Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Τσάμπα μάγκα, σώπασε ο Τσίπρας έχει γελοιοποιηθεί εντελώς. Είναι ένας γελοίος.

Καλημέρα Πιτσιρίκο,
Εδώ στα ξένα που μένω, χθες έριξα μια τελευταία ματιά στα νέα πριν κοιμηθώ. Όχι φυσικά στα ελληνικά νέα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πια νέα. Ο μόνος λόγος που διαβάζω ακόμα ελληνικά μέσα ενημέρωσης είναι γιατί συνεχίζει να με εντυπωσιάζει πώς μια στρατιά από ημιαγράμματους τύπους βρίσκει τρόπους να γράφει τόσα πολλά για το τίποτα. Όμως, παρά αυτό τον αναμφίβολο θρίαμβο της δημιουργικότητας, το όλο εγχείρημα μου φαίνεται μάταιο. Στους ηττημένους ανήκει μόνο η σιωπή και θα ήταν ίσως χρήσιμο να την αγκαλιάσουμε και να βγάλουμε όλοι το σκασμό.
Έχω την εντύπωση πως αυτή η σιωπή έχει περισσότερο γιατρικό, κουράγιο και έμπνευση να προσφέρει, παρά τα λόγια και οι αναλύσεις.

Όταν χάσεις τόσο ολοκληρωτικά όπως οι Έλληνες, δεν έχεις απλά κάνει κάποια λάθη. Είσαι το λάθος και, αν συνεχίσεις να μιλάς, δεν μπορεί παρά να εκφράζεις το λάθος.Η σιωπή τότε δεν είναι ντροπή, δεν έχει το κεφάλι σκυμμένο. Αντίθετα, είναι η πιο ισχυρή έκφραση της αξιοπρέπειας.
Είναι η στιγμή που το λάθος βρίσκει τη δύναμη να παραμερίσει τον εαυτό του, μήπως και στο κενό που αφήνει πίσω του γεννηθεί τίποτα καλύτερο.
Η σιωπή αρκετών Ελλήνων αυτή τη στιγμή εμένα μου λέει πως στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με αξιοπρέπεια.
Αυτή μου την άποψη δε φαίνεται πως συμμερίζεται ο κ. Τσίπρας.
Χθες λοιπόν καθώς διάβαζα τα τοπικά νέα της χώρας του εξωτερικού όπου ζω, ο κ. Τσίπρας τρύπωσε άθελά μου μέσα στο σπίτι μου.
Σκέφτηκε λέει στη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Τούρκο πρωθυπουργό, να ξεσπαθώσει κατά της τουρκικής πολιτικής.
Όχι μέσα στην αίθουσα, αλλά μέσω tweet.
Ακόμη και αυτό, μόνο για λίγη ώρα.
Ύστερα, τα μάζεψε όλα και πέταξε κάτι γενικολογίες να ξεχαστεί το θέμα, γλείφοντας το χέρι που πριν γρύλιζε ότι θα δαγκώσει.
Λέω, μήπως είναι προπαγάνδα του συγκεκριμένου μέσου; Ας κοιτάξω και λίγο παραπέρα τι γράφεται.
Είδα. Στα Αγγλικά, στα Ιταλικά, στα Γερμανικά, στα Γαλλικά, σε όλες τις γλώσσες του πλανήτη, αν διαβάσεις λίγο πίσω από τις γραμμές, είναι εκεί.
Τσίπρας, ο θρασύδειλος, ο ερασιτέχνης, ο ανίδεος, ο τσάμπα μάγκας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και με ένα μικρό άλμα της σκέψης, δεν θέλει και πολύ για τους ξένους αυτή την εποχή, ο Έλληνας γενικά.
Δε μου κάνει εντύπωση που είναι τσάμπα μάγκας ο κ. Τσίπρας.
Είμαστε ένα ολόκληρο έθνος από τσάμπα μάγκες και, παρ’ όλη την τωρινή βλακεία και κατάπτωσή μας, είχαμε την καθαρή κρίση να διαλέξουμε για ηγέτη ένα καθ” όλα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της πνευματικής μας υπόστασης.
Όμως, ας κοιτάξει γύρω του ο κύριος Πρωθυπουργός, η κατάσταση αλλάζει.
Κάποιοι, εξίσου ηττημένοι όσο εκείνος, έχουν την αξιοπρέπεια να σιωπούν.
Μια που λοιπόν τα λόγια του φαίνεται να έχουν ως αποτέλεσμα μονάχα τον διασυρμό και την απαξίωση, τη δική του και τη δική μας, του προτείνω να δοκιμάσει να ψάξει να δει μήπως μπορέσει να τις βρει.
Για αρχή τη σιωπή, μετά ίσως και την αξιοπρέπεια.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Μάρκος
(Αγαπητέ Μάρκο, ο Τσίπρας έχει γελοιοποιηθεί εντελώς. Είναι ένας γελοίος. Και βλέπω πως ο Τσίπρας απολαμβάνει τη γελοιοποίησή του. Μου θυμίζει τους έγκλειστους παίκτες στο Big Brother και στα άλλα reality show, οι οποίοι γελοιποιούνταν καθημερινά αλλά χαίρονταν που έγιναν «διάσημοι». Το αστείο είναι πως ένα από τα προεκλογικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αξιοπρέπεια. Ωραία την εννοούν την αξιοπρέπεια ο Τσίπρας και η παρέα του. Να είσαι καλά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger