Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Την Πέμπτη η απεργία σε Κέντρα Υγείας

Την Πέμπτη η απεργία σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Τη μετάθεση της πανελλαδικής απεργίας σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, την οποία είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, κατά μία ημέρα, ώστε να συμπέσει με την απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας.
Οι γιατροί Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας διεκδικούν προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και θεμελίωση Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας. Ταυτόχρονα διεκδικούν ένα βιώσιμο και δίκαιο Ασφαλιστικό σύστημα που θα διασφαλίζει την αλληλεγγύη των γενεών.

Η ΟΕΝΓΕ έχει αποφασίσει επίσης, στάση εργασίας την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, όλης της χώρας από τις 11πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου, ημέρα που εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου, διεκδικώντας, όπως αναφέρει, «τη θετική έκβαση της προσφυγής μας, κατ’ αναλογία προς τις προσφυγές δικαστικών και ενστόλων».
Χωρίς αλλαγές παραμένει το πρόγραμμα κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και έτσι την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ για την Πέμπτη η Ομοσπονδία αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger