ράβουν.Είναι προφανές ότι τα εργατικά - λαϊκά στρώματα δεν έχουν συμφέρον να ανησυχούν για το πώς θα στηθούν καλύτερα οι δύο πόλοι του αστικού πολιτικού συστήματος, ώστε να εναλλάσσονται στη διακυβέρνηση και από κοινού να υπηρετούν το κεφάλαιο σε βάρος των εργαζομένων, του λαού.

ΤΟΥΡΚΟ-ΣΥΡΙΑΚΑ ΣΥΝΟΡΑ Τουρκικά «F-16» κατέρριψαν ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος

Εντείνονται επικίνδυνα οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και ανταγωνισμοί με επίκεντρο τη Συρία
Λήψη από τουρκικό κανάλι που εμφανίζει την πτώση του ρωσικού μαχητικού
Λήψη από τουρκικό κανάλι που εμφανίζει την πτώση του ρωσικού μαχητικού
ΑΓΚΥΡΑ - ΜΟΣΧΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--Την επικίνδυνη όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ήρθε να αναδείξει η χτεσινή κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, τύπου «Su-24», από τουρκικά «F-16» στα τουρκο-συριακά σύνορα, σε μια περίοδο που εντείνονται ολόπλευρα οι διπλωματικές αλλά και στρατιωτικές διεργασίες για την κλιμάκωση της επέμβασης στη Συρία.
Το συμβάν αυτό, χτες το πρωί, προκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση των εκπροσώπων των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, μετά από αίτημα της Τουρκίας (βλ. ένθετο θέμα).
Στην Αγκυρα, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η χώρα του διατηρεί το δικαίωμα να προασπίσει τα σύνορά της και να απαντήσει αν ο εναέριος χώρος της παραβιαστεί παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, τονίζοντας πως η Τουρκία θα κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» για να εγγυηθεί την ασφάλειά της. Στην κατάρριψη συμμετείχαν δύο «F-16S», ενώ ανακοίνωση της τουρκικής Προεδρίας σημείωνε πως «ένα ρωσικό μαχητικό "Su-24" καταρρίφθηκε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, αφού παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο παρά τις προειδοποιήσεις».
Να σημειωθεί ότι στην περιοχή όπου καταρρίφθηκε το ρωσικό μαχητικό κατοικούν Τουρκμένοι, τουρκικά φύλα των οποίων την προστασία η Αγκυρα συχνά επικαλείται για να «σπρώξει» τους δικούς της σχεδιασμούς στη Συρία.

Paok - Zenit Petersburg Live Streaming

Buducnost - Aris Live Streaming

AEK Athens - Galatasaray Live Streaming

Shakhtar Donetsk - Real Madrid Live Streaming

Manchester United - PSV Eindhoven Live Streaming

Malmo FF - Paris SG Live Streaming

Juventus - Manchester City Live Streaming

Borussia Monchengladbach - Sevilla Live Streaming

Atletico Madrid - Galatasaray Live Streaming

CSKA Moscow - Wolfsburg Live Streaming

Αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων το 9μηνο του 2015. O χάρτης των ελληνικών εξαγωγών

Αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων το 9μηνο του 2015. O χάρτης των ελληνικών εξαγωγών Αντέχουν οι ελληνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, όπως πιστοποιεί ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), για το 9μηνο του 2015. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, στην περίοδο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2015, προκύπτει μείωσης της συνολικής αξίας των εξαγωγών κατά 4,6% (στα 19 δις ευρώ, από 19,92 δις του 9μηνου του 2014). Αντίθετα, οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων εμφανίζονται πολύ αυξημένες κατά 16,5%. Σημειώνεται πάντως ότι στις χειμερινές προβλέψεις της για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις για την πορεία εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών, αναπροσαρμόζοντας τους ρυθμούς αύξησης ξανά στο 5,6%, έναντι πρόβλεψης για αύξηση 4,1% στην εαρινή της έκθεση.
Όσον αφορά τις εξαγωγές της Ελλάδας προς την ΕΕ (28) εμφανίζουν σημαντική αύξηση (14,1%) και συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών καταλαμβάνουν το 54% των συνολικών εξαγωγών. Ακόμα μεγαλύτερο (17,4%) είναι το ποσοστό αύξησης των εξαγωγών προς τις χώρες της Ευρωζώνης.

Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης

Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης
Τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης τιμά σήμερα, 25 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας.
Η Αγία Αικατερίνη γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο πατέρας της, ονομαζόταν Κώνστας ή Κέστος, και ήταν άρχοντας της περιοχής όπου και διέθετε πολλά πλούτη. Σε αυτό το περιβάλλον μεγάλωσε η Αγία Αικατερίνη μαθητεύοντας δίπλα στους καλύτερους δασκάλους λόγω της οικονομικής ευμάρειας του πατέρα της και του ανεξάντλητου πνεύματός της.
Έτσι γνώρισε την ελληνική φιλοσοφία, εμαθε γλώσσες και σπούδασε την ιατρική επιστήμη.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Σύσκεψη για την αποζημίωση και αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες

Συγκέντρωση - σύσκεψη πραγματοποίησε η Λαϊκή Επιτροπή Σκοπέλου τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη για τη διαμόρφωση πλαισίου αιτημάτων προς διεκδίκηση από την κυβέρνηση και κάθε επίπεδο κρατικής διοίκησης που αφορά στην αποζημίωση και την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες. Στη διάρκεια της σύσκεψης διαμορφώθηκε ψήφισμα - κείμενο συλλογής υπογραφών αιτημάτων προς διεκδίκηση.
Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα αγώνα και υποστήριξης. Στη διπλή δοκιμασία που βιώνουμε, με τις καταστροφικές συνέπειες της αντιλαϊκής λαίλαπας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας το μνημόνιο 3 που ψήφισαν με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι και τις ανοιχτές πληγές που άφησαν οι νεροποντές και η κρατική αδιαφορία, μόνη μας ελπίδα και προοπτική είναι η μαζική αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά μας.
Αφού διαλύθηκαν οι όποιες αυταπάτες δημιούργησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί και καθημερινά διαπιστώνουμε πως συνειδητά μας υπόσχονται ψίχουλα, την ίδια ώρα που χαρίζουν δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες με την ανακεφαλαιοποίηση, σε καλούμε να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου